|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Tzn ja to powiem wam tak. U TŻ w domu jest tak, że dokłada się do mieszkania 250 zł. I kiedyś było coś takiego, że mama wzieła dla TŻ kredyt na siebie i w pewnym momencie jej sie ubzdurało, że ona musi sobie kupić nową pralkę i TŻ w momencie ma jej oddać całość kredytu. A sporo jeszcze tego było. No i musiał wziąć kolejny kredyt, żeby oddać matce...
|
#1052 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Jednak Madziu uważam, że skoro Ty masz swój WŁASNY wkład w organizację tego ślubu i przyjęcia niedużego, a pieniądze, które dostaniecie będą wspólne, to dziwne było by już na początku dzielenie się pieniędzmi- te są moje,a te Twoje i sobie je możesz oddać... Myślę,że Twój narzeczony po prostu uważa, że tak się powinno, w podzięce za wszystko, ale rzeczywiście dziękuje się podczas przyjęcia/wesela wręczając drobne upominki, myśle,że dla rodziców najcenniejszym podziękowaniem jest szczęście własnego dziecka i uśmiech na twarzy podczas wesela. Tak jak napisała koleżanka wcześniej - to ich życzenie, by mu pomóc w weselu, więc nie powinni ręki wyciągać po te pieniądze. Chyba,że on jest tak uparty i wychowany,że odda pieniądze, które dostaniecie rodzicom, bo stwierdzi, że "tak trzeba"... Cieżka sytuacja, ale ja Kochana na Twoim miejscu szczerze bym porozmawiała i to nie raz. Wyjaśniła swoje przekonania, zobaczysz jakie jest jego konkretne stanowisko w tej sprawie, bo nie ukrywam, że wydaje mi się to być niemałym problemem w takiej kwestii w przyszlości. 3 maj się Kochana!
![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
Więc po Twojej wypowiedzi teraz wnioskuję Kochana, że jego matka jest po prostu... chytra... I, że tak jakby to, co daje to w myślach wypomina, albo z taką łaską pożycza pieniądze i żeby jej w momencie właśnie zwrócić, nie obchodzi ją skąd. Nie tak chyba powinna matka traktować swoje dziecko, choć dorosłe-to dziecko Ja to w ogóle taka prorodzinna jestem i bym tak nie postąpiła,żeby moje dziecko się zadłużało ponownie, bo ja muszę mieć TERAZ pralę i basta! Może on po prostu z obawy przed ich minami albo komentarzami myśli oddać im te pieniądze...chociaż pewnie wolałby je zostawić dla Was? Nie martw się---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- I witam wszystkie drogie forumowiczki, z którymi się jeszcze dzisiaj nie zdążyłam przywitać!!! Witam (Kicia), Kochana Sztuczka!, Falsi, biedroneczek, malwus, kindziulindzia,Madzia!!!: cmok: |
|
|
|
|
#1053 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla mnie taniec jest niesamowity! To nie tylko zajęcie na godzinę czy 2 w tygodniu, ale specyficzny styl życia Chwal się jak będziecie robić postępy ![]() I dziękuję za opinię odnośnie mojego pomysłu ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
Smutna sprawa, że rodzona matka potrafi taka być... I może Twój TŻ po prostu nie chce żeby kiedykolwiek tam w żyiu matka mu to wypomniała? Że wziął kasę na wesele i nie oddał? Może nie chce mieć wobec niej długu wdzięczności? A może Ty nie wiesz, a on się z matką tak umówił, że ona POŻYCZY mu pieniądze na wesele? Jakie są ogółem relacje między nimi? Bo mnie coś tu śmierdzi... Najpierw niby pomaga z tamtym kredytem, a potem pod byle pretekstem żąda natychmiastowego zwrotu kasy (a ile to pralka dzisiaj kosztuje?! jakieś 1500zł! nie chce mi się wierzyć, że dorosły człowiek nie ma takiej kasy na czarną godzinę...) wpuszcza własne dziecko w maliny... Ciężka sytuacja Też jestem za szczerą rozmową z TŻ!Hej hej Veroniczko
Edytowane przez sztuczka_magiczka Czas edycji: 2011-02-18 o 12:26 |
||
|
|
|
#1054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do Twojego pomysłu to pisałaś o gabinecie od razu przypomniała mi się scena ze ślubych wojen jak poszły do tej organizatorki ślubów. ale ona to chyba całą kamienicę miała
|
|
#1055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
