Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III - IV - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku??
Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV 4 7,02%
Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 5 8,77%
Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 3 5,26%
Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV 0 0%
Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV 13 22,81%
Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV 32 56,14%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-21, 14:03   #781
n.ik.a
Zadomowienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

byłyście może dzisiaj w Lidlu bo zaczął się tydzień maluszka i nie wiem czy opłaca się jechać

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 14:05   #782
tajka88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
ale zrobilas smaka na salatke z tuncyzka - jajka, por tunczyk , majonez

pamietasz tego sie nie zapomina tylko mozesz chwilowo sie przywiesic - ja tak mam
Nie mam jajek i pora heheheh zrobie salatke z tunczyka z...... tunczyka heh

Ja mam prawko krotko;p od zeszlego grudnia tzn 2009 a ostatnie 2 miechy wcale praktycznie nie jezdzilam;p
da rade;p

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 14:07   #783
blackrose4u
Wtajemniczenie

chwale się kołyską od małej. Narazie jeszcze nie wiemy gdzie będzie stać. Pościelka wsadzona do prezentacji. Będę dopiero prać

Ja mam w planach do fryzjera wybrać się po urdzeniu małej, w formie relaksu i zrobienia czegoś dla siebie. Teraz to już dam im spokój.

Znalazłam pin do karty z DOZ

a mnie dopadają wątpliwości co do imienia...szkoda że dopiero teraz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie532.jpg (51,3 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie533.jpg (57,2 KB, 60 załadowań)

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 14:08   #784
ada32
Wtajemniczenie

Witam wszystkie Panie serdecznie po długiej przerwie!!!.. i melduje się w nowym wątku

owszem podczytuje czasami i staram się choć tyle bo ciekawa jestem co słychac u kazdej z was dziewczyny... nie udzielałam się bo totalnie byłam rozłożona.. wsześniej wyjazd z tż i synem na mazury a potem jakieś grypsko się nawineło... mówie wam totalna niemoc i wogóle szkoda słów.. łóżko i łzy... jest juz dużo lepiej i postaram się byc chociaż teraz częściej z wami... teraz kiedy nasze maleństwa zaczynają się rodzic.. i mocno dają nam o tym znac...

JESZCZE RAZ WITAM I CAŁUJĘ WSZYSTKIE BRZUSZKI
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 14:11   #785
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
byłyście może dzisiaj w Lidlu bo zaczął się tydzień maluszka i nie wiem czy opłaca się jechać
jedynie przejrzałam gazetke na stronie, dla mnie ciekawe są tylko te chusteczki z Nivei i ewentualnie krem, bo tak to z tego Toujours/cien to nie wiem co ta marka jest warta

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2011-02-21 o 14:13
Stary 2011-02-21, 14:15   #786
diatoma
Zadomowienie

ale bym się chętnie wybrała na spacerek
jeszcze 3tyg i pojde, w koncu po 2 miesiacachi trochę leżenia.

niutka mam pytanie, co można rozumieć przzez zapis 1,5/2/0 , mam to wpisane w karcie ciąży w rubryce dolegliwości, i nie wiem czy to o rozwarcie chodzi czy o co???

blackrose superowa ta kołyska, cudenko!!!

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-02-21 o 14:17
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 14:18   #787
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
ja jutro planuje jechac samochodem do kumpeli zobaczyc ja i jej synka, to bedzie okolo godzine i pol do dwoch w jedna strone mam stracha, bo ostatnio wcale nie jezdzilam

Dzis wsiade w samochod z TZtem i pojedziemy na zakupy to zobacze czy jeszcze cos pamietam i zatankuje samochod bo pozniej bede sie stresowala ze na autostradzie nie ma stacji benzynowej
tego sie nie zapomina przejedziesz sie dzisiaj i zobaczysz jak to fajnie jest prowadzic

ja gdybym miała auto to przynajmniej bym tyle w domu nie siedziała, tylko dupkę gdzieś do kogoś ruszyła a tak to jestem uwieziona wczterech scianach

wiesz co juz ci kiedys miałam pisać - ten twój Avatar jest niezły
kurde co patrze na niego to dziwnie sie czuje
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 14:23   #788
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dziękuję zaraz zobaczę i chyba zamówię bo już najwyższy czas....

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
megi ja bym osobiscie nie polecala z CANPOLU bo sie rozciagnal i wogole jest jakis taki po 2-3 praniach niefajny w pt bylam w odwiedzinach u kuzynki,ktora urodzila w grudniu i karmi tez powiedziala ze ten z CANPOLU jest do bani i juz go wywalila i kupila 2 inne ale nie umiala powiedziec z firmy bo jej mama kupila wiec ona nie zwrocila uwagi na marke ale kosztowal ok.45 zl sztuka

spokojnej nocki
dzięki za opinię bo w sumie brałam też go pod uwagę. ale dobrze wiedzieć

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Chwalę się, chwalę!
Skończyłam 38 tydzień i zaczynamy 39 !
Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
kurka wodna przebudzilam sie i nie moge za chiny zasnac, wrrrr
ide sie wykapać

i ja tez i ja tez dotrwałam
38 TC skonczone, zaczęłam 39 TC
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
No to i ja się chwalę...

ROZPOCZYNAMY 39 tydzień,ihaaaaaaaaaa

wanilko dzięki za pamięc
GRATULACJE DZIEWCZYNY

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

co do pakowania toreb, czy wy też nie zmieściłyście się w jedną torbę ?? ja muszę zabrać dwie i nie wiem czy nie będzie to głupio wyglądało na porodówce
ja też mam 2 torby i się tym nie przejmuję. skoro szpital ma takie wymagania co do rzeczy które trzeba mieć, to gdzieś to trzeba pomieścić

Cytat:

przygotuj sobie kartke i cos do pisania, zapisuj początek skurczu, to będziesz wiedziała co ile minut masz skurcze
no właśnie chciałam zapytać o te mierzenie czasu w czasie skurczu. robię tak że zaczyna się skurcz zapisuję godz. na kartce i potem kiedy się kończy też zapisuję tak ??? wtedy wiem ile trwał czasu. a przerwę potem między skurczami też zapisuję

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Hej ja też zaczęłam 39 tc
Dzisiejsza noc nie należała do najlepszych, obudził mnie ból brzucha tak jak na @, już myślałam, że coś się zaczyna, ale uspokoiło się. Chociaż wciąż pobolewa mnie podbrzusze i raz po raz zakłuje
gratki 39 tdzień

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Witam ja już po wizycie i niestety ide na oddział bo lekarz stwierdził że musi mnie nawodnić po tej nocnej akcji
Szyjka 1,5 cm skróciła mi się o połowę.Pozdrawiam
trzymaj się dzielnie
Stary 2011-02-21, 14:23   #789
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
tego sie nie zapomina przejedziesz sie dzisiaj i zobaczysz jak to fajnie jest prowadzic

ja gdybym miała auto to przynajmniej bym tyle w domu nie siedziała, tylko dupkę gdzieś do kogoś ruszyła a tak to jestem uwieziona wczterech scianach

ja ogolnie rzadko sama jezdzilam( tz zazwyczaj na siedzeniu pasazera;p), prowadzic sie nie boje tylko sama jechac;p heh
moj TZ do pracy jezdzi pociagiem, bo tutaj zeby samochodem do centrum Londynu jechac to w cholere kasy trzeba wydac i nie ma gdzie parkowac;p
wczoraj tz kluczyk zostawil wiec niby moglabym teraz gdzies jechac, ale nie chce mi sie tylka ruszyc, pojedziemy razem

dziwnie sie czujesz tzn;p??

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 14:23   #790
ada32
Wtajemniczenie

ach zapomniała bym..

Jok3r serdeczne gratulacje i całuski dla Ciebie i maluszka:roza :

cudowna wiadomość... ja tez już chcę mojego skarba w ramionach tulić... ach jeszcze troche .. mimo mojego terminu pan doktor powiedział mi na ostatniej wizycie że daje mi około pieciu tygodniu do rozwiązania na wgląd moich gabarytów.. mały już ma bardzo ciasno i schodzi w dół..
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 14:24   #791
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Witam ja już po wizycie i niestety ide na oddział bo lekarz stwierdził że musi mnie nawodnić po tej nocnej akcji
Biedna oby Cię szybko wypuścili! Trzymaj się dzielnie

Cytat:
Własnie sie dowiedziałam, ze moja znajoma urodziła
miałysmy termin o 2 dni różnicy

wszyscy rodzą, tylko ja nie
Uuu, to blisko, blisko miej się na baczności, może koleżanka Cię zarazi wcześniejszym porodem no i oczywiście gratulacje dla świeżo upieczonej mamusi

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Agaaga, no coś Ty, luźny fałd skóry mógłby Ci zostać ale gdybyś miała naprawdę duuży ciązowy brzuch. Ja po pierwszym porodzie miałam zupełnie normalny, owszem w dotyku skóra już nie była taka jędrna ale wizualnie był ok, nic nie wisiało ani się nie trzęsło Teraz może być gorzej bo mam zdecydowanie większy brzuch, no i to już druga ciąża niedługo po pierwszej. Ale i tak mam nadzieję uniknąć zwisów
W takim razie chciałabym wrócić do formy tak jak Ty po poprzedniej ciąży nie muszę wyglądać jak top model, wystarczy mi normalny brzuch mieszczący się w spodnie Moja ciocia po drugiej ciąży dopiero teraz doszła do siebie, jak mała ma już 2 latka, tak to borykała się z tym brzuchem, za to jej znajoma w sierpniu urodziła drugiego bobasa po zaledwie roku od poprzedniego porodu i wygląda super, więc dużo zależy od człowieka wydaje mi się, że skoro znasz możliwości swojego ciała, to unikniesz bez problemów owych "zwisów" i innych takich

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość

mam pytanko z gatunku głupich... chodzi o upławy... rano jak wstane to mam takie ciągnące glutki, i potem cały dzień nic, i tak w sumie jest co rano. nie swedzi, nie piecze,nie pachnie.takie bialawe, moze zółte. może to normalne. jak bylam u gina w srode to nic nie mowil o stanie zapalnym, wiec moze tak ma byc, moze ma ktoras z was tak???
wypiłam mleczko truskawkowe w kartoniku i mały niezle bryka
Ja Ci napiszę tak... Na ostatniej wizycie gin jak mi powiedział o tym, że nie mam 2/3 czopa to nie wiem kto był bardziej zdziwiony tym, że nie zauważyłam jak schodzi ja czy doktor Od czasu wizyty zaczęłam obserwować dokładniej co ze mnie wychodzi i oprócz faktycznie jednego większego galaretowatego kawałka, codziennie mam gęste mleczne upławy tak, że ostatnio Tż myślał, że mi wody odchodzą teraz stwierdzam, że faktycznie jakiś czas przed wizytą u gina już miałam takie upławy (takie jak Ty opisujesz) i to musiał mi schodzić miarowo ten czop, ale różnica u mnie jest taka, że ja mam je cały dzień, a Ty jedynie rano, więc nie chcę Cię straszyć

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 14:24   #792
gosikk_s
Zakorzenienie

Niutka, gratulacje dla znajomej

Castia, no to czekamy dalej

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 14:31   #793
gosikk_s
Zakorzenienie

Agaaga, znam możliwości swojego ciała po jednej ciąży z niewielkim brzuchem Teraz dopiero poznam nie wyobrażam sobie obwisłej skóry, brrr.

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 14:38   #794
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Agaaga, znam możliwości swojego ciała po jednej ciąży z niewielkim brzuchem Teraz dopiero poznam nie wyobrażam sobie obwisłej skóry, brrr.
Czyli tak naprawdę dopiero teraz Twoja skóra przejdzie prawdziwy test nawet jeżeli zostanie jakiś boczek, to raz dwa wróci do formy przy całym zamieszaniu przy dzieciach

Stary 2011-02-21, 14:39   #795
Ewelqa1985
Zadomowienie

olsza jest niziutko ale tam jest jeszcze czop i na pewno nic sie "tam" nie dostanie a jak nie wyleczysz tego to mozesz sobie zaszkodzic nie martw sie a w razie watpliowsci dzown do gina

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 14:42   #796
Eirene1987
Zakorzenienie

Aaaaa dziewczyny pamiętacie mówiłam że tż mi jakąś paczkę zamówił nie pozwalał na allegro wchodzić i dziś przyszła ta paczka!!!! patrzcie co dostałam:

serce rozum 2.jpg

serce rozum.jpg

Normalnie szaleję !!!

Cytat:
Nie ma przymusu pozostania w szpitalu, zawsze możesz wyjść na własne żądanie jedynie podpisujesz papier, że wychodzisz na własna odpowiedzialność i tyle
Oczywiście trzeba tak umiec zagadac lekarza, żeby powiedział prawdę, czy jest sens zostawac, czy nie
tak ale potem przez 2 tygodnie musisz do innego lekarza niby jechać jak się wypiszesz na własne żądanie... mi się to wydaje dziwne bo przecież muszą cię przyjąć chyba jakby co? ale leżała ze mną dziewczyna wypisała się na żądanie i jej lekarka powiedziała że przez najbliższe 14dni ma jechać do innego szpitala jakby się coś działo...

tak dokładnie zależy od lekarza pierwszy raz jak trafiłam do szpitala był mój gin prowadzący i powiedział że jak chce mogę jechać do domu a mogę też zostać że wiadomo jakie jest leżenie w domu itd...
a drugi raz była inna lekarka i kategorycznie mam zostać i już. wolę się słuchać bo jakby co musiałabym jechać 50km do szpitala

Cytat:

aha i chciałam się pochwalić zakupami tż kupił cały zestaw kosmetykow bubchen, proszek i płyn do prania lovela, alez mnie teraz korci, nawet krem na rozstepy mi wział -pewnie widzial ze mi sie konczy no i kupil upragnione ubranko dla synka
Załącznik 3764703
super mężulek się spisał na medal

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
chwale się kołyską od małej. Narazie jeszcze nie wiemy gdzie będzie stać. Pościelka wsadzona do prezentacji. Będę dopiero prać

ale fajna kołyska
no wątpliwości nieraz się pojawiają do porodu jeszcze czas coś zmienić a nawet po porodzie może się odwidzić

a to się pochwalę jeszcze przewijakiem który tż wczoraj złożył

przewijaczek.jpg

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 14:45   #797
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
gosiawolna pełne tygodnie kończysz w piątki, bo 9 lipca był w piątek czyli teraz masz 32tc 3dzień, czyli jesteś w 33tc. Termin porodu masz na 16 kwiecień 2011

sprawdzałam ją i jeszcze wczoraj się udzielała na jakimś wątku z nagrodami, a 15 lutego napisała, że zaczyna ją brzuch boleć, ale skoro nie napisała im, że już urodziła, to chyba jeszcze jest w dwupaku

Castia o kurczę, uważaj w tej wannie, trzymamy kciuki
Hej ho! A co to za śledztwo co?

Spoko loko, jeszcze siedzę w dwupaku, dziś się ambitnie wybrałam z tż do szpitala, żeby mnie mój gin zbadał, bo L4 mi się kończy w środę, niestety okazało się, że miał nockę i zszedł z dyżuru. No to zadzwoniłam do niego, zapytał czy ruchy dzidziusia w porządku i kazał przyjść na IP w czwartek żeby obczaić jak tam moja sytuacja, i wtedy zadecydujemy... tp na piątek.
Chodzę wkurzona jak nie wiem co, bo wszyscy mi wydzwaniają (rodzina, znajomi) i się pytają czy już, czy w domu jestem i standardowo BĘDZIE DOBRZE, wścieknę się chyba, mam ich wszystkich serdecznie dość, zawracają mi tylko D, a i tak nikt mi nie pomoże, takie bzdurne pocieszanie, przecież wiem, że będzie bolało, po co się oszukiwać...
Widzę, że wytropiłyście, że bóle miałam, ale to Wam pisałam na poprzednim wątku, zdarzyło się to 3 razy, chyba z pół godziny jeden taki ból trwał, gdzieś pod żebrami się zaczynał, przechodził na plecy. Najgorzej że w nocy się to działo. Teraz mnie brzuch boli co dzień rano, już myślę że to to , a tu po wizycie w toalecie ustępuje... Także sama nie wiem już co i jak...
Czytałam, że komuś miednica trzeszczy... u mnie to samo, szczególnie jak w łóżku leżę, chcę się przewrócić z boku na bok, to trwa to z 5 minut, bo boli strasznie. Albo jak siedzę to potem chodzę zgarbiona bo nie mogę się wyprostować...

Ja widzę, że tu na wątku sporo się dzieje już. Agus w szpitalu (kurde pewnie w moim, no bo ona z Rydułtów przecież, może się dziś minęłyśmy? Masakra!
Dziewczyny trzymam kciuki mocno za Was, pamiętam jak byłam jedyną mamą z terminem na luty, a tu proszę... miałam być pierwsza:P ale mnie zrobiłyście no!

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 14:45   #798
n.ik.a
Zadomowienie

blackrose4u no właśnie też tylko myśle o produktach nivea ale specjalnie nie chce mi się jechać. U mnie na wsi nie ma Lidla, jest w mieście obok. niby żaden problem ubrac się i jechać ale nie chcę szarżować po ostatnim przeziębieniu, które nie jest do końca wyleczone

ale mam dziś parcie na słodkiezjadłam już dwa obwarzanki, pączka i myślę co by tu jeszcze wszamać

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 14:45   #799
agaaga89
Zakorzenienie

Blackrose nie przejmuj się, u mnie też tak było - postanowiony był Franek aż pewnego dnia Tż wrócił ze służby i stwierdził, że Franka nie będzie, bo jak się zdrabnia "Franiu" to nie wiadomo czy się mówi do chłopca czy do dziewczynki i koniec kropka. Teraz tak namieszał, że chociaż skróciliśmy sobie wybór do 3 imion, to nie jestem pewna czy jeszcze na porodówce nie wymyślimy nowego

Stary 2011-02-21, 14:46   #800
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olsza30 Pokaż wiadomość
szukam na all takiego ala kojca, maty, małego łóżeczka nie wiem jak to nazwać kiedys widziałam w gazecie, chodzi mi o to, że dziecko może tam spać i sie zabiera je w tym do łóżka, myślę, że ja sporo z moją małą będę spać w naszym łóżku a boję się, żebym jej nie zrobiła krzywdy ręką czy coś- nie wiem czy wiecie o co mi chodzi i nie wiem jak to znaleźć na all- może spotkałyście cos takiego, cos w tym stylu widziałam tu
wiem o co Ci chodzi, bo mój mąż chciał coś takiego kupić tylko nie wiem gdzie on to oglądał, jak wróci z pracy, to się go zapytam i dam Ci znać

Cytat:

Ja mam w planach do fryzjera wybrać się po urdzeniu małej, w formie relaksu i zrobienia czegoś dla siebie. Teraz to już dam im spokój.

piękna kołyska

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

ja też już jestem 4 tydzień uziemiona w domu, bo tż jeździ moim samochodem, bo jego się zepsuł i był naprawiany i teraz się coś nowego zepsuło, normalnie masakra, miałam jechać do koleżanki nauczycielki w ferie, a tu sięferie skończą a ja dalej w domu
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 14:48   #801
diatoma
Zadomowienie

agaaga89 właśnie tego czopa się boję bo troche za wczesnie na niego. ja dopiero koncze 34, w czwartek zaczne 35 wiec jeszcze nie czas
ja tak myśle ze w nocy tam pracuje cos, a jak sie poruszam to musi miec jakies ujscie. wiesz to galaretka to to nie jest. no i tylko rano. no nic, co ma byc to bedzie. ja pewnych rzeczy nie przeszkocze, nie przyspiesze i nie opoznie.
zreszta w 3 trymestrze uplawy sa ponoc normalne.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 14:50   #802
agaaga89
Zakorzenienie

Black Angel martwiłyśmy się dziś właśnie o Ciebie czy Ty przypadkiem już nie rozpakowana, termin właściwie już za chwilę i takie milczenie, wniosek nasunął się jeden Ale dobrze, że jesteś Może się jeszcze okazać, że przed czwartkiem wylądujesz na porodówce, teraz już wszystko jest możliwe

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
agaaga89 właśnie tego czopa się boję bo troche za wczesnie na niego. ja dopiero koncze 34, w czwartek zaczne 35 wiec jeszcze nie czas
ja tak myśle ze w nocy tam pracuje cos, a jak sie poruszam to musi miec jakies ujscie. wiesz to galaretka to to nie jest. no i tylko rano. no nic, co ma byc to bedzie. ja pewnych rzeczy nie przeszkocze, nie przyspiesze i nie opoznie.
zreszta w 3 trymestrze uplawy sa ponoc normalne.
Też tak właśnie pomyślałam że może w ciągu dnia się nie zwraca tak uwagi, a po nocy jak się nagromadzi i spływa to zaobserwujesz większą ilość Dlatego nie stresuj się, z drugiej strony jakby było tak kompletnie sucho to też by było coś nie tak, więc to chyba naturalne

Stary 2011-02-21, 14:52   #803
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
Aaaaa dziewczyny pamiętacie mówiłam że tż mi jakąś paczkę zamówił nie pozwalał na allegro wchodzić i dziś przyszła ta paczka!!!! patrzcie co dostałam:
jeju, super są te maskotki
i przewijak też pięny

Cytat:
Napisane przez Black_Angel86 Pokaż wiadomość
Ja Cię Kochana bardzo przepraszam, ale dziewczyny się tu strasznie o Was martwiły więc postanowiłam poszperać troszkę

No właśnie miałaś być pierwsza i co???
A tu już dwie wcześniej, a teraz Jok3r urodziła, coś się opóźniasz Kochana
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 14:55   #804
Castia
Wtajemniczenie

tajka no nie wiem, jakos tak dziwnie sie czuje. nawet nie umiem tego opisac.
raz mnie przeraza raz zastanawia hehe

gosik no czekamy dalej na rozwój akcji

Eirene aaaaaa ja też chce takie!!!!!!! zazdroszczę!!!!
przewijak też supcio!!
mam chyba taki sam ale sam przwijak

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-02-21 o 15:01
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 15:02   #805
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:

Załącznik 3765043

Załącznik 3765044

Normalnie szaleję !!!

tak ale potem przez 2 tygodnie musisz do innego lekarza niby jechać jak się wypiszesz na własne żądanie... mi się to wydaje dziwne bo przecież muszą cię przyjąć chyba jakby co? ale leżała ze mną dziewczyna wypisała się na żądanie i jej lekarka powiedziała że przez najbliższe 14dni ma jechać do innego szpitala jakby się coś działo...

tak dokładnie zależy od lekarza pierwszy raz jak trafiłam do szpitala był mój gin prowadzący i powiedział że jak chce mogę jechać do domu a mogę też zostać że wiadomo jakie jest leżenie w domu itd...
a drugi raz była inna lekarka i kategorycznie mam zostać i już. wolę się słuchać bo jakby co musiałabym jechać 50km do szpitala

super mężulek się spisał na medal

ale fajna kołyska
no wątpliwości nieraz się pojawiają do porodu jeszcze czas coś zmienić a nawet po porodzie może się odwidzić

Załącznik 3765068
Serce i rozum uwielbiam ich
Przewijak też super

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 15:07   #806
Ewelqa1985
Zadomowienie

eirene fajowe te maskotki przewijak tez

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 15:08   #807
iweczka
Zakorzenienie

izabela, moj tz poszedł na poczte i zrobił afere, że na pewno w domu byliśmy a listonosz zostawił awizo.....i od tamtej pory już paczki przynosi
a ta płytka co dałas linka fajna
tzn. muzyka-może i ja taka zakupie

Tity, normalnie Twoj maluch się zasiedział, widać dobrze w brzuszku jest

agus, trzymaj sie kobitko!!! czekamy na powrót

agus235 nie martw się , napewno kroplóweczka i wrócisz do domku

diatoma, to tż zaszalał z zakupami

eirene, maskotki suuuper hehe

ja już dziś zaliczyłam spacerek, bo wyszło piekne sloneczko.
Po drodze zaszłam do naszej wspaniałej TP, bo kończy mi się umowa na neta, a tam dzikie tlumy jak zawsze....ale żeby ktoś ustapił miejsca, a skąd!!! na krzesełkach rozsiadły się baby z tobolami i zadowolone.....
co za ludziska
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 15:11   #808
blackrose4u
Wtajemniczenie

Black_angel a myślałam o Tobie dzisiaj jak się czujecie z dzidzią. A do jakiego lekarza chodzisz? Powiedz mi jeszcze bo może się orientujesz w godzinach odwiedzn na porodówce? Bo coś słyszałam że są marne godziny. I co trzeba mieć ze sobą do rydułtowskiego szpitala dla maluszka? Bo zastaawiam się czy butelke do karmienia brać

Cytat:

Załącznik 3765043

Załącznik 3765044

Normalnie szaleję !!!

ale fajna kołyska

Załącznik 3765068
świetne te maskotki pomysłowy tż a przewijak też fajny, mamy ten sam tylko różowy

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
blackrose4u no właśnie też tylko myśle o produktach nivea ale specjalnie nie chce mi się jechać. U mnie na wsi nie ma Lidla, jest w mieście obok. niby żaden problem ubrac się i jechać ale nie chcę szarżować po ostatnim przeziębieniu, które nie jest do końca wyleczone

ale mam dziś parcie na słodkiezjadłam już dwa obwarzanki, pączka i myślę co by tu jeszcze wszamać
ja chce pączka
ja nie mam jak jechać do lidla. Męża nie będę ciągnąc bo pisał że w robocie się wkurzył to dam mu już spokój. Ale to te pampersowe chusteczki chyba bardziej się opłacały bo było 4x63szt za 25 czy nawet w e'clarcu są po 19.00.

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Blackrose nie przejmuj się, u mnie też tak było - postanowiony był Franek aż pewnego dnia Tż wrócił ze służby i stwierdził, że Franka nie będzie, bo jak się zdrabnia "Franiu" to nie wiadomo czy się mówi do chłopca czy do dziewczynki i koniec kropka. Teraz tak namieszał, że chociaż skróciliśmy sobie wybór do 3 imion, to nie jestem pewna czy jeszcze na porodówce nie wymyślimy nowego
martwią mnie te obawy o imie bo kurcze potem mogę narzekać itp a będzie za późno. Ale z drugiej strony nie mam natchnienia na nowe

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2011-02-21 o 15:12
Stary 2011-02-21, 15:20   #809
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Eirene1987 ja tez chce takie!!!
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 15:21   #810
wanilia83
Zadomowienie

Ja już po spacerku chciałam sobie kupić stanik do karmienia ale pani w sklepie powiedziała żebym się jeszcze wstrzymała bo jej biust skoczył o dwa rozmiary, chyba będzie trzeba męża wysłać później po taki lepszy a teraz zamówić jakiś tańszy na allegro

niutka
a mnie czemu cytowałaś bo nie kapuje ja się nie pytałam o terminy

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Heh chyba poszukam foto mojego basiora;p to zobaczysz ze kurtka duzo zakrywa;P

brzucho z zeszlego czwartku czyli rowne 35tyg ;p

super brzusio taki zgrabny

Cytat:
Własnie sie dowiedziałam, ze moja znajoma urodziła
miałysmy termin o 2 dni różnicy

wszyscy rodzą, tylko ja nie
już niedlugo i ty urodzisz

Cytat:
Napisane przez agus235
aguś trzymaj się i jakby co to pisz sms co i jak

Cytat:

aha i chciałam się pochwalić zakupami tż kupił cały zestaw kosmetykow bubchen, proszek i płyn do prania lovela, alez mnie teraz korci, nawet krem na rozstepy mi wział -pewnie widzial ze mi sie konczy no i kupil upragnione ubranko dla synka
Załącznik 3764703

super ciuszki pozazdrościć męża zrobiłaś mu listę czy sam z siebie tak pokupował ??

Cytat:
Napisane przez olsza30 Pokaż wiadomość
No ja właśnie takie mam i też zauważyłam, że do południa tylko.mnie gin tak jak juz pisałam wyzej zapisał globulki ale ciagle nie wiem czy je brać bo przeczytałam teraz na stronce ulotkę, że w I trym nie wolno tego brac wogóle, a w II i III tylko wtedy kiedy korzyści ze stosowania go wyraźnie przewyższają ryzyko szkodliwego wpływu na płód=> więc jak dla mnie to raczej się boję

olsza my nie jesteśmy lekarzami żeby ci powiedzieć czy masz je brać czy nie, jeżeli lekarz ci je przepisał to weź i tyle
jeżeli lekarzowi nie ufasz to jak możesz nam zaufać

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość

właśnie dzisiaj je zamówiłam, bo któraśz dziewczyn link wstawiała, a że tanie to spróbuję, jak przyjdzie, to dam znać

to ja czekam z niecierpliwością bo właśnie się zastanawiam czy rozmiarowo ok czy większe wychodzą

Cytat:

super

kurcze a ja nie mam żadnego pinu do tej karty po prostu jak coś kupuje to pani nabija mi punkty na nią, chyba że jakieś inne teraz dają

eirene
super też takie chce
fajna sprawa ten przewijak, można dużo miejsca zaoszczędzić

Cytat:
Napisane przez Black_Angel86 Pokaż wiadomość

Dziewczyny trzymam kciuki mocno za Was, pamiętam jak byłam jedyną mamą z terminem na luty, a tu proszę... miałam być pierwsza:P ale mnie zrobiłyście no!

my też trzymamy mocno kciuki za ciebie

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości