|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Raczkowanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
mi osobiście dla kobiety podobają się obrączki z brylancikami, wyglądają bardziej " biżuteryjnie" , widziałam też obrączki z brylantami dla mężczyzny, ale uważam, że to jest jakieś estetyczne nieporozumienie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2522 |
Raczkowanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Osobiście bym czegoś takiego nie założył, jestem tradycjonalistą i wolał bym normalne , mogą byc mieszane kolory ale bez świecidełek i przepychu. Przepych może być u kobiety na zaręczynowym i tak powinno pozostać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2523 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Info o jubilerze bardzo przydatne ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mam 2 pytanka do Was dziewczynki: 1. Czy zawsze na weselach daje się gościńce? Czy któraś z Was może z tego rezygnuje? Czy raczej nie wypada, żeby ich nie było? 2. Czy szerokie obrączki są wygodne? (to pytanie do żonek) Edytowane przez Tenaya24 Czas edycji: 2011-02-17 o 20:54 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2524 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój wybrany wzór akurat bardzo daleki jest od świecidełek i przepychu, ale de gustibus... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o rybki to ja do najwyższych i najszczuplejszych nie należę a czułam się w nich o wiele lepiej niż w typu A jakoś mnie optycznie wydłużają... ale uwaga nie mogą być zbyt nisko dopasowane bo wtedy macie tyyyyyyle tułowia i króciutkie nóżki ![]() Po prostu trzeba mierzyć mierzyć i jeszcze raz mierzyć aż któraś wam tak przypadnie do gustu, że nie będziecie chciały jej zdjąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2526 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Odnośnie tego co pogrubiłam - święta racja. Właśnie oglądam suknie na all i niektóre PMki skróciły sobie w ten sposób optycznie nogi:/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2527 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie będę się odnosić do Twojej wypowiedzi grenob, ponieważ przeinaczyłeś sens moich słów, do tego chwyciłeś tylko jedno zdanie, wyrwałeś je z kontekstu i uważasz, że zabłysnąłeś. Zapraszam do zapoznania się z całością wypowiedzi i co najważniejsze, do czytania ze zrozumiemiem. Wiem że chłopcy przy dłuższych wypowiedzaich gubią wątek i pamiętają z reguły tylko ostatnie zdanie z całości, ale wg mnie, jeśli bierzemy udział w jakiejś dyskusji, to zapoznajemy się z jej dotychczasowym przebiegiem, by właśnie takiej gafy nie popełnić... ona911 - właśnie nie o to mi chodziło. Chyba ostatnio mi się nie udaje ubrać w słowa tego, co myślę, bo następuje seria nieporozumień ![]() Może napiszę wprost, to unikniemy dalszych nieporozumień: dobry fotograf, dysponujący przede wszystkim dobrym okiem (sprzęt nie jest najważniejszy, chociaż baaaardzo pomaga) i wyczuciem, potrafi odpowiednio pokazać nawet coś, co w rzeczywistości nie jest kwintesencją piękna. Więc nawet, jeśli makijaż się nie uda, to ręka i oko fotografa pokaże światu piękno PM-ki. A jeśli już makijaż byłby całkiem do bani, wtedy GIMP czyni cuda. Czy to co napisałam powyżej jest zrozumiałe? Dzisiaj mam lekkiego kaca, więc sama nie jestem pewna, czy piszę z sensem ![]() Niemniej jednak uważam, że temat, w którym się wypowiadamy nie służy przepychankom słownym, i jeśli są nowe osoby, które zaglądają tu tylko po to, żeby skrytykować coś, zupełnie nie trafiły. Każdy ma prawo się wypowiedzieć, ale posty, w których błędnie interpretuje się czyjąś wypowiedź i właściwie nic innego nie wnoszą do dyskusji, uważam za zbędne. Natomiast bardzo mnie ucieszyło, że panowie wypowiadają się w kwestiach ściśle związanych z tematem, czyli na temat obrączek. Zawsze miło poznać opinię "marsjan" i skonfrontować ją z tą "wenusjanek" ![]() Co do obrączek, myślałam kiedyś o obrączce z jakimś małym kamyczkiem, i chociaż otrzymałam zapewnienia, że on nigdy nie wyleci, to jakoś bym się chyba bała nosić taką obrączkę, bo w razie zgubienia kamyczka, byłby problem, a bez niego obrączka nie wyglądałaby już tak ładnie... Może to irracjonalny strach, ale nie jestem zwolenniczką podejmowania wysokiego ryzyka ![]() Mój TŻ od razu odrzucił pomysł "udziwnionej" obrączki. Więc w sumie cieszę się, że przynajmniej pierścionek zaręczynowy, chociaż totalnie niepraktyczny, jest śliczny i zawsze, jak na niego patrzę, to się uśmiecham ![]()
http://www.weselinka.pl/suwaczek/16/2011-9-10.png http://s10.suwaczek.com/20110910580113.png http://www.suwaczek.pl/cache/0593c73754.png *** Aktualna lista PM 2011 i 2012 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3130 W kwestii aktualizacji wpisów, zapraszam na PW ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2528 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
2- my mamy obrączki 0,4 i 0,5 cm i mi jej szerokość wogóle nie przeszkadza. Mój mąż też szybciutko przyzwyczaił sie do obrączki i wogóle jej nie zdejmuje.
![]() |
#2529 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
2 - ja z mężem mamy obrączki 0,5cm, ale soczewkowe, dzięki czemu nie są kanciaste od środka, ale wygodne. Na co dzień nie czuć ich. Gdy szukaliśmy obrączek, jeden z jubilerów pokazał nam soczewkowane i bez soczewki - te pierwsze o niebo wygodniejsze -> dlatego jak najbardziej polecam z soczewką.
![]() |
#2530 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny potrzebuje Waszej pomocy.
W następnym tygodniu kupujemy wino na wesele... musimy teraz bo mamy do wykorzystania bony ![]() Doradźcie mi jakies dobre wina pósłodkie( tylko żeby było czuć w nich bardziej słodyczą a nie żeby smakowały jak pólwytrawne) i jakies winko półwytrawne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2531 |
Raczkowanie
|
U nas też będą gościńce teściowa tyle ciasta zamówiła ze hoho
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2532 |
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o gościńce to u mnie były, bo teściowa sobie zażyczyła i zamówiła kilka sztuk( ja uważałam, że to niepotrzebne) ale... teraz już wiem, że był to super pomysł! już gotowe pakuneczki leżały w lodówce i jak goście wychodzili to tylko braliśmy je z mężem i wręczaliśmy gościom na odchodne. było to bardzo wygodne, bo już było gotowe, potem jak się gościńce skończyły to trzeba było każdemu po kawałku kroić ciasto i pakować do pudełeczek co przyznam było dość uciążliwe i jednak trochę czasu zajmowało
![]()
#2533 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2534 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do win to my kupiliśmy takie jak w linku: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1961 sprawdzone i smaczne Półsłodkie wino które jest bardziej słodkie to właśnie Morgan David Concorde - jest przepyszne smakuje jak kompocik ![]() Imbizo (naklejka w zebrze paski) jest również delikatne chociaż to wino półwytrawne |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2535 |
Raczkowanie
|
http://allegro.pl/sliczne-zlote-obra...191737865.html co sądzicie ? wpadły mi jakoś w oko
|
![]() ![]() |
![]() |
#2536 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo ładne ![]() Sama mam obrączkę z brylancikami i sobie chwalę (nasze są z łączonego złota - białego i żółtego przedzielone falką i kamienie mam w poziomie a nie tak jak tutaj po skosie - zresztą już wstawiałam zdjęcia) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2537 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2538 |
Raczkowanie
|
No u nas ciasto na stołach będzie niestety mieszkam w małej miejscowości i ciężko by bylo z takim podaniem ciasta jak mówisz a jak będzie na stołach każdy sobie weźmie , chociaz początkowo nie podobał mi się ten pomysł bo zazwyczaj są kąciki kawowe no ale wkońcu się zdecydowałam na ciasta na stole , a słuchajcie co do pierwszego tańca wybieracie się gdzieś do szkoly ? Bo ja miałam taki zamiar bo tancerze z nas sredni ale jak obejrzałam na youtubie filmiki to wiekszość układów jest tak porażkowa że aż żałosna chyba niektorzy tańca z gwiazdami za dużo się naoglądali
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2540 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2541 |
Raczkowanie
|
my z mężem nosimy obrączki 8 mm, gruba jest ale wygodna. Pieścionek zaręczynowy też jest tej grubości, po prostu lubię ten styl. Dla mnie bardzo wygodne, obrączkę i zaręczynowy noszę cały czas, kwestia przyzwyczajenia. Nasze obrączki mają wzór jak na zdjęciu ale są z większą ilością białego złota kosztem żółtego
|
![]() ![]() |
![]() |
#2542 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2543 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za wszelkie info o DJ-ach ![]() ![]() ![]() Fajnie dziewczyny, że jesteście, miło mieć z kim pogadać o takich szczegółach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2544 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Aha jeszcze nie wyznaczyliśmy daty ślubu bo się waham. Może coś podpowiecie myślę o kwietniu, maju lub październiku?? Czekam na wasze opinie ![]()
#2545 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy któraś z Was bierze ślub w kościele św. Agnieszki na kalinie?? a może jakimś zbiegiem okoliczności 4 czerwca ??
![]() Witaj Jagodzia133 Z miesięcy które proponujesz to chyba październik ale wczesny i trochę późniejszy maj ![]() Edytowane przez karolkya Czas edycji: 2011-02-18 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2546 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja bym wybrała chyba maj - uwielbiam ten miesiąc, kwitące drzewa itp ![]() A czemu inne miesiące odpadają? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2547 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2548 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie PMki !!!
Chciałabym się pochwalić swoimi skromnymi zakupami dotyczącymi mojego przyszłego ślubu ![]() ![]() Suknie ślubną zamówiłam w salonie Margaret też na tej samej ulicy. Będzie przepiękna ![]() A z moim TŻ uznaliśmy, że ulica Narutowicza, to takie skupisko sklepów z asortymentem dla narzeczonych. Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak się tylko wydaje, że całe wieki się za wszystkim biega. Mi też tak się wydawało. Ale jedne rzeczy załatwisz bardzo szybko, a z innymi będziesz mieć problem. Ja np. buty kupiłam w jeden dzień, suknię w drugim salonie (drugą, którą mierzyłam), i jeszcze parę innych rzeczy znalazłam bardzo szybko. Największy problem mam teraz z biżuterią :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:36.