![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Moja ulubiona sałatka.
chciałabym podzielić się z wami przepisem na moją ulubioną sałatke
![]() składniki: kapusta pekińska 2 puszki kukurydzy 1 puszka fasolki czerwonej pół kg szynki 4 pomidory 5 jajek 2 cebule majonez sół i pieprz do smaku wykonanie kapuste bez tej środkowej najgrubszej częsci, pomidory i szynke kroimy w kostke, czebulke bardzo drobno w kosteczke, dodajemy odsączona kukurydze i fasolke, jajka ścieramy na najgrubszym tarku dodajemy sól i pieprz i majonezik(według uznania) życzę smacznego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: moja ulubiona sałatka
ooo ja tez taka robie podobna tylko, ze BEZ SZYNKI
![]() ![]() pycha ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
tez mam podobny przepis tylko u mnie modyfikacja zamiast cebulki to cybuchy bo po cebulce jestem chora
![]()
Nie trzeba umieć tylko kochać trzeba również umieć okazac MIŁOŚĆ ..::wszystko jest możliwe niemożliwe wymaga poprostu wiecej czasu::.. Moje pracki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...26#post5396626 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
duży półmisek chyba wychodzi z tych składników? a jakiej szynki zazwyczaj do niej używasz?
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
wychodzi w sumie dużo ale wiecie szybciutko szchodzi
![]() szczerze mówiąc takiej która jest pod ręką, rodzaj jest obojętny... choć ja jadam tylko chudką szyneczke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
rzeczywiście troche dużo wychodzi ale zaraz szybciutko znika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
to życzę Ci smacznego;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
![]()
Chciałabym Wam drogie wiziżanki polecić coś co w skrócie nazywa się Świeżyzna:
zielony ogórek pomidor młoda cebulka ze szczypiorem jajko na twardo rzodkiewka i co kto lubi ale należy unikać produktów z puszki mają być świeże pokroić wg uznania, doprawić wg uznania, podawać z sosem ale sosem vinegrett. Życzę smacznego!
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
może ja też polecę swoją ulubioną, letnią sałatkę:
- 1-2 pory - świeży, zielony ogórek - 3-4 jajka ugotowane na twardo - duży kubek jogurtu naturalnego (mniej kalorii ![]() - sól, pieprz pyszna, lekka, wg mnie idealna do grilla ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
moja salatka z pieczarkami:
30 dkg pieczarek 3-4 jajka cebula lub szczypior ser zolty majo sol i pieprz jajka na twardo, ser, szczypior pokroic i wrzucic razem do miski. pieczarki lekko poddusic, doslownie 3 minuty, do tego majo, sol i pieprz... mega szybka, mega prosta, a jaka smaczna... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Ja też podam przepis na pyszną sałetke:
4 świeże ogórki pokroić w kostke 4 ugotowane jajka pokroić w kostke kukurydza w puszce seler w słoiku ok 2 łyżki majonezu PYCHA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
A oto przepis na jedną z moich ulubionych sałatek.
Potrzebujemy fety i świeżego ogórka lub dwa. Kroimy to wszystko w grubą kostkę i mieszamy. Można dodać odrobinę oliwy z pierwszego tłoczenia, pieprzu i oregano. Nie solimy!
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
a moja ukochana to tabule (z opakowania kuskusu
![]() Do kuskusu(z ok 1 szklanki, różnie to bywa) dorzucamy ogórka, pomidorka (albo kilka) i papryczkę pokrojone w kostkę. Do tego sok z cytryny(ok - wedle gustu ![]() PYSZNOŚCI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
SAŁATKA CHIŃSKA
2 zupki chińskie z kurczaka z makaronem (pikantna i łagodna), - ja daję 2 pikantne Makaron z zupek pognieść, wsypać suche przyprawy (oprócz oleju). Następnie dodawać: • paprykę czerwoną, zieloną i żółtą, • 3 ogórki konserwowe, • Puszka kukurydzy • Mały majonez • Musztarda do smaku (ok. 1 łyżki) UWAGA: Trzeba ją robić kilka godzin przed podaniem, żeby makaron namiękł. Pyszności, polecam. To przebój ostatnich urodzin u mnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Makaron jak najbardziej suchy, ładnie go pokruszyć. On sam namięknie od majonezu i naciągnie przypraw. Możesz robić bez obawy. Sama długo sie przymierzałam do tego przepisu, ale naprawdę WARTO
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
No nie wiem, jakoś muszę się zastanowić... trochę się boję
![]() ![]() ![]() A te zupki jak się wsypuje te przyprawy to one mogąbyć ostre?? Czy raczej łagodne?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Acha, dobra, sorki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
kapusta pekinska
ogorek kukurydza konserwowa sos w proszku do salatek wedle smaku ja dodaje ziolowy ser feta pysznosci |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
mmm wszystko co z pekińska jest the best
![]() polecam suroweczke do ziemniaczkow przykladowo na obiad pekinska marchew pora i przyprawy sol i pieprz no i rzecz jasna olej, mm pychotka...Niby tak malo skladnikow ale gdy dobrze to przyprawimy jakieee dobre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
ja tez uwielbiam pekinska
![]() najczesciej sie spiesze i nie mam czasu na wyszukane dania i robie taka prosta wersje: kapuste szatkuje nozem nie musi byc bardzo drobno przygotowuje sos salatkowy najczesciej knora o dowolnym smaku ,bo wszystkie lubie, dodaje caly zabek czosnku tylko na zapach ,mieszm to wszystko i odstawiam na okolo 15 min i pozniej zjadam ![]() prosta a smaczna ![]() a jak mam pod reka inne jazyny to dodaje np kukurydze ,papryke ogorka pomidora itd, jak mam czas zeby die bawic w krojenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
a ja biale czesci pora pokroic w cieniutkkie krazki, lub polkola, dodac puszke pokrojonego ananasa, majonez, jogurt, sol, pieprz
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Ilość i wielkość składników dodajemy "na oko": pomidory + sałata + ser feta + oliwki + (odrobina) oliwy z oliwek + jakieś przyprawy (w zależności od mojego widzimisie) -> pomieszane ze sobą = moja ulubiona sałatka
![]()
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
moja ulubiona od dość dawna i jeszcze mi się nie znudziła
![]() - makaron - ogórek kiszony w kostkę - cebulki takie małe przeźroczyste ze słoiczka ![]() - tuńczyk - 2 jajka - można dodać paprykę czerwoną - ja dodaję jeszcze zwykłą cebulę drobnoposiekaną i szynkę z indyka w kosteczkę (tak tak, pomimo tuńczyka) do tego majonez, jogurt lub śmietana doprawić solą mniaam ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
jeszcze jeden przepis - czasem ja robie i jest pyszzzzna!!
![]() ![]() 1 woreczek ryzu - ugotowac 3 piersi z kurczaka pokroic w drobna kostke i ugotowac wystarczy ok 10 min 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasow pokroic na kawakeczki 6 jajek ugotowac i pokroic 2 lyzki chrzanu 2 cebule pikroic i sparzyc majonez wszystko wymieszac i doprawic sloa i pieprzem muron apetycznie brzmi ten przepis na salatke z pora i ananasa pora dajesz surowego czy sparzonego? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
parze bo wtedy nie jest taki ostry
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Mój przepis;
-seler w słoiczku ( takie długie sznurki ![]() -kukurydza z puszki -ananas z puszki -3 jaja na twrado -300 g szyneczki - majonezik Sałatka raczej słodka, seler odsączyć ( nie kroic zostawic takie długie nitki) dodac kukurydze, ananas pokroic w kosteczke, szynke w paseczki, jajka w kosteczke, troszke posolić popieprzyć do smaku i majonezik!! mój przyszły mąż zajada się nią!! ![]() samcznego!!!
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
wedzony kurczak-na kawaleczki, rodzynki, orzechy wloskie, kukurydza z puszki, pedy bambusa, majonez, jogurt, czosnek-sporo, sol, pieprz
boczniaki smarzone pokrojone w paski, zblanszowane brokuly (chrupiace) w kawalkach, cebula (cieniutko),ziarno sezamu z patelni, oliwa z oliwek, czosnek, sol, pieprz czerwona fasola, ziemniaki w kostke (lub cienkie plasterki),ogorek kons. lub kiszony-drobna kosteczka, cebula, szczypiorek, duuuuzo czosnku, rodzynki
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:01.