|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Cytat:
Urwałam się na chwilę z pracy, bo musze z małym do pediatry lecieć przyjmuje tylko dziś, lepiej go skontrolować po tej chorobie, ale jeszcze śpi i czekam. Ja pożarłam dziś Milkę, proszę Was zmotywujcie mnie ![]() Chyyba wkleję moje zdjecie jaka gruba jestem i będzie mi głupio przed Wami,że nie chudnę i zaczne w końcu sie stosować. Ten dom, który będziemy budować to będzie już mój trzeci dom, duszę się w mieszkaniu, jesteśmy tu przejściowo od grudnia i czasem nie wiem co z sobą zrobić. Tu nawet balkonu nie mam. Sama się sobie dziwię, bo to jest mieszkanie moich rodziców i mieszkałam tu od urodzenia przez 20 lat. Nie wiem jak wtedy to znosiłam, może dlatego,że nie znałam życia w domku. ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Simpatica strasznie mi przykro... Cytat:
Małemu staram się dawać tylko zwykłe kukurydziane, ale drze sie o inne, więc dorzucam mu dwa-trzy i on chodzi z kubeczkiem plastikowym i sobie podjada po śniadaniu. Dziś jednak zauważyłam, że się lekko wycwanił i pożarł to co lubi, a kukurydziane ledwie skubnął. Już po 12, a ten dalej śpi, zaraz mi lekarz ucieknie, no i przydałoby sie do pracy wrócić
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() Edytowane przez wywa Czas edycji: 2011-02-17 o 12:02 |
||||
|
|
|
#4772 |
|
Rozeznanie
|
olalicious - mnie się marzy też jakiś apartament 100mkw, najlepiej w centrum Warszawy, loft jakiś... Tak jak inni mają domki letniskowe u nas, w górach, to ja będę kiedyś miała taki letniskowy lofcik w stolicy
Tylko muszę w totka wygrać. Koło domu wiecznie jest coś do roboty - koszenie, odśnieżanie, plewienie, sprzątanie... Z drugiej strony mam tu jednak święty spokój, co bardzo sobie cenię. Coś za coś. ![]() samanthhha - moja Millka spała dwa razy w dzień i były to drzemki po pół godziny, więc postanowiłam zrobić jej jedną drzemkę w południe. Po prostu ją przetrzymałam. Z początku drzemka była nadal półgodzinna. Teraz pośpi godzinę, półtorej. Rozkłąd mamy taki: 7pobudka, 12 drzemka, 19:30spanie. W nocy nadal się budzi na cycucha raz, dwa a nawet trzy razy. Mój syn spał po 3 godziny w dzień... To było życie ![]() A Iwo może budzi się przez zęby? simpatica - śmierć zawsze porusza, tym bardziej młodej osoby. Przykro mi, współczuję ![]() tarasia - ja daję często owsiankę, ale czasem też płatki kukurydziane. Szukam zawsze, żeby składników było jak najmniej. Myślę, że nie są aż tak złe. Pozostałe jednak, te miodowe, czekoladowe nie. Dzisiaj Millka zjadła mi połowę otrębów pszennych zalanych wodą ![]() gochaa - nie ma sprawy, załóżmy jakiś podwątek budowlany . A jest się czym dzielić. Budowa domu to mocne przeżycie wywa - tu nie ma nic do śmiacia Zupełnie nie wiem o co jej chodzi z tą kokotą Moją Millkę pożarłaś? Niemożliwe. Śpi w swoim pokoju. A tak poważnie, to mi takie akcje z pokazywaniem się jaka jestem gruba, nic by chyba nie pomogły. Nawet sobie powiedziałam, że jak schudnę ileś tam kilo, to dostanę nagrodę w postaci wymarzonego czegoś tam... I nic. To trzeba naprawdę wziąć się do roboty, wyznaczyć sobie cel, termin - konkret. Wczoraj też opychałam się Millką. Dzisiaj jem tylko białko. No i myślę o tym, co dzisiaj, żeby dzisiaj się trzymać. Jutro też będę myślała o jutrze, czyli o dzisiaj Tak jest łatwiej chyba. No i ruszać się trza... Mam nadzieję, że schudnę choć kilka kilo Co do płatków jeszcze, to właśnie robię odwyk synowi od Cini Minisów, bo tylko to chciał jeść na kolację, a to już wogóle sam cukier. |
|
|
|
#4773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
mój kuzyn zmarł pod kołami 17 grudnia 2009 ( z tym że tydzień walczył o życie) - okropna śmierć. ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- ja kilka razy dałam Wojtusiowi kukurydziane, ale nie chciał ich za bardzo
|
|
#4774 |
|
Rozeznanie
|
Wywa dlaczego już 3? co z poprzednimi?
z tego co słyszałam to podobno 3 wychodzi najlepiej więc powinniście być zadowoleni ![]() a ja się opycham czekoladkami do kawusi |
|
|
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie pożarłam trzy naleśniki z powidłami śliwkowymi :/ A miałam słodyczy nie jeść :/
|
#4776 |
|
Rozeznanie
|
pokażę Wam moją tancerkę:
|
|
|
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4778 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez tak myslalam...ale moja mama mimo ze miala wszytsko pokrojone i tak nie wygladala na przekonana... Cytat:
Hmmm...André troche sam sie przestawil dzieki temu, ze w przedszkolu byl dwa razy w tygodniu az do 12 czyli w czasie jego porannej drzemki...i tak tam sie bawil, ze wytrzymywal...ja mysle, ze nawet teraz gdybym polozwolila mu przysnac kolo 10 to by to zrobil ![]() Ale moge co powiedziec jak robila moja kolezanka - wedlug metody mojej ulubionej Trejsi Srejsi czyli ta drzemka, ktora chcesz wyeliminowac sprobuj opozniac co 2-3 dni o kolejne 15 minut az dojdziesz do tego, ze jej nie bedzie ![]() Ale maluch musi byc na to gotowy. Ja nie zmuszalam André, dopoki widzialam, ze naprawde musi isc spac, to wychodzilismy wczesniej z przedszkola...nic na sile...nasze dzieciaczki maja teraz trudny okres w zyciu - zabki, nowe doswiedczenia itp. i potrzebuja dobrego snu... Simpatica bardzo mi przykro... jakie to zycie ulotne... ![]() Dzien doberek ja dzisiaj przelotem, bo dzien zabiegany na maxa...bylismy w przedszkolu, maly spi, zrobilam ciacho...pozniej przychodzi sasiadka z ulubienica André a wieczorem przychodza znajomi i robimy mala kolacyjke, ktora chce sama przyrzadzic... ![]() André rozbawil mnie dzisiaj...wyciagalam go z wozka i jak zawsze odliczalam "eins...zwei..." a on na caly glos "DAJ!" i drugi raz to samo czyli chodzilo mu o 3 - drei ![]() Zamowilam Duplo...FARME.... ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Jestem Olcia sliczna!! Wy tak tu o dietach a ja dzisiaj na obiad zjadlam pierogi i kawalek pizzy... a teraz do kawy mam sernik... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-02-17 o 13:19 |
||
|
|
|
#4780 |
|
Wtajemniczenie
|
ja na chwile
troche przeczytała wiekszosc przeleciałam Mati wielkie ![]() ![]() Sympatica przykre taka młoda - wspólczuję nawet jak nie miałyście kontaktu to tak jak napisąła któraś śmierć zawsze porusza a my juz po zabiegu - usuneli Izie trzeciego migdałka i podcieli obydwa podniebienne - za tydzień do kontroli jestem wykończona, trzy dni w szpitalu, wszystko mnie boli, TZ mi się rozchorował i niestety zmuszona byłam tam koczowac dwie noce w warunka niefajnych, ale jestesmy w domu i jak na razie jest OK Iza była dzielna ale we wtroek było widac, ze przezywa no i ja się najadłam strachu az się popłakałam - wszystkie dzieci przywozili po godzinie a ją dopiero po ponad 1,5 godziny - skwitowali to tym, ze spokojna była na sali pooperacyjnej i spałą to jej nie ruszali - a ja odchodziłam od zmysłów, oczyma wyobraźni widziałam juz koszmarny krwotok zapomniałam napisać, ze Grzes ma juz napewno 1 kła na dole i chyba drugi tez już wylazła ale tego nie mogę dokłądnie obejrzec bo mi nie daje generalnie Grzes zaczyna co raz bardziej byc dla siebie niebezpieczny - wyłazi sam na krzesła co mnie niezybt cieszy, no i zaczął stawać na samochodzic - pchacz i sobie radzi jak chce coś dostac dalej ze stołu tyle u nas a i wiecie - ktoś mi właził na konto na wizazu na moje hasło bo we wtorek było wejście a ja byłam w szpitalu z mała - TZ nie bo on był w pracy - ciekawe czy mozna to jakoś sprawdzic z jakiego kompa było wejście? |
|
|
|
#4781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, ze juz za wami... Ale powinni do ciebie wyjsc i powiedziec, ze corka czuje sie tak dobrze, ze zostanie chwilke dluzej a nie czlowieka denerwowac jakby malo mial stresow... Kielek juz jest mowisz?? ![]() Co do sprawdzenia z jakiego komp ktos sie loguje, to moga to zrobic admini albo jakikolkwiek haker... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-02-17 o 14:36 |
|
|
|
|
#4782 |
|
Zadomowienie
|
Madziu dobrze, że już po wszystkim
![]() Nie mam pojęcia czy ktoś może wejść na Twoje konto, napewno jak napisała Karenina ![]() lucky1910 piękna tancerka ![]() gochaa_p mniam mniam ![]() simpatica współczuje wywa paskudnie to wyglądało u Karolka, biedny Moja teraz śpi. Dziś dostała mleczko, bo już tak jej się chciało. Jaki był ryk jak się skończyło, musiałam robić następną butelke ![]() Tak piszecie o nadwadze a ja bym chciała tak przybrać Musiałabym ciągle jeść żeby przytyć, ale czasem nie mam czasu nawet zrobić sobie kawy i jej ciepłej wypić. My mamy gdzieś koło 46m2 niby 3 pokoje ale i tak ciasnota. ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- katevalley dzięki Ci bardzo za odpowiedz
|
|
|
|
#4783 | |||||||
|
Rozeznanie
|
no pycha ;p szczegolnie na pusty żołądek
![]() Cytat:
Ale gaduła z Karolka straszna moja jedynie ko ko , ka ka, kupka, kopka i rożne podobne ;pCytat:
![]() ooo jak masz jeszcze na czym ćwiczyć, to do dzieła ![]() Cytat:
Co do sukienki to taka sama jak latem tylko wierzchnie odzienie zimowe heheheNo tak dieta dieta... poczekaj jeszcze przyjdzie pora i na nas i diety ![]() Cytat:
To ja cię pocieszę, bo wolałabym mieszkać w mieszkaniu Przyzwyczaiłam się przez 20 lat i teraz średnio mi się podobaCytat:
![]() może chodzi, że kocha Amcia jak się przytula to tak właśnie mówi ![]() Cytat:
![]() oj;/ wyrazy współczucia, lubić czy nie ale w końcu jakaś rodzina i młoda dziewczyna ![]() Cytat:
gratki dla ząbka, my wciąż czekamy na 3. Kurcze cytowałam więcej i mi wsiąkło... Ale co do buntu i bicia to Amcia jest daleko od tego na szczęście.Ona to taka mała przytulaszczka i całuśnica. Jak tylko widzi, że leżę na kanapie to przylatuje i całuje ![]() Jak mówię przytul misia to ściska go z całej siły i daje busi i mówi coś w stylu właśnie : koktam ![]() Do lalek to sama się przytula, całuje bierze na ręce i śpiewa aaaa Jak mówię, że czegoś nie wolno, to nie rusza, i nawet rzadko się zdarza płacz. No po prostu sama słodycz. Tylko jak wstała po 9 tak do tej pory jeszcze nie usnęła... 2h ją usypiałam i zrezygnowałam, bo nawet oczy jej nie lecą i na rękach i w łóżeczku i na huśtawce i nic, więc bawi się i ogląda myszkę miki
|
|
#4784 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() buziaczki i brawa dla dzielnej Izuni od wizażowych ciotek
|
|
|
|
|
#4785 |
|
Wtajemniczenie
|
czyli Kareninko mam napisac do admina i on mi poda IP tylko jezeli to nie te dwa kompy z ktorych ja wchodze to i tak mi to nic nie da - chyba ze w pracy ktos ogladał moje zakladki na kompie - bo to jest mozliwe choc nie wiem po co - kazdy z nas ma własny komp w sieci i neta u siebie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4786 |
|
Zadomowienie
|
Zjadłam 2 michałki 3 rureczki taki cukierek w czekoladzie i jeszcze mam ochote. Tz na walentynki kupił mi dobrą bombonierke to zjadłam wsio tylko dwie może zjadł
![]() Moja też jak narazie jest grzeczna nawet jeśli jej coś zabiore. W tedy daje jej coś innego i jest git. Do ciągnięcia czy bicia nie ma czegoś takiego u nas. Zdażyło jej się mnie ugryść, ale to tak sporadycznie. |
|
|
|
#4787 |
|
Rozeznanie
|
A moja nadal nie śpi, tylko szaleje po domu. Dziś idziemy wcześniej spać. Najpierw kąpiel, do czystej pościeli marsz i spać ;p
narazie hihra się z babcią
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie moje ulubione Mamuśki
Ja dzisiaj znowu wykończona jak koń po westernie ![]() Szef nam zafundował kolejne szkolenie i za tydzień znowu mam ![]() Cytat:
Kocham tą czekoladę ![]() Cudna jest Może baletnicą zostanie ![]() Simpatica współczuję ![]() Madziu jak miło Cię widzieć Dobrze, że już po zabiegu Mam już dzisiaj zmęczenie materiału, po tym szkoleniu głowa mi spuchła
|
|
#4789 |
|
Rozeznanie
|
jeeeeeeeeeeee
pierwszy raz od X czasu usnęła z taką łatwością i tak wcześnie, no ale bez drzemki w dzień... A mnie zgaga jak cholera męczy, a nie mam mojego ulubionego syropu na zgagi i się męczę ;/
|
#4790 |
|
Rozeznanie
|
znaczy podoba się teściowej?
a jak mój zięciu?![]() Mamusie, w imieniu Olci dziękuję za komplemety ![]() a ja jestem zdołowana.. Oddaliśmy kota jak wiecie.. taka zawióz go dalekiemu koledze i okazało się, że ten facet w poniedziłek zmarł i nie wiedomo co z kotem.. czy jest? gdzie? czy żyje? czy ma co jeść..![]() a ja się zamartiam.. tata dzwoni co dzień do tamtego sąsiada i pyta czy kot jest ale nikt go nie widział i nei wiedzą co się z nim dzieje
Edytowane przez lucky1910 Czas edycji: 2011-02-17 o 19:33 |
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ale tu naprodukowane moze potem uda mi sie podczytac bo teraz jeszcze mam sporo pracy, wiec najpierw praca a potem przyjemnosci.
lucky Ola cudna Normalnie siedze przed kompem szukam materialow do pracy na jutro i obrzeram sie ciachami juz jestem taka zaslodzona ze masakra ale dalej jem
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
Teściowa zachwycona
![]() Zięciu w porządku, jak wróciłam z pracy to do mnie przybiegł i rzucił się na szyję, nawet dzioba do całowania podał Przykro mi z powodu kotka, pewnie się jeszcze znajdzie Dziołchy, Teściówka ma wolną sobotę, więc zaproponowała, że Filona popilnuje Do kina bym poszła, może będą puszczać już u nas Czarny Czwartek
|
#4793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od jutra jem samo białko, już mam sobie obiecane ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
Dom jest trzeci, bo z racji tego,że już trochę życia mam za sobą to i nieco się w nim zdarzyło. To nie były budowy, buduję pierwszy raz, ale mam dwa domy kupione. Z tym, że to też nie tak,że jakaś burżujka jestem Ale to zakręcona historia, chyba nie na ten wątek ![]() Kotem się nie martw, one zawsze wracają. Pewnie się przestraszył czegoś czy coś i może się ukrył. A może sąsiad go po prostu nie widział, bo się nie rozglądał.
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() Edytowane przez wywa Czas edycji: 2011-02-17 o 20:43 |
||
|
|
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky tancereczka
A koty potrafią wrócić z daleka to wiesz może nawet u Was się pojawić... Madziu dobrze, że zabieg się udał i wszyscy jesteście w domku. Co do włamania obstawiałabym, że ktoś w robocie może prędzej, bo to jeszcze w domu jedynie ... ale jak nie Tż to kto ![]() Brombi ale słodziaczek tęsknił za mamusiąKarenina pochwal się jak przyjdzie jaką furore zrobi Przez Wasze pisanie o dietach zjadłam połowe czekoladek z mikołajowego kalendarza |
|
|
|
#4795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co, szkoda,że nie możemy się podzielić jakoś kilogramami Magdawikp mój Karol tez włazi na jeździk jak Grześ i też sie martwię, bo to przecież jeździ niech odjedzie jak on bedzie na tym stał, brrrr---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
Mój łobuz, a jak widzi,że przytulam się z jego tatusiem, to włazi i on też się do nas tuli.Karol mówi jeszcze mama, tata, brum, Bebe ( to Beniamin) gzie did ( gdzie dyd czyli smoczek), mniam, Tade ( to dziadek Tadek) i ssss na gorący kaloryfer, w sumie taki rozmowny chłopak jest. Mój starszy syn w jego wieku mówił już zdania typu : piesek idzie papa itp ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Brombusia, szkolenia potrafią być wykańczające;-))) Pietrusia Ty w szkole pracujesz? Zebra jak chudzienka jesteś to i jeść możesz, gdzie się nie obejrzę wszyscy jedzą , jak ja mam nie jeść. Jeszcze mama dzis przyjechała do nas popilnowac dzieci i upiekła babeczki ze śliwkami
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() Edytowane przez wywa Czas edycji: 2011-02-17 o 21:02 |
||
|
|
|
#4796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z Ciebie to szczypiorek jest, to możesz sie bezkarnie obżerać ![]() Taa, zwłaszcza te w ogóle nie przydatne. Było o projekcie Web Quest, to praca z dzieckiem zdolnym a w mojej szkole same trudne przypadki i raczej praca z zaburzonymi dziećmi
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2011-02-17 o 21:15 |
|
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
U nas kiepsko. Biegunka dalej trzyma. Podaję smectę i orsalit. A teraz przed wieczorem zauważyłam na pleckach jakąś wysypkę...
Miała tak któraś? ![]() Madziu, fajnie że wróciliście już cali i zdrowi
|
|
#4799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale te Twoje szkolenia chyba ciekawe? Kiedyś chciałam pracować w szkole, ale wyszło inaczej i moje studia są mi zupełnie nieprzydatne. ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Mieliśmy teraz wysypkę na brzuszku, lekarz powiedział,że to może być od antybiotyku
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
|
|
|
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
Wywa, Brombi nie mam parcia na wage i wiem, że jestem szczupła ale są rzeczy, które krzyczą o ćwiczenia lub cud maści- brzucholus flakolus i biustus po pasus
Konspi nigdy Piterek nie miał wysypki...mam nadzieje, że u Was przejdzie wstrętna biegunka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.

tż ma dobrą odporność więc ogólnie jestem dobrej myśli
i ja ogólnie nie chce domku przez najbliższe lata, marzy mi się raczej piętrowy apartament
ja tez
ale wiadomo.. woda
tzn nie jest tak ze spi ile chce bo go budze w dzien ale i tak wydaje mi sie ze za duzo i juz powinien miec jedna..
nie mówiąc o czwórce.

jakie to zycie ulotne... 

Mam tyle pracy że przed chwilą skończyłam pisać maile do banków, a o 20 z Wiktorem na rękach ustalałam warunki piątkowej umowy przedwstępnej
Szkoda że wcześniej tego nie zczaiłam to by mi to może naprawili w ramach tych 450 zł
(chyba jeszcze są
55kg