|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wzory na haft krzyżykowy vol. 6
Poproszę te śliczne maczki na ewa.66@gazeta.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
#2402 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2403 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2404 |
Raczkowanie
|
Zamówine jaskóki i maki wysłałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2405 |
Raczkowanie
|
aneks17 - dziekuje bardzo.
![]() ![]() Mam tez schematy Powella na zakladki do ksiazek i tam widzialam schemt podzielony. Jeden czytelny do wyszycia krzyzykami bez wyraznych backstitchy i drugi mniej czytelny z bardzo wyraznymi liniami. Moze do 'greek window' brakuje tego drugiego. W kazdym razie dziekuje, bede szukac dalej... |
![]() ![]() |
![]() |
#2406 |
Raczkowanie
|
Ja chętnie przyjmę oba maki - czerwony i biały
![]() ![]() Aga |
![]() ![]() |
![]() |
#2407 |
Zakorzenienie
|
annapas77 tu masz schemat w xsd, więc nie będzie problemu z czytelnością backstitchy http://chomikój.pl/m_elyssa/krzy*c5*bcyki/M+Powell+-+miasta+i+inne (zmień "ó")
kaska180379 w sumie to do każdej metryczki możesz dopisać dwa imiona, jednak proponowałabym wyszyć dwie osobne metryczki. Jest to pamiątka na całe życie, a jednego obrazka nie da się potem podzielić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2408 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam problem...
![]() Czy wyszywalyscie moze wlasne zdjecie,tzn robione wlasnym aparatem? Bardzo podobaja mi sie prace Oli212121 (czarnoskora kobietka) i Aleetzya ( Marilyn i...) maja bardzo wyraziste ksztalty twarzy i cienie,sa poprostu przepiekne. Zdaje sobie sprawe,ze sa to wzory zrobione przez profesjonalistow. Ja wlasnie zlozylam zamowienie z wlasnego zdjecia, u Pani ktora ma na swojej stronie bardzo ladne prace- wlasnie ze zdjec. Deklarowala ze moje zdjecie nadaje sie do przerobienia,niestety wyszylam wiekszosc twarzy i efekt jest porazkowy,moze i z bardzo daleka jak sie na nie patrzy to jakos przypomina to twarz,ale z bliska... I tu mam pytanie czy jesli ktoras robila taki haft moglaby mi podeslac efekt swojej pracy,chcialabym sie przekonac ze na takie zdjecie trzeba patrzec z daleka,bo u mnie w glowce wbilo sie ze powinno wygladac zarowno ladnie i z bliska i z daleka... Zebyscie mogly sobie wyobrazic o czym mowie zalacze zdjecie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2409 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=bazile;25254614]Dziewczyny mam problem...
![]() Czy wyszywalyscie moze wlasne zdjecie,tzn robione wlasnym aparatem? Deklarowala ze moje zdjecie nadaje sie do przerobienia,niestety wyszylam wiekszosc twarzy i efekt jest porazkowy,moze i z bardzo daleka jak sie na nie patrzy to jakos przypomina to twarz,ale z bliska... I tu mam pytanie czy jesli ktoras robila taki haft moglaby mi podeslac efekt swojej pracy,chcialabym sie przekonac ze na takie zdjecie trzeba patrzec z daleka,bo u mnie w glowce wbilo sie ze powinno wygladac zarowno ladnie i z bliska i z daleka... QUOTE] Ja haftowałam mojego synka - zdjęcie przerobiłam sama PC Stitchem...(nawet pokazywałam go tu kiedyś wcześniej). Z daleka wygląda ładnie, z bliska tak sobie, ale kto chce doceni, a kto nie doceni to znaczy, że się nie zna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2410 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przykłady takich dużych prac polecam obejrzeć tutaj: http://ourfriendshaedsal.blogspot.com/ Może nie są to stricte zdjęcia twarzy, ale również wzory haftów, które są przerabiane przez profesjonalistów z różnych grafik. Szczerze mówiąc, ja bym chyba porzuciła ten haft i spróbowała stworzyć nowy, z dużo większą liczbą kolorów (najlepiej mulina DMC - duża ilość kolorów, płynne przejścia). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2411 |
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo jaskółeczki dotarły.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2412 |
Raczkowanie
|
Też tak myślę. Ja znajomym bliźniakom (a właściwie parce) wyszyłam oddzielne metryczki ale podobne tematycznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2413 |
Zadomowienie
|
[1=c0f5ee3455cfe7f4618d1cb f50b63003f960a820;2525564 2]Niestety, z tego co widzę, Twoja praca ma zdecydowanie za duże krzyżyki i za mały rozmiar, żeby uzyskać efekt "zdjęciowy". Im więcej użyjemy kolorów i zastosujemy mniejszą kanwę to efekt będzie nieporównywalnie lepszy. Są to wtedy duże prace, wymagające kilku miesięcy pracy. Sama wyszywam teraz obraz na kanwie 100/10 (25ct), 80 kolorów, jest to bardzo żmudne.
Przykłady takich dużych prac polecam obejrzeć tutaj: http://ourfriendshaedsal.blogspot.com/ Może nie są to stricte zdjęcia twarzy, ale również wzory haftów, które są przerabiane przez profesjonalistów z różnych grafik. Szczerze mówiąc, ja bym chyba porzuciła ten haft i spróbowała stworzyć nowy, z dużo większą liczbą kolorów (najlepiej mulina DMC - duża ilość kolorów, płynne przejścia).[/QUOTE] no wlasnie dlatego nad tym bardzo intensywnie sie zastanawiam. stronka ktora podajesz jest nieziemska,to sa przepieknie oddane zdjecia. Ja wyszywam na 18tce 60 kolorow DMC, jest to moje drugie zdjecie. Pierwsze robilam z nadrukiem i na 14tce to byla porazka. A tu, Pani u ktorej robilam ten "projekt" polecala mi 18 tka. A moze znasz jakas fajna stronke,gdzie ktos obrabia zdjecia do haftowania? i dzieki za odp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2414 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2415 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a może ma któraś w swoich zbiorach ten wzór, bądź wiecie gdzie szukać, ja mam ale strasznie nieczytelny
#2416 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2417 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2418 |
Raczkowanie
|
![]()
To jest to zdjęcie niewiem czemu nie załadowało się pierwszym razem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2419 |
Przyczajenie
|
Witam ponownie
![]() Serdecznie dziękuje za Mona Lisę jest idealna!! Co do tego tygryska udało mi się odnaleźć obraz o który mi chodzi... http://www.kokardka.pl/kanwa-tygrys-...50-p-8437.html Jeżeli któraś z was posiada ten wzór ponawiam prośbę, błagam o przesłanie na maila wivi@op.pl Pozdrawiam =) |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2420 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() mam do Was prośbę, szukam tego wzoru i bardzo mi na nim zależy. Proszę o pomoc... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2421 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tygrys już pobiegł do Ciebie. Może nie najlepszej jakości ale da się odczytać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2422 |
Przyczajenie
|
Dziękuje bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2424 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
#2425 |
Zadomowienie
|
Zdecydowanie widac prawidlowe ksztalty twarzy, zaluje ze wczesniej nie trafilam na to forum,wtedy zasiegnelabym od Was porad i wtedy mozna byloby cokolwiek zamawiac z wieksza wiedza
![]() Dziekuje Wam Dziewczyny za porady ![]() Edytowane przez bazile Czas edycji: 2011-02-21 o 22:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2426 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Narodziny bliżniaków
Cytat:
Edytowane przez Aninaj Czas edycji: 2011-02-21 o 22:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2427 |
Przyczajenie
|
Witajcie!! mam bzika na punkcie obrazów z zachodami słońca. Teraz poszukuję takiego http://www.kokardka.pl/kanwa-zachodz...50-p-5786.html KOŃ NA TLE ZACHODZĄCEGO SŁOŃCA. Czy ma ktoś taki wzór??
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2428 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2429 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mozna go zapytać. Sa tam tez porady jak samemu spróbowac przerobic na jego programie. a także galeria portretów przerabianych przez osoby, które kupiły ten program. Ja osobiście przerabiałam swojego czasu obrazek z haftów Polskich, bo nie miałam schematu na takim małym-pierwszym programie twórcy obecnego abakanu. Nazywa się Haft Krzyzykowy 3.0 (jest na chomiku zieljo24) Możesz pobawić sie sama. Ponieważ później dostałam schemat oryginalny to tez wyszyłam i mam porównanie. Ten na pierwszym zdjęciu jest mój Jest przede wszystkim mniejszy. Te zółte refleks na drugim to odbicia świetła żyrandola, a nie róznica w hafcie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2430 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Aninaj Czas edycji: 2011-02-21 o 23:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.