|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I
Cytat:
![]() co do karmienia to zadałam pytanie położnej i powiem, że odpowiedziałą, że potrzeba na to czasu ale już jest lepiej z lewą piersią.......... poza pierwszym chwytem jest całkiem całkiem z drugiej strony to dopiero dziecko używa naszych piersi |
|
|
|
|
#1172 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I
Gosiaczek tez mi nic do glowy nie przychodzi, chyba jednak lepiej lekarza sie spytac.
Cytrynko mnie z kolei meczy to odciaganie, ale wiem ze lepiej miec za duzo pokarmu jak za malo, ja z pokarmem jakos nigdy nie mialam problemu, ale pogryzione brodawki znam z poprzednich ciaz, ala, teraz mala tez potrafi tak scisnac dziaslami, ze z bolu mam ochote zawyc, ale poki co nic sie nie dzieje, chyba zahartowane sa, w koncu trzecie dziecko .Ja przyznaje, ze karmie, bo wiem ze to dobre dla dziecka, ale zeby z przyjemnoscia to nie , znaczy nie wiem jak to wytlumaczyc, lubie jej bliskosc, zadowolona mine, ale moglaby jesc krocej przede wszystkim, to pewno bym zadowolona byla![]() Lilijko moja tez by predzej tate uspala, niz on ja .Teraz mi padla, do przewidzenia, jutro o tej porze musze sie szykowac po dziewczyny, to ona pewno drzemke skonczy, i bedzie chciala godzine przy piersi lezec .Fajnie, ze kaske na wozek masz |
|
|
|
#1173 |
|
Raczkowanie
|
Wreeeeeszcie witam się na Odchowalni
Dzieci śliczności, zdjatka obejrzalam, "przelecialam" Was, bo na nadrabianie czasu nie ma, a produkcja bezcennych postów leci Ufff.... kwestię porodu opiszę wieczorkiem tak co ciekawsze "kąski" i na poczekalni, i tu wkleję, a co Synuś jutro tydzień będzie miał. Wczoraj kąpaliśmy po raz pierwszy - ani grymasa jednego! Oby tak dalej... Dziewczyny, na kolki SAB SIMPLEX jest ponoć nie do podrobienia, działa rewelacyjnie, ja już zamówiłam od rodzinki z Niemiec mały zapas, tfu tfu ![]() Mamusie karmiące mm - jakiej wody używacie do karmienia ??? Czy dzidzie wasze odbijają po każdym posiłku ??? Mój nie, i ulewa mu się już w łóżeczku, mimo, że noszę i klepię plecki... Ja jeszcze też osłabiona po porodzie, pocę się jak świnka, ale ponoć tak właśnie organizm wydala nagromadzona wodę.. Ok, idę do Małego, trzymajcie się ciepło Mamusie I jeszcze witam ja, Szymon ------>
Edytowane przez Pysiowaa Czas edycji: 2011-02-20 o 11:43 |
|
|
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
płozy się przydały - dzisiejsza nocka wzorcowa nawet się budził na jedzonko wg zegarka co 3 godzPysiowaa - witaj z tymi smsami to nie było żadnego nagabywania ![]() Sab też kupiłam, ale mam nadzieję, że się nie przydadzą ;P MM pierwsze 2 tyg robiłam z wody z rossmana, taka w kartonie babydream albo Mama i ja [w tesco jest], teraz kranówa. Mój nie zawsze po butli odbija, czasem też ulewa, ale nie zauważyłam zależności pomiędzy. Mały kochany ![]() Mateuszek dzisiaj kończy 4 tyg
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2011-02-20 o 11:59 |
|
|
|
|
#1175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
U nas kranówki nie da się pic. Jest wstrętna i biała od kamienia. Nawet butelek nie wygotujesz, bo od razu nalot. Patrzcie gdzie ujęcie, bo jak blisko dużego miasta, albo nieatralkcyjny ekologicznie obszar to to prawie kranówa. odbija prawie po kazdym. Poklep troszkę po pleckach. Teraz jak w normalnej pozycji nie umie, to kładę na brzuszku i od razu odbicie. Czasem zdarza się, że nie odbije. W 7 tyg juz tylko czasem odbija. Wczesniej b często: mały żołądek nieprzystosowany brak enzymów zbyt szybkie połykanie za duża ilość
Edytowane przez muron Czas edycji: 2011-02-20 o 12:05 |
||
|
|
|
#1176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja was podczytuje glownie w nocy jak karmie, kesetm w miare na bierzaco ale nie mam kiedy pisac... moj kloc tyl ok 300 g na tydzien... teraz jak szarpie sie przy cycku to pewnie mniej przytyje, przed nami szczepienia. Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2011-02-20 o 12:21 |
||
|
|
|
#1177 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zażywam to samo i nie mam takiego problemu. Muiaam podobnie tu po porodyie ale y powodu hrmoroidw |
|
|
|
|
#1179 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przyłączam się do pytania s_a_j z tego co pamiętam to polecalyście ale ten droższy http://allegro.pl/termometr-douszny-...451673200.html a ten z apteki to ten http://allegro.pl/termometr-douszny-...455287569.html????????????????????????? ???????????? co polecacie ? w szpitalu mieli taki bezdotykowy http://allegro.pl/microlife-nc100-te...451193324.html ale nie wiem czy tej samej firmy a tak poza tym to melduję się na odchowalni mała urodziła się 11.02.2011 waga 2950 g i 54 cm jest cudowna i kochana na zdjęciu uchwycone pół uśmiechu
Dominik 20.01.2006 Karolinka 11.02.2011 ![]() ![]() Galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23 Edytowane przez Justyna M Czas edycji: 2011-02-20 o 14:25 |
|
|
|
|
#1180 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
cieszę się razem z Tobą ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1181 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Mnie właśnie mąż wygonił z sypialni - nie mam przeszkadzać mężczyznom w drzemce
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zaczęłam podawać mu Bobotic (jest od 28 dnia życia), ale podaję rzadziej i mniejsze dawki - już się tak nie pręży... Dzisiaj na noc spróbujemy podać mm, bo mam wrażenie, że mały jest ciągle głodny, karmię go długo, potem zasypia na kilka minut, tak, że trudno go dobudzić, a potem znów budzi się i szuka piersi więc stwierdziłam, że w dzień może go tak często karmić, ale w nocy nie będziemy się męczyć, bo ani to dobre dla niego ani dla mnie...
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1182 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dzięki za info zaraz luknę na DOZ Cytat:
a co karmienia to próbowałaś może z innej pozycji karmić małą i na bank ją dobrze przystawiasz?? mój nie chciał w kapturkach jeść bo te dzyndzle na sutki były za długie i się dławił ale ja miałam podobny problem bo do lewej piersi ładnie mi się przystawiał a do prawej kiepsko i to tak że aż się szczypałam w nogę jak go karmiłam taki to był ból /stosowałam się do zasady ze dwie rzeczy nie moga na raz boleć stąd to szczypanie / ja miałm takie kłucia co pani doktor zdiagnozowała jako początki grzybicy a to gie prawda, zaczęłam małego przystawiać spod pachy i głęboko nasadzać na brodawkę i bolą tylko ze 3 pierwsze pociągnięcia a potem jest bajkaCytat:
![]() Cytat:
![]() mi sab simplex podeśle koleżanka z Niemiec ale mam nadzieję ze się obejdzie bez niego, narazie kombinuję ze swoją dietą ale u małego jakoś jego dolegliwości powolutku ustępują tfu tfu
|
||||
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie odkryłam ten wątek - witam się z Wami
![]() Urodziłam synka 28.01, a od kilku dni szukam odpowiedzi na pytanie dot. spania z dzieckiem. Nie mam się do kogo zwrócić, więc spytam Was o poradę ![]() Otóż od początku karmię w nocy piersią na leżąco, często zdarzało mi się zasypiać w czasie karmienia (wiadomo zmęczenie!) lub też tuż po karmieniu już nie miałam siły odkładać dziecka do łóżeczka, zwłaszcza że czujnie śpi i często się budziło... Teraz ma 3 tygodnie i mam wrażenie, że przyzwyczaił się już do spania przy mnie. W nocy jest to dobre rozwiązanie, bo dzięki temu ja się wysypiam... Jednak zauważyłam, że pojawia się problem w dzień, bo gdy go tylko odkładam do łóżeczka, budzi się i marudzi, płacze... A gdy tylko znów przyłożę do piersi, od razu zasypia... I jak "wytłumaczyć" mu, że teraz jest dzień i nie będzie spał przy piersi? Czuję , że wpadam w błędne koło - w nocy nie mam siły go odkładać, bo budzi się niemal od razu i domaga się tego spania ze mną. Jest za mały, żeby go zostawić "niech popłacze i przestanie"... Ale w dzień z kolei jest problem, bo np. budzi się o 11, przewijam, karmię, itp a potem jest problem z zaśnięciem "nie przy piersi" np do ok. 15:30. Dopiero kiedy jest już totalnie zmęczony, jakoś zaśnie przy piersi i da się odłożyć do łóżeczka.Co z tym fantem zrobić? Doradźcie, proszę |
|
|
|
#1184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a o tym schylaniu się to już nie wspomnę, też nie mam fotela do karmienia, a w łóżku usadowić się to poezja
|
|
|
|
|
#1185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oj tak tak w łóżku się nawet nie sadowię bo TŻ śpi od ściany wiec ja na brzegu z rogalem do karmienia i nie ma jak pleców podeprzeć, moze spróbuj w takim razie podleczyć brodawkę i narazie nie przystawiaj małej tylko ściągaj laktatorem z tej bolesnej piersi? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1186 |
|
Rozeznanie
|
Cześć, ja nie doradzę bo nie mam tego problemu. Nasz mały też czasem śpi z nami jak kwęka nad ranem to ląduje między nami i śpi jak anioł po 4-5 h ale nie ma problemów ze spaniem w swoim łóżeczku. Wiesz Twój Mały moze bardzo potrzebować twojego ciepła i słyszeć bicie serca może to dlatego tak nie chce spac sam, gdzieś wyczytałam, że maluchy do 2 rż - może krócej, nie pamiętam - myślą, ze są z matką jednym organizmem... spróbuj może w ciągu dnia odkładac małego do łóżeczka i posiedzieć przy nim, pogadac do niego cichutko albo ponucić mu kołysankę, pogłaszcz go po główce aż nie zaśnie, u mnie działa głaskanie od czubka noska przez czółko do czubka główki, głaszcze kciukiem, ciężko radzić jak się nie ma podobnego problemu ale może coś moje rady pomogą
|
|
|
|
#1187 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do ulewania - u nas jest masakra! Dlatego boję się dawać Małego do łóżeczka, bo czasami po pół godzinie mu się uleje...odbija jak mu się chce - raz od razu po karmieniu, czasem nosimy go pół godziny i nic - tylko zaśnie, jak kamień i tyle z tego mamy...mówiłam o tym położnej, ale mnie zbyła twierdząc, że taki jego urok i mu przejdzie. Za tydzień powiem o tym pediatrze, może coś doradzi. Cytat:
Cytat:
Dlaczego u nas w szpitalach jest tak, że z góry zakłada się, że każda matka chce karmić piersią? Dlaczego nie pokażą alternatywnej drogi? Trochę to jest krzywdzące moim zdaniem, bo później właśnie matka jest zestresowana, a co za tym idzie dziecko też - i błędne koło się zamyka. W ogóle u nas musi być jakiś powód konkretny, żeby nie karmić piersią - np. pokarm zanikł, bo brałam antybiotyki. jak matka sama zadecyduje, że nie chce karmić piersią, to od razu jest za jędzę uważana, która chce źle dla dziecka... Musiałam się wyżalić, bo mnie trochę drażni ta cała nagonka na karmienie piersią za wszelką cenę. Idę do mojego wyjca, Tatuś rady nie daje! |
|||
|
|
|
#1188 |
|
Rozeznanie
|
Justyna M Gratulacje , sliczna coreczka
![]() Marika Sara sliczna jest ![]() Cytrynko w szpitalu w ktorym rodzilam, taki sam terror co do karmienia piersia jest, pisze juz na drzwiach, ze nawet jak matka nie chce, to oni przekonuja, bo najlepsze dla dziecka, zapobiega alergiom (a to wcale nie prawda, ja srednia 3 lata karmilam, i nie dosc, ze ma alergie to i egzeme), itd.., no i nie dokarmiaja niczym, zadnej glukozy nic, nie daja tez smoczkow, nie mam pojecia jak sytuacja wyglada, jak jakas mama musi lub chce karmic MM. W poprzednim szpitalu dopajali glukoza, jak np: mama chciala sie zdrzemnac, tu mialam mala cala dobe przy sobie, nikt jej nie bral nawet na chwile, no ja akurat sie dobrze czulam, ale te mamy po nacieciu czy cesarce, na pewno nie umialy tak wstanac i zajac sie dzieckiem, no ale personel byl bardzo pomocny, to moze po prostu dzwonily po nich za kazdym razem, jak trzeba bylo przystawic. Ja uwazam, ze to jak karmimy i czym, to tylko nasza decyzja powinna byc
Edytowane przez marleen32 Czas edycji: 2011-02-20 o 18:03 |
|
|
|
#1189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z ulewaniem u nas takl samo - czasem beknięcie jest od razu a czsem mu się nie odbije, za to mocno uleje i też nas położna zbyła..
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1190 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
co do ulewania, dziewczyny wszystkie dzieciaki ulewają, jedne mniej, drugie więcej, jedyne co to jak chcecie podawać MM to dla dzieci ulewających ale po takich MM ponoć są kolki więc zamknięte koło bo te mleka są gęściejsze i przez to pewno ciężej strawne wyczytałm gdzieś ze maluchy nie muszą odbijać po każdym jedzeniu bo nie zawsze nałykają się powietrza, mój nie zawsze odbija choć np. zauważyłam ze jak chwilkę poleży po jedzeniu albo przyśnie i pozwolę mu podrzemać z 5-10 minut a potem go odbijam to bardzo ładnie beka, jak się nie budzi to ja tez go nie budzę ale kładę na boczku do spania, potrafi tez ulać kilka godzin po jedzeniu, no ale ulewaniem to ja sie akurat nie przejuję bo to mu przejdzie z wiekiem ![]() dziś odpadł mu pępek wiec za tydzień ojciec z kolegami balanguje
|
||
|
|
|
#1191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, a ile ściągacie laktatorem? Bo ja max 20 ml z OBU piersi na raz...
|
|
#1192 | |
|
Wtajemniczenie
|
a mnie dół złapał - Tż jutro idzie do pracy
zostaję sama z Julkiem i do tego w tygodniu, żeby się wysypiac, będzie spał w salonie ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
|
|
#1193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Co do spania z dzieckiem-u nas jest tak, ze mlody jest karmiony w nocy na lezaco i jak juz dobrze zasnie-czyli jakies 10-15min od karmienia jest odkladany do lozeczka. Faktycznie na pocz. byl duzy problem-bo odkladany do lozeczka od razu praktycznie sie budzil-odmienilo mu sie ostatnio z tymze my stosujemy taka metode: -mlody odkladany jest bardzo powoli i rownoczesnie glowa i nozki ida do lozeczka -jesli sie jednak przebudzi to glaszczemy go po glowie Na samym poczatku moj maz go ukladal do snu i pomagalo bardzo dlugie kolysanie w ramionach i odkladanie do lozeczka bardzo powoli. Aha i na mojego jeszcze dziala taki myk: kolysanie w lozeczku i czytanie mu bajek[zasypia gdzies tak po 4tej]. Czasem tez robimy tak, ze jak juz lezy w lozeczku to dostaje smoczek-podudka chwile i sam zasypia i wypluwa smoka. Teraz jeszcze mamy problem z tym by mlody spal w dzien w lozeczku[odkladany od razu sie budzi], ale zdaje mi sie, ze jak na razie ten problem jest nierozwiazywalny jak on spi w dzien od 15min do 2h max. ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Co do odciagania pokarmu-ja na razie odciagalam raz z mysla o karmieniu pozniejszym, no i szalu nie bylo bo 40 ml z obu piersi. Moj maz go nakarmil butla moim mlekiem i nie minelo 5 min a mlody znowu glodny, ale akurat zdazylam wrocic do domu i dac mu cycka. Jak na razie wyglada, ze sie najada-choc on je tak 20-40min co 2-3h, choc zdarza sie, ze w dzien chce co 1h[juz coraz rzadziej].
|
|
#1194 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
no i kupujemy sofę do pokoju Małego, żebym spała z nim, a Maż w sypialni, żeby się wysypiał. Ja po nocy ściągnęłam sobie ręcznie około 40ml z jednej piersi, ale to tylko żeby ulgę odczuć, nie opróżnić ją...no i dodałam to do mm na wieczór. gabishing - a czemu jak chce się karmić 2 miechy, to jest bez sensu . Myślałam, że nawet kilka pierwszych dni ma znaczenie. Serio dopiero pół roku daje efekt?
|
||
|
|
|
#1195 |
|
Rozeznanie
|
Ja jednak obcielam te paznokcie tak z gory, bo przy kilku paznokciach polamale juz byly
, wiec obcielam to co polamane, wydaja sie byc mocne, mam nadzieje ze jej nie zaszkodzilam tym..Co do mleka ja duzo odciagam, bo po 120 ml. z jednej piersi, a to nie sciagam do konca juz.. Gabishing ja tez w Niemczech mieszkam, ale u nas byl terror laktacyjny, aler to zalezy od szpitala i miasta, ja mieszkam w duzym miescie, a rodzilam w malutkiej miescinie obok nas, no i pewno dlatego, choc lekarz pytal czy chce karmic, jak bylam sie zameldowac, moze jakbym powiedziala, ze nie, to by inaczej bylo, no i z mieta zgadza sie, podobno hamuje laktacje, tak mi lekarka powiedziala, dlatego wlasnie mieta popijaja .Ja, karmie wlasnie dlatego, ze mam tyle pokarmu, no i lenia, zeby po MM leciec .Ale sciagam, i bede ja dokarmiala z butelki tez, innego wyjscia nie mam, tym bardziej, jak bede musiala starsze dzieciaki odbierac, a ona poki co wlasnie w porze odbierania lubi sobie jesc .Eh spi ta moja panienka dzis wyjatkowo dlugo, az boje sie nocki zarwanej .Czekam az sie przebudzi, bo czas kapieli juz jest
|
|
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może i MM sztuczne, ale ja tez na sztucznym nie chorowałam, alergii nie miałam, K rozwija się b dobrze. Teraz w dobrym tonie mówić, że MM to zło straszliwe. A matka niekarmiąca prawie jak dzieciobójczyni. ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- gabishing nie ma racji, najważniejsza jest siara, mleko w pierwszych dniach.
Edytowane przez muron Czas edycji: 2011-02-20 o 19:48 |
|
|
|
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście smaruję cały czas...... i staram się po karmieniu przynajmniej tę dłuższą chwilkę wietrzyć no ja miałam jedną lekarkę pediatrę, która rzucała na cały głos "karmić, karmić, karmić!!!!!!!!!!!" a reszta szanowała zdanie matek. Mi w 2 dobie najpierw sprawdzili czy mam pokarm (siarę) a potem małą przystawili...... Jedna pani odmówiła i nie miała nie przyjemności z tego powodu. |
|
|
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam siarę chyba wieczorem po operacji.
Ale karmienie nie dla mnie, zle się czułam, psychicznie i fizycznie- ból przeokropny;-). Poza tym, ze w tym momencie rana zaczynała boleć jak cholera, no a macica wiadomo bardziej się obkurczać. Kupiłam dziś chusteczki Bambino-zobaczymy.
|
|
#1199 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny jedza 120-160ml, ja sciagam 150-180ml,dokarmiam Nan1
|
#1200 |
|
Zadomowienie
|
Ja do tej pory testowałam" Pampersy Sensitive - są okej, Bambino - też spoko, Dada - dostałam od wujka, nie byłam przekonana, ale są baaardzo dobrze nawilżone, Babydream z Rossmanna - porażka na całej linii, nie zużyłam nawet 2 chusteczek - w ogóle nie były nawilżone. Dziś mąż kupił Happy - zobaczymy.
Co do tego karmienia to jestem tego samego zdania - nie ma reguły. Ja byłam karmiona piersią około pół roku i co - jak miałam 2 miesiące to pierwsze zapalenie płuc przeszłam. Mąż od urodzenia na mm i zdrowy całe dzieciństwo... Wkurza mnie ta nagonka na karmienie piersią. boję się iść po radę do pediatry, bo jak powiem, że dokarmiam, albo chcę przejść na mm, to pewnie mnie wyklnie .U mnie w szpitalu nie interesowało nikogo, czy mam pokarm, czy nie...jak przyjechałam po cc, to położna przystawiła Małego do piersi na trochę. Potem całe 12 godzin nikt go niczym nie karmił, nie przystawiali mi go...jak pytałam się, czy on głodny nie jest, to odpowiadano, że dziecko po urodzeniu może dobę nie jeść...jak po 12 godzinach dostałam go "na wyłączność" to też nikt nawet nie spytał, jak laktacja, od razu z góry założyli, że muszę go karmić i tyle. Powinnam składać ręce do nieba, że wypuścili mnie do domu w 3 dobie, bo jakbym nawału w szpitalu dostała, to prędzej zagłodziłabym Karola, a sobie narobiła zapalenia, niż ktoś by mi tam pomógł. Ja Wam pisałam, że u nas już na SR nawiedzone położne gadały o tym, że tylko mleko matki ma wartość - że dzieci po nim nie chorują, nie mają kolek (tiaaa...) etc., że najlepiej karmić do 3 roku życia dziecko...masakra. Tym sposobem zniechęciały mnie tylko Dobra, ja zmykam zmienić męża w usypianiu naszego Bąbla. Spał już, ale narobił tyle kupy w pampersa, że aż na plecach był brudny Dobranoc! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

.
, znaczy nie wiem jak to wytlumaczyc, lubie jej bliskosc, zadowolona mine, ale moglaby jesc krocej przede wszystkim, to pewno bym zadowolona byla
ze mna to sporadycznie np na godzinkę

więc stwierdziłam, że w dzień może go tak często karmić, ale w nocy nie będziemy się męczyć, bo ani to dobre dla niego ani dla mnie...
a z kapturka nie chce ciumkać....... i mam błędne koło
Czuję , że wpadam w błędne koło - w nocy nie mam siły go odkładać, bo budzi się niemal od razu i domaga się tego spania ze mną. Jest za mały, żeby go zostawić "niech popłacze i przestanie"... Ale w dzień z kolei jest problem, bo np. budzi się o 11, przewijam, karmię, itp a potem jest problem z zaśnięciem "nie przy piersi" np do ok. 15:30. Dopiero kiedy jest już totalnie zmęczony, jakoś zaśnie przy piersi i da się odłożyć do łóżeczka.