Rozstanie z facetem - część 15 :( - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-18, 13:07   #4531
wypalona
Rozeznanie

GG do wypalona
Dot.: Rozstanie z facetem - część 15 :(

Cytat:
Napisane przez kopamatakawa Pokaż wiadomość
Pewnie, że nie wie. Jednak się dowie, pytanie: czy wtedy już nie będzie dla niego za późno...

W ogóle po co nam faceci, którzy nie wiedzą co tracą? Chyba zasługujemy na takich, którzy wiedzą co MAJĄ i zrobią dużo żeby tego nie stracić.
Właśnie po co nam tacy, każda z nas zasługuje na takiego prawdziwego, zdecydowanego, uczciwego chłopa z jajem, najlepiej dwoma
Nie wierzę również w nagłe przemiany o 360 stopni, w ciągu zaledwie kilku tygodni, bo to chyba nie możliwe

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
wypalona - miałam podobnie, tylko po miesiącu to on odbił piłeczkę Akurat, kiedy ja już zdecydowałam, że chcę jego
Nie wie, co traci
Wiesz wydaje mi się że oni po prostu bali się być tą odrzuconą stroną

Edytowane przez wypalona
Czas edycji: 2011-02-18 o 13:08
wypalona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 13:10   #4532
Malla
Nie depcze krokusów

Przemiana o 360 stopni to żadna przemiana

Skoro bał się być odrzucony, to po co mnie zwodził, mam mu to za złe. Zawsze powtarzał, że nie rzuca słów na wiatr, a tu rzucił i to wielkie słowa.
Stary 2011-02-18, 13:11   #4533
Ofelia 20
Zadomowienie

Cytat:
Wierzę, że czasem tak trzeba, gdy człowiek jest niedojrzały i nie wie, co chce.
Trzeba coś stracić, by przekonać się o swoich uczuciach.
Często to się nie sprawdza, ale daje jakiś spokój ducha, świadomość dokonania czegoś zamiast biernego czekania.
Właśnie czasami ludzie, muszą coś stracić, żeby się przekonać co mieli. Potem się budzą, zdarza się, że już jest za późno żeby coś ratować, ale czasami obie strony chcą jeszcze raz spróbować i związek naprawdę się poprawia.

Czasami się zastanawiałam, jakby to było, gdybym dała wtedy eksowi szanse kiedy mnie błagał, czy naprawde się obudził Tylko, że on wcześniej perfidnie dawał mi do zrozumienia, że nie znaczę dla niego za wiele. Kiedy mówiłam mu, że się nie stara to gadał że "on nie potrafi, nie umie, i się nie zmieni". Powinnam go zostawić już po 4 miesiącach, a nie bawić się w coś takiego przez rok. Jeżeli chodzi o mojego eksa to nie wiem czy potrafiłby się zmienić, ale już się nie dowiem nigdy, mam to za sobą chociaż czasami się zastanawiam co u niego, ale to czysta ciekawośc

"Pierwsza miłość z wiatrem gna, z niepokoju drży,
Druga miłość życie zna i z tej pierwszej drwi ,
A ta trzecia jak tchórz w drzwiach przekręca klucz
I walizkę ma spakowaną już ... "

Ofelia 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 13:18   #4534
kopamatakawa
Rozeznanie

Cytat:
Wierzę, że czasem tak trzeba, gdy człowiek jest niedojrzały i nie wie, co chce.
Trzeba coś stracić, by przekonać się o swoich uczuciach.
Często to się nie sprawdza, ale daje jakiś spokój ducha, świadomość dokonania czegoś zamiast biernego czekania.
No i ja właśnie mam już dość tych niedojrzałych i niezdecydowanych chłopców. Już nie chcę żyć nadzieją, że może jednak przejrzy na oczy, że może jednak... To mnie za bardzo boli.
Stary 2011-02-18, 13:19   #4535
Ofelia 20
Zadomowienie

Cytat:

Skoro bał się być odrzucony, to po co mnie zwodził, mam mu to za złe. Zawsze powtarzał, że nie rzuca słów na wiatr, a tu rzucił i to wielkie słowa.
Ze słowiem kocham trzeba uważać, sprawia tyle samo radości co potrafi wyrządzić krzywd.

