|
|
#2071 |
|
kosmitka
|
Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)
Dzięki Bianeczko
. To już po niedzieli jakieś zmajstruję.
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sobie przypomniałam że mam gniazdko
i saładkę ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- na zdrowie tylko ja polecam nie robić puszystych naleśników, bo ma się później wrażenie że si je samo ciasto, poza tym ciężko się je zwija takie grubasy---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Ale byłyby jaja jakby wyszły 2 okruszki na usg
|
|
#2073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tzn ja kapustkę sobie oddzielnie podgotowałam (bo kiszona potrzebuje więcej czasu) i dodalam do podsmażonych grzybków i jeszcze razem troszkę przesmażyłam
|
|
|
|
|
#2074 |
|
Raczkowanie
|
..ale sie uczepiłyscie tych ulotek
![]() Ale mi smaka narobiłyscie Ja wcz. robiłam kopytka z boczusiem i cebulka---ale niestety wyszło tak ze zjadłam je tylko na śmietanie, bo jak poczułam podsmazony boczus to ojj boze...lepiej nie![]() a dzisiaj placuszki ziemniaczane |
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dzisiaj w pracy zamawialiśmy rybkę smażoną
ale pyszna, prawie jak nad morzem
|
|
#2076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A na kiedy ci tp z usg wyszedł? Ale n atego twojego krokieta to smaka mi narobiłaś Ile ja bym dała za takie gniazdko...... u mnie niedostepne |
|
|
|
|
#2077 |
|
Rozeznanie
|
Heh, przez Was się zfazowałam i ściagam filmy o ciaży. Polecam In the womb- po polsku chyba W łonie, dokumentalny, pokazuje od środka jak rozwija się dzidziuś.
I postanowaiłam obejrzeć 10 najlepszych fabularnych o ciaży, hehe No, może oprócz dziecka Rosmary ![]() http://www.hollywood.com/content/fea...id=5309246&p=1 |
|
|
|
#2078 | |
|
Raczkowanie
|
Ja uwielbiam rybki! Mmmm..ostatnio to zajadam sie sledziami jeszcze takimi w pomidorach...
ostatnio zakupiłam łososia---poleciał do kosza bo mułem śmierdział ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
![]() Kochana ogladałam twojego bloga---super! masz talent!
|
|
|
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sobie rosołek upichciłam
a tak w ogóle to mam ochote na mizerie w zimie to nie to smao co w lato, z pyszniutkich ogóreczków, no ale dobre i te które sa teraz wiec na drugie bedzie na pewno mizeria, ziemniaczi i nie wiem co do tego zastanawiam się jeszcze ![]() i tak sobie pomyślałam że zjadłabym fasolke po bretońsku musze do mamci zagadać czy nie ma w planach kiedyś robić bo samej mi się nie chce
|
|
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, nie ma teraz dobrych ogórków a ja też tak uwielbiam mizerię.
![]() W ogóle od początku ciąży nie zjadłam kurczaka ( poza tym z kanapek mcdonalda, ale to ma tyle z kurczaka fasolka po bretońsku
|
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
eeee, mi rosołek smakuje
a ta fasolka mnie kusi jak nie wytrzymam to sama zrobie
|
|
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
O mój Boże, wciąż się męczę.
![]() ![]() Nie mam nawet zgagi (jak narazie), a dziewczyny mi radzą głównie co do zgagi, po prostu męczą mnie mdłości i takie szarpanie, że bolą mnie wszystkie wnętrzności i plecy... ![]() W aptece poradzono mi tylko leki antywymiotne dla dzieci, bo podobno też mają w składzie imbir, ale nic mi to nie pomaga.
|
|
|
|
#2083 |
|
Raczkowanie
|
Witam! Dawno mnie tu nie było, a wy już o jedzonku
No a najbardziej to smakują mi PLACKI ZIEMNIACZANE |
|
|
|
#2084 |
|
Zadomowienie
|
luii moja gin określila mi tylko tp na podstawie om ale nic nie mówiła jak to z usg wynika... czasem czuję niedosyt info jak wychodzę z jej gabinetu
. Myślę, że wszystkiego się dowiem na prenatalnych... ale to dopiero 11.03!!! |
|
|
|
#2085 |
|
Raczkowanie
|
Czy Wy też otwieracie lodówkę "kijem"? Bo jak tylko poczuję jakiekolwiek mięso to szybciutko, szybciutko do przyjaciela w łazience
|
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2087 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2088 | ||
|
kosmitka
|
U Ciebie?? A jest ryzyko? U nas babcia miała 2 pary bliźniąt i teoretycznie była szansa, ale groszek na usg był jeden
.Ojjjj nie rób smaka, takie placuszki bym wsunęła jak nic. ![]() Cytat:
Cytat:
Mizeria ... Rosołek ostatnio taki dobry zrobiłam, że małż mało z garnkiem nie zjadł haha. W temacie jedzenia - dzisiaj mam okropne mdłości. To dziwne, bo raczej nie miałam zbyt często, a tu pojutrze zaczynam 12 tydzień i dopiero przyszły mdłości ![]() dziwne
|
|
|
#2089 |
|
Rozeznanie
|
nie piszcie o jedzeniu
![]() tż miał dziś z moja siostrą zrobić obiad ale na "chęciach" się skończyło i zjadłabym coś konkretnego ale wiem że na takie coś nie mam co liczyć, dziś teściowa zrobiła zalewajkę na zieleniatkach której nie lubię, a wy piszecie o krokietach tż mówi żeby dla nas nie gotowała bo sami sobie robić będziemy obiady a ona że ona będzie robić bo jej się nudzi i nie ma co robić wrrr przez co mam jedzenie jakiego nie lubię![]() ale może zmuszę tż żeby zrobił coś porządnego na kolację bo dziś nic nie jadłam jeszcze oprócz 2 kawałków czekolady nie poznaje się, gdzie mój apetyt?ja ciąże z zaskoczenia oglądam na chomiku jedna dziewczyna ma filmiki krótkie a możesz za darmo obejrzeć 10 min a one są czasami krótsze albo do 11 min ale pod koniec to mówią tylko jak to nie zauważyły że są w ciąży, trochę nudne dla mnie się to robi bo praktycznie odcinki są prawie takie same tylko aktorki inne |
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
No wiele kobiet mówi że to właśnie po 12 się zaczyna masakra jeżeli chodzi o zgagi, mdłości itp. Zobaczymy jak to będzie
|
|
|
|
#2091 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Milego popoludnia
|
|
#2092 |
|
Rozeznanie
|
Ja teraz Juno online ogladam
![]() I nie piszcie o żarciu, bo mnie autentycznie zemdliło! Zmęczona jestem... Leże i ogladam, a powinnam pisać mgr, chce się obronic zanim Maluch się urodzić. Ech, ale sił i ochoty brak zupełnie... |
|
|
|
#2093 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
maaaaatko jaką ja mam na placki ochotę i na ananasy i lody pistacjowe i bakaliowe, popić colą i sokiem jabłkowym. Dziś piątek więc dla mnie czas na duże zakupy, na pewno kupię te ananasy i lody, ale placuszki to już trzeba zrobić a mnie synuś dziś daje w kość i nie sądzę żeby mi pozwolił wystać tyle przy kuchniA tak w ogole to dałam mu wczoraj gerberka z rybką i myslalam że będę zwracać tak śmierdziało. A dziś ten sam zapach w pieluszce ![]() :brzyda l:![]() myślałam że umrę a tż mówi że on tego nie czuje!!!
|
||
|
|
|
#2094 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Za tydzień zaczynam znów zjazdy, jakoś sobie nie potrafię tego wyobrazić, mam lenia i te mdłości. Najchętniej bym tylko leżała. Cytat:
Jakoś mimo wszystko wolę robić częściej i być przez to bardziej spokojna. U nas w Luxmedzie byli słabi ginekolodzy, Ci najlepsi mieli prywatne praktyki i pracowali w szpitalu, więc niestety karta z pracy niewiele dawała. Teraz nam zmienili na inna firmę, nawet nie kojarzę nazwy, bo chyba raz korzystałam - medicover czy jakoś tak. Nie wiem jednak, czy pakiet obejmuje prowadzenie ciąży.
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
anciaahk, ogórki znośne
nie takie jak latem, wiadomo, ale nawet mają ogórkowy smak a pomidorki rzeczywiście o dziwo można dobre spotkać
|
|
|
|
#2096 |
|
kosmitka
|
Nakręcacie mnie tym jedzeniem, hehe. Ale mizeria to już po niedzieli, oby tylko mdłości mi minęły.
|
|
#2097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gdy doszłam do największego przysmaku R. czyli surowego mięsa. Jednak zdecydowanie nie jest to odpowiednia rozrywka w czasie ciąży.Dziewczyny przestańcie o tym jedzeniu, bo za chwilę padnę . Tak się najadłam pomidorówki, że pękam w szwach . A w kolejce czeka jeszcze, póki co surowa ryba (ciekawe kto ją usmaży |
|
|
|
|
#2098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2099 |
|
Zadomowienie
|
A teraz malutka prowokacja: Anciaahk no przyznaj się ile masz lat, nie bądź taka . Może byłabym choć trochę pocieszona, gdyby był tu ktoś zbliżony wiekiem . Bo czasem to czuję się wśród Was jak babcia (słyszałyście o tych najmłodszych w Polsce, które są w wieku 34-35 lat? |
|
|
|
#2100 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie !
Czy mozna do Was dolaczyc? Jestem w 7 tygodniu ciazy, pierwsza wizyta za mna, pierwsze usg rowniez. Kiepsko sie czuje, szczegolnie wieczorami, gdzie mam uczucie kamieni w zoladku - glodna jestem a jesc nie moge bo mnie muli.... kiedy to minie ? Duzo juz naskrobalyscie, nie nadrobie wszystkiego, ale mam nadzieje byc na biezaco. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.

. To już po niedzieli jakieś zmajstruję.

i saładkę 

tzn ja kapustkę sobie oddzielnie podgotowałam (bo kiszona potrzebuje więcej czasu) i dodalam do podsmażonych grzybków i jeszcze razem troszkę przesmażyłam
ode mnie dostaniesz!!!! Mnie czasem tez przechodzi, czasem przestają (.)(.) boleć i też się martwię... ale to bez sensu!!! Ja wiem, że najchętniej co drugi dzień podglądałybyśmy nasze frędzle... niestety to nierealne...
u mnie niedostepne
No, może oprócz dziecka Rosmary 

. 

. Tak się najadłam pomidorówki, że pękam w szwach