Mamy wrzesień-październik 2011 :) - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-17, 18:13   #1891
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
ja się martwiłam trochę bo nie mam ani mdłości, ani nie wymiotuję, ale pytałam mamy i ta przec 3 swoje ciąże nie cierpiała na żadne dolegliwości, więc może po niej to mam
za to długości rodzenia to bym nie chciała odziedziczyć- mnie rodziła 23h o rodzeństwo nie pytałam hehe
Mi mama mówiła ze wszystkie porody poszły gładko u niej, ja ostatnia 4 i rodziła mnie 3 godzinki , rozstępów nie ma , jest szczupła i zawsze taka była odkąd pamiętam, mówiła jedynie o mdłościach że miała i zmęczeniu , to i ja miałam jak narazie tak, mam nadzieje że to odziedziczyłam po niej

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 18:15   #1892
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
własnie sobie pomyslaam ze fajnie nam to wyszło bedziemy mogły zajadac grila bez obawy ze przytyjemy

no właśnie ja się ucieszyłam, że na sezon grillowy wypada ciąża a nie okres karmienia, bo wtedy to by było przewalone......

u mnie mikofali używa się do rozmrażania mięsa
a tak to rzadko ją włączam

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 18:16   #1893
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
własnie sobie pomyslaam ze fajnie nam to wyszło bedziemy mogły zajadac grila bez obawy ze przytyjemy
można rzec "oł je " !!
Na szczęście jadłam zawsze co chciałam i trzymałam wagę na tym samym poziomie myśle że też dużo nie przytyję .... do 15 kg max jak to brzmi

25.08.2011

Stary 2011-02-17, 18:18   #1894
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Anciaahk, ja jestem z lublina a mój mój mąż ma do domu 60 km na północ
Zastanawiałam się z jakiego regionu Polski taka nazwa.
Cytat:
u mnie mikrofela to od podgrzewania mleka jest i jeszcze do grzania placków z tortilli
U mnie też do mleka .
Cytat:
dzisiaj lekarz mi założył kartę ciąży i wiecie jaki wpisał termin? 2.10, a ja się urodziłam 3.10
A ja 6.10.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 18:21   #1895
bianeczkaa
Zakorzenienie

chyba sobie zrobię frytek

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
no właśnie ja się ucieszyłam, że na sezon grillowy wypada ciąża a nie okres karmienia, bo wtedy to by było przewalone......

u mnie mikofali używa się do rozmrażania mięsa
a tak to rzadko ją włączam
najlepsze jest to, że nie trzeba się będzie krępować, że zje się za dużo i ze ktoś się będzie krzywo patrzył

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 18:22   #1896
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
ja też mam wesele na początku sierpnia jak będzie dobrze to pójdziemy, bo nie wiemy kiedy będzie następne a my lubimy wesela
mój tż dużo mówi o dziecku i się wypytuje, jak oglądam odc ciąża z zaskoczenia to słucha ze mną.
ja jestem Paulina i mam 20 lat bo z grudnia jestem
mnie na początku praktycznie tylko z lewej strony kuło i też się martwiłam bo ponoć jak z jednej strony to pozamaciczna ale wszytko dobrze jak widać, taka moja uroda.
miałam iść do gin dopiero za 2 tyg ale przecież muszę iść za tydz bo lekarstwa mi się skończą a są na receptę tylko mam problem ze znalezieniem lekarza
mnie brzuch nie swędzi i pewnie teraz za wcześnie o mówieniu o tym ale w szpitalu odwiedzała nas jedna pani i ona miała coś tam ciążowego musiała się zdrowo odżywiać a jak jej się czynnik podwyższył to ją strasznie wszystko swędziało ale to chyba w zaawansowanej ciąży
a czujecie czasem taki krótkie pieczenie podbrzusza? tzn ból jak pieczenie. a tak to piersi bolą, dziś pierwszy raz o mało nie zwymiotowałam jak łykałam lekarstwa rano blee, mąż mi dopingował głupek w tym żebym zwymiotowałam dla mnie jest to koszmar, ale na razie dobrze, niesmak w buzi, brzuszek czuć, muszę codziennie uciąć popołudniową drzemkę 1-2 godziny, drętwienie rąk i nóg i chyba tyle z objawów oprócz niejedzenia
a i mam pytanie takie trochę intymne?
ja mam problem: od zawsze wypróżniałam sie co 3-4 dni z naciskiem na 4, a jak jestem w obcym miejscu to nie ma mowy chyba że mielibyśmy swoją osobną łazienkę, i jak mieszkam u męża to nie mogę iść się wypróżniać jak jest teściowa, jak ona jest jest martwa cisza a ja nie chciałabym żeby ona coś usłyszała, ona jest dla mnie zupełnie obca i nie umiem przy niej, ale jak byłam w szpitalu też miałam z tym problem i lekarz się znów pyta o wypróżnianie i mówię że u mnie to normalne a on że w ciąży nie jest normalne i dali mi syrop i to było dla mnie też straszne. a zapomniałam się lekarza spytać czy to rzeczywiście taki problem
ja też oglądałam ten program ciąża z zaskoczenia i aż można się nakręcić na szczęście nic takiego nie było, bo @ nie ma, testy pozytywne i usg wykryło wczesną ciążę

