|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas też jeszcze niedawno były cyrki ze spaniem. Jak widziała, że zbliżamy się do łóżeczka to był niesamowity lament. Idę zrobić sobie peeling, może jakąś maseczkę i wydepilować co nieco ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Podniosłaś mnie na duchu Morska, dziękuje raz jeszcze
![]() Nie szaleje, poczekam na jeszcze jedno ogólne i posiew. Właśnie musiałam ją przebrać ![]() Zośka fajna a i mama się załapała na ujęcie. Gorgulkowa Zu też rozczulająca ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Zakorzenienie
|
ale modelka - w takim pędzie przechadza się w nowych rurkach, ze aż aparat ostrości nie zdąża złapać
![]() mamusia też niczego sobie modelka ![]()
![]() |
#4474 |
Zakorzenienie
|
a coś tu mi sis podesłała:
Dlaczego wysoki poziom ciał ketonowych jest niebezpieczny? Pierwszym objawem podwyższonego poziomu ciał ketonowych jest wzmożone pragnienie i oddawanie moczu, ponieważ organizm próbuje wydalić nadmiar ciał ketonowych, a konkretnie jednego z nich - acetonu, w moczu lub w wydychanym powietrzu... ![]() Tylko 5 to właściwie nie jest aż wysoki poziom.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |
Zakorzenienie
|
to witaj wśród "żywych"
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ----------------------- Dziewczyny dodałam Was ![]() Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-02-21 o 20:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Wtajemniczenie
|
Czeeee
![]() Głowa mi pęka od kompa ![]() coś tam poczytałam, ale niewiele ![]() Wojtusia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gorgulku ![]() ![]() Angy Zosia miodzio ![]() ![]() Morska ale masz wiedzę ![]() Kat nie znam się na tych wynikach, ale ![]() Padam na ryjek ![]() ![]() ![]() Od jutra będę pracować po kilka godzin popołudniami więc może uda mi się odgruzować mieszkanie ![]() Amelka dzisiaj była z moją ciocią, wybawiły się że hej. Mała była bardzo zadowolona ![]()
#4477 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że wyniki będą ok ![]() Cytat:
![]() Idę w końcu pod prysznic bo się zaczytałam. Może jeszcze wrócę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Zakorzenienie
|
czesc wieczornie
wpadlam na chwile, wiec szybciutko angy fajna Twoja Zosia ![]() ![]() Odnośnie cery/pielęgnacji, napisz moze tak jak p4w opisywała swoja pielęgnacje, moze napisz co jak i czym ty robisz, moze znajdziemy jakiegoś winowajcę. co więcej Karola pochwale sie co kupiłam jak mi przyślą ![]() p4w byłam dzisiaj u dentystki, robiła mi przegląd, zaglądała kamerką, zrobiła rentgen zębów. i mam pytanko: samo usuwanie kamienia 100 zł a pakiet: usuwanie kamienia + polerowanie zębów + posmarowanie ich jakims tam preparatem (po co to nie pamietam)= 180 zł Co sie bardziej opłaca? potrzebne to to polerowanie? dodam ze próchnicy u mnie brak ![]() a jedna ósemka rośnie mi nie w górę tylko w bok, dosłownie poziomo w siódemkę wali. Na rentgenie dopiero widać to było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hehehe ![]() Fajnie, że masz z kim Małą zostawić a nie obcą nianią. Idę idę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Zakorzenienie
|
Unholy gratuluje @
![]() ![]() Morska- chylę czoła na Twoją wiedzą, miło ze pomagasz Kasi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Ola-Unhola
|
Dziewczyny, sama nie wiem jak z tym złobkiem.
Antolek był dzisiaj od 9-12. Śniadanie zjadł w domu. Niby ok, bo nie płakał, coś podobno mało pojęczał, ale na słowa Mama zaraz przyjdzie się uspokajał. Podobno zjadl pół rosołu (choć nie było w planie), tulił się i w ogóle jest super ![]() Rozpłakał się na całego, jak zobaczył mnie (jak po niego przyszlam o 12), żalił się aż do domu dziadków. NO właśnie nie wiem, bo Panie 100% zaufania we mnie nie wzbudzily. Zaczęłam czytać jakieś odgrzebane opinie i ludzie piszą np, że panie krzyczą i że nocnik z siuśkami stał na środku. Dzisiaj jak wróciłam po A śmierdziało strasznie kupą wszędzie ![]() nie wiem, nie wiem, nic nie wiem. Czuję się jak wyrodna matka, która oddała dziecko złym ![]() Idę się z tym przespać, zobaczymy jak jutro będzie. Jutro ma zaliczyć cały obiad i drzemke (Panie namawiają, a ja się zastanawiam czy nie chodzi o kase ![]() Aaaa, no i z tego wszystkiego zapomniałam napisać przede wszystkim, ze dziękuję Wam mocno za kciuki ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2011-02-21 o 20:39 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4482 |
Zakorzenienie
|
Zbieram się do spanka
![]() Jutro u mnie znowu akcja sprzątanie ![]() Dobrze, że obiad mam gotowy, tylko ziemniaczki doskrobię ![]() kolorowych snów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Zakorzenienie
|
Gorgulku racja, nie czytam już.Już sobię idę
![]() do jutra
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I dobrze, że nic poważniejszego się nie stało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kochana jesteś ![]() ![]() Unholy-no w końcu, jakaś sprawiedliwość musi być ![]() Morska-szapoba ![]()
![]() |
#4485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ja się cieszę, że nie musiałam Przemka nigdzie oddawać ![]() ale do przedszkola pójdzie ![]() ![]() Trzymam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Zakorzenienie
|
Olu...tak z boku to ci powiem że jak L kupę walnie to czuć na całą chatę
![]() A tam jak kilka dzieci i każdy w innym czasie to woń się pewnie unosi Ja też bym się pewnie rozpłakała jakbym była tak związana z mamusią i by mnie zostawiła na jakiś czas.To chyba zdrowa reakcja. A krzyk...hmmm ja stosuje podniesiony głos, bywa że krzyk jak niespełna 2kg kotkę dusi w pasie etc... Ale nie każdy może sobie życzyć...tymbardziej jak obcy krzyczy na dziecko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najwazniejsze ze nikomu nic sie nie stalo ![]() wow toz to jak narodzic sie na nowo ![]() bombowa jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no cos ty ![]() kupilam na probe rozswietlacz essence i dupa ![]() ![]()
![]() |
#4488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam jeszcze napisać, że zużyłam kiedyś chyba z trzy butelki EL Double Wear. To cięższy kaliber, ale ja takie lubię ![]() ![]()
![]() |
#4489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak wiesz mam przebarwienia(juz nie takie widoczne -mikro pomaga ![]() aa juz wiem jaki kolor mialam fresco ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- dobranoc ![]()
![]() |
#4490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() posmarowanie preparatem to zapewne fluoryzacja, bo zęby czasem po skalinku są nadwrażliwe, a poza tym po lakierze są takie śliskie i to daje przyjemne uczucie czystych zębów ![]() to taki gadżet dla polepszenia samopoczucia moim zdaniem, ale jak masz jakieś szyjki poodsłaniane i nadwrażliwe to polecam, a jak nie to można sobie darować ![]() jeśli chodzi o podkład DW EL to miałam go kiedyś - taki gęsty był, ze nie mogłam go rozsmarować na twarzy , a jak już rozsmarowałam to widziałam go z kilometra ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaki ty polecasz podklad?
![]() |
#4492 | |||||
Zadomowienie
|
Ty wiesz, że Zosia naprawdę jak rasowa modelka wystąpiła?
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 1. Oczywiście, że jest niebezpieczny - np. dla cukrzyków, u których kontrola ciał ketonowych musi się odbyć co miesiąc - oni to kontrolują w domu za pomocą jakichś pasków z apteki, nie pamiętam nazwy ani nie znam się na tym, jak się uprzesz to pewnie możesz sobie kupić i badać ![]() 2. Te podkreślone objawy to są objawy ciężkiej cukrzycowej kwasicy ketonowej, a nie śladowych ilości ![]() Na potwierdzenie TU masz objawy łagodnej i ciężkiej kwasicy. Przy której jest wielomocz i wzmożone pragnienie? ![]() No i w ogóle o czym mowa - to są problemy cukrzyków, a zanim z siostrą ją zdiagnozujecie należałoby i tak wykonać szereg badań ![]() Pisałam Ci, że ja też raz miałam śladowe ketony nie wiadomo skąd i nigdy więcej nie wróciły - to się zdarza ![]() A to 5 mg/dl to tak jak piszesz śladowa ilość ![]() Będziemy się martwić jak wyjdą w drugim (tfu, tfu) ![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
Kurde, oby jutro było lepiej ![]()
![]() |
#4493 |
Zakorzenienie
|
Mayaszko, dobrze, ze nic sie nie stalo
![]() Unholy ![]() ![]() U nas jak u Katarzynki, kooopa smierdzi w calym domu ![]() Trzymam kciuki za jutro i koniecznie napisz jak bylo ![]() Morska, pewnie glodna bylas, gdy oddawalas ten mocz ![]() Katarzynko, ja bym sie specjalnie nie matwila. Zwroc uwage na diete i powtorz za kilka dni badanie. Mam nadzieje, ze Laurka sika, bo jest przeziebiona i nic wiecej sie nie dzieje. A Skierka gdzie?
![]() |
#4494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() DW to bardzo dobry podkład, więc jak Ci odpowiada to bierz
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiecie co? Mam teraz też ten Clinique Say True i on ma bardzo niewygodne dozowanie, po prostu jest to odkręcana buteleczka. Wcześniej jak miałam to mogłam go zwyczajnie wylać na dłoń, a teraz mogę go przechylić jak bitą śmietanę i nic się nie wylewa ![]() ![]() Reasumując-może trafiłaś na jakiś felerny...? Cytat:
Ten Clarins naprawdę mi przypasił i jak się okaże, że to on mnie zapchał to będę mocno niepocieszona ![]() ![]() Czeko mały edit: puderek jest leciutko złotawy ![]() Dzień dobry ![]() Zosia spała dzisiaj super, więc mamusia też ![]() Mam kolejne pytanie pt.: Kuchnia ![]() Ma któraś w swoich szafkach system cichego domykania BLUM? Bo wczoraj dostaliśmy wycenę mebli z dopiskiem, że za Bluma dopłata 120 zł/szt (w standardzie też jest ten system, tylko innej firmy). Mamy 8 szuflad, więc... ![]() I zastanawiam się, czy warto. Chociaż pewnie i tak nikt nie będzie miał porównania... ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- ![]() ![]() Zapomniałam-Unholy może to tylko takie wrażenie odniosłaś, że Ci się nie podoba w tym żlobku, bo jesteś wewnętrznie nieprzekonana do samego zamiaru zostawiania tam Antosia? ![]() Na pewno to trudny moment dla Was obojga, ale myślę, że Antoś przystosuje się szybciej niż myślisz ![]()
![]() |
#4496 | ||
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a jednak ![]()
![]() |
#4497 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Przeanalizowałam dietę, węglowodany występuję w naszej diecie, ale może za mało ![]() A teraz obiecana bomba z wczoraj jestem w ciąży...
||
![]() ![]() |
![]() |
#4498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No troszkę jest, bardziej w opakowaniu niż na buźce, ale jedak troszkę jest ![]() Tak sobie pomyślałam jeszcze to jedna firma, zmienili opakowanie, że niby to nowość, cena do góry i siup!-interes się kręci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GRATULUJĘ.
![]() |
#4499 |
BAN stały
|
Kasiu GRATULUJE
![]() ![]() i zazdroszczę ![]() Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2011-02-22 o 07:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Zakorzenienie
|
dziękuje
Strach jest, ale kiedyś musiałam wam napisać i zacząć mówić głośno.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.