Sexy kocice, Pmki zauroczone, przez Mężów zostały już ujarzmione. cz.18 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-17, 15:45   #2821
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Dot.: Sexy kocice, Pmki zauroczone, przez Mężów zostały już ujarzmione. cz.18

hej co tam dzisiaj niekt nie pisze?
Stary 2011-02-17, 16:07   #2822
certina4
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny za gratulacje

ja już dzisiaj po pracy, jestem strasznie zmęczona, bo obudziałam się dzisiaj o 3 nad ranem z dreszczami i bólem głowy, nie moglam spać do rana i ledwo zwlokłam się z lóżka do pracy... rano wzięłam tera flu żeby mnie nie rozłożyło, w pracy nurofen na ból głowy a teraz najchętniej już bym spać poszła. Na pewno się dzisiaj wcześniej położę

bezaczku j
ak się czujesz? pojechalaś do lekarza?

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 16:17   #2823
magolina
Wtajemniczenie

Hej hej
Ale dziś pustki na wątku ja dopiero niedawno wróciłam z pracy, ostatnio wracam później bo muszę odrobić szkołe. Dzisiaj cały dzień w terenie więc nawet nie miałam jak zajrzeć.

Jutro już piątek i wraca tż na szczęscie zajęcia w szkole ma tylko w niedziele więc praktycznie cały weekend dla nas

Zjadłam już obiadek a teraz poszperam trochę w necie i do nauki
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 16:23   #2824
acelinka
Zakorzenienie

ale pustki łolaboga ;D

ja dopiero po pracy zlądowałam w domku odebrałam lapka

dzwoniłam do szefowej, przedstawiłam sprawę i powiedziała że porozmawia z dziewczynami które by mnie mogły zastąpić wiec być może od marca będe miała spokój z tymi "aniołkami"
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 18:10   #2825
agawoo
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość
hej co tam dzisiaj niekt nie pisze?
No ja dzisiaj nie miałam jak zajrzeć w pracy, bo miałam masakrę w ciapki A jutro pewnie będzie gorzej

Ale już na szczęście jestem w domku

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ale pustki łolaboga ;D

ja dopiero po pracy zlądowałam w domku odebrałam lapka

dzwoniłam do szefowej, przedstawiłam sprawę i powiedziała że porozmawia z dziewczynami które by mnie mogły zastąpić wiec być może od marca będe miała spokój z tymi "aniołkami"
Acelinka, super,że będziesz miała wolne od "aniołków" Trzymam kciuki, żeby się udało znaleźć zastępstwo
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 20:23   #2826
gospella
Wtajemniczenie

witam was
ja miałam dziś meega stresujący dzień, na szczęście wszystko się udało...
jestem wykończona, boli mne krzyż znowu
ale mężuś zrobił pyszniutki obiadek
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 21:12   #2827
certina4
Wtajemniczenie

Gospella dobry mężuś mój też dzisiaj usmażył kotlety bo ja nie byłam w stanie się ponieść z gorączką z łóżka, teraz mi spadło do 37,5 i głowa mniej troszkę boli, ale zaraz się położę i mam nadzieję, że jutro będzie już dobrze

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 21:23   #2828
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
Gospella dobry mężuś mój też dzisiaj usmażył kotlety bo ja nie byłam w stanie się ponieść z gorączką z łóżka, teraz mi spadło do 37,5 i głowa mniej troszkę boli, ale zaraz się położę i mam nadzieję, że jutro będzie już dobrze
Gospella, Certi, no proszę jak się mężowie postarali
Ja mam jakiś słaby tydzień, nic mi się nie chce, nie mam siły ani weny twórczej do nauki A za tydzień egzamin Coś czuję, że będzie ciężko .....
Stary 2011-02-17, 22:36   #2829
bezaczek7
Zakorzenienie

cześć. byłam u lekarza. dał mi jakieś tabletki na poprawienie perystaltyki jelit.
wiecie co? ja się nie nadaję do dorosłego życia i dorosłych problemów ja mam tylko 22 lata i znów chcę być dzieckiem...
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 23:03   #2830
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
cześć. byłam u lekarza. dał mi jakieś tabletki na poprawienie perystaltyki jelit.
wiecie co? ja się nie nadaję do dorosłego życia i dorosłych problemów ja mam tylko 22 lata i znów chcę być dzieckiem...
Bezaczku, co się dzieje? Skąd taki wniosek?
Stary 2011-02-18, 00:11   #2831
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

No ja dzisiaj nie miałam jak zajrzeć w pracy, bo miałam masakrę w ciapki A jutro pewnie będzie gorzej

Ale już na szczęście jestem w domku
no niestety praca i obowiązki dużo czasu zabieraja
Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
współczuję Ci choroby i życze zdrowia dobrze , ze mąż pomaga
Mój też dzisiaj robił obiad

Cytat:
jestesmy w prawie tym samym wieku ... tez czasem miewam takie mysli , ale to jak jestem załamana.Myślę sobie, ze dziecko jest takie bezbronne i często nie ma żadnych problemów i na chwile chcialabym sie zapomniec

każdy by
Stary 2011-02-18, 00:20   #2832
bezaczek7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Bezaczku, co się dzieje? Skąd taki wniosek?
ajaj, szkoda gadać
poszłam spać koło trzeciej, do tego zmęczona tymi dolegliwościami. teściowa jakoś nad ranem puka do nas i coś mówi, ja zaspana, TŻ też, bo z nocki wrócił, niewiele zrozumieliśmy, coś odpowiedział na odczepnego i dalej śpimy. wstaję potem, a tu się okazuje, że szwagier miał dla mnie propozycję pracy, bo gdzieś tam usłyszał, ale miałam do dziewiątej zadzwonić, bo potem ją puszcza dalej. no a że on jest typem ciężkiego człowieka, teraz nastąpi wypominanie, że on chciał dobrze, a ja go olałam, że czemu ciągle pracy lic nie piszę, że na utrzymaniu męża, że pracy nie szukam. a najgorsze, że mi tego nie powie, tylko TŻtowi. i będzie truł, narzekał, a TŻ to nerwowy człowiek no i dziś chodził cały dzień już nerwowy na to co nastąpi, jak się spotkamy. no paranoja jakaś, wiem, ale niestety.
idę spać. dobranocek
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 00:48   #2833
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
ajaj, szkoda gadać
poszłam spać koło trzeciej, do tego zmęczona tymi dolegliwościami. teściowa jakoś nad ranem puka do nas i coś mówi, ja zaspana, TŻ też, bo z nocki wrócił, niewiele zrozumieliśmy, coś odpowiedział na odczepnego i dalej śpimy. wstaję potem, a tu się okazuje, że szwagier miał dla mnie propozycję pracy, bo gdzieś tam usłyszał, ale miałam do dziewiątej zadzwonić, bo potem ją puszcza dalej. no a że on jest typem ciężkiego człowieka, teraz nastąpi wypominanie, że on chciał dobrze, a ja go olałam, że czemu ciągle pracy lic nie piszę, że na utrzymaniu męża, że pracy nie szukam. a najgorsze, że mi tego nie powie, tylko TŻtowi. i będzie truł, narzekał, a TŻ to nerwowy człowiek no i dziś chodził cały dzień już nerwowy na to co nastąpi, jak się spotkamy. no paranoja jakaś, wiem, ale niestety.
idę spać. dobranocek
Bezaczku, ułoży się Teściową i jej gadaniem sie nie przejmuj, nie warto .. To z Tztem masz sobie życie układać Będzie dobrze
Stary 2011-02-18, 07:23   #2834
ultraradiola
Wtajemniczenie

hej

ale mroźno i ślizgawica na drodze ... jak jechałam do pracy to mijałam 2 stłuczki i miałam potem takiego stresa jechać ale na szczęście dałam rade

a ja juz mam po sesji kolejny semestr za mną

ja nie wiem co Ci teściowie się wtrącają do naszych finansów moja to aż czasem za. A teść to idzie wyczuć ze chciałby żebym znalazła lepsza prace a nie za jedyna najniższą krajowa która teraz mam. On najchętniej to by mnie nawet do sklepu za ladę wysłał a ja mam jak na razie póki co hmmm nie wiem jak to powiedzieć godność ?? No w sensie takim ze po studiach nie chce zaczynać szukać pracy w sklepach tylko spróbować trochę wyżej tym bardziej ze mam juz jakieś małe doświadczenie. No a mama TZ to ostatnio jak TZ pojechał w delegacje to się mnie pyta jakie ma za to wynagrodzenie a potem sobie liczą nasze dochody i robią dochodzenie jak żyjemy no straszna rzecz czy ja się pytam ile oni zarabiają i na co wydaja. W ogóle to mam ostatnio na nią takie nerwy ze aż szkoda gadać można by pisać i pisać nie wiem co jej się stało po naszym ślubie bo o tego czasu zrobiła się taka ciekawska. No i się trochę wyżaliłam

dzisiaj juz piątek za parę godzinek weekend na reszcie się wyspie tyle ile będę chciała

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 07:44   #2835
acelinka
Zakorzenienie

hej laseczki

a ja dzisiaj mogłam spać spoojnie do 9, ale jak tż poszedł do pracy to jakoś nie umiałam zasnąć tylko się tak od 6 kręciłam z jednego boku na dugi i w końcu wstałam. A jakbym musiała wstać to pewnie byłabym ejszcze baaaaaardzo baaaaaaaaardzo śpiąca

bezaczku, a nie mogłaś jeszcze później zadzwonić? To nie jest twoja wina, po 1 teściowa mogła dokładniej przekazać wiadomość, wiadomo że jak czlowiek jest zaspany to nie kontaktuje, po 2 tż też był przy niej obecny i mógł Cię uświadomić. Nie martw się jej gadaniem nie głodujecie, tż nie ma nic przeciwko temu, żebyś siedziałą sobie w domku, a to w końcu Wasze życie, nie teściów czy kogoś innego.

ultra, to Ci teściowa moja to mnie podziwia że pracuje w dwóch miejcach i studiuje i w ogóle, jestem mądra i wspaniała ja nawet najniższej krajowej nie mam w tych przedszkolach, no ale jak zsumuje wszystko jeszcze kase za opieke nad Wojtaskiem, rente, stypendium to wyjdzie nawet troche więcej. No ale oczywiście wiekszość z tego przelewam na konto uczelni Teściowie nie powinni się wtrącać w finanse, może gdybyście nie mieli na chleb to mieliby powód do zmartwienia, a tak to niech się odczepią bo przyjade i ich
Stary 2011-02-18, 08:40   #2836
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Cytat:
ajaj, szkoda gadać
idę spać. dobranocek
co za szwagier ;/ powinno mu bardziej zależeć , żebyś Ty dostała tą pracę , a nie ktoś inny obcy. Twój Tz musi z nim pogadac, tym bardziej , ze chora bylas i sie zle czulas. Ja czasem nie wiem co mowie i robie przez sen. Ja tez na razie jestem na utrzymaniu Tz , wiadomo, ze bym wolaala inaczej , ale bym nie wydoliła ze szkola. Bezaczku
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
hej

ale mroźno i ślizgawica na drodze ... jak jechałam do pracy to mijałam 2 stłuczki i miałam potem takiego stresa jechać ale na szczęście dałam rade

ja nie wiem co Ci teściowie się wtrącają do naszych finansów moja to aż czasem za. A teść to idzie wyczuć ze chciałby żebym znalazła lepsza prace a nie za jedyna najniższą krajowa która teraz mam. On najchętniej to by mnie nawet do sklepu za ladę wysłał a ja mam jak na razie póki co hmmm nie wiem jak to powiedzieć godność ?? No w sensie takim ze po studiach nie chce zaczynać szukać pracy w sklepach tylko spróbować trochę wyżej tym bardziej ze mam juz jakieś małe doświadczenie. No a mama TZ to ostatnio jak TZ pojechał w delegacje to się mnie pyta jakie ma za to wynagrodzenie a potem sobie liczą nasze dochody i robią dochodzenie jak żyjemy no straszna rzecz czy ja się pytam ile oni zarabiają i na co wydaja. W ogóle to mam ostatnio na nią takie nerwy ze aż szkoda gadać można by pisać i pisać nie wiem co jej się stało po naszym ślubie bo o tego czasu zrobiła się taka ciekawska.
za semestr
Twoi teście chyba nie maja co robis i im sie w domu nudzi.Niech swoje fundusze oblicza lepiej a nie Wasze W ogole bym sie nie odzywala do nich na ten temat

Ja znam takich co o swojej synowej rozpowiadaja wszedzie . o pracy tez .W ogole jak tak mozna ;/
Stary 2011-02-18, 09:25   #2837
ultraradiola
Wtajemniczenie

ach dziewczyny ciezki temat z tymi finansami moglabym sie rozpisac na temat ich bezczelnoci i napisac prace magisterska

ja właśnie staram się nic nie mówić co do naszych finansów. Co ich to w ogóle interesuje my mamy własna rodzinę oni swoja.
Gdybyście widziały moja minę jak ta zapytała o wynagrodzenie TZ
Jak jeszcze kiedyś jak nie byliśmy małżeństwem i TZ pracował za granica to ta kontrolowała jego wypłaty co miesiąc pytając a ja jako jeszcze dziewczyna TZ nie mogłam jakoś na niego wpłynąć, żeby zostawiał to dla siebie. Wyobrażacie sobie ze jego mamusia co miesiąc go wykorzystywała w sensie na kupno coś do ich domu na wsi to nowe karnisze to parapety itp. a ze swojej strony do dzisiaj nam nie pomogli żeby coś od nich dostać, do wesela tez nie dołożyli ani złotówki.
Dodatkowo zanim TZ wyjeżdżał ta zrobiła sobie listę co mam jej przywieść ale ja jako zona stanowczo się jej sprzeciwiłam - powiedziałam jej ze pieniądze są nam strasznie potrzebne i ze TZ nie będzie wydawał na jakieś pierdoły bo ona oczywiście potraktowała by to jako prezenty.
szczyt bezczelności z jej strony.

ah juz nic nie pisze bo aż się we mnie gotuje

dziękuje za gratulacje z okazji zdanej sesji

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Stary 2011-02-18, 09:28   #2838
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
hej

ja nie wiem co Ci teściowie się wtrącają do naszych finansów moja to aż czasem za. A teść to idzie wyczuć ze chciałby żebym znalazła lepsza prace a nie za jedyna najniższą krajowa która teraz mam. On najchętniej to by mnie nawet do sklepu za ladę wysłał a ja mam jak na razie póki co hmmm nie wiem jak to powiedzieć godność ?? No w sensie takim ze po studiach nie chce zaczynać szukać pracy w sklepach tylko spróbować trochę wyżej tym bardziej ze mam juz jakieś małe doświadczenie. No a mama TZ to ostatnio jak TZ pojechał w delegacje to się mnie pyta jakie ma za to wynagrodzenie a potem sobie liczą nasze dochody i robią dochodzenie jak żyjemy no straszna rzecz czy ja się pytam ile oni zarabiają i na co wydaja. W ogóle to mam ostatnio na nią takie nerwy ze aż szkoda gadać można by pisać i pisać nie wiem co jej się stało po naszym ślubie bo o tego czasu zrobiła się taka ciekawska. No i się trochę wyżaliłam

dzisiaj juz piątek za parę godzinek weekend na reszcie się wyspie tyle ile będę chciała
Ultra, masakra Co teściów obchodzi ile zarabiacie? I jaką Ty masz pracę? Moja teściowa też coś stękała, jak zaczynałam pracę i jedną i poxniej następną, ale teraz nic już się nie odzywa. Natomiast bardzo szeroko dyskutowany jest temat bratowej TZta, która nie pracuje (ale jej się generalnie nie chce, i to jest problem).
Nie cierpie wtrącania się teściów lub rodziców w życie To nasze życie, nasze pieniądze, nasze problemy i gadanie albo złote rady nic tu nie pomogą

Super, że już piątek byle do popołudnia
Stary 2011-02-18, 09:31   #2839
acelinka
Zakorzenienie

ultra nie denerwuj się tylko ciesz się zdaną sesją szkoda nerwów na takie babsko wścibskie
Stary 2011-02-18, 09:37   #2840
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
ach dziewczyny ciezki temat z tymi finansami moglabym sie rozpisac na temat ich bezczelnoci i napisac prace magisterska

ja właśnie staram się nic nie mówić co do naszych finansów. Co ich to w ogóle interesuje my mamy własna rodzinę oni swoja.
Gdybyście widziały moja minę jak ta zapytała o wynagrodzenie TZ
Jak jeszcze kiedyś jak nie byliśmy małżeństwem i TZ pracował za granica to ta kontrolowała jego wypłaty co miesiąc pytając a ja jako jeszcze dziewczyna TZ nie mogłam jakoś na niego wpłynąć, żeby zostawiał to dla siebie. Wyobrażacie sobie ze jego mamusia co miesiąc go wykorzystywała w sensie na kupno coś do ich domu na wsi to nowe karnisze to parapety itp. a ze swojej strony do dzisiaj nam nie pomogli żeby coś od nich dostać, do wesela tez nie dołożyli ani złotówki. Dodatkowo zanim TZ wyjeżdżał ta zrobiła sobie listę co mam jej przywieść ale ja jako zona stanowczo się jej sprzeciwiłam - powiedziałam jej ze pieniądze są nam strasznie potrzebne i ze TZ nie będzie wydawał na jakieś pierdoły bo ona oczywiście potraktowała by to jako prezenty.
szczyt bezczelności z jej strony.

dziękuje za gratulacje z okazji zdanej sesji
I bardzo dobrze, Ultra, bądź twarda.
Powiedz mi, bo mi chyba umknęło - mieszkacie z teściami?
Stary 2011-02-18, 09:45   #2841
ultraradiola
Wtajemniczenie

agawo nie wynajmujemy mieszkanie
jakbym miała z nimi mieszkać to ja bardzo dziękuję nie wytrzymałabym. Jedna noc spaliśmy u nich i byliśmy cały dzień jak się przeprowadzaliśmy to juz mi się odechciało i chociaż mebli nie mieliśmy jeszcze poukładanych poprosiłam TZ żeby juz iść na swoje mieszkanie

ale u mnie dzisiaj nudy w pracy nie mam za bardzo co robić

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Stary 2011-02-18, 09:49   #2842
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
agawo nie wynajmujemy mieszkanie
jakbym miała z nimi mieszkać to ja bardzo dziękuję nie wytrzymałabym. Jedna noc spaliśmy u nich i byliśmy cały dzień jak się przeprowadzaliśmy to juz mi się odechciało i chociaż mebli nie mieliśmy jeszcze poukładanych poprosiłam TZ żeby juz iść na swoje mieszkanie

ale u mnie dzisiaj nudy w pracy nie mam za bardzo co robić
Uff, to chociaz tyle, bo byś sie od teściów nie opędziła
U mnie chwilowo trochę luźniej, ale pewnie po południu, jak będę chciała wyjść, to się zacznie
Stary 2011-02-18, 13:17   #2843
Martoolka87
Zakorzenienie

Czeeeść

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
dzisiaj dobre wiadomości - tatcie przenieśli chemię z Bydgoszczy do Kielc i teraz trzeba jechać 40 km a nie prawie 400 w jedną stronę
super

Cytat:
tak "zachwalacie' tą piosenkę, że aż sobie chyba posłucham. mam tylko nadzieję, że nie fałszuje, bo na to mam strasznie wyczulony słuch
Ja słyszałam jak zaśpiewała po ogłoszeniu wyników i to była jakaś masakra Przez pierwszą zwrotkę chyba ani razu nie zaśpiewała właściwego dźwięku dopiero w refrenie się połapała. Nie wiem czy się tak podjarała tym, że wygrała, czy jej odsłuch nie działał

Cytat:
a co do piosenki na Eurowizje miałam ten zaszczyt posłuchać nawet nie znam nazwy zespołu i tak w oto ten sposób Polska kolejny raz się skompromituje Ja nie wiem kto te SMS wysyła aaa i dziwi mnie tylko jedno jeszcze dlaczego z Anny Gogola zrobili takie totalne disco polo miała przecież taki piękny głos mogla go w o wiele lepszy sposób wykorzystać
A może Gogola po prostu lubi takie disco polo A w mam talent zrobiła z siebie rockmenkę na pokaz

Cytat:
No i prawidłowo

Cytat:
ajaj, szkoda gadać
idę spać. dobranocek
Na pewno uda Ci się inną pracę załapać A teściową się nie przejmuj - one po prostu są stworzone, żeby truć dupę swoim synkom i synowym

Cytat:

za zakończenie sesji
Oj, miałam tak samo, dopóki nie zaczęłam pracy Teściowa mi kiedyś wytknęła (jeszcze podczas przygotowań do ślubu), że ja nie powinnam decydować w kwestii przygotowań, bo ja się nie dokładam do wesela, bo tylko TŻ pracuje. Ja wtedy studiowałam na 2 kierunkach, z czego drugi opłacałam sobie ze stypendium z pierwszego kierunku i jeszcze mi na własne wydatki wystarczało. Na szczęście przy tej rozmowie była moja mama, która opieprzyła teściówkę, że ma się nam do spraw finansowych nie wtrącać i to nasza sprawa jak się dogadamy z finansowanie wesela, skoro ona nam też kasy nie dokłada Gdyby nie moja mama to pewnie ja bym zjechała teściową tak, że by się przestała do mnie chyba do końca życia odzywać.
A jak szukałam pracy, to teść się bardzo tą kwestia interesował. Nawet dzwonił do nas, jak byliśmy w podróży poślubnej, żeby nam przekazać, że w gazecie znalazł dla mnie ofertę pracy

Widzę, że większość z nas ma sporo do powiedzenia na ten temat

Cytat:
A może zbierzmy się napiszmy książkę

Cytat:
Jedna noc spaliśmy u nich i byliśmy cały dzień jak się przeprowadzaliśmy to juz mi się odechciało i chociaż mebli nie mieliśmy jeszcze poukładanych poprosiłam TZ żeby juz iść na swoje mieszkanie
Wcale Ci się nie dziwię
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 13:22   #2844
Martoolka87
Zakorzenienie

Ja dziś wykończona jestem. Mam lekcje z takimi matołami, że wszystko muszę 10 razy powtarzać, bo albo nie słuchają, albo nie kumają Do tego gaduły z nich straszne, zero ambicji, zero motywacji do czegokolwiek. Może ze 2 osoby w klasie są normalne Najchętniej bym zrezygnowała, ale nie chcę tak w trakcie roku szkolnego odchodzić, bo dyrekcja by miała problem ze znalezieniem kogoś na moje miejsce. No a poza tym to zawsze dodatkowa kasa. Do końca roku szkolnego się jakoś przemęczę.
No to się wyżaliłam W moim podstawowym miejscu pracy lubię pracować i nawet po 6 godzinach jestem zadowolona, a tu jak mam przyjść to jestem chora i po 2 godzinach wychodzę zmęczona jakbym z 10 przepracowała.
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 14:15   #2845
sjoanna
Zakorzenienie

Czesc wszystkim! - no widze temat tesciowek jest drazliwy.
Moja nie zyje - wiec nie ma tematu.

Magolina - wiesz, nie rozumiem tak roznego podejscia do pacjenta. Raz (i to ten sam czlowiek) jest traktowany dobrze w szpitalu a raz jakby zawadzal. Przeciez Onkologia powinna byc szpitalem bez zarzutu - zbyt powazne tam dzieja sie rzeczy. Moze im sie wyczerpaly limity - tylko powinien lekarz o tym powiedziec albo i nawet poszukac gdzie taki pacjent moze pojechac zeby sie dalej leczyc.
Ale to chyba nierealne marzenia - badzmy realistami, niestety

Trzeba sie cieszyc ze teraz jest lepiej i ze twoj tata jest blisko.

Martoolka - w czasie roku szkolnego to tylko jak jest koniec semestru cos mozna kombinowac - zwolnienie lekarskie? Uczulenie na niegrzeczne dzieci? Ale serio to chyba musisz sie pomeczyc do konca roku.
Ja mialam takiego ucznia ktory jak byl w I klasie podstawowki nie uczyl sie, rozrabial na lekcjach a cwiczenia wypelniala mu siostra. Po wywiadowce wychowawczyni mi mowi jaka miala rozmowe z mama. Ta kobita zalila sie ze on chce sluchac nikogo ani jej, ani taty, ani babci ani siostry zeby odrabial prace domowe. W domu tez robi co chce - i mama zalamywala rece - co ona ma zrobic! Bo on jej nie slucha - 7 latek!
Co bedzie za pare lat jak bedzie nastolatkiem?

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 15:17   #2846
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Ja dziś wykończona jestem. Mam lekcje z takimi matołami, że wszystko muszę 10 razy powtarzać, bo albo nie słuchają, albo nie kumają Do tego gaduły z nich straszne, zero ambicji, zero motywacji do czegokolwiek. Może ze 2 osoby w klasie są normalne Najchętniej bym zrezygnowała, ale nie chcę tak w trakcie roku szkolnego odchodzić, bo dyrekcja by miała problem ze znalezieniem kogoś na moje miejsce. No a poza tym to zawsze dodatkowa kasa. Do końca roku szkolnego się jakoś przemęczę.
No to się wyżaliłam W moim podstawowym miejscu pracy lubię pracować i nawet po 6 godzinach jestem zadowolona, a tu jak mam przyjść to jestem chora i po 2 godzinach wychodzę zmęczona jakbym z 10 przepracowała.
Współczuję Martoolka Ja też kiedys mialam lekcje z taka klasą (a w zasadzie z jej czescią - i dobrze, bo z całą klasą bym chyba padła ) Dzieci rozwydrzone, uważały, że wszystko im wolno, a juz nie daj Boże gorszą ocenę postawić
Wtedy postanowiłam sobie, że już nigdy więcej Dostawałam ataku stresu jak mialam iść do tej szkoły
Stary 2011-02-18, 15:17   #2847
acelinka
Zakorzenienie

martoolka, ja się nt. moich kochanych uczniów - przedszkolaków już nawet nie wypowiadam dasz rade kochana, oby do czerwca

dziewczyneczko, ile Ty brałaś pieniążka za te korepetycje? Bo przedwczoraj zadzwoniła do mnie taka przyszywana ciocia, że jej syn ma kłopot z angielskim i czy mogłabym mu dawać korepetycje. No i póki co się zgodziłam, że zobacze co on tam ma w tych swoich książkach i spróbuje mu pomóc, ale nie wiem ile brać za godzinke. Jutro akurat jade do nich, ale potem to chyba będe wolała żeby do mnie przyjeżdżali.

zrobiłam sobie rosołek bo mi smak przyszedł
Stary 2011-02-18, 15:27   #2848
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Cytat:

za zakończenie sesji
Oj, miałam tak samo, dopóki nie zaczęłam pracy Teściowa mi kiedyś wytknęła (jeszcze podczas przygotowań do ślubu), że ja nie powinnam decydować w kwestii przygotowań, bo ja się nie dokładam do wesela, bo tylko TŻ pracuje. Ja wtedy studiowałam na 2 kierunkach, z czego drugi opłacałam sobie ze stypendium z pierwszego kierunku i jeszcze mi na własne wydatki wystarczało. Na szczęście przy tej rozmowie była moja mama, która opieprzyła teściówkę, że ma się nam do spraw finansowych nie wtrącać i to nasza sprawa jak się dogadamy z finansowanie wesela, skoro ona nam też kasy nie dokłada Gdyby nie moja mama to pewnie ja bym zjechała teściową tak, że by się przestała do mnie chyba do końca życia odzywać.
A jak szukałam pracy, to teść się bardzo tą kwestia interesował. Nawet dzwonił do nas, jak byliśmy w podróży poślubnej, żeby nam przekazać, że w gazecie znalazł dla mnie ofertę pracy

Widzę, że większość z nas ma sporo do powiedzenia na ten temat

A może zbierzmy się napiszmy książkę Wcale Ci się nie dziwię

Masakra, jaby mi tak powiedziala to bym tez ja zjechala!
Moja tesciowa za to zawsze sie pytała (przed ślubem) o niektóre rzeczy i zawsze uważała , ze jo od Tz dostalam a nie , ze rodzice mi kupili ;/ Kiedys cos przy mojej mamie sie tak spytala, ze moja mam sie nawet obruszyła, tylko niestety nie pamietam co..

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
martoolka, ja się nt. moich kochanych uczniów - przedszkolaków już nawet nie wypowiadam dasz rade kochana, oby do czerwca

dziewczyneczko, ile Ty brałaś pieniążka za te korepetycje? Bo przedwczoraj zadzwoniła do mnie taka przyszywana ciocia, że jej syn ma kłopot z angielskim i czy mogłabym mu dawać korepetycje. No i póki co się zgodziłam, że zobacze co on tam ma w tych swoich książkach i spróbuje mu pomóc, ale nie wiem ile brać za godzinke. Jutro akurat jade do nich, ale potem to chyba będe wolała żeby do mnie przyjeżdżali.

zrobiłam sobie rosołek bo mi smak przyszedł
ja biore 20 zl za godzine zegarowa jak daje mojej kuzynce korki to ciocia mi zawsze 25 odpala
Stary 2011-02-18, 15:32   #2849
acelinka
Zakorzenienie

dziewczyneczko dziękuję
Stary 2011-02-18, 15:36   #2850
magolina
Wtajemniczenie

Hej hej
Wiecie co?? czytam tak co piszecie o teściowych i aż mnie skręca ja to moją chyba muszę po stopach całować albo co najmniej na rękach ją nosić. Do niczego się nie wtrącają, tyle co im powiemy to ok, czasami nawet jak dzwoni zapytać się o tatę to mam wrażenie że jej głupio że się wypytuje i żebym ja jakoś źle tego nie odebrała ostatnio, chyba Wam nie pisałam, dostałam od niej 300 zł na szkołę i to jeszcze przepraszała że tak mało i że wcześniej nie dawała ale nie miała, a dodam że mają jeszcze córkę w innym mieście na studiach i w nią pakują kasę.Także chyba mogę powiedzieć że ją kocham

Cytat:
hej

Kochana no to gratuluję super że kolejny semestr za Tobą. A co do teściówki to przegięła, dla mnie to chyba nie ma większego wścibstwa niż pytać się o pieniądze
Cytat:
Czeeeść

Oj, miałam tak samo, dopóki nie zaczęłam pracy Teściowa mi kiedyś wytknęła (jeszcze podczas przygotowań do ślubu), że ja nie powinnam decydować w kwestii przygotowań, bo ja się nie dokładam do wesela, bo tylko TŻ pracuje.
Martoolka przeczytałam to i mi szczęka opadła ja pierdziu jak można tak powiedzieć??? strasznie

Cytat:
Kochana a która to klasa że takie matołki?

Cytat:
Napisane przez sjoanna Pokaż wiadomość
Magolina - wiesz, nie rozumiem tak roznego podejscia do pacjenta. Raz (i to ten sam czlowiek) jest traktowany dobrze w szpitalu a raz jakby zawadzal. Przeciez Onkologia powinna byc szpitalem bez zarzutu - zbyt powazne tam dzieja sie rzeczy. Moze im sie wyczerpaly limity - tylko powinien lekarz o tym powiedziec albo i nawet poszukac gdzie taki pacjent moze pojechac zeby sie dalej leczyc.
Ale to chyba nierealne marzenia - badzmy realistami, niestety

Trzeba sie cieszyc ze teraz jest lepiej i ze twoj tata jest blisko.
Kochana co myśmy przeszli to ja bym mogła opowiadanie napisać najpierw nie mogli dojść co tacie jest i dzięki pani ordynator z hematologii zrobili PET czyli tomograf całego ciała zlokalizowali guza w jelicie cienkim, szybka operacja, chemia i nagle okazuje się że serce jest za słabe na chemię ale za dobre na rozrusznik - i rób co chcesz, no to prywatnie kardiolog i rozrusznik załatwiony. Tato po operacji i jest ok a oni go kierują do poradni paliatywnej no ale dobra, lekarz po paru wizytach stwierdza że jest ok i zaprzestaje kontroli. Mijają dwa lata rośnie znów guz w tym samym miejscu, jest bardzo duży, jeździmy do szpitali ale lekarze odwlekają, a to za tydz takie badanie za następny inne a czas leci. W końcu dochodzi do tego że jest naciek guza na pęcherz, tato musi być cewnikowany, cewnik źle założony, ból jak cholera, tata nie wytrzymuje i popełnia próbę samobójczą w domu, na szczęscie mama go znalazła i go odratowali. Po tym zdarzeniu rodzina staje na głowie i szuka pomocy, trafiamy do Centrum Onkologii w Bydgoszczy gdzie znajdujemy lekarzy którzy podejmują się operacji. I tata żyje. Wesele miałam 4 września, 3 tyg wcześniej tata miał tą próbę samobójczą, a dwa dni po naszym ślubie tą operację. Co przeżyłam to moje. Ale najważniejsze że teraz jest nawet ok.
Sory dziewczyny że tak się wyżaliłam i piszę o takich rzeczach ale jakoś tak zawsze leży mi to na sercu, a jak sobie pogadam albo napiszę to jest troszki lżej.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości