Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gadamy :) - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-20, 22:58   #3421
Maryha_ah
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gada

Cytat:
Napisane przez szmyrk Pokaż wiadomość
Uhu, ostro.
Ale Chatul, one maja troche racji
Nie, nie ostro, nie chce żeby bylo to tak odebrane

Cytat:
Napisane przez Himee Pokaż wiadomość
Wiele razy i ja to sobie obiecywałam
Bardzo podoba mi się dziewczęcy, świeży, a zarazem elegancki styl ubierania się
I pomimo, że go lubię, nie czuję się swobodnie, bo wiem, że zupełnie do mnie nie pasuje
Może kiedyś w końcu 'dojrzeję'
Ja czuje się dojrzałą osobą, uważam że mój styl jest dojrzaly, ale dużo ludzi ma nadzieje że z niego wyrosnę. Niestety, już za późno, w tym roku mi 22 stuknie, a w mojej szafie królują dzinsy, czerń i koronki. No i skóra

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
ja to lubię męskie t-shirty ;P
też lubiłam jak byłam młdosza. Teraz noszę czarne damskie, bo lubię podkreślać kobiecość swoich kształtów

Cytat:
Napisane przez Himee Pokaż wiadomość
W maju będzie 19
I szczerze powiedziawszy stan niedojrzałości bardzo mi się podoba i nie chcę się go wyzbywać
Nie ukrywam, że co jakiś czas zdarzają się przebłyski dorastania, np. buty na obcasie, jednak szybko z nich rezygnuję, bo nie lubię czuć na sobie wzroku innych, oraz słyszeć komentarzy. Co prawda są pozytywne, dla mnie jednak deprymujące
Ee ja nie określam butow na obcasie jako przebłysku dorastania. O wiele dojrzalej i lepiej czuje się w swoich ubraniach niż kiedy przebieram się za elegancką kobietę na egzamin. Wiadomo, z pewnych rzeczy już zrezygnowalam (męskie koszulki) bo podobaja mi się rzeczy kobiece, ale wiecznie czarne i w tej samej konwencji co "za małolata" a komentarze mimo to slyszę, chodząc w kowbojkach a nie w szpilach

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Jeżeli będzie to po prostu goły tyłek, to nic mu się nie stanie. Goły tyłek nie musi być od razu obiektem seksualnym. Za to owszem, wszystko to, co w jakiś sposób oddziałuje na seksualność dziecka, może być dla niego szkodliwe.
Nooo, ja bym nie chciala żeby moje dziecko oglądało gołe tylki. I tak jak już dziewczyny wspomnialy wcześniej- gołe tylki i cycki na wierzchu uniemożliwiają chłopcom naukę, nie oszukujmy się.

Cytat:

Co do tego stosownego ubieran sie do szkoly... To przewaznie wiek kiedy ludzie dojrzewaja; chlopcow takie wywalone na wierzch piersi czy pupa moga mocno podniecic uniemozliwiajac nawet utrzymanie nalezytej i potrzebnej w szkole koncentracji
I to juz jest problem i szkodzenie innym.
Właśnie tak!

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Już jest. Tylko nieoficjalnie
Noooooooo

Cytat:
Napisane przez patu323 Pokaż wiadomość
wymarzony to Bichon Frise. Baaaaaardzo mi się podoba. Poza tym ciocia ma takiego i kiedyś był u nas tak przez ok 2 tyg. pokochałam go przez ten czas oraz nie ma sierście takiej jak większość psób- jego owłosienie ma strukturę dość podobną do włosów ludzkich jeśli dobrze pamiętam. i nie linieje, więc nie zostawia włosów wszędzie. tylko trzeba go regularnie strzyc i czesać
tylko cena nieciekawa...
Ja mam yorki szukt 2, właśnie ze względu na alergię.. Ale traktuje je jako teriery a nie jako psy zabawki. Więc są obcięte na krótko, nigdy nie dostaną kokardki, nie leżą na kanapie a biegają po ogrodzie, polują na spacerach itd. Kochane pieski. Szkoda że ta rasa każdemu się kojarzy z noszeniem w różowej torebce z kokardką ludzie strasznie krzywdzą te psy, one potrzebują ruchu i zabawy a nie różowych sukienek
Maryha_ah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 22:58   #3422
Jennifer85
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gada

Wy mnie zaraz pobijecie ale ja... nie lubie kotow

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 23:01   #3423
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 23:01   #3424
Himee
Raczkowanie

Skoro już przy temacie kotów jesteśmy, wczoraj przesiedziałam ciesząc się do monitora z powodu nadmiaru uroczości
Myślę, ze warto obejrzeć chociażby dla momentu kiedy kot wkłada głowę do plastikowego kubeczka lub usiłuje przeczołgać się przez pudełko po płatkach śniadaniowych XD
http://www.youtube.com/watch?v=z_Abf...eature=related
Himee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 23:03   #3425
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość

Generalnie sie ich boje

Stary 2011-02-20, 23:04   #3426
patu323
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maryha_ah Pokaż wiadomość

Ja czuje się dojrzałą osobą, uważam że mój styl jest dojrzaly, ale dużo ludzi ma nadzieje że z niego wyrosnę. Niestety, już za późno, w tym roku mi 22 stuknie, a w mojej szafie królują dzinsy, czerń i koronki. No i skóra

też lubiłam jak byłam młdosza. Teraz noszę czarne damskie, bo lubię podkreślać kobiecość swoich kształtów

Ee ja nie określam butow na obcasie jako przebłysku dorastania. O wiele dojrzalej i lepiej czuje się w swoich ubraniach niż kiedy przebieram się za elegancką kobietę na egzamin. Wiadomo, z pewnych rzeczy już zrezygnowalam (męskie koszulki) bo podobaja mi się rzeczy kobiece, ale wiecznie czarne i w tej samej konwencji co "za małolata" a komentarze mimo to slyszę, chodząc w kowbojkach a nie w szpilach

Nooo, ja bym nie chciala żeby moje dziecko oglądało gołe tylki. I tak jak już dziewczyny wspomnialy wcześniej- gołe tylki i cycki na wierzchu uniemożliwiają chłopcom naukę, nie oszukujmy się.

Właśnie tak!

Noooooooo

Ja mam yorki szukt 2, właśnie ze względu na alergię.. Ale traktuje je jako teriery a nie jako psy zabawki. Więc są obcięte na krótko, nigdy nie dostaną kokardki, nie leżą na kanapie a biegają po ogrodzie, polują na spacerach itd. Kochane pieski. Szkoda że ta rasa każdemu się kojarzy z noszeniem w różowej torebce z kokardką ludzie strasznie krzywdzą te psy, one potrzebują ruchu i zabawy a nie różowych sukienek
o tak, czerń to też mój kolor

a co do yorków- bardzo fajne pieski- ale strasznie mi ich szkoda jak właśnie widzę je z kokardeczkami, sukieneczkami, gorsecikami itp. to pies a nie lalka... w dodatku nie może biegać po dworzu, bo zaraz go właścicielka wsadzi do ciasnej torebeczki, gdzie nawet ruszyć się nie może, a przecież nie pozwoli by je piesek pobrudził jej nową śliczną torebeczkę... Masakra, zapominają, ze to zwierzę żywe, a nie jakaś zabawka

Edytowane przez patu323
Czas edycji: 2011-02-20 o 23:05
patu323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 23:04   #3427
n0emi
Zakorzenienie

jen hehe dla mnie koty sa po prostu wredne i nieobliczalne. Zawsze mowie TZtowi, zeby wygonil kota jak przychodze bo on sie na mnie rzuca i mnie drapie.

ogladam dokument :moja wlasna niewolnica:
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 23:07   #3428
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Teraz juz tak, ale swobode biegania z golym tylkiem czy czym innym po ulicy tez prawo ogranicza.
A mi chodzilo o swobode wlasciciela lokalu, o ktorej tak szumnie pisalas
No tak, właściciele lokali też muszą stosować się do prawa.
Ale mogą też w swoim lokalu wyznaczać takie zasady jakie im się podobają (jeżeli nie kolidują z prawem).

Cytat:
Nie o to chodzi. Chodzi raczej o to, ze podczas tej rozmowy mozna odniesc wrazenie, ze tylko to, co Tobie przeszkadza jest zle
To szkoda, bo nie to było moim celem.

Cytat:
A ja mam prawo palic chocby na przystanku i jak sie komus nie podoba moze sie odsunac Nie mowie o paleniu pod przystankowa wiecha, ale niektorym przeszkadza palenie w promieniu 20m w okolicy przystanku
To fakt. Jak sobie staniesz poza przystankiem, to nie ma problemu. Bo tam nikt nie musi przebywać (na przystanku musi przebywać ten, kto oczekuje na autobus).
Nie przeszkadzają mi ludzie, którzy palą sobie 20 m ode mnie, tak, że ja nie czuję dymu z ich papierosów. Jak chcą się truć to proszę bardzo

Cytat:
Niestety (czy stety), tak sie porobilo, ze nagosc jest w naszej kulturze tematem tabu i tez wywoluje konkretne reakcje psycho-fizyczne.
Dla mnie niestety

Cytat:
Tez prawda, ale jak sama mowisz - wszystkim nigdy sie nie dogodzi
No niestety. Pozostaje tylko nierozstrzygnięta kwestia, na co i dlaczego pozwolić. Dlaczego gołym pośladkom w szkole powiemy "nie", a gołym stopom (latem, w sandałach), powiemy "tak"... Wiem, że to niełatwa sprawa

Cytat:
Napisane przez pamfilia Pokaż wiadomość
Nie tak stricte związane z kulturą, bo są to narządy płciowe, bezpośrednio związane z seksem i rozmnażaniem. Stopy nie służą do rozmnażania więc uznanie ich za miejsce intymne jest narzucone bez biologicznej przyczyny.
Biust nie jest bezpośrednio związany z seksem i rozmnażaniem A jakoś nie ma społecznego przyzwolenia na chodzenie z gołymi piersiami.

Cytat:
Cudowny
Stary 2011-02-20, 23:08   #3429
saming
Zakorzenienie

Cytat:
No i teraz będę chorować na tego kota!!!!

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 23:09   #3430
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Nie bede sobie nawet palcow nadwyrezac, na tlumaczenie bo Ciebie zwyczajnie nie obchodzi co krzywdzi innych. Wazne jest tylko to co Ty uwazasz za dobre. Za wszelka cene musisz miec ostatnie slowo, ktore poprzesz argumentami ''bo ja uwazam'' i ''moim zdaniem'' i tak naprawde nie napiszesz nic dojzalego czy sensownego. Wymagasz od wszystkich zeby byli tolerancyjni podczas gdy sama nie masz tolerancji za grosz.

Czasem mam wrazenie, ze mam doczynienia ze zbuntowana pietnastolatka, a nie dorosla kobieta.
Nie zgadzam sie z Toba, Chatul jest w prawdzie uparta jak osiol, ale mozna z nia dyskutowac, czasami jest ciezko, ale generalnie fajnie, ze ma duzo do powiedzenia

Cytat:
Napisane przez pamfilia Pokaż wiadomość
Nie tak stricte związane z kulturą, bo są to narządy płciowe, bezpośrednio związane z seksem i rozmnażaniem. Stopy nie służą do rozmnażania więc uznanie ich za miejsce intymne jest narzucone bez biologicznej przyczyny.
Brrr... Takie bezposrednie przekladanie na i z biologii do niczego dobrego nie prowadzi (rasizmy, homofobia i te sprawy)
Aczkolwiek ciezko mi sie w tym konkretnym przypadku nie zgodzic z Toba

Cytat:
No Ty mniej ostro, Ty bardziej to, ze masz racje, ale nie chcialo mi sie Was osobno cytowac

Cytat:
Twoja strata

Kocurko - cos dla Ciebie! http://www.youtube.com/watch?v=q-H2L...layer_embedded

Edytowane przez szmyrk
Czas edycji: 2011-02-20 o 23:11
szmyrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 23:09   #3431
n0emi
Zakorzenienie

hehe ja mam maltanczyka, to podobny piesek do yorkow i za zadne skarby nie dalaby sie wlozyc do torebki jej zywiol to podworko, wchodzenie w najwieksze zaspy i kopanie dolow i uwielbia tropic
Ale ma kucyka, zeby wlosy nie wchodzily jej do oczu, jak jej spadnie to caly czas przeciera oczy, a jak widzi, ze ide ze spinkami to sie nastawia
Stary 2011-02-20, 23:10   #3432
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
o tak, czerń to też mój kolor

a co do yorków- bardzo fajne pieski- ale strasznie mi ich szkoda jak właśnie widzę je z kokardeczkami, sukieneczkami, gorsecikami itp. to pies a nie lalka... w dodatku nie może biegać po dworzu, bo zaraz go właścicielka wsadzi do ciasnej torebeczki, gdzie nawet ruszyć się nie może, a przecież nie pozwoli by je piesek pobrudził jej nową śliczną torebeczkę... Masakra, zapominają, ze to zwierzę żywe, a nie jakaś zabawka

Co do kokardek to one musza je miec zeby im wlosy na oczy nie lecialy bo to zle dla nich, co do ubiorow to one szybka marzna i to dla ich zdrowia a torebki to... taki dodatek - tego nie kumam

Stary 2011-02-20, 23:11   #3433
szmyrk
Zakorzenienie

Chce miec takiego kota mimo calej mojej ogolnej niecheci do howow rasowych
Stary 2011-02-20, 23:12   #3434
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Nooo, ja bym nie chciala żeby moje dziecko oglądało gołe tylki.
Dlaczego? Dlatego, że gołe tyłki są kulturowo uznawane za złe, czy jest jakiś inny powód?

Cytat:
I tak jak już dziewczyny wspomnialy wcześniej- gołe tylki i cycki na wierzchu uniemożliwiają chłopcom naukę, nie oszukujmy się.
Z tym się zgodziłam już Faktycznie sensowny argument

Chociaż pisałam później, że fetyszystę stóp to i stopy koleżanki, która latem przyszła do szkoły w sandałach, będą potrafiły poruszyć W trudno powiedzieć, że chodzenie w sandałkach jest nieestetyczne

Cytat:
Kotki są cudowne

Ale dobrze, że wiesz, że nie przepadasz za tymi zwierzakami. Przynajmniej nie weźmiesz do domu jednego po to by kilka dni później go wyrzucić.
Stary 2011-02-20, 23:15   #3435
n0emi
Zakorzenienie

a to prawda, ze ten kot jest jednym z najdzikszych (?) ras??

jen tak o to chodzi, ja musze kombinezon zakladac dla mojej suczki, bo zostala za mocno ostrzyzona.. nie rozumiem za to ubierania psa w jakies sweterki, sukienki
a kucyka jej robie z przezroczystych spinek kokardke od razu zdejmuje, chyba ich nie lubi
Stary 2011-02-20, 23:16   #3436
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
a to prawda, ze ten kot jest jednym z najdzikszych (?) ras??
Owszem To krzyzowka kota domowego z serwalem.
Stary 2011-02-20, 23:17   #3437
patu323
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do kokardek to one musza je miec zeby im wlosy na oczy nie lecialy bo to zle dla nich, co do ubiorow to one szybka marzna i to dla ich zdrowia a torebki to... taki dodatek - tego nie kumam
tzn zgodzę się, ze spinka czasem potrzebna, ale mi chodzi o wielkie gigantyczne kokardy. ma mieć coś ubrane, ale sukienka dla psa? dołączam jedno zdjęcia, no dla mnie to nie jest ubiór dla psa, tylko dla zabawki małej dziewczynki. ogółem sporo osób myśli tylko o tym jak to ubrać swojego yorka i jak by go uczesać a wogóle nie myśli o tym, ze np musi trochę pobiegać...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg k,NDg1MjEzMDAsNzcyNzgz,f,angel.jpg (33,2 KB, 8 załadowań)
Stary 2011-02-20, 23:18   #3438
szmyrk
Zakorzenienie

Od dzieka mam slabosc do wielkich kotow, wiec pewnie dlatego tak mi sie podoba.
Tylko najpierw musi mnie byc stac na kupno, a poznijej dbanie i zywienie takiego stwora :cool:

Edytowane przez szmyrk
Czas edycji: 2011-02-20 o 23:21
Stary 2011-02-20, 23:18   #3439
Jennifer85
Zakorzenienie

Oko mnie tak boli, ze mnie zaraz szlag trafi...

Stary 2011-02-20, 23:20   #3440
szmyrk
Zakorzenienie

SERWAL, tak chyba lepiej - http://www.google.si/images?q=%22Lep...w=1280&bih=901
Stary 2011-02-20, 23:22   #3441
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:

Ladny jest ale i tak sie go boje

Stary 2011-02-20, 23:22   #3442
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
tzn zgodzę się, ze spinka czasem potrzebna, ale mi chodzi o wielkie gigantyczne kokardy. ma mieć coś ubrane, ale sukienka dla psa? dołączam jedno zdjęcia, no dla mnie to nie jest ubiór dla psa, tylko dla zabawki małej dziewczynki. ogółem sporo osób myśli tylko o tym jak to ubrać swojego yorka i jak by go uczesać a wogóle nie myśli o tym, ze np musi trochę pobiegać...
o boze nam fryzjerka pierwszy raz zalozyla taka kokarde, ale dla mnie moj pies jest najladniejszy bez zadnych upiekszaczy zreszta szkoda by mi bylo kasy na takie *******y
Stary 2011-02-20, 23:22   #3443
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
jen hehe dla mnie koty sa po prostu wredne i nieobliczalne. Zawsze mowie TZtowi, zeby wygonil kota jak przychodze bo on sie na mnie rzuca i mnie drapie.
Koty nie są wredne Są cudowne Tylko trzeba umieć się z nimi obchodzić. Kot wyczuwa, że ktoś go nie lubi itd. I wtedy faktycznie potrafi być niemiły.

Cytat:
ogladam dokument :moja wlasna niewolnica:
Co to za dokument?

Cytat:
Oko mnie tak boli, ze mnie zaraz szlag trafi...
Co Ci się z okiem stało?
Stary 2011-02-20, 23:23   #3444
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Owszem To krzyzowka kota domowego z serwalem.
cos mi swita, ze ogladalam kiedys o nim program i to zapamietalam
Stary 2011-02-20, 23:24   #3445
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
Ladny jest ale i tak sie go boje
Przesliczny
Ja sie boje psow. Wszystkich, poza znajomymi, albo naprawde wyjatkowymi
Stary 2011-02-20, 23:25   #3446
Jennifer85
Zakorzenienie

Chatul no wlasnie nie wiem Od wczoraj mam cale czerwone, boli jak cholera i rano mam sklejone. Moze od malego sie zarazilam, a teraz sie zastanawiam czy jak mi wtedy tego palucha wsadzil to moze, teraz mam reakcje, ale tak pozno? Nie wiem...

Stary 2011-02-20, 23:26   #3447
szmyrk
Zakorzenienie

Dobranoc

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Btw. Obejzyjcie sobie ten filmik, ktory zadedykowalam Kocurzycy
Stary 2011-02-20, 23:26   #3448
n0emi
Zakorzenienie

Chatul ja wlasnie szlam z nastawieniem, ze to mily kotek,widzialam go bardzo malego pierwszy raz i polubilam. A teraz wiem, ze sie chce bawic, ale mnie to bardzo boli . Przyjemne to to nie jest jak sie drapie i wbija w cialo TZ ma 1 szrame od lokcia do nadgarsta - to najwieksza, a jego cale rece sa podrapane, okropnie to wyglada. Mowil, ze kot rzucil sie na plecy mamy i ja tam podrapal
i zapomnialam o dokumencie: http://vod.onet.pl/moja-wlasna-niewo...7191,film.html jestemw szoku..

Edytowane przez n0emi
Czas edycji: 2011-02-20 o 23:29
Stary 2011-02-20, 23:27   #3449
patu323
Wtajemniczenie

trochę się zasiedziałam jak zwykle... jutro muszę wstać o 5:30, więc ja już lecę...
Dobranoc kochane i do jutra
Stary 2011-02-20, 23:27   #3450
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Pies to nie zabawka. I naprawdę ważniejsze jest zdrowie itd. Ale trochę ozdóbek nie zaszkodzi Jak pies jest zadbany to nic mu nie będzie od kokardki na sierści/włosach itd. Wiele psów na zimę musi mieć też taki kaftanik, który będzie je chronił przed zimnem. Nic się nie stanie jak mu się jakiś szalony kaftanik założy Byle żeby psu nie przeszkadzał w bieganiu itp.
Trzeba po prostu znaleźć złoty środek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości