|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Hospitalizacja, leczenie w przypadku ED - info, doświadczenia.
wprawdzie o Komorowie się nikt nie wypowiedział, ale może z Lublinem będzie inaczej. czy, któraś z Was leczyła się na oddziale w Lublinie http://katalog.mediweb.pl/oddzial-le...n,k146577.html ?
poza tym jakie macie doświadczenia z Krakowem? długo się tam czeka na miejsce? piszcie co wiecie, bardzo proszę!! ![]() za dwa dni idę do Komorowa na oddział nerwic, ale jest mi on bardzo odradzany na innym forum. podobno ludzie z ED (i nie tyko) są pozostawieni sami sobie. na dodatek tydzień temu facet w tym ośrodku popełnił samobójstwo (to już drugi taki przypadek w tym miejscu) i śni mi się to po nocach!!! będę się bała chodzić tam po korytarzach!! w ogóle ośrodek jest bardzo mroczny. jak byłam na kwalifikacji to aż mnie ciary przeszły. zajęcia są tylko do 15.00, a potem hulaj dusza piekła nie ma, każdy robi co chce. można wychodzić. nikt tam nikogo nie pilnuje. oczywiście pójdę tam, bo na razie i tak to tylko dwa tygodnie tzw. rozpoznania, ale jeśli tam będzie źle to chcę szukać czegoś innego. no i te ciągłe myśli- przecież nie jesteś wystarczająco chora żeby wzięli Cię na specjalistyczny oddział ![]() bardzo Was proszę o wszelkie opinie.
Rozmawiając ze mną wcale nie musisz być świrem... Ale miałbyś dużo łatwiej! K.V. odzyskuję serce do życia Edytowane przez Asilos Magdalena Czas edycji: 2010-10-31 o 16:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
Witam. Chciałam zapytać jaki jest warunek hospitalizacji?
Ja jestem przed wizytą u psychiatry, ale mam stwierdzone znaczny ubytek wagi, depresja i inne jak np. za niskie ciśnienie, niski cukier.. Na rozmowe mam jechać do Rzeszowa. Czego mam się spodziewać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
U mnie bylo podobnie...Jak ja pojechalam do psychiatry na drugi dzien bylam juz w szpitalu na oddziale psychiatrycznym.Spedzilam tam prawie miesiac, ale byl to najgorszy miesiac w moim zyciu....
![]() |
#94 |
Przyczajenie
|
Witam,
oriantujecie sie moze, czy istnieje cos takiego jak np prywatna klinika? cos takiego, gdzie musialabym jesc, ale nie psychiatryk. gdzie bede mogla przytyc na wlasnych warunkach i duza czesc mnie chce tego bardzo bardzo (wiadomo, w glowie mam rozne mysli). ale staram sie bardzo, ale nie jest to latwe... zastanawia mnie, czy nie ma czegos takiego, o nie tak ostrych regulach itd, ale gdzie jednak bede miala NAKAZ jedzenia. nie znam sie, dlatego pytam o rade..? czy cos takiego mialoby w ogole sens? chce byc zdrowa, chodze na terapie. Jednak wydaje mi sie, ze gdyby cos takiego bylo, wiedzialabym ze nie mam wyboru, bo w domu jem, ale jest to dla mnie okropne. Pewnie napiszecie mi,ze pisze jakies straszne glupoty itd, przepraszam, po prostu jestem strasznie pogubiona i jednoczesnie wiem, ze musze wyzdrowiec i bardzo bym chciala. Naprawde sie nie znam, ale nie chodzi mi o szpital z przymusu itd, ale nie oczekuje ze bede sobie lezala jadla co i ile chce, lekkie produkty, miala komputer telefon i przepustki kiedy chce, hehe. rozumiem, ze nie o to chodzi. pozdrawiam Was supermocno, Kochane!! ![]() i prosze o porade i nie wysmiewajcie mojego debilneo pytania, prosze... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Słyszałam o klinicie w Bielsko-Białej "OD NOWA" mają strone interentową, i dość fajnie to wyglada ![]()
![]() |
![]() |
#96 |
Przyczajenie
|
---
Edytowane przez koHoliczka Czas edycji: 2011-01-18 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() użytkowniczki, nie zwracajcie uwagi na emotikony i lekki ton, zgaduję, że to mechanizm obronny:P albo sposób na odwrócenie uwagi od problemów. albo wyraz nieumiejętności tudzież niechęci do rozmawiania o nich. bądź co bądź. proszę, nie bagatelizuj. opisujesz niefajne wyrazy autoagresji, których zdecydowanie powinnaś zaprzestać i które świadczą o tym, że potrzebujesz pomocy. Bardzo. kurczę, złe jest zarówno pisanie o objawach kreując przy tym postać 'ja męczennik' jak i oswajanie ich poprzez opisywanie ich lekko i beztrosko. w ogóle, po co opisywać? tak szczegółowo? brzmi absurdalnie, ale to naprawdę może kogoś zachęcić do podobnych praktyk. Ja, parę miesięcy temu, prawdopodobnie po przeczytaniu tego, sama zrobiłabym coś głupiego. więc dość, okej? proszę. można wyrazić to samo slowami: "zdarzają mi się epizody autoagresji". i zrozumiemy, że sobie szkodzisz, bez niepotrzebnego zgłębiania szczegółów. każda autoagresja jest zła, choćby nie zostawiała śladów na ciele.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
No niestety... Ale już jakos wytrzymuje. Wytrwam, kupuję tone gum do żucia i żyję beztrosko
![]() ![]() Iza jesteś jak strażnik Teksasu ![]() Postanowiłam usunąć tamta wiadomość. Lepiej nie kusić innych. Edytowane przez koHoliczka Czas edycji: 2011-01-18 o 13:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
koHoliczka, wiesz co jest najsmutniejsze ?
Że za kilka lat, spojrzysz na swoje ciało i pomyślisz ' Boże, jak ja zmarnowałam sobie życie..."
![]() |
#101 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja wiem, zdaję sobie z tego sprawę. Dlatego chcę przestać, teraz jest dobrze. Oglądałam taki program o nerwicy natręctw i jedna laska wyrywała sobie włosy z głowy, tak myslę, ze tez mam nerwice. Ale jak juz słowo się rzekło nie pozwole żeby coś/ktoś kierowało moim życiem. Zostawiam siebie w spokoju na rzecz gum ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Ja też często stosuję autoironię (i myślę że wynika to chyba z bezsilności) i potrafię się "śmiać" w sytuacji, kiedy powinnam być właściwie załamana. I bynajmniej nie jest to śmiech spowodowany radością tylko raczej służy on rozładowaniu napięcia.
"Ja wiem, zdaję sobie z tego sprawę. Dlatego chcę przestać, teraz jest dobrze." No właśnie: teraz czyli w tej chwili. (?) "Oglądałam taki program o nerwicy natręctw i jedna laska wyrywała sobie włosy z głowy, tak myslę, ze tez mam nerwice. Ale jak juz słowo się rzekło nie pozwole żeby coś/ktoś kierowało moim życiem. Zostawiam siebie w spokoju na rzecz gum ![]() ![]() Czy jakiś lekarz cię diagnozował w tej kwestii? Akty autoagresji występują też w innych schorzeniach, niekoniecznie związanych z psychiką ale z samą strukturą mózgu. Poza tym mi tu bardziej zalatuje jakimś stanem maniakalnym .Ale to do lekarza należy diagnoza i dalsze postępowanie. Gumy nie załatwią problemu. Problemy psychiczne nieleczone nasilają się i potrafią uniemożliwić normalne życie. Osoby labilne emocjonalnie mają też niestety skłonności do uzależnień od różnych środków psychotropowych a to jest jedno wielkie oszustwo. Tak więc w skrócie: d... w trok i do lekarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Przyczajenie
|
a jest cos takiego, nie szpital psychiatryczny, a bardziej cos w rodzaju kliniki, osrodka, dzie lezy sie np. 2 tyg i nie pakuja w ciebie 6 kanapek na kazdy posilek (nie jestem w stanie tyle zjesc, chce wyzdrowiec, ale np z produktami dowozonymi przez rodzicow, pelnowartosciowymi, ale nie bulka maslo szynka, bo takich rzeczy nie jadlam nigdy, a teraz oczywiscie mam skurczony bardzo zoladek do tego)
nie oczekuje oczywiscie luxusow i swobody i lezenia spokojneo i wcinania dobryh rzeczy i ogladania filmow czy os takieo, hehe. Pytam po prostu czy orientujecie sie co jak nie szpital? Ktos pisal o jakis oddzialach, gdzie jest np pani dietetyk i szykuje posilki z dowiezionych produktow (oczywiscie musza byc zaakceptowane itd, nie chce jedzenia light, rozumiem sens leczenia) i nie ma az tak ostrych regul... bo wlasnie boje sie PSYCHIATRYKA, bardzo, a moja waga nie zagraza zyciu, wiec nie wiem, co wiecie, uwazacie, jakie macie doswiadczenia? bardzo prosze o porady, pozdrawiam, ewa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Może i jest takie cuś jednak pewnie jest to jakaś prywatna klinika. Poszukaj w necie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Była któraś w Szczecinie w Zdrojach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Szukam opinii na temat szpitala w Krakowie na Kopernika i Sobieskiego w W-wie. Oddzial dla dorosłych. Chodzi mi o leczenie, trapeutów/lekarzy. Będę bardzo wdzięczna!
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Normalny psychiatryk, masz kontrakt, który określa jakie są przywileje przy jakiej wadze. Leżenie 1,5h po głównych posiłkach, kible po jedzeniu i po lekach są zamykane. Nic specjalnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak ktos sie musi zalatwic wtedy?
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
"a jak ktos sie musi zalatwic wtedy?"
To ma tak zwany problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
A co jeśli ktoś chce się wypróżnić po jedzeniu? Mnie bardzo często gna do toalety po śniadaniu.
![]() |
#114 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
wydaje mi sie, ze moze z nadzorem
![]() |
#116 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
Ja byłam tylko raz, dwa miesiące temu wyszłam ;>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.