Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-18, 12:05   #2461
listopadowa80
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Piona dla Ciotek i Brzuchatkow
Załącznik 3756682
Rewelacja
Ujęcie niesamowite

Cytat:
Listopadowa ja spie jak susel... chyba bym cholery dostala jakbym zasnac nie mogla, a mysli jest ciezko ''turn off''
mnie tez bardzo pomaga cieple mleczko na sen
Oj, Kochana, jak ja Tobie zazdroszczę
No właśnie jak widzę śpiącego smacznie Tż-ta to cholery dostaję
No ale cóż poradzić. Pewnie nie ja jedna mam taki problem

Tylko później chodzę taka 'do tyłu'.
Muszę iść do sklepu, mam ochotę na ogórkową, tylko tak mi się nie chce wychodzić z domu. W Gdyni znowu zima, a ja się ledwo zapinam w kurtkę zimową

Dorkabl - zdrówka
Ja w końcu się już prawie do końca wyleczyłam. Jeszcze tylko nos zapchany, ale coś podejrzewam, że to katar ciążowy
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 12:06   #2462
eweska
Moderatoreska

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Załącznik 3756682

Ja cos czuje, ze urodze najpozniej z Mamus majowych
jako pierwsza obstawiam tez Eweske i jescze kasia24 jakos mi sie wydaje, ze bedzie nastepna

Listopadowa ja spie jak susel... chyba bym cholery dostala jakbym zasnac nie mogla, a mysli jest ciezko ''turn off''
mnie tez bardzo pomaga cieple mleczko na sen
Aaaaa jakie piękne ujęcie, cudowna rączka i jak dobrze widoczna

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
tak bo to zalezy o dlugosci cyklow-cykli

a jeszcze eweska i vanes
Zgadza się ja cykle miałam bardzo krótkie od zawsze 20-24dniowe, ale lekarz przy ustalaniu terminu porodu nie brał cykli pod uwagę, a z kalkulatorów różnie wychodziło, albo końcówka kwietnia lub początek maja.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 12:06   #2463
moniqac
Zadomowienie

Paulizia ale super fotka!!! "piona" .

Dziewczynyyyyyyyyyyy ja mam nadzieję, że mój termin porodu nie sprawdzi się taki jak wyszedł z ostatniego usg......... ....... termin porodu z ostatniej miesiaczki mam 7maj, a na ostatnim usg było .... 18 kwiecień mały mi się tam nieźle rozbujał .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-02-18 o 12:09
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 12:07   #2464
Dziewczonka
Wtajemniczenie

I ja sie witam kochane brzucholinki

Andziotku wszystkiego najlepszego, spelnienia marzeń i bezbolesnego rozwiązania z okazji urodzinek

Ja ostatnio śpię dobrze, ale wczoraj znowu nie dawał mi zasnąc ból pod prawym żebrem (a zjadłam tylko troszkę czekoladki )
Dzięki dziewczyny na opinie na temat koloru xlandera, też bym chciała ten energy, ale jakoś jak pomyślę, że za te 350zł mogę coś jeszcze dla niuni kupic to mam straszny dylemat. No i Listopadowa mi tu pisze, że volcano na żywo ładne . Nie wiem już sama, na razie się wstrzymamy, babka w sklepie wczoraj nam szepła, że im bliżej wprowadzenia modelu 2011 te z 2010 mogą byc coraz tańsze

Dzisiaj mam samotny dzionek, Tż pojechał do Tychów - ale posprzątam sobie na weekend i przygotuję częśc torby do szpitala, żeby zabic czas . No i niuńka taka dzisiaj nieruchliwa...
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 12:07   #2465
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

pewnie tak ale bliźniaki z reguły wcześniej wychodzą

z jednej strony już bym chciała tego małego szkraba z drugiej hmm boję się że coś pójdzie nie tak

ale same powiedzcie jeszcze tylko 10 tygodni to już nie za dużo czasu...

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 12:11   #2466
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
aga.pe tak jeszcze wrócę do tej twojej baby ze sklepu.
W weekend na uczelni miałam zaliczenie, test i dziewczyny zajeły mi fajna miejscówkę, no ale ze mi sie zachciało siku no to wyszłam. Wracam a tam siedzi jakas niunia a nad nia "sąd publiczny" ze ma złazić, ze jest nie poważna-ona nic. Raz ja uświadomiłam ze poszłam siku-ona nic. Po czym jej mówię (prawie sie drac na cała aule) głaszcząc sie po brzuchu: "fajnie sie siedzi? Życze ci żebys była kiedys w takiej samej sytuacji, zeby cię ktos tak samo potraktował. Świnio!" i sobie poszłam...normalnie 300 osób na sali wbiło w nia wzrok! hihihh
świetnie jej powiedziałaś ! zwłaszcza ten epitet na końcu hihi. bo to zła kobieta była jakaś idiotka
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Ja leżę lub śpię tylko na lewym lub prawym boku na wznak nie mogę wcale już od dawna nawet na usg ciężko mi wyleżeć.
Ostatecznie imion nie mamy jeszcze wybranych zastanawiamy sie jak na razie nad Piotrusiem i Bartusiem

Aaaaaaa już sie boję
Nie wiem czemu, ale mam przeczucie że w kwietniu chłopcy będą już z nami.
Niech siedzą jak najdłużej w brzuszku, ale z miesiąc wczesniej przyjdą na świat.
no tak, jak to bliźniaki... przeważnie wcześniej wyskakują.
a imiona bardzo ładne zwłaszcza Bartuś, na którego mój TŻ nie chce się zgodzić

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Pauliziu ale piona. czy to czasem nie fotomontaż
Antoś piona dla Ciebie chłopie od cioci

Vanes leż, leż żebyś nam pierwsza się nie rozpakowała

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 12:11   #2467
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
tak bo to zalezy o dlugosci cyklow-cykli

a jeszcze eweska i vanes
Niom
Ja zazwyczaj miałam 30-dniowe.

Cytat:

Kochana takie złe myślenie trzeba wyłączyć, nie trzeba się niepotrzebnie zamartwiać.
Ja ostatnią @ miałam 28 lipca
Trzeba, tyle że ja durna jakoś nie potrafię

Cytat:
Aaaaaaa już sie boję
Nie wiem czemu, ale mam przeczucie że w kwietniu chłopcy będą już z nami.
Niech siedzą jak najdłużej w brzuszku, ale z miesiąc wczesniej przyjdą na świat.
Eweska, ale będziesz mieć cc? Kurcze, rodzenia bliźniaków sn to ja sobie nie wyobrażam
Właśnie ja sobie tak myślę, że urodzisz w pierwszym tygodniu kwietnia. Tak mi moje fusy podpowiadają
Stary 2011-02-18, 12:12   #2468
Weredka
Zadomowienie

Witam koło południa. Byłam dziś na tej glukozie - no i co się okazało 159, czyli za dużo. Mam skierowanie do diabetologa... Czyli prawdopodobnie czeka mnie 75 glukozy i żegnajcie słodkości.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 12:13   #2469
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
pewnie tak ale bliźniaki z reguły wcześniej wychodzą

z jednej strony już bym chciała tego małego szkraba z drugiej hmm boję się że coś pójdzie nie tak

ale same powiedzcie jeszcze tylko 10 tygodni to już nie za dużo czasu...
Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
świetnie jej powiedziałaś ! zwłaszcza ten epitet na końcu hihi. bo to zła kobieta była jakaś idiotka

no tak, jak to bliźniaki... przeważnie wcześniej wyskakują.
a imiona bardzo ładne zwłaszcza Bartuś, na którego mój TŻ nie chce się zgodzić

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Pauliziu ale piona. czy to czasem nie fotomontaż
Antoś piona dla Ciebie chłopie od cioci

Vanes leż, leż żebyś nam pierwsza się nie rozpakowała
Podobno tak z reguły wczesniej sie pojawiaja na świecie, choć czasami nie spieszy się im bardzo i wychodzą dwa tygodnie, tydzień wcześniej
Moja mama nas z siostrą urodzila dwa tygodnie wcześniej i ważyłyśmy po 3150g i 3100g
Stary 2011-02-18, 12:15   #2470
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

Dziewczynyyyyyyyyyyy ja mam nadzieję, że mój termin porodu nie sprawdzi się taki jak wyszedł z ostatniego usg......... ....... termin porodu z ostatniej miesiaczki mam 7maj, a na ostatnim usg było .... 18 kwiecień mały mi się tam nieźle rozbujał .
kochana dlatego pisałam, bo wyczytałam (bodajże w książce o ciąży)... że jeśli chodzi o sugerowanie się terminem z USG, to tylko sugerujemy się pierwszym USG naszej fasolki jak jest jeszcze tyci. Bo później dzieci różnie rosną, a i waga jaką podają w usg nie zawsze jest prawdziwa, czasem wychodzi przekłamana. ja wiem po sobie ża na usg gdzie mały już miał pół kilograma wyszedł inny termin, jak kilogram to nawet kilka terminów wyszło z różnych pomiarów. także główka do góry Monia

Marcelek 30.05.2011

Edytowane przez the_sania
Czas edycji: 2011-02-18 o 12:16
Stary 2011-02-18, 12:15   #2471
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość

Eweska, ale będziesz mieć cc? Kurcze, rodzenia bliźniaków sn to ja sobie nie wyobrażam
Właśnie ja sobie tak myślę, że urodzisz w pierwszym tygodniu kwietnia. Tak mi moje fusy podpowiadają
Nie wiem jeszcze sama, nie pytałam lekarza i nie mam pojęcia co praktykuja u mnie w szpitalu, jak nie zapomnę to się zapytam lekarza we wtorek na wizycie.

No Twoje fusy to już powazna sprawa, trzeba sie szykować
Stary 2011-02-18, 12:15   #2472
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Witam koło południa. Byłam dziś na tej glukozie - no i co się okazało 159, czyli za dużo. Mam skierowanie do diabetologa... Czyli prawdopodobnie czeka mnie 75 glukozy i żegnajcie słodkości.
Witaj w klubie
Choć wynik obciążenia 50g glukozy jeszcze nie przesądza. Diagnostyczny jest ten z 75 g.
Stary 2011-02-18, 12:17   #2473
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem jeszcze sama, nie pytałam lekarza i nie mam pojęcia co praktykuja u mnie w szpitalu, jak nie zapomnę to się zapytam lekarza we wtorek na wizycie.

dokładnie, jak już fusy przepowiedziały to nie ma odwołania, także szykuj się Ewesko

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-02-18, 12:18   #2474
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:

A żebyś wiedziała, że moich fusów nie wolno lekceważyć

No dobra, ja tu gadu gadu, a trzeba się troszkę zebrać i do sklepu pójść
Stary 2011-02-18, 12:19   #2475
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
aga.pe tak jeszcze wrócę do tej twojej baby ze sklepu.
W weekend na uczelni miałam zaliczenie, test i dziewczyny zajeły mi fajna miejscówkę, no ale ze mi sie zachciało siku no to wyszłam. Wracam a tam siedzi jakas niunia a nad nia "sąd publiczny" ze ma złazić, ze jest nie poważna-ona nic. Raz ja uświadomiłam ze poszłam siku-ona nic. Po czym jej mówię (prawie sie drac na cała aule) głaszcząc sie po brzuchu: "fajnie sie siedzi? Życze ci żebys była kiedys w takiej samej sytuacji, zeby cię ktos tak samo potraktował. Świnio!" i sobie poszłam...normalnie 300 osób na sali wbiło w nia wzrok! hihihh

co za menda

The_sania nie fotomontaz akurat tak pieknie sie pojawila raczka na ekranie i pan doktor zdazyl tez fotke zrobic mialam nadzieje, ze uda sie tez tak stopke ujac, ale niestety...
Dorkabl no jak tam glebiej przeszukam filmik to i zolwik sie moze znajdzie
Moniaqc najwyzej sie urodzi Szymonek 5,5 kilo 7 maja
Stary 2011-02-18, 12:21   #2476
eweska
Moderatoreska

Cytat:
dokładnie, jak już fusy przepowiedziały to nie ma odwołania, także szykuj się Ewesko
Nie no szwagierka się zdenerwuje jak wcześniej urodze niż ona ona ma termin na 4 kwietnia, nie no żartuję sobie
ale te fusy to już poważna sprawa

Muszę mężula pospieszyć z remontem
Ale powiem Wam że w przyszłym tygodniu powinniśmy zakończyć remont pokoju i przedpokoju bez malowania bo tż chce się zabrać jeszcze za kuchnię i malowanie na samym końcu będzie.
Stary 2011-02-18, 12:21   #2477
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

a ja dostałam właśnie piękne 3 różowe kocyki od cioci bo myślała ze będę miała dziewczynkę

Stary 2011-02-18, 12:21   #2478
dorkabl
Zadomowienie

listopadowa80 w Gdyni jesteś...kurcze, ja jako osoba z gór zawsze zazdrościłam tym z nad morza Ze plaża, że statki, że historia taka...