sztuczka_magiczna a jeszcze widziałam ofertę takiej firmy która zajmuje się organizacją wesel i np oni w swojej ofercie mieli także takie opcje że dopilnowanie samego wesela. Albo organizacja samej sesji zdjęciowej. Także w temacie ślubów to z taką firmą to można daleko zajść mając ciekawą ofertę. Bo nie każda panna młoda chcę pomocy ale np w samym dniu ślubu to już bardziej
|
#1057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My w razie czego będziemy Jej robić pozytywną reklamę ![]() Madziu, też mi się wydaje, że może mieć rację Veronika... Ale tak naprawdę to powinniście po prostu szczerze o tym wszystkim pogadać, bo takie nasze gdybanie na forum nic nie da. On Ci musi sam opowiedzieć, jakie są jego ustalenia z Mamą w tej kwestii. Mi się Jej zachowanie bardzo nie podoba, ale może Oni tak w rodzinie mają. Tak czy siak, warto, żebyś wiedziała na ten temat jak najwięcej. Od nas usługodawcy też w umowie nie żądają wyżywienia, ani my im go nie ofiarujemy... Więc myślę, że to po prostu kwestia ustnego dogadania jest. My nie będziemy ich znów mieć tak dużo (chyba 5 osób będzie w sumie, góra 6, bo jeszcze nie wiem, czy od filmowców 2 czy 3 osoby), więc opłacimy im talerzyki... Wszak dobrze nakarmiony usługodawca to lepszy usługodawca Poza tym wydaje mi się to jakieś takie ludzkie, że skoro są z nami prawie całe wesele, to powinni jeść normalnie.
|
|
#1058 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1060 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o jedzonko dla usługodawców, to kamerzysta nie mówił o tym ani słowa a chłopaki od aparatów na umowie mają, że my im zapewniamy wyżywienie i nie widzę w tym nic złego Dla mnie to jest taka oczywista i wiadoma kwestia Jasne, że np. my, prości ludzie niepracujący jako fotograf, kamerzysta, dj czy członek zespołu nie dostajemy w pracy jedzonka, no ale to co innego XD To takie naturalne i uprzejme jednocześnie, że my to opłacamy... W moim lokalu za osoby z obsługi życzą sobie połowę kwoty, tylko nie wiem czy z alkoholem licząc czy nie - bo teoretycznie oni będą w pracy i trochę im nie wypada pić alkohol, ale to są same zacne chłopaki więc ja bym im nawet pozwoliła
|
|
#1061 | |
|
Raczkowanie
|
Sztuczka film polecam, taka lekka komedia
Ja mam pytanie innej natury. Oboje z Tżtem chcemy iść na kurs tańca przed ślubem. Niestety jak już pisałam jego nie ma w kraju i jest to nierealne. W planach było że przyjedzie 2-3 miesiące przed uroczystością i wtedy będziemy się uczyć. Zaczęłam się teraz obawiać, że to może jednak za mało... Przyznam się bez bicia, że ja jestem gorsza w tych sprawach, on też bez rewelacji, ale ja to juz dno. Nie wiem czy nie wybrać się sama na takie zajęci, ale chciałaby z nim i koło się zamyka. Myślicie, że jest szansa nauczyć się podstaw tańca towarzyskiego przez 2 miesiące?? Będziemy mieć wtedy sporo czasu więc lekcje mogą być kilka razy w tygodniu. Czy zacząć coś teraz samej?? ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1062 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć! Dziewczyny które mają dobrą pamięć proszę o pomoc
. Na naszym wątku któraś z PM pisała i nawet chwaliła się własnoręcznie zrobioną biżuterią. Prosze napiszcie mi jak najszybciej która.... pilnie potrzebuję w tym zakresie pomocy
|
#1063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nawet wczesniej o nim nie słyszałam.Cytat:
jednak znam takich usługodawców, którzy sobie nie życzą karmienia, żeby później młodzi im tego nie wypominali, że przyszli pożarli, popili i chu** zrobili...Nasi tak czy siak dostaną co im się należy. I nawet na nich zniżkę wyżerkową mamy ![]() Madziuniusia nie będziesz miała łatwo z "mamuśką" przyszłego męża... szczerze współczuję Wiem, że przed ślubem potrzebna Wam jest jej pomoc, ale po ślubie niech lepiej TŻ pępowinę odetnie dla Waszego dobra. I doskonale wiem o czym mówisz, bo moja przyszła teściowa w końcu pokazała swoje prawdziwe oblicze i już mój kochany woli nawet spać u mnie w domu...Ale nie wolno się poddać i trzeba dalej walczyć o swoje!!!
|
|
#1064 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
haha;-)ja też go jeszcze nie widziałam, chociaż słyszałam o nim![]()
|
|
|
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
koleżanka nena1984 pokazywała swoją bizuterie
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-02-18 o 13:07 |
|
|
|
#1066 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki kicia
|
#1067 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale pojeść myślę, że muszą choćby po to, żeby mieć energie latać za nami i za gośćmi ![]() moniczka, PMka robiąca biżuterię to nena ![]() sztuczka, koniecznie musisz obejrzeć To film o organizowaniu ślubów, rywalizacji i przyjaźni. Same dobre tematy ![]() Aaa, dziewczyny, widziałyście kiedy coś tak słodziachnego? ![]() http://www.youtube.com/watch?v=ErMWX--UJZ4
|
|
#1068 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że nic nie pomyliłam |
|
|
|
|
#1069 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli nie masz brata/kuzyna/kolegi lub kogokolwiek kto mógłby robić za Twojego partnera to na pewno znajdziesz kurs na który mogą uczęszczać - hehe, tak tak - single Coś tam Cię nauczą, nabierzesz swobody w tańcu i świadomości własnego ciała Jeśli Twój TŻ jest jeszcze jako tako "ruchawy" ( ) to jak powróci wybierzecie się na pare zajęć i powinno być ok Oczywiście piszę to w kontekście opanowania zupełnie podstawowych umiejętności tanecznych takich jak prowadzenie, postawa, wyczucie rytmu i umiejętność dostosowania tańca do muzyki Jeśli marzy Ci się ogarnięcie większośći tańców towarzystkich to może być to trochę za mało... My z TŻem chodziliśmy łącznie przez 4 miechy na kurs bachaty (gdzie jest tylko jeden rodzaj tańca) a oprócz tego szlifowaliśmy technikę w domu i na tematycznych imprezach a dalej znawcami tematu nas nie można nazwać ;p Gdybyście jednak chcieli np. nauczyć się tylko walca na pierwszy taniec to myślę, że na krok podstawowy i pare ładnych figur będzie Was stać po takim czasie ![]() Ogólnie nie wydaje mi się, żeby umiejętność tańczenia chachy, tanga czy paso doble przydała się na weselu bo typowej muzyki do takich tańców raczej się nie puszcza a i tańce latynoamerykańskie z trudem zatańczyć w długiej sukni, liczy się bardziej umiejętność poruszania się w parze w rytm muzyki To takie moje osobiste zdanie na ten temat, nie wiem czy Ci sie spodoba
|
|
#1070 |
|
Raczkowanie
|
Aaa, dziewczyny, widziałyście kiedy coś tak słodziachnego?
![]() http://www.youtube.com/watch?v=ErMWX--UJZ4[/QUOTE] Jest świetny!!! Nawet w najgorszy dzień wywoła uśmiech Jeszcze jego wersja "Obladi oblada" jest dobra;-)
|
|
|
|
#1071 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo podobno tak też się zdarza. Nie chcemy mieć układu na pierwszy taniec. W sumie to mi nawet nie chodzi o taniec z TŻ, bo przez tyle lat zdążyliśmy się dopasować i tańczymy sobie po swojemu, może nie pięknie, ale nikogo to nie razi. Natomiast jeśli przyjdzie mi tańczyć z kimś innym może być tragedia. Wstyd mi, że w takim wieku nie potrafię porządnie tańczyć. O to mi chyba głównie chodzi. Teraz sobie to tak w pełni uświadomiłam i widzę, że TŻ nie jest mi konieczny przynajmniej na tym etapie. Skończę sesje i szukam jakiegoś kursu, może przypadkiem jakiś partner się znajdzie ![]() Dziękuję Ci bardzo, pomogłaś mi podjąć decyzję |
|
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
Chatka mały ma mistrza!!!!
|
#1073 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz dopiero sobie myślę: jak to dobrze było 5 lat zawodowo tańczyć w jednym z zespołów, jeszcze jako nastolatka Fakt, że kroków wszystkich tańców towarzyskich nie sposób dokładnie zapamiętać, całych układów, ale większość i wyczucie rytmu i sposób poruszania się pozostaje do konca życia! Fajna przygoda Miło wspominam i teraz niechcąco sie przyda![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Chatka zobacz na to też :http://www.youtube.com/watch?v=wgrrQ...eature=related Dzieciaki są cudowne
|
|
|
|
|
#1074 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)) Jak mówisz, że chcesz umieć tańczyć z kim innym też, to tym bardziej polecam pójście samotnie na kurs Ponoć nie łapie się wtedy "maniery" - u nas na zajęciach też czasem pod koniec tańczyliśmy dany układ z każdym po kolei Oczywiście nie robiliśmy tego jeśli układ był wyjątkowo sensual (body rolle i inne macanki No ale tego, żeby laska z laska ćwiczyła to przesada... jak się tak zdarzy to uciakaj co sił w nogach Życzę powodzenia i dobrej zabawy
|
|
#1075 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Słodkie to to normalnie strasznie ![]() biedroneczek, w większości kursów tańca jest opcja "nie mam partnera", wtedy dobierają mniej więcej wzrostem spośród tych, co się zgłosili samotnie i tańczycie. U nas na kursach zawsze była przynajmniej 1 taka para, która się wcześniej nie znała. A jeśli rzeczywiście bardziej przejmujesz się tańcem z innymi, niż z TŻtem, to myślę, że spokojnie możesz sobie pozwolić na taką opcję. A jak już podstawy ogarniesz, to i będzie Wam łatwiej się czegoś nauczyć jak wróci TŻ ![]() dziwne by było ćwiczenie laski z laską, bo przecież kobiety mają inne kroki niż mężczyźni w wielu tańcach... No i która by prowadziła?
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-02-18 o 13:44 |
|
|
|
|
#1076 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja będąc małą dziewczynką bardzo chciałam pójść na balet, ale mam mi mówiła, że jestem za gruba :/ Oczywiście, trochę ciałka jako dziecko miałam, ale mogła mi prosto z mostu powiedzieć, że miała kilka koleżanek które łamały sobie palce od baletu i łapały inne kontuzje, zamiast mi mówić, że jestem za gruba Ech no ale taka była wtedy logika mojej mamy - ja niestety miałam potem duże kompleksy, szczególnie że potem moja szczuplutka (w dzieciństwie ;p) siostra tańczyła towarzystki i za to ją jeszcze chwalili, dostawała prezenty od rodziny za osiągnięcia a ja takie brzydkie kaczątko ;p Hehe - w sumie chciałam tylko powiedzieć, że super miałaś tę przygodę, że sobie tańczyłaś, a skończyło się na tym, że opowiedziałam historię swojego życia Ale teraz przynajmniej każda z Was wie, dlaczego w dniu ślubu pragnę mieć suknię jak baletnica, całą z tiulu
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn tym co mówiła tka czasami z nimi bywa.
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-02-18 o 13:51 |
|
|
|
|
#1078 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też chcę mieć taką suknię "princeskę", bo chcę wyglądać jak księżniczka własnej bajki! Bo to w końcu NASZ dzień! ![]() :przytu l: |
|
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane trzymajcie kciuki za mnie dzisiaj.
o 18stej mam egzamin i muszę go zdać! A niestety u tej kobiety ciągle większa połowa nie zdaje.. Mam stresy gorszego niż przed maturą A na dodatek przez to całe weselicho nie spałam dzisiaj przez całą noc bo myślałam o różnych pierdołkach ![]() Mykam się szykować. I coś zjeść choć chyba nie przełknę.
|
#1080 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.

Ja to w ogóle taka prorodzinna jestem i bym tak nie postąpiła,żeby moje dziecko się zadłużało ponownie, bo ja muszę mieć TERAZ pralę i basta!
Może on po prostu z obawy przed ich minami albo komentarzami myśli oddać im te pieniądze...chociaż pewnie wolałby je zostawić dla Was?
Smutna sprawa, że rodzona matka potrafi taka być... I może Twój TŻ po prostu nie chce żeby kiedykolwiek tam w żyiu matka mu to wypomniała? Że wziął kasę na wesele i nie oddał? Może nie chce mieć wobec niej długu wdzięczności? A może Ty nie wiesz, a on się z matką tak umówił, że ona POŻYCZY mu pieniądze na wesele? Jakie są ogółem relacje między nimi? Bo mnie coś tu śmierdzi... Najpierw niby pomaga z tamtym kredytem, a potem pod byle pretekstem żąda natychmiastowego zwrotu kasy (a ile to pralka dzisiaj kosztuje?! jakieś 1500zł! nie chce mi się wierzyć, że dorosły człowiek nie ma takiej kasy na czarną godzinę...) wpuszcza własne dziecko w maliny... Ciężka sytuacja
My w razie czego będziemy Jej robić pozytywną reklamę 

ja nawet wczesniej o nim nie słyszałam.
Wiem, że przed ślubem potrzebna Wam jest jej pomoc, ale po ślubie niech lepiej TŻ pępowinę odetnie dla Waszego dobra. I doskonale wiem o czym mówisz, bo moja przyszła teściowa w końcu pokazała swoje prawdziwe oblicze i już mój kochany woli nawet spać u mnie w domu...