fajnie, że mąż wspiera...

mnie w 1 i teraz w 2 ciąży boli bardziej po prawej stronie, bo owulacja była z prawego jajnika więc to pewnie dlatego i ciebie boli...

co do tych wypróżnień... no cóż ja się przyznam przed 1 ciążą miałam tak samo jak ty, nie chodziłam do łazienki w tej potrzebie 3-4 dni i wszystko było ok no i zmieniło się to w 1 ciąży i trwało aż do teraz... i zaczyna się mój problem, bo jelita cuda dziwy wyczyniają, boli jak cholera i muszę pomyśleć nad czymś konkretnym, narazie ratuje się herbatą z mięty

i tak myślę, skoro tobie to nie przeszkadza, to ja bym się nie martwiła, bo mnie to boli żołądek
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ooo, ale super planowaliście ? ( jak można spytać) to taki fajny wiek na macierzyństwo mi wtedy szalała macica, ale poszłam na nianię i mi na rok przeszło
faktycznie młoda
a czemu na rok?? Ale i tak mieć własne, a zajmować się cudzym to zupełnie coś innego.

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ja byłam ostatnio wg lekarza w 10 tygodniu i przez brzuch jedzcze nie było nic widac, tzn lekarz powiedział "Ja widze wszystko, ale pani niestety nic" i zrobił mi dowcipkowe po 12 tygodniu to już na bank przez brzusio ale dużo zależy od sprzętu jai ma lekarz

co do jedzonka to ja tam prosta dziewczyna jestem owoców morza z życiu nie jadłam, sushi tym bardziej a serów pleśniowych nie lubię
no właśnie, wcześniej to g... można zobaczyć, nawet lekarzowi ciężko...
a ja bym własnie sprobowała owoców morza, ale teraz to chyba się wstrzymam, potem zaciągnę męża do restauracji

Cytat:
Hej Dziewczyny

no to już oficjalnie mogę się do Was przyłączyć byłam dziś u gina, wszystko jest w porządku, serduszko bije dzidek się kręcił w kółko, śmiesznie wyglądał gin powiedział, że wszystko wygląda optymistycznie następną wizytę mam mieć dopiero 10marca i to będzie 12tydz i będzie robić tą przezierność i coś tam. Przewidywany termin porodu 26.09

uffff powiem Wam, że kamień z serca mi spadł jak usłyszałam, że wszystko dobrze
no gratulacje super, że serduszko bije

Cytat:
Byłam dzisiaj u gina, bo mnie pipka piecze Powiedział że to normalne i dał mi Ecovag i Plivafem żel, a sama sobie dokupiłam jeszcze krem za rozstępy z Pharmaceris. A i znalazłam genialny stanik z mięciutkiego materiału, pół usztywniany, ale na górze miseczki jeszcze jest luz więc jak "podrosną" to jeszcze się zmieszczą za 34.90

Powiedziałam dzisiaj dziadkom o ciązy babcia się bardzo ucieszyła, opowiadała mi jak toona rodziła, i zarówno babcia, jak i mama nie miały mdłości, tak jak ja i rodziły mega szybko. Moja mama urodziła mnie w 3 h a babcia swojego syna urodziła zanik karetka przyjechała więc liczę że i ja to odziedziczyłam
a ja jakoś nie widzę tych specjalnych staników, a wiem, ze te do karmienia nie są fajne i pierś się w nich nie trzyma ( moja ciotka miała i opowiadała)

w 1 ciąży też używałam jakiś czas tego kremu z Pharmaceris polecam dobry zakup chodź nie tani.

A co do tych porodów i objawów ciążowych to ja bym się tym akurat nie kierowała.
Moja mama np. całą ciążę ze mną wymiotowała nie tylko 3 msc. A ja nic ani w 1 ani teraz.
Przenosiła 2 ciąże, a ja urodziłam w 38 tygodniu(z czego się cieszę)
akcja porodowa zaczęła się po kroplówce a u mnie momentalnie w ciągu 3h -5cm rozwarcia bez konkretnych bóli
więc ja tam bym się nie sugerowała

czy wy też czujecie taki ucisk na żołądku, niby żołądek nie jest pełny a jakby naładowany był kamieniami, jest ok jak jestem głodna (czyli tylko rano) potem jakby mi coś zalegało...

Wy tu mówicie o mięsie jakimś a ja na nie patrzyć nie mogę -beeeeeeeeee
żadnego mięsa....no chyba że już widzę gotowy ładnie obiad

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 18:23   #1897
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
można rzec "oł je " !!
Na szczęście jadłam zawsze co chciałam i trzymałam wagę na tym samym poziomie myśle że też dużo nie przytyję .... do 15 kg max jak to brzmi
a najpiękniejsze jest to że będziemy kochać każdy kiloram ciała które nam przybedzie
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 18:23   #1898
bianeczkaa
Zakorzenienie

Czytałam, że w ciąży można jeść wszystko, bo do dziecka trafia już przetrawione więc nawet pikantne wchodzi w grę

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-02-17, 18:25   #1899
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Mi się odechciało na rok ponieważ byłam zmęczona. Uwielbialam małą, ale często zostawałam nadgodziny, jednocześnie studiowałam zaocznie - pozniej zrezygnowałam i czułam się jakoś tak źle i stwierdziłam że narazie się zajmę studiami dziennymi,sobą i odpocznę i samo sie stao

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 18:27   #1900
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katevalley Pokaż wiadomość
ja też oglądałam ten program ciąża z zaskoczenia i aż można się nakręcić na szczęście nic takiego nie było, bo @ nie ma, testy pozytywne i usg wykryło wczesną ciążę

fajnie, że mąż wspiera...

mnie w 1 i teraz w 2 ciąży boli bardziej po prawej stronie, bo owulacja była z prawego jajnika więc to pewnie dlatego i ciebie boli...

co do tych wypróżnień... no cóż ja się przyznam przed 1 ciążą miałam tak samo jak ty, nie chodziłam do łazienki w tej potrzebie 3-4 dni i wszystko było ok no i zmieniło się to w 1 ciąży i trwało aż do teraz... i zaczyna się mój problem, bo jelita cuda dziwy wyczyniają, boli jak cholera i muszę pomyśleć nad czymś konkretnym, narazie ratuje się herbatą z mięty

i tak myślę, skoro tobie to nie przeszkadza, to ja bym się nie martwiła, bo mnie to boli żołądek
faktycznie młoda
a czemu na rok?? Ale i tak mieć własne, a zajmować się cudzym to zupełnie coś innego.

no właśnie, wcześniej to g... można zobaczyć, nawet lekarzowi ciężko...
a ja bym własnie sprobowała owoców morza, ale teraz to chyba się wstrzymam, potem zaciągnę męża do restauracji

no gratulacje super, że serduszko bije

a ja jakoś nie widzę tych specjalnych staników, a wiem, ze te do karmienia nie są fajne i pierś się w nich nie trzyma ( moja ciotka miała i opowiadała)

w 1 ciąży też używałam jakiś czas tego kremu z Pharmaceris polecam dobry zakup chodź nie tani.

A co do tych porodów i objawów ciążowych to ja bym się tym akurat nie kierowała.
Moja mama np. całą ciążę ze mną wymiotowała nie tylko 3 msc. A ja nic ani w 1 ani teraz.
Przenosiła 2 ciąże, a ja urodziłam w 38 tygodniu(z czego się cieszę)
akcja porodowa zaczęła się po kroplówce a u mnie momentalnie w ciągu 3h -5cm rozwarcia bez konkretnych bóli
więc ja tam bym się nie sugerowała

czy wy też czujecie taki ucisk na żołądku, niby żołądek nie jest pełny a jakby naładowany był kamieniami, jest ok jak jestem głodna (czyli tylko rano) potem jakby mi coś zalegało...

Wy tu mówicie o mięsie jakimś a ja na nie patrzyć nie mogę -beeeeeeeeee
żadnego mięsa....no chyba że już widzę gotowy ładnie obiad
a już widzoała w necie takie staniki do karmienia ale jak normalne staniki, ładne a nie takie babcine, są nawet usztywniane chyba. a ten mój to nie jest do karmienia
Ostatnio w niedzielę jadłam suszi nic mi nie było, więc owoce moża też na pewno można, zdrowe są i pewnie mają tak samo dobry wpływ jak ryby

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2011-02-17 o 18:30
Stary 2011-02-17, 18:28   #1901
Jayne
Raczkowanie

Cytat:
a najpiękniejsze jest to że będziemy kochać każdy kiloram ciała które nam przybedzie
...Pięknie powiedziane!
Jayne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 18:30   #1902
aa2
Zakorzenienie

w ogóle chyba musimy powiedziec o ciązy bratu meża i jego dziewczynie własnie zaplanowali spotkanie na sobote i chcą zebyśmy zostali na noc zebby sie napić jakies drineczki itd no i co powiem ze nagle mi sie odmieniło tak wiec powiemy im co i jak z zastrzeżeniem ze na razie cicho sza
Stary 2011-02-17, 18:31   #1903
bianeczkaa
Zakorzenienie

Mogłaby mama wrócić to by mi frytek zrobiła, bo tak mi się nie chce

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-02-17, 18:31   #1904
Jayne
Raczkowanie

...a tak wogole to dzisiaj --------przyszłe Mamusie b sie rozpisały....kurcze nie nadążam hihi

Edytowane przez Jayne
Czas edycji: 2011-02-17 o 18:34
Jayne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 18:37   #1905
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Mogłaby mama wrócić to by mi frytek zrobiła, bo tak mi się nie chce
tez bym wszamała ale nie chce mi sie robić
Stary 2011-02-17, 18:37   #1906
mooonik
Zakorzenienie

dziewczyny a ten specyfik z Rossmana przeciwko rozstępom to miał być olejek czy mleczko? Zaszłam dziś do R i zobaczyłam, że jest to i to nie wzięłam w końcu żadnego

Julitka

Stary 2011-02-17, 18:38   #1907
bianeczkaa
Zakorzenienie

ok lece do kuchni, nie piszcie za dużo

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-02-17, 18:39   #1908
anciaahk
kosmitka

Ja sobie kupiłam zwykłą oliwę Hippa póki co.
Chyba i tak od 12 tygodnia dopiero można stosować, co?

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 18:39   #1909
mucka21
Rozeznanie

moja mama miala straszne mdłości w ciążach (4) mam nadzieję ze ja nie bede miec choc dzis mdli mnie od rana i mówi że w domu czekała zawsze do skurczy co 3-5min i dopiero do szpitala.
dziś zjadłam pomarańczę których nie lubiłam wcześniej a to co lubiłam to odeszło na bok tż w szoku jest. a ciaze z zaskoczenia zaczelam ogladac teraz bo któraś dziewczyna napisała i byłam zdziwiona że jest jeszcze coś o ciążach i dzieciach czego nie oglądałam nawet nie słyszałam bo ja mam manie uwielbiam kobiety w ciąży i malutkie dzieci od zawsze.
już się bałam że najmłodsza będę, co do mnie to my się staraliśmy o dzidzię
produkujecie jak nakręcone
boje się trochę tym ze mało jem, właśnie sobie uświadomiłam ze przez cały dzień zjadłam 2 kanapki i pół pomarańczy i jeść mi się nie chce może się zmuszę, a wcześniej to żarłok byłam straszny. teraz brzuch burczy strasznie a żołądek jeść nie chce, a oczy na żadne jedzenie patrzeć
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 18:39   #1910
cotynato
Zakorzenienie

Ja kupiłam oliwkę i ciągle zapominam się smarować

Wymianka.
Stary 2011-02-17, 18:43   #1911
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
w ogóle chyba musimy powiedziec o ciązy bratu meża i jego dziewczynie własnie zaplanowali spotkanie na sobote i chcą zebyśmy zostali na noc zebby sie napić jakies drineczki itd no i co powiem ze nagle mi sie odmieniło tak wiec powiemy im co i jak z zastrzeżeniem ze na razie cicho sza
ja też powiedziałam tylko mamie, siostrze teściowej. żeby nie zapeszyć tym bardziej że już w szpitalu byłam, teściowej powiedziałam bo mieszkamy razem i nie dało by się ukryć ale ona plotkara jest i wiem że już niektórym powiedziała mimo naszych próśb , ale nie mam problemu z odmawianiem alkoholu bo nie lubię i nie pije i wszyscy wiedzą że nie piję więc nie muszę się tłumaczyć
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 18:43   #1912
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
no właśnie na nich jest napisane, że można od 1szego miesiąca się smarować

cotynato właśnie kojarzy mi się, że to oliwka, nawet ją capnęłam w rękę ale zobaczyłam to drugie i zgłupiałam

Julitka

Stary 2011-02-17, 18:43   #1913
gerda
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny a ten specyfik z Rossmana przeciwko rozstępom to miał być olejek czy mleczko? Zaszłam dziś do R i zobaczyłam, że jest to i to nie wzięłam w końcu żadnego
ja mam oliwke, ale jak dla mnie za tłusta jest

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 18:45   #1914
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Mam mleczko, tam na opakowaniu jest od początku ciąży
Wybrałam mleczko bo nie lubie oleistych substancji

25.08.2011

Stary 2011-02-17, 18:46   #1915
cotynato
Zakorzenienie

Ja wzięłam oliwkę bo nic innego nie widziałam- tzn. nie rozglądałam się ponieważ dziewczyny mówiły o oliwce. I tak przyjemnie pachnie...
Szkoda że teraz mnie tak tż wkurza bo bym go do tego masowania zagoniła, dla mnie katorga dla niego przyjemność

Wymianka.
Stary 2011-02-17, 18:48   #1916
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
ja też powiedziałam tylko mamie, siostrze teściowej. żeby nie zapeszyć tym bardziej że już w szpitalu byłam, teściowej powiedziałam bo mieszkamy razem i nie dało by się ukryć ale ona plotkara jest i wiem że już niektórym powiedziała mimo naszych próśb , ale nie mam problemu z odmawianiem alkoholu bo nie lubię i nie pije i wszyscy wiedzą że nie piję więc nie muszę się tłumaczyć
no ja tam jakies winko czy pifko to wypijałam wiec teraz pewnie by sie dziwili he he

a mojej mamie i siostrze na powiem boone zaraz wypaplaja sa szybsze niz internet
Stary 2011-02-17, 18:48   #1917
bianeczkaa
Zakorzenienie

Ale mi tata dogodził zrobił ziemniaczane talarki i kurczaczka

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-02-17, 18:50   #1918
cotynato
Zakorzenienie

Mnie mama też rozpieszcza Dzisiaj mi omleta kupiła a teraz obiadek. Jak dobrze że ja jeszcze nie na swoim bo już widzę żeby mi tż coś gotował jak on przyzywczajony że od mamy odgrzewa a stary taki

Wymianka.
Stary 2011-02-17, 18:53   #1919
gerda
Zadomowienie

nie ma to jak kochane mamusie i tatusiowie

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 18:53   #1920
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Mnie mama też rozpieszcza Dzisiaj mi omleta kupiła a teraz obiadek. Jak dobrze że ja jeszcze nie na swoim bo już widzę żeby mi tż coś gotował jak on przyzywczajony że od mamy odgrzewa a stary taki
Mi mama też czasem dogadza, bo TŻ też stary i czeka na mnie albo na odgrzewane jak byłam w szpitalu to kupił sobie "zestaw kawalera" jak on to nazwał : hamburgery (kotlety) i bułki i tak przez kilka dni i tekst najlepszy : kubki się skończyły dlatego teraz kupujemy zmywarke

25.08.2011

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości