|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
W kwestii roboty, to mnie nie było rok ( l-4 i macierzyński), kobita co była za mnie na zastępstwie cały czas krytykowała moje metody nauczania
![]() Akurat godzin było tyle, ze ją też zatrudnił i lata do niego jak kot z pęcherzem, a ja nie mam zamiaru się podlizywać I trochę dziwnie się czuję, po w czasie mojej nieobecności pozaczynali jakieś projekty, a mnie nikt o pomoc nie prosi, bo mam małe dziecko ![]() A jak jeszcze raz usłyszę od kogoś, że nauczyciel to ma fajnie, bo pracuje tylko 18 godzin w tygodniu, to mnie krew zaleje ![]() A co z 2 godzinami, które robię co tydzień "ku chwale ojczyzny" za friko, a co z tymi godzinami które spędzam na papierkologii i przygotowaniach do lekcji. Wolałabym iść do biura na 8 godzin, przy czym 4 z nich spędzić na wizażu i piciu kawy i nie musieć przynosić pracy do domu. I jeszcze miasto ma jakieś projekty, coby nam za wakacje nie płacić, bo przecież wtedy nie pracujemy Ileż prawdy jest w klątwie " Obyś cudze dzieci uczył" ![]() Na łeb mi padło, idę spać.
|
#4892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem z siebie dumna![]() Ciesz się tym,że możesz być z dzieckiem dłużej. Szczególnie takim mądrym ![]() A tej mojej koleżance też wszyscy mówili ,że jak wróci to już nie na swoje stanowisko. Wszyscy oprócz Dyr. I ona poczuła się źle potraktowana i nie wróciła po macierzyńskim tylko tydzień przed powrotem poinformowała,ze idzie na wych. I teraz się Dyr. wkurzyła. A wystarczyło zadzwonić i uszanować pracownika wcześniej ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
![]() A czego uczysz? Jeśli można Nie mów,
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
||
|
|
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
Suonko nie tchórz
|
|
|
|
#4894 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- No wiesz :mdleje Nie wiesz że ja z tych strachliwych |
||
|
|
|
#4895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A już na pewno pod względem finansowym ![]() Historii uczę, matki wszystkich nauk
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie tknęłam depilatora, leży i czeka na lepsze czasy;-)
Wózek ma być bardzo terenowy;-))) Na mocno wiejską wiochę. Dziury, wądoły i pagóry, a do tego tam jeszcze będzie budowa. Ale wiecie co, właśnie wpadlismy na pomysł, żeby nie budować się jednak tam, gdzie już zaczęliśmy załatwiać pozwolenia, tylko w drugą stronę od Bolesławca, bo tam bardziej płasko. Musimy tylko podjechać spojrzeć na te działki ( tam są trzy szt. po 12 a, myślimy połączyć dwie, a jedną zostawić na razie pustą, może w przyszłości się tam coś jeszcze zbuduje) czy na pewno będzie nam to pasowało.
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
|
|
|
#4897 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- A co to jest cytomegalia?
|
|
|
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
Suonko wiesz mnie zmusiła zbliżająca się wiosna a golić trzeba nogi często...a po depilacji spokój na dłużej..ciekawe czy będe kolejny raz depilwoać czy wyskocze z maszynką ze strachu
Wywa u mnie też terenowo dosyć ale aż takiego wózka nie musiałam kupować |
|
|
|
#4900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz nawet koło domu te 17 to strasznie dużo... są wózie terenowe lżejsze to może lepiej takich szukać? Nawet pchanie 17 kg plus 10 kg dziecka to nie będzie moim zdaniem frajda... Oczyma wyobraźni widze tą zadyszke jak trzeba na jakieś wnzniesienie wyjechać poprostu... takiej wadze mówie nie- miałąm 19kg wózek głęboki i był ekstra na teren ale ja dziękuje... 5 miesięcy go mordowałam i powiedziałam dosyć. Zrobiłam to dla dziecka, bo był na pasach skorzanych super miękki.
|
|
|
|
|
#4902 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciesze sie, ze Wasze dzieciaczki zdrowe, a chorym maluszkom zycze powrotu do zdrowia. Suonko wspolczuje, ze tak beznadziejnie sie zachowal Twoj pracodawca. Grunt, ze z Lenka wszystko dobrze.
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł sobotni moje Ślicznotki
Zmora obudziła mnie przed 6 swoim ...śpiewaniem Leżę i słucham a tam lalala, a potem nawet jejejeje. Już mu więcej mtv nie puszczę ![]() Nie wiem co z wieczorem będzie, bo raz mam ochotę gdzieś iść, a raz mam ochotę siedzieć w domku Zaraz się wybieram na zakupy, tzn. muszę zaczekać do 7, bo wcześniej sklepy będą jeszcze zamknięte Taa, jasne ![]() Miłej soboty dziewuszki
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie mój syn zaskoczył. Poza pobudką na mleczko jak jeszcze ciemno było spaliśmy do 8
Ide dzisiaj wieczorem na piwo Umówiłam się z koleżanką, z którą pracowałam w knajpie... Ale się ciesze, że aż nie moge się skupić na porządkach
|
|
|
|
#4905 | |||
|
Zadomowienie
|
Fajny ale Koła jak od ciągnika
![]() Cytat:
ale po tym twoim poście chyba mnie się odwidziałoCytat:
zawsze mecze sie z goleniem. ale tz cos wspominal ze moze na dzien kobiet mi kupi depilator.. ![]() Cytat:
![]() Boguś witaj co tam u was?
|
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
ale naskrobane normalnie jak czlek pojdzie spac to wy tyle produkujecie a ja nie mam bardzo czasu na nadrabianie musze domek posprzatac dzis przywieze wreszcie pan meble no a wieczorkiem ta imprezka wiec musze sie na buuuuuustwo robic ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- aha zapomnialam Obie propozycje na nowy watek bardzo mi sie podobaja
|
#4907 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
albo makaron muszle nadziewane szpinakiem z sosem beszamelowym? na zapiekankę nie mam pomysłu Cytat:
Cytat:
lubię uczyć ale denerwuje mnie cała ta otoczka, o której piszesz... papiery itp. suonko ale masakra z tym dyrektorem. dupek! podejrzewam, że to firma prywatna, a prywaciarze liczą każdy grosz. wierzę, że uda ci się znaleźć coś lepszego, żebyś i ty była zadowolona i Lenkę mogła widywać nie tylko w nocy ![]() Agusia ja mam duży pokój w turkusach, brązie i kremie. bardzo lubię to połączenie choć czasem mnie nachodzi myśl, że moja wschodnia krew jest silniejsza od polskiej i lubię takie jarzące kolory
|
|||
|
|
|
#4908 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() wpadłam życzyć Wam miłego weekendu ![]() my dziś do teściów jedziemy.. potem odwożę tz'a na imprezę i zabieram teściową na noc do siebie, żeby mi było raźniej ![]() Agusia do Legionowa mam 32km będziesz miała samochód? jak nie to ja mogę do Ciebei przyjechać![]() to kiedy tu będziesz?? zdjęcia sypialni.... ee... no nie wiem... jeszcze Wam się nie spodoba.. |
|
|
|
#4910 |
|
Zakorzenienie
|
lucky napewno sie spodoba pokaz
|
#4911 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja krew jest czysto polska a ja tez uwielbiam takie mocne właśnie jarzące się kolory ![]() Cytat:
) nie wiem dokładnie w jakim terminie pojedziemy ale na prewno nie długo bo od tzta wszytskich po kolei na szkolke własnie do legionowa wysylaja wiec mego tzta to nie ominie:P powiedzieli ze przed euro wszyscy maja byc wyszkoleni a Legionowo jest troche daleko od wroclawia to tztowi nie bedzie sie oplacalo przyjezdzac autem co tydzien tutaj wiec wpadl na pomysl ze zabierze nas tam ze soba i zamieszkamy gdzies tam w okolicy przez miesiac juz sie nie moge doczekac
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
całkiem fajny
|
#4913 |
|
Zadomowienie
|
Lucky pokazuj sypialnie!
Tarasia sypialnia w szarosci? mhm a z jakim kolorem ? pokaz bo ja lubię szary kuchnie chciala bym sobie zrobic szaro biało zielona![]()
|
#4914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym na twoim miejscu teraz takiego wózka nie kupowała Wogóle bym już wózka nie kupowała ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- no moja Stwora padłą, wie ide sprzątac :/
|
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
Pokazywać sypialnie oczy naciesze
![]() Gochaa 3 kg tożto piórko jakieś![]() Ja wysprzedawałam wózki i kupiłam jeden coś pomiędzy parasolką spacerówką (ten używany baby design sprint) i wyleczyłam sie z wózków, bo po co szaleć dla ponad rocznego dziecka... |
|
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
Joker z Coneco
|
#4917 |
|
Zadomowienie
|
a w ogole zapomnialam wam napisac, że śniło mnie się, że rodziłam i urodziłam dziewuszke Maję
poród bardzo lekki i prawie nie bolesny a my z kilkudniową niunią w wózeczku i Filipkiem za rączke poszliśmy na spacer po mieście
|
#4918 | |
|
Zakorzenienie
|
ups, sory na stronie Coneco pisze ze wazy 6,6 kg
---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
a może proroczy....
|
|
#4919 |
|
Zadomowienie
|
Może być i proroczy, Ja baardzo chciała bym mieć córeczke ale za kilka lat
|
#4920 |
|
Zakorzenienie
|
Gochaa hehe mój warzy 8,5 ale to też ok, bo w porównaniu z 13kg to sama sobie wniose go po schodach z dzieckiem czy zniose... nie musze się mordować. no i jest stabilny, szeroki, nie wywrotny a przy moim łobuzie to przydatne
Mam nadzieje, że on nie będzie zresztą z tych dzieci co nie bardzo chcą ze swoich kończyn chodnych korzystać...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

Tzn, ta rozmowa to była tylko formalność, wydaje mi się, że mieli kogoś już wcześniej "upatrzonego", a pozostałe rozmowy obywały się, bo się umówili już na nie. Zostałam olana przez Panią Dyr, spóźniła się 40min i jej pytania też były żałosne. Ale może to i dobrze - widocznie to nie firma dla mnie. Skoro oni tacy na odpiernicz... 
Jestem z siebie dumna

Umówiłam się z koleżanką, z którą pracowałam w knajpie... Ale się ciesze, że aż nie moge się skupić na porządkach
zawsze mecze sie z goleniem. ale tz cos wspominal ze moze na dzien kobiet mi kupi depilator..