Ni i się pochwale swoim małym (dużym) osobistym sukcesem: dziś byłam w WC
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 12:22   #2479
Paulizia
Wtajemniczenie

Lolka wracaj do nas juz z tych Dojczow i chwal sie co kupilas
Stary 2011-02-18, 12:23   #2480
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
powiem ci na pocieszenie co ja sobie dziś wymyśliłam:
mała mi się tak kręci w brzuchu że ciągle głowę ma gdzie indziej i wyczaiłam sobie, że wcale nie rośnie bo ma tak dużo miejsca jeszcze
no i się teraz martwię
a Ty Jubilatka masz za dużo czasu, że tak myslisz ?????? Nu nu nu Nie mozna rozmyslac o głupotach

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry!))

..........
Dziewczyyyynyyyyy.... na początku ciąży miałam takie świetne paznokcie, a teraz? Jakaś porażka! Masakrycznie się łamią, są słabe i w ogóle nie ma opcji zapuszczenia na więcej, niż 2 milimetry
Anula o ile dobrze kojarzę złamała dziś paznokcia leżąc w łozku
ja nie pomoge bo hairy i pazury mam jak jakaś małpa

Dziewczynki, nie moge juz z moimi snami 2 dni temu pływalam w ciepłych wodach oceanu w Australii z delfinami i całowałam je po pyszczkach a dzis znów byłam w jakimś egzotycznym miejscu z pieknie lazurową wodą a dookoła latało kilka slicznych bocianów, które łowiły zabki
Skad mi sie takie rzeczy w tym moim łbie biorą

Co było o tej wyprawce ?

dorka, ale po niej pojechałas !!!!!!!!!!!! BRAWO ! jak sie skończyło? Zlazła krowa ??

Dziewuszki obchodzące kolejny tydzień dzis - to własnie dzis !!

własnie, Lolka też dziś kolejny tydzień swietuje PEwnie tam baluje :P

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-02-18 o 12:26
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 12:26   #2481
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Wymysliłam wczoraj, że skoro moj pan dr tak mnie pchał na L-4 to pojde do niego i poproszę o tydzień wypoczynkowego L-4 Wezmę sobie od środy przed tłustym czwartkiem i pojadę do rodziców
Myslicie, że lekarz może tak bezpodstawnie wystawić L-4?? Nigdy nie byłam prosić o zwolnienie kiedy faktycznie czułam sie lux i troszkę mi głupio Jaka taka pusta, za lojalna chcę być
Za tą lojalność, to ci i tak nikt nie podziękuje. I nie myśl, że to L4 jest bezpodstawne. Bycie w ciąży, to jest ciężka praca i należy ci się odpoczynek Kobieto! Pomyśl sobie ... kiedy odpoczniesz, jak nie teraz?? To jest twoja ostatnia szansa, przy małym dzidziolu w domu już będzie ciężko znaleźć chwilkę dla siebie.

A wy już tu od rana 3 strony machnęłyście. W takim razie biore sobie śniadanko i czytam

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 12:28   #2482
anula_81
Zakorzenienie

Do mnie juz oczywiscie dwa razy dzwonili w pracy, czy to mozna wyslac, jaki kolor wybrany na fasade, gdzie mam numer do kontruktora i czy mam gdzies zapisane, gdzie jest spotkanie projektowe next week. ehhh i jak tu nie byc pracoholikiem
a ja ogladam MAD MANA i na przemian slucham trojki przez neta czekam na moja ulubiona akademie rozrywki z Andrusem, uwielbiam go miloscia czysta i szczera
aa i wlasnie zjadlam loda wodnego, uwielbiammm chyba sie wybiore do sklepu po jeszcze jednego
Cytat:
Załącznik 3756682
ale fantastyczne zdjecie!!! piona!
Cytat:
ja też
ale w sumie różnie to może być przez te szyjki itp. ale mam nadzieję, że wszystkie dzidziulki będą zdrowe, nawet jak przyjdą na świat troszkę wcześniej
musimy w to wierzyc i trzymac kciuki! tak naprawde teraz z kazdym tygodniem zwieksza sie szansa naszych dzieciaczkow na przezycie, choc odpukac, mam nadzieje, ze zadne nei przyjdzi ena swiat wczesniej niz w 34-35 tygodniu!
Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny...

ja mam mega dół dzisiaj - jeszcze gorzej się czuje po wczorajszej kłótni z TZ... masakra jakaś... poszłam spać po 00:30 i wstałam dopiero o 10.30... nie lubie tak długo spać, bo znowu w nocy nie zasnę a TZ ma dzisiaj impreze firmowa i jak napisal "nie wie jeszcze czy wroci do domu na obiad" ... cały dzień sama... jeju jak bym pojechała do rodziców ... że też tak daleko mieszkają - zadzwonie i ich opieprze .

co chwile wybucham płaczem ... nie wiem czemu.
Dzieki Kochana.
moniczko ty sie nie denerwuj bo ci nie wolno! w ciayz jestes co do humorow, sama wiesz, ze to hormony , wiec naprawde nie ma sensu sie denerwowac, obejrzyj sobie jakis nie stresujacy filmik i pisz do nas, od razu bedzie ci lepiej
Cytat:
O, widzisz, to ja chyba z tego przemęczenia przeoczyłam Twój post

Mnie to nie jest jakoś niewygodnie - powiedziałbym, że w pozycji leżącej nawet najlepiej się czuję - tylko właśnie te tysiące myśli łażące po głowie. Kompletnie nie potrafię się wyłączyć

Oooo, a ja ostatnią @ miałam 23.07
ja tez nawet w nocy jakos przyzwyczailam sie do spania na boku, choc bylo ciezko na poczatku, ale mam dokladnie tak jak ty, jak zaczne myslec w nocy to juz takie filmy sobie nakrecam, ze nie moge zasnac i wymyslam, wymyslam i wtedy TZ sie budzi i burczy.....NO SPIJ!!
Cytat:

no możemy sobie rękę podać
wyobraźnię mamy całkiem całkiem
nooo, moglybysmy napisac ksiazke, ja w sumie duzo pisze, nawte troche publikowalam, wiec mam taki pomysl, zebrac te nasze niedorzeczne pomysly i opublikowac, coby inne dziewczyny w ciazy majace takie paranoje jak my, nie czuly sie zle

Cytat:
Ja w tym roku będę miała już trójkę z przodu.

Wstałam dziś wcześnie, ale włączyłam kompa, poczytalam trochę u mnie spanie zmorzyło ponownie i tak sobie spałam do 9.30 :P
to tak jak jaaa tez 3 -jeczkka z przodu bedzie
a ja juz nei moglam potem zasnac
Cytat:
Dzień dobry!))
Dziewczyyyynyyyyy.... na początku ciąży miałam takie świetne paznokcie, a teraz? Jakaś porażka! Masakrycznie się łamią, są słabe i w ogóle nie ma opcji zapuszczenia na więcej, niż 2 milimetry
ja mam dokladnie to samo, lamia mi sie same z siebie, i rozdwajaja, maluje je, maluje, piluje i nic, lamia sie, niedlugo beda wygladaly jak obgryzione
Cytat:
A jeszcze Groupon mnie denerwuje, bo co chwila jakieś oferty o odchudzaniu, zabiegach na ciało, kuracjach odmładzających. Skąd wiedzą, że potrzebuję?
u mnie groupon z kolei serwuje ciagle sushi i tegio typu geniane promocje niedostepne w ciazy...grrrr
Cytat:
Anula jakie śniadanko, zjadłoby się takie, ale jakby ktos mi przygotował

Nie wiem czemu ale nie lubię szykować śniadań i kolacji
A zwłaszcza kanapek z nowalijkami, lubię jeść ale nie szykować bo takich kanapek z reguły idzie więcej :P
to ja cie chetnei zapraszam codziennie na sniadanka, a w zamian za to chetnie wpadniemy z TZtem na jakis obiadek U nas rozmrazamy dzisiaj pulpeciki tesciowki
Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Hej, Kasia my dzis obie zaczynamy 31 tydzien!
...
Gratulujeee juz 31 tydzien!!
a ja dzis 28t5d, ale wedle norweskich lekarzy to 28 tydzien bo oni tu tak licza, wedle polskich 29_) zwariowac mozna nie
???

spaac mi sie chce, ale chyba zwalcze sen i pojde do sklepu po lodzika chce mi sie noo co jaaa poradze...

