|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
mniam kurde i będę musiała pojechać po jabłka na ciasto a niech to szlag hahah wczoraj posłałam mężulka po lody ten grzecznie się pozbierał i wpada z wielkim pudłem w ręce i ryczy do cholery jasnej czy ty masz dobrze w głowie przeziębiona i po lody mnie posyłasz ale wyrwałam mu pudełko z łap i nałożyłam nam wielką porcję
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Shira ale się uśmiałam z Twojego tz... Mi się ostatnio śniły lody z wiśniami-ale mąż mi kupić nie chciał buu.
Lenka i Lilianka 26.04.2011r. Miłosz 19.01.2014r. Edytowane przez bella7 Czas edycji: 2011-02-19 o 16:21 |
|
|
|
#4473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to się nazywa zrobić męża pod siusiu no jak nie chciał kupić nie dobry do kąta z nim
|
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
Laseczki, a co na zgagę ?
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
Mniam, pychota
ja uwielbiam i ostatnio to dwa razy robiłam bo mi się tak chciało jej jeść.
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
A nie rozdyma Was po fasolce
??
|
|
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie właśnie nie rozdyma po niczym z typowych "rozdymaczy".
Raczej po tłustym żarełku, np. frytkach to tak za to też nie mam żadnych problemów z zaparciami którymi straszą kobiety w ciąży normalnie idzie i obywa się bez żadnych kiwi itp no chyba że mi się zachce jeść.
|
|
#4479 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Byłam z koleżanka na zakupach, cała Gdynia przeszperana, a najlepsze zakupy w lumpku ![]() U nas wpadło kolejne chłopięce imie teraz jest juz do wyboru IGOR/TYMON, dla niuni oczywiscie SARA. |
||
|
|
|
#4481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam pewien problem. Może któraś miała taki przypadek jak ja wśród znajomych i będzie w stanie mi coś podpowiedzieć, a jak nie to jeszcze spróbuję na jakiś forach prawnych...
Otóż jestem już na L4 od 9 października. Najpierw miałam zapalenie przydatków i byłam jakoś do końca października na L4 od ginekologa. Jako, że zapalenie przydatków było już wyleczone zaczęłam przygotowywać się do inseminacji. 30 października pojechaliśmy z mężem po zastrzyki do Białegostoku i złapałam zapalenie pęcherza ( chyba przez głupie siusianie w lesie ). I od początku listopada byłam na L4 na zapalenie pęcherza. Ciągnęło się to trochę, bo miałam liczne bakterie e.coli. Wtedy pani ginekolog powiedziała mi, że do ostatniego dnia nie będziemy wiedziały, czy inseminacja się odbędzie. Dzień przed musiałam zrobić wymaz z pochwy i badanie moczu. W moczu dalej wyszły bakterie, ale w pochwie nie i na szczęście pomimo zapalenia pęcherza 7 listopada inseminacja odbyła się. W dalszym ciągu byłam na L4 na zapalenie pęcherza. 17 listopada dowiedziałam się, że jestem w ciąży i od samego początku byłam na L4 z kodem B ze względu na duże nadciśnienie. Właśnie obliczyłam, że jestem już na zwolnieniu lekarskim 134 dni. Pani ginekolog powiedziała mi, że będzie konieczne do końca ciąży. Obliczyłam, że od 9 października do 30 lipca to jest 295 dni I co teraz? Czy ja mogę być aż 295 dni na L4?
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
mozesz, ale po chyba 182 dniach zawolaja cie na komisje i jesli bedziesz nadal chora (zwykle ciaze okreslaja jednak jako chorobe) to dostajesz nie zasilek chorobowy a świadczenie rehabilitacyjne nie dluzej niz 12 meisiecy http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=435
ale Zasiłek chorobowy przysługuje przez okres trwania niezdolności do pracy, nie dłużej niż przez 182 dni, a w przypadku gruźlicy (oznaczonej przez lekarza w zaświadczeniu lekarskim kodem "D") - nie dłużej niż przez 270 dni. Od 1 stycznia 2009 r. również ubezpieczone, których niezdolność do pracy przypada na okres ciąży mają prawo do zasiłku chorobowego przez okres do 270 dni. http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=429 wiec zniesiono te 182 dni w stosunku do ciezarnych jeszcze tro moze byc potrzebne http://forumprawne.org/zabezpieczeni...wolnienia.html W przypadku gdy między poszczególnymi okresami niezdolności do pracy nie ma przerw, okresy te są sumowane do jednego okresu zasiłkowego (182 lub 270 dni) nawet wówczas, gdy niezdolność do pracy spowodowana jest różnymi chorobami. W przypadku gdy w niezdolności do pracy wystąpi przerwa, a po przerwie niezdolność do pracy jest spowodowana inną chorobą niż przed przerwą, okres zasiłkowy liczony jest od początku okresu niezdolności do pracy, która powstała po przerwie. Kod literowy A nie powinien być wówczas zamieszczany Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-02-19 o 17:52 |
|
|
|
#4483 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie do dziewczyn, które już znają płeć dziecka
Pytałyście o to lekarza, czy sam Wam powiedział?![]() Bo mi nie przyszło do głowy zapytać, a słyszałam, że nie mówią nic o płci, dopóki kobieta nie zada takiego pytania?
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
mnie przy poprzedniej pytał czy chce wiedziec jak widział. wiec chcialam i powiedzial. teraz pytalam kiedy mam pytac czy cos widac - podobno na jego sprzecie ok 20tc, wiec moze nastepna wizyta
|
|
|
|
#4485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w 15tc ciąży by mi powiedział ale dzidzia nie chciała się pokazać ![]() w 1 ciąży mi powiedział w 19tc |
|
|
|
|
#4486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszecie o takich pysznościach, a mi aż ślinka cieknie Ja dzisiaj miałam okropnego gotowanego klopsa i nie solone ziemniaczki a do tego zupka z niedogotowanego brokuła ![]() Dziękuję za wpisanie na listę A na gwiazdkę chyba nie zasłużyłam
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-02-19 o 18:29 |
|
|
|
|
#4487 | |
|
Zakorzenienie
|
Ból glowy ustapił uff, nawet wysprzatałam mieszkanko i odrazu mi lepiej
Mąż pomógł odkurzył i umył podłogi-kochannnyyy on taki dla mnie teraz jest![]() Zanko ja też bym była za tym abyś dalej prowadziła listę bo dobrze Ci to idzie, wiesz juz co i jak, także jesli tylko masz ochotę to będziemy zadowolone ![]() Cytat:
Jeśli mi sie uda to kleję zdjęcia z usg Śmiało powiedz ginowi, że chciałabys wiedzieć ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Jeszcze mam takie pytanie, czy puszczacie muzykę brzuszkowi? Jeśli tak to jaką, bo ja już sama nie wiem co puszczać, ja jakieś kołysanki dla bobasów Może ktos podsunie jakis fajny utwór dla Dzidzi
|
|
|
|
|
#4488 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sama pani doktor zapytala czy juz wiemy co bedzie a my ze nie i powiedziala ze dziewczynka jej wyglada a maz mowi ze moze cos jeszcze wyrosnie a ona na to ze jak do tej pory nie wyroslo to juz nie wyrosnsie hehe ale 100% po porodzie (duzo rozowych ciuszkow juz mam ale nie tylko ![]() Ja w tym tygodniu mam wene na pichcenie w tygodniu robiłam babke marmurkową dwukolorową i sałatke z tunczyka z ryżem a wczoraj caly gar salatki jarzynowej teraz piecze sie babka cytrynowa a jutro na obiadek do babci ktora przepysznie gotuje a rosolek palce lizac ![]() ![]() My z meżem wiemy o płci od okolo 15 tyg nad imieniem sie zastanawiamy ale narazie w gre wchodzą GOSIA lub KAROLINKA Dzidziulek kopie juz ladnie codziennie a zaczela tak delikatnie na przelomie 17/18 tyg Byłam dzis w lumpkach i zakupilam dla malutkiej sukieneczki, kaftaniki z krotkim i dlugim rekawkiem i polspioszki bo tego mi jeszcze brakowalo z zakupow odziezowych poczta z allegro idzie mi jeszcze 6 par spiochow upolowanych za 2,25 hehe ![]() Mąż na meczu ale jak wroci to czekamy na znajomych wiec mily wieczor bedzie pozdrawiam
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-02-19 o 18:57 |
|
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobietki , jestem po małej przerwie ... ale nie pisałam bo od dwóch dni jakiś dołek mnie dopada
jakoś tak wszystko mnie dobija, kasy brakuje a wiadomo wydatki dopiero się szykują a co chwila coś wypada ehhh szkoda gadać. No i nie wiem już co ten mój synuś wyprawia bo od dwóch dni coś mi nie bardzo, brzuch mnie ciągnie, pobolewa a Szymek albo wariuje, że mi brzuch skacze albo siedzi cicho jak mysz pod miotłą i zapomnij że da o sobie znać...a ja oczywiście głupieję bo nie wiem co i jak bo to pierwsza ciąża.No nic mam nadzieję, że będzie w końcu lepiej. Zmalowana nie ma co myśleć o kimś kto na Ciebie nie zasługuje jego strata uwierz mi
|
|
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
dziubek79
![]() Mnie lekarz pytał czy chcę wiedzieć, wcześniej sama powiedziałam żeby sprawdził co tam siedzi, ale się upewniał jeszcze, jak już wypatrzył ![]() TŻ jutro na dwa tygodnie wyjeżdża... przyzwyczaiłam się przez te trzy że był codziennie....
|
|
#4491 | |
|
Zakorzenienie
|
To tak samo jak dla mnie
![]() Cytat:
)
|
|
|
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam zdjęcia naszego Szkraba:
1)Płeć usg18tc3d2)Moje ulubione-stópeczki usg17tc1d 3)Cała Dzidzia-usg17tc1d 4)Dzidzia-usg 13tc3d |
|
|
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
ja się dowiem się w 20 tc na połówkowym.A ok 22 tc chyba na 3 d pójdę
wtedy się potwierdzi![]() pierwsze zakupy dla dzidziola http://aukcjewp.wp.pl/body-dlugi-rek...450810470.html http://aukcjewp.wp.pl/k-komplecik-sp...459282098.html http://aukcjewp.wp.pl/s-super-bluza-...459282373.html http://aukcjewp.wp.pl/z-zestaw-spios...459282572.html http://aukcjewp.wp.pl/pajacyki-hm-sn...465932414.html http://aukcjewp.wp.pl/pajacyk-i-ramp...465932924.html więcej ciuszków nie planuje kupować
Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-02-19 o 20:57 |
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
To ja jestem rekordzistą, wiedziałam w 12 tc płeć, potwierdzona w 16
![]() Na zdjęciu z 12 tc mamy pięknego siusiaka |
|
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
Natka ale super foteczki, bardzo wyrazne. Stópki najlepsze i jakie duzeeee
|
|
|
|
#4496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4497 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
Stópki takie długie to chyba po mnie hehe. Mój Tż to sie ze mnie czasem śmieje, że z takimi stopami to po drzewach mogę chodzić
|
|
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4500 |
|
BAN stały
|
Dobra.Niemal padam ale się trzymam.Tylko czemu ja co chwilę ryczę?
Bo nie takie ciasto,bo nie było herbaty z rży tylko 2 paczka zurawinowej.Straszna jestem. Pokój skończony będize rano bo nie schnie ładnie 1 warstwa. ![]() Iza odpowiada kpopniakami na gilganie-wszyscy już próbowaliśmy ale z kolei jak któryś z chłopaków kładzie rękę to przestaje kopać. A jej płeć poznałąm w 13 tyg. Smectę możesz BOBONIKU dać do herbatki ale zalecają nie dawać.Jednak by dziecko wypiło,to trzeba. Powiedz co tam z mała. Zanka-Ty dalej prowadz listę. Ja z Klubu usunęłam te dziewczyny,które się nie odzywają długo i zdjęć nie dały. Dziubku nie dołuj się nam. My też się spłukaliśmy właśnie.No trudno.A teraz ściskamy pasa. Brunetko dasz radę tam usiedzieć nawet z takim menu.Ja siedziałąm 4,5 miesiaca i się śmiali,zemeldunek powinnam mieć na Dekerta Natko-ciekawe zdjęcie nr 1.-płeć ![]() Stópki długaśne ![]() Teraz ja podziwiam Wasze ubranka-ach.. i och...ładniusie ![]() Idę jesć sałatkę i zagryźć ciastem bo i tego i tego mi sie chce
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.

mniam kurde i będę musiała pojechać po jabłka na ciasto a niech to szlag
hahah wczoraj posłałam mężulka po lody ten grzecznie się pozbierał i wpada z wielkim pudłem w ręce i ryczy do cholery jasnej czy ty masz dobrze w głowie przeziębiona i po lody mnie posyłasz
ale wyrwałam mu pudełko z łap i nałożyłam nam wielką porcję

??

zębole
I co teraz? Czy ja mogę być aż 295 dni na L4?

Ja dzisiaj miałam okropnego gotowanego klopsa i nie solone ziemniaczki a do tego zupka z niedogotowanego brokuła 
A na gwiazdkę chyba nie zasłużyłam
teraz piecze sie babka cytrynowa
jego strata uwierz mi