|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
![]() moniqac chyba nas w konia robisz z ta waga albo zle ci sie cyferka wcisnela zamiastej tej osemki ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
większy niz ja
![]() jakoś nie wierze |
|
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
Helloł
Ja już po wizycie. Dr powiedział że na 70% chłopiec czyli widocznie nie jest jeszcze do końca pewny Mówił że jąderek nie widzi ale coś tam dynda między nóżkami, więc raczej chłopiec. Zobaczymy, ciekawe czy to się może jeszcze zmienić Ja się nastawiałam na dziewczynkę ale w sumie to przecież wszystko jedno, ważne aby zdrowe.Do tego mam infekcję i przepisane leki, więc muszę się pomęczyć z leczeniem ![]() Grazin, czyli dziś dzień jajeczek
|
#2284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nosek po mamusi-slodkozjadlam dwie kanapeczki z czosnkiem i ide polezec zapomnialam jak ja czosnek uwielbiam mam nadzieje ze mi pomoze. Slyszalam ze czosnek spala cukier i wpomaga odchudzanie, ale wiadomo trzeba regularnie jesc
|
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kasia A ja się uczuliłam na czosnek A tak go uwielbiam
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-02-17 o 17:55 |
|
|
|
|
#2286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ty infekcja ja przeziebienie jak nie urok to....
|
|
|
#2287 |
|
Zadomowienie
|
Paulizia -
że wszytsko w porządku! ja Ci nie pomogę w tym przerabianiu filmu , a co do wóżka - moja koleżanka np jest zdecydowana na graco, a ja czytałam o tych kołach. no i nie wiem.Renessme - no widzisz, jednak xa wygrywają. hm. Grazin mam Ci wrzucić skan karty ciąży?! może wtedy uwierzysz . powaga, tyle mam, przy wzroście 166 andziot - i ja MoniaK - gratuluję że wszystko OK. aga.pe - nic mi sie nie pomyliło - zobaczcie mój album tam jestem cała i wcale nie szczupła. Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-02-17 o 17:59 |
|
|
|
#2288 |
|
Wtajemniczenie
|
moja mala sie wierci ale tak mocno u gory, jakby chciala wyjsc na zewnatrz-chyba jej ciasno sie robi
moja kruszynka smutno jej ze mama chora! oby jej nic nie bylo
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK 70% jajeczka, a raczej siusiaczek
|
|
|
|
#2290 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2291 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2292 |
|
Rozeznanie
|
wicie co?? przez Was otworzyłam właśnie czekoladę
![]()
|
|
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chłopaki u nas rządzą
|
|
|
|
|
#2294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale 100% to będziemy wiedziec po porodzie ![]() Cytat:
na pewno waga zepsuta była. ja waze 72 przy 169 a wyglądam dwa razy grubiej niż Ty wiec wiesz nas nie oszukasz moja droga, ale niezła próba:P hihi
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2296 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz pewnie mam 7 z przodu Nie martw sie Poza tym jestes wyzsza !!!!!!!!!!1 wiec nie licytuj sie Piekna ze mna Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:Yeeeaaahhh faceciki dla naszych córeczek nowi sie pojawili Dziewczynki, jeszcze bardziej wysrubowałyscie srednia na korzysc fiutkow ![]() Ale sie ciesze, ze juz wiecie Normalnie jak dziecko ![]() Cytat:
zdróweczko Monia, nie chrzan ze masz 8 z przodu. Malutki masz brzuszek !!!! nie wierze
|
|
#2297 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
bylam na twoim profilu- NADAL NIE WIERZE!!! macie najladniejsze zdjecia slubne jakie widzialam wlasnie z powodu takich zdjec zaluje ze nie mielismy koscielnego![]() slicznie wygladasz |
||
|
|
|
#2298 |
|
Zadomowienie
|
to możemy sobie ręce podać tylko Ty nosisz dwójke!!! ych.
błagam - nie mów tylko jaką ![]() wrzucam fotkę karty ciąży. |
|
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje sie po drzemce - wreszcie zmadrzalam i poszlam spac jak moje dziecko spalo.
Co do wagi, bylam w olbrzymim szoku jak mnie zwazono przed porodem i waga pokazala 81kg... prawie padlam bo uwierzyc nie moglam. Zaznaczam, ze mam 158cm i ze normalnie waze 50-55kg, wiec to 81 zrobilo na mnie ogromne wrazenie, mimo ze przeciez widzialam, ze zamienilam sie w wieloryba to dopiero te cyferki do mnie przemowily. W druga ciaze zaszlam jeszcze z malym nadbagazem, wiec znowu wygladam grubo, ale widze, ze tym razem CHYBA mi sie uda nie dobrnac do 80 ![]() Milo by bylo byc taka ciezarowka jak w katalogach, ale niestety jak chyba tyje od samej swiadomosci bycia w ciazy. Lece zajac sie pobojowiskiem w kuchni bo przez ta drzemke mam zaleglosci ![]() |
|
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
oo Eve, jesteś kolejna ze wzrostem 158
No to jeszcze ciut mi brakuje do podgonienia Ciebie Moja waga wyjsciowa to tez tak ok 50-52.Szybko potem wróciłaś do swojej starej wagi ?Monia, no to lekarz sie pomylił. A może po prostu jesteś wysoka?
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W koncu wzielam sie za dukana i on mnie uratowal, ale nie zdazylam wrocic do 55 niestety, wiec tak jak napisalam, tym razem wystartowalam z nadwaga.
|
|
|
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy wszystkim ciociom za kciuki i gratulacje
Cytat:
Dla mnie 70% to dużo i oswajam się z myślą, że rosną mi w brzuchu jajeczka Zresztą co ma być to będzie, najważniejsze aby zdrowe ![]() Kasia, kuruj No i chciałam powiedzieć, że na wadze u gina wyszło 64 kg. czyli 9 do przodu
|
|
#2303 |
|
Wtajemniczenie
|
moniqac az się nie chce wierzyć że tyle ważysz
|
#2304 | |
|
Wtajemniczenie
|
rozumiem te kobietki co sa wysokie, wiec waga musi byc wyzsza tym bardziej w ciazy....
ale my tu z 158cm to bedziemy sie lamac... ja sie modle zeby do 70 nie dobic. 3 lutego mialam 62kg... tak jak pisalam wczesniej brak ruchu, rzucenie fajek tez na wage wplynelo ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
![]() u mnie kazdy chcial chlopca a tu lipa a ja mam to gdzies bo to moje dziecko, wiec popieram cie
|
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
tak se siedzę i tak se myślę... że branie tego asdmagu to jakieś o dupę rozbić, skoro ma 20 mg na tabletke mam ich jesc 6 dziennie to bede jadła 120 mg dziennie,a norma dorosłego człowieka jest 300 mg a kobiety w ciązy jeszcze większa. to ja juz nie wiem po co to... i jeszcze trzy razy dziennie to łykac ... przy mojej sklerozie to jak o jednym razie nie zapomne to jest dobrze, do tego falvit i 3 x żelazo czyli 10 tabletek dziennie???
posrane nie? ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- BOŻE JAKA JA JESTEM GŁUPIA.!! klękajcie narody... doczytałam mnały druczek na asmagu.... 20mg JONÓW MAGNEZU co odpowiada 300 mg magnesii hydraaspartas. dziewczyny niech mi ktos mądry na język polski przełozy. jak to jest z normami i czym sie różni ten jon magnezu od tego drugiego....
Edytowane przez Grazin Czas edycji: 2011-02-17 o 19:11 |
|
|
|
#2306 |
|
Zadomowienie
|
daisy - tak, bardzo wysoka, całe 166 cm
![]() no - rozumiem, że zrozumiałyście wagę chociaż na karcie wygląda jakbym ważyła 824 .wiele mi poszło w sam brzuszek - tak jak pisałam od samych piersi - nie mam klasycznej "żurnalowskiej" piłeczki ale jest OK. będę zrzucać po. Grazin, no ja biore 2x2 magnez (teraz bo wczesniej brałam 6 - 8 na dzień i mój w 1 tabletce ma 60mg, ale wierz mi że mi bardzo pomogło, chociaż brałam slomag - podobny do asmagu - i był za słaby jak dla mnie, musiałam przerzucić się na magn b6) + wiztaminy rano (2 tabl) + żelazo 2x1 - czyli 8 tabletek a mówią że ciąża to nie choroba a tak na marginesie to się właśnie tak strasznie pokłóciłam z TZ, ale wiedziałam, że tak będzie, zbierało się od kilku dni we mnie, gryzłam się w język, powiedział dziś jedną rzecz za dużo.... i wybuchło. niestety mój tz ma swój sposób patrzenia i nie przyjmuje do wiadomosci, że mogę mieć inny i nawet nie chce zrozumieć mojego - bo wtedy niby mówię mu jak ma żyć.... tych.... nie lubię go dzisiaj ... bardzo. mam ochote pojechać do moich rodziców - mam doła na tym L4, tylko obiad, gary, łóżko, ewentualnie sklep, ale nie powinnam chodzić.... on i tak wraca późno z pracy, ma sesje, jeszcze 1 egzamin, nie chce mi sie tu siedzieć, w obcym mieszkaniu.... jeszcze 2 tyg remontu u mnie, do lekarza mam ponad tydzień, mogabym pojechac do rodziców, tylko to 300km... w samochodzie.... jechałabym chyba 10 godzin... masakra. no po prostu masakra. ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Grazin - jeśli 1 tabl ma 300mg magnezu.... to chyba 1 pokrywa dzienne zapotrzebowanie ja głupia jestem i nie wiem, ale tak rozumiem. mo ma 48mg jonów, a nie 60.
|
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
Monia no faktycznie ciąża to nie choroba
a tyle tabletek to ja w zyciu nie zarłam. ja juz wiem!! my od tych tabletek tak tyjemy! przeciez kazda ma otoczke z cukru, jeszcze ta glukoza i jak tu nie przytyc ![]() nie ryzykuj MOnia z wyjazdeem do rodziców, nie powinnas siedziec za duzo a w samochodzie to zwłaszcza pomyśl sobie że za dwa tygodnie bedziesz juz w swoim mieszkanku nowiutkim fajniutkim i świeżutkim jejku jak ja Ci zazdroszcze a póki co może znajdź sobie jakies ciekawe zajęcie. mi tez sie troche nudzi w domu a dni mijają tak leniwie i beztrosko i w gruncie rzeczy w samotności bo tż wiecznie w robocie ale może pomyśl nad nie wiem ukłądaniem puzzli albo naucz sie wyszywac czy haftować ja to bardzo lubię![]() poza tym możesz w tym czasie zadbać o siebie, wypielęgnować pazurki, wyskubać brwi robić maseczki na buźkę i włosy. jak tylko bedzie Ci sie chciało to poczujesz się lepiej. mimo wszystko jest kilka cikawych rzeczy do robienia w domu. ![]() znajdź coś co Cie pochłonie a 2 tyg miną jak z bicza trzasnął ![]() ale mam zgagę łoooooooooooooooooooo ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- MOnia no to jak Twoj ma 48 mg jonów to moj ma 20 czyli mniej staraam sie gdizes znaleźć jaka jest norma dzienna jonów a jaka ............. aaa juz sama nie wiem ![]() może nasza Pani Doktór przyjdzie tu jak poskacze owieczką i nam wytłumaczy o co kaman:P
|
#2308 |
|
Raczkowanie
|
moniqac ja jeszcze przed ciążą szukałam idealnego wózka, który musiał mieć przekładaną rączkę i Graco też brałam pod uwagę, ale...
1. dość mała gondola 2. brak pokrowca na nóżki w wersji spacerowej, jedynie spiworek, ale jak maluch będzie miał buciki to trochę kiepsko do śpiworka, a w przyszłym roku luty - marzec to już mogą nasze maluchy butki zakładać 3. kubełkowe siedzisko spacerówki nie każdemu odpowiada, bo jeżeli z gondoli przesiądzie się w wieku 6-8 miesięcy to jeszcze wygodnie i na płasko mógłby pospać, a w kubełkowym niestety nie bedzie to za bardzo możliwe. Co do X-landera dla mnie za ciężki (interesował mnie model z tego roku z przekładanym siedziskiem), 16 kg Byłam nastawiona na Coletto Matteo, ale ma niestety wąską gondolę i jest trochę chybotliwy (udało mi się go obejrzeć w realu). Ostatecznie zamówiłam Peg Perego Uno, ma przekładaną rączkę, waży ok. 11 kg (podają od 10,20 do 11,20 kg), nie ma gondoli, ale dla mnie to nie miało znaczenia, bo oparcie siedziska rozkłada się na płasko, no i ma nakładkę na pałąk spacerówki z miejscem np. na butelkę (to akurat tylko jako element wyposażenia, bo mi na tym też nie zależało). Jedyny minus dla mnie to małe jedne z kółek, no ale przy tej wadze nie mogły być pompowane, więc się pogodziłam
Edytowane przez Kiara76 Czas edycji: 2011-02-17 o 19:25 |
|
|
|
#2309 |
|
Rozeznanie
|
ehhh nic specjalnego ta czekolada, więc nie powiem...
ale do tego zrobiłam sobie Ricore bo któraś z Was tu o niej pisała i mi się przypomniało, że też mam skitraną w szafce ![]() a co do wagi to proszę Was nic nie mówcie... Wy tu niektóre takie chudziny, że ja przed ciążą tak nie wyglądałam... chyba jedynie w podstawówce i to też baaardzo wczesnej... to i ja Wam powiem jak to się u mnie kształtuje... mam 168cm i zaczynałam z wagą 64kg, a teraz mamy już +10kg... za każdym razem jak wchodzę na wagę to ![]() ![]() : mdleje:zaznaczę, że mamy z TŻ raczej takie podejście dosyć restrykcyjne jeśli chodzi o jedzonko... (TŻ od wielu lat ćwiczy 4 razy w tygodniu na siłowni) oboje postanowiliśmy jakieś 2 lata temu wprowadzić zdrowy styl odżywiania i udało się... ja sporo schudłam, bo już wtedy na za dużo sobie pozwalałam ale wszystko odbywało się systematycznie i ta waga 64 kg, to była taka wypracowana, stała waga... zaznaczę tylko, że tyle co teraz to ja nigdy nie ważyłam ciężko mi z tą aktualną wagą, a jeszcze pewnie sporo przede mną, bo przecież teraz tylko leżymy i że tak ładnie to ujmę JEMY ale wierzę, że po porodzie szybko wrócę do swojej wagi... co mi pozostało innego... chciałabym tylko nie zobaczyć 8 z przodu, bo już 7 była dla mnie mega wyzwaniem ![]() a teraz przyjemniejsze sprawy... właśnie wróciłam z przechadzki po CH Allegro ![]() i takie oto skarby kupiłam:- laktator TT z zestawem akcesoriów i termoopakowaniem http://allegro.pl/tommee-tippee-lakt...460687751.html - gryzaczki TT, bo były w promocji u tego samego sprzedawcy, co laktator, więc dorzuciłam do pczuszki http://allegro.pl/tommee-tippee-2-gr...460687781.html- i najlepsza rzecz... no nie mogłam się powstrzymać przypadkiem wpadłam na takie temoopakowanie do butelek i po prostu musiałam je kupić... takie słodkie... nawet jak się nie przyda to trudno... ja po prostu musiałam je mieć http://allegro.pl/termoopakowanie-na...463286995.html i takie zakupy o... |
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK Ja myślę, że to chłopak, bo u nas to seriami leci, a Grazin przyszła z info o chłopaku
![]() kasia Chyba niedługo przed ciążą... Na pewno o ciąży nie wiedziałam wtedy... Ale mam straszne sensacje żołądkowo-jelitowe po nim teraz A kiedyś mogłam jeść codziennie w każdej postaci i NIC! ![]() moniqac Rozumiem Cię dziś bardzo dobrze. Usłyszałam dziś, że on sam się boi cokolwiek decydować, bo mi się nigdy nic nie podoba... więc jak mam inne zdanie to źle, bo najlepiej, żebym się z nim ze wszystkim zgadzała, to byłabym dobrą żoną ![]() Też mojego dziś nie lubię, ale wiem, że do jutra mi przejdzie...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.

wszystko jest prawidlowo, zadnych zmian, waga 994 gram i jest ulozony glowka w dol
trzymamy 

Ja się nastawiałam na dziewczynkę ale w sumie to przecież wszystko jedno, ważne aby zdrowe.

że wszytsko w porządku! ja Ci nie pomogę w tym przerabianiu filmu
mam Ci wrzucić skan karty ciąży?! może wtedy uwierzysz 

klask i:

bo któraś z Was tu o niej pisała i mi się przypomniało, że też mam skitraną w szafce
ale wierzę, że po porodzie szybko wrócę do swojej wagi... co mi pozostało innego... chciałabym tylko nie zobaczyć 8 z przodu, bo już 7 była dla mnie mega wyzwaniem
więc jak mam inne zdanie to źle, bo najlepiej, żebym się z nim ze wszystkim zgadzała, to byłabym dobrą żoną