![]() |
#1651 |
Zadomowienie
|
Dot.: Technik farmacji -warto?
my uczac sie od wrzesnia jestesmy na literce H i powiem Wam ze nie narzekamy na synonimowa nude
![]()
#1652 |
Raczkowanie
|
ja obecnie znów chora
![]() jutro pomimo choroby muszę pójść na poprawkę z farmakologii ![]()
#1653 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Po to mam oczy, by samodzielnie oglądać świat, nie potrzebuję pomocy innych. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Farmacja ![]() - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 27.08.11. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1654 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas są też takie kursy, ja mam już 3 na koncie: masaż sportowy, arteterapię i język angielski - uzawodowiony. Fajnie bo można sobie potem dodać do CV takie kursy ![]() Poszłabym jeszcze na jakiś, ale niestety już chyba nie mam możliwości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1655 | |
Zakorzenienie
|
super te kursy, zazdroszczę!
![]() ![]() |
![]() |
#1656 |
Zakorzenienie
|
u mnie tez sa te kursy mam juz wychowawca kolonijny(ale ja studiuje tez tir) wiec bardzo mi si mysle ze to przyd jesli nie bede chciala w farm. pracowac
mam tez angielski i asertywnosc |
![]() ![]() |
![]() |
#1657 |
Przyczajenie
|
PP1820 dziękuje za informację ,mam jeszcze pytanie na stronie akademi znalazłam harmonogram rozkładu zajec ale wydaje mi sie mało godzin ?? jak to sie ma do rzeczywistości??
http://www.akademia-zdrowia.pl/index.php?ids=461&plan=1 i nie widzę łaciny????? Ps kupowaliscie jakieś ksiażki?? my zaczynamy w pon. o 14.00 być moze kiedys sie spotkamy ![]() jeszcze raz dziekuje za info . buziaki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1658 |
Raczkowanie
|
Witam przyszłe, i już, farmaceutki
![]() A ja jestem półfarmaceutką, a to dlatego, ze należę, niestety, do grona pechowców, którym nie udało się zdać egzaminu za pierwszym razem (2010) Ubolewam straszebnie, gdyż poległam na tak fantastycznie prostej recepcie, brr! I dygocę przed czerwcem. Nie mogłam poprawiać w styczniu, nawet w deklaracji było zaznaczone -'osoby zdające w sesji letniej poprawa w czerwcu' Strasznie przeżywałam tą moją porażką, u nas, wiele osób nie zdało, niektóre naprawdę mądre i jedne lepszych uczennic. Często się tak dzieje, gdy za wiele się kombinuje- mój przykład ![]() Pierwsza myśl jest jednak najlepsza, to moja mantra od nieszczęśliwej sierpniowej daty.. Życzę wszystkim powodzenia! I sobie też ![]()
#1659 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1660 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie ma u nas takiego przedmiotu jak łacina ale uczymy się jej normalnie na przedmiotach. Zwłaszcza na TPLu i farmakognozji ![]() Co do książek to każdy kupuje na własną rękę. Oni podają tylko tytuły, jak ktoś chce to kupuje a jak nie, to nasza sprawa ![]() Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz śmiało na priv ![]()
Po to mam oczy, by samodzielnie oglądać świat, nie potrzebuję pomocy innych. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Farmacja ![]() - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 27.08.11. ![]() Edytowane przez PP1820 Czas edycji: 2011-02-16 o 14:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1661 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nieprzytomni i z gorączkami łaziliśmy na wszystko..
![]() |
#1662 |
Zadomowienie
|
Trochę przerażacie tą obecnością, u mnie wystarczy mieć 50%. Oczywiście nie wyobrażam sobie 50% obecności na ćwiczeniach z TPLu-nic bym nie wiedziała chyba...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1663 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko, że jeżeli przez pozostałe 50% faktycznie Cię nie było to nie miałaś szans na żadną poprawę/zaliczenie, a w okienkach na oceny pojawiało się 0, a wiadomo jak to obniża średnią. Powiem Ci, że przy mojej kadrze nauczycielskiej, mimo mojej ponad 9o procentowej frekwencji na TPL'u nie zdążyliśmy przerobić, np. niezgodności, które są przecież naprawdę megaważne! Poza tym wyniosłam ze szkoły raczej wrażenie dobijania słuchaczy i zniechęcanie niż ich motywowanie..
![]() |
#1664 |
Przyczajenie
|
Witam Was raz jeszcze
![]() Edytowane przez agnes28agnes Czas edycji: 2011-02-17 o 18:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1665 |
BAN stały
|
Hej ja jestem na II semestrze farmacji. Jeżeli chodzi o nieobecności to obowiązek jest odrabianie ćwiczeń, reszty nie. Mamy 1 dzień w tyg gdzie nie mamy ćwiczeń i można ewentualnie wtedy sobie odpuścić.
Ogólnie jedna rada nie mieszkajcie w internacie o ile macie taką możliwość bo tam ani dobrze nie można się uczyć a o wyspaniu się w ogóle nie ma mowy ![]() Dzisiaj wróciłam do domu odpuściłam sobie piątek muszę wypocząć. Szkoła mnie wykańcza, normalnie wrak człowieka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1666 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mogę się jedynie wypowiedzieć, że kierunek bardzo fajny, choć nie najłatwiejszy. Jeżeli masz możliwość studiować farmację to zdecydowanie zachęcam, ja niestety nie miałam takiej możliwości, stąd wybrałam 2letnie studium.. Wszystko zależy od kadry i oczywiście od wkładu własnego ![]() Rusza od marca, więc pod jaki nabór należycie? Egzamin styczniowy czy czerwcowy?
![]() |
#1667 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Po to mam oczy, by samodzielnie oglądać świat, nie potrzebuję pomocy innych. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Farmacja ![]() - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 27.08.11. ![]() Edytowane przez PP1820 Czas edycji: 2011-02-18 o 07:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1668 |
Przyczajenie
|
dziekuje Wam za te odpowiedzi
Jeżeli masz możliwość studiować farmację to zdecydowanie zachęcam, ja niestety nie miałam takiej możliwości, stąd wybrałam 2letnie studium.. Wszystko zależy od kadry i oczywiście od wkładu własnego - to nie sa studia tylko rowniez 2 etnie studium i jest to nabór zimowy - malo osob bylo zapisanych i chyba dlatego tak późno. -umowe napewno przeczytam z lupa w reku ![]() A do jakich szkol Wy chdzicie ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1669 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1670 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1671 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1672 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny ;-) Przeczytałam cały Wasz wątek, aby być na bieżąco, dużo rzeczy ciekawych i przydatnych się dowiedziałam dzięki temu (do niektórych z Was pisał na pv - dzięki jeszcze raz za info
![]() ![]()
#1673 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczywiście egzamin zdała i teraz odrabia staż. Wydaje mi się, że nie możemy uogólniać szkół TEB czy Stopka, bo jednak to zależy od wykładowców w danym mieście ![]() Może znajdzie się ktoś kto wie cokolwiek na temat tej szkoły w Twoim mieście ![]()
![]() |
#1674 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1675 |
Raczkowanie
|
Na przykład u mnie ćwiczenia z analizy leków polegały na nauce z prehistorycznego podręcznika różnych regułek na blaszkę. Jeżeli podczas odpowiedzi zmieniłaś definicję na 'swoje słowa', zawsze było jakieś 'ale', bo nie tak jak w książce. Wiem, że koleżanki w innych miastach wykrywały kationy i tym podobne, a my w zamian musiałyśmy umieć reakcje chemiczne na pamięć.
Natomiast w IV semestrze dla odmiany wzór strukturalny barbitalu i takie inne ciekawostki ![]()
#1676 |
Zadomowienie
|
Czy któraś z Was kojarzy książkę http://www.drops.pl/ksiazka/farmacja-praktyczna/ i może coś o niej powiedzieć?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1677 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
U mnie na analizei już od I sem. było wykrywanie kationów anionów, substancji leczniczych, z tym że też obowiązywały do tego wszystkiego reakcje itp. Wzory leków też trzeba znać i umieć ich użyć w różnych reakcjach, które są w danym czasie potrzebne ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1678 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Cały nasz TPL- wykłady polegały na tym, że przepisywaliśmy slajdy właśnie tej książki do zeszytów. Książki nie miałam, ale mój zeszyt to jakiś ułamek tej książki ![]() Ja się w książkę nie zaopatrywałam, ale polecałabym ![]() Jak również do farmakologii 'Farmakodynamikę' Pana Jańca
![]() |
#1679 |
Zadomowienie
|
A my dzisiaj robiliśmy syropy
![]()
#1680 |
BAN stały
|
hej dziewczyny. Ja w poniedzialek mam sprawdzian z glikozydów i z surowców.... Miałyście już z tego? trude???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.