Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-21, 22:32   #3241
Aliczka88
Zadomowienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość

no i tak leżeliśmy i była debata nad imieniem ...
co wam bardziej się podoba: MARCEL czy MIKOŁAJ ?
Ja wolę Mikołaj, TŻ Marcel. Ech
Mikołaj Macel kojarzy mi sie z preclem

Monia cudne ciuszki

Idziemy spać Pimpki Dobranoc
Bąbel tak szaleje w brzuchu, że

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 22:35   #3242
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

marcel z preclem hehe

a mi sie bardziej marcel podoba
Stary 2011-02-21, 22:36   #3243
the_sania
Wtajemniczenie

hihi 2:0 dla mnie na Mikołaja

czekam na dalsze opinie, a tymczasem idę spać.... buziaki dobranoc

edit: 2:1

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 22:37   #3244
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
sama myslalam nad imieniem Nikodem, gdyby byl chlopiec
tz zawsze ogladal film "nikosia" dyzme
wiec nikoś reszta nie wiem
Jacie!! No tak.. Nikoś Dyzma!! ..że też na to nie wpadłam Zwalam to na zbudynienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
(..)

Nikodem A więc u nas mówi się Nikoś, Nikuś i Niko tak jak Czaro ale z tym to już w ogóle można polecieć
Niko ślicznie!!

Cytat:
leżałam teraz z TŻ i liczyliśmy sobie zęby w buzi ja nie mogłam buzi normalnie otworzyć, żeby dolne policzył. mam język jakiś niepełnosprytny i jak mówił do mnie "weź go na bok" to ja nim kółka kręcę i z buzi wyciągam nie umiem nim sterować.

(..)
Fajna zabawa w liczenie zębów heheh

Jak dla mnie to Mikołaj ..i ze zdrobnieniami też fajnie - Miko, Mikuś, Misiek..
Stary 2011-02-21, 22:39   #3245
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:

No ja osobiście też wolałabym Marcelka
A talerz przeżył bo spadł na dywan. Ale z kompletu zostały nam dwa duże I chyba jednorazówek zaczniemy używać jak one tak będą latać.
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Siasiek
, no wlasnie dawno Cie nie było ! I tak samo Eweski m.in...
popieram Twoje zdanie, człowiek w razie wypadku jest bezbronny.. Chociazby nie wiem czym jechał.. prawa fizyki - siła odsrodkowa, robią swoje.

Dzis Wy Lalunie narobiłyscie mi smaka koktajlem truskawkowym !! mniaam
A widziałaś jak działa na człowieka poduszka która się otwiera przy nie zapiętych pasach??! To też masakra.

No i zachcianki jak nie są realizowane to się nasilają także uważaj

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 22:39   #3246
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Ja też coś dziś rozdrażniona chodziłam, jakby mnie osa w tyłek uwaliła Ale nic nie ucierpiało. Miałam tylko ochotę okna pomyć, żeby nadmiaru energii sie pozbyć

Kochane, nie ma się co stresować. Wiecie, że ile nas, tyle opinii. Butelki, wózki, łóżeczka, wanienki, kosmetyki, życie nam zweryfikuje, co potrzebne i co się sprawdza. Możemy tu ewentualnie zasugerować, a wiadomo, że każda ma swój rozum [chociaż ja mam zbudyniały porządnie ostatnio ]

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 22:40   #3247
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Nie idzie się z tym nie zgodzić

Ale boskie ciuszki Cudeńka! W jakim sklepie je kupiłaś?
- 5-10-15: niebieska czapeczka w paski, skarpeteczki błękitne i granatowe w romby i komplecik czapeczka + śliniak (nie wiem po co mi, ale tz chciał mieć ) i buciczki))

- smyk cała reszta

ostatnie dni wyprzedaży .

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Strasznie mi się podobają Twoje zakupy
dziękuję mnie też .

Cytat:
bo ja dzisiaj tak bardzo nerwowo wszystko...nawet z rana talerze latały...

To fajowo. Na stronie pisze co innego ale też słyszałam o takich sytuacjach, że parę wizytek trzeba odbyć tam, ale ja nie chce zmieniać lekarza. A w razie czego miałabym wybór no chyba, że kwota będzie jakaś
wiem, że aby tam rodzić nieodpłatnie trzeba odbyć conajmniej jedną wizytę, ale nie ma to jak osobiście zapytać a ceny .... ceny mają niezłe za samą wizytę, więc poród pewnie też nie mało ... dam znać.

A nie chcesz rodzić w Tychach? moja koleżanka będzie tam miała najprawdopodobniej jutro cesarkę, chyba że ją przetrzyma bo termin ma na 4 marca. drugą już cesarke tam.

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Moniqac fajowe zakupki Wieszaczek rzeczywiście przekochany, nie dziwię się, że TŻ musiał go mieć hehe a raczej Szymuś Ale jak to mąż na zakupach więcej szalał niż ty??

U mnie jest tak, że jeśli jesteśmy razem na zakupach to TŻ stoi i czeka, a ja wybieram, oglądam, przeglądam.. jak widzę, że ma już dość i mu się nudzi to próbuję go zaaktywizować i mówię "no weź coś wybierz.. zainteresuj się!", więc mąż niby próbuje coś tam choćby do ręki wziąć, oglądnąć.. a ja zwykle wtedy "No coś! zwariowałeś, tego nie bierzemy.. ty się nie znasz, więc lepiej mi się tu nie mieszaj" Wiem, że ma ze mną przerąbnke heh

Siasiu
cześśśććć!! Coś Cię mało ostatnio słychać
Tak... to typowe zachowanie ciężarnej . "nic nie robisz" a jak zrobi to "po co to robisz"

powiem Ci, że ja patrzyłam bardziej co trza a TZ co mu sie podoba , ale cieszę się że nie rozczarował mnie ... bałam się jak to będzie - jak kupowaliśmy dla innych dzieciaczków to tez się interesował i powtarzał, że naszemu dzieciaczkowi by kupił to czy tamto - jak jeszcze nie byłam w ciąży - ale teraz.... nawet powiedział: "nie wiem co się ze mną stało" . pokazywał to kombinezon renifera, to kombinezon misia ittp - sam niektóre ciuszki wybrał i mówił: no weź, no weź - kiedys sie przyda " .

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Hey, you

Czy Wam też jest ciągle tak niewygodnie?! Ani leżeć, ani siedzieć, ani z oparciem, ani bez. No i jeszcze jakoś często miewam skurcze lekko bolesne

Moniquac, no bo my tu wszystkie cioteczki PRZEPIĘKNE CIUSZKI! Skąd ten pajac w misie?
hi baby ze smyka Kochana.
a co do bóli i "niewygodności" to ja mam masakre - pamiętasz mój brzuch ciążowy? idzie od samych cycorów, więc mnie tak ciśnie że szok.

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
śliczne ciuszki
no i widok tż biegającego po sklepie z dziecięcymi rzeczami - niezastąpiony

Apetyt to ona MA nie mogę narzekać
ale rozmiarówka różna w tych sklepach jest, ta chyba jakaś trochę zaniżona, bo Zocha mała nie jest, ale żeby jakaś super wysoka to też nie

dobra zmykam
buziole soczyste
dzięki i naprawdę bylo mi miło patrzeć na TZta
a Zocha jest przeurocza i tyle .

zlosnica22m
- ja dla swojego świętego spokoju bym poszła prywatnie.

a ja - co do pasów, zapinam ale czasem nie mogę i powiem Wam, że jak nie mam pasów to mam potwornego stracha. więc wolę zapinać.

idę spać Kochane, od jutra jestem w domkuuuuuuuuuuuuuuu i z Wami ... strasznie uzależniacie .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 22:43   #3248
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Ddaaiissyy, na koktajl to do mnie zapraszam!

Moniquac jest proszona o przyznanie się, gdzie kupiła pajacyk z misiami!

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Dobra, doczytałam! Jutro atakuję Smyka i nie wyjdę bez pajacyka z misiami!

vege!
Stary 2011-02-21, 22:43   #3249
andziot
Zakorzenienie

miałam iść spać
umyta już jestem

Cytat:

Właśnie jak pisałaś o napięciu to się śmiałam, że też tak mam ale dzisiaj przeszłam samą siebie, rzuciłam talerzem bo Tż mnie nie słuchał co chce na śniadanie...
oj

Cytat:
leżałam teraz z TŻ i liczyliśmy sobie zęby w buzi ja nie mogłam buzi normalnie otworzyć, żeby dolne policzył. mam język jakiś niepełnosprytny i jak mówił do mnie "weź go na bok" to ja nim kółka kręcę i z buzi wyciągam nie umiem nim sterować.

mój mężul się zawsze śmieje że nie umiem rurki z języka zrobić
ciągle się zastanawiamy czy Zosia będzie umieć robić rurkę (bo to dziedziczne jest podobno)

a co do imienia to mi chyba żadne

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 22:46   #3250
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
(..)
Lolka,.myslisz o Nikodemie? Nikuś jest sweet
Ddaaiissyy od wczoraj nad wszystkimi imionami od nowa myślę.. mózg mi już paruje!!

A i jeszcze do Ciebie chciałam napisac kochana o wyraźnych ruchach dzidzi w brzuszku, tych co gołym okiem widać U mnie tak extra mocno, na prawdę wyraźnie widać od soboty.. a że my prawie łeb w łeb idziemy.. zwłaszcza, że piątek to nasz dzień (wiesz o co chodzi ) to wróżę Ci, że za pięć dni, góra sześć, będziesz podziwiać swój skaczący brzucholek
Ja wpatruję się i wpatruję jak mój mały bryka i przestać uśmiechać się nie mogę!! TŻ też zachwycony i tak seee patrzy co tam synuś wyprawia heh
Stary 2011-02-21, 22:51   #3251
Weredka
Zadomowienie

No nic, ja też już zmykam do spanka, choć nie wiem, czy zasnę, bo drzemałam w dzień. Życzę wszystkim kolorowych snów i spokojnej nocy.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 22:53   #3252
agus87
Zakorzenienie

dziewczyny was tez tak ciagnie do coli ??????
boze jaka mam chcice n kolke
najlepiej z lodem i cytryna
a tam tyle cukruu jest
Stary 2011-02-21, 22:53   #3253
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Moniquac, no mnie też się tak już zrobiło, że od biustu i uciska na maksa

Saniu, mnie się oba podobają

Wiecie, ależ miałam dziś radochę! Bo zajrzałam do jednej szuflady i znalazłam zawiniątko... a w nim... moje ważki! Kiedyś wisiały w moim pokoju panieńskim, potem wzięłam je do nowego mieszkania, chwilę wisiały w sypialni, ale zdjęliśmy. Teraz może będą nad łóżeczkiem Hanki, albo gdzieś, żeby sobie patrzyła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00021.jpg (77,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00020.jpg (114,2 KB, 29 załadowań)

vege!
Stary 2011-02-21, 22:58   #3254
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

Wiecie, ależ miałam dziś radochę! Bo zajrzałam do jednej szuflady i znalazłam zawiniątko... a w nim... moje ważki! Kiedyś wisiały w moim pokoju panieńskim, potem wzięłam je do nowego mieszkania, chwilę wisiały w sypialni, ale zdjęliśmy. Teraz może będą nad łóżeczkiem Hanki, albo gdzieś, żeby sobie patrzyła
wow, ale schizmatyczne

dobra,
to teraz już idę na pewno
dobranoc

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 22:59   #3255
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

ale swietne
Stary 2011-02-21, 23:04   #3256
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
A nie chcesz rodzić w T? moja koleżanka będzie tam miała najprawdopodobniej jutro cesarkę, chyba że ją przetrzyma bo termin ma na 4 marca. drugą już cesarke tam.
Dobrze jest mieć jakiś wybór tzn chodzi mi też o ten poród w wodzie, na stronce pisze, że można na Łubinowej a w szpitalu niby ciepłej wody brak i problemy robią z donoszeniem jej do wanny.
Cytat:

Skąd takie świecidełka?

It's not about anger
Stary 2011-02-21, 23:11   #3257
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Andziot, wyglądają jak dicho jakieś, ale w rzeczywistości są delikatniejsze, hrhrhrhr

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Siaśku, dawno temu kupiłam w Ikei Teraz patrzę na zdjęcia, to faktycznie oczo...bne się wydają

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Wrzuciłam dwie foty, chyba w sobotę robione, albo w piątek. Brzuszydło!

vege!
Stary 2011-02-21, 23:11   #3258
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dziewczyny was tez tak ciagnie do coli ??????
boze jaka mam chcice n kolke
najlepiej z lodem i cytryna
a tam tyle cukruu jest
baaardzo ciągnie!! Niezdrowa, ale podobno najlepsza na zgagę.. zawsze to jakieś wytłumaczenie jak sobie piję

Cytat:
(..)

Mary
skoro ty masz/miałaś radochę to Hania też na pewno będzie mieć
Stary 2011-02-21, 23:12   #3259
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Andziot, wyglądają jak dicho jakieś, ale w rzeczywistości są delikatniejsze, hrhrhrhr

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Siaśku, dawno temu kupiłam w Ikei Teraz patrzę na zdjęcia, to faktycznie oczo...bne się wydają
Skojarzyły mi się z zestawami do samodzielnego montażu dla małych elektroników
Szkoda, że jeszcze kolorków nie zmieniają bo wtedy dla dzieciaczka faktycznie byłyby interesujące.

It's not about anger
Stary 2011-02-21, 23:20   #3260
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Może się uda wykorzystać, bo na żywo robią wrażenie. Coś będzie trzeba wykombinować, żeby w okolicy łóżeczka powiesić

Kurde, gdzieście poszły? Może ja też się ulotnię spać...

vege!
Stary 2011-02-21, 23:22   #3261
Lolka1212
Zadomowienie

Dobarnoccckiii
Stary 2011-02-21, 23:27   #3262
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Buzi

vege!
Stary 2011-02-22, 06:47   #3263
Paulizia
Wtajemniczenie

Cierpie na bezsennosc od 5 rano Obudzilam sie i jest koniec!

Wczoraj mielismy gosci. Strasznie sie zle poczulam. Nie wiem czy to z przejedzenia czy cos, ale naprawde zrobilo mi sie slabo i musialam sie isc polozyc... teraz juz lepiej Na szczescie.

Co do pasow to ja proponuje by kazda z nas znalazla ksiazeczke serwisowa swojego auta i tam powinno byc wszystko napisane odnosnie zapinania pasow w ciazy.

I nie ma samochodow niezniszczalnych!

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
O nie Łojciek, czy Łojtek odpada!! Nie chce, żeby szydzili później z mojego dziecka, tak jak ty teraz Pauliza z kolegi Swoją drogą małpa z Ciebie
A tam zaraz malpa jemu to nie przeszkadza chcialam Ci napisac jeszcze jego nazwisko, ale nie bede tu na forum nazwiskami rzucac
A tak powaznie to bez presji kochana. Na spokojnie sie zastanowcie... mnostwo propozycji padlo. Tylko wybierac, a jesli nie to zostac przy Wojtku!

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Hej Dziewuszki, wlasnie wrocilismy z wizyty i jestem mega zadowolona, nasz ginek zadko kiedy az tyle czasu deykuje, a tu taka niespodziewajka, pokazal nam pyszczek Flawcia, siusiaka i wszystko inne Dzidzus juz jest obrocony glowka do dolu, siusiaka ma dosc duzego tak mowi doktor, mam nadzieje, ze w normieco do nereczek to kazal sie nie martwic, bo sie nie powiekszyly, siuskow tez nie ma w srodku, czyli sie oczyszczaja Wazymy prawie 1,2 kg
Moje badania w normie, tylko w moczu mam znowu leukocyty podwyzszone, wiec mam zrobic posiew i na nast. wizyte tego Coombsa, bo mamy z mezem konflik serologiczny.
Na bolace lydki dostalam zel do smarowania, no a ztakich troche nieprzyjemnych rzeczy (tylko mi sie tu nie smiejcie, bo ja myslalam, ze sie pod zieme zapadne...) to dostalam spray na...hemoroidy, bozesz ginek nawet w dupsko zaglada no cos takie zycie hehe dziwne, bo codziennie chodze do wc i nic mnie tam nie boli
No a jeszcze z rewelacyjnych nowinek to to, ze w szpitalu w ktorym mam rodzic w przyszlym miesiacu inauguruja nowy oddzial, jakis mega nowoczesny, wiec mam nadzieje ze usulga bedzie "zachodnia"
ogromnie sie ciesze, ze wszystko u Was dobrze wiecej takich pozytywnych informacji!!!!!
Co do ANTONIO to tez mi sie najbardziej podoba

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Ja już po wizycie i po małych zakupach. Dzidzia leży główką do dołu, ma 1139g, serduszko bije. Tylko pani doktor zobaczyła coś w nerce, już nie pamiętam jak to ona powiedziała, coś o kanalikach? Mówiła że może jak dzidzia się wysiusia to zniknie i kazała przyjść za tydzień. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, ale się boję.
Dostałam żelazo, mam brać dwa razy dziennie, godzinę przed posiłkiem. Mam nadzieję, że pomoże, na następną wizytę mam zrobić morfologię.
No i widzieliśmy płeć na własne oczy (TZ był ze mną). TZ nie będzie już mówił, że może jednak będzie syn
No i kupiłam sobie bluzkę, taka sobie, ale zawsze coś, bo już nie mam co na siebie włozyć.
A teraz ide was doczytać.
Wszystko bedzie dobrze! ciotki mocno kciuki zaciskaja i na nastepnej wizycie nie bedzie zadnych smian!!!

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Lolka to moj synus na jakiegos giganta wyglada w porownaniu do Twojego, no niby ja jestem miesiac do przodu, ale zeby az 400 g roznicy
Ja mam na 24 maja i moj ma kilogram. Wszystko kochana w normie

Cytat:
Paulizia - nigdy się nie spodziewałam, że mnie coś takiego jak oilatum uczuli... a jednak.... nawet oliwka J&J którą używałam nie raz.... po wyjściu z wanny czerwone, palące plamy, tak jak po oilatum, a przecież jest taki delikatny, może tylko mnie się skóra zrobiła taka dziwne w ciąży.
(...)
ja sie pochwalę PIERWSZYMI ZAKUPKAMI DLA SZYMUSIA!

miąłm nic nie kupować do zakónczenia remontu, ale TZ sie napalił i latał po sklepi jak wariat . za wszystko daliśmy 180zł - i prawie wszystko z wyprzedaży ... niezłe ceny.
a wieszak - TZ PO PROSTU MUSIAŁ go kupić .... jak ja nową torebkę po prostu MUSZĘ mieć , ale fajnie że latał z uśmiechem na twarzy i obraził się na mnie jak mu powiedziałam, że nie będziemy kupować małemu na 58 sweterka na zimę, bo nie założy - powiedział że odebrałam mu całą frajdę .
Czytalam ta ulotke Oliatum i w ciazy trzeba stosowac po konsultacji z lekarzem. Nie wiem czy to mialo jakis wplyw u Ciebie. Milasas SOFT czy tem zwykly? Ja kupilam ten zwykly... No nic, bede probowac... o J&J nie mowie, bo ta firma wyjatkowo i mnie uczula. Kiedys krem do cery wrazliwej, a ostatnio oliwka w zelu dla dzieci. Caly brzuch mialam w krostkach.

Zakupy sa cudowne szczegonie zestaw brazowy z misiem
Wieszak tez jest super!!!!

The_sania ,moj typ to Mikołaj... nie wiem czemu, ale Marcel to dla mnie malo meskie imie... chociaz mam kolege i to swietny facet, ale mimo wszystko nie podoba mi sie to imie...

Mary suuuuper wazki
Stary 2011-02-22, 08:41   #3264
atiz
Rozeznanie

Dobry!

Obudziłam się dziś o o 2 i nie spałam do ok. 4 masakra.
Przy okazji pokłóciłam się z mężem. w sumie to może i dobrze bo wszystko sobie wyrzuciliśmy i potem w bardzo miły sposób się pogodziliśmy

Kupiłam wczoraj materiał na pościel i na przybornik na łóżko, w sklepie mi się podobał ale jak wróciłam do domu to stwierdziłam że nie jest fajny i się popłakałam.
Co się do cholery ze mną dzieje?
Myślałam że takie humorki to mam już za sobą, a tu proszę....

Dziewczyny mówię Wam jak tak dalej pójdzie to chyba zwariuje, od soboty nie ma dnia lub nocy żebym nie płakała.

Idę się jakoś ogarnąć i spadam na USG, mam nadzieję że poprawi mi to humor, trzymajcie kciuki, bo przez te ostatnie dni same złe myśli chodzą mi po głowie.

Miłego dzionka.

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 08:43   #3265
caffelate05
Rozeznanie

witajcie mamusie
kilka z Was pisało, że dzieciaczki Wasze mniej kopią teraz a więcej się wypychają jakby z jednej strony brzucha
u mnie tak samo, mniej kopniaczków, więcej ciałka pod skórą i do tego czkawka i to tak nisko
poza tym zauważyłam, że mniej czuję ruchy, czasami dopiero jak przyłożę rekę to czuję jak Julek się przemieszcza
ja chcę znowu dużo kopniaczków byłam spokojniejsza wtedy

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 08:51   #3266
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki

Po dłużej nieobecności, ale w tle i tak Was czytałam.
Ciągle mam średni nastrój, więc nie ma co psuć humoru innym, a po drugie widze, że nikt się tutaj za mną i tak nie stęsknił.

Podobnie jak Siasiek sprowokował mnie do aktywności temat pasów bezpieczeństwa. Jak większość z Was jestez za
Jest mi pewnie łatwiej bo mam ten adapter do pasów i zapimnam go zawsze, jak wyjeżdżam poza moje małe miasteczko. Po nim "bujam" się z reguły tylko z normalnymi pasami. Ale zawsze zapięte.
Parę lat temu miałam wypadek, jechałam maluchem w ogóle bez pasów. Ocknęłam się z głową na kierownicy. Skończyło się tylko ( albo i aż ) na wstrząśnieniu mózgu.
Od tego czasu nie jechałam już więcej bez pasów. Nawet jeśli jadę tylko 300 m to i tak zapinam. To moja opinia na powyższy temat. Każdy ma swoje sumienie i rozum.

Idę dzisiaj do gina na wizytę, bo kończy mi się L4. Myślę jednak, że nie będzie mi robił USG, bo miałam ostatnio, a za niecałe 2 tygodnie mamy prenatalne, więc wtedy będzie długie badanie.

Fajne rzeczy kupujecie. My na razie mamy listę i ciągle czekamy, aż pracodawca TŻ zlituje się i prześle te 5 zaległych wypłat.
Ja mam wszystko w obserwowanych na allegro.

Miłego dnia dziewczyny.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 09:00   #3267
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

nie mogę za wami nadążyć
mdłości mi wczoraj o 3 godzinach mineły od wzięcia tego ***.... żelaza
dzisiaj sie czuje w miarę ale słaba jestem jak nie powiem co
a troche roboty mnie czeka. bo tż pojechał po drweno na opał i trzeba będzie pozamiatać w piwnicy trociny ze starego drewna i poukładać nowe. ja ukłądac nie bede ale zamiatanie pewnie mi sie dostanie
juz od 6 nie śpie

i chciałam powiedziec jedno! WYKOŃCZĄ MNIE MOJE PLECY! żadnaa pozycja nie jest wygodna. pozycja do spania rzecz jasna
Stary 2011-02-22, 09:06   #3268
zosiaaa
Zadomowienie

Witam.

the_sania dla mnie ładniej Mikołaj

lolka1212 u mnie jak dowiedziałam się że będzie chłopczyk to tez mówiłam o Nikodemie ale mój tż nie jest do końca przekonany co do tego imienia, i dlatego nadal nie mamy wybranego, ale mnie bardzo się podoba

gratuluję wczorajszych wizyt i za dzisiejsze

moniqac świetne ciuszki, twój mąż ma niezły gust , a ten wieszaczek powalił mnie na kolana

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 09:07   #3269
dorkabl
Zadomowienie

Hej dziewczynki
Współczuje nie wyspania :/
Grazin nie zazdroszczę sprzątania :/ Mi na szczęście odpuszczają takie prace w domku Mam luz hihih a próbowałaś pływać? Przynajmniej raz w tygodniu? Odkąd chodzę na aerobik to mniej mi plecy dokuczają. Na początku miałam ambicje żeby pływać 2 razy w tyg ale przy takim mrozie...

Siedzę właśnie z maseczką na twarzy...jeszcze 5 minut.
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 09:11   #3270
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

ja sie pochwalę PIERWSZYMI ZAKUPKAMI DLA SZYMUSIA!

miąłm nic nie kupować do zakónczenia remontu, ale TZ sie napalił i latał po sklepi jak wariat . za wszystko daliśmy 180zł - i prawie wszystko z wyprzedaży ... niezłe ceny.
a wieszak - TZ PO PROSTU MUSIAŁ go kupić .... jak ja nową torebkę po prostu MUSZĘ mieć , ale fajnie że latał z uśmiechem na twarzy i obraził się na mnie jak mu powiedziałam, że nie będziemy kupować małemu na 58 sweterka na zimę, bo nie założy - powiedział że odebrałam mu całą frajdę .
wieszaczek faktycznie uroczy i zakupki bardzo bardzo mi się podobaja!!
jak mogłaś Ty wstretna niedobra zła kobieto nie kupic sweterka zimowego na 58 hihi nie dziwie sie ze tż sie sfochował:P
Cytat:
bo ja dzisiaj tak bardzo nerwowo wszystko...nawet z rana talerze latały...
te ostatnie 2 sztuki talerzy?

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Hehe, no ja już pisałam, że ja jakieś humorki dostałam, normalnie jak w czasie PMS. W weekend to biedny TŻ bał się do mnie podejść bo normalnie wszystko na "nie" było Bunt "dwulatka" jak nic

O jaaa! Już 22 ... ale mi dziś dzień szybko zleciał, szok!
kurde a mój tż wczoraj mówi "jezu przeciez ty nie masz okresu czemu sie tak zachowujesz"
czyli dziewczynki jest wszystko w normie, jak przynajmniej trzy mamy takie objawy to znaczy ze jest to TYPOWE DLA TRZECIEGO TRYMESTRU:d haha
to żem przygadała;P

Cytat:
Właśnie jak pisałaś o napięciu to się śmiałam, że też tak mam ale dzisiaj przeszłam samą siebie, rzuciłam talerzem bo Tż mnie nie słuchał co chce na śniadanie...

ps. ja kiedys rzuciłam w tż plastikowym ociekaczem do naczyć w czasie kłótni bo mialam do wyboru to albo talerz;P wiec niech sie cieszy ze tylko plastik poleciał:P zresztą nawet nie dostał tylko obok przeleciało i wazonik stłukło ale do dziś słyszę wypominanie ze stosuje przemoc w rodzinie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości