|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
ojej i płakałas na komedii romantycznej?
Biedulka ale nie dziwi mnie to bardzo, bo też mi sie to często zdarza hihi Agnieszka, skoro już macie podpisaną umowę, nie orientujesz się, jak to potem jest w razie czego (odpukuję w niemalowane) czy jest możliwość sprzedaży nieruchomości, która obciążona jest kredytem ? Tak jak piszesz... mało kto nie ma teraz kredytu na karku Smutne ale prawdziwe... inaczej sie nie da, jak sie nie dostanie jakiejś fortuny w spadku - czy też mieszkania to bez kreski wręcz nierealne przy naszych zarobkach uskładać 300 czy 400 tys..mary poziomkowa, obczaje TBS na bank A masełek do ciała oczywiscie pewnie tez uzywasz? ? zosiaaa; siedz sobie w łózeczku jak Ci dobrze pogoda wstretna, rano było -12 tzn o 7,20 jak do pracy wyjezdzałam Czy projekt, który kupiliscie dot. budowy tradycyjnej czy bali ? Smacznego sniadanka Monia, do pracy? No nie !! Tylko nie siedz tam za długo i nie daj sie wkrecic, w prace zdalną w domku a Lola to już wróciła z tych dojczlandów ?
|
#3032 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Helloołł!
U Was też zima? Śnieg i mróz... dobrze, że chociaż słonko świeci. Podobno do końca tygodnia ma być tak zimno, jakoś mi to niby nie przeszkadza ale mam problem z kurtką, bo tylko na dwa górne guziki mogę się zapiąć a brzuch na wierzchu Niby tylko z klatki do auta, z auta do CH no ale zawsze trochę wymarznę więc w tym tygodniu pewnie się nigdzie nie ruszę. Planowałam Mothercare nawiedzić, myślicie że będą mieli twarde przewijaki? ![]() Cytat:
Jednak te z gryką dużo bardziej popularne.anula_81 jeśli to była jedna jedyna, mała plamka krwi to naprawdę nic strasznego się nie dzieje, tym bardziej, że żadnych innych niepokojących objawów nie masz. No ale polski ginek Cię wybada i chyba dopiero to sprawi, że przestaniesz się martwić Cytat:
Cytat:
Buzia po nim jak marzenie ![]() Cytat:
A właściwie mieliśmy w momencie gdy frank stał po 1,9zł przy dzisiejszym kursie 3zł... nawet nie chcę liczyć...
|
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na romansidlach jestem jakas taka sentymentalna a tz jak mnie taka zobaczy to zawsze sie smieje hehe ![]() okej ja dzisiaj zaczmierzam wstawic pierwsze pranko dzieciowychzeby sie wyrobic do 35 tygodnia tak bo prasowania jest mnostwo i wole raz dwa razy w tygodniu wsytawic jedno pranko i miec z glowy
|
|
|
|
|
#3034 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3035 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
przepraszam, ze wczoraj nie pisalam zbyt wiele, ale przez to krwawienie nie mialam nastroju totalnie. Ale podczytywalam i dzisiaj nadrobilam do konca. Cytat:
![]() My jednak w ostatecznosci kupilismy 2-letnie ![]() Cytat:
![]() co do truskawek...jak moglas..teraz musze sobie kupic truskawki! co do pracy, to absolutnie nie powinnas jechac, nie jestes na URLOPIE tylko na ZWOLNIENIU i masz lezec, a to ogromna roznica! co do tych boli, ja tez mam takie od kilku dni, ale nie sa mocne, takie lekkie i delikatne, najczesciej wieczorem, jak sie zalilam poloznej to mowila, z eto normalne. juz sama nie wiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() u nas strasznie duzo ciezarnych sie chlapie w basenie wiec nigdy nie bylam sama ![]() Cytat:
co do domow drewnianych to tu sa same takie, niestety w zupelnie innej technologii i masz racje te z bali wcale nie sa az takie rozowe. Cytat:
Cytat:
Dodatkowo dochodzi koszt przewozu czesci, to jest duzy koszt, ktorego najczesciej producent nei podaje. jesli budowac taki dom to tylko za pomoca doswiadczonych gorali, co jest tansze i pewniejsze(mam nawet kilka namiarow ![]() w Norwegii bale sa malo popularne, mamy tu inne rodzaje drewna w uzyciu, lasow jest duzo wiec buduje sie wlasciwie tylko w drewnianej technologii, jednak szkieletowo! i to jest najlepsza technologia, mimo, ze drozsza, bo w PL drewno wcale nie jest tanie. takie domy sa wytrzymale jednak to co pisza ze wystarczaja na 50 lat to poniekad prawda, bo drewno nalezy konserwoac i ludzie czesto o tym zapominaja, poza tym trzeba inwestowac w lepsze instalacje elektryczne, o czym tez ludzie zapominaja, drewno sie pali latwiutko i w zwiazku z tym wazne by miec specjalistow, w norwegii nie ma gazu w drewnianych domach, w PL czesto sie o tym zapomina. moglabym pisac i pisac, ale nie chce zasmiecac watku. domy drewaniane tak, jak najbadziej, bale mnie sie podobaja, ale to jest temat ktory trzeba zaglebic i przemyslec mocniej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do czasu budowy to tak 3 miesiace to maks postawienia takiego domku, ale wykonczenie takiego domkku to tez troche inna bajka niz zwyklego, poza tym pamietajcie, ze jesli chcecie piwnice itp sa one murowane podobnie jak fundamentowanie, bo w PL nie ma gruntow by postawic dom inaczej. to nie sadze, ze sa koszty wliczone w te ceny, ktore podaja ![]() no i co? ja mialam meic krokiety na obiad, a teraz chce mi sie hamburgera... moja Zosia dzisiaj z rana niemrawa, a wczoraj wieczorem taki popis dala, az sie martwie nooo-. |
|||||||||
|
|
|
#3036 |
|
Zadomowienie
|
atiz, mi torty piecze maz ale jak on mi tlumaczyl te jego tajemnice mas i nasaczen to watpie czy bym zrobila wogole, moze zamow gdzies tort z takiej masy kanadyjskiej, w roznych ksztaltach robia, np czapki do bejsbola
![]() dziewczyny ja szturmuje allegro, wydaje mi sie,ze fajnego sprzedawce znalazlam, tylko moje pytanie do Was, dzidzi powinno miec szklana butelke? Co sadzicie o takich z canpola, bo wlasnie niewiem czy butela lepsza szklana, jeszcze zastanawiam sie nad taka antykolkowa ale tam chyba co raz trzeba do kupic wiekszy smoczek tommy? Kurcze taka ze mnie mama, ze nie znam sie. Ale licze na was,ze mi podpowiecie.Vanes straszy ,ze ktos w 32 tyg urodzil, wiec trzeba chociaz wyprawke skompletowac, bo przeciez niewiedomo co sie moze zdarzyc. http://allegro.pl/butelka-szklana-de...460229731.html
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja juz niedlugo zakoncze moje pluskanie w basenu ze wzgledu na to iz brzuch ledwo wchodzi w stroj max 2 tygodnie ![]()
|
|
|
|
|
#3038 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do śniadanka to dziękuję aaa i uciekaj w końcu na to zwolnienie, bo -12 7 rano a ty zasuwasz do pracy , po du...sku powinnaś dostać podpinam sie pod pytanie kwiatecka odnośnie szklanych butelek
|
|
#3039 |
|
Zadomowienie
|
Gruszka do noska powinna miec miekka koncowke czy twarda?
|
#3040 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3041 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczynki chyba jak u wszystkich z was u mnie również mróz taki ze szok( już przyzwyczaiłam się do cieplejszej zimy) całe szczęście nie mogę wychodzić
![]() wywietrzyłam sobie pokój i siedzę przy oknie żeby pooddychać świeżym powietrzem bo coś się blada robię ![]() dziś tak źle spałam brzuch znowu twardy...
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
witam drogie mamusie
![]() wczoraj sie nie odzywałam ale wpadłam was co chwile podczytać. czemu te niedziele tak szybko mijaja? ledwie sie człowiek obudzi a juz dzień minąl:P ja sobie pospałam do 10 tż w pracy to mam spokój i można poleżec w łóżeczku i wypić kawę;P ale musze za chwile wstać i posprzatać;/ no i obiadek robic. bede pierwszy raz barszczyk robic to co moje dziecko wyprawia w brzuszku to przechodzi ludzkie pojęcie. wczoraj lezelismy i ogladalismy film, brzusio odkryty a mały tak fikał że tż spytał czy ja sie boje jak on sie tk gwałtownie rusza musze to wreszcie nakrecic na kamerke ale wtedy dziwnie cichnie mały łobuz![]() ide nadrabiac was gadulinki
|
#3043 |
|
Rozeznanie
|
cześć mamusie
ja odpukać czuję się dobrze, dobrze spałam i brzuch ostatnio rzadko mi twardnieje i ja głupia zamiast się cieszyć się martwię, bo nie pamiętam już kiedy tak dobrze się czułam i nie spodziewałam się nawet ani nie marzyłam, że jeszcze tak się w ciąży będę czuła
|
|
#3044 |
|
Wtajemniczenie
|
cafe zamiast się cieszyć to ty narzekasz a masz
|
#3045 |
|
Zadomowienie
|
No lekarze zalecaja już fride bo przynajmniej widać ile tam wyleciało dziecku z noska i czy zielone, czerwone czy żółte ![]() Gadam z siostra i pisze ze u nich butelki medela są po 6 euro A u nas 60zł eh Polska... Nie mówie już o produktach TT które są praktycznie pół darmo
|
|
#3046 |
|
Zadomowienie
|
Jakis dzisaiaj maly ruch, niekt mi nie odpwiedzial.. bede plakac,
podciagam wiec pytanie moze ktos cos bedzie mial do powiedzenia na temat tego czy butelki dla dziecka powinny byc szklane? Ile kupujecie butelek, ja myslalam,ze chyba 1x120 i 1x260 wystarczy na poczatek. No i czy ta gruszka do noska powinna miec miekka koncowke czy twarda? Bo sa takie i takie, a nawet 2w1 ze mozna zmieniac koncowki. Kompletnie sie nie znam....
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
boże żeby mi sie tak chciało jak mi sie nie chce
|
#3048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3049 |
|
Wtajemniczenie
|
grazin mam tak samo
![]() kwiatecku ja też myśle że 2 butelki wystarczą i ja chyba nie będę narazie kupowała szklanych. a co do tych gruszek to temat jest mi na razie obcy
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadam tylko na chwilę się przywitać i lecę kupić parę rzeczy
![]() Zdjęcia później, bo wszystko jeszcze stoi na środku Jest inaczej niż chciałam, ale też mi się podoba
|
|
#3051 | ||
|
Wtajemniczenie
|
witam w ten mroźny dzień
![]() Mały tak wczoraj fikał przed snem i zasadził mi takiego kopa, że aż "aaaała" się ze mnie wydobyło boję się, co będzie dalej. normalnie jakby chciał przez skórę się przebić.Co do kredytu.. My długo się nie zastanawialiśmy. Po prostu nie mieliśmy innego wyjścia, niż wziąć kredyt, żeby zamieszkać razem po ślubie. Nie chcieliśmy tłuc się po stancjach. No i tak mamy kredyt na 30 lat na 145tys zł (100% wartości mieszkania) w programie Rodzina na swoim. Przez 8 lat rat wynosi ok 550zł. Po ośmiu latach niecałe 900zł. Mieszkanie z rynku wtórnego w dobrym stanie(48m2 - IV piętro , 2pokoje, kuchnia duża, łazienka), więc po niewielkim remoncie mogliśmy się wprowadzać. Jak piszecie o kredytach na 400tys czy 500tys to, to jest przerażające dla mnie, ale dlatego że jestem z regionu, w którym są chyba najniższe zarobi w PL, no i ceny za metr mieszkania nie są duże. Ech co ja piszę! Uważam, że nawet jakby metr kosztował 1tys zł to jest dużo na kieszeń przeciętnego Polaka. Przez to prawie każdy musi brać kredyt Szkoda, że nie żyjemy w takich czasach, że z oszczędności stać nas na kupno mieszkania ![]() Cytat:
Jak wiosna przyjdzie to może coś dokupię. Spodnie ciążowe mam 1parę i starczają mi.Jak sobie radzę z siedzeniem w domu? tv, wizaż, czasem książka, gotowanie obiadu, a wieczór w towarzystwie męża.dużo czasu do południa zajmuje mi przeglądanie artykułów odnośnie ciąży, buszowanie po allegro... Cytat:
wygodniejsze mi się wydają.niby czemu? nie przesadzaj. jak ktoś chce gruszkę to kupi gruszkę i jej będzie używał. jakoś w sklepach nadal są dostępne, więc świadczy to, o tym, że ludzie ich używają!
|
|
|
#3052 |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/7cz-posciel-mini-m...462139322.html
Nowe wzory pościli Feretti gdyby ktoś był zainteresowany... Te z wiewiórą fajne
|
|
#3053 |
|
Wtajemniczenie
|
zobaczcie jakie cudeńko małe na mamach marcowo-kwietniowych znalazłam
|
|
#3054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3055 |
|
Wtajemniczenie
|
jak patrzę na takie maluszki, to ja już chcę urodzić i zobaczyć synka
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec frida no a szklane butelki hmm kiedys takie byly teraz bym nie kupila ![]() mam dr brownsa i avent ![]() wsatawilam pranie, wyprasowalam, leze
|
|
|
|
|
#3057 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
siedze na zwolnieniu od pazdziernika, wizaz, tv, film, ksiazki, drzemka, obiadek, a wieczorem zakupy z Tż "przytulanko" i lulu. Odpoczywam przed wielkim booooooooommmmm ![]() kwiatecku ja mam male z Aventu plastikowe i mysle dokupic jeszcze ze dwie na 250ml Dziewczyny jeszcze was nie doczytalam, mam lenia strasznego. W weekend bylismy u kumpla, ale sie nasmialam, Chlopaki zakladali antenę dwa dni i nie moga ustawic jakosci troche mnie przewielo bo stale okno otwierali i teraz znowu sie nie najlepiej czuje ale daje rade. W sobote wieczorem Tż zaprosil dwoch kumpli na partyjke tysiaca wypili po 2-3 piwka, wlaczylam muzyczke i sie smialismy. Malutka sie ruszala caly czas ogolnie zauwazylam ze nie mam juz takiej sily jak wczesniej. Naprawde ruszam sie jak slon, pobolewa mnie jak na @ (lekko, zwykle wieczorem), mam problem z lezeniem, boli mnie biodro, rwa nogi ![]() jak dlugo zamierzacie sie "przytulac" z Tż? w ogole sprawia wam to bol lub dyskomfort? ![]() witajcie po weekendzie
|
|
|
#3058 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamuśki!
Właśnie was doczytałam. Mam dziś wizytę u gina i jak zwykle trochę się boję żeby wszystko było dobrze. Trzymajcie kciuki proszę ![]() Jeśli chodzi o kredyt na mieszkanie to ja powiem tylko tyle, ze jakbym już brała kredyt to tylko na kupno czy budowe domu, bo ceny są podobne, a nie chciałabym zadłużyć się na 30 lat i siedzieć w małym mieszkanku w bloku. Ale niestety nie stać nas na to więc siedzimy u teściów ![]() Jeśli chodzi o butelki to ja mam dwie: szklaną z Canpolu, bo podobno szklane są lepsze od plastkikowych, i plastkikową z Aventu, którą dostałam razem z innymi próbkami. Musze iść szykować obiad, ale tylko wstawię do piekarnika i będe miała czas dla siebie. Muszę się doprowadzić trochę do porządku żeby jakoś wyglądać. Mąż przyjedzie po 13 zjemy obiad i jedziemy do gina. TZ już nie może się doczekać kiedy zobaczy naszą dzidzię.
|
|
#3059 |
|
Wtajemniczenie
|
Ddaisy u mnie spoko
ale juz tesknie za tzetem a co do soku to juz pisalam... obstawiam, ze to byla szklanka 500ml, bo za cene 13.50 mialam tez koktajl truskawkowy wiec wolalam ten koktajl ![]() the_sania sliczna lalunia cudniutka!!!!!!!!!!Ale dzisaj pospalam woooooooow, do 11 niesmaowicie wczoraj pojadlam pysznosci i padlam o 22 Ide budzic mamcie zaraz, bo chce ja wyciagnac na zakupki dla Antka. jakies tetry i duperele No i sie zastanaiwam nad tym Oliatum... moniaqc faktycznie Cie uczulilo? bo jak to przeczytalam to mam watpliwosci czy warto kupowac...Kwiatecek ja bede kupowala fride do noska takze nie pomoge Ci z gruszkami no i butelki mam plastikowe TT wiec szklanych ten nie kupuje...
|
#3060 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak laleczka ale widze podobienstwo do mamusi![]() moja stokrotka bedzie miala jasne wloski (o ile w ogole beda), jasna karnacje i rozowe policzki hehe ![]() agu87 ja tez sie biore za pranko ale brudnej bielizny moria44 ja juz w ogole kurtki nie zapinam, legginsy mnie cisna i zaraz bede plakac bo w tym tygodniu czeka mnie morfologia ale mroz buuuuu chyba poczekam na Tż i pojedziemy autem wieczorem na zakupy, ale czy wytrzymam bez zadnego owoca do wieczora???
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:06.

Biedulka
ale nie dziwi mnie to bardzo, bo też mi sie to często zdarza hihi
? 
Niby tylko z klatki do auta, z auta do CH no ale zawsze trochę wymarznę więc w tym tygodniu pewnie się nigdzie nie ruszę. Planowałam Mothercare nawiedzić, myślicie że będą mieli twarde przewijaki? 
tylko m i powiedz - na razie wstawiłaś tam łóżko, ale rozumiem, że na początku Iguśka będzie z Wami w sypialni?.
padliśmy trupem!! Przy kredycie 300 000zł trzeba było oddać do banku 580 000zł - bagatela drugie tyle!!
A właściwie mieliśmy w momencie gdy frank stał po 1,9zł przy dzisiejszym kursie 3zł... nawet nie chcę liczyć...

Nie wiem co ta ciąża robi z człowiekiem, a jak pomyślę, że może byc jeszcze gorzej to brrr....No własnie czas też jest niezły, w 3 miesiące moga taka kanadyjke postawic 

, po du...sku powinnaś dostać 

Szkoda, że nie żyjemy w takich czasach, że z oszczędności stać nas na kupno mieszkania