|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
No to muszę N. skatować, żeby ściągnął.
Co do Twojego pomysłu na prezenty dla gości, Neno, jest świetny! Sama chciałabym dać im coś, co sprawi radość i na widok czego się uśmiechną, a ciasto weselne jest strasznie oklepane. Tylko ja póki co nie mam żadnego pomysłu na upominki :/. Zapomniałam wcześniej napisać, buty są przepiękne, przecudowne |
|
|
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Cytat:
a no większość z nas już nie może się doczekać I tak planujemy ale większość rzeczy po prostu już trzeba załatwić
|
|
#1143 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kochane dziewczynki!!! Pisałam z Wami codziennie od kilku dni, dzieliłam się moimi przemyśleniami, ale na razie nie mam głowy ani samopoczucia dobrego, by pisać o tym...Stała się bardzo przykra sytuacja u nas. Moja przyszła teściowa dałą nam do zrozumienia, że nie chce żebyśmy dłużej z nimi mieszkali, a dokładnie ja, więc wróciłam do rodziców z ukochanym i nie chcemy tam być, niech ma święty spokój, chociaż nic się nie stało, miała po prostu zły dzień i wyżyła się na nas, mówiąc o kilka obraźkliwych słów za dużo
teraz dzwoni i pewnie chce przeprosić, ale ja chcę nam obu dać czas więc nie odbieram.Może za jakiś czas wrócę do Was![]() * Całuję mocno i pozdrawiam!
|
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
PM
właśnie się dowiedziałam, że do byłej TŻ dotarła nowina o naszym zaślubinach i oznajmiła że do tego nie dopuści gdy były początki moje i TŻ ten babsztyl mnie nachodził, wydzwaniał itp. itd. nie mam szczęścia do tych dziewuch
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
fraise cieszę się że buty Ci się podobają, ale plan mam taki że na sesję i do Kościoła wezmę wysokie (12 cm) a na tańce wygodne, więc kolejna para wysokich butów chyba by mnie dobiła
ooo a w tych się normalnie zakochałam plus różowa wstążeczka na papilotkach... no i te winietki mogłyby wyglądać tak:
|
|
|
|
#1146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A teraz opowiadaj o Was wszystko I pochwal się pierścionkiem, jeśli jest ![]() My zaręczyliśmy się w lutym zeszłego roku i od tego czasu obmyślamy... Ale prawda jest taka, że wiele usług trzeba już teraz zamówić, bo potem zostają same ochłapy ![]() fraise, to obaj nasi TŻtowie dziś śnili ślubnie Mojemu się pierwszy raz zdarzyło, do tej pory ze mnie się tylko śmiał, że co chwila mam jakiś koszmar Byłam wczoraj u gina i po rozmowie zdecydowałyśmy, że odstawiam. Tzn. dostałam bezterminową receptę na jeszcze inne (Logest - któraś coś słyszała?) żebym jak będzie mi trzeba, mogła wykupić, ale generalnie przynajmniej na parę miesięcy odstawiam i zobaczę, jak się zachowa mój organizm... Tak sobie pomyślałam, że tak czy siak, nawet jeśli zrezygnuję zupełnie z pigułek, to przed ślubem i tak chyba ze 2 miesiące wezmę, żeby w razie czego regulować czas @... Bo nie wyobrażam sobie mieć pmsa tuż przed ślubem, ani @ w trakcie. A póki co teraz mam pmsa i zachowuję się koszmarnie, nakrzyczałam dziś na TŻta prawie bez powodu, a On mnie jeszcze przepraszał Nienawidzę tych kilku dni przed, powinno się mnie wtedy izolować od ludzkości.kicia, też fajna fryzurka Ja też będę chciała coś loczkami lub falami pospinanymi... Ale w sumie na razie wyobrażam sobie tylko przód fryzury, te warkocze francuskie, resztę chyba zostawię fryzjerce.nena, no myślę, że to fajny pomysł, tylko kiedy byś je piekła i dekorowała? Bo w sumie dużo wcześniej to nie bardzo, bo przecież będą niezjadliwe, a w ostatniej chwili nie wiem, czy będzie czas na to... Fajnie, że Czarny łabędź jest dobry, też lubię Aronofskiego. Ale chyba my poczekamy, aż będzie do ściągnięcia, bo nie bardzo teraz mamy czas na kino. Veronika, życzę, żeby się wszystko wyjaśniło i żebyście się pogodziły, bo jednak konflikt z teściową to masakra ![]() kindziulindzia, okropna taka była! Czy ona ma jakieś problemy z psychiką, czy jak? Jak może sobie jeszcze wyobrażać do tej pory, że Twój TŻ w ogóle o niej myśli? Yh, nie współczuję sytuacji... Będę dziś pierwszy raz w życiu piekła schab ![]()
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-02-19 o 14:00 |
|
|
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile to... coś... to dziecko... ma lat?... jezuu no zbiła bym taką laskę... A Twój TŻ o tym wie?? ale żem się zdegustowała. Veronika 3maj się niektóre teściowe takie są. Dlatego ja jak bym miała teściową to bym nie chciała z nią mieszkać. Nawet jak by była najwspanialszą osobą pod słońcem.
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Kindziulindzia i Veronika24 aleście tu niusa dały....
Veronika24 - na pewno wszystko się ułoży, kobitą sie nie przejmuj...niech ochłonie. Wszystko będzie dobrze ![]() Kindziulindzia...co za laska!!! nie mam pytań!!! Ja sobie nawet nie wyobrażam gdyby do mnie dotarły podobne wieści, chyba bym dostała palpitacji...cieszę się że tak z humorem do tego podchodzisz i podziwiam za spokój
|
|
|
|
#1149 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny! Nie było mnie od środy a tu do nadrobienia 15 stron-
Wódka - 0,5 l na osobę (razem z dziećmi i niepijącymi), z doświadczenia rodziny wiem, że to wystarczy. Dekoracja sali - nie mam pojęcia. Myślałam o śmietankowo-groszkowym wystroju (ciepły seledynowy), śmietankowo-fioletowym lub śmietankowo-pudrowo różowym wystroju. Sala w odcieniach beżu i w drewnie więc wszystko pasuje. Do czasu wesela mogą jeszcze pomalować. Na pewno nie chcę balonów, będzie dużo żywych kwiatów, białe obrusy i pokrowce na krzesła. Może coś doradzicie? Jedzonko dla usługodawców - oczywiście zapewniamy, tak jak dla gości. O alkohol i zespół się nie martwię. To dobrzy znajomi mojego taty, nie jedno wesele znajomych i rodziny obsługiwali, wiedzą ile mogą wypić i nic po nich nie słychać. Pieniążki z wesela - oczywiście są dla nas. Podróż poślubna - na to raczej nam nie starczy pieniążków, może pojedziemy w góry, np. do Zakopanego. Priorytetem będzie mieszkanie. Witam wszytskie nowe PM-ki Zapisaliśmy się na kurs tańca towarzyskiego jakiś czas temu |
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek!!!
E87 i egyptianess witam Was bardzo serdecznie (kicia) to pierwsze rozwiązanie bardzo mi się podoba, ale właśnie na kimś, bo na sobie tego nie widzę. Ja to w ogóle się głęboko nad welonem zastanawiam, co ja poradzę na to jak mi się to nie bardzo widzi... Nattiv i melod_y gratuluję zaliczenia egzaminów ![]() nena1984 słodziutkie te muffinki. Pomysł bardzo dobry. Trochę się napracujesz przy ozdabianiu, nie ma co. Za stronkę dziękuję, bardzo mi się przyda na dekorację kruchych ciasteczek w ramach podziękowań za prezenty i obecność gości na weselu. Mój sąsiad się chajta w kwietniu, więc jak dostane paczuszke ciasteczek sfotografuję i wstawię, wtedy będziecie miały większe wyobrażenie o co mi chodzi. A teraz dołączam ciasteczka, które bardzo mnie urzekły i gdy tylko zdabędę/ zrobię taką formę to nie zabraknie ich na stole oraz w paczkach weselnych ![]() I dekorację stołową też wam wklejam, tylko, że mi bardziej o frezje chodzi, ale tulipany też są ok...tylko szybko więdną...
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Chatka muffiny mogą poleżeć kilka dni. Ja i tak wezmę tydzień przed ślubem urlop, bo i tak w pracy nie będę miała głowy żeby myśleć. Wogóle to powinien być przepis że tydzień przed i tydzień po ślubie jest z urzędu wolne...a nie tylko 2 dni gratis. Zatem myślę że w tym ostatnim tygodniu mogłabym dać radę, ale może powinnam zmierzyć siły na zamiary. Z mufinami jest taki motyw, że składniki wsypuję do robota, on miesza a ja tylko do papilotek nakładam, potem do foremki i do piekarnika. Wiec to na pewno nie jest pracochłonne. A z dekoracją pomogłaby mi mama. Sęk w tym, że to na pewno nie wyjdzie taniej niż po 5 migdałów dla gościa
|
|
|
|
#1152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak czy siak muszę coś wymyśleć ubiję ją na miejscu TŻ nie wie i na razie mu nie powiem co by tamtej nie zrobić satysfakcji, że mnie z równowagi wyprowadziła raz się jej pozbyłam zrobię to i drugi raz
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
współczuje Ci nie to że ślub to taki stres czy będzie wszystko ok to jeszcze ta laska. Ja bym pewnie w dniu ślubu kogoś poprosiła żeby miał oko na okolice kościoła i w ogóle bo zamiast być obecna w kościele myślała bym o tej lasce... To jest straszne
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sala aż mi dech zaparło a widok jaki jest z okien?załączam fryzurki jakie mi się podobają
|
|
#1155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Coś mi się chyba załączniki nie wgrały...
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
kindziulindzia - pierwsza i trzecia fryzurka miooodzio
![]() gosza_m - te pierwsze ciasteczka bombowe na maxa, ale też widzę że trochę zabawy z lukrem
|
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
gosza_m te ciasteczka są genialne.
![]() ![]() Ja bym chciała mieć możliwość przystrojenia sali żywymi kwiatami ale niestety nie mogę bo sala sama się tym zajmuje. I stawia sztuczne stojaki. No ale jakoś to przeboleję
|
#1158 |
|
Raczkowanie
|
veronika24 staraj się za bardzo nie przejmować, wiem że to nie łatwe, ale pewnie ją poniosło za bardzo i teraz jej głupio. Też bym nie odbierała-niech się pomartwi teraz ona jakiś czas...
kindiulindzia widok na jezioro i oświetlone molo
|
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takiej sali możliwości masz nieograniczone kurna nie mogę się napatrzeć na Twoja salę
|
|
#1160 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że mamy podobny gust
Też mam to pierwsze zdjęcie zapisane w katalogu fryzur ślubnych I wiele innych z warkoczami ![]() A co do laski, to jeśli jest niezrównoważona, to jest zdolna do wszystkiego... Może jednak powinnaś powiedzieć o tym TŻ.... gosza, super te ciacha, to chyba są pierniczki? Czad ![]() shea, cudna sala, a jeszcze z takim widokiem... tylko pozazdrościć nena, to może spróbuj sobie jakąś mniejszą ilość zrobić teraz, chyba jeszcze jesteś na urlopie? I wtedy zobaczyłabyś, ile muffinek ile kosztuje i ile czasu Ci zajmie... Wtedy sobie pomnożysz i wyjdzie Ci, ile wszystkiego w sumie by wyszło. A teraz np. możesz 20 zrobić, byłaby to chyba taka wymierna liczba.
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą widziałyście to po mojej suknico do tej dziewuchy - TŻ jak sie dowie to co zrobi?? nie chcę by się z nią spotykał ani tym bardziej rozmawiał bo mnie szlag trafi do wiem się czy ta dziewucha ma jakiegoś "przydupasa" jeśli tak to osobiście się pofatyguję do waćpana i powiem do słuchu żeby wziął ją na smycz
|
|
#1162 |
|
Raczkowanie
|
kindziulindzia uważam, że powinnaś powiedzieć TŻ i niech jej jasno i wyraźnie przemówi do rozsądku
, choćby telefonicznie. A do jej faceta bym się nie fatygowała, ona chce afery i szumu, a Tobie to raczej nie potrzebne. Takie działanie może tylko zaognić sytuację. A nic nie działa bardziej zniechęcająco jak ignorowanie i traktowanie jak gówniarya muffinki śliczne, tylko np. ja siebie robiącej coś takiego zupełnie nie widzę Edytowane przez shea 87 Czas edycji: 2011-02-19 o 14:55 |
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym powiedziała TŻtowi choćby po to żeby wiedział że może się spodziewać jakiś ataków z jej strony
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
chatka Twój pomysł żeby zrobić mniejszą ilość babeczek jest przepyszny...Muszę tylko zamówić lukier, żeby zobaczyć, ile mniej więcej go będę w przyszłym roku potrzebowała. Jak tylko zrobię, to oczywiście nie omieszkam się pochwalić w wątku, co by Wam ślinka monitor zachlapała
|
|
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo fajny pomysł z muffinami
![]() jednak nie wyobrażam sobie robić to przed ślubem, wiadomo stres, nerwy - w takich sytuacjach często lubi coś się nie udać ![]() nie miałabym głowy do czegoś takiego dlatego wolę wybrać coś co przygotuje wystarczająco wcześniej i będzie z głowy
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
z opóźnieniem ale wklejam swój pierścionek zaręczynowy
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
śliczny taki delikatny
![]() spadam trochę na spacer bo mnie sukienkowa chandra dopada. Chyba PMS mi się włączył bom stwierdziła że nie znajdę sukienki na siebie takiej wymarzonej w mojej cenie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- jeszcze teraz zobaczyłam na stronie tą sukienkę którą kiedyś wstawiała z tego co wiem w Polsce kosztuje ponad 3 tys http://www.goweddingdress.com/ball-g...sey_s3766.html w USA nie cały 1 tys... zdzierstwo
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-02-19 o 16:09 |
|
|
|
#1168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale 3mam kciuki i czekam na zdjęcia Twoich prób ![]() kindziulindza, śliczny pierścionek Może TŻ by jej przemówił do rozumu. Mieszać Tobie się w to nie radzę, bo to tylko może Ci bokiem wyjść niestety... Tylko TŻ może jej powiedzieć, że nigdy już nic od niej nie chce i żeby znalazła własne życie i szczęście. Bo jeśli nigdy jej tego szczerze i dobitnie nie powiedział, to jeśli jest niezrównoważona może mieć wciąż nadzieję po prostu... kicia, tak jest, z pmsem trzeba walczyć! Idziemy dziś na urodziny do kumpla, może go zapiję A suknię każda z nas znajdzie wymarzoną, one na nas już czekają, tylko za wcześnie jeszcze, żeby się ujawniały
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na podziękowania będą takiego typu krzesełka. Oczywiście wykonam sama, nie będę przepłacać
![]() Jak byście miały gdzieś jakieś zdjęcia takich krzesełek to przygarnę wszystkie każdy pomysł i wzór na wagę złota![]() Nie wiem tylko jak zrobić z samymi winietkami, czy "wmontować" je w to krzesełko czy zrobić osobno i położyć gdzieś obok. BO krzesełka myślę postawić tak na środku talerza a samą winietkę obok talerza tylko nie wiem czy to nie będzie za dużo
|
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli się zdecyduje to bedą od razu z winietką... -osobno wydaje mi się że za dużo tego będzie naustawiane
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

Ale widzę że na forum więcej tu takich, którzy planują z wyprzedzeniem 
teraz dzwoni i pewnie chce przeprosić, ale ja chcę nam obu dać czas więc nie odbieram.Może za jakiś czas wrócę do Was
* Całuję mocno i pozdrawiam!
26.11.2011
A teraz opowiadaj o Was wszystko
Nienawidzę tych kilku dni przed, powinno się mnie wtedy izolować od ludzkości.

TŻ nie wie i na razie mu nie powiem co by tamtej nie zrobić satysfakcji, że mnie z równowagi wyprowadziła raz się jej pozbyłam zrobię to i drugi raz