Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gadamy :) - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-20, 23:28   #3451
kocurzyca
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gada

edit

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

Edytowane przez kocurzyca
Czas edycji: 2011-02-20 o 23:33
kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 23:31   #3452
Jennifer85
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gada

Kocurzyco to oko mi hyba jednak nie ropieje bo nic nie leci tak jak u malego... To myslisz, ze moge uzyc tych kropli czy lepiej nie?

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 23:33   #3453
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Generalnie sie ich boje
Rozumiem.
Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
jen hehe dla mnie koty sa po prostu wredne i nieobliczalne. Zawsze mowie TZtowi, zeby wygonil kota jak przychodze bo on sie na mnie rzuca i mnie drapie.
To akurat nie prawda. Koty nie sa tak proste i przewidywalne jak psy, co nie oznacza ze sa wredne i nieobliczalne. Koty trzeba poznac i zaglebic sie w ich psychike, a psy to takie proste istoty.
A ten kot zwyczajenie czuje ze jestes jego wrogiem. Kot wie co robi.
Cytat:
Napisane przez szmyrk Pokaż wiadomość
Nie zgadzam sie z Toba, Chatul jest w prawdzie uparta jak osiol, ale mozna z nia dyskutowac, czasami jest ciezko, ale generalnie fajnie, ze ma duzo do powiedzenia
Nie chodzi mi oto ze w ogole sie nie da, ale czasami Chatul pisze zwyczajnie cokolwiek aby miec ostatnie slowo, przez co zachowuje sie jak dzieciak.
Tupanie nozka i mowienie ''ja chce'' i posiadanie odpowiedzi na wzszystko nie jest dojrzale.
Bardzo fajnie jak ktos ma duzo do powiedzenia, ale gadanie duzo i bez sensu juz fajne nie jest.

Chatul nie uwazam ze gadasz duzo i bez sensu, ale czasem Ci sie zdarza jak za wszelka cene chcesz poprzec swoja racje jak juz brak Ci argumentow. I mam wrazenie ze czasem sama juz nie wierzysz w to co piszesz ale za wszelka cene musisz pokazac swoja innosc.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-02-20, 23:33   #3454
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Chatul ja wlasnie szlam z nastawieniem, ze to mily kotek,widzialam go bardzo malego pierwszy raz i polubilam. A teraz wiem, ze sie chce bawic, ale mnie to bardzo boli . Przyjemne to to nie jest jak sie drapie i wbija w cialo TZ ma 1 szrame od lokcia do nadgarsta - to najwieksza, a jego cale rece sa podrapane, okropnie to wyglada. Mowil, ze kot rzucil sie na plecy mamy i ja tam podrapal
Jak TŻ się bawi z Kotem to musi się liczyć z tym, że będzie podrapany. Zawsze może założyć rękawiczki Koty mają pazury i trzeba mieć tego świadomość

A jak chcesz się bezboleśnie bawić ze zwierzakiem, to kupcie mu np. myszką na sznurku. Kot będzie się wtedy bawił myszką, a Ty nie będziesz narażona na kontakt z pazurami.

Cytat:
Chatul no wlasnie nie wiem Od wczoraj mam cale czerwone, boli jak cholera i rano mam sklejone. Moze od malego sie zarazilam, a teraz sie zastanawiam czy jak mi wtedy tego palucha wsadzil to moze, teraz mam reakcje, ale tak pozno? Nie wiem...
To idź rano do lekarza. Po co masz się z tym okiem męczyć
Stary 2011-02-20, 23:34   #3455
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Kocurzyco to oko mi hyba jednak nie ropieje bo nic nie leci tak jak u malego... To myslisz, ze moge uzyc tych kropli czy lepiej nie?
Nie wiem. Skoro nic Ci nie jest to moze zaczekaj do jutra.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-02-20, 23:34   #3456
n0emi
Zakorzenienie

ehh wiem, ze zwierzeta nie sa wredne tak mi sie napisalo. TZ mi zawsze mowi, ze jest maly i chce sie tylko ze mna bawic, a nie ma wyczucia bo nie bawil sie z malymi kotkami haha mowi, ze wita go zawsze przy drzwiach, ze potrafi sie przytulac
Ale dla mnie koty zawsze byly dziwne, nie boje sie ich, ale nie przepadam za ich zachowaniami.

Chatul TZ lubi sie z nim bawic, sam go zaczepia i zapewne uczy, ze tak mozna sie bawic. Naprawde czasem ostro sie z nim bawi. Ale wiadomo on jest w nim zakochany haha
A takie zabaweczki na sznurku tez ma, tylko TZ woli bawic sie rekoma

Edytowane przez n0emi
Czas edycji: 2011-02-20 o 23:38
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 23:34   #3457
Jennifer85
Zakorzenienie

No chyba pojde bo w dodatku jeszcze to gardlo mnie boli i... glos mi sie zmienil :P Jak po przepiciu tylko cholerka picia nie bylo hahhaaa

Stary 2011-02-20, 23:39   #3458
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Chatul nie uwazam ze gadasz duzo i bez sensu, ale czasem Ci sie zdarza jak za wszelka cene chcesz poprzec swoja racje jak juz brak Ci argumentow. I mam wrazenie ze czasem sama juz nie wierzysz w to co piszesz ale za wszelka cene musisz pokazac swoja innosc.
Po co miałabym pokazywać na siłę swoją inność I to jeszcze na forum?

Zawsze wierzę w to, co piszę. I uważam, że nie brakuje mi argumentów.
A jak ktoś mnie przekona do swojej racji, to zmieniam zdanie. Już dziewczyny mi np. wytłumaczyły, że faktycznie chodzenie półnago do szkoły może realnie krzywdzić innych
Stary 2011-02-20, 23:40   #3459
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
ehh wiem, ze zwierzeta nie sa wredne tak mi sie napisalo. TZ mi zawsze mowi, ze jest maly i chce sie tylko ze mna bawic, a nie ma wyczucia bo nie bawil sie z malymi kotkami haha mowi, ze wita go zawsze przy drzwiach, ze potrafi sie przytulac
Ale dla mnie koty zawsze byly dziwne, nie boje sie ich, ale nie przepadam za ich zachowaniami.
A ja myslalam ze o Cie atakuje w sensie ze zloscia, a to kotek bawic sie chce..

Czytalam kiedys ze koty zawsze ida do tych ktorzy poswiecaja im najmniej uwagi
U moich to sie nie sprawdza.

Chociaz moj szwagier zwierzat nie lubi, a koty zawsze na niego wlaza to moze jednak cos w tym jest.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-02-20, 23:40   #3460
Jennifer85
Zakorzenienie

Uciekam spac bo rano smyki mnie obudza

Dobranoc

Stary 2011-02-20, 23:42   #3461
Maryha_ah
Zakorzenienie

Cytat:
hehe ja mam maltanczyka, to podobny piesek do yorkow i za zadne skarby nie dalaby sie wlozyc do torebki jej zywiol to podworko, wchodzenie w najwieksze zaspy i kopanie dolow i uwielbia tropic
Ale ma kucyka, zeby wlosy nie wchodzily jej do oczu, jak jej spadnie to caly czas przeciera oczy, a jak widzi, ze ide ze spinkami to sie nastawia
Moje mają poobcinane koło oczu bo nie lubią gumek. A cała reszta podobnie- kopanie, gryzienie, bieganie po ogrodzie, wsadzanie pyska w każdą dziurkę... kupa zabawy

Cytat:
Co do kokardek to one musza je miec zeby im wlosy na oczy nie lecialy bo to zle dla nich, co do ubiorow to one szybka marzna i to dla ich zdrowia a torebki to... taki dodatek - tego nie kumam
Taak, próbowałam wiązać gumką bez kokardki, ale Szczotka po 5 minutach ściąga łapą, a Derywat jeszcze za maly. Więc obcinam koło oczu wszystko i święty spokój.

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Dlaczego? Dlatego, że gołe tyłki są kulturowo uznawane za złe, czy jest jakiś inny powód?
Myślę że jestem trochę konserwatywna i uważam że gołe baby są dla dorosłych a nie dla małych chłopców. Nie potrafię chyba tego sensowanie wyjaśnic, ale podczas scen w neglizu wypraszałabym dziecko z filmu, nawet jeśli nie były by erotyczne. Oczywiście, jestem zwolenniczką tłumaczenia dziecku wszystko jasno od początku, bez teorii o bocianie i kapuście, ale zasypywanie dziecka nagością od samego początku też nie wydaje mi się dobre, lepiej żeby miał jakieś poczucie "wstydu" i wrodzoną chęć osłaniania miejsc intymnych bielizną

Cytat:
Napisane przez patu323 Pokaż wiadomość
tzn zgodzę się, ze spinka czasem potrzebna, ale mi chodzi o wielkie gigantyczne kokardy. ma mieć coś ubrane, ale sukienka dla psa? dołączam jedno zdjęcia, no dla mnie to nie jest ubiór dla psa, tylko dla zabawki małej dziewczynki. ogółem sporo osób myśli tylko o tym jak to ubrać swojego yorka i jak by go uczesać a wogóle nie myśli o tym, ze np musi trochę pobiegać...
Dla mnie problemem nie jest to że ktoś kretynsko przebiera pieska, tylko to że temu psu jest na pewno nie wygodnie (wiem jak mój reaguje na cokolwiek). Poza tym często jest tak że te pieski nie pobiegają po łąkach, nie pokopią na podwórku, nie pobawią się w polowanie na krety, bo pełnią głównie funkcje ozdobną do kanapy. Przecież ozdoba się nie może ubrudzić. Czasem widuję na spacerach yorki w różu, z diamentową smyczą, czyściutkie że huhu, bo wolno im chodzić tylko po chodniku żeby się nie ubrudzić. krzywdzenie psa.A kiedy zblizają się kałuże, pani nosi psa żeby futerko było czyste.Na spacer raz w tygodniu w niedziele, i to tylko po wybrukowanym chodniku, bo na ziemi pazurki się brudzą. Moje chodzą na spacer biegać i głównie się brudzić, dlatego są obcięte na krótko.

Cytat:
Chatul no wlasnie nie wiem Od wczoraj mam cale czerwone, boli jak cholera i rano mam sklejone. Moze od malego sie zarazilam, a teraz sie zastanawiam czy jak mi wtedy tego palucha wsadzil to moze, teraz mam reakcje, ale tak pozno? Nie wiem...

Cytat:
Pies to nie zabawka. I naprawdę ważniejsze jest zdrowie itd. Ale trochę ozdóbek nie zaszkodzi Jak pies jest zadbany to nic mu nie będzie od kokardki na sierści/włosach itd. Wiele psów na zimę musi mieć też taki kaftanik, który będzie je chronił przed zimnem. Nic się nie stanie jak mu się jakiś szalony kaftanik założy Byle żeby psu nie przeszkadzał w bieganiu itp.
Trzeba po prostu znaleźć złoty środek
Kaftanik jest konieczny. Ja mam takie derki psie na oba, bo im bardzo zimno, i nawet chętnie je zakładają.

Edytowane przez Maryha_ah
Czas edycji: 2011-02-20 o 23:48
Maryha_ah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 23:49   #3462
n0emi
Zakorzenienie

a no prawda mozna obciac mu ta grzywe, ale ja nauczylam moja od malego do kucykow, a raczej spinania grzywki, bo kucyk tez zdejmuje, ze fryzjerka zawsze zostawia tam wlosy.

Kocurzyco no wlasnie ten kot chyba zna ta zasade
Tylko rusze stopa to on niewiadomo skad wyskakuje i dla niego to pewnie super zabawa
a i mam pytanie. kota da sie oduczyc brania jedzenia z talerza?? bo kot TZta sie nie szczypie nawet z widelca przed sama buzia potrafi skubnac
Stary 2011-02-21, 00:14   #3463
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:

Chatul TZ lubi sie z nim bawic, sam go zaczepia i zapewne uczy, ze tak mozna sie bawic. Naprawde czasem ostro sie z nim bawi. Ale wiadomo on jest w nim zakochany haha
A takie zabaweczki na sznurku tez ma, tylko TZ woli bawic sie rekoma
Skoro TŻ lubi się bawić rękoma to niech się tak bawi A skoro Kotek jest malutki, to jasne, że jeszcze nie ma wyczucia siły. Dopiero się uczy

Cytat:
Napisane przez Maryha_ah Pokaż wiadomość
Myślę że jestem trochę konserwatywna i uważam że gołe baby są dla dorosłych a nie dla małych chłopców. Nie potrafię chyba tego sensowanie wyjaśnic, ale podczas scen w neglizu wypraszałabym dziecko z filmu, nawet jeśli nie były by erotyczne. Oczywiście, jestem zwolenniczką tłumaczenia dziecku wszystko jasno od początku, bez teorii o bocianie i kapuście, ale zasypywanie dziecka nagością od samego początku też nie wydaje mi się dobre, lepiej żeby miał jakieś poczucie "wstydu" i wrodzoną chęć osłaniania miejsc intymnych bielizną
Rozumiem Chociaż moim zdaniem trzeba uczyć już dzieci tego, że nagość jest dobra. Tego, że nagość w niektórych sytuacjach jest w porządku, jest społecznie akceptowana itd. Nie mówię o zasypywaniu dziecka nagością, tylko o pokazywaniu dziecku nagości. Bo źle się kończy takie udawanie, że nagość nie istnieje Zawsze potem są problemy (mniejsze lub większe) z zaakceptowaniem własnej cielesności itp.

Cytat:
Kaftanik jest konieczny. Ja mam takie derki psie na oba, bo im bardzo zimno, i nawet chętnie je zakładają.
No właśnie
Ale jak kaftanik jest funkcjonalny, to niech sobie będzie w takim kolorze jaki pasuje właścicielowi
Stary 2011-02-21, 00:40   #3464
saming
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=FK_CKtYCRIc

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 07:28   #3465
patu323
Wtajemniczenie

Dzień dobry wszystkim

Cytat:
Pies to nie zabawka. I naprawdę ważniejsze jest zdrowie itd. Ale trochę ozdóbek nie zaszkodzi Jak pies jest zadbany to nic mu nie będzie od kokardki na sierści/włosach itd. Wiele psów na zimę musi mieć też taki kaftanik, który będzie je chronił przed zimnem. Nic się nie stanie jak mu się jakiś szalony kaftanik założy Byle żeby psu nie przeszkadzał w bieganiu itp.
Trzeba po prostu znaleźć złoty środek
ale ja nie przeczę po prostu pokazywałam przykłady, gdzie właścicielka myśli tylko o tym jak by tego pieska ślicznie przystoić, wogóle nie myśląc o nim jako o żywej istocie, której to przeszkadza. bo nie oszukujmy się, ze słodka różowa, szeroka, falbaniasta sukienka psu przeszkadzać będzie. tak jak mega kokarda która go często denerwuje... poza tym jeśli właścicielka tak ubierze swojego psa, to jest wręcz pewne, że nie pozwoli mu swobodnie pobiegać, bo się pobrudzi... a jeśli jeszcze za moment ma go wsadzić do swej ślicznej torebeczki to już wiadomo, że musi byc idealnie czysty...
poza tym taką uwagę przykłada do ubióru, że zapomina o jego ważniejszych potrzebach. On ma mieć kubrak ubrany, ja nie mówię, że on nie ma być ładny tylko chciałam zwrócić uwagę jak wiele osób przede wszystkim dba o słodki wygląd psa przez co niszczy mu zycie właśnie nie pozwalając np biegać bądź wogóle nie wiedząc o tym, czego on potrzebuję oprócz ubranka.

Cytat:
Napisane przez Maryha_ah Pokaż wiadomość

Dla mnie problemem nie jest to że ktoś kretynsko przebiera pieska, tylko to że temu psu jest na pewno nie wygodnie (wiem jak mój reaguje na cokolwiek). Poza tym często jest tak że te pieski nie pobiegają po łąkach, nie pokopią na podwórku, nie pobawią się w polowanie na krety, bo pełnią głównie funkcje ozdobną do kanapy. Przecież ozdoba się nie może ubrudzić. Czasem widuję na spacerach yorki w różu, z diamentową smyczą, czyściutkie że huhu, bo wolno im chodzić tylko po chodniku żeby się nie ubrudzić. krzywdzenie psa.A kiedy zblizają się kałuże, pani nosi psa żeby futerko było czyste.Na spacer raz w tygodniu w niedziele, i to tylko po wybrukowanym chodniku, bo na ziemi pazurki się brudzą. Moje chodzą na spacer biegać i głównie się brudzić, dlatego są obcięte na krótko.
to miałam na myśli właśnie
Stary 2011-02-21, 08:02   #3466
19agusia91
Zakorzenienie

Ech, dzień wczoraj skończył się paskudnie, dziś zaczyna się jeszcze paskudniej..
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 09:12   #3467
Kicia131
Zadomowienie

Dzień dobry
kurczę, za oknem śnieg, a ja od dzisiaj mam semestr letni na uczelni i zaraz mykam na zajęcia ale pierwszy tydzień w miarę luźny, bo nie mam części zajęć
co do kotów to uwielbiam te stworzenia! Mam cztery na działce teraz wyglądają jak puchate beczki hihi mam je już od 7 lat, są zaszczepione, odrobaczone i szczęśliwe mieszkają w altance, mają dziurę w drzwiach. Mimo tego, że w każdej chwili mogą iść w świat one codziennie czekają na mnie już kilka działek wcześniej i razem idziemy na moją działkę
koty są całkiem inne niż psy, potrafią pokazać pazur np. jak coś im się nie podoba to od razu dają znać i walczą/uciekają.
Słyszałam kiedy, że pies ma bardzo wiele zalet, ale o jedną za dużo: daje się tresować koty natomiast chodzą swoimi drogami..

Kupiłam konia! 11.03.2012 Messi

Od 14. kwietnia 2016 aparatka
Kicia131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 10:14   #3468
blondyna789
Zakorzenienie

Witajcie

mam jakieś okropne uczulenie na czole.. albo raczej wysyp syfków chyba od 10 lat tak nie miałam wyglądam jak troll

ale dziś zimno... i włosy mi pojaśniały są takie rudawe... ciekawe co będzie latem
Stary 2011-02-21, 11:20   #3469
astra85
Zakorzenienie

witam
ale dzis pusto
U mnie snieg i zimno, czyli zima na calego. Ja chce juz wiosne
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 11:32   #3470
Jennifer85
Zakorzenienie

Dzien Dobry!

Ja ledwo dzis moglam oczy otworzyc... Jednak leci mi ropa, ale miejsc u lekarza narazie nie ma, musze dzwonic o 14 Glos juz prawie calkiem stracilam Do d... z tym wszystkim. Co chwile cos, ale zla jestem

Stary 2011-02-21, 11:54   #3471
Mitonic
Wtajemniczenie

dzien dobry

Cytat:
Dzien Dobry!

Ja ledwo dzis moglam oczy otworzyc... Jednak leci mi ropa, ale miejsc u lekarza narazie nie ma, musze dzwonic o 14 Glos juz prawie calkiem stracilam Do d... z tym wszystkim. Co chwile cos, ale zla jestem
masz chyba to samo co twój synek współczuję ci bardzo
Mitonic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 12:02   #3472
n0emi
Zakorzenienie

saming ale pocieszny filmik od razu humor sie poprawia

Agusia co tam sie dzieje?
Stary 2011-02-21, 13:01   #3473
otako
Zakorzenienie

Cytat:
biednaś... a zapuszczałaś sobie te krople synka?

Wczoraj z ciekawości zmierzyłam włosy i własnym oczom nie wierzyłam - mam 53 cm. dopiero co miałam równe 50. Ja nie wiem kiedy mi tak podskoczyły

I znalazłam sobie rozrywkę na południe - oglądam rudowłose zdjęcia: http://redheads.soup.io/

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 13:03   #3474
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
biednaś... a zapuszczałaś sobie te krople synka?

Wczoraj z ciekawości zmierzyłam włosy i własnym oczom nie wierzyłam - mam 53 cm. dopiero co miałam równe 50. Ja nie wiem kiedy mi tak podskoczyły

I znalazłam sobie rozrywkę na południe - oglądam rudowłose zdjęcia: http://redheads.soup.io/

Dawalam juz 4 razy... ehhh mam nadzieje,ze mnie dzis przyjma do lekarza.
Gratuluje ladnego porostu

Stary 2011-02-21, 13:11   #3475
otako
Zakorzenienie

Może rzeczywiście działa podcinanie przed pełnią?
Na wszelki wypadek na razie się powstrzymam z obcinaniem i podetnę przed marcową pełnią.

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 13:17   #3476
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Po co miałabym pokazywać na siłę swoją inność I to jeszcze na forum?
Bo na kazdym kroku podkreslasz jaka jestes inna, mimo ze wcale niczym sie nie roznisz od reszty.
Musisz bojkotowac wszystko co jest ogolnie przyjete tylko dla idei innosci.

Cytat:
A jak ktoś mnie przekona do swojej racji, to zmieniam zdanie. Już dziewczyny mi np. wytłumaczyły, że faktycznie chodzenie półnago do szkoły może realnie krzywdzić innych
Tylko dlaczego trzeba Ciebie przekonywac do podstaw zycia w spoleczenstwie jak trzy letnie dziecko czy kogos kto spedzil cale zycie w lesie. Zycie w spoleczenstwie zobowiazuje do pewnych zachowan , a jesli sie komus nie podoba to do pustelni i tam moze robic co chce.
Podstawa zycia w spoleczenstwie to zyj i daj zyc innym i traktuj otoczenie z szacunkiem, a w zamian dostaniesz to samo. No chyba ze trafisz na kogos komu nie podobaja sie ''kulturowe nalecialosci''. Od takich osob szacunku nie dostaniesz.
A jesli sama uwazasz ze nie masz zamiaru przestrzegac tych kulturowych nalecialosci to nie oczekuj szacunku od otoczenia.

Jestes dorosla, inteligentna, myslaca istota i sam powinnas byc w stanie wywnioskowac jakie zachowania sa antyspoleczne, a jakie nie. I nie doszukiwac sie filozofii w prostych podstawach zycia wsrod ludzi.

Nie istnieje dla Ciebie autrytet, nikt nie ma wystarczajacej mocy zeby Tobie dyktowac zasady, Ty zwyczajnie musisz odwrotnie chyba ze ktos w pocie czola przekona Cie do zmiany zdania.

Ja nie mam zamiaru Cie przekonywac. Probuje Ci jedynie naswietlic, ze jesli oczekujesz czegos od spoleczenstwa, cos musisz spoleczenstwu dac. W swiecie nie nalezy sie wszystko za nic.

A dzisiaj bylam na takim spotkanku. Na poczatku spotkania pan ktory mial prowadzic sesje, ustalil zasady spotkania. Wylaczamy telefony i jesli beda pytania to mamy zadac na koncu sesji. Nie przerywamy. Nagle 15 minut spozniony wpada koles. Siada. Po chwili ni z gruszki ni z pietruszki wyskakuje z pytaniem ''a po co my tu jestesmy''.
Prowadzacy bardzo cierpliwie i grzecznie odpowiedzial ''poniewaz sie spozniles, to nie slyszales co mowilem na poczatku wiec powtorze. Spotkanie dotyczy xxxx, pytania zadajemy na koniec sesji''. Po chwili koles znow wyskakuje z pytaniem, zupelnie nie zwiazanym ze spotkaniem i tematem sesji. Prowadzacy powtarza ''jesli masz pytania,prosze pozostaw je do konca sesji''. A koles zaczyna sie wymadrzac ze on ma przeciez prawo zapytac. Facet nada w kulturalny sposob probowal mu wyjasnic co robimy, ale koles oczywisciemusial miec ostatnie slowo, bo on ma prawo zapytac i ma prawo wiedziec. Wyprowadzila go ochrona.
Niby nie zrobil nic zlego. Krzywda nikomu sie nie stala, ale okazal brak szacunku dla prowadzacego i calej grupy. Sesja musiala trwac dluzej , bo jeden wylom ''mial prawo wiedziec''.

Spotkanie dotyczylo poszukiwania pracy. Swoim zachowaniem koles zlamal takze regulamin. Przez to straci zasilek, a pretensje bedzie mial do calego swiata tylko nie do walsnego zachowania.

Po chwili nastepnemu wylomowi zadzwonil telefon...
Cytat:
a i mam pytanie. kota da sie oduczyc brania jedzenia z talerza?? bo kot TZta sie nie szczypie nawet z widelca przed sama buzia potrafi skubnac
Mozna, tylko trzeba robic to konsekwentnie. W pierwszej kolejnosci bardzo zle ze kot juz czegos takiego sie nauczyl. bo kot jest cwany i bedzi dlugo kombinowal, ze moze jednak sie uda, mimo ze nie wolno.
Moja kocica na przyklad jak kradla ze stolu to siedziala na solku, mrozyla oczy na wypadek gdyby sciera na nia spadla, i macala sama lapka po stole nie patrzac. Sciagala pierwsza rzecz, ktora zlapala pazurkami. Kiedys sciagnela sobie ma glowe deske do krojenia.
Ale oduczyla sie. Scierowanie bylo jak kradla. Nie w sensie za lanie zeby bolalo, bo nie uznaje bicia, tylko machniecie scierka bylo takim znakiem ''widze cie, wiem co robisz, nie wolno''
Cytat:
Dzien Dobry!

A bierzesz te krople??

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-02-21, 13:22   #3477
Jennifer85
Zakorzenienie

Kocurzyco

Zakropila sobie juz 4 razy, zaraz bedzie 5
A tego co mu telefon zadzwonil wywlaili z sali?

Stary 2011-02-21, 13:25   #3478
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
A tego co mu telefon zadzwonil wywlaili z sali?
Tak, ale po tym jak zadzwonil mu drugi raz. Bo najpierw zwrocono mu uwage ze telefony maja byc wylaczone i zapytano czy oczekuje jakiegos waznego telefonu. Powiedzial ze nie ale telefonu nie wylaczyl, wiec wyjechal w objeciach ochroniarza.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-02-21, 13:37   #3479
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
wiec wyjechal w objeciach ochroniarza.
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 13:55   #3480
Czarna93
Zakorzenienie

Narek ma teraz chyba drugi tydzień ferie i nic się nie odzywa
Czarna93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości