|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy.Część VI
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
blonding ![]() ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm ![]() aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zabezpieczyłam się jeszcze w płukankę DELIA fioletową. (a żółcie). Używała któraś? ![]()
![]() |
#1563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z dnia na dzień będzie lepiej, szczególnie że wykryte szybko i już po antybiotykach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1564 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1565 | |
Magda ;)
|
oj ja tak dlugo bym nie umiala
![]() chcę clipy kupić ![]() Cytat:
![]() ja mysle,ze pokryje ![]() tez bylam dzis w Tesco i chcialam kupic Stockholm,ale nie bylo ani jednej sztuki ![]() pytaj śmiało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() dzięki Yatta co przeszłam to moje ale dobrze że najgorsze juz za mną... chyba? ale słyszałam że objawy można leczyć nawet latami ! szok!!!
blonding ![]() ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm ![]() aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała Edytowane przez asiabb1983 Czas edycji: 2011-02-19 o 22:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1567 | |
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1568 |
Zakorzenienie
|
Ok ale dużo tego jest i to pewnie nie koniec pytań
![]() 1. Co z tym sklejaniem się włosów? Faktycznie po zdjęciu włosów z keratyną włosy są posklejane? 2. To prawda, że zgrzewy się rozpuszczają pod wpływem wody, szamponów itd.? 3. O co chodzi z tymi kołtunami? Jak mogą robić się kołtuny jeśli czesze się włosy ?? Faktycznie tak strasznie się plączą?? A może kołtunią się tylko w określonej metodzie przedłużania?? 4. Głowa może swędzieć? Czemu? Jak długo – to przechodzi? 5. Co z rodzajem włosów? Indyjskie, Europejskie, Azjatyckie?? 6. Do włosów doczepianych potrzebna jest specjalna szczotka.. Jaka? Czemu ? 7. Tu cytat z tematu o pzrełużaniu: „Tak wiec,wtedy tylko sie umowilam a kobieta ma swoj magazyn.Zamawiajac powiedzialam ,ze wlosy chce czarne ale mam juz nieestetyczne odrosty i czy mam je przed przedluzaniem zafarbowac.Ona odpowiedziala,ze nie moge,bo mozna nie pozniej niz tydzien przed przedluzaniem.” Co z tym farbowaniem? Kiedy można? Faktycznie nie wolno przed przedłużaniem? 8. Jak długo można je nosić? Dziewczyny na wątku o przedłużaniu piszą, że nie dłużej niż 2 m-ce.. Faktycznie tak źle to wygląda i trzeba zdjąć? 9. I znów cytat: „Przedłużanie włosów obojetnie jakim sposobem niszczy włosy. Czy to na ringi czy to na zgrzewy czy na taśmę mocowaną za pomocą kleju. Na wszystkich szkoleniach fryzjerkich mówią o tym wprost.” Bunny – faktycznie mówił ktoś u Ciebie w szkole o tym, że to takie szkodliwe ?? EDIT: Aha i jeszcze jedno.. z uwagi na to, że miałam parę rudych pasm kazałam fryzjerce ściąć to na chama (za przeproszeniem) w efekcie czego teraz mam mocno pocieniowane włosy.. i tak się zastanawiam.. Lepiej zostawić je pocieniowane, czy lepiej troche je podrównać? W którym przypadku będzie mniej widać, że majstrowałam przy włosach ?? Edytowane przez Yattamanka Czas edycji: 2011-02-19 o 22:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1569 | |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() Cytat:
![]() ![]()
blonding ![]() ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm ![]() aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1572 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() nigy nie mialam zadnych pozostalosci ![]() 2. Ja uzywam normalnych szamponów, teraz uzywalam j&j na zmiane z tym fioletowym Joanny i nic mi sie nigdy nie rozpuścilo. Wczesniej przedluzalam,uzywalam roznych szamponów i rowniez nie. 3. Z tymi kołtunami chodzi o to,że tworza sie miedzy zgrzewem,a Twoimi wlasnymi wlosami. Tych wlosow nie masz mozliwosci czesać,no bo jak? Ale jezeli odpowiednio je czeszesz i myjesz nie powinno byc problemów. Koltuny moga sie robic w kazdej metodzie oprocz clipow,no bo je sciagasz to normalnie czeszesz swoje wlosy. 4. Mnie nigdy glowa nie swedziala,nie wiem czym to moze byc spowodowane. Moze uczulenie na metal?? i wtedy glowa swedzi od ringów? Tego nie jestem pewna,ale tak na logike. 5. Ja kupuje azjaty albo ewentualnie indyjskie. 6. Ja szczerze mowiac uzywam normalnej szczotki. Specjalna to taka z wlosia naturalnego. Ogolnie jest zasada,że szczotka nie powinna miec tych "kulek" na koncach. Tu masz przykladowa szczotke http://allegro.pl/szczotka-do-wlosow...448263524.html 7. A jakie to ma niby znaczenie ![]() odrost powinno sie farbować przed,bo wtedy mozesz normalnie farbowac odrosty jak masz zalozone wloski. Zauwaz,ze nawet na roznego rodzaju blogach o przedluzaniu,dziewczyny w ten sam dzien farbuja i przedluzaja wlosy ![]() 8. Mając ciemny brąz nosilam pol roku i nic mi sie z nimi nie dzialo (to wlasnie wloski z 4 great hair,te co zamowila Kotka) babka,ktora mnie uczy na pracowni rowniez przedluza sobie wloski i mowi,ze trzymaja sie jej pol roku. Blond sie jednak troche szybciej niszczy,ale mysle,ze z odpowiednia pielegnacja mozna nosic ponad 3 miesiace na pewno. 9. Ja nie zauwazylam zadnych zniszczen. Wlosy mi sie w miejscach zgrzania czy ringow nigy nie lamaly. Lady vhyba tez nie,a przedluza non stop. Yata ja Ci powiem tak... za pierwszym razem zamowilam wlosy,bo chcialam miec dlugie,nic nie wiedzialam o zadnych szczotkach,pielegnacji... Mialam to w tylku ![]() i wloski sie trzymaly pol roku i byly super. Nie przejmuj sie tak tym,to ma byc przyjemność. A z tym niszczeniem wlosow to nie przesadzajmy, farba niszczy, wiatr niszczy,slonce niszczy... a nie sadze,zeby przedluzanie bylo jakos specjalnie niszczace ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak z włosami moimi? lepiej, by były na rowno czy pocieniowane jak są teraz? które lepiej się wtopią w doczepione?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1574 |
Magda ;)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1575 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1576 |
Magda ;)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1577 |
Wtajemniczenie
|
Hej blondaski
![]() Ja dziś miałam wyjątkowo udany dzień ![]() ![]() ![]() Infatuated jestem zachwycona Twoimi włoskami ![]() ![]() ![]() Agata wydaje się delikatna ta farbka ![]() ![]() ale chyba słabo rozjaśnia? Jednak ten odrost wyszedł jakoś tak ciepławo i ciemniej ciut ![]() Snow włoski zdecydowanie wyglądają lepiej podczas farbowania całości ![]() ja też miałam balejaże i niezbyt korzystnie te włosy wyglądały :/ takie suche, sianowate.. Teraz są w dużo lepszym stanie, nawet pomimo stosowania podkładu ![]() Adzi kochana, nie wiem co to znaczy, bo na własnej skórze tego nie doświadczyłam, ale ostatnio na egzamin czytałam książkę o depresji, manii, chorobie afektywnej dwubiegunowej i o nawracających zaburzeniach nastroju i straszne to wszystko co w niej autorki opisują ![]() Także bardzo Ci współczuję i walcz dzielnie kochana ![]() asia Ty również się trzymaj kochana ![]() może coś pomogą waciki maczane w rumianku? novelove Ja robię copenhague, prosze - załaczam zdjecie ![]() Z tym, że Ty masz chyba ciepłą baze, spytaj bunny czy nie będzie obawa co do zieleni.. blond bunny żmije padły pewnie co? ![]() ![]() ![]() A ja Wam powiem, że włosy mi zaczęły jakoś szybciej rosnąć ![]() ![]() w sumie to nie wiem po czym? Żadnych 'dopalaczy' nie stosuję. Ostatnio myję włosy szamponem, o tym: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...-i-chmielu.htm myślicie, że to może być przez niego? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1578 |
Zakorzenienie
|
wstajemy
![]() ja to patrze ze niektore z was to nocne marki komputerowe ![]() ![]() dziewczynki a ja odliczam juz do piatku ![]() ![]() ![]() ![]() ta pogoda mnie dobije ![]()
![]() |
#1579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() teraz mam okazje zapytac ![]() wczesnie widzialam ze pisalyscie ze wlosy po czyms takim co ja robie farba+rozjasniacz sa suche ![]() ![]() ![]() ![]() a ta odzywka nivea nadal pachnie na wlosach chyba bedzie moim nr 1 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No Twoje nie są suche, ale wiadomo że zdarza się że będą suche u kogoś innego. Ja chyba spróbuję Twoją metodę jak dopytasz ![]() A ta Twoja fryzjerka to mówi po polsku? Pytam z ciekawości ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dlatego tak czekam na wizyte u niej mimo ze mam mega odrost juz bo tylko jej ufam tutaj ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widac ze jest dobra skoro tyle sie czeka ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1584 |
Magda ;)
|
Cześć blondaski
![]() u mnie dzis Sloneczko świeci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1585 |
Zakorzenienie
|
ale ci dobrze
![]() moze u mnie tez wyjdzie pozniej ![]() agatko wlasnie dlatego czekam na nia ![]() ![]() ![]() ![]() enchanted drozdze wplywaja na porost to moge poswiadczyc osobiscie..tylko nie wiem jak to jest z dzialaniem szamponu bo tam jest ich zapewne niewiele i to tylko ekstrakt... moze dobrze sie odzywiasz moze jadlas ostatnio duzo nabialu ..proteiny tez wplywaja na porost ...
Edytowane przez caskada Czas edycji: 2011-02-20 o 09:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1586 | |||
Zakorzenienie
|
Hej blondasy, u mnie też słonko
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1587 | ||
Marcelover ♥♥♥
|
cześć
![]() Cytat:
![]() a u mnie... pada śnieg, pada śnieg ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1588 |
Zakorzenienie
|
snowi tak ja wiem co moze zrobic rozjasnacz
![]() ![]() ![]() ![]() kiedys jak robilam na czarno to wlasnie mialam takie sztywne wlosy i slabiej mi sie krecily dopiero od polowy ![]() ![]() buahhot tak nabial wplywa na porost wlosow ....dlatego ja staram sie jesc go duzo..sporo o tym na necie.. wszelkie skladniki lepiej sa wchlaniane przez organizm niz te z suplementow..;
Edytowane przez caskada Czas edycji: 2011-02-20 o 09:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1589 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() POLECAM! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() wracaj szybko do zywych! ![]() Cytat:
![]() wiec nozyczki dla mnie to mus na chwile obecna i beda to jaguary na 100%. weź na start 5'5 sobie, 6 sa na pewno za dlugie. ja mam teraz 5'5 a wczoraj na pracowni znow sobie reke pocielam ![]() i konczylam strzyzenie z lejaca sie krwia- miejsce miedzy palcami mocno krwawi- jeden plaster nie utrzyma... a potem mialam jeszcze koloryzacje na dlugie wlosy na calosc, strzyzenie koncow i modelowanie... ![]() potem obiad u mamy i dziadka i zakupy... nie mialam juz sily do was siasc, a dzis zrobilam wagary bo rano nie wstalam ![]() Cytat:
![]() i co pol roku sie odnawial stan zapalny na wiosne i jesien az przeczytalam rady babcine- zeby codziennie po kilka razy w czasie choroby przykladac gorace ugotowane jajko, lub torebke z herbaty i tak robilam- nie dawalam juz antybiotyku i wiecie ze to sie rozeszlo! ![]() ja to mialam przez zablokowanie kanalika lzowego cieniem do powiek ![]() przez czas takiego zdeformowanego oka chodzilam w ciemnych okularach, jak lekko zeszlo ze oko sie otwieralo to sie mocniej malowalam... mysle ze ty masz uczulenie tylko skoro mozesz oko otwierac. ale tusz bym wyrzucila. Cytat:
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
![]() |
#1590 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć blondaski! Ale nadrabiania
![]() ![]() jutro coś wrzucę, teraz ładuję baterie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() u mnie też świeci ![]() ![]() u Ciebie pada? ![]() ![]() u mnie piękne słońce ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.