|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 30-latki o mentalności wiecznych imprezowiczów
Cały czas zapominasz, że opisuję przypadki osób które znam, z którymi szczerze rozmawiam. Wiele z tego co napisałam to, mniej lub bardziej dosłowne cytaty z nich samych. O tym mówię i uważam za smutne. Tyle.
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Kaffienka Czas edycji: 2011-02-18 o 20:15 |
|
|
|
|
|
#124 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a)nie spać b)być geniuszem c)mieć łatwe studia ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
|
|
|
#125 |
|
Zadomowienie
|
Więc po co uogólniasz i całe zjawisko przenosisz na tytułowych 30-latków? Twoi znajomi maja takie poglądy, co nie znaczy, że inni balujący 30-latkowie też takie poglądy mają.
|
|
|
|
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Czasem wydaję mi się, że dla niektórych poważny związek oznacza spędzanie czasu tylko i wyłącznie w swoim towarzystwie i w czterech ścianach. Koleżanka mojej siostry była przerażona i oburzona, kiedy dowiedziała się, że siostra pije czasem piwo ze swoim TŻ'tem.
|
|
|
|
|
|
#128 |
|
Rozeznanie
|
Sami sobie te ograniczenia nakladamy bo przciez dobrze sie bawic to beeee
To jakies szerzenie durnej teorii o proznosci.Czesto ci ludzie powazni, to zakompleksione osoby. Osoby ktore boja sie bawic, smiac, no bo to nie wypada i dlatego staja sie powaznym. Tylko osoby pewne siebie i inteligentne potrafia dac upust emocja i ....zatanczyc na stole ![]() Bo sa tak pewne siebie ze maja w nosie co o nich ktos "powazny" pomysli. Oczywiscie szalencow, alkoholikow i patologicznych obibokow, WYLANCZAM z tej reguly
Edytowane przez Krakovianka Czas edycji: 2011-02-18 o 20:24 |
|
|
|
|
#129 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zapraszam do przestudiowania tego dziwnego zjawiska do UK. W miescie w ktorym mieszkam ,imprezy zaczynaja sie w czwartki po poludniu i trwaja do niedzieli. Wychodzac na "miasto" spotykam ludzi od 16 do 50+ ,i to cale tlumy. 40 paro latek w przebraniu supermena nie wzbudza politowania,a wrecz przeciwnie jest odbierany bardzo pozytywnie. Niektorzy lubia sie zabawic w kazdym wieku ,nie uwazam ,ze kluby sa zarezerwowane tylko dla mlodych ekhmm przed 30 Jestes zbyt krytyczna ,dla swojej grupy wiekowej ,swoich znajomych posune sie nawet o stwierdzenie ,ze jestes zbyt powazna jak na swoj wiek |
|
|
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
A gdzie ja to napisałam? Czy powinnam w tytule napisać: "Moi znajomi, 30-latkowie...", żebyś zakumała o co mi chodzi? Chyba nie jesteś małym pelikanem, by łykać dosłownie każdą literkę moich postów?
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zadomowienie
|
A i owszem zdarzało się, że po nieprzespanej nocy z piątku na sobotę jechałam do pracy. Ale tak ogólnie to nie rozumiem co trudnego jest w pogodzeniu różnych czynności. Powiedzmy w nocy z wtorku na środę balowałam bo w środę zajęcia były dopiero o 14. Jeśli zajęcia miałam rano, to spokojnie szłam spać. W niedzielę można było iść do kina na 18, po kinie do pubu czy do klubu. Itd. Itd. Jak się chce i ma się dużo zainteresowań to da się tak zorganizować czas, aby można było cieszyć się życiem i poznawać różne jego aspekty. Co w tym trudnego? No i powtórzę pytanie. Czy będąc w stałym związku nie można imprezować? Edytowane przez Flashdance Czas edycji: 2011-02-18 o 20:27 |
|
|
|
|
#132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przychylam się do postu elvegirl - wątek jest o niczym lub o autorce, której zapewne była wielka, nieosiągalna miłość wciąż się nie ustatkowała. Sine.ira - nie zapomnij o koszyczku z włóczką. Wydziargaj jakiś ładny szaliczek ![]() ps. Wszystkich właścicieli kraciastych pantofli uprzejmie przepraszam, jeśli poczuli się urażeni. |
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
Nie każdy 30-latek jest taki, ale jest ich pełno i to nie tylko wśród moich znajomych. Chciałam podyskutować o pewnym zjawisku społecznych, ale każda moja wypowiedź jest rozbierana na cząsteczki, analizowana jest każda literka, byle tylko dowieść swojej racji. Ludzie
|
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
na wstępie zaznaczę że co prawda jestem studentką ale nie baluję co weekend czasem lubię imprezować
cały Twój pierwszy post autorko to dla mnie takie przemądrzanie się i patrzenie na innych przez pryzmat własnego życia, 'z góry' przecież różnie to bywa, może Twoi znajomi są samotni, smutni czy tam co jeszcze i pustkę zapełniają imprezowaniem bywa tak, ale gro jest osób które to po prostu LUBIĄ i nie są smutni i zdesperowani a wręcz przeciwnie i chciałabym się dowiedzieć dlaczego też coś w pewnym wieku wypada a w innym nie? Kto to ustala, kto jest takim drogowskazem wszystkowiedzącym? Po kiego grzyba ustala się te wszystkie ograniczenia: jak masz lat 30, 40+ i jesteś sama to już na bank stara smutna panna z kotem która nigdy nikogo nie znajdzie, jak biegający na imprezy 30latek to na bank jakiś desperat który albo zapełnia tym swoją wewnętrzną pustkę albo szuka tam dziewczyny, jak 45 latek chodzący na imprezy to na bank pedofil który podrywa 16tki, jak 50+ to już nie można ubrać spódnicy przed kolano, jak 80+ to najlepiej w ogóle wychodzić tylko do apteki. Po co, po co(!) wymyślać tak durne zasady i samemu sobie ograniczać życie nimi?? |
|
|
|
|
#136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przecież zakładając wątek, Ty chciałaś przekazać swoją. Na tym dyskusja polega, iż każdy prezentuje swój punkt widzenia.
|
|
|
|
|
|
#137 |
|
Raczkowanie
|
Jak na wątek "o niczym" te 130 postów to niezły wynik
.
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#139 |
|
po drugiej stronie szafy
|
A ja mam pytania do autorki - co według Ciebie powinni robić ci Twoi sfrustrowani własnym trybem życia i własną samotnością ludzie? Jak spędzać wolny czas? Czy proponowałaś im swoją wizję innego trybu życia? Jeśli tak, to co oni na to?
|
|
|
#140 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() O to, to. Obstawiam właśnie to. Cytat:
Ale wiem, wiem...stateczne panie w moim wieku, to już tylko szaliczki dziergają dla swoich ktosiów Cytat:
Ja latam boso po chałupie. Ew. pożyczam wełniane, grube skarpety od ktosia >>> wydziergane przez teściową - lat obecnie 61
|
|||
|
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
Większość na tym forum robi z siebie takich "hop do przodu" co to za nic maja ograniczenia i się im nic a nic nie poddają. Ciekawe ilu z was bedzie popierniczać w miniówce mając lat 80 i 130 kilo wagi (to tylko przykład, z góry przepraszam urażonych).
|
|
|
|
|
#142 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta jasne i Ty wcale nie uogólniasz, ale na podstawie paru znajomych układasz teorie zjawiska społecznego. Albo piszesz tylko o swoich znajomych, albo o szerszym zjawisku społecznym (uogólniającym 3o-latków) zdecyduj się. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#146 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Nie wiem jak się będę czuła w wieku 80 lat, nie wiem czy w ogóle dożyję tak pięknego wieku...moja sąsiadka, lat nie wiem ile bo się nie przyznaje, sybiraczka, nosi takie ciuchy, że pozazdrościć, pożyczałabym namiętnie, gdyby nie to, że ona ma 2x więcej w pasie ode mnie Ma taką piękną chabrową spódnicę do ziemi...ach... A obcasy nosi takie, na których ja bym nie dała rady stać, a co dopiero mówić o zrobieniu kroku ![]() I nie, nikt się z niej nie nabija. Wręcz przedziwnie - wszyscy są pełni podziwu, że w tym wieku jest tak pełna życia.
|
|
|
|
#147 |
|
BAN stały
|
To odpowiedz na posta elvegirl - jak ci Twoi znajomi powinni spędzać wolny czas w weekendy żebyś uznała ich za odpowiednio dojrzałych i w Twojej lidze ? Jestem naprawdę ciekawa odpowiedzi.
|
|
|
|
|
#148 |
|
Raczkowanie
|
To że mam inny pogląd na daną sprawę i żyję inaczej to jeszcze nie znaczy, że muszę mieć receptę na życie dla innych. Bogiem nie jestem, psychoterapeutą i socjologiem również. Mam prawo mieć własne zdanie. To tak jakby od dokumentalisty, utrwalającego na kamerę przykładowo bohaterów filmu "Arizona" lub "Czekając na sobotę" wymagać gotowej recepty na rozwiązanie problemu wykluczenia społecznego mieszkańców byłych PGR-ów. Dokumentalista jest od kręcenia, doopa jest od srania a forum od wymiany pogladów, a nie dawania gotowych rozwiązań. Do pewnych rzeczy człowiek musi dochodzić sam. Takie życie.
|
|
|
|
|
#149 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Zastanawiasz się nad życiem swoich znajomych i im podobnych ludzi w okolicach trzydziestego roku życia. Nie widzisz sensu w ich trybie życia, nie pochwalasz go, uważasz że nie daje im to szczęścia. Twierdzisz, że są samotni i imprezowaniem próbują samotność zagłuszyć, że robią źle, że krzywdzą samych siebie i są w swoim odmładzaniu się na siłę na granicy śmieszności. Skoro masz takie poglądy, takie, skrystalizowane spojrzenie na ich życie, to masz pewnie jakąś wizję naprawy tego stanu rzeczy. Co byś poleciła znajomemu, po którym widzisz, że taki tryb życia go unieszczęśliwia?
|
|
|
|
#150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A może to po prostu chęć pozostania "wiecznie młodym", przedłużenia młodości (utożsamianej z beztroskim balangowaniem) tak długo, jak długo się da, a nawet dłużej, niż się da? No nie wiem.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

. Czasem wydaję mi się, że dla niektórych poważny związek oznacza spędzanie czasu tylko i wyłącznie w swoim towarzystwie i w czterech ścianach. Koleżanka mojej siostry była przerażona i oburzona, kiedy dowiedziała się, że siostra pije czasem piwo ze swoim TŻ'tem.

To jakies szerzenie durnej teorii o proznosci.

Ale wiem, wiem...stateczne panie w moim wieku, to już tylko szaliczki dziergają dla swoich ktosiów