|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube - cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
A ja w ogóle nie maluję paznokci, bo jak ogarniam mieszkanie, to cały mój wysiłek idzie na marne
dla mnie czekanie, aż lakier wyschnie jest mocno męczące
|
|
|
|
#4053 |
|
Przyczajenie
|
Mam u siebie książkę " Piękne Paznokcie" napisaną przez Ji Baek, która prowadzi własny salon kosmetyczny, w niej również znalazłam :
czy to nie wystarczający dowód? |
|
|
|
#4054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spotkałam się raczej ze stwierdzeniem, iż budowa błony komórkowej może zawierać większą, bądź mniejszą liczbę lipidów. To, że ktoś ma salon :P nie przekonuje mnie zapytam dermatologa.Ale to był taki mały OT ja z natury ciekawskich, szukam dalej odpowiedzi
Edytowane przez BajaderkowaBaba Czas edycji: 2011-02-19 o 12:42 |
|
|
|
|
#4055 |
|
Przyczajenie
|
Wiesz łój to tak naprawdę tłuszcz, a wydaje mi się, że paznokcie rzeczywiście "wydalają" coś takiego, tylko nigdzie nie ma wytłumaczenia, jak to się dzieje.
|
|
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
W szale zakupów maski Queen Helene ja też się na nią skusiłam... Jednak maseczka nie pod pasowała mi, więc może któraś z was ma ochotę na wymiankę?
Bo użyłam jej tylko 3 razy i szkoda żeby taka wielka tuba mi się zmarnowała
|
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
KUDFS,AO4R23Q0W4REWQAsda$ qwar(_
di napisałam długiego posta i go skasowałam, zaraz się zabiję. chodziło o to że dziękuję wam wszystkim za drązenie tematu, Kayako dziękuję za kondolencje przydadzą się ![]() lakiery essence są takie tanie i śliczneVampi_z_piekla_rodem koleżanka mi sugeruje że to może być od zaburzen hormonalnych, myślałaś o tym? ja zaczęłam chociaż u siebie tego nie zauważam. dobrze że nie jestem z tym sama dobra, włączyło mi się pogrubienie i nie wiem jak wylączyć, whuhuhu ;((( dzisiaj spróbuję przejechać po płytce paznokcia pilnikiem by byla troszczkę chropowata, potem szpirytus i damy radę. co do bazy używalam dwóch jedna lovely druga bodajże golden rose ale głowy nie daję no i odbyło się bez szału |
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
co do zaburzeń hormonalnych, to może coś w tym być, bo ja się leczę na niedoczynność tarczycy
jak przeżyjesz tę kurację pilnikowo spirytusową, to daj znać
|
|
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, po umyciu i ułożeniu dziś włosów postaram się zająć mymi pazurkami, jestem skłonna zrobić wiele ;p
|
|
|
|
#4060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wiem co to łój, miałam z tego egzamin po części ![]() Nie ma co wątku zaśmiecać lecimy dalej z filmamiPotrzebuję dobrego kremu do rąk Edytowane przez BajaderkowaBaba Czas edycji: 2011-02-19 o 14:03 |
|
|
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam zaburzenia, a konkretnie zapalenie tarczycy. Pamiętam jak niedawno pisałam w tym wątku, że udało mi się wygrać walkę z utratą włosów.. No to niestety- nie udało się. Po 2 miesięcznej niesamowitej poprawie wróciłam do stanu początkowego.
Mój lekarz mówi, że leczenie tarczycy i przyjmowanie hormonów jest ważniejsze niż wypadanie włosów, więc na razie przyjmuje euthyrox i staram się nie myśleć o tym, że moja kitka jest "grubości" porównywalnej do kilku nitek makaronu.. A wraz z zaburzeniami tarczycy dostałam również całkowicie wysuszoną skórę ciała oraz sporadyczne suche placki na twarzy ( bo cerę mam tłustą, mieszaną- zależy)..
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem Vampi, czytałam twoją historie, bardzo mi przykro że walka z włosami się tak zakończyła... Wierzę że będzie lepiej
|
|
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
tak, po prostu krew mnie zalała po piątej takiej reklamie podczas przeglądania filmików na joemonsterze
|
|
|
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś daję radę i nie tracę wiary.
A wracając do tematu paznokci - ja po prostu zrezygnowałam z malowania Staram się mieć je po prostu ładnie opiłowane i przycięte![]() W ogóle to jest takie niesprawiedliwe - niektórzy rodzą się z bujną czupryną, piękną cerą i zębami.. a ja o wszystko muszę walczyć i jakoś efektów nie widzę ( no poza aparatem, który wyprostował mi zęby).
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
Nie martw się, też znam ten ból w kwestii zębów. Musiałam wyrwać cztery zdrowe, zostały jeszcze cztery (wszystkie ósemki). Dni pełne bólu i zapalenie zębodołu i kilka tysięcy potem mam uśmiech jak człowiek. Serce mnie bolało po prostu bo dla innych jest to normalne.
|
|
|
|
#4067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przynajmniej widzę poprawę, nie chodzę jak zombie, i mam siłę wstać rano z łóżkaCytat:
|
||
|
|
|
#4068 |
|
Raczkowanie
|
http://www.youtube.com/user/PoznajSingapur
Nowy kanał Azjatyckiego Cukru, znaczy kanał bardziej chyba jej męża. Choć na filmiku są oboje. Uwielbiam takie filmiki - można się wiele dowiedzieć o innych krajach |
|
|
|
#4069 |
|
BAN stały
|
A propos zębów - miała ktoś z Was usuwane chirurgicznie? To się chyba tak nazywa... Chodzi mi o rozcięcie dziąsła i wyciągnięcie zęba, a nie chamskie wzięcie go w objęcia i wyrwanie z kawałkiem mięcha.
Nudy na YT. Nudy w serialach. Nudy w animcach. Nudy w książkach. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam miałam mieć ale za każdym razem coś szło nie tak - to moja miesiączka, to lekarz na urlopie, potem mi skończyły się wolne dni i muszę czekać do wakacji. bo ja wiem że u mnie to będzie gruba impreza i to nie będą tylko dwa dni wolnego. boję się szalenie, ale jak trzeba to trzeba.
|
|
|
|
#4071 |
|
Raczkowanie
|
Zamiast się denerwować, zainstaluj Adblocka. Ja nie widzę żadnych snickersów.
Edytowane przez LalkaNatalka2 Czas edycji: 2011-02-19 o 15:00 |
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
-_- dobra, pozostawię to bez komentarza, dziękuję, nie wiem jak ja sobie bez ciebie wcześniej radziłam
|
|
|
|
#4073 |
|
Raczkowanie
|
Uwielbiam takie komentarze bez komentarza. Nie wiem o co Ci chodzi, bo Twoja dramatyczna stopka wskazuje na to, że jednak sobie nie radziłaś z reklamami.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4074 |
|
BAN stały
|
A czego się boisz, jeśli można wiedzieć?
Bólu po prostu, czy wiesz coś o tym, czego ja nie wiem? Przybliż mi proszę trochę temat.
|
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
Bólu po zabiegu, za każdym wyrwanym zdrowym zębem miałam zapalenie zębodołu - po prostu mam do tego tendencje. Wiem że i tym razem nie obejdzie się bez powikłań. Mam problemy z krzepliwością krwi, nawet biorę tabletki anty (które powinny krew zagęszczać) ale i tak dupka, zawsze wszystko co może z moimi zębami idzie nie tak. Ja już wiem co mnie czeka dwa dni po zabiegu. I panika mnie ogarnia :/ zbiorę zapas zaldiaru i zakopię się w łóżku...
|
|
|
|
#4076 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam ;-) ósemki, wszystkie cztery, ale usuwałam po jednej. z jednej strony minimalnie wyrżnięte, ale rozcinać i chirurgicznie się babrać trzeba było za każdym razem, przy 3 zębach udało się panu doktorowi (swoją drogą chyba trafiłam na świetnego w tym fachu, bo nie cierpiałam zbytnio, żadnych powikłań i ładnie pozaszywał) wyciągnąć całego, więc te 3 nawet mam na pamiątkę, 4 trzeba było kawałkami no ale był dziwnie ułożony i głęboko schowany ;p
|
|
|
|
#4077 | |
|
Killing me softly
|
Cytat:
(żeby urodowo było )
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4078 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Boję się tego orcowania kawałkami żelastwa w mojej buzi, kurde Ale jak nie zrobię z tymi ósemkami porządku teraz, to one kiedyś zrobią porządek ze mną ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
Ja chcę niebieski teraz
|
||
|
|
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
no, ja wiem że na dole nie ma problemu, natomiast u góry gdzie miałam dużo gorsze stłoczenie będzie bardzo trudno wyjąć te zęby :/
|
|
|
|
#4080 |
|
Zadomowienie
|
u mnie właśnie po usunięciu dolnych było 2-3 dni bólu i utrudnione jedzenie, ale górne bardzo szybko, sprawnie, sam zabieg może 10-15 minut, a plus znieczulanie to może po pół godziny zawsze siedziałam w fotelu. ale to oczywiście znów jest sprawa bardzo indywidualna i wiele aspektów się na to składa, także nie ma co gdybać i jak trzeba to iśc usunąć, ja z perspektywy czasu (2-3 miesięcy) bardzo się cieszę, że to zrobiłam, bo już przynajmniej z tym problemów mieć na przyszłośc nie będę ;-) no ale tak jak mówię, jedni mogą mieć gorsze wspomnienia inni lepsze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.

Poza tym drażni mnie, że zmieniają barwę po pomalowaniu paznokcia - ciemnieją, np. z koloru szarego robi się brązowy
Z tego co zauważyłam, nie jest to tylko moja opinia.

Bo użyłam jej tylko 3 razy i szkoda żeby taka wielka tuba mi się zmarnowała

Ja chcę niebieski teraz