|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
Monia cudne ciuszki Idziemy spać Pimpki Dobranoc Bąbel tak szaleje w brzuchu, że
|
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
marcel z preclem hehe
a mi sie bardziej marcel podoba
|
|
|
|
#3243 |
|
Wtajemniczenie
|
hihi 2:0 dla mnie na Mikołaja
![]() czekam na dalsze opinie, a tymczasem idę spać.... buziaki dobranocedit: 2:1
|
|
#3244 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
hehehJak dla mnie to Mikołaj |
|||
|
|
|
#3245 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A talerz przeżył bo spadł na dywan. Ale z kompletu zostały nam dwa duże I chyba jednorazówek zaczniemy używać jak one tak będą latać.Cytat:
No i zachcianki jak nie są realizowane to się nasilają także uważaj
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też coś dziś rozdrażniona chodziłam, jakby mnie osa w tyłek uwaliła
Ale nic nie ucierpiało. Miałam tylko ochotę okna pomyć, żeby nadmiaru energii sie pozbyć ![]() Kochane, nie ma się co stresować. Wiecie, że ile nas, tyle opinii. Butelki, wózki, łóżeczka, wanienki, kosmetyki, życie nam zweryfikuje, co potrzebne i co się sprawdza. Możemy tu ewentualnie zasugerować, a wiadomo, że każda ma swój rozum [chociaż ja mam zbudyniały porządnie ostatnio ]
|
|
|
|
#3247 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i buciczki))- smyk cała reszta ostatnie dni wyprzedaży .dziękuję mnie też .Cytat:
A nie chcesz rodzić w Tychach? moja koleżanka będzie tam miała najprawdopodobniej jutro cesarkę, chyba że ją przetrzyma bo termin ma na 4 marca. drugą już cesarke tam. Cytat:
. "nic nie robisz" a jak zrobi to "po co to robisz" powiem Ci, że ja patrzyłam bardziej co trza a TZ co mu sie podoba , ale cieszę się że nie rozczarował mnie ... bałam się jak to będzie - jak kupowaliśmy dla innych dzieciaczków to tez się interesował i powtarzał, że naszemu dzieciaczkowi by kupił to czy tamto - jak jeszcze nie byłam w ciąży - ale teraz.... nawet powiedział: "nie wiem co się ze mną stało" . pokazywał to kombinezon renifera, to kombinezon misia ittp - sam niektóre ciuszki wybrał i mówił: no weź, no weź - kiedys sie przyda " .Cytat:
ze smyka Kochana.a co do bóli i "niewygodności" to ja mam masakre - pamiętasz mój brzuch ciążowy? idzie od samych cycorów, więc mnie tak ciśnie że szok. Cytat:
a Zocha jest przeurocza i tyle .zlosnica22m - ja dla swojego świętego spokoju bym poszła prywatnie. a ja - co do pasów, zapinam ale czasem nie mogę i powiem Wam, że jak nie mam pasów to mam potwornego stracha. więc wolę zapinać. idę spać Kochane, od jutra jestem w domkuuuuuuuuuuuuuuu .
|
|||||
|
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
Ddaaiissyy, na koktajl to do mnie zapraszam!
Moniquac jest proszona o przyznanie się, gdzie kupiła pajacyk z misiami! ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Dobra, doczytałam! Jutro atakuję Smyka i nie wyjdę bez pajacyka z misiami! |
|
|
|
#3249 | ||
|
Zakorzenienie
|
miałam iść spać
![]() umyta już jestem Cytat:
Cytat:
![]() ciągle się zastanawiamy czy Zosia będzie umieć robić rurkę (bo to dziedziczne jest podobno)a co do imienia to mi chyba żadne
|
||
|
|
|
#3250 |
|
Zadomowienie
|
Ddaaiissyy od wczoraj nad wszystkimi imionami od nowa myślę.. mózg mi już paruje!!
A i jeszcze do Ciebie chciałam napisac kochana o wyraźnych ruchach dzidzi w brzuszku, tych co gołym okiem widać ![]() U mnie tak extra mocno, na prawdę wyraźnie widać od soboty.. a że my prawie łeb w łeb idziemy.. zwłaszcza, że piątek to nasz dzień (wiesz o co chodzi ) to wróżę Ci, że za pięć dni, góra sześć, będziesz podziwiać swój skaczący brzucholek ![]() Ja wpatruję się i wpatruję jak mój mały bryka i przestać uśmiechać się nie mogę!! TŻ też zachwycony i tak seee patrzy co tam synuś wyprawia heh |
|
|
|
#3251 |
|
Zadomowienie
|
No nic, ja też już zmykam do spanka, choć nie wiem, czy zasnę, bo drzemałam w dzień. Życzę wszystkim kolorowych snów i spokojnej nocy.