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 12:29   #2483
amarcia
Wtajemniczenie

Dopra, jeszcze raz wytłumaczcie jak krowie na rowie, bo ja już siły nie mam. Właczam ten film z usg, robię pauzę - print screen - ctrl+c - otwieram painta - ctrl+v - zapisz jako...
Wszystko wychodzi idealnie, a gdy drugi raz próbuję otworzyć ten juz zapisany obraz mam tylko czarne tło bez dzidziolka. Co ja źle robie?
I w jakim programie odtwarzacie filmidło?
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 12:30   #2484
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

nie no faktycznie lecicie z tym koksem strasznie

Stary 2011-02-18, 12:30   #2485
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Witam się z rana
dziś zaczynam ostatni rok z " - dzieściA" w nazwie
(za rok już będzie - dzieścI :prosi: )
Andziot w takim razie wszystkiego najlepszego STO LAT

Dziewczyny, ale się dzisiaj wyspałam Dopiero co się obudziłam, ani razu nie musiałam wstawać w nocy i w dodatku nic mnie nie bolało

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

w Super Ekspressie pewnie tez
ja wlasnie nci nie robiac, lezac w lozku, zlamalam sobie paznokiec, jak sie pytam jak?!!?
zmierzylam sobei z rana brzuch 93 cm a wczoraj 95
jak to mozliwe? przestane sie mierzyc bo chyba mi odbija a to ledwie 2-gi dzien na zwolnieniu
Anula, a o której godzinie mierzyłaś wczoraj brzuszek? Bo jeśli wczoraj popołudniu lub wieczorem, a dzisiaj z rana, to nie ma się co dziwić, że wczoraj był większy. Podobnie jest z ważeniem, żeby można porównywać wagę/wymiary najlepiej to robić rano na czczo i to najlepiej nie częściej, niż raz w tygodniu. Ważenie, czy mierzenie się popołudniu lub wieczorem i porównywanie tego jest zupełnie nie miarodajne, bo wyniki się różnią zależnie od tego jak spędziłaś dzień i co jadłaś.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 12:31   #2486
amarcia
Wtajemniczenie

Lolka 26-ty zaczyna , my tak razem sobie odliczamy Jeszcze Taverney, ale zniknęła
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 12:33   #2487
Paulizia
Wtajemniczenie

Amarcia ja to wczoraj robilam przez windows media player i jak juz mialam na paincie to wybieralam crop i ucinalam zdjecie tak jak mi odpowiadalo. dopiero wtedy zapisywalam.
Stary 2011-02-18, 12:37   #2488
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

Gratulujeee juz 31 tydzien!!
a ja dzis 28t5d, ale wedle norweskich lekarzy to 28 tydzien bo oni tu tak licza, wedle polskich 29_) zwariowac mozna nie
???

spaac mi sie chce, ale chyba zwalcze sen i pojde do sklepu po lodzika chce mi sie noo co jaaa poradze...
Anula mój lekarz i w szpitalu też liczą tak jak norwescy lekarze - "do tyłu" czyli tygodnie skończone , a ja sobie liczę do przodu a co
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 12:39   #2489
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
W Gdyni znowu zima, a ja się ledwo zapinam w kurtkę zimową
ja już zapinam kurtkę tylko na jeden guzik, ten nad brzuchem, innego nie da rady
jk tu być zdrowym jak codziennie muszę z Zochą dryłować na spacerki

Cytat:
Moja mama nas z siostrą urodzila dwa tygodnie wcześniej i ważyłyśmy po 3150g i 3100g

kobiety z Waszej rodziny są stworzone do rodzenia bliźniaków normalnie

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 12:40   #2490
Paulizia
Wtajemniczenie

Ja tez liczylam do przodu, a teraz sie cofnelam... wedlug obliczen do przodu jest 27 tydzien, a ja licze tygodnie skonczone czyli 26t 3dz czyli 26 tydzien wole tak zeby pozniej sie nie denerwowac, ze np. jestem po terminie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości