![]() |
#151 | |
Moderatozaur
|
Dot.: Wątek dopingujący
Cytat:
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Elianka doping dla ciebie w formie kursiku który być może pomoże podczas filetownia po raz pierwszy. ![]() Dziewczyny dziękuję za miłe komplementy ![]() Edytowane przez misia2 Czas edycji: 2011-02-20 o 12:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Nie dziękuj,zasłużyłaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Moderatozaur
|
No to wstawiam zdjęcia bolerka
![]() ![]()
#156 |
Zakorzenienie
|
Justynko ty mi tutaj się tak nie gimnastykuj proszę ,nie jest to dla ciebie gimnastyka
![]() Justynko wkleję ci wzorek techniki robienia bez odrywania nitki który jest od jednej z dziewczyn z rosyjskiego forum.Proponuję a wręcz zalecam żeby próbę robić grubszą nitka a nawet włóczką i grubszym szydłem.Pomoże to w opanowaniu kolejności jak i pozwoli złapać gdzie się ewentualnie robi błąd. Jak już opanujesz to do dzieła robić niteczką którą wybierzesz.Nie jest to wzorek którym ja robię bieżnik bo jak pisałam już wybrałam sobie wzorek i rozrysowałam jak i co robić bez nitki odrywania. Justynko najpierw robisz 10 oczek łańcuszka,zamykasz kółeczko z 5-ciu oczek i robisz dalej to co masz zaznaczone na czerwono,potem następny motyw i tyle ile chcesz mieć w rzędzie motywów i to jet pierwszy rząd,potem to co masz linią zieloną jest to druga połowa motywu.Nie kończymy nigdy zawracając w drugiej połowie motywu jak jest zaznaczone ,zakończymy -uzupełnimy to dopiero jak już osiągniemy zaplanowaną wielkość danej serwetki. Po zrobieniu drugiej połowy zaczyna następny rząd który też mamy zaznaczony na czerwono i znowu tak samo. Acha jeszcze jedno w tym wzorem jest pokazany kierunek strzałeczkami jak ,,idziemy'' szydełkiem i robi to wrażenie że to kółeczko jakby miało być osobno.Tak nie jest ,robiąc tutaj 18 oczek łańcuszka do następnego motywu robimy z niego kółeczko i dopiero potem poprzez oczka ścisłe zamykające idziemy dalej zgodnie z strzałeczkami. Nie wiem czy coś zrozumiesz z tej mojej pisaniny ale jak co pytaj ,pisz będę podpowiadać. ![]() Miłej nauki życzę bo naprawdę warto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Justynko dwa lata czy dwa tygodnie ,nie ważne , ważne że zdopingował ciebie ten watek i skończyłaś ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#158 |
Moderatozaur
|
O mamo! Ależ to wygląda przerażająco. Już łapię za szydełko
![]() ![]() Dzięki Ci, o dobra kobieto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#159 |
Zakorzenienie
|
Just-in
![]() ![]() Misia2 ![]() ![]()
#160 |
Zakorzenienie
|
Just- in - bolerko jest cudowne.
Milciu- sama technika filetu jest bardzo prosta, ale dziękuję za kursik. Więcej kłopoty sprawia mi poruszanie się we wzorze... ale zaczęłam pierwszą serwetkę, ładnie mi idzie, ale jest większa niż myślałam, że będzie ![]()
#161 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
Just-in śliczne bolerko
![]() A idźcie Wy mi z tymi szydełkami ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Ja mam na warsztacie szalik drutowy - robię komplecik wiosenny z turkusowego kocurka, będzie się składał z szalika - drutowego z bordiurą szydełkową ( z ananasów), do tego szydełkowy beret i mitenki drutowe. Ale z kocurka robię na drutach 3,5 więc dobrze będzie jak skończę wiosnę a2012... robię tek komplet od grudnia, mam 3/4 drutowej części szalika i 1/3 beretu.
#164 | ||
Moderatozaur
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zrobiłam na razie 2 elementy i wyszło. Ale zobaczymy co będzie, jak zrobię te cztery co są rozrysowane ![]() Każdy schemat z elementów się da tak rozpisać?
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
Takie rękawiczki bez palców
![]()
#167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Praktycznie każdy choć czasami trzeba skorygować,coś zmienić np słupki na półsłupki coby te 18 oczka spasować .Nie próbowałam jeszcze kwadratów z np.okragłym środkiem ale zapisane mam w kolejce i będę próbować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Moderatozaur
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie też najwięcej wkurzało to chowanie nitek żeby były nie widoczne ,i subtelnie ukryte.Rany ile to czasu zajmowało i zniechęcało okrutnie,nie raz przez to moje robótki szły na ,,urlop'' nie wykończone ![]() Edytowane przez misia2 Czas edycji: 2011-02-20 o 15:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
Misia - bieżnik pierwsza klasa
![]() ![]() Just-in bolerko też wspaniałe Misia Na razie zrobiłam sobie zakładkę ze sposobu robienia elementów bez odrywania nitki, jak na razie z opisu to wydaje się trudne, ale jak znam siebie to wszystko wydaje się trudne czytając, a jak zaczyna się robić to wszystko układa się w całość ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aninek nie jesteś sama z drutowaniem ,ja co prawda wykańczam ten bieżnik ,najnudniejszy moment to dla mnie obrobić go koło. Ale całkiem nie dawno skończyłam własnie chustę w kolorach tęczy wielgaśną na drutach ![]() W kolejce czeka zaczęty sweterek dla malucha ,zawsze jak dojeżdzam do pach i dekolciku pasuję na jakiś czas bo mi nie wychodzi za dobrze ten moment,albo wypadnie za dużo albo za mało ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Widzicie jak nam się fajnie wątek rozwija...... ![]()
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
Szydełkomaniaczka
![]() Misia - dzięki za pocieszenie A ja zszywam to etui,zaraz zacznę kombinować,jak wszyć w toto zamek (TŻ ma wymagania ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to czekam na fotkę gotowca i aż dysze z ciekawości jak wygląda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#176 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tu raczej szydełko KRÓLUJE ![]() z drutowych wykonawczyń polecam posty: https://wizaz.pl/forum/search.php?searchid=26524056 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=152946 Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- zobacz jakie cuda umieją robić... to tylko AŻ rękawiczki https://wizaz.pl/forum/search.php?searchid=26524056 ja czekam na druty, i sie też przymierzę do mitenek ![]() zamówiłam na ebay'u za niecałe 43 zł 15 kompletów bambusowych skarpetowych 20 cm (5szt w komplecie) w 15 rozmiarach ![]() http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?...#ht_2819wt_905 Edytowane przez Malinka_5 Czas edycji: 2011-02-20 o 19:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Zadomowienie
|
Just-in
bolerko - rewelacja ![]() ![]() ![]() ![]() misia2 bieżnik super ![]() ![]() ![]() ![]() czy dobrze zrozumiałam, że będziesz jeszcze go obrabiać naokoło? a ja wreszcie skończyłam obrus
#178 |
Zadomowienie
|
wieki już nie robiłam na drutach i włóczki porządnej też nie mam w domu, ale znalazłam jakieś resztki i zrobiłam wnusi bezrękawnik ( taki na po domu) , bo ostatnio ciągle przeziębiona
#179 |
Zakorzenienie
|
hmm ja tez nie słyszałam o słupku patentowym
![]() Podoba mi się to kółko wzajemnej adoracji ![]()
#180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak obrabiam teraz w koło oczkiem ścisłym coby lekko usztywnić brzeg bo jak to bywa zwijają rożki gwiazdkowe .Właśnie kończę jeden brzeg ten dłuższy.Żmudna to robota za którą nie przepadam ![]() Malinka super zakup zrobiłaś ,poszalałaś z ,,bambuskami'' ![]() ![]() A czemu ci prostokąty wychodziły co? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.