|
|
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny was tez tak ciagnie do coli ??????
boze jaka mam chcice n kolke najlepiej z lodem i cytryna a tam tyle cukruu jest
|
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
Moniquac, no mnie też się tak już zrobiło, że od biustu i uciska na maksa
Saniu, mnie się oba podobają ![]() Wiecie, ależ miałam dziś radochę! Bo zajrzałam do jednej szuflady i znalazłam zawiniątko... a w nim... moje ważki! Kiedyś wisiały w moim pokoju panieńskim, potem wzięłam je do nowego mieszkania, chwilę wisiały w sypialni, ale zdjęliśmy. Teraz może będą nad łóżeczkiem Hanki, albo gdzieś, żeby sobie patrzyła
|
|
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dobra, to teraz już idę na pewno dobranoc |
|
|
|
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3256 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tzn chodzi mi też o ten poród w wodzie, na stronce pisze, że można na Łubinowej a w szpitalu niby ciepłej wody brak i problemy robią z donoszeniem jej do wanny.Cytat:
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot, wyglądają jak dicho jakieś, ale w rzeczywistości są delikatniejsze, hrhrhrhr
![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Siaśku, dawno temu kupiłam w Ikei Teraz patrzę na zdjęcia, to faktycznie oczo...bne się wydają ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Wrzuciłam dwie foty, chyba w sobotę robione, albo w piątek. Brzuszydło! |
|
|
|
#3258 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mary skoro ty masz/miałaś radochę to Hania też na pewno będzie mieć ![]()
|
||
|
|
|
#3259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda, że jeszcze kolorków nie zmieniają bo wtedy dla dzieciaczka faktycznie byłyby interesujące.
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Może się uda wykorzystać, bo na żywo robią wrażenie. Coś będzie trzeba wykombinować, żeby w okolicy łóżeczka powiesić
![]() Kurde, gdzieście poszły? Może ja też się ulotnię spać...
|
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
Buzi
|
|
|
|
#3263 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cierpie na bezsennosc od 5 rano
Obudzilam sie i jest koniec!Wczoraj mielismy gosci. Strasznie sie zle poczulam. Nie wiem czy to z przejedzenia czy cos, ale naprawde zrobilo mi sie slabo i musialam sie isc polozyc... teraz juz lepiej Na szczescie.Co do pasow to ja proponuje by kazda z nas znalazla ksiazeczke serwisowa swojego auta i tam powinno byc wszystko napisane odnosnie zapinania pasow w ciazy. I nie ma samochodow niezniszczalnych! Cytat:
chcialam Ci napisac jeszcze jego nazwisko, ale nie bede tu na forum nazwiskami rzucac A tak powaznie to bez presji kochana. Na spokojnie sie zastanowcie... mnostwo propozycji padlo. Tylko wybierac, a jesli nie to zostac przy Wojtku! ![]() Cytat:
ogromnie sie ciesze, ze wszystko u Was dobrze wiecej takich pozytywnych informacji!!!!! Co do ANTONIO to tez mi sie najbardziej podoba Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zakupy sa cudowne Wieszak tez jest super!!!! ![]() The_sania ,moj typ to Mikołaj... nie wiem czemu, ale Marcel to dla mnie malo meskie imie... chociaz mam kolege i to swietny facet, ale mimo wszystko nie podoba mi sie to imie... Mary suuuuper wazki
|
|
#3264 |
|
Rozeznanie
|
Dobry!
Obudziłam się dziś o o 2 i nie spałam do ok. 4 masakra. Przy okazji pokłóciłam się z mężem. w sumie to może i dobrze bo wszystko sobie wyrzuciliśmy i potem w bardzo miły sposób się pogodziliśmy Kupiłam wczoraj materiał na pościel i na przybornik na łóżko, w sklepie mi się podobał ale jak wróciłam do domu to stwierdziłam że nie jest fajny i się popłakałam. Co się do cholery ze mną dzieje? Myślałam że takie humorki to mam już za sobą, a tu proszę.... Dziewczyny mówię Wam jak tak dalej pójdzie to chyba zwariuje, od soboty nie ma dnia lub nocy żebym nie płakała. Idę się jakoś ogarnąć i spadam na USG, mam nadzieję że poprawi mi to humor, trzymajcie kciuki, bo przez te ostatnie dni same złe myśli chodzą mi po głowie. Miłego dzionka.
|
#3265 |
|
Rozeznanie
|
witajcie mamusie
![]() kilka z Was pisało, że dzieciaczki Wasze mniej kopią teraz a więcej się wypychają jakby z jednej strony brzucha u mnie tak samo, mniej kopniaczków, więcej ciałka pod skórą i do tego czkawka i to tak niskopoza tym zauważyłam, że mniej czuję ruchy, czasami dopiero jak przyłożę rekę to czuję jak Julek się przemieszcza ja chcę znowu dużo kopniaczków byłam spokojniejsza wtedy
|
|
#3266 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
Po dłużej nieobecności, ale w tle i tak Was czytałam. Ciągle mam średni nastrój, więc nie ma co psuć humoru innym , a po drugie widze, że nikt się tutaj za mną i tak nie stęsknił.Podobnie jak Siasiek sprowokował mnie do aktywności temat pasów bezpieczeństwa. Jak większość z Was jestez za Jest mi pewnie łatwiej bo mam ten adapter do pasów i zapimnam go zawsze, jak wyjeżdżam poza moje małe miasteczko. Po nim "bujam" się z reguły tylko z normalnymi pasami. Ale zawsze zapięte.Parę lat temu miałam wypadek, jechałam maluchem w ogóle bez pasów. Ocknęłam się z głową na kierownicy. Skończyło się tylko ( albo i aż ) na wstrząśnieniu mózgu. Od tego czasu nie jechałam już więcej bez pasów. Nawet jeśli jadę tylko 300 m to i tak zapinam. To moja opinia na powyższy temat. Każdy ma swoje sumienie i rozum .Idę dzisiaj do gina na wizytę, bo kończy mi się L4. Myślę jednak, że nie będzie mi robił USG, bo miałam ostatnio, a za niecałe 2 tygodnie mamy prenatalne, więc wtedy będzie długie badanie. Fajne rzeczy kupujecie. My na razie mamy listę i ciągle czekamy, aż pracodawca TŻ zlituje się i prześle te 5 zaległych wypłat .Ja mam wszystko w obserwowanych na allegro. Miłego dnia dziewczyny. |
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
nie mogę za wami nadążyć
mdłości mi wczoraj o 3 godzinach mineły od wzięcia tego ***.... żelaza ![]() dzisiaj sie czuje w miarę ale słaba jestem jak nie powiem co ![]() a troche roboty mnie czeka. bo tż pojechał po drweno na opał i trzeba będzie pozamiatać w piwnicy trociny ze starego drewna i poukładać nowe. ja ukłądac nie bede ale zamiatanie pewnie mi sie dostanie juz od 6 nie śpie i chciałam powiedziec jedno! WYKOŃCZĄ MNIE MOJE PLECY! żadnaa pozycja nie jest wygodna. pozycja do spania rzecz jasna
|
#3268 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
the_sania dla mnie ładniej Mikołaj ![]() lolka1212 u mnie jak dowiedziałam się że będzie chłopczyk to tez mówiłam o Nikodemie ale mój tż nie jest do końca przekonany co do tego imienia, i dlatego nadal nie mamy wybranego, ale mnie bardzo się podoba gratuluję wczorajszych wizyt i za dzisiejsze moniqac świetne ciuszki, twój mąż ma niezły gust , a ten wieszaczek powalił mnie na kolana
|
#3269 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Współczuje nie wyspania :/ Grazin nie zazdroszczę sprzątania :/ Mi na szczęście odpuszczają takie prace w domku Mam luz hihih a próbowałaś pływać? Przynajmniej raz w tygodniu? Odkąd chodzę na aerobik to mniej mi plecy dokuczają. Na początku miałam ambicje żeby pływać 2 razy w tyg ale przy takim mrozie...Siedzę właśnie z maseczką na twarzy...jeszcze 5 minut. |
|
|
|
#3270 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zakupki bardzo bardzo mi się podobaja!! jak mogłaś Ty wstretna niedobra zła kobieto nie kupic sweterka zimowego na 58 hihi nie dziwie sie ze tż sie sfochował:PCytat:
![]() Cytat:
czyli dziewczynki jest wszystko w normie, jak przynajmniej trzy mamy takie objawy to znaczy ze jest to TYPOWE DLA TRZECIEGO TRYMESTRU:d haha to żem przygadała;P Cytat:
![]() ps. ja kiedys rzuciłam w tż plastikowym ociekaczem do naczyć w czasie kłótni bo mialam do wyboru to albo talerz;P wiec niech sie cieszy ze tylko plastik poleciał:P zresztą nawet nie dostał tylko obok przeleciało i wazonik stłukło ale do dziś słyszę wypominanie ze stosuje przemoc w rodzinie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

Dobranoc

heheh

Obudzilam sie i jest koniec!
Swoją drogą małpa z Ciebie
ogromnie sie ciesze, ze wszystko u Was dobrze 
.
za dzisiejsze