Mamy wrzesień-październik 2011 :) - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-19, 17:03   #2191
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)

hej
wpadłam sie przywitać, bo za niedługo znów wybywam
dziś pracowity dzień najpierw ogarnęłam mieszkanko, potem małe zakupy obiadek zrobiłam koreczki na wieczór i teraz chwilkę leniuchuje

Spray współczuje i mam nadzieje ze teraz zacznie ci sie polepszać, z chęcią przejęłabym trochę tych mdłości bo ja nie odczuwam nic i sie boje żeby było wszystko w porządku
No air kurcze dobrze ze pojechałas pewnie troche spokojniejsza bedziesz i również mam nadzieje ze szybko ci przejdzie

mnie to w sumie cycuchy tylko bolą
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 17:35   #2192
lausanne
Wtajemniczenie

aa2 ciesz się że nie masz objawów, a nie zamartwiaj ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów, raz czy dwa mnie pomdliło około 9-10 tyg. i tyle ani piersi mnie nie bolały, ani brzuszka nie było widać do ok 5 miesiąca, ani mi się pić nie chciało (teraz jest masakra!), żadnych zachcianek itd. i mam synka zdrowego jak dąb, do dziś nawet kataru nie miał, teraz pierwszy raz przechodziliśmy jelitówkę...
druga ciąża już mnie niestety nie rozpieszcza mdłości mam na okrągło zwłaszcza wieczorem, pić się chce ciągle, były plamienia, teraz jak za duzo chodzę brzuch mnie pobolewa, spać nie mogę, a w dodatku mam okropny posmak w ustach - tez tak macie? nie mogę się go pozbyć! może tym razem to dziewczynka? :roll eyes: najgorsze ze nei mogę odpocząć nic, bo cały dzien biegam za niemowlakiem, a rozrabia mi synek ostatnio że nie wiem za miesiąc kończy roczek, więc już dużo umie wczoraj powrzucał zabawki do wc, inne do kosza, nasiusiał na moje prześcieradło, a potem wszedł pod nie i nie mógł wyjść, bo się zaplątał (dobrze że się zorientowałam!), wysypał swoją herbatkę w granulkach i ją zjadł z podłogi, dorwal się do mojego telefonu i jakimś cudem zadzwonił do mojej mamy (pewnie ostatni numer wybierany...), potem biegał po dywanie,przykładał telefon do szyi i krzyczał "baba baba", potknął się, uderzył, rozwył itd. .... zero szans na chwilę spokoju
małgosia a gdzie studiujesz? na umcs,up,medyczna czy na pl? ja kończyłam pl, do dzis mam sentyment
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 17:45   #2193
No air
Zakorzenienie

Kurdę już myślałam że tylko ja mam ciągle te cholerne wymioty... Niestety Torecan wogóle mi nie pomógł, chyba muszę wziąć następną dawkę... :/ czuję się strasznie, okropnie, po prostu umieram...

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 18:15   #2194
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Kurdę już myślałam że tylko ja mam ciągle te cholerne wymioty... Niestety Torecan wogóle mi nie pomógł, chyba muszę wziąć następną dawkę... :/ czuję się strasznie, okropnie, po prostu umieram...
Kochana wymioty przejdą, zobaczysz, już niedługo. Nie poddawaj się. Koniecznie pij, w poniedziałek zapytaj swojego lekarza jak możesz sobie pomóc i pomysl sobie że z każdą minutą fasolka jest starsza i niedługo hormony zaczną maleć, łozysko przejmie podstawowe funkcje i będziesz się czuła jak nowonarodzona
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 18:44   #2195
bianeczkaa
Zakorzenienie

Hej, nie odzywałam się od wczoraj, ale nie miałam nastroju Byłam wczoraj na tym usg, i tak się nerwów najadłam, myślałam, że się rozpłaczę na leżance. Dobrze, że mąż był ze mną, bo nie wiem co bym zrobiła. Lekarz zaczął mówić swoim językiem o jakiejś dysproporcjach Ja się przestraszyłam, nic nie rozumiałam. Poza tym wyszło, że to dopiero 5 tydzień. I chodziło właśnie o to, że jest duża dysproporcja pomiędzy dniem ostatniej miesiączki a zapłodnieniem. A fakt, że jest dopiero jajeczko, nie ma serduszka ani nic mnie dobił Po wyjściu dopiero z mężem przeczytaliśmy na kartce z wynikiem, że ogólnie wszystko jest ok, wszystko się dobrze rozwija. Otoczka ma 10 mm, a żółtko 4 mm.Widać już jakąś tarczkę czy coś takiego, takie coś płaskie w miejscu styku żółtka i otoczki mamy iść za 10 dni na usg kontrolne. I podobno ma być już widoczne serduszko To będzie najdłuższe 10 dni w moim życiu. Mój tż przeżył dzielnie usg A wiem, że był zazdrosny, bo lekarz był bardzo młody i przystojny hehe, normalnie z dałabym mu z 28 lt Później mi powiedział, że chciał mu powiedzieć, żeby tak tam nie grzebał, żeby dzidziusia nie zepsuł A jak się rozebrałam i dałam mu do trzymania getry, to zamiast dać mi rękę, to sciskał te getry jakby chciał z nich ostatnie soki wycisnąć

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 19:20   #2196
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
małgosia a gdzie studiujesz? na umcs,up,medyczna czy na pl? ja kończyłam pl, do dzis mam sentyment
pl, zarządzanie egz do przodu jadę świetować... sałatkami i pizzą ale się najjjmemmm!

Dziewczyny współczuje, sama przeszłam przez mega mdłości, tylko cierpliwości i czasu potrzeba niestety

Trzymajcie się ciepło!

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 19:27   #2197
bianeczkaa
Zakorzenienie

Ja się dzisiaj z rana napiłam takiego soku typu pysio, myślałam, że wyjde z siebie tak mniemdliło. Mnie się robi strasznie słabo a nie mam wymiotów.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-02-19, 19:29   #2198
aniany
Rozeznanie

GG do aniany

Czesc !
Wspolczuje Wam mdlosci i innych nieprzyjemnosci. Ja sama nie czuje sie najlepiej, no ale przynajmniej z kibelkiem nie musze sie calowac.
No air, pij duzo plynow, i najlepiej zeby to byly nie tylko herbata i woda, ale tez jakas woda mineralna, z dodatkiem elektrolitow - jakis czas temu wyladowalam na pogotowiu, po grypie zoladkowej, bo bylam odwodniona - a wydawalo mi sie ze duzo pilam....

Mnie tez piersi bola jak nigdy dotad, no i troche sie juz powiekszyly.... do tego przetluszczaja mi sie strasznie wlosy - normalnie to moglabym 2 razy dziennie myc !
Glodna jestem ale nic mi nie podchodzi, najlepiej to suchy chleb z serkiem topionym
aniany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 19:35   #2199
bianeczkaa
Zakorzenienie

Przyszły wczoraj moje tuniczki z all, mogę z czystym sercem polecić. Bardzo dobra jakość i zgodne wymiary

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Oglądałam dzisiaj takie domki do zabawy na all. Pamiętam jak sama się takbawiłam, tyle, że sama robiłam donki z wszelakich pudeł. Mogłam siedzieć w takim domku całymi dniami

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-02-19, 20:34   #2200
lewaloff
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to lewaloff

Cytat:
druga ciąża już mnie niestety nie rozpieszcza mdłości mam na okrągło zwłaszcza wieczorem, pić się chce ciągle, były plamienia, teraz jak za duzo chodzę brzuch mnie pobolewa, spać nie mogę, a w dodatku mam okropny posmak w ustach - tez tak macie? nie mogę się go pozbyć! może tym razem to dziewczynka? :roll eyes: najgorsze ze nei mogę odpocząć nic, bo cały dzien biegam za niemowlakiem, a rozrabia mi synek ostatnio że nie wiem za miesiąc kończy roczek, więc już dużo umie wczoraj powrzucał zabawki do wc, inne do kosza, nasiusiał na moje prześcieradło, a potem wszedł pod nie i nie mógł wyjść, bo się zaplątał (dobrze że się zorientowałam!), wysypał swoją herbatkę w granulkach i ją zjadł z podłogi, dorwal się do mojego telefonu i jakimś cudem zadzwonił do mojej mamy (pewnie ostatni numer wybierany...), potem biegał po dywanie,przykładał telefon do szyi i krzyczał "baba baba", potknął się, uderzył, rozwył itd. .... zero szans na chwilę spokoju
to może ja zamiast szykować pokój dla płodka, zrobię porządek w piwnicy na -2 i ją wyciszę

Cytat:
już raz pytałam, czy to nie czasem jakaś grypa żołądkowa, możliwe, żeby aż tak Cię sponiewierało od mdłości ciążowych?? masakra....

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Hej, nie odzywałam się od wczoraj, ale nie miałam nastroju Byłam wczoraj na tym usg, i tak się nerwów najadłam, myślałam, że się rozpłaczę na leżance. Dobrze, że mąż był ze mną, bo nie wiem co bym zrobiła. Lekarz zaczął mówić swoim językiem o jakiejś dysproporcjach Ja się przestraszyłam, nic nie rozumiałam. Poza tym wyszło, że to dopiero 5 tydzień. I chodziło właśnie o to, że jest duża dysproporcja pomiędzy dniem ostatniej miesiączki a zapłodnieniem. A fakt, że jest dopiero jajeczko, nie ma serduszka ani nic mnie dobił Po wyjściu dopiero z mężem przeczytaliśmy na kartce z wynikiem, że ogólnie wszystko jest ok, wszystko się dobrze rozwija. Otoczka ma 10 mm, a żółtko 4 mm.Widać już jakąś tarczkę czy coś takiego, takie coś płaskie w miejscu styku żółtka i otoczki mamy iść za 10 dni na usg kontrolne. I podobno ma być już widoczne serduszko To będzie najdłuższe 10 dni w moim życiu.
dlatego tak bardzo cenię lekarzy, którzy potrafią rozmawiać z pacjentami, a tego buraka to trzeba by objechać, że Cię tak nastraszył

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Ja się dzisiaj z rana napiłam takiego soku typu pysio, myślałam, że wyjde z siebie tak mniemdliło. Mnie się robi strasznie słabo a nie mam wymiotów.
dziś szykowałam przyprawy do kurczaka i szperając w szafce powąchałam kmin rzymski, przez chwilę myślałam, że zobaczę ponownie śniadnie
Stary 2011-02-19, 21:59   #2201
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dzisiaj wstałam o 9, cały czas leżałam a jak tż poszedł do szkoły to znów zasnęłam, później wstałam i walczyłam z faworkami Znów padam

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Dostałam wczoraj od mamy świetną książeczkę o żywieniu dzieci, kiedy wprowadzać nowe pokarmy, jakie i sposoby przyrządzenia i przechowywania i też jest o alergiach, bardzo fajna, tylko, że to jeszcze tak długo!

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Ale tu dzisiaj cisza

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-02-19, 22:13   #2202
BothSides
Rozeznanie

Hej Kobitki, ja cały dzien na nogach, wrociłam do domu i w płacz... Mdli mnie, jestem strasznie głodna, wszystko mnie uwiera i przeszkadza, nawet dźwięk wody w kaloryferach i stukanie w klawiaturę Męża... Rety... A jutro do pracy na 4 godziny, nikt tam nie wie że jestem w ciaży jeszcze i muszę sprzatać po przeprowadzonej imprezie, a tak mnie to męczy... Jutro chyba powiem, że mam okres albo coś i że nie dam rady.
Tak mi smutno...
BothSides jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 23:00   #2203
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Musiałam was przez przypadek odsub. i się dziwię co tak mało piszecie
Ja też dzisiaj męcze zgagę ( ssam już drugie rennie) i jest mi niedobrze sama jestem sobie winna bo jadłam gyrosa+ sos czosnkowy a dla mnie to masarator
więc współczuję wszystkim zamdlonym i ze zgagą

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Pewnie cię to nie pocieszy, ale nie ty pierwsza i nie ostatnia.

Trzeba zacisnąć zęby niestety

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 08:28   #2204
No air
Zakorzenienie

Rzeczywiście nie pociesza mnie to... A bardziej wkurzył mnie komentarz koleżanki z pracy, którą podobno obchodziło jak się czuję... "Przesadzasz, ja byłam w ciąży i wszystko było dobrze, normalnie pracowałam"... Wolałabym to sobie wymyślać, naprawdę. :/ Torecan mi nie pomaga, jest coś innego, co mogłabym dostać od lekarza?

MOJA WYMIANKA!
Stary 2011-02-20, 09:33   #2205
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Musiałam was przez przypadek odsub. i się dziwię co tak mało piszecie
Ja też dzisiaj męcze zgagę ( ssam już drugie rennie) i jest mi niedobrze sama jestem sobie winna bo jadłam gyrosa+ sos czosnkowy a dla mnie to masarator
więc współczuję wszystkim zamdlonym i ze zgagą
z tym czosnkiem to i ja mam, musiałam wyeliminować ... bo mi leżał cały czas na żołądku i mdliło

Mdłości prawie staly sie moim rytuałem dnia , raz są raz nie ma, zagryzę kabanosem co by żołądek nie wariował i jest dobrze

Ale u mnie pięknie śniegu napadało chyba to już ostati śnieg tej zimy miejmy nadzieję, ale i tak jest pięknie

25.08.2011

Stary 2011-02-20, 09:42   #2206
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Rzeczywiście nie pociesza mnie to... A bardziej wkurzył mnie komentarz koleżanki z pracy, którą podobno obchodziło jak się czuję... "Przesadzasz, ja byłam w ciąży i wszystko było dobrze, normalnie pracowałam"... Wolałabym to sobie wymyślać, naprawdę. :/ Torecan mi nie pomaga, jest coś innego, co mogłabym dostać od lekarza?
No nie pociesza, ale taka jest prawda. Nie jesteś w tym sama i większość kobiet to przechodziło, przechodzi i przejdzie.
Najlepiej idz do lekarza i spytaj czy ci coś przepisze.
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
z tym czosnkiem to i ja mam, musiałam wyeliminować ... bo mi leżał cały czas na żołądku i mdliło

Mdłości prawie staly sie moim rytuałem dnia , raz są raz nie ma, zagryzę kabanosem co by żołądek nie wariował i jest dobrze

Ale u mnie pięknie śniegu napadało chyba to już ostati śnieg tej zimy miejmy nadzieję, ale i tak jest pięknie
Też masz ? No kurde. Ja to mam po cebuli i czosnku a lubię to w zapiekankach,sosach a teraz
No nic ważne że jest rano i że jest lepiej. Musimy zacisnąć zęby i radzić sobie po swojemu.

Ja od jutra na uczelnie a tak mi sie nie chce. Mam katar roku,gulę w gardle ale pewnie podróż do internisty to strata czasu bo ani na to zwolnienie nie dostanę ani nic mi nie przepisze aa grrrr

Wymianka.
Stary 2011-02-20, 10:33   #2207
Brida
Rozeznanie

Cytat:
:roll eyes: najgorsze ze nei mogę odpocząć nic, bo cały dzien biegam za niemowlakiem, a rozrabia mi synek ostatnio że nie wiem za miesiąc kończy roczek, więc już dużo umie wczoraj powrzucał zabawki do wc, inne do kosza, nasiusiał na moje prześcieradło, a potem wszedł pod nie i nie mógł wyjść, bo się zaplątał (dobrze że się zorientowałam!), wysypał swoją herbatkę w granulkach i ją zjadł z podłogi, dorwal się do mojego telefonu i jakimś cudem zadzwonił do mojej mamy (pewnie ostatni numer wybierany...), potem biegał po dywanie,przykładał telefon do szyi i krzyczał "baba baba", potknął się, uderzył, rozwył itd. .... zero szans na chwilę spokoju
)
łojezu.......

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

A wiecie, była tu już dawno temu rozmowa o wątróbce. Wczoraj koleżanka, która właśnie kończy weterynarię powiedziała, że obecnie z wątróbką jest taki problem, że w "przemysłowym" chowie kurczaki dostają tak dużo ( i często) antybiotyków i innych "prochów, że praktycznie nie ma szans żeby ich wątroby miały czas to strawić. Dlatego może być niezdrowa i nie tylko w ciąży ale w ogóle.

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Ja rzygałam jeden dzień i dziękuję

Czemu się nie chwalisz, że skończyłaś magiczny 12 tydzień? Acelinka tak samo
eee bo ja nie jestem taka chwalipięta

za to już tydzień nie miałam usg ha ha, w ciągu 3,5 tygodnia kiedy wiem o ciąży miałam w sumie 5 x a teraz juz od tygodnia nie

Edytowane przez Brida
Czas edycji: 2011-02-20 o 10:35
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 10:36   #2208
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
aa2 ciesz się że nie masz objawów, a nie zamartwiaj ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów, raz czy dwa mnie pomdliło około 9-10 tyg. i tyle ani piersi mnie nie bolały, ani brzuszka nie było widać do ok 5 miesiąca, ani mi się pić nie chciało (teraz jest masakra!), żadnych zachcianek itd. i mam synka zdrowego jak dąb, do dziś nawet kataru nie miał, teraz pierwszy raz przechodziliśmy jelitówkę...

moja siostra (bedzie mama sierpień / wrzesień) ma 4 letniego synka i ja ją podziwiam że zdecydowała się na drugie dziecko przy tak ruchliwym i rozrabiającym pierwszym, czasem jak do nas przyjdzie to jak tornado zmiata wszystko i lata
zauważyłam że jak mnie mdli to muszę mieć ciągle coś w buzi, albo czekoladę sobie pomalutku jem, albo czipsy po jednym sobie skubię, albo tic taki byle coś mieć i trochę pomaga. strasznie wam współczuję wymiotów, chociaż tż uważa że jak bym może zwymiotowała to by mnie tak nie mdliło. i też mam taki niemiły smak w ustach jak nie jem to czuję blee
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 10:45   #2209
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
eee bo ja nie jestem taka chwalipięta

za to już tydzień nie miałam usg ha ha, w ciągu 3,5 tygodnia kiedy wiem o ciąży miałam w sumie 5 x a teraz juz od tygodnia nie
ło jezu a tu mam czekania już 3 tydzień i jeszcze tydzień mi został, moja cierplwiość jest dużżżaa ( po cichu to wolałabym mieć 5 niż 1 na mc )

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
zauważyłam że jak mnie mdli to muszę mieć ciągle coś w buzi, albo czekoladę sobie pomalutku jem, albo czipsy po jednym sobie skubię, albo tic taki byle coś mieć i trochę pomaga. strasznie wam współczuję wymiotów, chociaż tż uważa że jak bym może zwymiotowała to by mnie tak nie mdliło. i też mam taki niemiły smak w ustach jak nie jem to czuję blee
Moim sposobem też jest podjadanie ale chipsy czy czekolada mi nie leża, wolę kabanosa czy pomarańczę ależ mi pomarańcze smakują o ludzie

25.08.2011

Stary 2011-02-20, 11:33   #2210
Grennie
Raczkowanie

a ja zaczęłam pić zalewany korzeń imbiru i do tego jem migdały.... szczerze to może nawet trochę lepiej tzn nadal mnie mdli i robić jedzenia nie mogę, ale zdecydowanie mdłości są mniej męczące!
W ogóle to chyba mam anemię, bo jakoś tak cieniutko wyglądam, muszę zrobić badania, ale i tak muszę czekać do początku marca na wizytę u gin.
Stary 2011-02-20, 11:41   #2211
kapka
Zadomowienie

Spray-współczujeJa także słyszałam, że silne objawy ciążowe świadczą o silnej ciąży, tylko że trzeba się z tym pomeczyćtrzymam kciuki by jak najszybciej zelżały
Agnyska-dziękuje za zainteresowanie:cmo k:posiew wyszedł dobrze, ale ogólne badania są masakrycznelekarz twierdzi ze zapalenia pecherza nie ma, więc nie ma czyms się przejmować.
Mam nadzieje,że Twoje maleństwo rośnie i dobrze się czujesz

Dziewczyny pisałyście pare postów do tyłu o noszeniu szpilek.Osobiście mogłabym ubrać ale tylko na chwilke, na szybkie wyjście.Na wakacjach będe o kilkanaście kilogramów cięższa, z bolącym kręgosłupem i spuchniętymi nogami, więc noszenie szpilek nie będzie mi w głowie.Już ten temat przerabiałam kilka lat temu z 1 dzieckiem, więc Panie które uwielbiają nosić szpilki-podziwiam u mnie królują sanały i japońce

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 12:44   #2212
lewaloff
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
A wiecie, była tu już dawno temu rozmowa o wątróbce. Wczoraj koleżanka, która właśnie kończy weterynarię powiedziała, że obecnie z wątróbką jest taki problem, że w "przemysłowym" chowie kurczaki dostają tak dużo ( i często) antybiotyków i innych "prochów, że praktycznie nie ma szans żeby ich wątroby miały czas to strawić. Dlatego może być niezdrowa i nie tylko w ciąży ale w ogóle
Generalnie kurczaki to istna bomba antybiotykowo-sterydowa, bo hodowane są przemysłowo w ekspresowym tempie. Najlepsze przy tym jest to budowane przekonanie, że kurczaki to zdrowe i dietetyczne mięsko .... jeżeli drób, to polecam gęś, może i jest tłusta, ale ja robię rosół na gęsi, po ugotowaniu odstawiam np na balkon do ostygnięcia i ściągam cały tłuszcz z wierzchu.
Lepiej zjeść kawałek porządnej czerwonej wołowiny czy cielęciny - wątróbka cielęca jest pyszna - niż truć się kurczakiem. No chyba, że któraś z Was ma dostęp do wiejskich kur.
Stary 2011-02-20, 13:04   #2213
gerda
Zadomowienie

lusanne tez tak miałam z tym posmakiem w ustach, ale o dziwo ostatnimi czasy jest już lepiej

co do szpilek to nie mam z nimi problemu, bo zakładam tylko na wielkie wyjścia

mdłości i wymioty mnie nie dotyczą, ale Wam naprawdę współczuje, bo to maskara jak się meczycie ale jak tez słyszałam że wtedy dziecko jest dużo silniejsze byle do 12 tygodnia

smacznego obiadku Wam życzę:zar lok:

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 13:21   #2214
cotynato
Zakorzenienie

Ufff dobrze, że mnie od kury odrzuca
Ale dobrze wiedzieć na przyszłość że kura to zło

Wymianka.
Stary 2011-02-20, 13:38   #2215
aa2
Zakorzenienie

heja
wyobraźcie sobie ze wstałam niedawno do domu wczoraj a raczej dzisiaj o 5

kurcze a ja dziś mam na obiad kuraka uwielbiam z kluskami, no ale w sumie jakby nie patrzeć to co w dzisiejszych czasach ni ejest nafaszerowane chemia itd jakbysmy tak na wszystko miały patrzeć to nic nie mogłybyśmy jejśc taka jest prawda, owoce i warzywa tez są szpikowane jakimis środkami, wiec najlepiej swój ogródek i hodowla a i to nie zawsze bo w powietrzu tez toksyny opadajace na uprawy
Stary 2011-02-20, 13:46   #2216
spray
KWC

Nie mogę wytrzymać sama ze sobą, zemdliło mnie od zapachu świeżego prania! Jak tu normalnie żyć?? A ten posmak w ustach też mam, jakbym ciągle ssała aluminium.

Wczoraj ustaliłam z TŻem jaki kupujemy wózek - Inglesina Classica Balestrino - jest pieruńsko drogi, ale jaki śliczny!!
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 13:54   #2217
No air
Zakorzenienie

Mnie też od zapachu prania mdli, od zapachu mojego piesa i kota, wody po golenia TŻ, jego kawy, którą pije na drugim końcu mieszkania, chciał robić rosół, ale bym tego nie wytrzymała... No ale już odrobinę lepiej się czuję, zaraz idę się przejść.

MOJA WYMIANKA!
Stary 2011-02-20, 14:08   #2218
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Nie mogę wytrzymać sama ze sobą, zemdliło mnie od zapachu świeżego prania! Jak tu normalnie żyć?? A ten posmak w ustach też mam, jakbym ciągle ssała aluminium.

Wczoraj ustaliłam z TŻem jaki kupujemy wózek - Inglesina Classica Balestrino - jest pieruńsko drogi, ale jaki śliczny!!
wrzuć linka do wózka
Stary 2011-02-20, 14:18   #2219
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
wrzuć linka do wózka

http://bociek.eu/index.php?page=shop...emart&Itemid=1
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 14:25   #2220
lewaloff
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
oj śliczny bez wątpienia i taki stylowy, przy naszym trybie życia - częste wyjazdy, maratony rowerowe itp potrzebne jest coś mega funkcjonalnego, więc wybór padnie raczej na zwrotne 4 kółka, lub totalne szaleństwo w stylu Stokke czy Joolz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości