|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
![]() Ogólnie jak czytałam, to lateksowy jest najlepszy (oczywiście ważna jest też firma), ale też najdroższy
|
|
|
#2852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Ładneeee
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jak się siostra wyprowadzi... ![]() Na razie wypadają mi rzeczy z szafy, a wyniesienie rzeczy do malowania, to był prawdziwy hardcore. Ja chcę do tż No wiem, jak jest to go nie lubię, bo mnie denerwuje, ale jak drugi dzień siedzę bez niego, to
|
|
|
#2854 |
|
Wtajemniczenie
|
Moria na poleczce chyba bedzie staly przybory toaletowe misio i zdjecie Igusi???
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
Moria ale Ci zazdroszcze
juz praktycznie wszystko masz dla Igusi![]() a ja dalej w lesie jestem ![]() super te literki wyglądają!! ![]() na półeczce to idealnie beda wygladac ramki ze zdjeciami ewentualnie jakies pierdołki super masz ten pokoik _
|
#2856 |
|
Rozeznanie
|
Moria pięknie ma Iguska w swoim apartamencie
|
|
#2857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No tak ten przewijak z Ikeii kiepściutki jest a już te frottowe pokrowce fuuj. Ja właśnie myślę o czymś takim jak wkleiłaś ale wiesz, to trzeba i tak w pokrowiec włożyć no bo tak dzidzi się na tej ceracie nie położy, no i właśnie nie mogę znaleźć ładnego pokrowca, wszystkie z frotty a ja jej nie lubię, do tego nie ma właśnie jakichś fajnych wzorków, kropeczek czy kółek tylko wszystko w jednym kolorze, normalnie jak stare majtochy wyglądają No i druga sprawa, taki pokrowiec będzie wystawał o jakieś 20cm, bo one zazwyczaj na 70cm długie a Malm ma głębokość 48cm
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-02-19 o 19:32 |
|
|
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle zazdroszczę wszystkim, które możecie urządzić pokoik dla dzidzi z wyprzedzeniem
![]() Ja nie wiem, czy dopiero w maju, jak Edzik będzie z nami, się za to nie weźmiemy, ale przecież nie mogę remontować pokoju, w którym mieszka siostra ![]() Chyba wolałabym, żeby nie było opcji, że się przeprowadzi... Wtedy mogłabym urządzić Edzikowi kącik w dużym pokoju, a tak bez sensu, jak na wakacje już na pewno będzie miał swój... ![]() Jadę po tż ![]() Zajrzę później zobaczyć, co naskrobałyście
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
ale mozna kupic śliczny przewijak, w sensie zeby ta ceraqtka miala ciekawe kolory a do przewijania dawać na niego bawełnianą pieluszkę zeby dzidzia na ceracie nie lezała.
ja chyba nie jestem zwolenniczką tyhc pokrowców na przewijaki. trzebaby je pewnie codziennie prać. tak mi sie wydaje
|
#2860 |
|
Rozeznanie
|
Matall obejrzałam włąsnie Twoje foty
te slubne są piekneale fota kota przytulającego Edzika mnie rozwaliła-cudna
|
|
#2861 |
|
Wtajemniczenie
|
Łojjejku ile komplementów
Macie rację, można fajne zdjęcie w grubej ramce postawić na półeczce, w Ikeii też są takie pojemniczki na kosmetyczne pierdółki, jeszcze pomyślę jak to rozplanować ![]() No mamy już prawie wszystko ale pisałam Wam jak się TŻ obudził i on już musi wszystko mieć. Chciał już nawet fotelik do karmienia kupić! Zasłonki są za długie trochę więc już dzwonił do swojej mamy, że zaraz przyjedzie bo ma zasłonki do podcięcia... wszystko musi być już No a wiecie, ja się tam temu nie sprzeciwiam
|
#2862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Paulizia fantastyczne te ubranka, sweterki, koszulki polo, maly przystojniaczek bedzie
ja juz tez kupuje wieksze, choc tez juz nie mam miejsca niestety... Cytat:
![]() co do TZta mam dokladnie tak samo tak zle i tak niedobrze![]() Cytat:
Fakt ze ten przewijak tez bedzie wystawal, ale wydaje mi sie ze nie ma sensu specjalnie nowej komody specjalnie pod przewijak kupowac, bo tyle kolejnych rzeczy zagraca chyba pokoj. No chyba ze sie myle. poza tym jak my bedziemy na razie mieli mala w sypialni, to jednak wygodny jest taki materaco-przewijak, ktorego mozna uzyc i tu i w drugim pokoju, gdziekolwiek sie go polozy, nawet na lozku. kurcze stwierdzam, ze nie wiem nic o dzieciach ani o dziecinnych rzeczach |
||
|
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
Moria tylko sie cieszyc ze on taki hej do przodu z tymi przygtowaniami
na prawde pozazdrościć.jak poukładasz bibelociki bedzie posciel w łozeczku jakiś kocyk ramka i zasłonki to pokój nabierze życia takie szczególiki są najwazniejsze i stwarzaja atmosfere domową ale podkłąd pod cała reszte pierdołek masz rewelacyjny
|
#2864 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2865 |
|
Wtajemniczenie
|
moria taki facet to skarb rozmawialam z moim przez telefon i musiałam trzasnac słuchawką bo powiedział że nie zasługuję na to by on kupił mieszkanie.(jak na razie mieszka z kolega)
na co ja mu odp ze on nie zasluguje na bycie ojcem moze za ostro ale juz nie wytrzymałam no i teraz kacperek z tych nerwów zaczął się tak dziwnie ruszać pewnie go zdenerwowałam swoim zachowaniem ale po prostu to wszystko już ponad moje siły
|
#2866 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moria świetnie wyglądają te literki Cytat:
Super zakupy ![]() Cytat:
Super, moria tylko się cieszyć. |
|||
|
|
|
#2867 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie można pieluszkę zamiast pokrowca użyć ale to jest takie nieładne, mi się marzy śliczny pokrowiec nooo No nic, będę szperać po allegro, może coś mnie zainspiruje Cytat:
Dzięki dziewczynki
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
Moria a ten widziałas?
http://allegro.pl/pokrowiec-na-przew...423856244.html co prawda frotowy ale przynajmniej ma jakas aplikację i wygląda w miarę w porównaniu do tych a'la stare gaciehttp://allegro.pl/pokrowiec-na-przew...465503073.html ale Moria tak sobie myśle, skoro Twoja teściowa jest obcykana w szyciu to przeciez wystarczy kupic kawałek materiału ktory by Ci pasował mieciutkiej flaneli bawełnianej lub porządnej froty albo mikrofibry i ze trzy metry gumki i teściowa Ci ciachnie szybko na maszynie przecież to żadna sztuka a na prawdę nie ma nic szałowego na all bo aż z ciekawości zerknełam
|
#2869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Doczytałam Was i.....
Paulizia ale śliczne zakupy zrobiłaś Moria ale Ci zazdraszczam, jeju jak pięknie Cytat:
Moja mała po "wojowniczej" nocy teraz jakoś cicho siedzi...nie lubię tych jej "cichych" chwil .Słuchamy sobie "Kołysanek-utulanek" Grzesia Turnaua i Magdy Umer
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.dailymotion.pl/video/x2av...charlene_music
muzyczka dla tych ktorym sie wczoraj podobało, na pewno dla mango:)wiecie co zamierzam taka muzyczka uspokajac mojego sebusia jak juz z nami bedzie teraz go juz z tym stylem oswajam
Edytowane przez Grazin Czas edycji: 2011-02-19 o 20:18 |
|
|
|
#2871 |
|
Rozeznanie
|
agus87 bardzo dziękuję za zaproszenie do klubu
![]() a ja zajadam te słone paluszki z... uwaga, uwaga... gorzką czekoladą... hehehe uwielbiam to połącznie smaków ![]() moria cudowny masz ten pokoik naprawdę... jak ja już bym chciała też pokoik montować dla naszego malucha... ale na razie będzie z Nami w pokoju, więc w zasadzie nie ma sensu nic robić w tej chwili... poza tym My ostatnio wyszliśmy z dwóch poważnych remontów... łazienka od podstaw, a potem burzenie ścian i kuchnia... więc jakbym wyskoczyła teraz z pomysłem, że budujemy ścianę i robimy oddzielny pokoik dla Oliwierka to by mnie mój TŻ bo już dość mam ciągłego kurzu itp... dlatego planujemy robić pokoik jak maluszek będzie miał ok 6 m-cy ale ja już bym chciała tak pięknie urządzać jak Ty...
|
|
|
|
#2872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihi
|
|
#2873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Dziewczyny myślicie, że warto http://allegro.pl/wozek-x-lander-xa-...470268209.html ?? wózek roczny (z tymi nowymi kołami) i cena naprawdę okazyjna
|
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dziś kot biedny, bo zamknięty w pokoju siostry i sam Miauczy żałośnie i mi go szkoda... Ale jutro go za to poprzytulam ![]() W ogóle drugi raz mi wyszła tokso ujemna, a kot nie wychodzi, to chyba nie muszę go specjalnie zganiać z głowy? (uwielbia spać przytulony do mojej głowy )
|
|
|
#2875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Matallewar czemu Drań sam w pokoju? ups.. hihi najpierw napisałam Edzik (pomyliło mi się, że kot ma tak na imię![]() Pauliziu śliczne zakupki Moria... normalnie zazdroszczę, już prawie wszystko masz
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-02-19 o 21:09 |
|
|
|
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc zamknęliśmy go u mojej siostry, bo był mega ciekawy remontu A my siedzimy moim rodzicom na głowie do jutra ![]() A w pon wstawię Wam zdjęcia mojego pomarańczowo-cynamonowego pokoju
|
|
|
#2877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i czekam na fotki pokoju po malowaniu- podejrzewam, że ładnie to wygląda (lubię takie kolorki). ![]() my pokój synka mamy w kolorze jasnozielonym, taki groszkowy. remont całego mieszkania był w sierpniu, bo wtedy kupiliśmy je i wprowadzaliśmy się. więc jedyne, co dodamy to na ściany jakieś bajery kolorowe ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- ok, zmykam do Mężula ![]() dobranoc
|
|
|
#2878 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
czesc picze
![]() a ja wybylam na zakupy maz mnie zabral do kalisza na zakupy, po spozniony preznt imieniowy-torebke : ![]() kupilam taka ciemny grafit sliczna nie skorzana eko skorka 69 zl w deichmanniepojechalismy do carefoura kupilam spiochy i pajac na 62 i 3 body na 62 1 na 56 i 1 na 68 na dlugi rekaw uwaga za 3,5 zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! pajac i spiochy po 10 ![]() no i zabral mnie do mc donalda a ze sie salatka przezarlam wzielam tortille ![]() a jutro jedziemy na rybke z grillllllllaaaaaaaaaaaaa: slina: Cytat:
![]() Cytat:
![]() w sumie 40 funtow wydalas nie jest zle ![]() Cytat:
ponoc najlesze latex slyszalam ze komletnie niepotrzebny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja tez odradzam gabkowe wkladki do wanienek' siedlisko bakterii ![]() Cytat:
jaakie polaczenie
|
||||||
|
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to dopiero kwiecień/maj ![]() agus Mówisz, że te gąbki to siedlisko bakterii? ![]() Kurczę, ja się boję tak tylko na pieluszce małego kąpać Miałam nadzieję, że gąbka to dobry plan
|
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!
Ledwo nadrobiłam i przyznaję się, że po łebkach, więc darujcie nieprzygotowanie! ![]() Miałam dziś się kurować w łóżku, ale oczywiście nie wypaliło i ledwo żyję po aktywnym dniu ![]() Pauliziu, przecudne ubrania, już chciałabym Twojego Antolka zobaczyć w nich! Moria, pokoik jest śliczny! Uwielbiam taki sterylny styl, białe łóżeczko robi wrażenie i gdyby nie to, że w sypialni i w ogóle w całym mieszkaniu mamy jasne drewno, to pewnie sama kupiłabym takie, jak Igusi Uroczo się całość prezentuje!![]() Moniko, my materacyk kupimy jakoś pod koniec marca, jednak na pewno kokos-gryka. Zasugerowałam się opinią Morii, a potem jeszcze przeszperałam net i decyzja zapadła. Lateksowego się obawiam, bo lateks niestety czasami uczula, a piankowy to dla mnie lekka pomyłka ![]() Co do przewijaka, to wspominałam, że dostanę w spadku od koleżanki. Jednak nie jest jakiś piękny, więc też przydałoby się coś na niego, ale jak patrzę na ceny, to pewnie pozostanę przy pieluszkach ![]() Kochane, zmykam. Padam dosłownie. Poza tym dostałam dziś masę próbek kosmetyków i jakichś tam kosmetyków, idę testować, smarować i próbować ![]() Zytus, łap PW, bo wcześniej zapomniałam ![]() Buziaczki, Mamusie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

Rodzice kupili lateksowy z Ikeii i po kilku miesiącach go wyrzucili i zastąpili kokosem
No i nie wiem jak to możliwe ale mam normalnie huśtawki nastrojów! Dziś w Ikeii poryczałam się na widok mojej ulubionej komódki, poza tym leciał dziś "Marley i Ja" - film się dopiero zaczął a ja już na samą myśl o tym co będzie się w nim działo się poryczałam, no i w ogóle nerwowa jestem
normalnie jak PMS! A już prawie zapomniałam co to jest
musiałam ja mieć aby zawiesić literki 

te slubne są piekne
Zasłonki są za długie trochę więc już dzwonił do swojej mamy, że zaraz przyjedzie bo ma zasłonki do podcięcia... wszystko musi być już 

Czekamy na Ciebie fasolko

Miałam nadzieję, że gąbka to dobry plan