|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
Cytat:
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
Cytat:
łitam kupimy jak by nie był rozmiar ale jak tu teraz okolwiek z brzuchem przymierzyc... co do wagi to przed ciążą było 47/48 a teraz ... i tu szok 69
|
|
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak wyglądasz ślicznie! 47/48 to ja ważyłam w podstawówce
|
|
#3604 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#3605 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla niej bol masakryczny moze oznaczac moj sredni ![]() takze roznie z tym jest kazdy porod rozni sie od drugiego ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
47
|
|
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kochane.
Zostawic was na trzy dni i kilkanascie stron do nadrabiania po malu doczytuje... A u mnie-imoreza rodzicow bardzo sie udala-prezentacje robilam mna szybko jeszcze dwie godziny przed impreza bp czau wczesniej zabraklo ale udalo sie Niestety impreza byla tak udana ze teraz to odchoriwywuje0gardlo mnie strasznie boli, a nawet nie wiem co moge wziac mielismy dzis isc z Tomciem na szczepienie wiec chcialam przy okazji tez dac sie lakarce przebaca i poradzic co moge brac przy karmieniu ale jak Tz zadzwonil do przychodni to powiedzieli ze dzis lepiej nie przychodzic bo jest maskra! mnowsto chorych dzieci, ospa itp.. moze jutro sie wybietrzemy.A teraz news - bylismy dzis ogladac autko dla mnie ![]() ![]() iii iiii iiiii kupilismy udalo nam sie fajnie z ceny stargowac, autko dosc fajnie zadbane i dobrze chodzi(tata i tz testowali) Tylko wlasciecielka chce kupic nowe i prosila czy mozemy poczekac az kupi nowe bo potrzebuje auto na dojazdy do pracy - i to byl kolejny argument zeby wynegocjowac mniejsza cene mi sie az tak nie spieszy, ale ustalone ze 2 tyg czasu!a oto moje cudo: http://moto.allegro.pl/fiat-punto-ii...469019843.html |
|
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
kliwia Gucia Ana dzięki za info
![]() mąż przywiózł od moich rodziców paczkę - wysłała nam ją moja babcia ale na adres taty.. no i w niej były ciuchy dla Pata getry, skarpetki (nawet jedne na drutach robione) 2 pary ślicznych dresów (bluzy i spodnie) i bluza ale buhahaha patrzę na rozmiary (wszystko za duże wiec super bo będzie w tym na pewno chodził) no i coś mi nie grało więc porównałam metki na bluzach - bluza rozmiart 80, 80 i 86 a wielkosciowo jak się je przyłoży to 80 jest największa potem jest kolejna 80-tka i najmniejsza jest 86 buhahaha i to ta 86 jeszcze ze 2 tygodnie i będzie na Patryka cudna rozmiarówka
|
|
#3610 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
u nas dziś prawdziwa wiosna w sweterku chodziłam aż mi się nie chce do Pl jechać ![]() Cytat:
rok temu nawet nie myślałam,że będę posiadaczką własnego M Wiec trzymam kciuki!!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to jest praktycznie mój naturalny kolor wiec dlatego mi pasuje hehe Fajny weekend mieliśćie!! Cytat:
iwka tez miałam ten 10 sleep efect i racja beznadziejny...a o tym który aguś reklamuje,też słyszałam,że jest super ,ale jakoś ciężko mi się teraz będzie przekonać.Chyba na razie zostanę przy moim revlonie. Z bourjois polecam jeszcze puder prasowany mineralny ,pięknie się utrzymuje i jaki zapach Idę dalej nadrabiać katunia gratuluję autka!!! My też mamy punciaka ,ale złotego
Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2011-02-21 o 20:21 |
|||||
|
|
|
#3611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jaka cena końcowa? ![]() Cytat:
![]() No no babcia ma gest a właściwie prababcia
|
||
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
8500 wyjsciowa, ze nie chcielismy alumów (na nich letnie kola sa) to 7500 a ze jescze ponegocvjowalismy to 7000
|
|
|
|
#3613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Katunia gratulacje samochodu
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Iwka mąz powiedział, ze chyba zrobimy tak, że prześlemy Jaarogravy do znajomych do NL, oni tam nas rozliczą. A w PL złożymy zeznanie podatkowe. Można tak?? Z tego co pamiętam (to znaczy nawet mam przed sobą pit z 2008 roku) to mąz tak w 2008 roku zrobił. od stycznia do lipca pracował w PL, a od lipca do grudnia w HOlandii. Rozliczylismy się w Holandii, zwrot w HOlandii, zezanie w polsce. Marta fajne prezenty od babci
|
||
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
jestem ciekawa jak ja sobie poradze z dobraniem odpowiedniego koloru tego podkladu
w takie mrozisko ni emoge nawet isc do miesnego czy do netto po spozywcze zakupy pfffff boshe mam dosc tej osranej pogody. z drugiej strony taki podklad zbyt intensywnie pachniec nie moze. bo moze zapach po jakims czasie draznic ihihihikatunia fajnie ze auto udalosie kupic, ciekawe kiedy wam je odda A ze szcepieniem yyyyyyyyyyyy nie macie tam dnia na szczepienia, ze nie ma chorych w przychodni? porazka jakas. |
|
|
|
#3615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3617 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sprawa z kasiazkami oby sie szybko wyjasniłąCytat:
Cytat:
![]() pokaz prezent od babci ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
Tak w ogole cierpie dzis na straszliwy ból brzucha... az do kregosłupa promieniuje.... nawet siedziec swoodnie nie moge. nie wiem od czego tak mi sie porobiło
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dzis jestem senna. Ziewam i ziewam tylko. |
|
|
|
|
#3621 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po drugie - fajnie że się udała impreza ![]() Nie macie części przychodni dla zdrowych dzieci? W mojej dziecięcej przychodni tak było, tam nas szczepili i robili bilanse. Cytat:
![]() W ogóle słyszałam że maja zmienić rozmiarówkę jako taką tzn. zwiększyć wymiary żeby np. ciuch o rozmiarze 38 był teraz nazywany 36 itd. Nie bardzo wiem czemu ma to służyć, bo jak tak dalej pójdzie moje ciuchy będą w misie i słonka ponieważ zostanie mi chyba tylko stoisko dziecięce Już teraz mam problem z kupowaniem tutaj spodni i spódnic![]() Cytat:
U nas była dzisiaj piękna pogoda - słońce w pełni, ale za to tak zimno że szok. Widać całe ciepło zatrzymało sie na Irlandii. Cytat:
India - a to nie wyrostek albo inne ustrojstwo?
|
|
#3622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Iwka w necie znalazłam coś takiego " W Holandii rozliczasz się z holenderskich, a w PL ze wszystkich. W PL składasz PIT-36 plus PIT/ZG i rozliczasz się wg metody proporcjonalnego odliczenia " czyli tak jak do tej pory robiłam i jak mówi mąż. W Holandii nie podaję nic o zarobkach w Polsce. Ich interesują tych zarobki w Holandii, a zarówno PL i NL zarobki przedstawiam w Polsce bo jestem obywatelem PL.
|
|
|
|
|
#3623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczepienie-nie ma szpecjalnego dnia. Jest specjalne pomieszczenie ze nie czeka sie z chorymi dziecmi i lekarka przyjmuje bez kolejki, chociaz ostatnio godzine czekalismy.... gryyy nio cieszymy sie z ceny, bo duzo ogladalismy i ta jest korzystna dzieki ![]() zloty mi sie tez bardzo podoba!! wlasnie czarny albo zloty wchodzil w gre ![]() ![]() ja sie ciesze ze w miare szybko udalo nam sie fajne znalezc ![]() nio udalo sie, moj maz sie uwielbia targowac hiii Cytat:
![]() impreza tak udana ze ja pochorowalam sie po niej ![]() tak jest taka czesc, jak juz Kliwii pisalam, ale dzis jako ze po weekendzie to duuuzo sie chorych dzieci zjawilo, zazwyczaj tak jest w poniedzialki, wiec sprobujemy jutro. Znow nie nadrobilam do konca, a padam, z nosa mi leci, i glowa oraz gardlo boli nie wiem co moge wziac za leki wiec uciekam do lozka.Dobranoc kobietki |
||
|
|
|
#3624 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ogóle to super, że wstawiasz też filmiki, bo co innego na zdjęciach, a co innego posłuchać jak sie śmieje Super dzieciaczek![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja chyba też ![]() Cytat:
A od kiedy zaczynasz pracę? Jakoś w marcu prawda?Cytat:
Rozmiarówka faktycznie pomieszana, ale to chyba normalka.
|
|||||
|
|
|
#3625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do cytatu - ta zasada obowiązuje wtedy kiedy jesteś rezydentem podatkowym polskim, obywatelstwo nie ma tutaj znaczenia - a co to jest rezydencja to już inna historia. Można się spierać dlatego ja polecam dobrą księgową, bo w internecie ile ludzi tyle wersji. Jeśli byliście rezydentami holenderskimi musicie wykazać w Holandii wszystkie dochody. My tutaj jesteśmy zameldowani, płacimy podatki, mamy opiekę zdrowotną. Jesteśmy rezydentami holenderskimi. Pomimo tego składamy w polskiej skarbówce info nie tylko o dochodach polskich (a tak być powinno) ale też holenderskich, ponieważ wiedza pań i panów w naszej instytucji jest tragiczna, a ja nie mam siły im po n-ty raz tłumaczyć tego samego i spierać się gdzie jest moje centrum interesów życiowych. Ufff weź tu człowieku przebrnij przez to cholerstwo ![]() Olśniło mnie że byliście w Holandii przecież tylko 4 miesiące w zeszłym roku, więc w Polsce spędziliście ponad 183 więc będziecie traktowani jako rezydenci polscy. Wobec tego w Holandii dochody holenderskie, w Polsce holenderskie plus polskie plus zwrot podatku z roku 2009 (wypłacony w 2010).
"A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu. Tako rzecze ja, król Julian!" Never regret something that once made you smile Edytowane przez iwka28 Czas edycji: 2011-02-21 o 23:24 |
|
|
|
|
#3626 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja w gimnazjum 50/51 i ta waga była idealna. Była do ślubu. po ślubie przytyłam i jakoś wrócić do mojej wagi nie mogę. teraz jest 53/54, a nawet 55 się zdarzy. muszę coś z tym zrobić!!!
Cytat:
No i zdrowiej słonko! Cytat:
a co do spełniających się marzeń to właśnie tego się trzymam. Ty i Żabcia jesteście tego najlepszym przykładem!zazdroszczę wiosny! Przywieź ją ze sobą! A propos Żabcia... Ty wiesz! ![]() no tak planujemy, ale najpierw mąż musi zmienić pracę, ja dostać podwyżkę tak poważnie, to myślimy o tym.prezent pokażę jak tylko go odbiorę. A będzie to dopiero w marcu po wystawie ![]() I dzisiaj udowodniłam, że nie mam głowy do tytułów. oczywiście czytałam "Dom duchów", a nie dusz. bardzo dobra książka. Troszkę zakręcona, ale polecam. dzisiaj łyknęłam 300stron, bo musiałam skończyć ![]() Dobranoc, do jutra!
|
|
#3627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Katunia
- super ze impreza sie udala ![]() i autko fajne ![]() Cytat:
![]() a dzisiaj .. spadl snieg juz mam dosc tej zimy ![]() Mialam babcie tylko na chwile do nas przywiesc ale zaprosila mnie na obiad takze zeszlo wsumie 3 godziny zdjecia porobilam sa gotowe do wrzucenia tylko ze teraz jade na zumbe takze wrzuce po ![]() ---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ---------- Cytat:
oj tak rok temu nie pomyslalabym ze o tej porze za rok bedziemy mieszkac w swoim domku takze marzenia sie spelniaja wiem wiem kochana zdjecia beda wrzucam zdjecia milego ogladania
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2011-02-22 o 05:28 |
||
|
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
Sypialnia .. nie jest dokonczona potrzebujemy zaslony inny dywan i na tej pustej scianie obok wejscia do lazienki chcemy kupic komode
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2011-02-22 o 05:27 |
|
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
Lazienki - na dole dodalismy obraz na gorze kupilismy lustro i zalozylismy zaslone pod prysznic ( jeszcze musimy kupic swiatlo nad lustrem )
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
Salon - kupilismy TV
+ zdjecia dodatkow kwiatek od mamy musimy jeszcze kupic dywan i zalozyc firanki z polski
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2011-02-22 o 05:27 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

mielismy dzis isc z Tomciem na szczepienie wiec chcialam przy okazji tez dac sie lakarce przebaca i poradzic co moge brac przy karmieniu ale jak Tz zadzwonil do przychodni to powiedzieli ze dzis lepiej nie przychodzic bo jest maskra! mnowsto chorych dzieci, ospa itp.. moze jutro sie wybietrzemy.
aż mi się nie chce do Pl jechać 

nie wiem co moge wziac za leki wiec uciekam do lozka.