Ja mogę powiedzieć, że eks mnie nie kochał, chciałam w to wierzyć, mówił to, że nie pokazywał, za to ja byłam zakochana na zabój. Ludzie niedojrzali rzucają te swoje "kocham" na prawo i lewo. Niestety....

Stary 2011-02-18, 13:19   #4536
Malla
Nie depcze krokusów

Wolę usłyszeć "on nie potrafi, nie umie, i się nie zmieni" niż "nie wiem"
Stary 2011-02-18, 13:20   #4537
wypalona
Rozeznanie

GG do wypalona

Cytat:

Z tą przemianą o 360 stopni zacytowałam swojego eksa, tak się określił że zmienił się o 360 właśnie
Też byłam zwodzona i oszukiwana, o to mam największy żal. Miało być słodko i różowo, a wyszło jak wyszło. Doskonale rozumiem co czujesz
Stary 2011-02-18, 13:21   #4538
Ofelia 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wypalona Pokaż wiadomość
Wiesz wydaje mi się że oni po prostu bali się być tą odrzuconą stroną
Kto pierwszy porzuci ten lepszy

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Z tą przemianą o 360 stopni zacytowałam swojego eksa, tak się określił że zmienił się o 360 właśnie
Też byłam zwodzona i oszukiwana, o to mam największy żal. Miało być słodko i różowo, a wyszło jak wyszło. Doskonale rozumiem co czujesz
hahaha to rzeczywiście sie zmienił chłopak

Stary 2011-02-18, 13:21   #4539
kopamatakawa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ofelia 20 Pokaż wiadomość
Ze słowiem kocham trzeba uważać, sprawia tyle samo radości co potrafi wyrządzić krzywd.

Ja mogę powiedzieć, że eks mnie nie kochał, chciałam w to wierzyć, mówił to, że nie pokazywał, za to ja byłam zakochana na zabój. Ludzie niedojrzali rzucają te swoje "kocham" na prawo i lewo. Niestety....
Mój eks nie mówił, że kocha. Ja też nie. Jednak pokazywał, że coś tam się u niego dzieje w serduchu i co z tego wyszło? Jedno wielkie gie. Straszny był ten związek, oj straszny. Nie wiem jednak, co mnie do tego ludzia ciągnie cały czas No nic okres rekonwalescencji musi mieć swój czas.

Malla nawet najgorsze słowa są lepsze od "nie wiem", niestety też to znam
Stary 2011-02-18, 13:23   #4540
wypalona
Rozeznanie

GG do wypalona

Cytat:

hahaha to rzeczywiście sie zmienił chłopak
Nooo tylko pogratulować
Stary 2011-02-18, 13:23   #4541
Ofelia 20
Zadomowienie

Cytat:
No to też prawda, bo to są konkretne informacje "nie zmienie się". Ale czasami mój eks też mówił, że nie wie. Albo tekst "kocham Cię, ale nie tak mocno". Boże jaką ja byłam idiotką

edit: a czasami mówił, że kocha mnie bardzo bardzo mocno. Prał mi mózg. Miałam wrażenie, że te niektóre jego słowa powiedziane wprost były speclajnie po to, żeby mnie naumyślnie zranić. Sam kiedyś dostał ostro po dupie i teraz się odgrywał na kimś innym.

Edytowane przez Ofelia 20
Czas edycji: 2011-02-18 o 13:25
Stary 2011-02-18, 13:28   #4542
kopamatakawa
Rozeznanie

Ale mam rwanie Właśnie jakiś 15 latek mnie do kina i na kolację zaprasza
Stary 2011-02-18, 13:34   #4543
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Z książek to mogę Ci polecić "Możesz uzdrowić swoje życie", mnie ona bardzo pomogła, a filmy "500 dni miłości" i mój ulubiony "The holiday"
Hej

Odniosę się do tego postu: filmy oczywiście piękne i polecam! Mnie ten '500 dni miłości' pomógł po rozstaniu, tak samo jak książka 'Koktajl mleczny'. Można popłakać i przy jednym i przy drugim, ale film i książka uświadomiły mi, że osoba, która odchodzi nie jest tą jedyną. Gdyby była, to by nie odeszła. Proste.

Malla chciałabym coś robić. Chciałabym zapisać się na siłownię, chodzić na zakupy, pić codziennie wino(kocham ), podróżować(nie mam tu na myśli Paryża, ale np weekend w Krk, dzień w Wawie itd), ale NIE MOGĘ, bo w tym zje*anym mieście nie ma pracy. Rozniosłam chyba 300cv, wszędzie, w niektóre miejsca po 4 razy, zmieniałam zdjęcie, dopisywałam jakieś rzeczy i NIC. Rozumiecie to? Nic...
Studia przerwałam z powodu wyjazdu, który też okazał się ku*ą. Za to zostało mi prawie 1500zł długu, który muszę spłacić, ale z czego, skoro nie mam tych pieniędzy? Co piątek i wtorek kupuję anonse, zobaczę, jakieś ogłoszenie, które by mnie zainteresowało i od razu lecę z cv.

Czasem po prostu już tracę nadzieję, że to się zmieni...
Jeszcze chce mi się palić, a nie mam szlug!!

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 13:40   #4544
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Bo faceci właśnie tak się zmieniają, czyli nigdy!
Cytat:
I doskonale wiem, że nam się uda pewnego niespodziewanego dnia
Cytat:
Nowa dyscyplina olimpijska.
Cytat:
Ale czasami mój eks też mówił, że nie wie. Albo tekst "kocham Cię, ale nie tak mocno". Boże jaką ja byłam idiotką

Cytat:
edit: a czasami mówił, że kocha mnie bardzo bardzo mocno. Prał mi mózg. Miałam wrażenie, że te niektóre jego słowa powiedziane wprost były speclajnie po to, żeby mnie naumyślnie zranić. Sam kiedyś dostał ostro po dupie i teraz się odgrywał na kimś innym.
Myślę, że mógł tak myśleć i czuć w tym momencie, mógł mieć wahania. Nie chcę go usprawiedliwiać, ale każdemu zdarzają się chwile słabości. Szkoda tylko, że na nas się to odgrywa.
Cytat:
Ale mam rwanie Właśnie jakiś 15 latek mnie do kina i na kolację zaprasza
Taaaa, przyjdziesz do kina, a tam eks
Jestem Kasia i mam 12 lat
Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
NIE MOGĘ, bo w tym zje*anym mieście nie ma pracy.
Znam w Krk 2 osoby z Radomia, cieszą się, że wyjechały.
Stary 2011-02-18, 13:42   #4545
kopamatakawa
Rozeznanie

margolcia dobrze wiem o czym piszesz. Sama jeszcze dwa tygodnie temu nie miałam pracy i w akcie desperacji poszłam do agencji pracy i wzięłam pierwsze lepsze co mi zaproponowali. Bydgoszcz niby duża, ale z pracą też super lekko nie jest. Znalazłam pracę na słuchawce, bo bardzo szybko potrzebuję pieniędzy. Może nie będzie tak źle. Cały czas szukam czegoś nowego. Najważniejsze to się nie poddawać i przeć z podniesioną głową do przodu. Mam nadzieję, że albo zadomowię się w tej pracy, albo coś lepszego znajdę, bo też mam długi, a jeszcze muszę się teraz zapożyczyć.

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
B
Taaaa, przyjdziesz do kina, a tam eks
Jestem Kasia i mam 12 lat
Eks właśnie wszedł na gg
Stary 2011-02-18, 13:45   #4546
Ofelia 20
Zadomowienie

Cytat:
Myślę, że mógł tak myśleć i czuć w tym momencie, mógł mieć wahania. Nie chcę go usprawiedliwiać, ale każdemu zdarzają się chwile słabości. Szkoda tylko, że na nas się to odgrywa.
Być może czasami tak mu się wydawało ale szkoda, że nie chcial wtedy tej wielkiej miłości okazać

Stary 2011-02-18, 13:47   #4547
pandzio
Raczkowanie

Cytat:
dokładnie, wolę usłyszeć "nie kocham" niż "zobaczymy co przyniesie przyszłość"... rzygam tym już
pandzio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 13:47   #4548
Connff
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Malla chciałabym coś robić. Chciałabym zapisać się na siłownię, chodzić na zakupy, pić codziennie wino(kocham ), podróżować(nie mam tu na myśli Paryża, ale np weekend w Krk, dzień w Wawie itd), ale NIE MOGĘ, bo w tym zje*anym mieście nie ma pracy. Rozniosłam chyba 300cv, wszędzie, w niektóre miejsca po 4 razy, zmieniałam zdjęcie, dopisywałam jakieś rzeczy i NIC. Rozumiecie to? Nic...
Studia przerwałam z powodu wyjazdu, który też okazał się ku*ą. Za to zostało mi prawie 1500zł długu, który muszę spłacić, ale z czego, skoro nie mam tych pieniędzy? Co piątek i wtorek kupuję anonse, zobaczę, jakieś ogłoszenie, które by mnie zainteresowało i od razu lecę z cv.

Czasem po prostu już tracę nadzieję, że to się zmieni...
Jeszcze chce mi się palić, a nie mam szlug!!
Hej! Nie łam się, znam ten ból. Pamiętam, jak dwa lata temu musiałam właściwie na już znaleźć sobie pracę na stałe. Wcześniej miałam jakieś dorywcze, ale nagle zrobił się kryzys i rodzice nie mogli mi za bardzo pomagać finansowo, bo sami mieli problemy. Najgorsze było, że byłam na trzecim roku studiów, więc doświadczenie żadne, a tu kasa potrzebna już, teraz! Po ponad dwóch miesiącach miałam już takiego doła, że aż szkoda gadać, no i nagle znalazła się idealna oferta dla mnie, dodatkowo od razu mnie przyjęli. Po tym jak już zaczęłam pracę, nagle wszyscy inni pracodawcy też chcieli mnie przyjąć, o ironio . A niby miasto niemałe, bo Wrocław. Więc problemy są wszędzie - ale dasz radę!
Connff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 13:48   #4549
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:

Wszyscy się cieszą, jak stąd wyjadą i uda im się w innym mieście. Tutaj jedynie to mają dobrze ci, co pracują w budżetówce(jak eks), chociaż on i tak w wawie siedzi, ale ma się przenosić. No nieważne. Poza tym z pracą jest tragedia...

Cytat:
margolcia dobrze wiem o czym piszesz. Sama jeszcze dwa tygodnie temu nie miałam pracy i w akcie desperacji poszłam do agencji pracy i wzięłam pierwsze lepsze co mi zaproponowali. Bydgoszcz niby duża, ale z pracą też super lekko nie jest. Znalazłam pracę na słuchawce, bo bardzo szybko potrzebuję pieniędzy. Może nie będzie tak źle. Cały czas szukam czegoś nowego. Najważniejsze to się nie poddawać i przeć z podniesioną głową do przodu. Mam nadzieję, że albo zadomowię się w tej pracy, albo coś lepszego znajdę, bo też mam długi, a jeszcze muszę się teraz zapożyczyć.

Nie wiem czy to to jest, ale mój brat cioteczny tam sobie dorabia Ma komis samochodowy, ale jak nie ma ruchu, to idzie tam właśnie, na te telefony. Jakieś ankiety itd, niestety u nas nie potrzebują ludzi.

Najbardziej to mnie rozbrajają ogłoszenia: przyjmę młodą dziewczynę, w wieku ok20lat do pracy w sklepie z doświadczeniem Niby gdzie ta 20latka ma zdobyć doświadczenie? CHooooooooooore

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
Stary 2011-02-18, 13:53   #4550
Malla
Nie depcze krokusów

Bydgoszcz to obecnie TA Bydgoszcz czy TEN Bydgoszcz?
Stary 2011-02-18, 13:53   #4551
pandzio
Raczkowanie

Cytat:
No to też prawda, bo to są konkretne informacje "nie zmienie się". Ale czasami mój eks też mówił, że nie wie. Albo tekst "kocham Cię, ale nie tak mocno". Boże jaką ja byłam idiotką

Ja również mam wyprany mózg i na dodatek złamane serducho. "Nie mogę powiedzieć, że Cię nie kocham, lecz również nie mogę powiedzieć że tak"... takie niezdecydowanie niech sobie w du***e wsadzi za przeproszeniem
pandzio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 13:56   #4552
kopamatakawa
Rozeznanie

Cytat:
Wiem nawet o co chodzi Jeśli Bydgoszcz miasto to TA Bydgoszcz, jeśli chodzi o klub piłkarski Zawisza Bydgoszcz to TEN Zawisza Bydgoszcz

margolcia a po tych agencjach pracy próbowałaś? Z tego co wiem, to na rozkładanie towaru tam potrzebują, albo na produkcję, albo właśnie na słuchawkę. Zawsze coś tam można zarobić.

Dziewczyny wam to byli chociaż coś powiedzieli, mój to ani nie powiedział "nie wiem", ani nie powiedział "nie", ani tymbardziej "tak" - to dopiero patologia

Edytowane przez kopamatakawa
Czas edycji: 2011-02-18 o 13:58
kopamatakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 14:01   #4553
Connff
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny wam to byli chociaż coś powiedzieli, mój to ani nie powiedział "nie wiem", ani nie powiedział "nie", ani tymbardziej "tak" - to dopiero patologia
Mi mój powiedział aż za dużo rzeczy, i chyba głupia jestem bo nic z nich nie zrozumiałam .
Connff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 14:07   #4554
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Wiem nawet o co chodzi Jeśli Bydgoszcz miasto to TA Bydgoszcz, jeśli chodzi o klub piłkarski Zawisza Bydgoszcz to TEN Zawisza Bydgoszcz

margolcia a po tych agencjach pracy próbowałaś? Z tego co wiem, to na rozkładanie towaru tam potrzebują, albo na produkcję, albo właśnie na słuchawkę. Zawsze coś tam można zarobić.

Dzwoniłam w jedno miejsce, ale nie mogę się dodzwonić. Jak nic nie znajdę do końca miesiąca, to przecież się załamię
W poniedziałek idę do Urzędu Pracy, może tam coś dostanę. Kto wie, kto wie...

Za jakieś 4 godziny mam się spotkać z eksem. Ogarnę pokój, później siebie... Do usłyszenia

Stary 2011-02-18, 14:07   #4555
kopamatakawa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Connff Pokaż wiadomość
Mi mój powiedział aż za dużo rzeczy, i chyba głupia jestem bo nic z nich nie zrozumiałam .
Bo to pewnie porozstaniowy bełkot był, nieważne co, nieważne jak byleby ją zabolało. Tego lepiej nawet nie próbować rozumieć.
Stary 2011-02-18, 14:12   #4556
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
W poniedziałek idę do Urzędu Pracy, może tam coś dostanę.
Urząd jest od rejestrowania, a nie załatwiania pracy. Sama musisz szukać czegokolwiek.
Stary 2011-02-18, 14:16   #4557
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Urząd jest od rejestrowania, a nie załatwiania pracy. Sama musisz szukać czegokolwiek.
Znam szacownia instytucje zwana Urzedem Pracy i mam zle doswiadczenia wlasnie..
Oni tez wciskaja Ci prace ktorej po prostu nie chcesz/nie masz w ogole zawodu z tym zwiazanego/doswiadczenia ale sie ciesza ze maja dla Ciebie prace.. a jak odmowisz to Cie skreslaja i tracisz ubezpieczenie..

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 14:24   #4558
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Connff Pokaż wiadomość
No fakt, dla siebie też można się ubrać - ale to już nie to samo . Ja też zdrowotnie do niczego, zresztą to u mnie akurat niestety nic nowego. Na razie wygląda na to, że do listy swoich schorzeń dopiszę astmę, ale ostatecznie dowiem się dopiero w poniedziałek.
Ja w ogóle najczęściej się stroję i szykuję dla samej siebie Wiadomo, że jak siedzę w domu, to nie wystroję się w kiecę i szpilki, ale jak gdzieś wychodzę do ludzi, albo z moim chłopakiem, to prawda jest taka, że on nie zauważy, czy cień do powiek jest połyskujący czy matowy, czy mam podkręcone końcówki, czy wyprostowane, czy miałam 2 maseczki i 3 kremy, czy tylko umyłam się mydłem To wszystko robię dla siebie A chłopak na tym korzysta przy okazji a nie przede wszystkim No ale fakt, jak wychodzę gdzieś, gdzie będą jacyś jego nowi znajomi, to jest u mnie najwyższy poziom wyszykowania się Zawsze mam ciśnienie, żeby jego znajomi wiedzieli, że on jest z fajną laską a nie dziewczęciem z nieuczesanym włosem i podkrążonymi oczami (tak, próżność ).

A co do chorób, współczuję, sama mam niemały pakiecik i niestety jest on dość poważny Psychika mi wysiadła przez to

Cytat:
OtTakaJa, przedwczoraj miałam przełom. Po poprzednim rozstaniu miał miejsce po 2 tygodniach, teraz po jednym, ciekawe, ile będzie - tfu, tfu - kolejnym razem Może do Las Vegas pojadę i po 2 dniach od rozstania wezmę ślub w stylu country z boyem hotelowym

Po Zakalcu został tylko swąd i kilka rzeczy. Od miłości do nienawiści krótka droga, a potem jest już tylko stopniowe zobojętnienie. Zamykam dla niego furtkę, wie dobrze, że nie będę czekać wiecznie. Myślę, że wyjazd w góry z Kolegą który mnie czeka od niedzieli, będzie bardzo znaczący. Pewnie dokonam rytualnej kasacji tych pięknych smsów, którymi mnie karmił i mamił.

Zaczęłam na nowo odczuwać głód, senność i zmęczenie. Wczoraj byłam na długim spacerze i bolą mnie nogi, żołądek mi skręca, więc podrzucam mu kromeczki z weki, które łatwo wchodzą. Spałam! Położyłam się koło 1, obudziłam się o 5 wyspana, zgasiłam lampkę (!) i spałam prawie do 8. Teraz jestem niewyspana, a nie miałam z tym uczuciem styczności od tygodnia.

Juniorka - brawo za siłę!
Malla -
No oby już teraz było tylko lepiej Widzę, że rozstanie przeżywasz w dramatyczny i burzliwy sposób, ale przynajmniej szybko widać poprawę Albo po prostu rozum widzi, że to nie była aż taka wielka strata, tylko serce jeszcze popłakuje

Cytat:
może co innego miał miękkie

Cytat:
Bo faceci właśnie tak się zmieniają, czyli nigdy!
No własnie

Cytat:
Ja też znam kilka osób z Radomia rozsianych po całej Polsce i wszyscy zadowoleni, że wyjechali (PS. nigdy nie byłam w Radomiu, więc nie wiem jak tam jest )
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 14:35   #4559
monika121311
Raczkowanie

I niedługo znowu wracam do mojego pustego mieszkania...!
Chyba zaraz się rozpłaczę
Stary 2011-02-18, 14:50   #4560
Ofelia 20
Zadomowienie

Cytat:
ten Bydgoszcz brzmi zabawnie miasto Bydgoszcz jest zdecydowanie nią

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Dzwoniłam w jedno miejsce, ale nie mogę się dodzwonić. Jak nic nie znajdę do końca miesiąca, to przecież się załamię
W poniedziałek idę do Urzędu Pracy, może tam coś dostanę. Kto wie, kto wie...

Za jakieś 4 godziny mam się spotkać z eksem. Ogarnę pokój, później siebie... Do usłyszenia
Musisz dzwonić, wysyłać CV w jak największej ilości. Może chociaż jakieś promocje, to nie musi być koniecznie weekendowa praca, jak ja chodziłam to pracowałam w czwartki, piątki, w weekendy też oczywiście, można sobie trochę zarobić, jak chodzisz regularnie i wykazujesz chęć. Jeżeli widzisz jakies ogłoszenie w necie, np szukają kogoś do sklepu, nawet jak piszą o doświadczeniu, to idź zanieś CV osobiście, zagadaj, nieraz przyjmują bez doświadczenia. Tylko naprawde trzeba się nachodzić, nabiegać, nawysyłać, żeby Cię gdzies przyjeli. Moje miasto jest trochę wieksze, a jak szukałam pracy, to też składałam podania i listy motywacyjne do kilkunatsu agencji i jedna się tylko odezwała, no niestety, łatwo nie będzie, ale działaj

Moja jedna kolezanka szuka pracy od wakacji, a studiuje zaocznie, i co drugi weekend zjazd. Jak nie mogła znaleźć pracy przez miesiąc, dwa to myślałam, że z pracą cieżko, ale teraz minęło ponad pół roku, a ona ciągle w domu siedzi. Mówi, że wysyła CV, ale wiesz CV wysyłają wszysyc, nic prostszego, parę razy poklikać i wysłać maila, najlepiej chodzić osobiście składać podania (jeżeli jest taka możliwość). Czasami można pochodzic po mieście, po restauracjach zapytać czy nie poszukują kelnerek, naprawde miałam koleżanki, które po prostu chodziły i się pytały, nawet jak sklep czy restauracja nie ogłaszała, że kogoś poszukuje, i znajdowały pracę, bo np akurat ktoś się zwalniał, no róznie to jest

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości