Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-20, 18:22   #2581
ona911
Rozeznanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez ppaauullaaa Pokaż wiadomość
Zdecydowałam się na agore
Na prawdę PIĘKNA sukienka ..po tym jak wstawiłaś zdjęcia tych 3 sukienek agory..też mam zamiar się tam wybrać jak przylecę w marcu
A możesz mi powiedzieć czy te sukienki są cały czas do zmierzenia ??? będę wdzięczna za odpowiedź

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

Edytowane przez ona911
Czas edycji: 2011-02-20 o 18:26
ona911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 18:38   #2582
Telka10
Zakorzenienie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
Akropol piękny ale chcą 220 od osoby troszkę za dużo. Myślę o Anastazji, Willi Różanej i Gościńcu Horyzont. Czy macie jakieś inf na temat tych lokali.
O Willi nawet nie myśl. Nie będę się wgłębiać w szczegóły, ale mój brat cioteczny tam pracował...
Jeśli chodzi o dużo jedzenia i super obsługę to ja polecam Rozmaryn w Turce. Jest dalej niż 10 km od Lublina ale tak na prawdę tego dojazdu się nie czuje. I tu na 100% wiem że jedzenie jest smaczne i dużo.
Już ktoś też polecał Fiestę. Również słyszałam dobre opinie.
Jest też lokal w Elizówce "Pod świerkami" (czy coś takiego). Moja koleżanka tam miała i sobie chwaliła. Minus jest jeden - czynny bar obok. Ale sama sala, ogródek i jedzonko super.
Byłam też na weselu w Dysie w sali bankietowej. Jedzonko super ale wystój sali taki sobie. Jednak dużo miejsca do tańczenia i przy stołach, jest gdzie pochodzić, robią też super stoły wiejskie

Cytat:
Napisane przez kffiatusheq Pokaż wiadomość
lila26 ja kupiłam suknię i welon w Demi na Lubartowskiej, polecam dzień wcześniej zadzwonić i się umówić, jeśli nie chcesz czekać (chociaż wtedy można rozejrzeć się po salonie). Bardzo miła, profesjonalna obsługa.
Ech...a ja z tym salonem nie mogę obsługa była świetna dopóki nie zapłaciłam całej kwoty za kieckę...potem musiałam się wykłócać o swoje Tym samym płać dopiero wtedy jak wszystko zrobią...mam jednak nadzieję że Ty nie będziesz musiała się męczyć. Na pewno zwróć uwagę na skracanie sukni! Ja z tym miałam największy problem - dobrze że się uparłam i kazałam skrócić tak jak koleżanki radziły bo bym się wymęczyła na weselu. A wszystkie panie w salonie przekonywały mnie że już nie trzeba, że jest idealnie...
Telka10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 18:52   #2583
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
kffiatusheq pochwal się sukienka też jadę jutro do Demi zamawiać oj i nikt nic nie powiedział o mojej sukni aż tak brzydka ?
paula przepiękna suknia, nie nadążam odpowiadać
Wklejam zdjęcia sukni (kwiat jest odpinany i nie planuję go mieć), żałuję, że nie zrobiłam zdjęć kiedy miałam ją sobie
Cytat:
Napisane przez asioks Pokaż wiadomość
A może Fiesta? Co prawda otoczenie nie za urocze, ale sala ładna, stosunkowo niedrogo i jedzenie też dobre (przynajmniej tak było półtora roku temu, jak byliśmy tam na weselu)
Byłam we Fieście kilka razy i jako gość byłam zadowolona
Cytat:
Napisane przez Telka10 Pokaż wiadomość
O Willi nawet nie myśl.
Mi się wydaje poza tym, że to za mały lokal na 120-130 osób, ale mogę się mylić..
Cytat:
Ech...a ja z tym salonem nie mogę obsługa była świetna dopóki nie zapłaciłam całej kwoty za kieckę...potem musiałam się wykłócać o swoje Tym samym płać dopiero wtedy jak wszystko zrobią...mam jednak nadzieję że Ty nie będziesz musiała się męczyć. Na pewno zwróć uwagę na skracanie sukni! Ja z tym miałam największy problem - dobrze że się uparłam i kazałam skrócić tak jak koleżanki radziły bo bym się wymęczyła na weselu. A wszystkie panie w salonie przekonywały mnie że już nie trzeba, że jest idealnie...
No ja już zapłaciłam całość Telka a możesz coś więcej napisać z czym panie miały problem? w salonie chciały zostawić dłuższą a koleżanki radziły bardziej skrócić?

Edytowane przez kffiatusheq
Czas edycji: 2011-03-08 o 08:39
kffiatusheq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 19:29   #2584
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
paula przepiękna suknia, nie nadążam odpowiadać
Wklejam zdjęcia sukni (kwiat jest odpinany i nie planuję go mieć), żałuję, że nie zrobiłam zdjęć kiedy miałam ją sobie

Byłam we Fieście kilka razy i jako gość byłam zadowolona

Mi się wydaje poza tym, że to za mały lokal na 120-130 osób, ale mogę się mylić..

No ja już zapłaciłam całość Telka a możesz coś więcej napisać z czym panie miały problem? w salonie chciały zostawić dłuższą a koleżanki radziły bardziej skrócić?

sukienka bardzo w moim stylu piękna!!!

miałam swoją w podobną
Stary 2011-02-20, 19:59   #2585
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
Priv poszedł Skoro suknia szyta jak na Ciebie to na pewno będzie ok poza tym jest śliczna

ppaauullaaa Twoja suknia również jest piękna!!!

Aż żałuję że ja już to mam za sobą ale teraz mam już męża przy sobie i w ogóle małżeństwo jest fajne

miamore999 czyżby dzidź był w drodze? gratuluję
Stary 2011-02-20, 20:36   #2586
ppaauullaaa
Raczkowanie

Tak modele które są na stronie są cały czas do mierzenia , jeżeli decydujesz się na jakąś suknie to wtedy składają zamówienie i szyją specjalnie na Ciebie
Telka10 też poproszę o szczególy Twojej historii z salonem Demi jeśli mozna
ppaauullaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 20:52   #2587
Telka10
Zakorzenienie

Dziewczyny nie martwcie się jeśli chodzi o demi, bo jest na pewno wiele zadowolonych PMek i wy możecie być jedną z nich. Ja patrząc na własne doświadczenie polecam płacenie całości po wykonaniu usługi a nie przed i mówienie krawcowej w oczy że to i to mi się nie podoba i chcę żeby to właśnie pani poprawiła. Sama mam niestety uraz i nie mogę go z czystym sumieniem polecić. Po prostu radzę zachować ostrożność (myślę że w tak na prawdę w każdym salonie trzeba się mieć na baczności).
Stary 2011-02-20, 21:03   #2588
iovaa
Raczkowanie

Cytat:
Hmm...statystycznie to czerwiec i lipiec są z reguły bardziej obfitujące w opady (szczególnie lipiec!). Wybraliśmy drugą połowę sierpnia, bo nie jest już tak gorąco, a przeważnie słonecznie (wrzesień odrzuciliśmy, część rodziny nie będzie mogła wtedy przybyć). Wrzesień jest z reguły bardziej suchy, ale i chłodniejszy (wyjątkowo chłodny był w ubiegłym roku, nie wiem czy pamiętacie). Jeśli chodzi o październik to miałam przyjemność być na weselach w tym mies. dokładnie rok po roku (różnica 1 dnia) - i była diametralnie odmienna pogoda. Raz piękna, ciepła, złota jesień (jakieś 18 stopni), a drugi raz lało cały dzień (i było kilka stopni).
Jeśli chodzi o pogodę to możemy próbować zminimalizować "ryzyko" brzydkiej pogody, ale tak naprawdę nie mamy na to żadnego wpływu i nie warto się tym martwić (z relacji pm-ek wiem, że czasem trzeba czekać kilka tyg na ładną pogodę na plener).
hehe wiem, to tak czysto spekulatywnie napisałam

Co do salonu, ja zamówiłam właśnie w DEMI. Akurat szyje się moja suknia, zobaczymy za miesiąc, jak pójdę na ostateczną przymiarkę, jaki będzie rezultat...
Tymczasem nadal będę polować na buty... Podejście 444 czas zacząć jutro... Kurczę, myślałam, że z czym jak z czym, ale że z butami w mieście wojewódzkim to nie będzie problemu
iovaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 21:27   #2589
8mouse3
Rozeznanie

Cytat:
O Willi nawet nie myśl. Nie będę się wgłębiać w szczegóły, ale mój brat cioteczny tam pracował....
Miałam swoje wesele w Willi Różanej a wcześniej byłam tam na dwóch weselach. Nie mam im nic do zarzucenia, jedzenie było naprawdę smaczne, obsługa super, czysto i sprawnie jeśli chodzi o podawanie posiłków i wymianę naczyń. Bez jakichkolwiek problemów mogliśmy ustalić swoje własne menu weselne, łącznie z pieczeniem jagnięcia. Jakiś czas przed naszym weselem zmienił się manager Willi, jak teraz jest to nie wiem, ale we wrześniu wszystko było na ostatni guzik dopięte. Lokal jest na 100-120 osób, jeśli będzie więcej, to faktycznie może być ciasno.
Stary 2011-02-20, 21:33   #2590
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8mouse3 Pokaż wiadomość
Miałam swoje wesele w Willi Różanej a wcześniej byłam tam na dwóch weselach. Nie mam im nic do zarzucenia, jedzenie było naprawdę smaczne, obsługa super, czysto i sprawnie jeśli chodzi o podawanie posiłków i wymianę naczyń. Bez jakichkolwiek problemów mogliśmy ustalić swoje własne menu weselne, łącznie z pieczeniem jagnięcia. Jakiś czas przed naszym weselem zmienił się manager Willi, jak teraz jest to nie wiem, ale we wrześniu wszystko było na ostatni guzik dopięte. Lokal jest na 100-120 osób, jeśli będzie więcej, to faktycznie może być ciasno.
Wiem że tam miałaś i że było ok, bo ja też tam byłam. Niestety na obecną chwilę nie mogę polecić tego lokalu. Priv poszedł. Może coś się zmieni po zmianie właściciela.
Stary 2011-02-20, 21:52   #2591
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
piękna

Cytat:
Napisane przez lila26 Pokaż wiadomość
hej! mam prośbę możecie polecić jakieś sprawdzone salony z sukniami? słyszałam o Kraśnickich i Głębokiej, ALE MOŻE JESZCZE COŚ PODPOWIECIE?
jestem pierwszy raz na tym wątku więc może podam datę 5 listopada 2011..
na narutowicza jest parę salonów: Passion czy Margarett, które moge polecic

Cytat:
Akropol piękny ale chcą 220 od osoby troszkę za dużo. Myślę o Anastazji, Willi Różanej i Gościńcu Horyzont. Czy macie jakieś inf na temat tych lokali.
słyszałam wiele złych opinii o anastazji
w horyzoncie miałam swoje wesele i bylismy b. zadowoleni z obsługi oraz jedzonka, które było pyszne i w duzych ilościach. z tym że ich minimum osobowe to 170-180 osób
Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Ha ha pierwsze zaproszenia rozdane wypisane już prawie wszystkie Musimy tylko zastanowić się kogo zapraszamy na sam ślub...
gratuluję i oby szybko poszło
Cytat:

Będziemy zapraszać tak 120-130 osób
ciężko mi ci coś doradzić na taką liczbę osób - może Korona? Tam jest bardzo elegancko i mają dobre jedzenie. Gościnny ma dobre opinie no i Arkadia ( z tym że ona jest ok 20km od Lublina). Z tym że są to lokale na większą liczbę osób ale spytać nie zaszkodzi.
Nowe lokale, o których słyszałam to na felinie, taki drewniany, oraz w Kazmierzówce przy kościele, chyba nie mają jeszcze swoich stron ale na każdym z nich wisi reklama z kontaktem - wesela mają być od tego roku. Wiem też że Złota Podkowa przy Piaseckiej na wysokości Świdnika jest b. polecana.

Cytat:
Napisane przez asioks Pokaż wiadomość
O ile dobrze pamiętam, to w Gościńcu Horyzont minimalna liczba osób to 180 (przynajmniej w sierpniu).

A może Fiesta? Co prawda otoczenie nie za urocze, ale sala ładna, stosunkowo niedrogo i jedzenie też dobre (przynajmniej tak było półtora roku temu, jak byliśmy tam na weselu)
dokładnie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 21:57   #2592
karolkya
Wtajemniczenie

My robimy wesele na ok 120 osób przy czym minimum które mamy na umowie to 80 bo wiadomo ze ok 25% zaproszonych nie przychodzi. spodobał nam się lokal na ul. Ciepłowniczej 3a - Sala konferencyjna BENSIP. Nie znam jednak żadnych opinii na ich temat. Cena od osoby ( w zależności od ilości dań itp) podana jest na ich stronie. Naszą opinię niestety będziemozna poznać dopiero po 4 czerwca
Stary 2011-02-20, 22:02   #2593
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Tak modele które są na stronie są cały czas do mierzenia , jeżeli decydujesz się na jakąś suknie to wtedy składają zamówienie i szyją specjalnie na Ciebie
Super bardzo dziękuje

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

ona911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 22:23   #2594
margolka1986
Zakorzenienie

Cytat:
Spróbuj Akropol - mieli jeszcze jakiś czas temu wolny termin w maju, zadzwoń (tel jest na ich stronie).

edit: zapomniałam, że chodzi o przyszły rok, to chyba nie ma takiego szału? chociaż ja rezerwowałam w lutym rok temu i były wolne tylko 13 i 20.08.2011 :O
hehe to my w marcu pomyślelismy o Akropolu ale widziałm na forum ze termin już zajety - teraz wiem kiedy dokładnie to zrobiłaś :P

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Odnośnie tych lokali to nie pomogę akurat. Nie wiem czy pisałaś czy może nie doczytałam na ile osób planujecie wesele, bo to ma duże znaczenie przy wyborze sali. Ceny wahają się w takich granicach, jak wcześniej ktoś tu opisał. My zdecydowaliśmy się na hotel Focus w Lublinie (sala do 100 osób), ceny 160, 180, 200zł od osoby w zależności od wybranego pakietu.
widziałam na kasecie naszego zespołu wesele w Focusie- ładnie tam

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

ciężko mi ci coś doradzić na taką liczbę osób - może Korona? Tam jest bardzo elegancko i mają dobre jedzenie. Gościnny ma dobre opinie no i Arkadia ( z tym że ona jest ok 20km od Lublina). Z tym że są to lokale na większą liczbę osób ale spytać nie zaszkodzi.
Nowe lokale, o których słyszałam to na felinie, taki drewniany, oraz w Kazmierzówce przy kościele, chyba nie mają jeszcze swoich stron ale na każdym z nich wisi reklama z kontaktem - wesela mają być od tego roku. Wiem też że Złota Podkowa przy Piaseckiej na wysokości Świdnika jest b. polecana.
miło coś takiego przeczytać przed swoim weselem właśnie tam
co do złotej podkowy to słyszałam złe opinie niestety...

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 22:42   #2595
cindi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lila26 Pokaż wiadomość
hej! mam prośbę możecie polecić jakieś sprawdzone salony z sukniami? słyszałam o Kraśnickich i Głębokiej, ALE MOŻE JESZCZE COŚ PODPOWIECIE?
jestem pierwszy raz na tym wątku więc może podam datę 5 listopada 2011..
na narutowicza, fabrycznej i świętoduskiej są salony
Cytat:
ja słyszałam, że w rózanej to na ok 80 osób max, ale sama nigdy nie byłam
Cytat:
śliczna!! bardzo zmysłowa

Moja droga do fit sylwetki: http://fitmehard.blogspot.com/
cindi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 23:26   #2596
jagodzia133
Zakorzenienie

o jejku i zaczynają się pierwsze schody.... masakra.... no nic popytam zobaczę jak z terminami bo myślę o maju... jeśli jeszcze ktoś ma jakieś inf. o Anastazji lub Różanej to proszę piszcie śmiało
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 23:58   #2597
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
o jejku i zaczynają się pierwsze schody.... masakra.... no nic popytam zobaczę jak z terminami bo myślę o maju... jeśli jeszcze ktoś ma jakieś inf. o Anastazji lub Różanej to proszę piszcie śmiało
Niestety wybór sali nie jest prosty. Pamiętam jak my jeździliśmy, dzwoniliśmy, pytaliśmy. A to za daleko było, a to za mało/za dużo gości mieliśmy mieć, a to ceny nie takie, a to noclegów na miejscu/w pobliżu nie dało się załatwić, itp.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 00:15   #2598
amantas_amaentes
Raczkowanie

GG do amantas_amaentes

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
My robimy wesele na ok 120 osób przy czym minimum które mamy na umowie to 80 bo wiadomo ze ok 25% zaproszonych nie przychodzi. spodobał nam się lokal na ul. Ciepłowniczej 3a - Sala konferencyjna BENSIP. Nie znam jednak żadnych opinii na ich temat. Cena od osoby ( w zależności od ilości dań itp) podana jest na ich stronie. Naszą opinię niestety będziemozna poznać dopiero po 4 czerwca
Hej PM-ki!
Sto lat mnie tu nie było, ale to dlatego, że Promotor goni z rozdziałem doktoratu, od środy zaczynam prowadzić zajęcia na uczelni (cykor, cykor, cykoria...), dzieje się...
Co do sali ja polecam BENSIP. Oprócz względów emocjonalnych (mój Brat i Bratowa tam pracują), byłam na kilku imprezach i super sprawa. Jedzonko smaczne, obsługa na wysokim poziomie, lokal nie za duży, ale też nie mały (my mamy w BENSIPie wesele na ok. 150-160 osób), klimatyzacja, dwa poziomy, spokojna okolica. Gdyby ktoś chciał się dowiedzieć czegoś więcej - proszę pisać informacje mam z pierwszej (braterskiej) ręki.
PS Dostałam biżuterię ślubną - postaram się na dniach wrzucić fotki!

http://www.suwaczek.pl/cache/4320284e7a.png
amantas_amaentes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 09:01   #2599
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Niestety wybór sali nie jest prosty. Pamiętam jak my jeździliśmy, dzwoniliśmy, pytaliśmy. A to za daleko było, a to za mało/za dużo gości mieliśmy mieć, a to ceny nie takie, a to noclegów na miejscu/w pobliżu nie dało się załatwić, itp.
no właśnie my też musimy załatwić noclegi i to na dużą liczbę osób koło 60 bo od TŻ będzie dużo osób z spoza lbn a. najwięcej spod Warszawy z gór itd
Lili & Gabryś

Stary 2011-02-21, 09:38   #2600
Magda MM
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny pomocy!!!

Przestudiowałam całe 80 stron forum robiłam sobie notatki itd. dużo tego było ale dałam radę. Pozapisywałam inf. o sala w zakresie mojego budżetu. Mój TŻ porozmawiał z rodzicami i oni powiedzieli że nie chcą tak tanich domów weselnych które akurat zapisałam . Że oni są w stanie zapłacić o wiele więcej ale żeby było dobre jedzenie, żeby było duuuużo jedzenia i żeby obsługa była profesjonalna. Aha i góra 10km od lublina. Błagam pomocy
czas mnie goni a muszę zarezerwować jakąś sale.
Może Pałac Akropol - pyszne jedzonko i super lokal
Magda MM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 10:24   #2601
malgosia_23
Raczkowanie

Cytat:
Hej czytam forum od jakiegoś czasu i postanowiłam się w końcu ujawnić widzę że można na was liczyć jeśli chodzi o takie sprawy bo z moim narzeczonym to różnie bywa niby się interesuje ale stwierdza że ja za bardzo przeżywam.
Witaj
Cytat:
Napisane przez bernadeta85 Pokaż wiadomość
ppaauullaaa uświadomiła mi, że jednak nie ma zdjęć naszych obrączek więc wklejam jeszcze raz... tu jeszcze z czasu przed ślubem, zaraz po odbiorze....
Piękne!!! Jedne z najładniejszych obrączek jakie widziałam
Cytat:
W Gościńcu tak jak dziewczyny pisały min. 180 os. Lokal nowy, wystrój moim zdaniem paskudny. Okropne stoły, za krótkie obrusy. Chyba, że już coś z tym zrobili. A i w czasie wesela czynny bar dla gości z zewnątrz...
[QUOTE=kffiatusheq;2522873 7]
Sporo podnieśli ceny... powiem szczerze, że jestem w lekkim szoku!
Ciekawe czy w innych lokalach też takie szaleństwo...
[QUOTE]
My płacimy 220 zł od osoby. Sporo ale ze wszystkim.
Cytat:
piękna
na narutowicza jest parę salonów: Passion czy Margarett, które moge polecic
Z Margarett mam okropne doświadczenia. Przyjaciółka kupowała tam suknie. Panie bardzo miłe do momentu zamówienia. Później każde "nieukładanie" się sukni tłumaczyły złą budową ciała, bo przecież manekin na którym szyją jest idealny... Były aroganckie i w dodatku krzywo obcieły suknie. Zdecydowanie odradzam!
malgosia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 11:21   #2602
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malgosia_23 Pokaż wiadomość
Cytat:
Sporo podnieśli ceny... powiem szczerze, że jestem w lekkim szoku!
Ciekawe czy w innych lokalach też takie szaleństwo...
My płacimy 220 zł od osoby. Sporo ale ze wszystkim.
Tzn. z alkoholem i tortem?
kffiatusheq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 11:49   #2603
Ashyshqa
Zakorzenienie

Bernadeta, nasze obrączki są bardzo podobne, tylko bez kamieni. Już za 1,5 miesiąca je odbieramy (przy okazji pobytu w Polsce) więc wstawię zdjęcie.

Mogę Wam za to pokazać zaproszenia, które właśnie dostaliśmy i już roznosimy

A co do sal na taką ilość osób z pokojami dla gości i nie daleko Lublina bardzo polecana jest Agroturystyka w Wilczopolu. Nie jest to najwyższa połka cenowa. Na ten rok chyba 145zł/os, ale wierzcie mi, domy weselne, które zżerają z klienta ok 200zł/os nie robią tego na poczet jakości tylko własnej kieszeni. Ja robie wesele w Domu Królewskim, gdzie cena jest duużo niższa, a wiem, że jedzenie jest smaczne, jest go dużo, wszystko można ustalić z właścicielami i miejsce ma ładny wystrój i klimatyzację. Miejmy nadzieję, że i w tym sezonie będą trzymać poziom.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zaproszenie.jpg (85,3 KB, 44 załadowań)

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2011-02-21 o 12:24
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 12:33   #2604
moniczkar_
Raczkowanie

jeśli chodzi o Horyzont to cena za osobę 190zl.
Ładna sala jest tez w Dominowie
moniczkar_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 12:42   #2605
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Bernadeta, nasze obrączki są bardzo podobne, tylko bez kamieni. Już za 1,5 miesiąca je odbieramy (przy okazji pobytu w Polsce) więc wstawię zdjęcie.

A co do sal na taką ilość osób z pokojami dla gości i nie daleko Lublina bardzo polecana jest Agroturystyka w Wilczopolu. Nie jest to najwyższa połka cenowa. Na ten rok chyba 145zł/os, ale wierzcie mi, domy weselne, które zżerają z klienta ok 200zł/os nie robią tego na poczet jakości tylko własnej kieszeni. Ja robie wesele w Domu Królewskim, gdzie cena jest duużo niższa, a wiem, że jedzenie jest smaczne, jest go dużo, wszystko można ustalić z właścicielami i miejsce ma ładny wystrój i klimatyzację. Miejmy nadzieję, że i w tym sezonie będą trzymać poziom.
Zdaje sobie z Tego sprawę... sama jestem po ukończonej gastronomi a dokładnie kelner organizator usług gastronomicznych i wiem coś o tym ale moja przyszła teściówka chyba nie za bardzo wie o co tu chodzi... jak tak dalej pójdzie to normalnie ale nic joga i będzie wszystko ok chyba że
Lili & Gabryś

Stary 2011-02-21, 13:14   #2606
malgosia_23
Raczkowanie

Cytat:
Tzn. z alkoholem i tortem?
Tak. Z alkoholem bez ograniczeń (wódka, winko i piwo - chociaż akurat jeśli chodzi o piwo to jestem przeciwnikiem ale skoro i tak jest), ciastami, tortem, owocami. Nic nie musimy kupować we własnym zakresie. Pokrowce miałam zamawiać, ale okazało się że już w tym roku będą, w cenie oczywiście.
Tort możemy sobie wybrać, a ciasta będą wszystkie jakie oferuje cukiernia.
Stary 2011-02-21, 13:32   #2607
_agatka
Rozeznanie

Jagodzia - jest kilka sal w Dominowie, posprawdzaj tam, poza tym nad zalewem zemborzyckim - Pod Kasztanami- byłam daaawno i wtedy było ok, dość mała sala Vanett
jak ja dzwoniłam w poszukiwaniu sali to własnie te mniejsze miały jeszcze sporo wolnych terminów np
hotel młyn - racławickie
skowronek - snopków
Vanett

i o dziwo kasyno policyjne na narutowicza miało sporo wolnych terminów, ceny przystepne (na ten rok 135 zł)otoczenie ładne, bo maja jakby dziedziniec, byłam tam kiedys i było ok, no i manager w rozmowie był ok, wysłał mi mailem różne menu itp

zreszta wygooglałam sobie całą liste różnych sal i dzwonilam po kolei, ew. najpierw patrzyłam na stronie internetowej co i jak

powodzenia!!!!!

_agatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 13:46   #2608
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Witaj

W Gościńcu tak jak dziewczyny pisały min. 180 os. Lokal nowy, wystrój moim zdaniem paskudny. Okropne stoły, za krótkie obrusy. Chyba, że już coś z tym zrobili. A i w czasie wesela czynny bar dla gości z zewnątrz...
Wystarczy pokombinować i można zmienic wystrój, nam się też w środku nie podobało za bardzo (za pomarańczowo) ale odjeliśmy ich dekoracje stałe oraz dodaliśmy wiele dekoracji białych łącznie z pokrowcami i podwieszanym materiałem na suficie i było bardzo ładnie. Nie wiem co chcesz od ich obrusów, ale my mieliśmy białe standardowej długości lekko za krzesło. Podczas naszego wesela bar nie był czynny.
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

bardzo ładne zaproszenia.

Cytat:
Tak. Z alkoholem bez ograniczeń (wódka, winko i piwo - chociaż akurat jeśli chodzi o piwo to jestem przeciwnikiem ale skoro i tak jest), ciastami, tortem, owocami. Nic nie musimy kupować we własnym zakresie. Pokrowce miałam zamawiać, ale okazało się że już w tym roku będą, w cenie oczywiście.
Tort możemy sobie wybrać, a ciasta będą wszystkie jakie oferuje cukiernia.
Czy możecie wybrać markę alko? W końcu wódka czy wino wódce/winu nie równe....
Dowiedziałaś się z jakimi cukierniami współpracuje twój lokal, bo tak bez wypróbowania to bałabym się wybierać na wesele tort czy ciasto.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 13:51   #2609
jagodzia133
Zakorzenienie

_agatka no mam taki zamiar w tą sobotę ale ubezpieczam się na przyszłość i zbieram pochlebne i te gorsze opinie na temat lokali wolę się ubezpieczyć

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Wystarczy pokombinować i można zmienic wystrój, nam się też w środku nie podobało za bardzo (za pomarańczowo) ale odjeliśmy ich dekoracje stałe oraz dodaliśmy wiele dekoracji białych łącznie z pokrowcami i podwieszanym materiałem na suficie i było bardzo ładnie.
a mam pytanie jak załatwiłaś ten materiał podwieszany? bo mi się to bardzo podoba
Lili & Gabryś

Stary 2011-02-21, 14:12   #2610
malgosia_23
Raczkowanie

Cytat:
Wystarczy pokombinować i można zmienic wystrój, nam się też w środku nie podobało za bardzo (za pomarańczowo) ale odjeliśmy ich dekoracje stałe oraz dodaliśmy wiele dekoracji białych łącznie z pokrowcami i podwieszanym materiałem na suficie i było bardzo ładnie. Nie wiem co chcesz od ich obrusów, ale my mieliśmy białe standardowej długości lekko za krzesło. Podczas naszego wesela bar nie był czynny.

bardzo ładne zaproszenia.

Czy możecie wybrać markę alko? W końcu wódka czy wino wódce/winu nie równe....
Dowiedziałaś się z jakimi cukierniami współpracuje twój lokal, bo tak bez wypróbowania to bałabym się wybierać na wesele tort czy ciasto.
To może różnie to u nich bywa. Znajoma była tam na weselu i mówiła, że bar był czynny. Jak my pojechaliśmy oglądać tam sale to właścicielka też nas o tym uprzedzała. A w kwestii obrusów: chodzi mi o to, że stoły miały takie paskudne, metalowe nogi - jak meble biurowe - i były bardzo widoczne.

Tak możemy wybrać z alkoholi zaproponowanych przez lokal: wyborowa, stock i coś tam jeszze. A ciasta mają z Modliborzyc. Próbowałam, bo byłam w tym lokalu na weselu. A póżniej zorientowałam się, że ta cukiernia ma stoisko w Olimpie i często kupuję u nich ciasta tylko nie wiedziałam początkowo, że to ta.
I gdyby nie to, że ciasto od nich naprawdę jest smaczne to zrezygnowałabym z tej opcji, bo w lokalu jest taka możliwość. I wtedy poporostu obniżają cene. To samo z alkoholem.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości