|
|||||||
| Notka |
|
| Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy bedziesz na spotkaniu Wizazanek w Manchesterze 6/03/2011? | |||
| Tak, przybede z miła chęcią. |
|
8 | 80,00% |
| Nie, i nie pytajcie dlaczego. |
|
2 | 20,00% |
| Głosujący: 10. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Emigrantki z Chester, Liverpoolu i okolic
mbamboo- nie sugeruj sie tym, co mowia inni- w Manchesterze nie lubia Liverpoolu glownie przez to, ze jest to rywalizacja pomiedzy ich klubami pilkarskimi- a wiekszych fanow footballu od tych angielskich nie znajdziesz na calym swiecie
Zarowno fani Man Utd jak i fani Man City nienawidza druzyny z Liverpoolu bardziej niz jakiejkolwiek innej- podejrzewam, ze stad sie wqlasnie bierze cala niechec do ich miasta Mancunians nienawidza tez liverpoolowego akcentu- mnie on nie przeszkadza (kontaktuje sie z siedzibami w Liverpoolu). Mnie tam bardziej denerwuje szkocki akcent, ale to pewnie dlatego, ze czasem ciezko mi go zrozumiec- tak jak i mojemu TZ-owi, ktory sam jest przeciez Anglikiem
28/02/2015 Ola Edytowane przez anyolek Czas edycji: 2011-02-20 o 23:05 |
|
|
|
|
#512 |
|
Przyczajenie
|
witam dziewczyny
w sumie to chcialam wam napisac, ze lucaa_rules jest naprawde rulezzzzzzz dzisiaj spotkałyśmy sie na tzw "kawce" i bylo naprawde milo, mam nadzieje, ze was tez poznam osobiscie!
|
|
#513 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie się ta niechęć bardziej kojarzy z np nielubieniem Sosnowca przez Ślązaków (o ile znacie to uprzedzenie, bo może jest tak tylko w moim regionie). I absolutnie nie waży to na mojej opinii o uczelni, zapytałam tak pobocznie.
No i walczę mocno o dostanie się, więc na pewno nie odpuszczę!
|
|
#514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#515 |
|
Zadomowienie
|
Ahh, jak ten weekend szybko minal
![]() I jutro znow praca... i tak przez 5 kolejnych dni ![]() Dziewczyny, powiedzcie, czy macie zabukowane juz jakies holidaye????? Bo ja dopieeero na lipiec No ale na przelomie kwietnia i maja wypada duuuzo wolnych dni, wiec moze macie jakies plany? Chwalcie sie!![]() Dobranoc!
|
|
#516 | |
|
Raczkowanie
|
Trzymam mocno kciuki! Juz chyba ktos zapytal, ale nie zdradzilas, jaki kierunek cie interesuje?
Cytat:
Powodzenia z nowa menadzerka. Mnie cos gardlo zaczelo bolec, mam dobra wymowke, zeby wrocic z pracy prosto do lozeczka i kontynuowac ogladanie szpilek Milego dnia dziewczyny |
|
|
|
|
|
#517 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny, i znowu mamy poniedzialek
jejku jak mi sie nie chcialo dzisiaj wstac! wczoraj oczywiscie po 23 musialam wlaczyc 5 odcinek Szpilek... inaczej bym pozniej nie zasnela... swoja droga, nad czym ta Ewka sie zastanawia, Grzeska bym kopnela w tylek, goral jest miodzio ![]() dzisiaj ciag dalszy wieczorem - nie wiem co bede robic jak mi sie odcinki skoncza! ![]() co do wakacji to nie mamy jeszcze nic zarezerwowanego chcielibysmy jechac w czerwcu albo lipcu (sierpien nie moge bo w sierpniu moga brac wolne jedynie dziewczyny ktore maja dzieci - bo w szkole wakacje... ) i pewnie na ostatnia minute cos bedziemy szukac... a tych wolnych dni w kwietniu nie moge sie doczekac pewnie ruszymy na jakies wycieczki ![]() mielismy leciec do Polski na Wielkanoc, ale Wielkanoc w tym roku tak pozno, a my bylismy ostatnio we wrzesniu, i kwieciec wydaje nam sie tak daleko by do polowy kwietnia czekac..
http://www.justitia33.blogspot.co.uk/ Edytowane przez justitia Czas edycji: 2011-02-21 o 09:03 |
|
|
|
|
#518 |
|
Wtajemniczenie
|
ale cisza, wszystkie pracuja
|
|
#519 |
|
Rozeznanie
|
Dobra, nadrobilam to co wyczarowalyscie tutaj w ciagu weekendu, naprawde ciezko za Wami juz nadazyc teraz
![]() lucaa_rules - no tak to niestety wyglada, ze czesto prace, w ktorych nie mozna sie rozwijac, sa lepiej platne, niz te w ktorych mozna sie rozwijac i to jest indywidualna decyzja kto jaka prace woli. Ja jestem wiec splukana finansowo (zreszta to stan permanenty u mnie ), ale za to zadowolona z zycia ![]() anyolek - Odnonosnie mineralow to ja rowniez planowalam sie wokol nich zakrecic, ale wizja probowania i testowania wielu troche mnie odrzucila - wiem, ze to droga przez ktora trzeba przejsc, ale chwilowo niezbyt mi sie chce. No ale najprawdopodobniej pewnego pieknego dnia kiedy stan mojej skory juz bardzo mocno mnie zirytuje, pewnie wezme sie i za to. Koniecznie! Tylko, ze po wyplacie prosze Ja mam przerwy 40 min miedzy 12:00 a 14:00, ale raz na jakis czas jak wyskocze z kims na lunch to spokojnie moge byc i z godzinke ![]() Odnosnie ipla - slyszalam, ale jeszcze nie mialam okazji wyprobowac. A czy ktoras z Was orientuje sie jak to wyglada z ogladaniem sportu w UK (chodzi mi konkretnie o siatkowke?), czy na ipla jest to darmowe czy platne? Tak jak prawie w ogole nie ogladam telewizji (za wyjatkiem X Factora i Dragon's Den ) to filmy ogladam namietnie. Black Swan widzialam i bardzo polecam, moim zdaniem jeden z lepszych filmow komercyjnego kina, jaki powstal ostatnimi czasy 'Black Swan' nie jest zbyt 'lekki' moim zdaniem, co mi odpowiada, bo ja ogladam filmy z naprawde roznej polki. Moim ukochanym jest '21 Grams' (czyli takze niezbyt 'lekki'), ale ogladam zarowno duzo roznej sensacji, thrillery, horrory, jak i typowo 'babskie' komedie, ktorych zaden facet chyba nie zmeczy Czesto ogladam filmy z moimi ulubionymi aktorami (i te leca przez przerozne polki filmowe takze), wiec rzadko zdarzy mi sie przegapic film z Robertem de Niro, Alem Pacino, Seanem Pennem, Liamem Neesonem (Taken widzialam, scena porwania jest naprawde swietna!), Benicio del Toro czy Denzelem Washingtonem ![]() 'Twilight' coz... sa rozne gusta, wiec mam nadzieje, ze nikogo nie obraze. Ja nie rozumiem fenomenu ani serii ksiazek, ani serii filmow, ktore sa slabiutkie, ani aktorow, ktorych gra aktorska jest po prostu zenujaca To co mi sie w 'Twilight' podoba to dosyc ponura atmosfera, taka gotycko-wampiryczna i to by bylo na tyle. Jedynym powodem, dla ktorych ogladnelam wszystkie czesci, jest to, by moc sie o nich wypowiedziec nie bazujac na niczyich opiniach. Zeby nie bylo - nie mam nic przeciwko filmom o wampirach, bo np. 'Wywiad z wampirem' byl calkiem dobry, jestem takze fanka roznych serii, np. bardzo lubie Wladce Pierscieni (wole filmy niz ksiazki, bo nie przepadam za stylem pisania Tolkiena, aczkolwiek nie mozna mu odmowic artyzmu jesli chodzi o kreowanie postaci i calego wymyslonego przez siebie swiata), ale jesli chodzi o 'Twilight' to cos mnie chyba ominelo, bo nie wiem o co takie halo Seriale lubie takze, tylko nie za bardzo mam czas na regularnosc z nimi. Ogladam 'Grey's Anatomy', 'House' i inne medyczne (bo takie lubie najbardziej), a ogladalam takze Lost (i mnie rowniez zakonczenie rozczarowalo ), Heroes, itp.mbamboo - odnosnie Liverpoolu to pisalam juz wczesniej w tym watku Fakt, Anglicy sa mocno uprzedzeni do Liverpoolczykow i uwazaja, ze oni duzo kradna, ale bralabym na to duza poprawke, bo tak jak anoylek napisala, duzo uprzedzen bierze sie z rywalizacji miedzyklubowej. Ja ze swoich doswiadczen moge tylko chwalic Liverpoolczykow za przyjacielskosc i kontaktowosc - bardzo dobrze mi sie mieszkalo w Liverpoolu, tylko moim zdaniem, lepsze szanse na znalezienie dobrej pracy sa w Manchesterze. Co do akcentu - moje pierwsze dwa tygodnie w Liverpoolu byly dosyc ciezkie, mialam problem, by dobrze zrozumiec akcent, ale teraz mam duzy sentyment i banana na twarzy jak slysze gdy ktos rozmawia rodowitym scouse ![]() Na koncert Rihanny sie nie wybieram. Ja to widze, ze jestem tutaj muzycznym odludkiem, bo lubie raczej ciezka muzyke (rock gotycki, nu metal, black metal i ciezej), ale niedlugo wybieram sie na koncert X factora ![]() hana_sakura - rozumiem niechec do L'oreala takze A jak Wam minal weekend? U mnie milo bylo naprawde - w sobote wypad do okolicznej galeryjki zeby 'ustrzelic' kilka fotek, w sobotni wieczor kregle ze znajomymi, a pozniej ogladanie horrow z TZtem do pozna w nocy, no a wczoraj znow spotkanie ze znajomymi odnosnie naszego projektu. Blyskawicznie ten weekend zlecial - i teraz czekam juz na nastepny
|
|
|
|
|
#520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miło słyszeć tyle dobrych słów o moim wyborze. Dzięki za odpowiedź. ![]() I chcę studiować biologię morską (marine biology), moim drugim wyborem na tej uczelni jest combined honours, Zoology&Ocean and Earth Sciences. Jak już dostanę odpowiedzi od wszystkich uczelni (czekam już tylko na jedną, a do deadline'u mają ponad 2 miesiące, naprawdę jestem tym zaskoczona), to wtedy wybiorę. Lepiej zawodowo byłoby dla mnie w Southampton, ale raz, że ciężko się tam dostać, a dwa, coś mi się w tym Liverpoolu podoba, tak instynktownie. Początkowo też pewnie nie będę nic rozumiała, dokąd bym nie pojechała, jestem przygotowana na tę blokadę. Pewnie będą mnie głupio traktować i mówić p o w o l i i w y r a ź n i e
Edytowane przez mbamboo Czas edycji: 2011-02-21 o 17:03 |
|
|
|
|
|
#521 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() narazie to tylko plany, czekam na odzew z pracy, czy mi laskawcy pozwola. a tak to juz nigdzie nie jedziemy. w zeszlym roku grzalismy tylki na Kreci Cytat:
najwazniejsze to sie przelamac i gadac, gadac i gadac. to jedyna recepta zeby nie zwariowac.jezeli to nie tajemnica, posiadasz jakies stypedium zeby oplacic te studia? albo jakies granty? czy aplikujesz o studencka pozyczke tu na miejscu?? przepraszam za takie niedyskretne pytania o pieniadze, ale moim marzeniem jest studiowac tutaj. i wszystko jak zawsze rozbija sie o kase kurde moze mam jakies bogatego wujka, ktory kopnal w kalendarz i zostawil mi fortune w wysokosci parunastu tysiecy funtow wtedy problem by sie rozwiazal ![]() ![]() do wieczora!
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i na szczęście jeśli się dostanę, nie będę musiała płacić tych jeszcze większych kwot po podwyżce czesnego. Tyle dobrze. I o jakieś granty też się będę starała, np Coca-Cola funduje stypendia dla krajów Trzeciego Świata, w tym Polski. Zamierzam też pracować na miejscu. Na początku będę skazana na pomoc rodziców, ale jako że jestem przesadnie ambitna i mam wielkie poczucie niezależności, pewnie po pierwszym roku stanę już na nogi. Tak przynajmniej wyglądają plany.
|
|
|
#523 |
|
Rozeznanie
|
mbamboo - wiesz czego chcesz i bardzo ambitnie podchodzisz do sprawy - zycze Ci duzo powodzenia, bo wlasnie takich osob jak najwiecej trzeba
Blokada jezykowa to jest cos normalnego, jesli nie uzywasz obcego jezyka na codzien w konwersacjach - przechodzi dosyc szybko Anglicy sami mowia niegramatycznie i co 50 kilometrow masz inny akcent, tak wiec to sa malo wazne rzeczy. Liverpoolczycy mowia jednak niezbyt wyraznie i szybko - znajdz moze sobie jakies nagrania na youtubie albo podobnych miejscach, to przynajmniej sie osluchasz z akcentem ![]() lucaa_rules - no to gratulacje z powodu slubu
|
|
|
|
|
#524 |
|
Wtajemniczenie
|
to moze ja tez zaaplikuje o pozyczke studencka hehe
![]() ![]() generalnie te pozyczki studenckie to smiech na sali. mam paru znajomych ktorzy je "splacaja". cale to splacanie to odciagniecie paru funtow z wyplaty. przykladowo moja kolezanka zarabia 300 funtow na tydzien to zabieraja jej chyba 10 tygodniowo. wiadomo im wiecej zarabiasz tym wiecej ci zabieraja. pytalam sie kolezanki, co bedzie jak cale zycie jej pensja bedzie oscylowac w tych 300 na tydzien, i wyliczylam ze to w sumie zajmie jej 70 lat do splacenia ![]() i pytalam co bedzie jak jej sie umrze zanim splaci. a ona do mnie, ze nic, ze wtedy juz nie trzeba splacac ![]() ![]() kocham ten kraj
|
|
#525 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny!
Z gory przepraszam,ze tak z butami Wam tutaj wchodze,ale mysle ze ten dzial jest najlepszym miejscem dla tego projektu ![]() klaski :![]() POkrot ce Wspomialam gdzies ,ze Polska firma Kosmetyczna niedlugo wejdzie na Rynek UK.Beda to kosmetyki kolorowe,do paznokci sie cos znajdzie,linia profesjonalna,medyczna.Cz esc spolecznosci ze znanego kanalu youtube juz zaangazowana jeste w te akcje.Chcemy zrobic wielkie BOOOMMMM ![]() szczegolnie propozycja kierowana jest do Emigrantek. Prosze piszcze z jakiego miasta jestescie i jakie kosmetyki chcialybyscie przetestowac.Jesli ktores z Was robia filmiki recenzyjne i wykonaly by w jezyku angieslim bylo by wspaniale. __________________
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#526 |
|
Raczkowanie
|
Agia* to odezwij sie prosze po wyplacie i sie umowimy
![]() Luca gratulacje Ja tak jak planowalam z rana, po pracy Szpilki ogladalam. Wlasnie skonczylam 8 odcinek. Zgadzam sie z justitia goral jest miodzio Kolorowych snow |
|
|
|
|
#527 |
|
Wtajemniczenie
|
jak to mowia "the same shit, different day"
![]() ![]() ![]() nic mi sie nie chce ![]() a to dopiero wtorek.na emigrantkach jest watek o tym calym podatkowaniu i tak sie zastanawiam jak to naprawde jest.ja tam nie planuje wracac do PL, to nie widze najmniejszego sensu dlaczego jeszcze mialabym grabiezcom placic???? nie przepracowalam w PL ani jednego dnia, wiec nawet nie mam czego rozliczac ![]() a z drugiej strony, jakby nam sie noga powinela i musielisbysmy wracac, to dlaczego mam im placic znowu, skoro podatkuje sie tutaj? milego dnia kobiety ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- PS. zamiescilam na gorze naszego watku sonde co do naszego spotkania, wiec odpowiadac prosze!!
|
|
#528 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie słyszałam, że mało kto spłaca te pożyczki, więc zobaczymy, jak to będzie wyglądało
Ale i tak skoro ściągają to z wypłaty, a nie trzeba dbać samemu o wysokość rat i ich częstotliwość, to bardzo dobrze się składa, bo jakoś nie widzę siebie kontrolującej w całości spłacanie tego.I to wcale nie było takie klarowne, co będę chciała robić, ale teraz już tylko dążę do celu. Kiedyś trzeba było się jakoś określić, chociaż powiem Wam, że już mnie to martwiło, jak nie miałam pojęcia, z czego zdawać maturę, w drugiej klasie liceum. Ale na szczęście teraz jest ok. Trzeba by tylko było trochę porządniej przysiąść do nauki. ![]() Też mówię szybko i niewyraźnie w każdym języku, jakiego się tknę, więc z tym nie powinnam mieć problemów. Zresztą akurat angielski to najmniejsze zmartwienie, po pierwsze chciałabym się dostać, potem dobrze zdać maturę (całe szczęście, że IELTS robiłam jesienią, bo jakbym miała mieć przed wakacjami tyle stresów naraz, to bym chyba umarła), no i jest masa kwestii organizacyjnych, np nie wyobrażam sobie, jak przewieźć większość swoich rzeczy na miejsce.
|
|
#529 |
|
Zadomowienie
|
cześć panienki! Dawno mnie tu nie było a Wy oczywiście naprodukowałyście kilka stron.
Luca gratuluję ślubu ![]() Powiedzcie mi, jakie warunki trzeba spełniać, żeby dostać taką pożyczkę studencką? I jakie etapy studiów to obejmuje? Doktorat też? |
|
|
|
|
#530 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was wszystkie serdecznie , znowu ciezko bylo nadrobic
![]() Lucaa przylaczam sie do gratulacji , informuj nas na biezaco kochana mbamboo mam do Ciebie pytanie , bo widze , ze obie krazymy wokol podobnych kierunkow studiow , a myslalas o Portsmouth? Co prawda jakies 200 mil od Liverpoolu , ale maja tam tez biologie morza i z tego co widze to latwo sie tam dostac . Czy Ty zdajesz w tym roku mature ?Czy juz skonczylas studia w Polsce? shehzadi jesli chodzi o studia postgraduate , to z tego co sie orientuje , sa drozsze niz undegraduate i to chyba nawet dwukrotnie ,ale i krocej trwaja... Wciagnelyscie mnie to ogladania " Szpilek ", 0 tak ! goral to ciacho ![]() Jak wam mija dzien? |
|
|
|
|
#531 |
|
Wtajemniczenie
|
O, jeszcze nie spotkałam kogoś, kto aplikowałby na marine biology!
Nie, o Portsmouth nie myślałam. W zasadzie najlepiej (i najtrudniej) byłoby dostać się do Southampton, spodobał mi się jeszcze Liverpool. Znalazłam parę innych uczelni z moim kierunkiem, ale nie przekonały mnie. I tak to wybieranie trochę 'na ślepo', tylko po opiniach innych i stronach oraz prospektach uczelni, bo nie znam realiów. Zresztą i tak już dawno po terminie aplikacji, więc teraz nic już nie można zmienić, tylko czekam na oferty. (Chociaż oczywiście są jakieś kolejne terminy dodatkowe, ale ja na szczęście wszystko pozamykałam w styczniu) Maturę zdaję w tym roku, jestem w 3 klasie liceum.
|
|
#532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chociaz jak gral w 'na wspolnej', to nie przypadl mi do gustu.dziekuje wszystkim za gratulacje narazie to palcem na wodzie pisane ![]() ![]() ale zabawne jest to ze to moj TZ wyskoczyl z tym pomyslem, bo mi sie tam do ozenku nie spieszy nie wiem co go tak przycisnelo hehe ![]() ale macie zadanie specjalne: nie wiem co ubrac na ten caly slub. nie bierzemy koscielnego, wiec zadne suknie z mega trenami odpadaja i nie wiem gdzie szukac, w jakich sklepach i na jakich stronach?? pomozecie?? ![]() zalozenia sa takie: - nie moze byc biala, bo bylaby to obraza bialego koloru (ja i niewinnosc - moze byc troche ekstrawagancka, chce byc oryginalna ![]() do dziela moje kochane, pokazcie na co was stac
|
|
|
#533 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No jasne , ze pomozemy Czyli co stawiasz na extrawagancje? To pierwsze co mi przychodzi do glowy to panna mloda z teledysku Guns & Roses "November Rain " |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#536 |
|
Wtajemniczenie
|
no Denise, widze ze mnie straszysz
![]() dobra sprobuje sie okreslić jako tako: - nie biala, przezyje ecru czy tez kremowa- zadna w stylu bombki, nie rozszerzana na dole, gdyz taki fason nie pasuje, - zadna w stylu workowym, w sensie ze taka halkowata, do przewiazania w pasie, - mi pasuje tylko cos opinającego, zeby podkreslic moja ciezko wypracowana sylwetke ![]() ![]() w kazdym innym fasonie sie topie po prostu i nikne, jesli wiecie o co chodzi. i nie chodzi o to zeby pokazac: uuu jakas jestem za***...a, tylko zebym nie zniknela w tej kiecce - dlugosc do kolan, przed kolano, mini odpadaja ze wzgledu na beczkowe nogi ![]() - jeszcze wygladam jako tako w takiej sukience ala lata 60, opieta na gorze i rozjechana do dolu, taki jakby klosz . zakrywa mi nogi i eksponuje talie ![]() yyyy to chyba tyle
|
|
#537 |
|
Zadomowienie
|
woooow, jeden dzien mnie nie bylo, a tu juz sie Lucaa hajta
![]() No to gratuluje!! Ja Ci chetnie linki poprzesylam z ladnymi sukieneczkami ![]() Napisz czy chcesz gorset, czy nie? i czy ma byc bez ramiaczek, czy z? i jakie kolory Cie najbardziej interesuja? ok, ok, biel odpada, ale czy to ma byc jakis inny jasny kolor, czy ciemne suknie wieczorowe tez moga brac udzial w 'castingu'?
|
|
#538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmm co do gorsetu i bez ramiączek... tu moze byc problem, bo ja nie mam za bardzo warunkow na gorset i suknia bez ramiączek tez sie musi na czyms trzymać ciemne pewnie ze moga byc!!!
|
|
|
#539 |
|
Raczkowanie
|
polecam dluga suknie (ladnie podkreslajaca talie) jakos trzeba odroznic ten dzien od innych..
|
|
|
|
|
#540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale wiadomo, ze sa gusta i gusciki, wiec nie bede bila, jesli moj wybor sie nie spodobal Przyznam, ze kocham suknie w ksztalcie syreniego ogona Ah, wiem, ze mialy nie byc biale, ale ta w rozowy wzorek jest taka piekna! W ogole jest tyle cudownych sukien, ze sama moglabym sie dla jednej takiej hajtnac ![]() Ta druga malo ''weselna'', ale moze wpadnie w oko, a przynajmniej bede wiedziala, czego Ci szukac, jesli sie nie spodoba! Krytyka zatem mile widziana
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

Zarowno fani Man Utd jak i fani Man City nienawidza druzyny z Liverpoolu bardziej niz jakiejkolwiek innej- podejrzewam, ze stad sie wqlasnie bierze cala niechec do ich miasta 

w sumie to chcialam wam napisac, ze lucaa_rules jest naprawde rulezzzzzzz

To co mi sie w 'Twilight' podoba to dosyc ponura atmosfera, taka gotycko-wampiryczna i to by bylo na tyle. Jedynym powodem, dla ktorych ogladnelam wszystkie czesci, jest to, by moc sie o nich wypowiedziec nie bazujac na niczyich opiniach. Zeby nie bylo - nie mam nic przeciwko filmom o wampirach, bo np. 'Wywiad z wampirem' byl calkiem dobry, jestem takze fanka roznych serii, np. bardzo lubie Wladce Pierscieni (wole filmy niz ksiazki, bo nie przepadam za stylem pisania Tolkiena, aczkolwiek nie mozna mu odmowic artyzmu jesli chodzi o kreowanie postaci i calego wymyslonego przez siebie swiata), ale jesli chodzi o 'Twilight' to cos mnie chyba ominelo, bo nie wiem o co takie halo 

kurde moze mam jakies bogatego wujka, ktory kopnal w kalendarz i zostawil mi fortune w wysokosci parunastu tysiecy funtow

klaski :