|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
kość jednak mocno zasłaniała i tylko tyle udało nam się dojrzeć na drugiej fotce ziarenko kawy
|
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
nerola - pewnie z powodu nikłej ilości kasy z rodzinnego popieraja karmienie dziecka piersia do 3 roku nawet masz papu za free ![]() ![]() a tak serio - naprawde myślicie że tak jest tylko w Polsce, że wyjazd gdzie indziej jest taki mega fajny? bylam w UK i powiem że gdyby nie to że jadam żarcie restauracyjne (tam gdzie pracowałam) żyłabym na styk z mojej pensji... a byłam sama... a gdzie tu dzieci, szkoła obowiazkowa i w 100% płatna (chyba ze dziecko-geniusz wtedy niepłatna, takie stypendium sie dostaje). owszem socjal tam fajny (chyba za 6 dzieci ma sie juz mieszkanie od państwa), no ale chyba nie po to sie zyje by siedziec na socjalu. jestem za tym by to co sie zarobiło miec dla siebie - czyli zadnego nfz, zadnego zusu, no podatki jak juz musza to niech beda... z czegos urzedy musza zyc. ale skladke zdrowotna czy emerytalna to ja sobie sama zapewnic potrafie, bez udzialu ludzi w wielkich marmurowych budynkach, którzy może łaskawie zgodza sie na moja emeryture czy leczenie takim a takim środkiem. tak sie mówi ale cudze chwalicie swego nie znacie... Polska zawsze jest tylko krajem Eurpy Środkowej - wiec ani z Zachodem ani ze Wschodem porównania nie powino być... |
|
|
|
|
#4323 |
|
Zadomowienie
|
Nerola niestety podejscie naszego państwa do obywateli był jednym z powodów dla których ja opuściłam kraj prawie 7 lat temu. i na początku tęskno było, bo wspomnienia, rodzina, przyjaciele, ale za każdym razem jak przyjezdzam, to szlag mnie trafia, bo:
- panie w urzędach jak w PRL: "Czego?" - ceny wyższe niż na zachodzie -brak kultury w autobusie, kolejkach I powiem wam, że z czasem człowiek mniej tęskni, a te wizyty w kraju tylko mnie utwierdzają, że lepiej jest poza tymi granicami. mam nadzieję, że to się kiedyś zmieni i na starośc bez łaski ZUS-u wrócę i będę mogłą godnie życ. |
|
|
|
#4324 |
|
Zadomowienie
|
Nerola - nic dodac nic ujac..
kaza nam rodzic dzieci, ale dbaja tylko o te poczete-nienarodzone i to nie do konca. O nas nie pamietaja wcale, nawet od swieta. niech sie wypowie Osiecka ustami Marylki: http://www.youtube.com/watch?v=U4HonJtf-u4 ja wrocilam do Polski z zagranicy, gdzie mialam dobra, dobrze platna prace- z powodow sentymentalnych i... nie moge sobie tego wybaczyc do dzis... Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-02-18 o 14:20 |
|
|
|
#4325 |
|
BAN stały
|
Mam dziś taki humor i już
Dzwoniła pan z banku czy chce zmienić konto na lepsze. Powiedziałam,ze wpływy 5000 to moze on ma a ja zyję na skraju nędzy i ubóstwa. Co miesiac pobierają mi 150 zł odsetek od kredytu a teraz już drugi raz zabrali mi 250 zł,. za odnowę kredytu. Podziękowałam bo to,co zarobiłam by Izie kupić i chłopcom zabrał bank. Szlag by to trafił. Moniami nie chodzi o Bóg wie jaki socjal-ale majac 4 dzieci jak pójdziesz do pracy? Mieszkajac na wsi? A moze tak pomoc państwa dla takich jak ja np.? Otworzyć działalnosć,pomóc. A ja sie po prostu boję bo wszędzie jest tyle pułapek. Ciekawe czy puściłabyś dzieci do szkoły taki kawał same.Ja płacę za autobus,na razie dla 1 dziecka ale niebawem dla dwóch będzie. Nie narzekam,bo to moje dizeci,moja sprawa ale jak widzę co te mendy robią z naszą kasą,to nie mogę. Nie chcę nic za darmo. A niestety za darmo rodzę państwu dzieci. Nie chce mi sie więcej pisać bo jak się rozpędzę to mnie wsadzą. Ogladam program-rodzina 4 osobowa,maż tylko pracuje-mają ogromny umeblowany dom,dwa auta,po0 pracy meża jeźdzą do pubów., Boże ja nigdy w bardze nie byłam.Piwo pewnie kosztuje tyle co obiad dla całej rodziny. Takze socjal i zycie jest rózny.Jest coś za coś.Czy onio tyle ze swoich wypłat państu oddają? Mam wyraźnego doła. |
|
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
A to dla wszystkich lekarzy co mnie tu trzymają i nie wiedzą co mi jest |
|
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nerolka nie smutaj się ![]() Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-02-18 o 15:21 |
|
|
|
|
#4328 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny a o prawda że becikowe wypłacają tylko do marca?
![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Dziewczyny a to prawda że becikowe wypłacają tylko do marca?
|
|
|
|
#4329 |
|
Zadomowienie
|
brunetka to wyobraź sobie takie wirtualne odwiedziny w szpitalu:
-puk puk? - kto tam? - lipcowa mamusia.Jak się czujesz brunetka? - a wkurzają mnie ci lekarze, bo trzymaja mnie tu jak małpę w klatce i nie wiedza co mi jest - spokojnie na pewno lada dzień ci wypuszcza. chca miec tylko pewnosc ze ani tobie ani malenstwu nic nie grozi. - no tak, ale ..... Sama sobie wyobraź ciąg dalszy. |
|
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
u nas becikowe się załatwia w MOPSie
wzięliśmy wniosek, wypełniliśmy i oddaliśmy kasa na koncie była jakoś za 2 tyg ja ogólnie słyszałam, że becikowe mają zabrać, ale do końca 2011 ma być raczej nie słyszałam nic o marcu, poza tym gdzie logika tak nawet nie w środku roku zabrać
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-02-18 o 15:31 |
|
|
|
#4331 | |
|
BAN stały
|
brunetka2000 dobrze że masz laptopa
chociaz masz z nami kontakt. A dobrze ze z maluchem wszystko ok ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
z naszym rządem to wszystko mozliwe, moze mamy ktore zajdą do konca marca a coś pokręciłam w takim razie... |
|
|
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
ja też słyszałam że do końca tego roku ma być
![]() ten Nasz nowy rząd wszystko chce pozabierać.A ludzie tak na nich głosowali
|
|
|
|
#4333 |
|
BAN stały
|
kupilam męzowi kubek, taki zeby mu przypominal o jego obowiązkach:
najlepszy jest napis na samej gorze. ![]() kubek taki musze tacie wytrzasnąć bo jest swietny tu opis: http://www.szukamprezentu.com/en/kub...-sp-z-o-o.html
Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-02-18 o 15:50 |
|
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
nerolka, słonko, ja z zadupia nie z tej ziemii jestem i wiem troche jak to jest (wprawdzie nie na przykładzie wlasnej rodziny), ale gdzie dajesz dziecko do szkoly ze musisz placic za auobus? gmina ma zas.ny obowiazek dowozic dziecko jesli (jesli sie nei myle co do ilosci km) jest szkola w odleglosci wiecej niz 2 km - w mojej gminie specjalnie dowoza dzieci z konca wiochy do szkoly, ktora jest na drugim koncu to darmowe jest. sprawdz czy u ciebie tak przypadkiem nie ma...
a niedlugo wchodza w zycie przepisy o malych zlobkach i przedszolach (o 5 osób plus wlasne dzieci). moze sobie sprawdz? moze takie cos to jakies wyjscie? tu masz o warunkach http://www.mpips.gov.pl/bip/index.php?idkat=351 |
|
|
|
#4335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja już mężowi zapowiedziałam, że tacierzyński wybierze dopiero w 2012 roku żeby 2 tygodnie mieć, trzeba korzystać nie?
|
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a po porodzie 2 tyg opieki na mnie od lekarza weźmie
|
|
|
|
|
#4337 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
mam przynajmniej czyste sumienie, tusk sie nie nadaje do tej roli jaką ma. Mam nadzieje ze ludzie to w koncu dostrzegną.
|
|
|
|
|
#4338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie sami sobie zgotowali taką Polskę
|
|
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
a ja od lat na Korwina Mikke a on ciągle nie został królem Polski
|
|
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
przynajmniej ja dojdę przez ten czas do siebie i przyzwyczaję się do bycia mamą dwóch brzdąców, muszę jakoś się zorganizować przez te 2 tyg
|
#4341 |
|
Wtajemniczenie
|
Cały dzień w pracy napięty i mega męczący...zaglądam na wizaż a tu mi kobitki o polityce piszą
Ooooo nie
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z kwiatkiem ![]() To nieprawda! Dziewczyny, proszę, skończmy politykować... To piekny czas w naszym życiu, niech panuje tu miła atmosfera. Wiem, że od codizienności sie nie ucieknie, ale takie politykowanie na forum niczego nie zmieni, a tylko może wzbudzic frustrację. Bo co człowiek, to inne poglądy i nie da się dojść w tej kwestii do zgody...
|
|
#4343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4344 |
|
Zadomowienie
|
to w takim razie ja tak z innej beczki:
Czy herbatke koperkową mozna podawac noworodkowi na kolki, czy jest coś innego? Czy to prawda, że chłopcy częsciej mają kolki niż dziewczynki? z jaką częstotliwością noworodki robią kupę? (głupie wiem, ale chcę wiedziec wczesniej i się przygotowac) |
|
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. nie wiem, mój synek typowych kolek nie miał, ale gazy czasem męczyły, pomagał infacol, suszarka i leżenie na brzuszku 3. moje dziecko na początku robiło kupkę praktycznie po każdym karmieniu czyli co 2-3 h
|
|
#4347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko że ja pierworódka to nie mam pojęcia Co do kolek to nie wiem jak jest, ale chyba zależy od dziecka. Mój braciszek młodszy miał okropne wręcz kolki, a drugiego brata córeczka w ogóle. Ale oni jej podawali jakieś super kropelki co się z Niemiec zwozi, więc może dlatego
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
po tych kropelkach Sabsimplex mojemu małemu szybko kolki przeszły
|
|
|
|
#4349 |
|
Zadomowienie
|
co 2-3h - tak często?????
Przecież dupsko może spuchnąc od takich wysiłków. Biedne dzieciątka. ja to chyba będę plakac jak zobacze swego maluszka bordowego od wysiłku robienia kupy. Jakie jeszcze lekarstwa powinny znalexc sie w podrecznej apteczce noworodka? |
|
|
|
#4350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

masz papu za free 

Tylko że ja pierworódka to nie mam pojęcia