Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o) - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-22, 11:32   #3391
poulette
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)

Cytat:
Napisane przez taka sobie;25251975

[/COLOR
Poulett to daj tytul w oryginale
"Hereafter"
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 11:33   #3392
Sosnowa
Zakorzenienie

co do przekręcania liter.. Moja niestety zamist "F" używa "H" zwłaszcza w słówku "fuj"
jeszcze to tak wyraźnie i dobitnie podkreśla..
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 11:36   #3393
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość
Zaraz sobie zrobię kawkę z bitą śmietaną i będę szukać ciuchów na wyjazd do Cro Ciiiiii... wiem, że wcześnie się za to biorę, ale taka myśl o ciepłych wakacjach mnie rozgrzewa
już macie miejscowość ?
jedziecie w ciemno ? ja uwielbiam szukać zakwaterowania, rok temu o tej porze już miałam zaklepane
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 11:43   #3394
Judi21_84
Zakorzenienie

haha Anisia Ty pragniesz by Piotruś się rozgadał a ja mam czasem marzenie by Tymek zamilkł choc na chwile
U nas wyszło piękneeee słońce, zaraz wystawię pościel an ten mróz, niech wymrozi roztocza
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 11:44   #3395
poulette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez leleth Pokaż wiadomość
Poulette to i tak jeszcze nic... maly ostatnio jest zafascynowany pocalunkami (i nie mam na mysli zwyklych buziakow) .... wiec musze go hamowac........ do tego wciaz swoje plastikowe zwierzatka ustawia w parach i je ustawia do pocalunkow (ktore trwaja dluuugo) ... do tego jeszcze caly czas cmoka komicznie to wyglada.........
No co ten Oli sie musi napatrzec....

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
Heyka lasencje.
Ja tylko na kffilke. MASAKRA :d
bylam dzis oddac prace, rozmawialam z promotor i mowi, ze najlepszy termin do obrony to..... ten czwartek! teraz beda 2 osoby, a nie wie kiedy bedzie miala nastepna grupe, moze nawet w maju. takze zlozylam prace i teraz sie ucze! mama jeszcze jutro i pojutrze odbiera malego ze zlobka i opiekuje sie nim. a ja czytam prace i ucze sie pytan. mam 90 pytan i prace 105stron.
normalnie kosmos, nie bylam na to przygotowana. ale prof. mowi, zeby sie nie martwic, bedzie dobrze itd...latwo jej mowic.
do tego dzis bylam na pierwszym KTG w tej ciazy. masakieros jak ten czas leci. sie nie obejrze i moze w weekend bedzie co opijac
takze laski 3mac kciuki, zeby cokolwiek mi do glowy weszlo. na razie jestem na etapie kryzysu w latach 90-tych i planie balcerowicza heh...ile jeszcze przede mna. tyle dobrze, ze to praca o mojej firmie, to chociaz juz troche wiem.
no nic, chwilke odsapnelam i wracam do nauki, baj.
Veronka, sciskam kciukasy, ale z drugiej strony, to one zupelnie niepotrzebne, bo czy ktos kiedys widzial, zeby ciezarna na obronie oblali ???

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
Ale wam zazdroszcze wygadanych maluchów
Moj to pojedyncze slowa, a cale zdania po chinsku
Nie wiem czy sie kiedykolwiek doczekam
Doczekasz sie kochana, jeszcze bedziesz blagac, zeby sie wreszcie zamknal, bo tyle bedzie nawijac.... Ja chwilami mam dosyc.

Jeszcze jeden film, ktory widzialam wczoraj na dvd i ktory bardzo mi sie podobal : The social network, o tym jak powstawal Facebook. Polecam.
A niedlugo ide do kina na ostatni film Coenow... "True grit"

Jest nikla szansa, ze meblowy sie nie pojawi. Ale sprzatam na wszelki wypadek. W koncu zlego diabli nie biora i pewnie jednak przyjada....
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 11:48   #3396
Judi21_84
Zakorzenienie

OOO wyczytałam że przy -25 giną wszystkie roztocza... a najbardziej się mnożą w temperaturze od 22-28 stopni. Najlepiej mieć w meiszkaniu 18-20. W miarę się meiszczę, mam około 20

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Poulette współczuję wizyty teściów...
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 11:55   #3397
Cestia
Zakorzenienie

Sosno, Mati też tak mówiła... teraz mówi to jakoś trochę mniej dobitnie

Jowisz, nie mamy żadnych konkretów jeszcze TŻ wspominał o miejscowości Baska Voda - tam byli jego koledzy. Ja myślę o tym "Twoim" Trogirze bo chyba sporo tam zabytków i to nie taka typowa miejscowość wypoczynkowa w sensie "iść i położyć się na plaży"? W ciemno raczej z dzieckiem nie pojedziemy Sami tak pewnie byśmy zrobili bo w razie czego jedną noc można przekimać w aucie, z młodą już gorzej

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Aaaaa Aniś, zobaczysz... przyjdzie taki moment że będzie "BUM" i Piotrek zacznie mówić No i tak jak dziewczyny piszą, będziesz chciała żeby choć na chwilę zamilkł
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-22, 11:58   #3398
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:

Jowisz, nie mamy żadnych konkretów jeszcze TŻ wspominał o miejscowości Baska Voda - tam byli jego koledzy. Ja myślę o tym "Twoim" Trogirze bo chyba sporo tam zabytków i to nie taka typowa miejscowość wypoczynkowa w sensie "iść i położyć się na plaży"? W ciemno raczej z dzieckiem nie pojedziemy Sami tak pewnie byśmy zrobili bo w razie czego jedną noc można przekimać w aucie, z młodą już gorzej
patrz, kieckę ci znalazłam. akurat dla takie szczuplaczka
http://www.facebook.com/photo.php?fb...686956&theater
(moja netowa znajoma sprzedaje)
Macie tak blisko do granicy,że możecie spokojnie dalej jechać za Split (który też ma cudne stare miasto). np. tam gdzie była Veronka czyli Mimice lub Marusici.. wysoko tam,ale ponoć przepięknie. z 3-latką już schody pod górę nie straszne

ale Trogir też super, ładna starówka, duży rynek z owocami i warzywami. ja mieszkałam w wiosce Vinisce i miałam do Trogiru 15km.
Trogir:
https://lh3.googleusercontent.com/_9...0/100_1982.JPG
https://lh4.googleusercontent.com/_9...0/IMG_0437.JPG
https://lh6.googleusercontent.com/_9...2/IMG_0400.JPG
Stary 2011-02-22, 12:11   #3399
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Aaaaa Aniś, zobaczysz... przyjdzie taki moment że będzie "BUM" i Piotrek zacznie mówić No i tak jak dziewczyny piszą, będziesz chciała żeby choć na chwilę zamilkł
baska dosc fajna, z tym, ze nie wiem czy chcesz jechac do malej miejscowosci, czy malego miasteczka? baska, to taka mniejsza miejscowosc, z portem chyba, z tego co pamietam.
co do wyjazdu w ciemno. tam jest full miejsc wolnych i nawet jak jedziesz w ciemno, to jak nic nie znajdziesz, co cie interesuje, to sa kwatery po 10eur na np 1 dobe i wszedzie takie znajdziesz. my jechalismy w ciemno. gdybym miala wynajmowac tutaj, to na pewno nie rezerwowalabym na dluzej niz 1tydzien. bo nie wiesz jak tam faktycznie bedzie, a przez tydzien zawsze mozna cos znalezc zeby sie przeniesc.

w Mimicach mieszkalismy przy samej wodzie, doslownie 5 metrow takze, ja bylam mega zadowolona z tego miejsca. znajomi w zeszlym roku znow tam byli i to na 3 tyg. pod koniec czerwca

a co do sukienek letnich, to czekam na prenumerate Burdy heh, zamowilam sobie 6mies. prenumerate i mam zamiar szyc :/ ciekawe co z tego wyjdzie. ale marza mi sie wlasnie jakies nowe sukienki na lato.

Edytowane przez ver_ona
Czas edycji: 2011-02-22 o 12:15
ver_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 12:13   #3400
taka sobie
Zakorzenienie

a ja do starówki Trogiru miałam z buta 15 minut ale tego mojego hotelu juz nie ma. Pojechalismy tam zobaczyc jakies 6 lat pozniej i pozamykane i zaniedbane

my w tym roku nie wiem czy w ogole pojedziemy na wczasy bo za wiele nam sie zebrało : zmiana auta albo i dwóch tapetowanie, wiec jak nie wpadnie nam jakis dodatkowy grosz to wyląduje na wsi u dziadków i będę miała agroturytykę
ale tez myslałam nad CHorwacją, tyle ze jakies kampingi, bo na wiecej chyba nie będzie nas stac byłyscie moze w czyms takim?

Anisia doczekasz sie, jeszcze będziesz uszy zatykac. Jak Piterek tak po chinsku napitala to co będzie po polsku, głowa Ci pęknie

Wiki nadal na buju buju mówi h.uju h.uju, tak juz chyba z rok, i nie zmienia a najlepszą polewkę to miała ostatnio kumpela jak jej opowiadałam jak moje dziecko mówi co chce pic. Woda bez soku albo woda z sokiem w jej wykonaniu brzmi sama woda i woda nie bez

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 12:13   #3401
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poulette Pokaż wiadomość
Veronka, sciskam kciukasy, ale z drugiej strony, to one zupelnie niepotrzebne, bo czy ktos kiedys widzial, zeby ciezarna na obronie oblali ???
hehe, dzieki. no niby nie slyszlalam, ale moze ja bede ta pierwsza? :P

siedze i czytam...oj jak mi sie nie chce. ludze sie tym, ze weekend juz bede miala luzny i bede mogla robic co chce nie myslac jeszcze, ze np za 2-3tyg. obrona.

Takusna, czesto jak poszukasz na miejscu taniej wychodzi wziac apartament niz camping. My placilismy 12,5eur od osoby i za mlodego nic w apartamencie.
pozatym jedz pod koniec czerwca, na pewno taniej Ci wyjdzie, a pogoda jest juz ok

Edytowane przez ver_ona
Czas edycji: 2011-02-22 o 12:19

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-22, 12:16   #3402
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość

ale tez myslałam nad CHorwacją, tyle ze jakies kampingi, bo na wiecej chyba nie będzie nas stac byłyscie moze w czyms takim?
wejdź na cro.pl, jest wątek o relacjach z podróży, bodajże "maslinka" co roku na camp jeździ z tego co widziałam to fajna sprawa, wystarczy tylko dobry namiot lub przyczepa. tam te campy są b.dobrze zorganizowane i na pewno wychodzi spoooooooooro taniej za dobę

http://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=29221

tu jeden z wątków. w ogóle bardzo polecam to forum. Cestia też zajrzyj, jest mnóśtwo zdjęć, porad, namiarów, może tam jakaś miejscowość co w oko wpadnie.

Edytowane przez jowisz
Czas edycji: 2011-02-22 o 12:18
Stary 2011-02-22, 12:21   #3403
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
wejdź na cro.pl, jest wątek o relacjach z podróży, bodajże "maslinka" co roku na camp jeździ z tego co widziałam to fajna sprawa, wystarczy tylko dobry namiot lub przyczepa. tam te campy są b.dobrze zorganizowane i na pewno wychodzi spoooooooooro taniej za dobę

http://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=29221

tu jeden z wątków. w ogóle bardzo polecam to forum. Cestia też zajrzyj, jest mnóśtwo zdjęć, porad, namiarów, może tam jakaś miejscowość co w oko wpadnie.
jeszcze jedno, co do namiotow, to jak jedziesz w sezonie to w namiocie mozna sie ugotowac, dlatego u nas ten pomysl upadl, bo z mlodym bysmy nie dali rady. tyle, ze campingi czesto sa przy samej plazy, wiec miejscowka fajna
Stary 2011-02-22, 12:22   #3404
Cestia
Zakorzenienie

Jowiszowa, nie mam konta na fejsie więc nie widzę kiecki

Będę celować w te rejony o których piszesz Trogir mi się podoba, więc może faktycznie coś obok.

Marusici jestem zachwycona jak na razie... ale wiadomo, że to tylko kilka zdjęć. Tak czy tak http://www.omisinfo.com/pl/omis/maru...w-marusici.htm

Veronka, miejscowość może być mała, ale najważniejsze żeby była dobrą bazą wypadową na wycieczki do większych miast/miasta. No i żeby nie było od groma gówniarzy - polaków
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 12:23   #3405
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze jedno, co do namiotow, to jak jedziesz w sezonie to w namiocie mozna sie ugotowac, dlatego u nas ten pomysl upadl, bo z mlodym bysmy nie dali rady. tyle, ze campingi czesto sa przy samej plazy, wiec miejscowka fajna
ja to znów za wygodna wolę dopłacić i mieć kwaterę
jak znajdę pracę to postaram się małża wyciągnąć do Cro
tylko na razie się nie zapowiada

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-22, 12:23   #3406
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
co do przekręcania liter.. Moja niestety zamist "F" używa "H" zwłaszcza w słówku "fuj"
jeszcze to tak wyraźnie i dobitnie podkreśla..
serdecznie ci wspolczuje, jak co to sluze torba

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
haha Anisia Ty pragniesz by Piotruś się rozgadał a ja mam czasem marzenie by Tymek zamilkł choc na chwile
U nas wyszło piękneeee słońce, zaraz wystawię pościel an ten mróz, niech wymrozi roztocza
Cytat:
Napisane przez poulette Pokaż wiadomość
Doczekasz sie kochana, jeszcze bedziesz blagac, zeby sie wreszcie zamknal, bo tyle bedzie nawijac.... Ja chwilami mam dosyc.
Cytat:
OOO wyczytałam że przy -25 giną wszystkie roztocza... a najbardziej się mnożą w temperaturze od 22-28 stopni. Najlepiej mieć w meiszkaniu 18-20. W miarę się meiszczę, mam około 20

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Poulette współczuję wizyty teściów...
ja w domu mam 19, a w sypialni 17

Cytat:
Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość
Anisia doczekasz sie, jeszcze będziesz uszy zatykac. Jak Piterek tak po chinsku napitala to co będzie po polsku, głowa Ci pęknie
Pewnie macie rację dziewczyny, tylko fajnie by bylo, gdyby juz powoli probowal, a on potrafi stanac, raczki z tylu skrzyzuje jakby recytowal wierszyk i nawijka....
tylko ze beblaniem
ale tworzy juz powoli dwuwyrazowe krotkie zdania
jak czegos szuka to slychac "nie ma mama"

Gada juz tak od roku, wiec po prostu czekam az sie w koncu odblokuje i przestawi na polski. MImo to on rozumie nas, a my powiedzmy rozumiemy jego

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 12:24   #3407
jowisz
Zakorzenienie

Polaków w Cro jest ogrom, nie unikniesz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (25,0 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez jowisz
Czas edycji: 2011-02-22 o 12:26
Stary 2011-02-22, 12:29   #3408
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Jowiszowa, nie mam konta na fejsie więc nie widzę kiecki

Będę celować w te rejony o których piszesz Trogir mi się podoba, więc może faktycznie coś obok.

Marusici jestem zachwycona jak na razie... ale wiadomo, że to tylko kilka zdjęć. Tak czy tak http://www.omisinfo.com/pl/omis/maru...w-marusici.htm

Veronka, miejscowość może być mała, ale najważniejsze żeby była dobrą bazą wypadową na wycieczki do większych miast/miasta. No i żeby nie było od groma gówniarzy - polaków
Marusici jest wlasnie wioska obok Mimic, takze wg mnie tam jest baaardzo optymalnie na pobyt z dzieckiem. my mielismy zwirkowa plaze, z ladnym zejsciem, nie skaly, tak ze nie mozesz wejsc z dzieckiem normalnie do wody.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
bedac w Mimicach nie bylo ani 1.
dlatego jechalismy na poludnie, zeby uniknac polaczkow
Stary 2011-02-22, 12:31   #3409
jowisz
Zakorzenienie

Cestia prawda taka,że czy wybierzesz okolice Trogiru czy Splitu, czy Breli to będziesz zadowolona. a w kolejnych latach będziesz tylko miejsca zmieniała

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
bedac w Mimicach nie bylo ani 1.
dlatego jechalismy na poludnie, zeby uniknac polaczkow
dziwne. bo na cro.pl te wioski są bardzo popularne i są ludzie,którzy jeżdżą tam od lat
no i wszyscy na południe ciągną i tam doradzają bo piękniej
po prostu mieliście farta

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-22, 12:35   #3410
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
jaka cudna

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Jowisz za ile ta keice mozna miec?

It is what it is

Stary 2011-02-22, 12:35   #3411
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
jaka cudna
100zł. dla ciebie też idealna
Stary 2011-02-22, 12:36   #3412
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Cestia prawda taka,że czy wybierzesz okolice Trogiru czy Splitu, czy Breli to będziesz zadowolona. a w kolejnych latach będziesz tylko miejsca zmieniała

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

dziwne. bo na cro.pl te wioski są bardzo popularne i są ludzie,którzy jeżdżą tam od lat
no i wszyscy na południe ciągną i tam doradzają bo piękniej
po prostu mieliście farta
wiem wlasnie, chociaz bylismy w pierwszej polowie sierpnia. takze fuks
Stary 2011-02-22, 12:39   #3413
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
100zł. dla ciebie też idealna
cudo! biore!

It is what it is

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-22, 12:40   #3414
Sosnowa
Zakorzenienie

Cytat:
serdecznie ci wspolczuje, jak co to sluze torba
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 12:43   #3415
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
cudo! biore!

wcisnęłam lubię to na fejsie więc szybko znajdziesz
dziewczyna z gdańska lub gdyni, sama kupowałam u niej ost. maseczkę clarinsa. możesz napisać,żeś moja znajoma i chętna
Stary 2011-02-22, 12:45   #3416
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:

wcisnęłam lubię to na fejsie więc szybko znajdziesz
dziewczyna z gdańska lub gdyni, sama kupowałam u niej ost. maseczkę clarinsa. możesz napisać,żeś moja znajoma i chętna
spoko, zgadamy sie o tym wieczorem, jak bede miec dostep do fejsa

It is what it is

Stary 2011-02-22, 12:49   #3417
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
spoko, zgadamy sie o tym wieczorem, jak bede miec dostep do fejsa
spoko. zostawiłam ci tam info
Stary 2011-02-22, 12:51   #3418
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
spoko. zostawiłam ci tam info
senkju

obczaje wieczorem

It is what it is

Stary 2011-02-22, 13:21   #3419
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
tiaaaa. ja też o tym często marzę żeby młoda zamknęła jadaczkę i przestała ciągle mnie o coś pytać
tak więc Aniś, nie ma tego złego Piter jak zacznie w końcu po naszemu nawijać to będziesz mieć dość

laski przestańcie gadać o Cro i wysyłać letnie kiecki
już by mi się chciało jechać.... póki co nie mam kwatery jeszcze ani pomysłu w jaki rejon jechać.
podobnie jak Cestusi zależy mi na małej miejscowości, z dobrą bazą wypadową na wycieczki no i jak Jowiszowa wygodna jestem i tylko kwatera wchodzi w grę, z klimą
my ostatnio byliśmy w okolicach Zadaru - polaczków mało, w naszej mieścince tylko 1 parę spotkaliśmy (i to w naszej willi, ale tylko na jedną noc przyjechali) więc luzik
Stary 2011-02-22, 13:42   #3420
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
podobnie jak Cestusi zależy mi na małej miejscowości, z dobrą bazą wypadową na wycieczki no i jak Jowiszowa wygodna jestem i tylko kwatera wchodzi w grę, z klimą
wiesz co. jak chodzi o klime,to zaleznie odtego gdzie bedziesz miec kwater. my poczatkowo bylismy w makarskiej i tam mimo klimy byla tragedia. tutaj w mimicach bylismy przy samym morzu i byly okiennice, dzieki temu mielismy super chlodek w mieszkaniu, a wieczorem jak sie siadalo na tarasie, to bylo baaardzo przyjemnie od samego morza wlasnie.takze klima nie musi byc obowiazkiem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości