Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-17, 10:32   #2491
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez ppaauullaaa Pokaż wiadomość
to pochwalcie sie swoimi ja mam wlasnie problem bo podobaja mi sie sukienki skrajnie rozne i dlatego ciezko mi cos wybrac
Moja jest szyta na wzór tej -> http://www.maggiesottero.com/dress.a...2&style=SD5230 Choć będzie miała kilka zmian
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:12   #2492
karolkya
Wtajemniczenie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Moja jest szyta na wzór tej -> http://www.maggiesottero.com/dress.a...2&style=SD5230 Choć będzie miała kilka zmian
Śliczna ta suknia
Stary 2011-02-17, 11:43   #2493
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Śliczniusia taka dziewczęca w ogóle suknie MS są piękne

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

ona911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:51   #2494
ibyza
Wtajemniczenie

moni_ka.g śliczna sukienka mi ostatnio się podobna bardzo spodobała, ale obawiam się, że nie na moją figurę... musiałąbym ją zmeirzyć. a Ty jaką masz figurę???
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 12:05   #2495
Bridella
Raczkowanie

Dziewczyny, a ja mam pytanie z nieco innej beczki, czy macie jakiegoś "sprawdzonego" DJa, którego możecie z czystym sercem polecić i który sprawi, że parkiet weselny nie będzie pusty?
Bridella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 12:51   #2496
8mouse3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bridella Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ja mam pytanie z nieco innej beczki, czy macie jakiegoś "sprawdzonego" DJa, którego możecie z czystym sercem polecić i który sprawi, że parkiet weselny nie będzie pusty?
U mnie grał dj. Struś i naprawdę byliśmy z niego zadowoleni- oczepiny były krótkie, bo takie sobie zażyczyliśmy, były piosenki, które chcieliśmy, by się pojawiły. Poza tym Dj jest kontaktowy i nie ma problemu z tym, by komunikować się z gośćmi na weselu.
Stary 2011-02-17, 13:21   #2497
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bridella Pokaż wiadomość
Jest taki wątek o dj. Madden, także przewijał się tu kiedyś dj. Atlantik, oczywiście polecany wszędzie DJ. Hiszpan. Ja osobiście nie widziałam żadnego z ich w akcji

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-17, 13:31   #2498
mazieg
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez iovaa Pokaż wiadomość
A nawet przy najgorszym rezultacie, czego absolutnie nikomu nie życzę, szczególnie w tym dniu, zawsze jest gimp/photoshop. On na prawdę czyni cuda i wcale nie potrzeba wtedy największych umiejętności fotografa...
Ja bym poszedł dalej. Sam gimp/photoshop wystarczy do tego by wstawić PM na zdjęcia ślubne pobrane ze strony jakiegoś fotografa. Nie trzeba wcale robić zdjęć. Po co w tym wypadku droga suknia czy garnitur - można pójść do ślubu w dresach - oszczędności w tym wypadku okażą się naprawdę znaczące. W sumie warto zainwestować tylko w dobrego grafika.
mazieg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 15:49   #2499
iovaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mazieg Pokaż wiadomość
Ja bym poszedł dalej. Sam gimp/photoshop wystarczy do tego by wstawić PM na zdjęcia ślubne pobrane ze strony jakiegoś fotografa. Nie trzeba wcale robić zdjęć. Po co w tym wypadku droga suknia czy garnitur - można pójść do ślubu w dresach - oszczędności w tym wypadku okażą się naprawdę znaczące. W sumie warto zainwestować tylko w dobrego grafika.
Właśnie tak wygląda męskie podejście, od razu widać, że facet pisze xD
Myślę, że Twój uszczypliwy post miał jakiś cel, ale przy okazji pokazuje nam tok męskiego myślenia. Szczerze mówiąc, to chyba spora część facetów nie rozumie naszych podniet sukniami, zaproszeniami, bukietami, balonami, a chciałaby tylko przejść do sedna, podpisać papierek, zdjęcia wyedytować w photoshopie i przystąpić od razu, najlepiej bez garniaka, tylko jak napisałeś w dresie (bo wygodniej), to tej części, gdzie się pije. A na zagrychę wystarczą ogórki xD

A wracając do Twojego posta, w odróżnieniu do wpisujących się tu wizażanek, chyba nie do końca załapałeś cel mojej wypowiedzi. Czy dobrze zgadnę jeśli powiem, że nie planujesz ślubu, wg Ciebie ślub to głupota, a tak w ogóle to nie masz nawet dziewczyny i udzielasz się w tym konkretnym temacie, pełnym dobrych rad, wspierania się i dzielenia radosnymi wiadomościami i przemyśleniami związanymi konkretnie ze ślubem, dla dziwnie pojętej rozrywki i bez głębszego celu?
Czy przeczytałeś wszystkie strony tego tematu i śledzisz je na tyle na bieżąco, że jesteś w stanie wczuć się w naszą sytuację i zrozumieć?
Twój post temu przeczy...
Zresztą analizując Twoją obecność na forum (wpisy w wątku "masochistki" oraz "dziewica czy już nie") wnioskuję, że chyba wątek ślubny niezbyt do Ciebie pasuje.
A gdybyś wczytał się uważnie w poszczególne posty, to zauważyłbyś, że mój wpis nie jest przeciwny fotografom (bo zdaje się nim jesteś i stąd ta bieda)...

Edytowane przez iovaa
Czas edycji: 2011-02-17 o 15:51
iovaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 15:52   #2500
ppaauullaaa
Raczkowanie

napisałam taki długi post i mi się skasował :/ powiedzcie mi jak kształtuja się ceny sukni maggie sottero w lublinie ? bo nie wiem czy opłaca mi się specjalnie jechać i oglądać bo jak pisałam mam już trochę dosyć bo nie byłam w trzech salonach na kraśnickich i w passion na narutowicza moze macie jakies spostzrzenia o tym salonie ? bo jest duzo firm ale jak wchodzilam tam ( wczesniej sie nie umawiajac ) panie zero zainetersowania przejrzalam suknie ktore wisialy ale wiadomo wtedy ciezko cos zobaczyc i nie wiem czy jechac tam jeszcze czy dac juz sobie spokój i wziąć moją agore :/ generalnie mi tez bardzo podobaja sie takie suknie zwiewne lekkie ale jak je nakladalam to jakos sie w nich nie widzialam a tak na modelkach sa cudne bardzo podoba mi sie model http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=8.fauna
ale ten model w krakowie a to szmat drogi jej ale mam metlik o niczym innym nie mysle tylko sukienka sukienka a to ostatni dzwonek zeby zamawiac bo na niektore czeka sie 4-5 miesiecy wiec przyszly tydzien na ostateczne podjecie decyzji
ppaauullaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 16:11   #2501
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Jest taki wątek o dj. Madden, także przewijał się tu kiedyś dj. Atlantik, oczywiście polecany wszędzie DJ. Hiszpan. Ja osobiście nie widziałam żadnego z ich w akcji
To ja raz jeszcze napiszę, że Hiszpan to pomyłka. Umówił się z nami na spotkanie i nie przyszedł!! nie raczył o tym uprzedzić, telefon, sms - cokolwiek by wystarczyło. Zadzwoniłam do niego, zaczął się pokrętnie tłumaczyć i to takim tonem jakby miał gdzieś, że straci klienta. Zwolniliśmy się wcześniej z pracy tego dnia (tak, dla DJ'a!) a on nas olał..
Wybraliśmy Atlantick'a i myślę, że to świetny wybór
kffiatusheq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 16:28   #2502
niematakiegokontaerror2
Raczkowanie

Cytat:
Nooo, jestem tylko mężczyzną ale suknia robi wrażenie , pierwsza klasa. Chciałbym moja zobaczyć w czymś takim.

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez iovaa
A nawet przy najgorszym rezultacie, czego absolutnie nikomu nie życzę, szczególnie w tym dniu, zawsze jest gimp/photoshop. On na prawdę czyni cuda i wcale nie potrzeba wtedy największych umiejętności fotografa...
Ojjj, jak mnie coś takiego drażni. Moja propozycja byś zrobiła u siebie zdjęcia przy pomocy , cioci , brata czy kolegi a potem spróbowała to obrobić. Po pierwsze, sprzęt , praktyka, wiedza oraz setki godzin spędzone na nauce PhotoShopa. Jak to ogarniesz to wtedy zrozumiesz ile czasu i pracy trzeba w to włożyć, nie mówiąc o pieniądzach. Bo by mieć potrzebny zestaw, który spełni oczekiwania trzeba wydać minimum kilkanaście tysięcy.
niematakiegokontaerror2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 16:38   #2503
ona911
Rozeznanie

Cytat:
j i wziąć moją agore :/
a możesz podać nr tej pierwszej na Twojej liście bo jak klikam na ten link to pojawiają mi się wszystkie z agory więc nie bardzo wiem, która Ci się najbardziej podoba

Razem od...

...a tego dnia...

Stary 2011-02-17, 16:55   #2504
8mouse3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez grenob Pokaż wiadomość
Nooo, jestem tylko mężczyzną ale suknia robi wrażenie , pierwsza klasa. Chciałbym moja zobaczyć w czymś takim.

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Ojjj, jak mnie coś takiego drażni. Moja propozycja byś zrobiła u siebie zdjęcia przy pomocy , cioci , brata czy kolegi a potem spróbowała to obrobić. Po pierwsze, sprzęt , praktyka, wiedza oraz setki godzin spędzone na nauce PhotoShopa. Jak to ogarniesz to wtedy zrozumiesz ile czasu i pracy trzeba w to włożyć, nie mówiąc o pieniądzach. Bo by mieć potrzebny zestaw, który spełni oczekiwania trzeba wydać minimum kilkanaście tysięcy.
Odniosłam wrażenie, że koleżanka wszystkich może zastąpić- fotografa, makijażystkę- ale to jej wybór, bo to ich ślub
Stary 2011-02-17, 16:55   #2505
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Chyba źle zrozumiałeś wypowiedź koleżanki.. chodziło jej o to, że fotograf nie musi mieć wielkich zdolności fotograficznych a nie graficznych..a to co innego... czasem można zobaczyć jak z bardzo słabiutkiego zdjęcia można zrobić cudo...ale fakt.. przy PhotoShopie trzeba spędzić wieeeleee godzin, żeby to wszystko ogarnąć...

Razem od...

...a tego dnia...

Edytowane przez ona911
Czas edycji: 2011-02-17 o 17:03

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-17, 17:10   #2506
niematakiegokontaerror2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ona911 Pokaż wiadomość
Chyba źle zrozumiałeś wypowiedź koleżanki.. chodziło jej o to, że fotograf nie musi mieć wielkich zdolności fotograficznych a nie graficznych..a to co innego... czasem można zobaczyć jak z bardzo słabiutkiego zdjęcia można zrobić cudo...ale fakt.. przy PhotoShopie trzeba spędzić wieeeleee godzin, żeby to wszystko ogarnąć...
Jeśli zdjęcie jest Średniej jakości to owszem, da się z tym wiele zrobić i są osoby, które od sztuki biorą od 10-30 zł , ale jeśli zrobi zdjęcia słabo doświetlone czy też poruszone czy nie ostre to już nic z tym się nie zrobić bo pomimo obróbki nie będzie nadawało się to do druku.
niematakiegokontaerror2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 17:12   #2507
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Jeśli zdjęcie jest Średniej jakości to owszem, da się z tym wiele zrobić i są osoby, które od sztuki biorą od 10-30 zł , ale jeśli zrobi zdjęcia słabo doświetlone czy też poruszone czy nie ostre to już nic z tym się nie zrobić bo pomimo obróbki nie będzie nadawało się to do druku.
Całkowicie się zgadzam

Razem od...

...a tego dnia...

Stary 2011-02-17, 18:00   #2508
asioks
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kffiatusheq Pokaż wiadomość
To ja raz jeszcze napiszę, że Hiszpan to pomyłka. Umówił się z nami na spotkanie i nie przyszedł!! nie raczył o tym uprzedzić, telefon, sms - cokolwiek by wystarczyło. Zadzwoniłam do niego, zaczął się pokrętnie tłumaczyć i to takim tonem jakby miał gdzieś, że straci klienta. Zwolniliśmy się wcześniej z pracy tego dnia (tak, dla DJ'a!) a on nas olał..
Wybraliśmy Atlantick'a i myślę, że to świetny wybór
U nas będzie Hiszpan, ze spotkaniem nie mieliśmy najmniejszego problemu, szczegóły wesela mamy jeszcze niedogadane, bo we wrześniu było na to jeszcze za wcześnie. Za jakiś czas mamy się z nim znowu spotkać - mam nadzieje, że i tym razem nie będzie problemów.
Także mam nadzieję, że mimo waszego przykrego doświadczenia, nasz wybór okaże się równie świetny
asioks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 18:19   #2509
Tenaya24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Telka10 Pokaż wiadomość
Mimo że miałam wesele w lipcu zamówiliśmy ciasta z masami, galaretkami, owocami, bo na weselu siostry TŻ jak były same suche (bo gorąco, bo się ludzie potrują) to ciasto im zostało prawie całe....
Ja doszłam do wniosku że na początku są lodówki, potem klima więc nic pływać nie będzie. I dobrze zrobiłam, bo ciacha były mniam
Na pewno była rolada śmietanowa i gruszkowa, delicja, toffi śmietanowe, bajka,kawowe, izaura, krówka, marmurek, orzechowiec, poezja, pyszotka, rafaello, sernik z wiśnią...nie pamietam czy któreś jeszcze. Na pewno miałam jeszcze babeczki na wagę
A po weselu nie było mowy o odchudzaniu...bo na śniadanie, obiad i kolację resztki z wesela i ciasto.
Ostatnio mamuśka wygrzebała z zamrażalnika krokiety do barszczu z naszego wesela
Od samego czytania ślinka mi cieknie Już sobie zapisałam w notatniku, które warto wziąć Dzięki

Cytat:
Wiesz, ja z moim fotografem rozmawiałam, powiedział mi cenę za zdjęcie wywołane i za zdjęcie tylko w postaci cyfrowej, na płycie. Chcąc zredukować koszty pytałam, czy nie da się tak zrobić, że wszystkie wybrane dostaniemy na płycie, a tylko bardzo mała część wydruków, bez albumu. Jednak odpowiedź był przecząca. Wyjaśnił mi, że on zarabia od zdjęcia wydrukowanego, nie opłaca mu się poświęcić całej nocy dla nagrania mi 100 zdjęć na płycie, za co wziąłby tylko ułamek kwoty, którą zapłacimy za pełny album. W wypadku samych tylko zdjęć w formie cyfrowej, praca przez te x godzin, plus potem kilka razy tyle pracy przy obróbce, to wszystko wyniosłoby mniej niż 1/4 ceny tego, co normalnie by zarobił. Więc jest jakaś minimalna ilość zdjęć wydrukowanych, którą odbiorca musi przyjąć, żeby fotografowi się praca opłaciła. Przy czym rodzaje albumów ma swoje upatrzone, wybiera takie lepszej jakości, za które cena jest wyższa, ale za to gwarantuje jakość i trwałość. No nie oszukujmy się, album ze zdjęciami będzie wiele razy częściej przeglądany i dotykany przez większą liczbę osób, niż film z wesela, zaproszenia, księga gości itd. Moim zdaniem, warto zainwestować, przecież takie albumy przechowuje się niemalże przez pokolenia...

W kwestii zaproszeń - 1,50 zł. to dobra cena za kupione zaproszenia, jeśli do tego są w guście narzeczonych i będą w tej cenie spersonalizowane, to rzeczywiście opłaca się brać.
Ja podliczyłam koszt moich, które sama będę wykonywać:
wychodzi 0,93 zł./sztuka, przy czym to jest cena bez koperty (nasze będą tylko owinięte wstążką), ze wstawką (tzn. dodatkową kartką w środku, zawierającą informacje o tym, co chcemy zamiast kwiatów), oraz bez ceny tuszu do drukarki (mam bardzo tani tusz, nawet przy najlepszej jakości wydruku powinnam zapłacić za niego maksymalnie 21 zł.)... Po przeliczeniu daje to koszt zaproszenia 1,28 zł. za sztukę, przy czym policzyłam o 10 zaproszeń więcej, niż potrzeba, tak na wszelki wypadek...
Cytat:
Napisane przez Telka10 Pokaż wiadomość
My sami u kolegi wywoływaliśmy zdjęcia. Nasz fotograf nie wciskał nam zdjęć papierowych. Dostaliśmy ponad 900 zdjęć na płycie (obrobionych), album robiłam sama. I jakoś opłacało się naszemu fotografowi zgrywać nam to na płytę i przystać na to że nie chcemy by nam robił album no i cena faktycznie była dużo niższa dzięki temu (bez tych bajerów zapłaciliśmy ponad 1000 zł mniej). A nasz album i zdjęcia papierowe są moim zdaniem trwałe i super jakości.
Można znaleźć fotografa, który ma takie usługi jakich potrzebujemy.
Moja koleżanka wzięła full pakiet. Fotograf bez konsultacji z nią wybrał zdjęcia do albumu i sam go stworzył...efekt był taki, że większość zdjęć wybranych przez fotografa się jej nie podobała (ona wybrałaby całkiem inne), dlatego pytajcie (jeśli wybieracie opcję z albumem) czy możecie same wybierać do niego zdjęcia.
Co do fotografa to chyba kwestia indywidualna. Jeden fotograf zgodzi się uszczuplić ofertę i zejść z ceny, inny nie.
Kurcze, ja teraz żałuję, że nie kombinowałam w ten sposób szukając fotografa Kompletnie na to nie wpadłam mamy fotografa w przystępnej cenie (niskiej patrząc na ceny innych) ale za to początkującego w branży i trochę mam stracha jak wyjdą nasze zdjęcia... Niby zdjęcia widziałam i były ok, ale jednak jak się ma świadomość, że ktoś dopiero zaczyna fotografować śluby i wesela to obawa pozostaje.

Cytat:
Napisane przez edytka27101982 Pokaż wiadomość
zgadzam się co do albumu, że nie koniecznie opłaca się go brać w pakiecie,
my dostaliśmy w prezentach zamiast kwiatów kilka albumów
bardzo pięknych zresztą i w nich są nasze zdjecia ślubne które na własną rękę wywołaliśmy, w pakiecie były zdjecia na płycie i prezentacja.
Tak piszecie o ciastach i tortach to wspomnę sobie nasz
wiśniowo śmietanowa pychota!
Mnie ostatnio dopadło niesamowite obżarstwo. Ostatnio zrzuciłam trochę, a teraz znów przytyłam i mam trudności z wsadzeniem w spodnie

Cytat:
byłam mierzyć dzisiaj suknie podobają mi sie trzy oto one :
http://www.salon-demi.pl/products.php?category=agora
druga numer 11-11
trzecia numer 11-13
byłam jeszcze w giselle tez byla cudna suknia taka gorset na ukos a dol jakby z kwatów falbany moze jak któras pmka była to widziała zostało mi jeszcze 5 salonów na piątek ale chce się już zdecydować bo szczerze mam dość poszukiwać aż się zdziwiłam że spodobały mi się aż trzy hehe ale najbardzien agora 11-13 jest boska wyszywana kryształkami svarowskiego i ma ta bizuterie - tatuaz co ją pieknie uzupelnia co sądzicie ?
Bardzo ładne te suknie, ale trzeba mieć chyba idealną figurę do nich. Mnie się strasznie podoba 11-10

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Byłam w salonie demi i tam zakochałam się w pewnej sukni, jak ją przymierzyłam to nei chciałam zdejmować ale niestety cena jak dla mnie nieosiągalna bo 6500... masakra jakaś ale jeśli którąś z was stać to szczerze polecam Oto ona http://www.salon-demi.pl/products.php?category=lasposa suknia DANZA - cudo niestety
6500?? ale cena...
Jak na mój gust zbyt dużo się w niej dzieje, ale... są przecież gusta i guściki

Cytat:
Tak czytam i czytam..i ja z sukienką jestem, że tak powiem z polu ... mierzyłam kilka w tamtym roku i w tym kilka ale nic mi nie wpadło w oko..no i za tydzień jadę mierzyć w dwóch dużych salonach..mam nadzieję, że tam coś wybiorę..bo jak nie to jak przyjadę w marcu do Polski na 5 dni to wtedy będę miała maraton po salonach i juz będę musiała coś wybrać żeby od razu pójść do krawcowej i dać jej wzór na jaki ma szyć :/ Przeraża mnie to....
Paula...suknie które pokazałaś są na prawdę śliczne..ja tez mierzyłam jedną z Agory w tamtym roku i w sumie mi się spodobała..ale jeszcze miałam duuużo czasu na podjęcie decyzji więc dałam sobie spokój.
Mam tylko nadzieję, że tak jak dużo dziewczyn mówi..że jak już się założy ta jedyną to się to poczuje oby...
Pocieszę Cię - ja jestem w jeszcze większym polu niż Ty póki co oglądam suknie w internecie szukam na all, no i dzisiaj zadzwoniłam do demi, a to już coś

Cytat:
Piękna, jak praktycznie każda od Maggie Sottero

Cytat:
Śliczniusia taka dziewczęca w ogóle suknie MS są piękne
Tylko szkoda, że takie DROGIE

A ja dzisiaj byłam u księdza po indeksy do nauk przedmałżeńskich, bo tamte zagubiłam będziemy próbować robić je w normalnym trybie, a nie w weekendowym. Startujemy już w ten weekend o ile nam nic nie stanie na drodze.

Edytowane przez Tenaya24
Czas edycji: 2011-02-17 o 18:23
Tenaya24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-17, 18:30   #2510
ppaauullaaa
Raczkowanie

Tenaya24 powiem Ci ze figure mam hmmm jakby to powiedzieć nie jestem jakaś chuda i wysoka co prawda schudłam 6 kg bo taki mały muminek ze mnie był teraz nie jestem mega szczupla ale proporcjonalna i sie wogole zdziwiłam ze mogę tak ładnie wyglądać w rybce naprawde ( co za skromność ) ale wszystkie panie mówią że łatwiej dobrać suknie osobie która ma troszkę tu i tam niż takiej szczupłej drobnej bo poprotu giną w wielu sukniach ja obecnie ważę 57 kg przy 165 i myśle ze jest ok chociaz myślałam ze nigdy nie schudne i niby 6 kg ale każdy sie dziwi że aż tak schudłam ślub to jedyna rzecz jaka na mnie zadziałała i jestem szczęśliwa z tego powodu bo próbowałam schudnąć odkąd pamiętam a pokaże Wam jeszcze jaki wolałabym tatuaż do mojej sukienki bo to identyczny model tylko inny tatuaż tylko ciekawe czy będę mogła zamówic taki model :/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20101218_1510964407_11-08_back.jpg (29,9 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20101218_1507616165_11-08[1].jpg (22,0 KB, 37 załadowań)

Edytowane przez ppaauullaaa
Czas edycji: 2011-02-17 o 18:33
Stary 2011-02-17, 18:44   #2511
asioks
Raczkowanie

Powiedzcie mi plizzzz czy do salonów Passion, Estelle, Giselle trzeba się jakoś umawiać na mierzenie? Czy jak wejdę prosto z ulicy to będę miała szansę na przymierzenie czegokolwiek? W przyszłym tygodniu muszę w końcu podjąć męską decyzję, a jeszcze nawet nic nie widziałam na żywo, nie mówiąc o mierzeniu ;/
asioks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 19:07   #2512
Tenaya24
Rozeznanie

Cytat:
Tenaya24 powiem Ci ze figure mam hmmm jakby to powiedzieć nie jestem jakaś chuda i wysoka co prawda schudłam 6 kg bo taki mały muminek ze mnie był teraz nie jestem mega szczupla ale proporcjonalna i sie wogole zdziwiłam ze mogę tak ładnie wyglądać w rybce naprawde ( co za skromność ) ale wszystkie panie mówią że łatwiej dobrać suknie osobie która ma troszkę tu i tam niż takiej szczupłej drobnej bo poprotu giną w wielu sukniach ja obecnie ważę 57 kg przy 165 i myśle ze jest ok chociaz myślałam ze nigdy nie schudne i niby 6 kg ale każdy sie dziwi że aż tak schudłam ślub to jedyna rzecz jaka na mnie zadziałała i jestem szczęśliwa z tego powodu bo próbowałam schudnąć odkąd pamiętam a pokaże Wam jeszcze jaki wolałabym tatuaż do mojej sukienki bo to identyczny model tylko inny tatuaż tylko ciekawe czy będę mogła zamówic taki model :/
No to jesteśmy bardzo podobne Mam tyle samo wzrostu co Ty i ważę podobnie, bo tak 54-58 (mam straszne wahania wagi, teraz akurat jestem przy tym wyższym szczeblu niestety). Tylko ja to mam dość rozbudowane bioderka 96 cm. A! I przez skrzywiony kręgosłup mam trochę inne wcięcia w talii i obawiam się, że przy tak obcisłej sukni, będzie się to rzucało za bardzo w oczy:/ no cóż, nie dowiem się jak nie przymierzę

Edytowane przez Tenaya24
Czas edycji: 2011-02-17 o 19:15
Tenaya24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 19:26   #2513
ppaauullaaa
Raczkowanie

Kochana musisz koniecznie mierzyc ja nawet na rybki nie patrzylam bo twierdzilam gdzie z moja figura do takiej sukni a gdy zmierzylam to szczeke z podlogi zbieralam czulam sie wyjatkowow i co stwierdzilam ze juz nawet nie chce schudnac wiecej bo zwyczajnie do tej sukni bedzie to na niekorzysc . A powiedzcie mi w sprawie obrączek mamy własne złoto całkiem sporo ale chciałabym obrączke z diamentami czy jest mozliwość przetopic wlasne złoto na obraczki z diamentami ? (moze glupie pytanie ale sie zastanawiam) i gdzie najlepiej to zrobic ?
Stary 2011-02-17, 19:44   #2514
cindi
Rozeznanie

Cytat:
napisałam taki długi post i mi się skasował :/ powiedzcie mi jak kształtuja się ceny sukni maggie sottero w lublinie ? bo nie wiem czy opłaca mi się specjalnie jechać i oglądać bo jak pisałam mam już trochę dosyć bo nie byłam w trzech salonach na kraśnickich i w passion na narutowicza moze macie jakies spostzrzenia o tym salonie ? bo jest duzo firm ale jak wchodzilam tam ( wczesniej sie nie umawiajac ) panie zero zainetersowania przejrzalam suknie ktore wisialy ale wiadomo wtedy ciezko cos zobaczyc i nie wiem czy jechac tam jeszcze czy dac juz sobie spokój i wziąć moją agore :/ generalnie mi tez bardzo podobaja sie takie suknie zwiewne lekkie ale jak je nakladalam to jakos sie w nich nie widzialam a tak na modelkach sa cudne bardzo podoba mi sie model http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=8.fauna
ale ten model w krakowie a to szmat drogi jej ale mam metlik o niczym innym nie mysle tylko sukienka sukienka a to ostatni dzwonek zeby zamawiac bo na niektore czeka sie 4-5 miesiecy wiec przyszly tydzien na ostateczne podjecie decyzji
jak ja byłam mierzyć na kraśnickich to ceny sukienek maggie sottero z nowej kolekcji były rzędy 3-3,5 tys.

jakby ktoś tam kupował to mam z targów ulotkę, na której pisze, że z nią 300zl rabatu na nowe kolekcje, więc chętnie komuś odstąpię

Moja droga do fit sylwetki: http://fitmehard.blogspot.com/
cindi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 19:45   #2515
Bridella
Raczkowanie

Cytat:
Kochana musisz koniecznie mierzyc ja nawet na rybki nie patrzylam bo twierdzilam gdzie z moja figura do takiej sukni a gdy zmierzylam to szczeke z podlogi zbieralam czulam sie wyjatkowow i co stwierdzilam ze juz nawet nie chce schudnac wiecej bo zwyczajnie do tej sukni bedzie to na niekorzysc . A powiedzcie mi w sprawie obrączek mamy własne złoto całkiem sporo ale chciałabym obrączke z diamentami czy jest mozliwość przetopic wlasne złoto na obraczki z diamentami ? (moze glupie pytanie ale sie zastanawiam) i gdzie najlepiej to zrobic ?
Tak, my tak robimy Jubiler mi powiedział, że takie brylanty do obrączek nie są drogie, bo zwykle są "mniej karatowe" niż do pierścionków, które mają brylant wyeksponowany ( na nóżce)
My też mieliśmy sporo złota i jubiler robi nam obrączki takie jakie chcemy.
Stary 2011-02-17, 19:59   #2516
ppaauullaaa
Raczkowanie

Bridella o to świetnie a pokażesz wzór swoich obrączek ? i powiesz który jubiler ? bo lublina kompletnie nie znam i nie wiem gdzie mamy uderzyc i powiesz jeszcze jaki czas oczekiwania ?
Stary 2011-02-17, 20:01   #2517
Bridella
Raczkowanie

Jubiler to mój stary znajomy ze szkoły podstawowej i niestety nie jest z Lublina, postaram się wkleić zdjęcia obrączek jak zostaną zrobione, a czas oczekiwania 3 dni
Stary 2011-02-17, 20:14   #2518
Lotta_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asioks Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi plizzzz czy do salonów Passion, Estelle, Giselle trzeba się jakoś umawiać na mierzenie? Czy jak wejdę prosto z ulicy to będę miała szansę na przymierzenie czegokolwiek? W przyszłym tygodniu muszę w końcu podjąć męską decyzję, a jeszcze nawet nic nie widziałam na żywo, nie mówiąc o mierzeniu ;/
Jeśli chodzi o Estelle to nie trzeba się umawiać. A suknie mają tam piękne... Swoją kupiłam właśnie w tym salonie.
Lotta_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 20:15   #2519
ppaauullaaa
Raczkowanie

Hmm to my musimy zajac sie poszukiwaniami jubilera i wogole co myslicie o obraczkach z brylantami bo rozne opinie slyszalam ?
Stary 2011-02-17, 20:16   #2520
karolkya
Wtajemniczenie

Ja mam 166 cm i ważę ok. 56-58 i też mam rybkę bo, jak to powiedziały mi panie mam "idealną pupę" do takich sukien

My mieliśmy własne złoto i właśnie się nasze obrączki robią a kosztowało nas to 290 zł. Jubiler na Krakowskim w bramie koło ABC.

a jeśli chodzi o brylanty to ja mam bez, starczy mi ten z pierścionka zaręczynowego

Edytowane przez karolkya
Czas edycji: 2011-02-17 o 20:26
karolkya jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości