Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-19, 21:36   #2881
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dla Edzika też chcemy zielony w pokoju
Ale to dopiero kwiecień/maj

agus Mówisz, że te gąbki to siedlisko bakterii?
Kurczę, ja się boję tak tylko na pieluszce małego kąpać Miałam nadzieję, że gąbka to dobry plan
http://allegro.pl/lezaczek-fotelik-d...453346319.html polecam cos takiego ja kapalam w tym dziecko kol i jest to świetne
Stary 2011-02-19, 22:03   #2882
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Dla Edzika też chcemy zielony w pokoju
Ale to dopiero kwiecień/maj

agus Mówisz, że te gąbki to siedlisko bakterii?
Kurczę, ja się boję tak tylko na pieluszce małego kąpać Miałam nadzieję, że gąbka to dobry plan
tak
polozne tez tak mowia

poza tym
a po co w pieluszce??
foczka starczy1poza ym i tak nie kladziesz dziecka na dnie tylko je podtrzymujesz tak, ze tylko delikatnie pupka sie opiera
Stary 2011-02-19, 22:09   #2883
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
(...) ale Moria tak sobie myśle, skoro Twoja teściowa jest obcykana w szyciu to przeciez wystarczy kupic kawałek materiału ktory by Ci pasował mieciutkiej flaneli bawełnianej lub porządnej froty albo mikrofibry i ze trzy metry gumki i teściowa Ci ciachnie szybko na maszynie przecież to żadna sztuka
a na prawdę nie ma nic szałowego na all bo aż z ciekawości zerknełam
Grazin - super pomysł! No, że ja na to nie wpadłam Kupię jakieś fajne materiały w Ikeii i przyszła babcia będzie szyła Haa! Dzięki

Renessme1985 Iga też na początku będzie z nami w sypialni więc spokojnie można by poczekać z tym szykowaniem nawet do wakacji ale naprawdę, jak mój TŻ się rozkręci, to ciężko go zatrzymać

Jak już Wam pisałam, to on chciał baldachim, nad czym ja ubolewam ale tak bardzo go chciał, że po 20 pojechał szybko do Castoramy po wkręty i haczyk i o 21 wiercił dziurę w suficie bo ON CHCE BALDACHIM no i co, no i wisi i TŻ chodzi po domu i zagląda cały czas do pokoiku i mruczy pod nosem "Królestwo Igosławy"
Na dowód dorzucam fotki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pokoik 4.jpg (52,4 KB, 80 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pokoik 5.jpg (53,7 KB, 72 załadowań)

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-02-19 o 23:01
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 22:18   #2884
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Moria spoko spoko :p mam nadzieje ze mi sie odwdzięczysz:P hihi

baldachim całkiem sympatycznie wygląda nie powiem, podoba sie mnie
Twoj tż jest zabójczy
Stary 2011-02-19, 22:19   #2885
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/lezaczek-fotelik-d...453346319.html polecam cos takiego ja kapalam w tym dziecko kol i jest to świetne
Hmm... Przemyślę Dodane do obserwowanych

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
tak
polozne tez tak mowia

poza tym
a po co w pieluszce??
foczka starczy1poza ym i tak nie kladziesz dziecka na dnie tylko je podtrzymujesz tak, ze tylko delikatnie pupka sie opiera
Nie "w pieluszce", ale "na pieluszce"
Pamiętam, że moja mama tak kąpała brata, pieluszka tetrowa pod pupę, żeby się nie wyślizgnął
A ja się właśnie tego podtrzymywania boję... że się wyślizgnie abo coś :strach-drzwi:
Tym bardziej tż... Jemu się czasem ręce trzęsą...

Moria Ale narwany ten Twój tż

Ja też chcę, żeby mój sam chciał coś robić ja muszę o wszystko 3 razy poprosić

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-02-19 o 22:23
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 22:33   #2886
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

a ja sobie własnie ugotowałam szynkę \bo mam pół świni w zamrazalniku:P i taka pyszna ta wędzona szyneczka, bez konserwantów spulchniaczy i emulgatorów mniam
a jutro bede robić na tym wywarze barszczyK

aha i zrobiłam marynatę do pałek z mleka. tzn zalałam pałki mlekiem dodałam czosnek świeży czosnek granulowany pieprz wegete ostra papryke i słodką papryke, jutro to mam gotować aż zmięknie potem opanierować i smażyć
nie robiałam tak jeszcze.
jakie mleko ma własciwości> ze mieso bedzie miekkie czy kruche czy co?

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

ja uciekam juz na dzis i tak tu jakoś pusto;p
buziaki w brzuszkI
Stary 2011-02-19, 22:42   #2887
Siasiek
Zadomowienie

To ja się pokaże na wieczór
Jak wcześnie rano mogę to i późno też

Kurcze coś mi się moje dolegliwości nasilają ostatnio...
Doszedł mi dzisiaj wysoki puls 98?! i czuje, że to nie jest najwyższy jaki miałam bo czuje się nieźle, a czasem serducho chce mi wyskoczyć.
No i boli mnie oko, tak hehe oko mnie boli...a właściwie za okiem, przy każdym skręcie głowy, masakra.
I dziąsła mnie szczypią (dolne) już drugi dzień...
Co to się ze mną dzieje ?!

Grazin kupiłam

Ps idę oglądać zdjęcia bo czytałam wszystko na gościu i nic nie widziałam.

Moria też mnie Tż zabrał dzisiaj do ikejki. Kupiłam śpiworek, te niby ręczniczki, no i baldachim też miałam brać ale kurcze to koło u góry jest takie duże i mi się nie spodobało, że będzie mi zasłaniać w pokoju.
Kupiłam duuuże pudło na zabawki dla Czara, jutro będziemy robić czystkę ale się cieszę Młody trochę mniej

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 22:50   #2888
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Grazin - super pomysł! No, że ja na to nie wpadłam Kupię jakieś fajne materiały w Ikeii i przyszła babcia będzie szyła Haa! Dzięki

Renessme1985 Iga też na początku będzie z nami w sypialni więc spokojnie można by poczekać z tym szykowaniem nawet do wakacji ale naprawdę, jak mój TŻ się rozkręci, to ciężko go zatrzymać

Jak już Wam pisałam, to on chciał baldachim, nad czym ja ubolewam ale tak bardzo go chciał, że po 20 pojechał szybko do Castoramy po wkręty i haczyk i o 21 wiercił dziurę w suficie bo ON CHCE BALDACHIM no i co, no wisi i TŻ chodzi po domu i zagląda cały czas do pokoiku i mruczy pod nosem "Królestwo Igosławy"
Na dowód dorzucam fotki
ladnie

Cytat:
Hmm... Przemyślę Dodane do obserwowanych

Nie "w pieluszce", ale "na pieluszce"
Pamiętam, że moja mama tak kąpała brata, pieluszka tetrowa pod pupę, żeby się nie wyślizgnął
A ja się właśnie tego podtrzymywania boję... że się wyślizgnie abo coś :strach-drzwi:
Tym bardziej tż... Jemu się czasem ręce trzęsą...

Moria Ale narwany ten Twój tż

Ja też chcę, żeby mój sam chciał coś robić ja muszę o wszystko 3 razy poprosić
noo o to mi chodzilo
ze podtrzymujac na pieluszce
albo niektorzy tez wykladaja wanienke pielucha

ja tez sie boje kapania
ale ponoc jak sie dojdzie do wprawy to jest cacy
Stary 2011-02-19, 23:00   #2889
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
mój brzuszek w ostatnim dniu 24 tygodnia
Rośnie ale nie jest za duży fajny taki
Cytat:

Byłam w mieszkaniu u nas... Moje ściany... te, co miały być brązowe-cynamonowe są pomarańczowe
Ale to nic, dam brązowe dodatki i będzie dobrze, prawda?
Czemu te kolory ZAWSZE inaczej wyglądają na ścianach niż w sklepie?
Pomarańczowe też ładne, młody z młodszym mają pomarańczowo- żółty pokój. A jaką farbę kupiliście, że inaczej wyglądała w sklepie? z mieszalnika czy gotową?
O mamo jakie śliczne te koszulki
Cytat:
Moria ale Ci zazdroszcze juz praktycznie wszystko masz dla Igusi
a ja dalej w lesie jestem
Z tego co kojarzę to Ty też już dużo masz...
Cytat:
http://www.dailymotion.pl/video/x2av...charlene_music

muzyczka dla tych ktorym sie wczoraj podobało, na pewno dla mango:)

wiecie co zamierzam taka muzyczka uspokajac mojego sebusia jak juz z nami bedzie

teraz go juz z tym stylem oswajam
Ja młodego od razu traktowałam cięższą muzyką i nie miałam problemu z głośniejszym graniem czy muzyczką, nawet spał przy niej
Cytat:

Na dowód dorzucam fotki
No pięknie lampka śliczna heh Czarosłow także takową ma przy wyrku.

A tak po za to kupiłam Twoje orzechy. Czekałam na nie od zeszłego czwartku i się doczekać nie mogłam, przyszły w piątek. Dzisiaj zrobiłam pranko i faktycznie miękkie bez płynu.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 23:07   #2890
Lolka1212
Zadomowienie

I ja do was wracam choć na chwilkę! Padam z nóg Jednak cały dzień aktywności to już nie na moje lata i nie na moją ciąże
Poza tym ja chce do domu Jutro jedziemy już na szczęście Zakupami i przemyśleniami będę dzielić się później

Pauliza fajowe ciuchy ten twój mały przystojniacha ma Błękitny sweterek i polo z myszką miki z H&Mu wymiata!! Też je widziałam, ale wtedy nie kupiłam - wracam po nie zaraz po powrocie

Moria jak patrzę na pokoik to tak sobie myślę, że chciałbym być twoją Igusią na prawdę super !!

Jeszcze o materacach.. Mój TŻ wczytywał się w lekturę nt materacy jak wymienialiśmy nasz całkiem niedawno i wtedy stwierdził, że dla synusia bierzemy lateksowy.. A ja sama nic jeszcze nie podczytywałam na ten temat i teraz nie wiem, bo robicie mi wodę z mózgu i nic nie wiem już heh

Moria
a ty jaki masz materacyk?
Stary 2011-02-19, 23:15   #2891
andziot
Zakorzenienie

antropia jaki kółeczkowy brzuszek oczopląsu dostałam śliczny
Renessme1985 ja takie podobne kubki widziałam chyba w tesco, ale identyczne to pewnie nie były
anula_81 gołąbki
Paulizia za zakupy jak szaleć to szaleć
te spodenki dresowe są super, mam takie dla Zosi i świetnie się noszą
moria piękny pokoik, co do ciuszków to ja Zosi już 74 nie kupowałam, bo mi się wydawało że zanim ona dorośnie do tych rozmiarów to mi się już te ciuszki przestaną podobać
w ogóle jakoś nie umiem kupować większych ciuszków, bo może zanim dorośnie to będą ładniejsze

te pokrowce z froty na przewijak to jak dla mnie bez sensu są,
ja nie miałam nic takiego ...
jak się takie maleństwo przewija to się stale coś unora kupą i chyba bym musiała mieć z 10 takich pokrowców, żeby mieć na zmianę ....
ja do zmiany pieluchy kładłam na gołym przewijaku lub na podkładzie

matallewar skoro wiadomo że siostra się wyprowadzi to dlaczego nie możecie już powoli zacząć remontować tego pokoju, uważam że jeśli macie dobry kontakt ze sobą to możecie się dogadać w tej sprawie ....
Siasiek bądź twarda, jeszcze tylko trochę

doczytałam Was

u nas dzień babciowy,
Zośka rozpieszczana, wybawiona, wyściskana, wyhuśtana itp
babcie podniecone
ja leżałam i się delektowałam spokojem

czuję się dobrze, mała bryka i się rozpycha już (czasami dość boląco)

do tego przede mną leży jeszcze jeden kawałek karpatki (domowej roboty )
(dodam że jeden już zjadłam)
i kusiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiii niemiłosiernie

zjeść ??? nie zjeść ??? zjeść ??? nie zjeść ??? zjeść ??? nie zjeść ???
idę się najpierw zważyć (bo baba na moje nieszczęście ma wagę )

buziaki

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 23:22   #2892
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Jak już Wam pisałam, to on chciał baldachim, nad czym ja ubolewam ale tak bardzo go chciał, że po 20 pojechał szybko do Castoramy po wkręty i haczyk i o 21 wiercił dziurę w suficie bo ON CHCE BALDACHIM no i co, no i wisi i TŻ chodzi po domu i zagląda cały czas do pokoiku i mruczy pod nosem "Królestwo Igosławy"
Na dowód dorzucam fotki
Pięknie wygląda

andziot karpatka domowej roboty Chyba nie potrafiłabym się oprzeć pokusie

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-02-19 o 23:25
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 23:27   #2893
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Rośnie ale nie jest za duży fajny taki

Pomarańczowe też ładne, młody z młodszym mają pomarańczowo- żółty pokój. A jaką farbę kupiliście, że inaczej wyglądała w sklepie? z mieszalnika czy gotową?

O mamo jakie śliczne te koszulki

Z tego co kojarzę to Ty też już dużo masz...

Ja młodego od razu traktowałam cięższą muzyką i nie miałam problemu z głośniejszym graniem czy muzyczką, nawet spał przy niej

No pięknie lampka śliczna heh Czarosłow także takową ma przy wyrku.

A tak po za to kupiłam Twoje orzechy. Czekałam na nie od zeszłego czwartku i się doczekać nie mogłam, przyszły w piątek. Dzisiaj zrobiłam pranko i faktycznie miękkie bez płynu.
No on się nazywa pachnący cynamon i w sklepie i w wizualizerze na stronie dekoralu był taki brązowy bardziej...

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
antropia jaki kółeczkowy brzuszek oczopląsu dostałam śliczny
Renessme1985 ja takie podobne kubki widziałam chyba w tesco, ale identyczne to pewnie nie były
anula_81 gołąbki
Paulizia za zakupy jak szaleć to szaleć
te spodenki dresowe są super, mam takie dla Zosi i świetnie się noszą
moria piękny pokoik, co do ciuszków to ja Zosi już 74 nie kupowałam, bo mi się wydawało że zanim ona dorośnie do tych rozmiarów to mi się już te ciuszki przestaną podobać
w ogóle jakoś nie umiem kupować większych ciuszków, bo może zanim dorośnie to będą ładniejsze

jak się takie maleństwo przewija to się stale coś unora kupą i chyba bym musiała mieć z 10 takich pokrowców, żeby mieć na zmianę ....

matallewar skoro wiadomo że siostra się wyprowadzi to dlaczego nie możecie już powoli zacząć remontować tego pokoju, uważam że jeśli macie dobry kontakt ze sobą to możecie się dogadać w tej sprawie ....
Siasiek bądź twarda, jeszcze tylko trochę

doczytałam Was

u nas dzień babciowy,
Zośka rozpieszczana, wybawiona, wyściskana, wyhuśtana itp
babcie podniecone
ja leżałam i się delektowałam spokojem

czuję się dobrze, mała bryka i się rozpycha już (czasami dość boląco)

do tego przede mną leży jeszcze jeden kawałek karpatki (domowej roboty )
(dodam że jeden już zjadłam)
i kusiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiii niemiłosiernie

zjeść ??? nie zjeść ??? zjeść ??? nie zjeść ??? zjeść ??? nie zjeść ???
idę się najpierw zważyć (bo baba na moje nieszczęście ma wagę )

buziaki
Wiesz, niby mamy dobry kontakt, ale ona się ledwo zgodziła spędzić weekend u naszych rodziców (z nami oczywiście), bo nie było możliwości przemalowania ścian u nas w pokoju bez wyniesienia mebli do jej pokoju...
Poza tym ona jest dosyć wygodną osobą i wiem, że by ją to wkurzało, że musi spać z nami w pokoju, poza tym ona ma mnóstwo rzeczy, a jeszcze dokładnie nie wiadomo, kiedy się wyprowadzi, bo to z kolei zależy od tego, kiedy nasz wujek się przeprowadzi ze starego mieszkania do nowego...
No i nie jest typem "muszę mieć gdzie spać i będzie ok", ale raczej "mój pokój, moje terytorium, moje książki, figurki i inne bzdurki".
Nie mówiąc o tym, że jak zaczynam tylko PLANOWAĆ co zrobić w drugim pokoju dla Edzika, to ona mówi, że czuje się "wyrzucana" z mieszkania A sama wymyśliła, że się wyprowadzi, bo nie chce już z nami mieszkać, bo jej głupio z małżeństwem, bo jest ode mnie starsza...
Ale się rozpisałam...
Z góry przepraszam za offtop [kaja się]

A karpatkę zjedz! Na zdrowie, a taka karpatka może się szybko nie powtórzyć
Ja właśnie zjadłam lody i dwa pączki... Efekt przebywania u rodziców

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-02-19 o 23:28
Stary 2011-02-19, 23:35   #2894
Lolka1212
Zadomowienie

Andzia też jestem za zjedzeniem karpatki a co seee będziesz żałować?!

A od wagi to na wszelki wypadek z daleka Ja tak robię i jestem happy Chociaż przypominając sobie twoje ostatnie zdjęcie, to akura ty laseczka jesteś
Stary 2011-02-19, 23:38   #2895
Eve1603
Zakorzenienie

wpadlam tak sobie do Was przed snem, nie pamietam zbyt wiele, ale:
- do kapieli jeszcze lepszy od pieluszki tetrowej jest recznik, jeszcze bardziej zapobiega poslizgowi
- ochraniacze na przewijak, podobnie jak Andziot, uwazam za zbedne, bo znacznie latwiej utrzymac czystosc na ceracie niz jakims ochraniaczu, a jak dziecko ma plecy w kupie, to trudno ochraniacza nie ubrudzic i co wtedy? Juz w tym momencie z przewijaka korzystac sie nie da Troche bez sensu... Ja mialam przewijak ceratowy, bardzo szybko sie nagrzewa od skory, wiec jest mily dla dziecka, a jak sie ubrudzi, to wystarczy szybko wytrzec i juz.

No, a my dzisiaj kupilismy lozeczko dla dzidzi, zgodnie z planem 140x70 - stalo obok "normalnego", malego - spora roznica to jest jednak
Jest juz zlozone i czeka, poki co Olus chcial sie do niego wprowadzic , ale poszlismy do niego i pokazalam mu, ze jego nadal tam stoi, wiec juz problemu nie robil

Andziot
Czy Zosia ma juz jakies objawy buntu dwulatka?
Olus dzisiaj zaliczyl pierwszy rzut ciala na podloge, z histeria i spazmami i wymuszaniem placzu az mu krew z nosa poleciala, tzn. chyba od podraznienia krtani (krwisty katar)... masakra... a taki byl aniol...

No i to tyle ode mnie, buzi, buzi, dobranoc.

AAAAA....

Poziomeczko
Chodzi mi o konrada s-p z killarney - nie mam go w znajomych na fb, ale widzialam, ze Ty go albo masz albo lubisz i sie zdziwilam, ze znamy ta sama osobe.

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 23:44   #2896
Agnieszka.M
Rozeznanie

Ja was dopiero nadrobiłam, bo cały dzień mnie w domku nie było, a teraz to już pewnie śpicie.
Byliśmy dzisiaj z mężem w Ikei, Castoramie, Praktikerze i Leroy Merlin, odwiedziliśmy też nasze nowe mieszkanie. Nic nie kupiliśmy, bo i nie mieliśmy zamiaru. Pozbieraliśmy za to różne katalogi i powoli będziemy już podejmować decyzje, jak urządzić nowe gniazdo. W między czasie pojechaliśmy sobie na obiad, a później jeszcze na lody i tak nam miło upłynął dzień. Troszkę mnie teraz od tego chodzenia biodro boli, ale tragedii nie ma.

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Agnieszka.M, no to zmienia postać rzeczy... faktycznie tez miałaś przegwizdane... Ale wtedy ani Ty ani prezio nie wiedzieli o ciąży? Mysle, ze nie pozwoliliby Ci na taką pracę w stanie błogosławionym? Bo u mnie nikogo to nie ruszało, był deadline i koniec...
Ja przypuszczałam, że jestem w ciąży, ale nikt oprócz mnie i męża o tym nie wiedział. Nie sądze, żeby to cokolwiek zmieniło w podejściu mojego prezesa. Jakoś to, że kaszlałam i miałam ponad 39 stopni gorączki nie zrobiło na nim wrażenia. No ... dopiero jak zemdlałam w biurze.

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
A to moje zdobycze

Załącznik 3760692Załącznik 3760693Załącznik 3760694Załącznik 3760695Załącznik 3760696Załącznik 3760697

Kolorki sa bardziej nasycone niz na zdjeciach

Moria czekamy na fotki Twoich zakupow

Ide wcinac pierogi
Paulizia kupiłam ostatnio identyczną czapeczkę śliczna jest

Cytat:
Wstawię Wam fotkę pokoika z zamontowaną półką, jeszcze nie wiem co na niej będzie stało musiałam ja mieć aby zawiesić literki
Moria piękny ten Igusiowy pokoik
Właśnie zobaczyłam nowe zdjęcia, już z baldachimem ... no REWELACJA
Niby jedna rzecz, a jaki klimat od razu się zrobił, prawdziwe królestwo

Andziot karpatkę ZJEŚĆ

Jutro też raczej mnie cały dzień nie będzie, bo jedziemy do moich rodziców na obiadek i pewnie posiedzimy aż do kolacji
Pozdrawiam i trzymajcie się zdrowo

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 23:52   #2897
gusiagatko
Zakorzenienie

Ja uciekam, obejrzę jeszcze z Tż Tv i do łóżeczka spać. Życzę przespanej nocy

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 00:28   #2898
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

]
buziaki[/B]
ja tez tak mysle...
jak juz to podklad na przewijak, ale pokrowiec...

my ogladamy the social network
Stary 2011-02-20, 00:46   #2899
matallewar
Zakorzenienie

Ja też nie planuję pokrowca na przewijak

Poszłabym spać, ale obiecałam siostrze odebrać ją z imprezy
Miała dzwonić koło północy określić, czy wraca niedługo, czy dopiero rano, ale nie dzwoni i nie odbiera i nie wiem, czy mogę iść spać
A jutro część dalsza remontu

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-02-20, 01:19   #2900
agus87
Zakorzenienie

matal wytrwalosci
Stary 2011-02-20, 02:39   #2901
amarcia
Wtajemniczenie

Doczytałam.
Siedzę teraz i nie wiem co mam ze sobą zrobić...
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 07:15   #2902
atiz
Rozeznanie

Dzieńdoberek!
Ja już od 2 godzin na nogach. Przyśniło mi się że dzidzia złapała mnie za palec przez brzuch i się obudziłam z tekstem do męża: "Płodzia złapała mnie za palec,ale super".
Troche poprawiło mi to humor z rana po wczorajszej serii depresyjnych myśli o swojej wadze.

Moria
piękny pokoik.
Ja zrobię dziś zdjęcie swojego - przed remontem i wstawię, żeby potem było porównanie
Kurcze też bym chciała taki baldachim ale boję się że mi go koty zmasakrują.
Jak na razie kombinuje jak je nauczyć żeby w ogóle nie wchodziły do pokoiku małej.
pożyjemy i zobaczymy jak to wyjdzie.

We wtorek USG - już się nie mogę doczekać ostatnio widziałam małą w 20 tygodniu.

Miłego dzionka dziewczynki.

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 07:52   #2903
caffelate05
Rozeznanie

dzień dobry
atiz ja już też od 2h nie śpię za oknem pada śnieg, zimno, brrrr

Ja też mam ambitny plan nauczyć koty, że w nowym mieszkaniu będą mogły chodzić wszędzie ale nie do sypialni gdzie będzie łóżeczko Julka. To będzie wesoła akcja coś czuję

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

moria44 a u Igusi coraz śliczniej i śliczniej się robi

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 07:52   #2904
MoniaK
Zakorzenienie

Dzieńdoberek, ale się wyspałam dzisiaj
Małż o piątek wyjeżdżał do pracy ale na szczęście nie obudziłam się i mogłam spać dalej, co nie często się zdarza.

Moria, ale Ci zazdroszczę pokoiku cudo W sumie to baldachim mi się podoba i nawet dostałam w spadku razem z pościelą ale wkręciłam sobie, że baldachim to bardziej dla dziewczynki niż dla chłopca. Co myślicie

U mnie też nie będzie żadnych pokrowców na przewijak. Ewentualnie zastosuję pieluchę i finito.
Co do kąpania to chyba zostanę przy pieluszce, choć jedna koleżanka używa gąbki i sobie chwali
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 08:31   #2905
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

grazin uwielbiam taką muzykę mogłabym jej słuchać bez przerwy
masz więcej to prześlij proszę na priv

dziewczonka pewnie że warto kupić taki wózek okazyjna cena

moria pokoik sliczny ale ci zazdroszczę
ja nadal nie potrafię się zdecydować na kolor ścian

dziewczyny śnił mi się dziś koniec świata... ale przeżyłam z dzieckiem tylko żadnej żywej duszy w koło nie widziałam nie wiem skąd się biorą takie sny

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 09:13   #2906
moria44
Wtajemniczenie

Dzień Dobry dziewczynki!

Jeszcze raz dziękuję za wszystkie komplementy pokoikowe
Z tego wszystkiego śniła mi się dziś Iguśka, jak z nią do fryzjera szłam W sumie, to co może robić matka z córką, no wiadomo fryzjer, kosmetyczka, zakupy

Cytat:
(...)
Moria też mnie Tż zabrał dzisiaj do ikejki. Kupiłam śpiworek, te niby ręczniczki, no i baldachim też miałam brać ale kurcze to koło u góry jest takie duże i mi się nie spodobało, że będzie mi zasłaniać w pokoju.
No trochę zasłania to fakt, zależy też jaki masz układ w pokoju Ja tam się pocieszam, że w sumie to nie jest duży wydatek a jak mnie będzie wkurzać to zdejmę, łatwo zdemontować, po prostu zdejmuję z haczyka i finito.
Myślę też jak mary, że latem się sprawdzi jako moskitiera, niby mamy w oknach takie standardowe siatki no ale jednak zdarzy się, że przez okno balkonowe wleci krwiopijca

Cytat:
(...)A tak po za to kupiłam Twoje orzechy. Czekałam na nie od zeszłego czwartku i się doczekać nie mogłam, przyszły w piątek. Dzisiaj zrobiłam pranko i faktycznie miękkie bez płynu.
O jaaa ale się cieszę Fajnie Ja właśnie Iguśkowe rzeczy piorę w orzechach ale w miarę upływu czasu zauważam, że nie wszystkie plamy orzechy dopierają więc czasem muszę użyć proszku. Moje rzeczy to zawsze ok ale TŻ to mi czasem tak umorusane bluzy daje do prania rękawy to prawie czarne są, spodnie też ma często wyświechtane więc jego brudy raz na jakiś czas (może raz na miesiąc) wstawiam z Vizirem. Natomiast do sprzątania w domu orzechy są ciągle niezastąpione. Nigdy nie kupię już Pronto

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Moria a ty jaki masz materacyk?
Kokos-pianka-gryka ale planowałam kupić kokos-pianka-kokos

Cytat:
(...)
Ooo, kurcze no w sumie racja, bo ja założyłam że jakieś ubrudzenia to raz na jakiś tydzień mogą powstać ale rzeczywiście, skoro się nie niemowlę z 10 x dziennie przebiera to o wyciek nietrudno

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
(...)
- ochraniacze na przewijak, podobnie jak Andziot, uwazam za zbedne, bo znacznie latwiej utrzymac czystosc na ceracie niz jakims ochraniaczu, a jak dziecko ma plecy w kupie, to trudno ochraniacza nie ubrudzic i co wtedy? Juz w tym momencie z przewijaka korzystac sie nie da Troche bez sensu... Ja mialam przewijak ceratowy, bardzo szybko sie nagrzewa od skory, wiec jest mily dla dziecka, a jak sie ubrudzi, to wystarczy szybko wytrzec i juz.
Oooo a ja myślałam, że nie ma szans by położyć dzidzię na tej ceracie, że za zimna będzie Hmm, dziewczyny podziałałyście mi na wyobraźnię Chyba kupię po prostu takie ładne, kolorowe pieluchy i już

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
W sumie to baldachim mi się podoba i nawet dostałam w spadku razem z pościelą ale wkręciłam sobie, że baldachim to bardziej dla dziewczynki niż dla chłopca. Co myślicie
Mi się wydaje, że dla chłopca też ok W Ikeii jest wg mnie typowo chłopięcy baldachim z błękitną górą i białymi chmurkami na siatce

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 09:32   #2907
Lolka1212
Zadomowienie

Dzień doberek

Ale wcześnie wstajecie
Amarcia a ty co to za nocne charce uprawiasz??
Ja z rana zwykle ciężko się zwlekam.. w środku nocy nie śpię, a rano jak na złość mega sen mnie bierze!

Chyba dołączę do grona chorych czuję, że zaczyna mnie łapać jakieś choróbsko!! Nie wiem skąd się przyplątało.. ciepło się ubieram, dbam o siebie.. chociaż może właśnie za ciepło bo w Niemczech ciepło i może się przegrzałam?! eehh

Moria pomęczę Cię jeszcze ..więc czemu zmieniałaś zdanie przy kupnie materaca? przypadek czy jednak uznałaś, że kokos-pianka-gryka lepszy od podwójnego kokosu?
Stary 2011-02-20, 09:36   #2908
Weredka
Zadomowienie

Witam serdecznie z rana.
Moria pokój jest śliczniuchny!!! Moja córeczka na razie będzie mieszkać z nami w sypialni, a potem się przeniesie do pokoju starszej córki, która już przygotowała dla niej miejsce . Ja mam w łóżeczku baldachim, ale dopinany do łóżeczka na stelażu. Mnie się to podobało, a kwestia prania nie była najgorsza, przeprałam, przeprasowałam i z powrotem na stelaż
Co do przewijaka - ja raczej nie kupuję. Anulkę przewijałam na łóżku, na kocyku lub flanelowej pieluszce, więc pewnie i młoda będzie tak przewijana (nawiasem mówiąc irytuje mnie strasznie fakt, że nie mamy jeszcze imienia, skróciłam już listę do trzech typów i teraz muszę pomęczyć męża, żeby coś pomógł wybrać.)
A teraz dreptam na śniadanko.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 09:47   #2909
Paulizia
Wtajemniczenie

Witam niedzielnie
Dziekujemy za wszystkie komplementy odnosnie ciuszkow Nie mozemy sie napatrzec i nie zalujemy juz wcale, a wcale

Co do wanienki ja mam taki ''fotelik'' http://cgi.ebay.co.uk/baby-bath-seat...item27b8b79760

dostalam w prezencie takze zamierzam polozyc na tym pieluszke. Z reszta i tak wszystko wyjdzie ''w praniu'' czy bede potrzebowac tego typu supportow czy nie. Kwestia wprawy nie?

Dzisiaj mamy gosci. Podobno przyjecie na moja czesc bardziej Antoniuszowa czesc ale bedziemy jesc

Wczoraj Antek tak szalal normalnie rozszalal sie jak nigdy. Coraz intensywniej go czuje i jest to super duper uczucie Udalo mi sie z nim nawet pobawic. ja mu naciskalam brzuch z lewej strony, a on wykopywal siiiiilny jest

Mary po urodzeniu ubierzemy Antosia specjalnie dla Cioci Mary i uwielbiam jak mowisz na niego Antolek

Agnieszka M. to teraz dwoch Antosiow i Edzik w tych samych czapusiach beda pomykac nie moglam sie oprzec jak ja zobaczylam... i to za 9zl????

Moria pokoj bajeczny!!! Naprawde jest jak z bajki. Mezu mial racje z baldachimem, bo dodal pokoikowi niesamowitego charakteru. Pamietak, ze ochroni mala od brzydkich much, ktore nieproszone wlatuja do pokoju bleeeeeeeee

Lolka polowka swietnie pasuje do tego sweterka. Przymierzalam wczoraj i maly bedzie wygladal bossssskooooo mam w domu spodnie w takim brazowym kolorze wiec caly look dopelniony Wiec uciekaj do h&m'u zeby nie wybrali!!!

Matall i o ktorej biedulko poszlas spac? Siostra
Stary 2011-02-20, 10:24   #2910
anula_81
Zakorzenienie

hej dziewczyny

ja dzisiaj mialam okropna noc. mialyscie racje golabki to nie byl dobry pomysl, zgaga meczyla mnie pol nocy, mulilo mnie w brzuchu i w ogole.
na domiar zlego jak wstalam rano i polazilam troche, po czym poszlam do toalety byla na wkladce swieza plamka krwi
ja nie wiem czemu ja ciagle mam jakies plamienia i uplawy, normalnie zalamka.
staralam sie nie panikowac, bo jak przetarlam papierem to nic nie bylo. ale TZ mi kazal zadzwonic do szpitala, szczegolnie ze ogolnie ciagle mam te uplawy i pobolewal mnie brzuszek zeszlej nocy. Ale Panie ewidentnie byly zajete bo kazaly poczekac godzine i zobaczyc czt krew pojawi sie znowu. Na razie czysto, czyli pewnie nie kaza przyjezdzac. Mala sie rusza. nie jakos bardzo ale cos tam sie rusza.
powiem wam ze sie zalamalam, czuje sie dobrze, a tu ciagle jakies plamienia, krwawienia. ilez mozna nooo....
i co ja mam zrobic?
przeczekac?sama nie wiem.

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości