|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
| Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
|
4 | 7,02% |
| Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
5 | 8,77% |
| Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
3 | 5,26% |
| Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
|
0 | 0% |
| Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
|
13 | 22,81% |
| Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
|
32 | 56,14% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
byłyście może dzisiaj w Lidlu
bo zaczął się tydzień maluszka i nie wiem czy opłaca się jechać
|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Cytat:
Ja mam prawko krotko;p od zeszlego grudnia tzn 2009 a ostatnie 2 miechy wcale praktycznie nie jezdzilam;p da rade;p
|
|
#783 |
|
Wtajemniczenie
|
chwale się kołyską od małej. Narazie jeszcze nie wiemy gdzie będzie stać. Pościelka wsadzona do prezentacji. Będę dopiero prać
![]() Ja mam w planach do fryzjera wybrać się po urdzeniu małej, w formie relaksu i zrobienia czegoś dla siebie. Teraz to już dam im spokój. Znalazłam pin do karty z DOZ a mnie dopadają wątpliwości co do imienia...szkoda że dopiero teraz
|
|
|
|
#784 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie Panie serdecznie po długiej przerwie!!!
owszem podczytuje czasami i staram się choć tyle bo ciekawa jestem co słychac u kazdej z was dziewczyny JESZCZE RAZ WITAM I CAŁUJĘ WSZYSTKIE BRZUSZKI |
|
|
|
#785 |
|
Wtajemniczenie
|
jedynie przejrzałam gazetke na stronie, dla mnie ciekawe są tylko te chusteczki z Nivei i ewentualnie krem, bo tak to z tego Toujours/cien to nie wiem co ta marka jest warta
Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2011-02-21 o 14:13 |
|
|
|
#786 |
|
Zadomowienie
|
ale bym się chętnie wybrała na spacerek
![]() jeszcze 3tyg i pojde, w koncu po 2 miesiacachi trochę leżenia. niutka mam pytanie, co można rozumieć przzez zapis 1,5/2/0 , mam to wpisane w karcie ciąży w rubryce dolegliwości, i nie wiem czy to o rozwarcie chodzi czy o co??? blackrose superowa ta kołyska, cudenko!!!
15.03.2011 Tymek 12. 09. 2015 Tosia Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-02-21 o 14:17 |
|
|
|
#787 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja gdybym miała auto to przynajmniej bym tyle w domu nie siedziała, tylko dupkę gdzieś do kogoś ruszyła a tak to jestem uwieziona wczterech scianach wiesz co juz ci kiedys miałam pisać - ten twój Avatar jest niezły ![]() kurde co patrze na niego to dziwnie sie czuje
|
|
|
|
|
#788 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj TZ do pracy jezdzi pociagiem, bo tutaj zeby samochodem do centrum Londynu jechac to w cholere kasy trzeba wydac i nie ma gdzie parkowac;p wczoraj tz kluczyk zostawil wiec niby moglabym teraz gdzies jechac, ale nie chce mi sie tylka ruszyc, pojedziemy razem ![]() dziwnie sie czujesz tzn;p??
|
|
#790 |
|
Wtajemniczenie
|
ach zapomniała bym..
Jok3r serdeczne gratulacje i całuski dla Ciebie i maluszka cudowna wiadomość... ja tez już chcę mojego skarba w ramionach tulić
|
|
|
|
#791 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() miej się na baczności, może koleżanka Cię zarazi wcześniejszym porodem no i oczywiście gratulacje dla świeżo upieczonej mamusi ![]() Cytat:
nie muszę wyglądać jak top model, wystarczy mi normalny brzuch mieszczący się w spodnie Moja ciocia po drugiej ciąży dopiero teraz doszła do siebie, jak mała ma już 2 latka, tak to borykała się z tym brzuchem, za to jej znajoma w sierpniu urodziła drugiego bobasa po zaledwie roku od poprzedniego porodu i wygląda super, więc dużo zależy od człowieka wydaje mi się, że skoro znasz możliwości swojego ciała, to unikniesz bez problemów owych "zwisów" i innych takich Cytat:
Od czasu wizyty zaczęłam obserwować dokładniej co ze mnie wychodzi i oprócz faktycznie jednego większego galaretowatego kawałka, codziennie mam gęste mleczne upławy tak, że ostatnio Tż myślał, że mi wody odchodzą
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
Niutka, gratulacje dla znajomej
Castia, no to czekamy dalej
|
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
Agaaga, znam możliwości swojego ciała po jednej ciąży z niewielkim brzuchem
Teraz dopiero poznam nie wyobrażam sobie obwisłej skóry, brrr.
|
|
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet jeżeli zostanie jakiś boczek, to raz dwa wróci do formy przy całym zamieszaniu przy dzieciach
|
|
#795 |
|
Zadomowienie
|
olsza jest niziutko ale tam jest jeszcze czop i na pewno nic sie "tam" nie dostanie a jak nie wyleczysz tego to mozesz sobie zaszkodzic nie martw sie a w razie watpliowsci dzown do gina
|
#796 | |||
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa dziewczyny pamiętacie mówiłam że tż mi jakąś paczkę zamówił nie pozwalał na allegro wchodzić i dziś przyszła ta paczka!!!! patrzcie co dostałam:
serce rozum 2.jpg serce rozum.jpg Normalnie szaleję !!! Cytat:
tak dokładnie zależy od lekarza pierwszy raz jak trafiłam do szpitala był mój gin prowadzący i powiedział że jak chce mogę jechać do domu a mogę też zostać że wiadomo jakie jest leżenie w domu itd... a drugi raz była inna lekarka i kategorycznie mam zostać i już. wolę się słuchać bo jakby co musiałabym jechać 50km do szpitala ![]() Cytat:
mężulek się spisał na medal ![]() Cytat:
no wątpliwości nieraz się pojawiają do porodu jeszcze czas coś zmienić a nawet po porodzie może się odwidzić ![]() a to się pochwalę jeszcze przewijakiem który tż wczoraj złożył ![]() przewijaczek.jpg
|
|
#797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Spoko loko, jeszcze siedzę w dwupaku, dziś się ambitnie wybrałam z tż do szpitala, żeby mnie mój gin zbadał, bo L4 mi się kończy w środę, niestety okazało się, że miał nockę i zszedł z dyżuru. No to zadzwoniłam do niego, zapytał czy ruchy dzidziusia w porządku i kazał przyjść na IP w czwartek żeby obczaić jak tam moja sytuacja, i wtedy zadecydujemy... tp na piątek. Chodzę wkurzona jak nie wiem co, bo wszyscy mi wydzwaniają (rodzina, znajomi) i się pytają czy już, czy w domu jestem i standardowo BĘDZIE DOBRZE, wścieknę się chyba, mam ich wszystkich serdecznie dość, zawracają mi tylko D, a i tak nikt mi nie pomoże, takie bzdurne pocieszanie, przecież wiem, że będzie bolało, po co się oszukiwać... Widzę, że wytropiłyście, że bóle miałam, ale to Wam pisałam na poprzednim wątku, zdarzyło się to 3 razy, chyba z pół godziny jeden taki ból trwał, gdzieś pod żebrami się zaczynał, przechodził na plecy. Najgorzej że w nocy się to działo. Teraz mnie brzuch boli co dzień rano, już myślę że to to , a tu po wizycie w toalecie ustępuje... Także sama nie wiem już co i jak... Czytałam, że komuś miednica trzeszczy... u mnie to samo, szczególnie jak w łóżku leżę, chcę się przewrócić z boku na bok, to trwa to z 5 minut, bo boli strasznie. Albo jak siedzę to potem chodzę zgarbiona bo nie mogę się wyprostować... Ja widzę, że tu na wątku sporo się dzieje już. Agus w szpitalu (kurde pewnie w moim, no bo ona z Rydułtów przecież, może się dziś minęłyśmy? Masakra! Dziewczyny trzymam kciuki mocno za Was, pamiętam jak byłam jedyną mamą z terminem na luty, a tu proszę... miałam być pierwsza:P ale mnie zrobiłyście no!
|
|
|
|
|
#798 |
|
Zadomowienie
|
blackrose4u no właśnie też tylko myśle o produktach nivea
ale specjalnie nie chce mi się jechać. U mnie na wsi nie ma Lidla, jest w mieście obok. niby żaden problem ubrac się i jechać ale nie chcę szarżować po ostatnim przeziębieniu, które nie jest do końca wyleczone![]() ale mam dziś parcie na słodkie zjadłam już dwa obwarzanki, pączka i myślę co by tu jeszcze wszamać
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
Blackrose nie przejmuj się, u mnie też tak było - postanowiony był Franek aż pewnego dnia Tż wrócił ze służby i stwierdził, że Franka nie będzie, bo jak się zdrabnia "Franiu" to nie wiadomo czy się mówi do chłopca czy do dziewczynki
i koniec kropka. Teraz tak namieszał, że chociaż skróciliśmy sobie wybór do 3 imion, to nie jestem pewna czy jeszcze na porodówce nie wymyślimy nowego
|
#800 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#801 |
|
Zadomowienie
|
agaaga89 właśnie tego czopa się boję
bo troche za wczesnie na niego. ja dopiero koncze 34, w czwartek zaczne 35 wiec jeszcze nie czasja tak myśle ze w nocy tam pracuje cos, a jak sie poruszam to musi miec jakies ujscie. wiesz to galaretka to to nie jest. no i tylko rano. no nic, co ma byc to bedzie. ja pewnych rzeczy nie przeszkocze, nie przyspiesze i nie opoznie. zreszta w 3 trymestrze uplawy sa ponoc normalne.
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Black Angel martwiłyśmy się dziś właśnie o Ciebie
czy Ty przypadkiem już nie rozpakowana, termin właściwie już za chwilę i takie milczenie, wniosek nasunął się jeden Ale dobrze, że jesteś ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
Dlatego nie stresuj się, z drugiej strony jakby było tak kompletnie sucho to też by było coś nie tak, więc to chyba naturalne
|
|
#803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i przewijak też pięny ![]() Ja Cię Kochana bardzo przepraszam, ale dziewczyny się tu strasznie o Was martwiły więc postanowiłam poszperać troszkę ![]() No właśnie miałaś być pierwsza i co??? A tu już dwie wcześniej, a teraz Jok3r urodziła, coś się opóźniasz Kochana
|
|
|
|
|
#804 |
|
Wtajemniczenie
|
tajka no nie wiem, jakos tak dziwnie sie czuje. nawet nie umiem tego opisac.
raz mnie przeraza raz zastanawia hehe![]() gosik no czekamy dalej na rozwój akcji Eirene aaaaaa ja też chce takie!!!!!!! zazdroszczę!!!! ![]() przewijak też supcio!! ![]() mam chyba taki sam ale sam przwijak
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-02-21 o 15:01 |
|
|
|
#805 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przewijak też super
|
|
|
|
|
#806 |
|
Zadomowienie
|
eirene
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
izabela, moj tz poszedł na poczte i zrobił afere, że na pewno w domu byliśmy a listonosz zostawił awizo.....i od tamtej pory już paczki przynosi
![]() a ta płytka co dałas linka fajna tzn. muzyka-może i ja taka zakupie ![]() Tity, normalnie Twoj maluch się zasiedział, widać dobrze w brzuszku jest ![]() agus, trzymaj sie kobitko!!! agus235 nie martw się , napewno kroplóweczka i wrócisz do domku diatoma, to tż zaszalał z zakupami eirene, maskotki suuuper hehe ja już dziś zaliczyłam spacerek, bo wyszło piekne sloneczko. Po drodze zaszłam do naszej wspaniałej TP, bo kończy mi się umowa na neta, a tam dzikie tlumy jak zawsze....ale żeby ktoś ustapił miejsca, a skąd!!! na krzesełkach rozsiadły się baby z tobolami i zadowolone.....
|
|
|
|
#808 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Black_angel a myślałam o Tobie dzisiaj
Cytat:
pomysłowy tż a przewijak też fajny, mamy ten sam tylko różowy ![]() Cytat:
ja nie mam jak jechać do lidla. Męża nie będę ciągnąc bo pisał że w robocie się wkurzył to dam mu już spokój. Ale to te pampersowe chusteczki chyba bardziej się opłacały bo było 4x63szt za 25 czy nawet w e'clarcu są po 19.00. Cytat:
Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2011-02-21 o 15:12 |
|||
|
|
|
#809 |
|
Raczkowanie
|
Eirene1987 ja tez chce takie!!!
|
|
|
|
#810 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Ja już po spacerku chciałam sobie kupić stanik do karmienia ale pani w sklepie powiedziała żebym się jeszcze wstrzymała bo jej biust skoczył o dwa rozmiary, chyba będzie trzeba męża wysłać później po taki lepszy a teraz zamówić jakiś tańszy na allegro
niutka a mnie czemu cytowałaś bo nie kapuje ja się nie pytałam o terminy Cytat:
super brzusio taki zgrabny Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
super ciuszki Cytat:
olsza my nie jesteśmy lekarzami żeby ci powiedzieć czy masz je brać czy nie, jeżeli lekarz ci je przepisał to weź i tyle jeżeli lekarzowi nie ufasz to jak możesz nam zaufać ![]() Cytat:
to ja czekam z niecierpliwością Cytat:
super kurcze a ja nie mam żadnego pinu do tej karty po prostu jak coś kupuje to pani nabija mi punkty na nią, chyba że jakieś inne teraz dają ![]() eirene super fajna sprawa ten przewijak, można dużo miejsca zaoszczędzić Cytat:
my też trzymamy mocno kciuki za ciebie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

bo zaczął się tydzień maluszka i nie wiem czy opłaca się jechać

mam stracha, bo ostatnio wcale nie jezdzilam

bardzo fajny

Od czasu wizyty zaczęłam obserwować dokładniej co ze mnie wychodzi i oprócz faktycznie jednego większego galaretowatego kawałka, codziennie mam gęste mleczne upławy tak, że ostatnio Tż myślał, że mi wody odchodzą 

zjadłam już dwa obwarzanki, pączka i myślę co by tu jeszcze wszamać
czy Ty przypadkiem już nie rozpakowana, termin właściwie już za chwilę i takie milczenie, wniosek nasunął się jeden