|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Cytat:
![]() Idzimy dziś na "czarnego łabędzia" ktoś widział ?? |
|
|
|
|
#1112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
No więc dziewczynki umowa z orkiestrą podpisana
Cytat:
Cytat:
![]() my mamy takiego fotografa www. kiwus. pl |
||
|
|
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- ja swoją świadkową poinformowałam już jakiś czas temu ale właśnie jutro spotykamy się na babskie ploty i wtedy ją poproszę tak oficjalnie, a mój TŻ już się zbiera i zbiera i jakoś nie może się zebrać żeby spotkać się ze swoim kolegą który ma być świadkiem. Wiec to już zależy od was. Ja chciałam teraz bo rzadko się widujemy nie mieszkamy w jednym mieście obie studiujemy więc skoro mam ferie a w wakacje chcę już szukać z nią sukni to wolę tak trochę wcześniej poinformowac ale równie dobrze jeśli nie macie wobec świadków jakiś oczekiwań to możecie nawet pół roku przed im powiedzieć- rozdzielaniem par się nie przejmuj zawsze możesz zaprosić drugie połówki tych par. Choć ja osobiście jestem za tym żeby świadek bawił się ze świadkową. Mój TŻ chciał na świadka kolegę którego dziewczyny ja nie znoszę a gdyby on był starszym i ona by przyszła to by pewnie moja starsza nie miała się z kim bawić bo aktualnie faceta nie ma. Więc darowaliśmy sobie tego kolegę i wybrał innego bliskiego może nie przyjaciela ale naprawdę nawet ja chcę go na świadka bo wiem że wszystkiego dopilnuje czego powinien - też bym chciała żeby mój TŻ zobaczył mnie dopiero jak będzie mnie tata prowadził do ołtarza no ale to odpada bo błogosławieństwo musi być przed ślubem bezpośrednio. Bo chciała bym błogosławieństwo od chrzestnych babć itp itd a wszyscy przyjadą w dniu wesela. I w ogóle ma nam pan grać w czasie błogosławieństwa "serdeczna matko" więc ja musiałam sobie to darować. Ale tak jak ktoś pisał można zrobić wcześniej a ja jeszce mam inny pomysł. Zawsze można nie zakładać jeszcze welonu sukni tej wymarzonej itp. Pan młody przyjdzie będzie błogosławieństwo potem schować się do pokoju i przygotować do ceremonii. No ale wtedy Cie w jakimś stopniu zobaczy przed. A u mnie dokumenty podpisuje się na tygodniu. - ja spałam dwa razy w hotelu po weselu i nie meldowaliśmy się wcześniej tylko młodzi zanieśli listę porozdzielali pokoje i potem jak my przyszliśmy podaliśmy tylko nazwisko i pani nam dała klucze
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-02-18 o 18:31 |
|
|
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() przejrze w wolnej chwili - chociaż nie wiem czy to dobry pomysł ![]() mam już kilku na oku i nie moge się zdecydować i jeszcze sobie dokładam
|
|
#1115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo długo walczyłam z rodzicami ze chcę iść do szkoły baletowej, ale moja mama się uparła że nie i koniec (w sumie się nie dziwię, bo musiałaby swoje 7-letnie dziecko posłać do szkoły z internatem) Teraz to wspominam z uśmiecham bo to takie dziecięce marzenia były (z sukienek tiulowych też wyrosłam ) Poza tym później się okazało że mam wrodzone wady kolan, wiec jakbym zaczęła tańczyć tak hardcorowo jako dziecko to pewnie bym dziś nie chodził a w ogóle, wiec mam wiedziała co robi ![]() Cytat:
(o Novej tylko pisałam ze słyszałam że jest też fajna, ale nam tam terminy zajeć nie pasowały - i w Novej rzeczywiście jest drożej) Tutaj strona Awangardy: http://www.awangarda.katowice.pl/index.php?kursyCytat:
ja byłam na łabędziu bardzo fajny film
|
|||
|
|
|
#1116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
sporo niestety
bo za pełny pakiet taki jak chcieliśmy (od przygotowań do oczepin i plener w innym dniu) płacimy 4 tys około, ale jestem absolutnie zakochana w ich zdjęciach (to jest małżeństwo i zawsze razem pracują) i im dłużej je oglądam tym bardziej nie żałuję że ich wybraliśmy
|
|
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
odnośnie świadków - moją świadkową będzie dobra koleżanka, świadkiem TŻ jego brat więc mamy miks par
ale jest problem bo nie przepadam za dziewczyną mojego TŻ brata i najlepiej by bylo, żeby jej nie było no ale niestetya jestem taka, że jak mi podpadnie na moim weselu to będę jej wstanie wygarnąć i długo na to nie będę czekała a najgorsze jest to że przyszły mój szwagier zamierza się z nią żenić i jakby nie było będę musiała z nią znosić inne rodzinne imprezy wrrrr świadkową będę miała świetną - wiem że zorganizuje mi świetny panieński i na weselu będzie bawić gości bo to jedynka do takich rzeczy
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie mam kuzynkę w szkole baletowej i to tylko tak bajecznie wygląda z zewnątrz. Ciągłe pilnowanie wagi w domu, dziweczyny są ważone w szkole sprawdzają czy nie jedzą nic tuczącego. Maja całkowity zakaz jedzenia pewnych grup żywności. Codziennie po kilka godzin muszą się rozciągać.Wyjazdy nawet zagraniczne na własny koszt. Wszystko opłacane z własnej kieszeni. Także balet to dość kosztowne hobby i pełne wyżeczeń
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
ja też kiedyś chodziłam kilka lat na tańce. Były to raczej takie disco, dance itd, ale jakieś podstawy baletu też miałyśmy:P aaa co do prezentu ślubnego to ostatecznie zdecydowałam się na http://allegro.pl/drewniany-foto-alb...451268473.html . Do tego kupię książkę perfekcyjnej pani domu i będzie ok.
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to tak trochę nie bardzo skoro nie lubisz tej laski to może Ci nie potrzebnych nerwów na weselu napsuć. Ja z moim charakterkiem to bym po prostu powiedziała że starszych zapraszamy bez par ale to ja ale skoro to laska brata Twojego TŻta to taka trochę przegrana sprawa
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie będę patrzeć w jej stronę
|
|
#1123 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny!
![]() Chcialabym sie dolaczyc do watku! Przygarniecie mnie? Jakis czas juz czytam Wasze posty, ale postanowilam sobie, ze napisze po sesji i tak tez sie dzieje! W srode zdalam ost egzamin Chociaz na troche, bo od pon biore sie za pisanie magisterki...![]() Teraz kilka inf: Zareczyny: w nasza miesiecznice w październiku Slub 14.06.2012 Wesele: Dworek nad Stawem -w Zawadzie www.dworeknadstawem.pl Zespol: Impuls z Rybnika www.impuls.rybnik.pl Fotorgarf: Patryk Wolański z Jastrzębia Zdroju www.patrykwolanski.pl Kamerzysta: Studio HD Multimedial - Rudzica www.multimedial.pl Tyle mamy juz zalatwione z kamerzysta w pon jedziemy podpisac umowe i wplacic zaliczke, reszta mozna powiedziec ze zalatwiona!
|
|
|
|
#1124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj nowa PMko też bierzesz ślub na tygodniu?? pokazuj pierścionek. Opowiedz jaką masz wizję swojego wesela jakie sukienki ci się marzą i wszystko wszystko co tylko możesz
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki co powiecie na takie rozwiązanie loczków + welonu bo chcę mieć i to i to. Uparłam się i koniec
![]() zdjęcie w załączniku
|
#1126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kicia, no mnie się takie rozwiązanie podoba ![]() Ja jeszcze nie wiem, jak ten welon umieszczę, ale jakoś tak bym chciała, żeby go było widać przy twarzy... w końcu tą PMką jestem raz, niech będzie to widać z daleka
|
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kicia a jaką masz długość włosów? generalnie upięcie mi się podoba ale jeśli masz długie i wesele w lipcu może być Ci za gorąco
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
E87 Witaj i opowiadaj
(kicia) Mi też się upięcie podoba ![]() Dzięki za wszystkie kciuki
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
W tym momencie mam krótkie do ramion. Pewnie do ślubu bym miała za łopatki. Nam jeszcze ładną fryzurę z upięciem ale piszę z telefonu więc już jutro zamieszcze. Miałam takie loczki na półmetku w lo tak mi się to podobało
ale to był luty
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdasz i trzeci bo jak nie my wiemy, że zdolna z Ciebie dziewczynka
|
|
#1131 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za wpis do kalendarza i mile przywitanie!
Jestesmy ze soba szosty rok, spotykamy sie od ostatniej klasy liceum. Zdjecia pierscionka nie mam, ale obiecuje za zrobie w najblizszym czasie i je umieszcze! Zareczyny zaaranzowal w ten sposob, ze zaprosil mnie na calodniowa wycieczke do... nie wiaodmo gdzie Caly dzien gdzies jezdzilismy, zwiedzalismy, kibicowalismy, relaksowalismy sie, ogolnie czulam, ze sie to stanie, chyba ten kobiecy intynkt Dostalam kwiatuszka - roze, ktora otworzyl i w niej byl pierscionek, oczywiscie kleknal... bylismy w miejscu gdzie bylo dosc sporo ludzi, ale szczerze to nie wiem czy ktos to widzial... ja widzialam tylko nas... > i nie jedna imprezke razem przezyli! Ogolnie mam bardzo dobre kontakty z "tesciami"<nie zapeszczac!>:PWesele mamy 2dniowe, czwartek, piatek, wstepnie na jakies 135 osob, ale slysze od wszystkich, ze pewnie bedzie mniej. Sukni marzen jeszcze nie mam wybranej, ale planuje juz w wakacje wybrac sie do salonow na pierwsze przymiarki! Tak jak pisalyscie, bizuterie bede dopiero dopierac pozniej, tez sie trudnie jak nena w robieniu bizuterii wiec prawdopodobnie sama sobie cos wyczaruje! Mysle ze bukiet tez bede dobierac do sukienki - do calosci. Suknia podoba mi sie raczej w litere A, ani za bardzo strojna, ani za skromna! Obraczki bedziemy sobie przetapiac ze zlota ktore posiadam, juz bylismy sie pytac zlotnika, powiedzial ze zrobi nam takie jakie sobie wymarzymy beda z zoltego zlota plus biale, ktore on juz doda, powiedzial ze bedzie to kosztowac ok 300 zl, wiec uda nam sie chociaz na tym zaoszczedzic! Sale mamy dosc droga, bo 300 zl/os na dwa dni, w tym 0,7 vodki na pare. Reszte alko trzeba bedzie dokupic. Marzy nam sie wypozyczyc jakies fajne autko, podoba nam sie jakies takie "starszejsze" a nie nowoczesne limuzyny... Kosciol, w ktorym chcemy sobie slubowac, mamy wybrany - nasza wspolna parafia, ale godz jeszcze nie mamy ustalonej, bo u nas to za szybko na takie sprawy Ale ze slub w tyg to pewnie i tak nie bedziemy mieli malego wyboru w godzinach Chcialabym bardzo jakos fajnie domek wystroic, w sensie plot, moze werande, zeby bylo widac gdzie jest dom PM Macie moze jakies ciekawe pomysly? Albo jakies stronki ze zdjeciami? Myslalam tez ostatnio o jakis prezencikach dla gosci, ale nie chce dawac migdalow... ogladalam ost "miodziki" ale koszt to ok 7-8 zl to przy takiej ilosci gosci troche by to wynioslo... Tez macie tego typu plany? ![]() Hmm nie wiem co jeszcze... na chwile obecna nic nie przychodzi mi do glowy!
|
|
|
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O podziekowaniach też myślałam...ale migdały i czekoladki do mnie jakoś nie przemawiają. Miód też widziałam ale droga atrakcja ![]() Sama nie wiem co by innego
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteście wspaniałe!
Na prawdę WizaŻ ma MOC! ZDAŁAM! Dzisiaj urządzę palenie notatek na stosie. W piecu znaczy Zaraz budzę TŻ i jedziemy podpisywać umowę z kamerzystą Później zostaje jeszcze Pani od zdjęć. i nieszczęsny zespół którego nie możemy znaleźć miłego dnia kobitki ja mykam na śniadanko
|
#1134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na razie kombinujemy ![]() Nattiv, melody, gratulejszyn! Super, że pozdawane, ja bym też już chciała to i owo spalić, ale czekam do obrony.... I będzie to wtedy naprawdę rytualne palenie ![]() Słuchajcie, mój TŻ miał dziś pierwszy sen ślubny, a właściwie poślubny Śniło Mu się, że jest już parę dni po ślubie, a my jesteśmy u Jego Rodziców na Roztoczu, chyba przygotowując się do pleneru. Miałam na sobie suknię i makijaż, ale nie pamięta jaką A On oglądał obrączkę na swoim palcu (była żółta z białymi elementami, tyle pamięta ), bardzo Mu się podobała i cieszył się, że jesteśmy małżeństwem i... zupełnie nie pamiętał samego dnia ślubu Ja Go podobno zapewniłam, że wszystko się idealnie udało i biedak nie chciał już więcej pytać, żeby mi nie było przykro, że On nic nie pamięta...
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
widzę weekendzik i dziewczynki umilkły
![]() ja ten weekend spędzę sama TŻ na uczelni przyjaciółka wyjechała a to mój ostatni wolny weekend wklejam tą druga fryzurkę. Mi ogólnie chodzi o to że chciałam loczki bo to wyszczupla moją twarz. Jak mam upięte wszystkie i nie widać ich z przodu to dziwnie grubo wychodzę na zdjęciach. Więc w moje fryzurze musi być coś widoczne od przodu
|
#1136 |
|
Raczkowanie
|
Sztuczko, pomysł z biznesem jest super! Jeśli czujesz że to TO, działaj! Będziemy Cię wspierać
. Początki są zazwyczaj trudne, więc dobry pomysł z pracą na etacie gdzieś. A jak się rozwinie to biznes można zostawić jako jedyne źródło utrzymania.Mój TŻ miał dziś koszmar ślubny . Śniło mu się, że na weselu było bardzo mało osób i on prawie nikogo nie znał Co to za film "Wojny ślubne"? Jakiej produkcji? Nie słyszałam nawet o nim... A jak "Czarny łabędź"? My idziemy na kurs tańca, jak już TŻ będzie na stałe przy mym boku . Ja tańcem jestem bardzo zajarana, ale widzę że i on połknął bakcyla . Chyba bachata wywarła na nim największe wrażenie, taki seksowny taniec, seks w nim kipi . A że mój mężczyzna na punkcie seksu jest bardzo wrażliwy to ... ![]() Dziewczynom będącym po sesji, gratuluję, Nattiv, Ty się nie martw! Wszystko będzie do przodu! Jak mija Wam sobota? Ja jeszcze w pracy, ale za ponad godzinkę pędzę do domu, będę sprzątać i się relaksować .
|
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie, jestem w ciężkim szoku!!! wchodzę dziś na wątek...a tu żadnej nowej strony
![]() Co do prezentów dla gości , to ja na razie wpadłam na pomysł ręcznego wykonania ślicznych muffinek w ozdobnych papilotkach z jakimś motywem ślubnym i oczywiście z motywem pudrowego różu, jakieś srebrne kuleczki itp... Do papierowej papilotki przyczepiam na takiej żabce drucik zakończony spinaczem i na druciku winietka z imieniem i nazwiskiem gościa. Póki co projekt w fazie roboczej. Ale mam specjalną formę do muffinek (24 sztuki) więc na 120 gości musiałabym 5 razy piec., Muffinki szybko się pieką, gorzej z dekoracjami, bo chciałabym żeby były śliczne i dopracowane Coś jak na zdjęciu, ale zamiast kremu - lukier - lepiej przetrwa upał Acha polecam też stronę www.aledobre.pl są tam śliczne papilotki i kolorowe lukry, marcepany i inne cuda do ozdabiania słodkościCo myślicie? |
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.filmweb.pl/film/%C5%9Alub...ny-2009-216448 tu masz opis tego filmu... ja właśnie zjadłam obiadek i próbuje wyciągnąć koleżankę na piwko ![]() nena pomysł świetny taki od serca bardzo mi się podoba
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
fraise czarny łabędź BOSKI!!! dawno nie widziałam tak dobrego filmu. Ja generalnie uwielbiam wszystkie dzieła Arnofskiego. Jeśli Natalie Portman nie zdobędzie za tą rolę oskara to
|
|
|
|
#1140 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie,
nasz ślub będzie 12 maja 2012. Planujemy go tak na spokojnie, bo decyzję podjęliśmy w marcu 2009 roku i chcieliśmy dać sobie czas na skończenie studiów Ale widzę że na forum więcej tu takich, którzy planują z wyprzedzeniem ![]() Pozdrawiam Wizażanki
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

ale równie dobrze jeśli nie macie wobec świadków jakiś oczekiwań to możecie nawet pół roku przed im powiedzieć

Ja będąc małą dziewczynką bardzo chciałam pójść na balet, ale mam mi mówiła, że jestem za gruba :/ Oczywiście, trochę ciałka jako dziecko miałam, ale mogła mi prosto z mostu powiedzieć, że miała kilka koleżanek które łamały sobie palce od baletu i łapały inne kontuzje, zamiast mi mówić, że jestem za gruba
Ale teraz przynajmniej każda z Was wie, dlaczego w dniu ślubu pragnę mieć suknię jak baletnica, całą z tiulu 
) Poza tym później się okazało że mam wrodzone wady kolan, wiec jakbym zaczęła tańczyć tak hardcorowo jako dziecko to pewnie bym dziś nie chodził a w ogóle, wiec mam wiedziała co robi
bo za pełny pakiet taki jak chcieliśmy (od przygotowań do oczepin i plener w innym dniu) płacimy 4 tys około, ale jestem absolutnie zakochana w ich zdjęciach (to jest małżeństwo i zawsze razem pracują) i im dłużej je oglądam tym bardziej nie żałuję że ich wybraliśmy 

i najlepiej by bylo, żeby jej nie było no ale niestety

zdasz i trzeci bo jak nie
Dostalam kwiatuszka - roze, ktora otworzyl i w niej byl pierscionek, oczywiscie kleknal... bylismy w miejscu gdzie bylo dosc sporo ludzi, ale szczerze to nie wiem czy ktos to widzial... ja widzialam tylko nas...