|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
Treść usunięta
|
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
o właśnie zapomniałam o ogórku i cebulce
Ale chyba będzie pasowała ta grecka co?? My też dziś wszystko wysprzątaliśmy, jutro tylko zakupy zrobimy, obiad (makaron z brokułami w sosie z sera pleśniowego) , rosołek do tego mam więc luz. |
|
|
|
#3063 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
W tym temacie zacytuję tylko słowa jednego z wykładowców "mieć wykształcenie nie znaczy być wykształconym". A teraz niestety coraz więcej jest tych pierwszych. Cytat:
Fajna, ale już nie tak porywająca jak Ballada. Popłakałam się ze śmiechu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Weszliśmy dziś na chwilę do teściów, teściowa pyta co już mam kupione dla dziecka, więc odpowiadam, że jak chodzi o ciuszki to mam już wszystko, bo ostatnio jeszcze dostałam całą pakę od koleżanki. Za chwilę szwagierka chyba się ocknęła i mówi "jak będziesz coś jeszcze potrzebować to mów, to ci dam". Mąż mi potem powiedział, że ręce mu opadły jak to usłyszał, akurat już lecę i mówię, zeby coś mi dała, swój honor mam i predzej pójde do sklepu niż do niej. Co innego jak ktoś daje sam z siebie, a co innego jak robi to z łaski Potem teściowa się obudziła, żebym nie kupowała kocyków. Ja mówię, że kupować nie będę bo już mam, to zrobiła tylko zniesmaczoną minę i już nic nie powiedziała. No ludzie, jak coś kupiła, albo chce kupić to niech powie wprost, a nie takie zgadywanki. Poza tym jak miałabym czekać aż coś kupi to mogłabym się nie doczekać
|
||||||||
|
|
|
#3064 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no jutro drukuje bo w sobotę mam nadzieje mi zaakceptuje i nie będzie robić poprawek i wtedy na 26 lutego dam mu do podpisania wszystkie egzemplarz, oddam indeks z karta ocen i obiegówkę i czekam na termin bo chyba w marcu będę mieć pierwszy termin to własnie 26 luty nie wyrobię się bo prace trzeba oddać najpóźniej dwa tygodnie przed obroną Cytat:
a ja byłam wczoraj z Dominikiem w szpitaliku bo tam robią badania płatne i zrobiłam mu badanie kału na pasożyty, lab... coś tam i ogólne, i jeszcze z krwi na gluten i białko mleka krowiego zobaczymy wyniki będą za dwa tygodnie wtedy idę do ogólnej żeby mi dała skierowanie do poradni pulmonologicznej i tam badania na wszystkie alergie pokarmowe chce bo tak normalnie kosztuje 25 zł jeden alergen a jest tego sporo Cytat:
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|||
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już nie sprzątam tego mieszkania
nie chce mi się... umyję tylko łazienki i powycieram kurze...
|
|
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ten sos zrobić?aż zgłodniałam a z pracy przyszłam ale naskrobałyście nawet nie mam siły poczytać was czasem to cisza a dziś się rozpisałyście :P
09.04.2012 córa 19.04.2017 31.01.2018 06.02.2019 Kropek Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2011-02-17 o 20:53 |
|
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu nie, nie myślałam o pracy zarobkowej
a nie pisemnej. A co byś w takim razie zamiast greckiej proponowała??Atomufka nie dziwię Ci się ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Kochana w kulinarnym jest cały ten przepis, ale tak na szybko (sam sos) na łyżcze oleju rozpuszczam, cały czas mieszając na małym ogniu ser pleśniowy Lazur (z błękitną pleśnią ok 10 dag) ,następnie dodaję pieprz i śmietankę (ok pół kubeczka ja daję 16% (wedle uznania, tak żeby sos nie był za rzadki) |
|
|
|
#3068 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pisz tak częściej
![]() Cytat:
ja jestem na tym punkcie przewrażliwiona ![]() A teściowa też niezłe podchody robi, jak coś ma to niech daje a nie pyta ![]() Cytat:
poszatkowana kapusta pekińska + tarte jabłko i marchewka + cebulka no i odrobina oleju i wody + taka przyprawa do sałatek w proszku
|
||
|
|
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do teściowej, to dokładnie tak jak mówisz - jak chce to niech daje i nie kombinuje
|
|
|
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę na koniec posprzątam żeby nie było ogólnie to i tak mamy czysto tylko wszędzie się walają jakieś rzeczy
|
|
|
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle byłam u babci w szpitalu... iii ta służba zdrowia
babcia była tam około 12:30 przyjęli ją około 13:00 na izbę przyjęć... tam leżała chyba z godzinę, a potem nas wyrzucili na korytarz, bo szykowali salę pod wypadek... a my czekaliśmy na werdykt lekarza 3 godziny... aż ktoś łaskawie się zainteresuje no a ostatecznie babcię puścili do domu.
|
|
|
|
#3073 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
Ana, Rosi dzięki za pomysły. Zapamiętam i potem mężowi powiem, to coś wybierzemy.
Ana ech.... |
|
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
milo mi cos takiego slyszec ![]() Zdjecia wrzuce pozniej teraz dopiero uporalam sie z wszystkimi ciuchami ... zaraz ide robic obiadek i po wrzuce fotki dodam doam tylko obiad muszr zrobic ale masz faaajnie ja jutro od 7 rano do 18
|
|
|
#3076 |
|
Wtajemniczenie
|
acha madzia myślałam że pytasz o tą pisemną
he... ciężka sprawa , duzo pisania i wogóle, okazuje się że nie takie to proste ana Dominik mi nie daje poczytać a co dopiero popisać maskara , ale staram się , coś mi pisanie pracy dało to że pisze na forum hehehe... madziu może ta z pekińskiej dobra by była , co jeszcze kurcze ja to znam tylko mizerię, pomidorki z cebulką i śmietanka, .... z kapusty kiszonej plus jabko , marchewka, 2 łyżki cukru i łyżka oliwy , mozna jeszcze cebulkę ktosia Dominikowi wkuwały się wczorak półgodziny , pięć ukłuć i tyle darcia że szok, mama ze mną była i się biedna sama popłakała , ale wkurzyły mnie te babki tak mu te ręcę wyginały że to go już bolałao a potem igłą wbitą w łapkę szukały zyły iwerciły nie miłosiernie , mało ich nie pozabijałam tam
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu uuu szkoda. Ale już szansa przekreślona, czy jeszcze jest nadzieja na powrót do pracy?? Jak czytałam o tym kłuciu igłą to az mnie ciary przeszły
|
|
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3080 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i dodatkowo to się wkurzyłam bo go trzymałam na kolanach tak biedny płakał w końcu mówię : żeby go puściła i przestała mu wyginac te ręće niech przestanie płakać a ta nic w końcu przekręciłam się i krzyknełam i puściła i po dosłownie pięciu sekundach znowu ciach go za łapkę a już nie wytrzymałam i powiedział " niech pani do cholery jasnej go puści bo go to boli" i w końcu uspokoił się i dałam łapkę poruszała i poszło , ale co przeżyl biedaczek to szok
|
|
|
|
#3081 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Do tej co pisałam można też dodać inne składniki
np. ogórek lub kukurydze z puszki Cytat:
![]() No niestety, mnie to tam już tak nerwy nosiły, że... W pewnym momencie lekarz wyszedł i babcia wstała, bo myślała że już... a on na to, że na każdego przyjdzie pora... mężowi to opowiadałam to mówi, że chyba pora ale na śmierć, no dajcie spokój, ktoś na pogotowie jedzie, bo się źle czuje a tam czekaj... Cytat:
![]() Biedny Dominik...
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2011-02-17 o 21:37 |
||
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu może warto do żłobka
|
|
|
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, ze ona jakoś musi się wkłuć i dziecko zawsze będzie płakać, no ale bez przesady, żeby jeszcze tak go szarpać!
|
|
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
Laseczki uciekam, bo idę na film
oglądamy dzisiaj z mężem "źródło" się nam ostatnio na maratony wzięło ale to dlatego, że oboje mamy wolne od szkoły
|
|
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam jak jakieś 2 lata temu w nocy jechałam z mamą na pogotowie, bo obudziła sie w nocy z jakąś silną reakcją alergiczną, usta wywinięte dosłownie na lewą stronę (wcześniej zdarzyło się to raz czy dwa ale nigdy w takim stopniu). Mama wzięła jakąs tabletkę antyalergiczną, ale nie pomogła, od razu nerwy, bo wydawało jej się, ze puchnie jej język i w ogóle. Pan doktor łaskawie po 15 minutach raczył się zwlec z łóżka i przyjść, obrażony na cały świat, że go obudziłyśmy. Spytał, czy mama coś brała, jakieś tabletki dzisiaj, ona że nie, a potem wspomniała coś o tej tabletce na uczulenie. Ten jak nie wyskoczy z gębą "to po jaką cholerę pani przyjeżdża o 3 w nocy na pogotowie, jak w domu ma pani leki". Tak mi ciśnienie podniósł, że mu powiedziałam, że gdyby tabletka zadziałała to bysmy tu nie przyjechaly a poza tym chyba od tego jest pogotowie by udzielić pomocy. To potem się doczepił, że mówiła, ze nic nie brała a tu nagle, ze brała. To się w końcu na niego wydarłam, że tabletkę brała wczoraj, w piątek wieczorem, a teraz dla ścisłości mamy już sobotę. Miałam ochotę dziada udusić, mama się biedna popłakała bo tak się na nią darł idiota.
|
|
|
|
|
#3088 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja dzisiaj bede ogladac czarnego labedzia |
||||||
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3090 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
ja już mam weekendzik co celebruję pysznym serem z orzechami i winkiem mniammmmmIndia - mnie się bardzo podoba to ułożenie stołu wzdłuż kanapy i okna balkonowego. I meble też mi się podobają. Tż też. Nie szalałabym tylko z ilością szafek żeby nie zagracić salonu za bardzo. Cytat:
A dawniej nie było, mój brat jest na diecie bezglutenowej - a kupienie wtedy czegoś normalnego do jedzenia dla niego graniczyło z cudem - był stan wojenny.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W ogole dziewczyny jak popatrzyłam na Wasze fryzjerskie przygody to naszła mnie ochota na zmiany. Tyle tylko że zawsze jak zetnę włosy to potem żałuję...zrozum tu babę
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:19.

Ale chyba będzie pasowała ta grecka co?? 

No proszę! Szok totalny
Czytałam ją na przemian z Zapałką na zakręcie
Aż se usiadłam normalnie
a juz wiosny wygladalam!
bedzie dobrze, zdrowka dla niej!
moze doradzicie cos wiecej ?
Potem teściowa się obudziła, żebym nie kupowała kocyków. Ja mówię, że kupować nie będę bo już mam, to zrobiła tylko zniesmaczoną minę i już nic nie powiedziała. No ludzie, jak coś kupiła, albo chce kupić to niech powie wprost, a nie takie zgadywanki. Poza tym jak miałabym czekać aż coś kupi to mogłabym się nie doczekać
bo się rozleniwisz

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)