|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
agus87 ja to predzej w wariatkowie wyladuje niz na porodowce
![]() JanuszAgnieszka to bede sobie mierzyc codziennie, no u lekarza to waze zawsze 2-3 wiecej i zawsze to b.przezywam
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
![]() ja mialam czasem 140 na 95 i gin sie wtedy smial., Pani do mnie przybiegla?? |
|
|
|
|
#3303 |
|
Rozeznanie
|
Najlepiej jeśli zaczęłabyś regularnie mierzyć. Mój gin należy do tych bardziej lightowych, a mierzenie zalecił bezwzględnie, pomimo tego, że zazwyczaj mam niskie 90/60 i mniej. Dla ciężarnych niebezpieczne jest ponad 140 ( jeśli dobrze pamiętam). Nie trzeba być na czczo, on kazał rano i wieczorem.
|
|
|
|
#3304 |
|
Rozeznanie
|
Ciekawe co u eweski? Już chyba kilka dni jej nie ma, czy mi się wydaje? Zawsze wpadała chociaż na chwilę, nawet jak miała dużo zajęć. No chyba, że przy remoncie mąż internet odciął
|
|
|
|
#3305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja powiedzialam, ze kontroluje wage sama o tej samej porze przed sniadaniem i po kibelku wiec to nie jest miarodajne, tym bardizej, ze moja waga w ciagu dnia zmienia sie nawet o 4 kg
|
|
#3306 |
|
Zadomowienie
|
principessina no mnie tez ten bodziak wydawał się większy ale w porównaniu np z 5-10-15 to jest tylko min różnica, każda firma chyba ma inna rozmiarówkę, to ty pewnie tam już zupełnie masz inne te rozmiarki.
A co do hemoroidów to sie nie przejmuj bo pewnie z połowa ciężarnych ma ten problem, dobrze ze Ci coś już na to dał ![]() agus87 no ja właśnie nie chciałam niebieskiego bo już większość mam rzeczy niebieskich, ale pewnie teraz jak uprę się na zielony to poleci cały czas zielony, muszę się przestawić na kremowy ![]() to za bronke na jutrzejszej wizycie
|
#3307 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamuśki
A ja nawet się wyspałam wstałam o 6.30 z Małżem i położyłam się i wstałam o 9.40 ![]() Princi cudny Flawcio A co do ciśnienia to też czasem jak mi skoczy to mam 140/90 ![]() Jak dobrze, że luty się już kończy!!!!! W końcu bedą jakieś nowe programy i seriale... Ja najczęściej oglądam TVN więc cieszy mnie nawet You can dance, x factor i usta usta ![]() Usta Usta nawet małżu lubi a ja uwielbiam Mecweldowskiego
|
|
#3308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, u niej chyba poprostu z emocji podnosi mi sie cisnienie
|
|
#3309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ostatnio uswiadamialam recepcjonistke, ze mierze w domu cisnienie i wage bo tutaj cisnienie bardzo mi skacze, ale nie dala sie przekonac no i wyszlo co wyszlo lekarka pozniej pyta - co to za cisnienie? takie wysokie?
|
|
#3310 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
, od 9.00 budzą mnie ch***ne telefony - składaliśmy wczoraj wniosek o kredyt i przechodzę taką weryfikcje że szok, jak nie oddział to centrala - nie zdziwię się jak zadzwonią do mojej firmy potwierdzić czy naprawdę istnieje nie miałam czegoś takiego wcześniej, a chcemy "tylko" 30tyś .... a tu takie pytania .daisy - Kochana, nie bijaj ... nie wiedziałam, że tyle zejdzie w pracy, ale teraz za to mam luz . kupiliśmy większośc w smyku, a wieszak 5-10-15 i oczywiście WIESZAK MA WISIEĆ NA KLAMCE DO POKOJU MAŁEGO żeby każdy wiedział, że to jego pokój .... ... jakby się wszyscy nie domyślili tego po meblach czy naklejkach na ścianie które tam będą, ale ok. za tą radość którą wczoraj u niego widziałam zgodzę się na wszystko .saniuś - tak... odpoczywam a co do imienia, szczerze podobają mi się oba (obydwa? o matko...) ale chyba bardziej mikołaj, chociaż baaaaardzo popularne u mnie.Aliczka dziękuje .Cytat:
kiwi i piję soki, dostępne w auchan - bez konswerwantów, "świeżo wyciskane", drogie, ale póki co nie mam mdłości.Cytat:
wieszak rzecz jasna . dzięujeCytat:
zesikałam się ![]() ja rzuciłam kilka dni temu talerzem w drugi talerz (nie TZta) - już oczywiście nie pamiętam o co chodziło ale niestety talerzyk się stłukł, teraz muszę znaleźć coś innego do rzucania .a sweterek - cóż, wstrętna jestem - to prawda .Cytat:
mogę Ci Kochanie kupić, to znaczy Haniusii jak nie znajdziesz u siebie bo to uniwersalne i Ci wyślę.a ważki sa strasznie klimatyczne - rewelka! Kochana! ten pajacyk w misie był w komplecie z tym body beżowym i spodniami zakończone misiami i kosztowały całe 40zł . szukaj kompletu - na wyprzedaży.Siaisek - dokładnie, dopytam o wszystko - tym bardziej, że ja też myślę o ty w wodzie. ale jak to nie ma ciepłej wody? wcale? hm. dziwne.Paulizia - ja mam zwykłe oilatum - też czytałam żeby skontaktować się z lekarzem, ale farmaceutka powiedział, że spokojnie można. Cytat:
a ciuszki ze smyka .atiz nie poddawaj się takim kiepskim nastrojom - pamiętaj o maleństwu!Cytat:
.Cytat:
.jak to może braknąć miejsca?!!!!!!!!!!!!! :eeeeek?: chyba bym pobiła mojego lekarza jakby mnie tam nie przyjeli .Cytat:
ale rzeczywiście nie łatwo pzestawić się na nic nie robienie z robienie za dużo w pracy .koło 17.00 .anulinka - jak to nikt nie zauważył? brak kuleczek jest bardzo zauważalny - mówię o avatarku oczywiście .musze iść do sklepu, a mi się nie chce nawet ubierać jeszcze. ych. |
||||||||
|
|
|
#3311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mam duzo zielonych ![]() Cytat:
co do cisnienia slabo mi sie zrobilo i duszno, serducho zaczelo walic i co??????? 143/92 i puls 110 o 1o rano ![]() ![]() wygonili mnie lezec |
||
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
Monia do firmy na pewno bank zadzwoni zweryfikowac
możesz być pewna u nas w firmie sa takie procedury, że jak firma jest mała albo nie zaufana w naszym skoku to do firmy klienta przyjeżdża taka zewnętrzna firma weryfikująca i sprawdza delikwenta czy ma opłacane zusy podatki cuda na kiju. i nawet przy kredycie na 5 tys cóz kolejny argument zeby juz do tej roboty nie wracać.Monia co do rzucania przedmiotami to polecam plastikowe ociekacze tylko trzeba sobie je wyczuć bo są lekkie i je znosi:P ale dobrą siłe odrzutu wprosproporcionalną do nakładu naszych nerwów mają latają jak frizbi hahah
|
#3313 |
|
Rozeznanie
|
Z tego, co mówiła pani w recepcji, to my już raczej mamy gwarancję miejsca, bo mamy tam całą ciąże prowadzoną. I podobno już mają jakiś system wypracowany, że jak przyjedzie taka stała pacjentka i nie ma miejsca, to coś tak kombinują, że się znajduje. Natomiast im ktoś ma u nich mniej wizyt, tym mniejsza szansa, bo szpital jest coraz bardziej popularny i w konsekwencji bardziej oblegany.
|
|
|
|
#3314 |
|
Zadomowienie
|
Witam, z rana w sloneczny poranek i -18 za oknem, brrr...
juz mam po sprzatane, ugotowane, i w banku bylam. A wy piszecie jak oszalale. Dzia wizyte chyba ma atiz, a wiec kciuki sa ![]() No i faktycznie eweski jakos ze dwa dni to napewno nie ma??? Oby jeszcze na porodowce nie lezala. Wogole kilka dziewcyzn nam przepadlo, alicja, asiak, a pamietam jak trafilam na watek na samym poczatku bylo nas tak malutko.
|
#3315 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Doby babeczki!
Nadrabiam Was od 8 z przerwami na różne domowe obowiązki Od razu zapytam bo mi później wyleci, czy Wy albo TŻ'ci macie jakieś ubezpieczenie na życie? Zaczęłam o tym myśleć ze względu na Iguśkę ale nie orientuję się kompletnie co warto wybrać, może macie jakieś doświadczenia? Mikołajek Heheh, a mój szanowny TŻ twierdził, że Iga kojarzy mu się z gwoździem! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Mam taką ochotę odwiedzić SMYKa i 5-10-15 ale nie chcę wychodzić na ten mróz, w dodatku z rozpiętą kurtką, chyba kolejny dzień spędzę zbijając bąki ![]() Może się zabiorę za prasowanie ciuszków Maluszki
|
|
#3316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Nareszcie mam chwilę, żeby Was poczytać i odpisać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na karcie ciąży mam wpisane grupy krwi mojej i tż. I mam mieć ze sobą potwierdzenie grup krwi do porodu (wpięte w kartę ciąży) Ale przy pierwszym dziecku ryzyko jest prawie zerowe. the_sania Lepiej Mikołaj... Marcel kojarzy mi się z busami Siasiek Mojego tatę prawie zabiła poduszka powietrzna, więc ja też nie jestem przekonana co do ich "bezpieczeństwa" A jeszcze do niezapinania pasów mogę dodać, że u mojego taty w pracy jest symulator i przy 20 na godzinę zderzenie bez pasów jest mało przyjemne... A co dopiero przy większej prędkości... ![]() agus Mnie czasem ciągnie i wtedy sobie pozwalam na szklankę coli Staram się jej nie pić za dużo tylko.Mango08 Poszło, poszło, aczkolwiek trochę zajęło ![]() Agnieszka.M Eweska kilka dni temu napisała na fb (z komórki), że nie ma neta, więc myślę, że dlatego jej nie ma ![]() Wszystkie zakupy super Ja zamówiłam kolejne rzeczy na allegro, zdecydowaliśmy z tż kupić wszystko teraz, bo wszystko drożeje, a kasę na to mamy z oszczędności Tak więc: frida, pieluchy tetrowe i flanelowe, becik, drugi komplet pościeli, koszulka ze szlafrokiem, torba - zamówione ![]() A dziś jedziemy jeszcze po wanienkę i potem zostaje może z 10 rzeczy do kupienia Załączam zdjęcia pokoju, ale kolory nie wyszły najlepiej... Ten cynamon jest ciemniejszy niż na zdjęciu No i nadal parę rzeczy jest naskładowane, ale to dlatego, że jeszcze będziemy robić pawlacz i półki w łazience, więc część rzeczy leży na wierzchu.
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-02-22 o 10:53 |
||
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka, o jak sie ciesze, ze juz widzisz ruszający brzusio ! Ja już tracę nadzieje.. czasem to sie tak wpatruję, ze az mi sie w głowie kręci
i ni hu hu ni ma nic Moze chłopaczki zywiej się ruszają aniżeli dziewuszki albo moze po prostu gabrycha taka leniwa po mamusi ciesze sie, ze Ty juz mozesz nacieszyc oczka tym neisamowitym widokiem dziekuje ![]() ![]() chetnie bym skorzystała :-D Trzymam kciuki za upolowanie misiów ![]() Monia, dziś juz siedz na dupce jak Pan Bóg przykazał ! Kto to widział cały dzionek w pracy spedzac nu nu.. jak mawia Zosienka Princi - Flawcio ![]() A cisnienie 130/90 to w normie, dopiero o ile się orientuje powyzej 140/90 to nadciśnienie. Ja cały czas mam tez takie jak Ty, badz w okolicy. Taki widac nasz urok. W zyciu nie miałam np 100/60 i pewnie mieć nie będę. Nie martw sie, jedni sa wysokociśnieniowcy inni nisko a co do zaparc miałam orkoooopne przed ciąza.. byłam w wc srednio raz na 5-7 dni. Od momentu ciązy jest idealnie, czasem nawet co dzień odwiedzam wujka czesia
|
#3318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, a usta usta mam nadzieję że puszcza o przyzwoitej porze a nie o 22.30 jak teraz te powtórki, bo nie wysiedzę
|
|
#3319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do kredytu - to chyba uprzedzą HRy że będą dzwonić , a moja firma zatrudnia ponad 13tyś pracowników, jest największą i liderem w swojej branży, więc raczej jest znana ale niech mnie weryfikują, a co tam.a własnie - "żebyś nie wypadła z rytmu " powiedz mi proszę dwie rzeczy:1. musiałam określic cel kredytu gotówkowego - czyli cel: mieszkaniowy - ale panie zapewniały że nie będę musiała przedstawiać faktur - czy tak jest? czy to każdy bank indywidualnie ustala? bo rozumiem, że przy hipotecznym lub stricte mieszkaniowym są potrzebne udokumentowane wydatki, ale nie wiem jak to jest przy gotówkowym z określonym celem: mieszkaniowy. 2. co to oznacza - grupowe ubezpieczenie kredytobiorców - w regulaminie jest napisane, że oprócz posiadania i utrzymania konta bankowego przez cały okres spłaty, musze właśnie przystąpić do takiego ubezpieczenia - to jest to "ubezp kredytu" czy coś innego - nie dopytałam i nie wiem ile to będzie kosztowało .
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-02-22 o 10:59 |
|
|
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ten pierwszy komplet poscieli to jaki masz????????? |
|
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, jeszcze zdjęcia
Zbudynienie.... P.S. Tż mi się wkradł w kadr ![]() agus Wrzucałam wczoraj zdjęcie. Taki z żyrafkami. Drugi kupuję taki sam, tylko żeby był na zmianę
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-02-22 o 10:58 |
|
|
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mam zbudynienie, oczne widze widze, fajniutka )
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-02-22 o 11:03 |
|
|
|
|
#3323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Natomiast, gdyby się wypowiedziały osoby mające indywidualne ubezpieczenie, to też jestem zainteresowana, ponieważ mój mąż nie ma żadnego ubezpieczenia na życie, a u niego w pracy nie ma opcji ubezpieczenia grupowego. Wiem, że jak dzwonił do kilku ubezpieczalni w październiku, ale wtedy pytał głównie ile by dostał za urodzenie dziecka, to albo w indywidualnym nie było takiej opcji, albo trzeba było mieć 9 miesięcy ciągłości ubezpieczenia. I w sumie cała akcja skończyła się na paru telefonach i nadal jest nieubezpieczony, co mnie bardzo denerwuje. |
|
|
|
|
#3324 |
|
Moderatoreska
|
czesc mamuśki.U mnie wszystko ok. Jeszcze na porodowce nie jes+em.Od piątku mam awarie netu dopiero w czwartek przyjdzie gosciu z UPC.Dzis mam wizyte u lekarza ciekawe jak tam moi chłopcy sie maja. Pozdrawiam.
|
|
|
|
#3325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
****Moniu jak pani powiedziała ze nie beda chcieli faktur to na pewno tak będzie bo gdyby były wymagane to by was o tym poinformowali ze macie zbierac a potem przedstawić. myśle ze takie coś obowiązuje tylko przy hipotecznych. u nas tez niektore pożyczki nazywają się "na cele mieszkaniowe" ale przecież np. kupienie nowego ociekacza do naczyń jest celem mieszkaniowym prawda?:P a co do ubezpieczenia to jest to po prostu kredyt ubezpieczony. jak bedziesz podpisywac umowe to poproś o OWU (ogolne warunki ubezpieczenia) tak bedzie pisac co ubezpieczenie obejmuje. zazwyczaj jest to ubezpieczenie na wypadek śmierci, zdaza się bardzo czesto na wypadek poważnego zachorowania, uszczerbku na zdrowiu czy utraty pracy. w takich wypadkach przez określony w umowie okres jest sie zwolnionym z płacenia kredytu i płaci go ubezpieczyciel. (przynajmniej tak powinno byc w praktyce, ale walka z ubezpieczalnia to zazwyczaj kopanie sie z koniem). kosz ubezpieczenia moze byc na prawde różny. zalezy od kwoty kredytu okresu kredytowania od tego co obejmuje od waszego wieku płci itd myśle ze nie mniej jak 2000 takie ubezpieczenie bedzie kosztować.jest mozliwość zrezygowanoia z ubezPieczenia. ale doradcy wciskaja ubezpieczenie bo maja za to lepiej płacone. a klientów strasza ze jak odstąpią od ubezpieczenia to kredyt bedzie droższy. zaytaj o to monia... a tak na prawde z tymi ubezpieczeniami jest tak, ze mąż kolezanki wziął kredyt na samochód i po 2 latach zmarł na raka. kreydt był ubezpieczony ale oczywiscie nie dostała zwrotu bo chorób przewlekłych nie obejmuje. tak jak zawału czy samobójstwa. czyli generwalizując ubezpieczenie to wyłudzenie pieniedzy od biednego klienta ktory mysłi ze bank jest tak dobry że chce tak fajnie dla klienta i wrecz klient na tym zyskuje a tak na prawde ciągnie od niego kase mimo ze klient juz zapłacił odsetki i prowizje... Monia jakby co słuze pomoca *** koniec o kredycie****
|
|
#3326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
aha MOria
co do ubezpiecznia. to moj tż ma takie dodatkowe w pracy ale nie wiem z jakiej ubezpieczalni łaci cos 58zł i za urodzenie dziecka dostane 2000zł. a jakby opłacał skłądki też za mnie to byśmy dostali 4000zł
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Grazin mój kochany jest ubezpieczony i tez płaci 58/m i dostanie tysiaka jak sie dzidzia urodzi Co do pomysłu na dyżurne dziewczyny to ja jestem za Tylko czy to juz? Moze jeszcze nie będziemy rodzić |
|
|
|
|
#3330 |
|
Zadomowienie
|
Grazin - dziękuje Kochana - uwielbiam to forum, tylu różnych specjalistów
co do faktur - najwyżej zapkuie milion plastikowych ociekaczy .agus - ja pijam cole, niestety... ale cóż zrobić jak się chce eweska za dzisiaj! pisz chociaż smsy jak nie masz netu - my tu żyjemy wiesz jak - życiem nasz wszystkich i naszych bąbelków .ide się ubrać i do sklepu bo nie będzie obiadu... yhc - zajrze później. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

a ja powiedzialam, ze kontroluje wage sama o tej samej porze przed sniadaniem i po kibelku
za bronke na jutrzejszej wizycie
wstałam o 6.30 z Małżem i położyłam się i wstałam o 9.40 

nie miałam czegoś takiego wcześniej, a chcemy "tylko" 30tyś .... a tu takie pytania
.
.
zesikałam się 

i ni hu hu