|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
no niby tez nie można tym drobiu szprycować
|
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Raczkowanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Nika spróbuj tu, to nowy sklep otwarty przez moich znajomych.
Podobno mięsko z hodowli eko też ma być. Eko-sklep Suchy Las os. Poziomkowe 10a/1 tel. 795-147-761
#4593 |
Raczkowanie
|
Kasieńko w takim razie może kubek niekapek z aventu, mają już dla dzieciaczków po 6 miesiącu, nam jeszcze brakuje kilku tyg. ale Młoda już się z nim oswaja
![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Dziewczyny może któraś z Was odpowie mi na kolejne pytanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() U mnie słońce i 13 stopni na plusie. Pascal w samych spodenkach i kurteczce, a jeszcze się zgrzał, musiałam mu kurteczkę rozpiąć (ma nie grubą, polarową). A Thomas wrócił do domu taki spocony, że teraz dałam mu wiatrówkę, zamiast grubej kurtki. A Pascalek zasnął mi w samochodzie, więc wystawiłam go z fotelikiem na balkon i sobie tam śpi już drugą godzinę ![]() Mam nadzieję, że do nas nie dojdzie to wasze zimno, bo u nas jest wiosna i ja chcę, żeby tak zostało! ![]() Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2011-02-17 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | ||
Zakorzenienie
|
ja na szybko
NIKUSIAAAAAAAAAAAAA UCAŁUJ PAWEŁKAAAAA z okazji pół roku!! dużo zdrówka dla niego od cioci i Patryka i idę nadrabiać ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
u nas śniegu nie ma ale nie jest za ciepło.. Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | |||
Rozeznanie
|
hej dziewczyny,
my już w domu ![]() ![]() dziś zrobiłam też przerwę w marchewce ale jabłko wcinała jak szalona. jutro wracamy do marchewki a pojutrze może spróbujemy ziemniaka ![]() trochę się tak łamię czy nie za wcześnie jej te produkty wprowadzam, bo my dopiero 22 skończymy 5 miesięcy ale ona jak coś się przy niej je to jest tak bardzo zainteresowana i też by chciała, więc myślę że to już czas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
martucha, szczęśliwa dzięki za info ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny moje dziecię spało na balkonie, teraz przeniosłam go do środka, bo słońce zaszło, a ten dalej śpi. Teraz już 3,5 godziny
![]() A wiecie, że dziś jest pełnia? Ciekawe czy dzieci będą ładnie spały, czy dadzą czadu? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4598 |
Zakorzenienie
|
Nika pewnie szczęśliwa jesteś z powodu wyniku meczu? imprezujecie??
![]()
![]() |
#4599 |
Zakorzenienie
|
W tesco jest przecena sloiczkow HiPP i pampersow - jesli to kogos interesuje
![]() W sumie zajrzalam na te sloiczki, wzielam inny z HiPPa, chyba zupe marchewkowa z ryzem(?) i tam tez sol, wiec nic nie kupilam ![]() Aaa i jeszcze - DLA TYCH, KTORE JUZ PODAJA MLEKO NASTEPNE - Bebilon - W tesco jest przecena, 2 duze opakowania za 60zl ![]() ![]() Brawo dla Pascala za taki ladny sen ![]() Hagar nie martw sie, to na pewno juz czas na wprowadzanie nowych produktow ![]()
#4600 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To sobie muszę wycieczkę do tesco zorganizować po bebilony, calkiem dobra promocja, ciekawe tez co maja z hippa. Dzięki za info ![]()
![]() |
#4601 |
Zakorzenienie
|
Z HiPPa przecenione sa te sloiczki, ktore kosztuja 5zl z hakiem na 3,99
![]()
#4602 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
Hahaha ![]() ![]() ![]() Dziękujemy ![]() ![]() Cytat:
![]() Już mi mąż namierzył, znajomy z pracy kupuje na naszej Sielance (tam zwierzaki sprzedają) od jakiegoś pana ze wsi świeże i na zamówienie, niby zdrowy chów. Chyba 10zł za kg, zamowić można wszystko, nawet jajka. Jak pojedzie w weekend, to zamówi mi kurczaka dla Pawcia ![]() Ale zapisuję, w razie w skorzystam, choć do Suchego Lasu mam daaaaleko, cały Poznań muszę najpierw przejechać, bo z drugiej strony mieszkam- od Lubonia ![]() Cytat:
![]() Chłopaki świętują ( teraz już usnęli, ale oglądali razem), małemu jak zasłonisz mecz, to się wychyla i jest zły, że nie widzi gagaga ![]() Ja musiałm na zakupy skoczyć, bo się nam nocny kleik skończył i po swój antybiotyk ![]() Ale jaki mój mąż kibol się teraz zrobił ułożony tatuś? Miał bilet, który wygrał na dzisiejszy mecz i ... sprezentował koledze, bo stwierdził, że w taką pogodę to się rozchoruje i małego zarazi ![]() Dla niewtajemniczonych- kibol w Poznaniu to określenie pozytywne, maniak inaczej ![]() ![]() Hej Kolejorz, hej Kolejorz, heja heja hej KOLEJORZ!!! ![]() Cytat:
Paula ja w zeszłym miesiącu pojechałam wieczorem, to już nie było ![]() może skoczę jutro zobaczyć? Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2011-02-17 o 22:20 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Zakorzenienie
|
Bardzo szybko schodzi to mleko, u nas promocja od dzisiaj, a pol polki puste
![]() Nika z Ciebie tez taki kibol? ![]() ![]()
#4604 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() my sie poznalismy z duzym Pawlem przez Kolejorza i taka nasza wspolna milosc zostala ![]() moze doloza mleko? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4605 |
Zakorzenienie
|
Nika najlepszego dla Pawełka pół roczku już
![]() Weronisia no niestety polski hipp od niemieckiego sie rózni,ale ciekawe dlaczego.Po słoiczki tam trzeba jeździć ![]() ale ostatnio tak myślałam o słoiczkach z rossmana babydream,podobno niemiecki hipp je produkuje.Szukałam coś na ten temat i wklejam coś na ten temat 1) Pieluchy Babydream - Procter&Gamble (czyli ci od Pampersów) 2) Mleko i kaszki Babydream - Humana Milchunion 3) Butelki, smoczki, smoczki uspokajające i gryzaki Babydream - Baby-Nova 4) Drewniane zawieszki do smoczków i wózków - Heimess 5) Pluszowe przytulanki i pluszowe grzechotki niemowlęce - Fehn (C&A również ma zabawki od nich) 6) Słioki - Bebivita (HiPP) 7) Kosmetyki i chusteczki - Babyline (Nolken Hygiene Products) 8 ) Kosmetyki i chusteczki dla większych dzieci Lilliputz - Pikobelo (Nolken Hygiene Products) Weronisia to ładnie Pascalek pospał,ale taka u was pogoda to i lepiej sie spi A mój synek nie chce ani marchewki,ani jabłuszka,ale jak ostatnio Werosia mówiła,że w butli daje Pascalkowi to zrobiłam to samo i co wytrąbił,a z łyżeczki coś mu się odwidziało,a tak już ślicznie jadł. U nas też śniegu pełno ![]()
#4606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy doloza, bo jak kiedys chusteczki Huggies byly w cenie 2op. za 6zl to poszlo u nas w 2 dni. Ledwie mi sie udalo dostac drugiego dnia 8op. Zostalo jeszcze pare sztuk, ale wszystkie otwarte. Trzeciego dnia juz nie bylo i raczej nie dolozyli, niestety. Dra - A moze Twoj maly akurat tej lyzeczki nie lubi? Moje dziecko uwielbia lyzeczki Tommee Tippee, a z tych z Canpola (o ile sie nie myle ![]() A z tymi firmami to ciekawe...
![]() |
#4607 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() No z rosskiem to tak, jak z Biedronką, Netto. Czyli znane firmy produkują i pod nieznanym opakowaniem sprzedają, coby taniej było ![]() Jak mieszkałam w Niemczech, to Rossmann był jednym z moich ulubionych sklepów. Później lubiłam Galerie Horten (już jej tam nie ma), Douglasa, którego u nas jeszcze nie było, Ihr Platz, Plusa, Bijou Brigitte (też u nas wtedy nie było)... ech, fajne to był czasy... Mój Pawełek nie chciał jeść zupki i mama mi powiedziala, że Ona nam jarzynową tylko butlą dawała... więc dzisiaj dodałam wiecej wody i podałam butlą, to Pawcio najpierw zrobił duże oczy (co to, to nie mleko) a za moment jak ruszył... to ryczał na końcu, że mało;D Było tylko 120ml, bo nie sądziłam, że połowę nawet zje ![]() Cytat:
![]() Mamy chyba z 3 różne firmy łyżeczek, Babyono zmieniające kolor, TT i babydream i te najb. lubimy ![]() Jak odpalę auto (po tym mrozie i śniegu) to skoczę, daleko nie mam, może się uda ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Zakorzenienie
|
Hello! U nas śniegu pełno
![]() ![]() ![]() Trzeba może wcześniej jakąś Marzannę utopić ![]() Co do kuraków ...niby nie można faszerować ,ale opowiem wam sytuację ( fakt było to dwa lata temu) mama poszła z córeczką do lekarza bo miała powiększone gruczoły piersiowe i lekarka ją strasznie zrąbała bo się okazało że podawała jej takiego kuraka, który niestety był nafaszerowany jakimś dziadostwem ![]() Ja kuraka mam swojego od babci, słoiczkwoego też się trochę boję, bo większość słoiczków z kurakiem ma mięso oddzielone mechanicznie ![]() ![]() Inne mięska mam słoiczkowe, ale dokładnie sprawdzam czy nie ma mięska oddzielonego mechanicznie ![]() A różnicę między swojskim kurakiem a kupnym widac od razu po ugotowaniu ( swojski gotuje się dłużej), ten kupny sypie się w rękach a swojski jest bardziej twardy i włókienka mięśniowe zdrowsze, takie zbite ( sorry skrzywienie zawodowe ![]() U nas nocki dalej nie za ciekawe, mała się budzi często nie koniecznie głodna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Zakorzenienie
|
hagar ojoj.. ty to masz przeboje...
Weronisia no i wykrakałaś, Pat się budził co pół godzimy całą noc... nie kumam co mu się stało.. tragedia... a teraz w najlepsze się bawi.... NIKa a prosze ![]() ![]() ![]() ![]() gabisun no i super jak masz dostęp do takiego mięcha ja niestety nie mam no i będziemy jeść normlane trudno nie to pierwsze i nie ostatnie w jego życiu... no i spadł śnieg... bu...
![]() |
#4610 |
Zadomowienie
|
Już próbowałam,kubeczek też jest beee...
![]() Ja mojej też czasem pomagam i podłączam sie do pytania co dobre na zaparcia,bo ja niby daję Modej rozluźniające jedzonko,ale i tak czasem wali taką skamienielinę,że szyby by można tym wybijać...
#4611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Zakorzenienie
|
![]()
My jesteśmy po 3 szczepeniu, Natalka zniosła to mężnie
![]() Dostałam schemat żywienia dla niemowlaka i powiem wam, że sporo się różni od tego, co my tutaj na forum piszemy i robimy. Pierwsze produkty są do wprowadzenia po 5 miesiącu i jest to zupka jarzynowa, a owocki i soczki pojawiają się dopiero 7-9 miesiąc. Powiedziała mi też, że powyżej 5 miesiąca należy mleczko zagęszczać kaszami bez dodatku mleka (dodając ich do mleka, które stosujemy do karmienia, a więc moja kasza na mm jest do bani, dobrze, że jej nie dawałam) bo dziecku sama konsystencja płynna już nie wystarczy no i bezglutenowymi aż do mniej więcej 10 miesiąca, chyba, że ktoś bardzo chce wcześniej wprowadzać gluten to można, ale nie jest to zalecane. Ogólnie wygląda to tak: 5-6 miesiąc: 1x dziennie zupka jarzynowa 7-9 miesiąc: kaszka lub kleik zbożowy bezglutenowy, zupka lub przecier z mięskiem (lub ryba 1-2 razy w tygodniu) z kleikiem zbożowym, oraz soczek lub owoce, a także 1/2 żółtka co drugi dzień 10 miesiąc: kaszki, obiadek z 2 dań (zupka + mięsko), soczki lub przecierki owocowe, 1/2 żółtka co dzienne, niewielka ilość pieczywa, biszkopty i sucharki 11-12 miesiąc: produkty zbożowe i kaszki, obiadek z 2 dań z ziemniakiem lub ryżem, przecierki i soczki, jajko całe 3-4 razy w tygodniu, pieczywo, biszkopty i sucharki, produkty mleczne łączone ze zbożowymi, twarożek, kefir, jogurt kilka razy w tygodniu. Oczywiście cały czas dokarmiamy tez mlekiem wg potrzeby dziecka. Powiedziała mi, że skoro nie było uczuleń po owockach to mogę jej podawać, ale na razie nie jest to potrzebne no i trochę zaczęłam od "dupy strony" ![]()
#4613 |
Zakorzenienie
|
Ja o glutenie czytałam w jakimś poradniku ,że po dwóch miesiącach ekspozycji można dopiero podać pełną porcję kaszki glutenowej
![]() no właśnie po co dziecku teraz owoce ![]() ![]() ale przecież gluten trzeba wprowadzać juz po 4 jak jest na cycu, to chroni przed celiaklią, jest to dawka ekspozycyjna, żeby przyzwyczaić dziecko i żeby nie było uczulenia...a to po 10 miesiąc to chyba stara szkoła... Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2011-02-18 o 09:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A w Poznaniu to się kiedyś studiowało ![]() ![]() Cytat:
![]() Dra zachęcająco brzmią informacje o rosmannkowych producentach, chyba się skuszę ![]()
![]() |
#4615 |
Zadomowienie
|
Hej babeczki...
![]() U nas nocka koszmarna była. Patryka wieczorem wypil tylko połowe swego meczka z kleikiem..i to na śpiocha...a w nocy budził sie co rusz z płaczem ![]() ![]() Kurcze z tymi słoiczkami to juz sama nie wiem...nigdy nie czytałam składu, bo wydawał mi sie bezpieczne a tu taka kicha...Kupowałam hippa i gerbera..czasem bobovity...ale chyba na same gerberowskie przejde bo tam widze zadnych dodatków nie ma: przynajmniej w tych co patrzyłam ![]() Tak samo na schematy żywieniowe patrze z przymrózeniem oka.. Z Domikiem to nawet o czyms takim nie słyszałam, bo jeszcze dostepu do neta nie miałam a w gazetach to tak wszystko ogólnikowo pisało, no i jakos sie chłopina uchował ![]() ![]() Na fb jdna dziewczyna pisała ze ten gluten to podaje w formie zmiazdzonego zwykłego biszkopta..i to do kaszki albo owocków dawała..myslicie ze tam mozna??
#4616 | |||
Rozeznanie
|
hej mamusie,
jak dobrze być w domu. niestety moja córeczka się zbuntowała dziś w nocy i budziła się chyba z 7 razy. nie wiem czy odreagowywała stres po podróży ![]() dziewczyny ja tak się zastanawiam że może jej brzuszek nie gotowy na nowe skoro tak po wprowadzeniu nowych rzeczy źle śpi. ale z drugiej strony w dzień jest ok. i teraz nie wiem czy dziś nic nie dawać tylko cyca czy może dawać normalnie marchew z jabłkiem i zobaczyć co dziś będzie się działo. co wy na to???? i jeszcze pyt. my zaraz kończymy 5 miesięcy, rozumiem że wtedy to już mam mm następne podawać, tak?? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a czym się różnią te polskie słoiczki??? gorsz są?? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4617 |
Zakorzenienie
|
Aanczeka ja z biszkoptem bym nie ryzykowała, bo tam przecież jajka też są cukier i inne paskudztwa
![]() a jak tam rozmowa z mężem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- aaa...onevittoria dzięki za info z herbatką, ja daję granulowaną, ale chyba jednak trzeba będzie zwykły rumianek kupić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4618 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Do tego wczoraj podpity wrócił i strzeliła takie kazanie na cały dom..tak zeby mama słyszała, że nie potrzebuje nic od moich rodzicow i duuużo roznych nierzyjemnych rzeczy powiedział..matka wsciekłą jak nie wiem co ... Jestem strasznie zła, bo pogadałam z mama i ustaliłysmy warunki naszego wspolnego zamieszkiwania...Poprostu mam dzieciaki wiecej trzymac u siebie na górze , zeby mama mogła odpoczac od hałasu..no w sumie to mogło byc absorbujaca na dłuzsza mete, bo Domik uwielbiał w kuchni grasowac..i to ją najbardzien nerwowało... A teraz matka zła , ojciec zły dzieki mojemu mezusiowi co musiał głosno wypowiedziec swoja opinie... ![]() aa..i od rana sie dobija teraz do mojej komorki bo chyba mu głupio..ale ja nie odbierazm,,taka wkórzona jestem, ze szok..jak chce z rodzicami jeszcze pomieszkac bo przynajmniej starałby sie byc miły dla nich a nie ..on wygaduje głupoty na moja matke, mi sie pozniej obrywa, no bo przeciez jemu moi rodzice by nic nie powiedzieli ospbiscie... i co teraz mam zrobic??
Dominik ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/fc3318da74.png?html Patryk ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/9c622ad2ca.png?html Patryczkowe kły ![]() Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2011-02-18 o 10:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Raczkowanie
|
Nie mam pojęcia jak to z glukozą jest, ja daję sam. Parzę w kubku i później odlewam 80ml do butelki i dodaję 80 ml wody i młody sobie to popija cały dzień. Wiadomo, że na każdego może zadziałać coś innego, w każdym razie u nas kupki jak marzenie
![]()
#4620 |
Zakorzenienie
|
Oj to faktycznie nieprzyjemna sytuacja wyszła...może pójdziecie na kompromis i zamieszkacie w zupełnie innym miejscu, daleko od objaga rodziców
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.