Rozstanie z facetem - część 15 :( - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-17, 17:50   #4411
Ofelia 20
Zadomowienie

Dot.: Rozstanie z facetem - część 15 :(

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Bierz szpilki, jest coraz cieplej, a laski w nich chodzą bez narzekania!

No nie? .
Tak sobie tylko "gdybam" zadna z dziewczyn udzielających się na rozstaniowym nie pasuje do profilu

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Napisane przez pandzio Pokaż wiadomość
Właśnie, i to jest to, że z jednej strony nie chcę urywać kontaktu, bo lubię go, jest mi bliski, a z drugiej jak sobie pomyślę, że tak naprawdę każdy z nas jest wolnym człowiekiem to mam ochotę wywalić go ze swojego życia. Wiem, że póki co tego nie zrobię. Może uczucia wyparują, ja się wypalę totalnie i nawet przyjaźń będzie potem możliwa. .
Wczoraj pisaliśmy ze sobą i mówiłam, że fajnie było mieć w nim takiego kumpla (jeszcze przed związkiem), z którym mogłam o wszystkim pogadać, również się zwierzać i liczyć na pomoc w każdej sytuacji. I że właśnie kiedy nikt nie będzie już nic czuł, to może znowu tak będzie, a on się wtedy bardzo zasmucił. Ale nie chcę tego analizować i sobie czegoś wkręcać. W końcu podjął decyzję jaką podjął...
Ja też myśałam, że może za jakis czas, kiedyś tam się spotkamy to przyjaźń czy koleżeństwo będzie możliwe, ale tak się nie stanie. Bo eks się obraził, że zaczełam sobie życie ukladać. W końcu musiałam zacząć działać, żyć swoim życiem, skoro to On mnie nie chciał. A potem się obraził, że go tak "zostawiam" i nie chce dać mu szansy. To była naprawdę chora sytuacja.

Nie ma co analizować, to w niczym nie pomoże. Ale na pewno mając ciągle z nim kontakt, będzie Ci ciezko. Ja myslałam, że dam sobie z tym radę, że już go nie kocham, że mogę go traktować jak kolegę. Ale nie mogłam.... niestety nie był mi obojętny. Więc musiałam się od tego odciąć. I tak miałam dużo szczęścia, że poznałam kogoś nowego i podjęłam decyzję, że z eks koniec raz na zawsze a za to dam szanse temu nowemu.

"Pierwsza miłość z wiatrem gna, z niepokoju drży,
Druga miłość życie zna i z tej pierwszej drwi ,
A ta trzecia jak tchórz w drzwiach przekręca klucz
I walizkę ma spakowaną już ... "

Ofelia 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 18:09   #4412
lily92920
Zakorzenienie

Rodzice zrobili ze mnie anorektyczke, która nic nie żre, ma kiepskie wyniki badań, teraz słysze ich niecne plany... Beda mi wpychać obiad siłą do ust! :/
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 18:10   #4413
juniorka89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mrytka Pokaż wiadomość
Dziewczyny na czele z Elve odstraszyły adoratorów?
Nieeeee
one odstraszyły erotomana gawędziarza

Zaczynam sie nienawidzić za swoje zasady

Spadam sie szykować
Impreza dzisiaj
Podbijam dance floor
Cytat:
Napisane przez lala2506 Pokaż wiadomość
Jak nie wisisz Misiowi na szyi non stop, on z zachwytu nie wrzeszczy, że jest z Tobą szczęśliwy, to strzeż się! Zaraz się znajdzie podobna do Autorki On na pewno jest z Tobą nieszczęśliwy
juniorka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 18:10   #4414
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

Potrzebuje chyba kopa w tyłek. Jakoś smutno mi. Nie z powodu jego (nawet o nim nie myślę!) ale tak jakoś.

Dowiedziałam się, że mój 'były-niedoszły' ma dzisiaj urodziny. Zaprosił mnie do jego garażu (jest automaniakiem) na piwo - za dawnych czasów często tam siedzieliśmy razem (jak jeszcze ze sobą kręciliśmy).
Musiałam odmówić, bo dzisiaj idę na imprezę. I dziwi mnie to - czemu w ogóle mnie to nie cieszy?

plecaczkiem: 7250 km
zjedzmniebejbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 18:12   #4415
wiemzenicniewiem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ofelia 20 Pokaż wiadomość
Ale nie mogłam.... niestety nie był mi obojętny. Więc musiałam się od tego odciąć. I tak miałam dużo szczęścia, że poznałam kogoś nowego i podjęłam decyzję, że z eks koniec raz na zawsze a za to dam szanse temu nowemu.
czytając biernie ten wątek przez ostatni rok zauważyłam,że najczęściej dziewczyny podnoszą się, znajduja w sobie siłe właśnie gdy na horyzoncie pojawi sie ktoś nowy, niekoniecznie nowy partner ale przynajmniej ktoś kto wykazuje zainteresowanie
wiemzenicniewiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 18:26   #4416
pandzio
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ofelia 20 Pokaż wiadomość

Ja też myśałam, że może za jakis czas, kiedyś tam się spotkamy to przyjaźń czy koleżeństwo będzie możliwe, ale tak się nie stanie. Bo eks się obraził, że zaczełam sobie życie ukladać. W końcu musiałam zacząć działać, żyć swoim życiem, skoro to On mnie nie chciał. A potem się obraził, że go tak "zostawiam" i nie chce dać mu szansy. To była naprawdę chora sytuacja.

Nie ma co analizować, to w niczym nie pomoże. Ale na pewno mając ciągle z nim kontakt, będzie Ci ciezko. Ja myslałam, że dam sobie z tym radę, że już go nie kocham, że mogę go traktować jak kolegę. Ale nie mogłam.... niestety nie był mi obojętny. Więc musiałam się od tego odciąć. I tak miałam dużo szczęścia, że poznałam kogoś nowego i podjęłam decyzję, że z eks koniec raz na zawsze a za to dam szanse temu nowemu.
I wkurza mnie jeszcze tym, że mówi "zobaczymy"... nawet nie mówię mu nic o powrocie a jemu jak się coś o nas przypomni co mieliśmy kiedyś razem zrobić to tak właśnie sobie stwierdza a mnie to już krótko i ładnie mówiąc irytuje
Teraz jak z nim gadam na gg to mnie nic w środku nie boli, a jeszcze tuż po zerwaniu w grudniu jak był jakiś kontakt to aż mnie w jelitach skręcało z nerwów.
Nie będę zaprzeczać, i mówić że nic do niego nie czuję, bo byłoby to kłamstwem... Staram się go po prostu nie nadinterpretować teraz bo to nie ma sensu...
pandzio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 18:42   #4417
wiemzenicniewiem
Raczkowanie

Cytat:
Staram się go po prostu nie nadinterpretować teraz bo to nie ma sensu...
Jeśli Ci to wychodzi to chyle czoło
Ja zawsze sobie wmawiam, że nic mnie nie ruszy, nie będe analizować i interpretować, a i tak zawsze sie kończy wyciem do księżyca
Stary 2011-02-17, 18:50   #4418
pandzio
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiemzenicniewiem Pokaż wiadomość
Jeśli Ci to wychodzi to chyle czoło
Ja zawsze sobie wmawiam, że nic mnie nie ruszy, nie będe analizować i interpretować, a i tak zawsze sie kończy wyciem do księżyca
Ojjjj to wcale u mnie takie proste nie jest ja jestem obecnie na odwyku od własnych myśli. I tak jest o wiele lepiej niż wcześniej. Ba!-jest lepiej niż jak trwaliśmy w jakimś pseudopowrocie, tzn. lepiej się czuję, jakby lżej. Teraz mam przynajmniej sprawę jasną-on nie chce. Ok, ja go przecież nie zmuszę. Ale oczywiście czasem jest smutno i przykro, to normalne.
Stary 2011-02-17, 18:57   #4419
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
czytając biernie ten wątek przez ostatni rok zauważyłam,że najczęściej dziewczyny podnoszą się, znajduja w sobie siłe właśnie gdy na horyzoncie pojawi sie ktoś nowy, niekoniecznie nowy partner ale przynajmniej ktoś kto wykazuje zainteresowanie
No taki standard
Ja sie porzadnie musialam dowartosciowac u innych by o tamtym zapomniec i zakonczyc "syndrom jedynego"
( i wlasnie nie koniecznie to nowy ale ktos kto mnie docenil)

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 19:02   #4420
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez zjedzmniebejbe Pokaż wiadomość
Nie eee wiem, to ja musiałabym zaproponować, on z tych 'nieśmiałych'
no to... polowanie
Cytat:
Napisane przez lily92920 Pokaż wiadomość
Mam niedokrwistość... Super. Już wystarczy ty wiadomości na dzisiaj... :/
spokojnie, ile razy miałam...
Stary 2011-02-17, 19:03   #4421
wiemzenicniewiem
Raczkowanie

Cytat:
ja jestem obecnie na odwyku od własnych myśli. .
można wiedzieć jak to u Ciebie wygląda? bo ja zauważyłam, że im bardziej chce o nim nie myśleć tym mocniej siedzi mi paskud w głowie
Stary 2011-02-17, 19:09   #4422
Malla
Nie depcze krokusów

Laski, u mnie minął tydzień i czuję się normalnie, nie boli mnie serce, nie ryczę i uśmiecham się

Skasujcie ich ze swojego pięknego życia i żyjcie dla siebie, księciuniu gdzieś tam czeka
Stary 2011-02-17, 19:12   #4423
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

Lecę na imprezę, mam nadzieję, że będę bawić się mmm!

plecaczkiem: 7250 km
zjedzmniebejbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 19:17   #4424
krolowazimy
Wtajemniczenie

Mimimka, jesteś po dobrej stronie mocy - żyjesz sobie, nie pamiętasz o eksie, bierzesz, co przyniesie los, nie boisz się być sama, nie robisz scen, nie uzależniasz swojej wartości, dobrego humoru, życia od posiadania przy sobie hipka z przecinkiem między nogami

Jest okej. I najlepsze jest to, że dokonałaś tego własną pracą iiii setką pytań do elve na wizażu Ale chciałaś pytać, zastanawiałaś się. Zmieniałaś.

Super, naprawdę

Dziewczyny, nie popadacie w małą paranoję z tymi włamaniami?
Ottakaja - może to Twój aktualny chłopak sprawdza Cię na gg?
Malla - Ciacho przecież mógł wejść na historię w Twoim kompie i zauważyć, że się tutaj udzielasz?

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Skasujcie ich ze swojego pięknego życia i żyjcie dla siebie, księciuniu gdzieś tam czeka
No. To jest jedyny sposób.
krolowazimy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 19:19   #4425
pandzio
Raczkowanie

Cytat:
można wiedzieć jak to u Ciebie wygląda? bo ja zauważyłam, że im bardziej chce o nim nie myśleć tym mocniej siedzi mi paskud w głowie
Ja nie mam jakiegoś przepisu na to oczywiście, że myślę o nim, w końcu spędziłam z tym człowiekiem jakiś czas, ale staram się unikać analizowania jego słów tak jak to robiłam do niedawna a w szczególności podczas pseudopowrotu, kiedy to szukałam w jego słowach zapewnień, że on się też stara. A nie starał...i bolało mnie to.
Najlepszym sposobem jest zajęcie czymś innym swoich myśli, czasem dopada mnie taki power i zaczynam dokładnie porządkować swoje rzeczy i sprzątać;p no a teraz to muszę poprawić egzaminy, a nie jak wcześniej związek, z którego nic nie wypaliło, bo tylko ja dźwigałam cały ten ciężar hahahhahah
Tylko że u Ciebie tak długo to trwa...za długo...gdybym teraz już wiedziała, że będę męczyła się rok, nadal coś czując i nadal mając nadzieję, urwałabym to bo bym tego nie zniosła.
Stary 2011-02-17, 19:40   #4426
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez zjedzmniebejbe Pokaż wiadomość
Lecę na imprezę, mam nadzieję, że będę bawić się mmm!
Takiej to dobrze!
Cytat:
Napisane przez krolowazimy Pokaż wiadomość
Malla - Ciacho przecież mógł wejść na historię w Twoim kompie i zauważyć, że się tutaj udzielasz?
On wie, ile tu siedzę i jak się zwę. Chyba by mi nie wysyłał wiadomości oczerniających siebie, a potem z tego powodu szalał ze złości?
Stary 2011-02-17, 19:43   #4427
krolowazimy
Wtajemniczenie

Cytat:
Takiej to dobrze!

On wie, ile tu siedzę i jak się zwę. Chyba by mi nie wysyłał wiadomości oczerniających siebie, a potem z tego powodu szalał ze złości?
Nie wiem, jakiej treści był ten mail.
Skoro oczerniający Ciacho, to pewnie eks-eks. On zapewne też znał Twój nick tutaj, na forum.

No bo kto inny? Pani Krysia z mięsnego? Jędrzej spod trójki?
Stary 2011-02-17, 19:46   #4428
monika121311
Raczkowanie

Skoro to już 15 część to może czas do Was dołączyć...
Może to mi pomoże bo jak narazie to nie idzie mi najlepiej po roztaniu z facetem... a tu już 3 miesiąc mija...
Stary 2011-02-17, 19:49   #4429
krolowazimy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monika121311 Pokaż wiadomość
Może to mi pomoże bo jak narazie to nie idzie mi najlepiej po roztaniu z facetem... a tu już 3 miesiąc mija...
Cześć

Opowiedz nam coś o sobie. W kupie raźniej.
Stary 2011-02-17, 19:53   #4430
Malla
Nie depcze krokusów

Królowo - myślałam o tym, ale jemu nie chciałoby się poświęcać tyle czasu, którego nie ma, aby tworzyć fikcyjne profile. Awansował znacznie i pracuje non stop.
Cytat:
Co robiłaś przez te 3 miesiące?
Stary 2011-02-17, 20:02   #4431
annonim
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kopamatakawa Pokaż wiadomość
W ogóle jak ktoś z Bydgoszczy jest to ja z chęcią na piwko mogę iść
Ja jestem z Toronta :P

Witam się
Kto zezwolił na opady śniegu, ja się pytam...
annonim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 20:15   #4432
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Ottakaja - może to Twój aktualny chłopak sprawdza Cię na gg?
Wykluczam tę opcję z trzech powodów, po pierwsze ma zepsutego kompa, a drugie od rana do nocy jest w pracy, a po trzecie ja nie korzystam z gadu i on o tym doskonale wie. To jakaś paranoja jest i nie wierzę w włamanie. A skoro z gadu nie korzystam to przejmować się nie mam zamiaru.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 20:18   #4433
monika121311
Raczkowanie

Cytat:

Co robiłaś przez te 3 miesiące?
A więc zacznę od tego że byłam z facetem prawie 4 lata i nic mi z tego nie zostało oprócz smutku! Zostawił mnie drań jeden właściwie bez powodu! Podczas kłótni wykrzyczał mi że mnie nie kocha już i na tym się skończyło. Od 3 miesięcy nie potrafię sobie z tym poradzić gdzieś tam siedzi w mojej głowie i rozpamiętuję nasz związek, który uważam za bardzo udany.

Ale żeby tego wszystkiego było mało to się z nim spotykam! Bo dla niego zamieszkałam w tym samym mieście a do tego w tym samym bloku! Spotykamy się coraz częściej, razem balujemy, razem sypiamy po prostu paranoja, patologia prawie!
Cały czas wkręcam sobie, że bedziemy razem tym bardziej, że on mi daje wciąż nadzieję. Boję się tylko że ja się wkręcę a on znowu mnie zawiedzie. Spotykamy się rozmawiamy, przytulamy, w łóżku też nam się zdarza spotkać oczywiście według niego "po przyjacielsku". Najgorsze jest to że ja boję się go zapytać o co mu chodzi... bo boję się że wtedy go stracę.
Dwa miesiące temu zapytałam go czy nie chciał by zrobić kroku wstecz ale on wtedy stwierdził że nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki! Poczułam się strasznie i odizolowałam się od niego ale po pewnym czasie znowu zaczęliśmy ze sobą spotykać.
Teraz mówi mi że jestem najfajniejszą dziewczyną jaką zna.
Że od rozstania bardzo się zmieniłam na lepsze oczywiście zaczęłam o siebie dbać i otworzyłam się na ludzi.

Nie mówcie mi tylko, że dziewczyno co Ty robisz, glupia jesteś itd... Bo ja to wszystko wiem!
Tylko powiedzcie mi jak rozumieć jego zachowanie?
O co mu chodzi?
I jak ja mogłabym wyleczyć się z niego bo nie chciałabym się znowu na nim zawieść...
Zauważyłam jednak że przez te 3 miesiące emocje trochę opadły i z dnia na dzień jest coraz łatwiej.
Stary 2011-02-17, 20:32   #4434
ver_million
Rozeznanie

Cytat:
Cześć

Opowiedz nam coś o sobie. W kupie raźniej.
kupy nikt nie tyka ;P
Stary 2011-02-17, 20:33   #4435
marchewa0007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mimimka Pokaż wiadomość
Czemu mam wrazenie, ze od kiedy odeszla Elve tylko ja TU przestalam myslec o Eksie i zyc dalej?
Ogarnijcie sie dziewczyny... Zmiencie hasla (kombinacj eliter i liczb )i po krzyku...
To trochę złe masz wrażenie...

Malla jak się czujesz?

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Ja nie mam pojęcia o co tu chodzi
Ja też...

monika121311
Z tego co napisałaś jasno wynika dlaczego trwa to już 3 miesiące... Dlatego, że ciągle masz z nim kontakt a mimo to, że mieszkacie obok mogłabyś mieć tego kontaktu mniej. Oczywiście jeśli tylko byś chciała....

Edytowane przez marchewa0007
Czas edycji: 2011-02-17 o 20:46
marchewa0007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 20:39   #4436
Ofelia 20
Zadomowienie

Cytat:
No coś w tym na pewno jest Ja kiedy poznałam nowego, to już byłam w pełni świadoma, że z eksem nic nie będzie. Nie gadalam 2 tygodnie z byłym, poszłam w tym czasie na impreze i spotkałam Nowego w ogóle nie myślałam, że coś z tego będzie. Pare razy się spotkaliśmy i było coraz fajniej, naprawdę odżyłam i teraz mam przyanjmniej normalną relację z facetem, bo z eksem to czułam się wykończona psychicznie. Przez większość związku byłam nieszczęśliwa, smutna, chodziłam zdołowana... nigdy wiecej nie będe taka głupia i zaślepiona.

Stary 2011-02-17, 20:46   #4437
howdoi
Zadomowienie

Cytat:
A więc zacznę od tego że byłam z facetem prawie 4 lata i nic mi z tego nie zostało oprócz smutku! Zostawił mnie drań jeden właściwie bez powodu! Podczas kłótni wykrzyczał mi że mnie nie kocha już i na tym się skończyło. Od 3 miesięcy nie potrafię sobie z tym poradzić gdzieś tam siedzi w mojej głowie i rozpamiętuję nasz związek, który uważam za bardzo udany.

Ale żeby tego wszystkiego było mało to się z nim spotykam! Bo dla niego zamieszkałam w tym samym mieście a do tego w tym samym bloku! Spotykamy się coraz częściej, razem balujemy, razem sypiamy po prostu paranoja, patologia prawie!
Cały czas wkręcam sobie, że bedziemy razem tym bardziej, że on mi daje wciąż nadzieję. Boję się tylko że ja się wkręcę a on znowu mnie zawiedzie. Spotykamy się rozmawiamy, przytulamy, w łóżku też nam się zdarza spotkać oczywiście według niego "po przyjacielsku". Najgorsze jest to że ja boję się go zapytać o co mu chodzi... bo boję się że wtedy go stracę.
Dwa miesiące temu zapytałam go czy nie chciał by zrobić kroku wstecz ale on wtedy stwierdził że nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki! Poczułam się strasznie i odizolowałam się od niego ale po pewnym czasie znowu zaczęliśmy ze sobą spotykać.
Teraz mówi mi że jestem najfajniejszą dziewczyną jaką zna.
Że od rozstania bardzo się zmieniłam na lepsze oczywiście zaczęłam o siebie dbać i otworzyłam się na ludzi.

Nie mówcie mi tylko, że dziewczyno co Ty robisz, glupia jesteś itd... Bo ja to wszystko wiem!
Tylko powiedzcie mi jak rozumieć jego zachowanie?
O co mu chodzi?
I jak ja mogłabym wyleczyć się z niego bo nie chciałabym się znowu na nim zawieść...
Zauważyłam jednak że przez te 3 miesiące emocje trochę opadły i z dnia na dzień jest coraz łatwiej.

identyko to samo zrobiłam. Mój eks też mi daje nadzieje przez co nie mogę na 100% zakończyć tego rozdziału w swoim życiu i ciągle się łudzę chociaż z dnia na dzień przekonuje się, że on ma mnie w dupie ... i jak coś chce, coś oczekuje to wtedy się przymila.
howdoi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 20:47   #4438
wiemzenicniewiem
Raczkowanie

pochwal sie Ofelia gdzie w Bydgoszczy imprezują ciacha bo ja jakoś od roku nikogo ciekawego tu nie poznałam
Stary 2011-02-17, 21:00   #4439
monika121311
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez howdoi Pokaż wiadomość
identyko to samo zrobiłam. Mój eks też mi daje nadzieje przez co nie mogę na 100% zakończyć tego rozdziału w swoim życiu i ciągle się łudzę chociaż z dnia na dzień przekonuje się, że on ma mnie w dupie ... i jak coś chce, coś oczekuje to wtedy się przymila.

Cieszę się niezmiernie że nie jestem sama
Ile już nie jesteście razem i jak długo ciągniecie tę farsę?
Stary 2011-02-17, 21:05   #4440
Ofelia 20
Zadomowienie

Cytat:
pochwal sie Ofelia gdzie w Bydgoszczy imprezują ciacha bo ja jakoś od roku nikogo ciekawego tu nie poznałam
Hahaha no nie wiem generalnie na imprezie ciezko kogoś poznać, ale to znajomy znajomych z którymi wtedy byłam uważam, że w Moralist jest dużo przystojnych facetów, ale wiekszość to cwaniaczki "ładna miska jeść nie daje" jak to mówi moja mama

Nie chce niczego sugerować, ale może nikt Ci się nie podoba bo ciągle, masz gdzies w głowie tego eksa. Poza tym nic na siłe. Przez jakiś czas chodziałam na imprezy z myslą, ze bedę pewnie sama z rok, dwa albo i dłużej. Bo to był mój pierwszy długi zwiazek, a wczesniej w LO to nic się nie działo.... no i jednak się napatoczył nowy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości