|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
|
|
|
|
|
#2912 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
|
|
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie niedzielnie
![]() karpatkę oczywiście zjadłam matall skoro tak sprawa wygląda to nieciekawie .... bo przy maluszku ciężko Wam będzie znaleźć czas żeby jeszcze remont robić .... swoją drogą to dziwne z jej strony, bo przecież zdaje sobie sprawe ile macie do zrobienia ... coś czuję że przemawia przez nią trochę zazdrość Eve1603 a w jakim łóżeczku teraz Oluś śpi ???? my chcemy dla Zosi kupić TAKIE Jeśli chodzi o bunt dwulatka to jakoś ewidentnie jeszcze nie zauważyłam, takich extra widocznych objawów nie ma - tzn nie rzuca się na podłogę, nie histeryzuje, nie rzuca zabawkami, nie bije siebie ani mnie ![]() ale coraz bardziej zaczyna mieć swoje zdanie i próbuje ostro je egzekwować, czasami krzycząc i porządnie rycząc, ale później skruszona przychodzi się przytulić i jest ok (może jeszcze najgorsze mnie czeka )amarcia po drugiej a ty jeszcze nie spałaś ?????? ![]() moria44 pielucha na przewijak też średnio się u nas sprawdziła, bo ona strasznie się zwija po takim dzieckiem i na śliskim przewijaku, jak dziecko jest ubrane to zimno mu nie będzie, po kąpieli to na ręczniku można położyć, no i te podkłady - u nas były ok (choć nie zawsze je podkładałam) Weredka też nie mamy imienia, niby ja ciągle mówie na nią Gabryśka ale na 100% przekonana nie jestem .... jak macie jakieś typy to myślę że po porodzie okaże się że któreś pasuje idealnie ![]() Paulizia fajnie że znajdujesz czas, żeby nas poczytać i zdawać relację na bieżąco z wizyty ![]() a to krzesełko do kąpieli to nadaje się dopiero dla siedzących dzieci, takiego noworodka tam nie wsadzisz idem na ciasto babcine
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-02-20 o 11:10 |
|
|
|
#2914 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny właśnie rozmawiałam z koleżanką, jej szwagierka urodziła w piątek w 32 t.c. przez cesarkę. Dzidzia waży 1,9 chłopak i dostał 8 pkt. Sam oddycha ale niestety w inkubatorku. Aż sie przeraziłam, ja jeszcze psychicznie gotowa nie jestem, nie mówić o wszystkich zakupach itp. A lekarz powiedział że teraz to dużo kobiet rodzi przed teminem tak koło 35-36 tygodnia. Boże to przecież niedługo !!! Wpadłam w panikę hehe....
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to by dopiero było ![]() do porodu nic nie kupione ... (no koszule mam do karmienia dwie )
|
|
|
|
|
#2916 |
|
Rozeznanie
|
Chyba podziałało to na mnie mobilizująco.
Zrobiłam sobie listę rzeczy do kupienia wszystkich, drukuję i wieszam na lodówce, będę odkreślać ![]() I muszę męża pogonić z remontem. W pokoiku gołe ściany, nawet pomalowane nie jest
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, od godziny już nie śpię, śniadanko zjedzone
![]() Dziś z tż mamy oglądać zdjęcia, jak byłam mała (wykorzystujemy fakt, że jesteśmy u rodziców), a potem: Ogarnięcie pokoju po malowaniu, wyprawa do IKEA po kanapę i dodatki brązowe do pokoju, powstawianie mebli i rzeczy na miejsce. Krótko mówiąc: pracowity dzień ![]() agus, Paulizia Tak koło 3:30, bo odebraliśmy siostrę przed 3 (ma teraz takiego kaca, że już ma za swoje ), ale potem jeszcze koty rodziców dały pokaz - zbiły mamy wazon i wszystko było w wodzie, kwiatkach i szkle... ![]() anula Trzymam żeby już nie było krwi andziot Możliwe... Ona kończy w lipcu 26 lat, a tż ni widu, ni słychu. Poza tym u wujka będzie wynajmować i chyba ma lekkiego focha, że nie my się tam wynosimy (mimo, że sama zaproponowała takie rozwiązanie...) W ogóle ja bym nie przerabiała jej pokoju, ale ona ma czerwone ściany i ja po dłuższej chwili tam jestem poirytowana. Wolę spokojniejsze kolory...
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-02-20 o 10:57 |
|
|
|
#2918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2919 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulko prosze mi sie z wyra nie wychylac!!!! Wszystko bedzie dobrze tylko odpoczywaj... Masz sie oszczedzac, a nie klepac gar golabkow
![]() Andziot moze masz racje... tak sobie wyobrazam to raczej taka slizgawka lape mam damy rade bez udziwnien no i maz w asyscie tez bedzie lozeczko fajne tylko czy Zosi sie spodoba ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Matall tak niestety w rodzinie jest. Ja z bratem tez nie mam najlepszych relacji... i Andziot ma racje... tutaj wieje zazdroscia. Mam nadzieje, ze wszytsko sie ulozy i za to trzymam
|
#2920 |
|
Zadomowienie
|
Matall z siostrami to różnie bywa
![]() Między mną a starszą siostrą też ostatnio jakieś dziwne sytuacje.. Siostra jest mężatką trzy lata dłużej niż ja, ale dziecka nie mają i do tej pory ona nawet słyszeć nie chciała o macierzyństwie.. Jak się dowiedziała, że ja jestem w ciąży to szału dostała.. Jakieś chore uwagi, pstryczki.. ja zupełnie nie wiem o co jej chodzi!! Pewnie wścieka się, że to ja - młodsza siostra - dam pierwszego wnuka.. Widzi jak rodzice cieszą się, na rękach prawie że mnie noszą i zazdrosna jest Tym bardziej, że będzie to ich pierwszy wnuk, pierwsze małe dziecko w naszej rodzinie.. do tego chłopczyk (mój tato strasznie się cieszy z tego, bo ma trzy córki)! Ehh.. chciałabym, żeby była szczęsliwa razem ze mną, a ona jakaś taka nie bardzo.. Teraz siostra mówi, że też chcę mieć dziecko i będzie starać się zajść w ciążę..
|
|
|
|
#2921 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny.
Mam dzisiaj fatalny dzień, wczoraj się dowiedziałam, że otaczają mnie w "rodzinie" tak fałszywe osoby, że chce mi się nie umiem z takim ludźmi żyć a muszę. Jedziemy właśnie do teściów na obiad.Chciałam się zapytać jedną rzecz morii - przepiękny jest pokoik, naprawdę, aż chce się zamieszkać samemu tylko m i powiedz - na razie wstawiłaś tam łóżko, ale rozumiem, że na początku Iguśka będzie z Wami w sypialni?Czy od razu będzie u siebie? Bo ja też jestem przed urządzeniem pokoju małego i myślę urządzić go "docelowo" tylko potem łóżeczko przeniosę. Trzymajcie się dziewczyny - ja się zbieram, zajrzę wieczorkiem .
|
|
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
Buzi dla Was w niedzielny poranek
![]() Lolka, faktycznie ładniej ta posciel na obrazku wygląda... z tym ze nie było tego modelu co nam sie podobał. Jedną z tych poscieli feretti w ogóle jak dotknęłam to sie załamałam - niczym jakaś flanela, szmatka.. okropne to było. Nie wiem tylko jaki to był model, bo pozostałe w większosci były ok. No i nie wiem co mam zrobić. A o materacyku to znów mi robisz wode z mózgu, bo ja takze byłam gotowa na lateks a tu cio? Wcale nie taki dobry ?? Anulko odpoczywaj !! poki nic wiecej sie nie dzieje to jest ok. Zadnego wysiłku, stresów itp... łózeczku i niech męzul koło Ciebie skacze ![]() andziot, tej karaptki to Ci zazdroszczę ja sie załamałam wagą i wyglądem.. nawet mami mi wczoraj delikatnie powiedziała ze mam schabiki na boczkach tak wiec zaczynam dietke tzn nie żre słodkiego i ton jogurtów owocowych ! wczoraj zamiast ciuszków kupiłam dzidzi dwa smoki http://allegro.pl/tommee-tippee-pure...457684283.html cążki do pazurków http://allegro.pl/bezpieczne-cazki-d...449383798.html i taki aspirator Sposobało mi sie to, myslicie ze sie przyda ?http://allegro.pl/chicco-zestaw-aspi...449404952.html bo wszystko kupowałam w sklepie w ciemno.. po prostu na zasadzie aby cos kupić że na ciuszki mam szlaban no to cosik wybrac musiałam ![]() mori, pieeeeeeekny pokoik ! Normalnie teraz to juz bym na Twoim miejscu sie nie mogła doczekac Igulki
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-20 o 11:34 |
|
|
|
#2923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i utrzymanie czystosci bezproblemowe. Cytat:
Ponizej wklejam linka do podobnego lozeczka, jak klikniesz w male zdjecia to zobaczysz jak lozko sie zmienia. Co do buntu, dzisiaj Olek juz normalny, ale widze, ze mu sie w glowce przewraca ![]() Daj ciacho ![]() Witam Was niedzielnie dziewczynki ![]() Nie pamietam czy sie chwalilam, ale wczoraj jeszcze kupilam mu super koldre, co prawda to juz jest chyba dorosly rozmiar, bo chyba nawet dalabym rade sie przykryc, ale miala fajny obrazek i byla za 20e, wiec nawet sie nie zastanawialam kiedy z niej skorzysta. Jak wyschnie to zrobie fote i Wam pokaze, a teraz spadam na sniadanie bo dopiero wstalam ![]() |
||
|
|
|
#2924 |
|
Zadomowienie
|
Kochane a powiedzcie co to jest to -> http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70025318
Widziałam w Ikeii na żywo, ale do końca nie wiem - ale wstyd!Czy to przewijak na podróż, czy wyjazd ? .. no bo pompowane jak materac nad wodę Co myślicie?? Po co to??
|
|
|
|
#2925 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Stoi takie cóś u nas w przychodni na pediatrii.
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Mamusie
Ale zescie naklepaly, czy Wy nie wybywacie nigdzie w weekend? Oczywiscie do Ikei juz nie pojechalismy, bo po maratonie sklepowym ledwo nogami przebieralam Pozniej bylismy na pizzy (ddaaiissyy oczywiscie myslalam o Tobie![]() moria pokoik przesliczny i te mebelki z Ikei fajnie wygladaja nie na takie ikejowksie jak ja to mowie i sliczny kolorek scianLolka1212 ten przewijak to zadna rewelacja moim zdaniem za taka cene...taki zwykly bialy, no ale jak Ci sie podoba to kupuj smialo anula_81 ja wczoraj na obiad zjadlam soczewice no i wieczorem pizze, tez mnie brzuszek bolal...pozatym jutro mamy wizyte u ginka, nie moge sie doczekac....mam nadzieje, ze z Flawciem wszystko ok, bo on sie tak bardzo rusza...no i czasem jak mnie myslawki najda to martwie sie tymi nereczkami... Paulizia a kiedy wracasz W.Brytanii??
|
#2927 |
|
Zadomowienie
|
Ddaaiissyy czyli zauważyłaś to co ja? że ten materiał w Ferettii taki chropowaty?? Ale tylko wzory z nowej kolekcji - 2010 takie są, te starsze są już normalne, bawełniane.. tylko, że mi wzory z tej właśnie starej kolekcji nie bardzo pasują
![]() I ja mam już dwa mętliki w głowie, co do pościeli i materaca ![]() ![]() Atiz okej, wiem! Czyli to jest nakładka na drewniany przewijak.. Myślisz, że spełni swoją funkcję jak się go postawi na komodzie? Chyba kupię coś takiego i zostawię w domu u rodziców, jako normalny przewijak.. Na pewno będę ich często odwiedzać z małym, więc zostawię u siebie w pokoju na stałe. |
|
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dla Olka mialam tego typu, mozna go sobie polozyc na wszystkim, zwinac, moczyc i inne takie. http://www.mothercare.ie/ContentBuil...7&UniqueID=251 |
|
|
|
|
#2929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Princi czyli dzień udany, jak zakupy dziedziowe poczynione ![]() Nasi synkowie super będą wyglądać w tych zestawikach z H&Mu ![]() A ten przewijak to kupię jako zastępczy.. tak jak pisałam wcześniej i do tego nakładkę taką -> http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10142419 Ja jutro też mam wizytę u gina! Zobaczę się z synusiem Tylko trochę boję się, że niewyraźna na tej wizycie będę po dzisiejszej podróży.. bo dziś na wieczór wracamy do domu! Ja to mogłabym już teraz wyjechać, ale mężula jeszcze ma spotkanie z kimś tam z firmy i muszę na niego czekać.. |
|
|
|
|
#2930 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Spokojnie da radę
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka
a ta nakladka to materialowa? Bo jak tak to naprawde malo uzyteczna w przypadku kupy ![]() |
|
|
|
#2932 |
|
Wtajemniczenie
|
Princi w czwartek juz wracam!
Sluchajcie szukam na allegro tego pasa poporodowego i ja juz nie wiem co jest najlepsze. W domu mam pas neopranowy jak chodzilam na silownie to go zakladalam i mi tluszcz z brzucha sie szybciej spalal. Na allegro i eBayu sa podobne, ale nie wydaje mi sie zeby to o to chodzilo... jak ten pas powinien wygladac?
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka1212 a jaki rozmiarek wzielas tych bodziakow i spodenek, bo ja 62, z tym ze bodziak na krotki rekaw bialy z napisem wydaje sie troszke mniejszy niz ten na dlugi, mam nadzieje ze nie bedzie za maly, no bo jeszcze pampersika trza zalozyc
![]() Wiesz co a po co Ci w sumie ten przewijak zastepczy przeciez taki plastykowy/ceratkowy to umyjesz i juz...no chyba ze ten dmuchany chcesz na wyjscia, ale ja na wyjscia to kupuje taki pledzik ceratkowy, co sie miesci do torby...Ja tez jutro mam wizyte, nie moge sie doczekac, ale ten czas leci! Juz miesiac minal od ostatniej wizyty....na ktora masz godzine?
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2935 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) jest taki bardziej porządniejszy.. ten co ja z Ikeii pokazywałam to taki dmuchany, trochę byle jaki..Ale jak to ten twój można zwinać?? Cytat:
wiem wiem.. Coś jeszcze pomyślę, ale ja dwa lokum dla mojego synka urządzam.. U nas w mieszkanku, no i w domu u rodziców.. daleko od siebie mieszkamy, więc jak będziemy z małym przyjeżdzać to będziemy zostawać na tydzień albo dłużej.. dlatego kupuję łóżeczko turystyczne, drugi przewijak, drugą wanienkę i tak kombinuję żeby miało to ręcę i nogi. |
||
|
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na spacery i np. do drugiego domu fajnym rozwiazaniem bedzie taki pledzik ceratkowy, o jakim pisze Princi, bo to rzeczywiscie skladasz i wrzucasz do torby, Czesto sa w zestawach z wozkami. |
|
|
|
|
#2937 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pisalam tu wczesniej o tych pieluchomajtkach oto one:http://allegro.pl/tena-pieluchomajtk...460153301.html
|
#2939 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
a my w koncu nie pojechalismy do szpitala bo jak dzwonilam jeszcze raz do poloznej to powiedziala, ze takie jednorazowe krwaiwenia to moze byc jakies naczynko, cokolwiek, ale zeby sie obserwowac i jakby co dzwonic, i wypytala mnie o te uplawy i pyta czy wodniste. ja mowie ze tak, a ona sie mnie pyta, czy to sa wody plodowe!?! to ja do niej ze skad ja mam wiedziec?!!? no to wypytala ile wkladek itp itd i stwierdzila, ze to z pewnoscia nie sa wody.
i ze mam sie obserwowac plus ruchy dzidzi i jakby co dzwonic. dobrze ze w czwartek mam wizyte u tego polskiego ginekologa. powiem wam, ze mam juz dosyc , wykanczaja mnie te plamienia krwia nerwowo. sie poplakalam z bezsilnosci. Cytat:
![]() Cytat:
no odpoczywam, leze sobie i obserwuje moje uplawy ale krwi nie ma szczesliwie, ale mowie ci dostalam normalnie az drgawek jak znowu zobaczylam krew na wkladce. mezus lezy ze mna![]() Cytat:
![]() Cytat:
i dzisiaj zjem duzo mniej bo znowu bedzie nieprzespana noc![]() Cytat:
![]() siostra sie nie przejmuj, mysle ze zachowuje sie troche niedojrzale i zazdrosnie po prostu, a wiadomo przeciez, ze nie bedziesz miala czerwonego pokoju dla synusia. porozmawiajcie szczerze, to zawse pomaga ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobrze ze mam wa ![]() Cytat:
![]() dziekuje jestescie kochane. leze sobie mimo, ze u nas dzis piekna pogoda, sloneczko, minus 11 stopni i ani chmureczki. ale leze, mala najwazniejsza
|
|||||||||
|
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka
nie dziekuj, i tak zrobisz jak zechcesz ja Ci tylko z mojego doswiadczenia pisze, co moim zdaniem warto, a co niekoniecznie i co wg mnie jest praktyczne.Tu Ci na szybko wyszukalam taki przewijak-pledzik do torby http://***********/produkt/Kiddopota...ny-ChangeAway- |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:27.

żeby już nie było krwi 

nie umiem z takim ludźmi żyć a muszę. Jedziemy właśnie do teściów na obiad.
.

ja sie załamałam wagą i wyglądem.. nawet mami mi wczoraj delikatnie powiedziała ze mam schabiki na boczkach
że na ciuszki mam szlaban no to cosik wybrac musiałam 
wiem wiem..