|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)
Cytat:
|
|
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
co do przekręcania liter.. Moja niestety zamist "F" używa "H" zwłaszcza w słówku "fuj"
jeszcze to tak wyraźnie i dobitnie podkreśla..
|
|
|
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedziecie w ciemno ? ja uwielbiam szukać zakwaterowania, rok temu o tej porze już miałam zaklepane |
|
|
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
haha Anisia
Ty pragniesz by Piotruś się rozgadał a ja mam czasem marzenie by Tymek zamilkł choc na chwileU nas wyszło piękneeee słońce, zaraz wystawię pościel an ten mróz, niech wymrozi roztocza
|
|
|
|
#3395 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze jeden film, ktory widzialam wczoraj na dvd i ktory bardzo mi sie podobal : The social network, o tym jak powstawal Facebook. Polecam. A niedlugo ide do kina na ostatni film Coenow... "True grit" ![]() Jest nikla szansa, ze meblowy sie nie pojawi. Ale sprzatam na wszelki wypadek. W koncu zlego diabli nie biora i pewnie jednak przyjada....
|
|||
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
OOO wyczytałam że przy -25 giną wszystkie roztocza... a najbardziej się mnożą w temperaturze od 22-28 stopni. Najlepiej mieć w meiszkaniu 18-20. W miarę się meiszczę, mam około 20
![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Poulette współczuję wizyty teściów... |
|
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
Sosno, Mati też tak mówiła... teraz mówi to jakoś trochę mniej dobitnie
Jowisz, nie mamy żadnych konkretów jeszcze TŻ wspominał o miejscowości Baska Voda - tam byli jego koledzy. Ja myślę o tym "Twoim" Trogirze bo chyba sporo tam zabytków i to nie taka typowa miejscowość wypoczynkowa w sensie "iść i położyć się na plaży"? ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Aaaaa Aniś, zobaczysz... przyjdzie taki moment że będzie "BUM" i Piotrek zacznie mówić No i tak jak dziewczyny piszą, będziesz chciała żeby choć na chwilę zamilkł |
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.facebook.com/photo.php?fb...686956&theater (moja netowa znajoma sprzedaje) Macie tak blisko do granicy,że możecie spokojnie dalej jechać za Split (który też ma cudne stare miasto). np. tam gdzie była Veronka czyli Mimice lub Marusici.. wysoko tam,ale ponoć przepięknie. z 3-latką już schody pod górę nie straszne ![]() ale Trogir też super, ładna starówka, duży rynek z owocami i warzywami. ja mieszkałam w wiosce Vinisce i miałam do Trogiru 15km. Trogir: https://lh3.googleusercontent.com/_9...0/100_1982.JPG https://lh4.googleusercontent.com/_9...0/IMG_0437.JPG https://lh6.googleusercontent.com/_9...2/IMG_0400.JPG |
|
|
|
|
#3399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do wyjazdu w ciemno. tam jest full miejsc wolnych i nawet jak jedziesz w ciemno, to jak nic nie znajdziesz, co cie interesuje, to sa kwatery po 10eur na np 1 dobe i wszedzie takie znajdziesz. my jechalismy w ciemno. gdybym miala wynajmowac tutaj, to na pewno nie rezerwowalabym na dluzej niz 1tydzien. bo nie wiesz jak tam faktycznie bedzie, a przez tydzien zawsze mozna cos znalezc zeby sie przeniesc. w Mimicach mieszkalismy przy samej wodzie, doslownie 5 metrow takze, ja bylam mega zadowolona z tego miejsca. znajomi w zeszlym roku znow tam byli i to na 3 tyg. pod koniec czerwca a co do sukienek letnich, to czekam na prenumerate Burdy heh, zamowilam sobie 6mies. prenumerate i mam zamiar szyc :/ ciekawe co z tego wyjdzie. ale marza mi sie wlasnie jakies nowe sukienki na lato. Edytowane przez ver_ona Czas edycji: 2011-02-22 o 12:15 |
|
|
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
a ja do starówki Trogiru miałam z buta 15 minut
ale tego mojego hotelu juz nie ma. Pojechalismy tam zobaczyc jakies 6 lat pozniej i pozamykane i zaniedbanemy w tym roku nie wiem czy w ogole pojedziemy na wczasy bo za wiele nam sie zebrało : zmiana auta albo i dwóch tapetowanie, wiec jak nie wpadnie nam jakis dodatkowy grosz to wyląduje na wsi u dziadków i będę miała agroturytykę ![]() ale tez myslałam nad CHorwacją, tyle ze jakies kampingi, bo na wiecej chyba nie będzie nas stac byłyscie moze w czyms takim? Anisia doczekasz sie, jeszcze będziesz uszy zatykac. Jak Piterek tak po chinsku napitala to co będzie po polsku, głowa Ci pęknie ![]() Wiki nadal na buju buju mówi h.uju h.uju, tak juz chyba z rok, i nie zmienia a najlepszą polewkę to miała ostatnio kumpela jak jej opowiadałam jak moje dziecko mówi co chce pic. Woda bez soku albo woda z sokiem w jej wykonaniu brzmi sama woda i woda nie bez
|
#3401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siedze i czytam...oj jak mi sie nie chce. ludze sie tym, ze weekend juz bede miala luzny i bede mogla robic co chce nie myslac jeszcze, ze np za 2-3tyg. obrona. Takusna, czesto jak poszukasz na miejscu taniej wychodzi wziac apartament niz camping. My placilismy 12,5eur od osoby i za mlodego nic w apartamencie. pozatym jedz pod koniec czerwca, na pewno taniej Ci wyjdzie, a pogoda jest juz ok Edytowane przez ver_ona Czas edycji: 2011-02-22 o 12:19 |
|
|
|
|
#3402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=29221 tu jeden z wątków. w ogóle bardzo polecam to forum. Cestia też zajrzyj, jest mnóśtwo zdjęć, porad, namiarów, może tam jakaś miejscowość co w oko wpadnie. Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2011-02-22 o 12:18 |
|
|
|
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
Jowiszowa, nie mam konta na fejsie więc nie widzę kiecki
![]() Będę celować w te rejony o których piszesz Marusici jestem zachwycona jak na razie... ale wiadomo, że to tylko kilka zdjęć. Tak czy tak Veronka, miejscowość może być mała, ale najważniejsze żeby była dobrą bazą wypadową na wycieczki do większych miast/miasta. No i żeby nie było od groma gówniarzy - polaków
|
|
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wolę dopłacić i mieć kwaterę ![]() jak znajdę pracę to postaram się małża wyciągnąć do Cro tylko na razie się nie zapowiada
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3406 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
serdecznie ci wspolczuje, jak co to sluze torba ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tylko ze beblaniem ale tworzy juz powoli dwuwyrazowe krotkie zdania jak czegos szuka to slychac "nie ma mama" Gada juz tak od roku, wiec po prostu czekam az sie w koncu odblokuje i przestawi na polski. MImo to on rozumie nas, a my powiedzmy rozumiemy jego
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
Polaków w Cro jest ogrom, nie unikniesz
Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2011-02-22 o 12:26 |
|
|
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- bedac w Mimicach nie bylo ani 1. ![]() dlatego jechalismy na poludnie, zeby uniknac polaczkow |
|
|
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cestia prawda taka,że czy wybierzesz okolice Trogiru czy Splitu, czy Breli to będziesz zadowolona. a w kolejnych latach będziesz tylko miejsca zmieniała
![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
no i wszyscy na południe ciągną i tam doradzają bo piękniej po prostu mieliście farta
|
|
|
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
jaka cudna
---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Jowisz za ile ta keice mozna miec?
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak więc Aniś, nie ma tego złego Piter jak zacznie w końcu po naszemu nawijać to będziesz mieć dość ![]() laski przestańcie gadać o Cro i wysyłać letnie kiecki już by mi się chciało jechać.... póki co nie mam kwatery jeszcze ani pomysłu w jaki rejon jechać.podobnie jak Cestusi zależy mi na małej miejscowości, z dobrą bazą wypadową na wycieczki my ostatnio byliśmy w okolicach Zadaru - polaczków mało, w naszej mieścince tylko 1 parę spotkaliśmy (i to w naszej willi, ale tylko na jedną noc przyjechali)
|
|
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz co. jak chodzi o klime,to zaleznie odtego gdzie bedziesz miec kwater. my poczatkowo bylismy w makarskiej i tam mimo klimy byla tragedia. tutaj w mimicach bylismy przy samym morzu i byly okiennice, dzieki temu mielismy super chlodek w mieszkaniu, a wieczorem jak sie siadalo na tarasie, to bylo baaardzo przyjemnie od samego morza wlasnie.takze klima nie musi byc obowiazkiem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.

jeszcze to tak wyraźnie i dobitnie podkreśla..

TŻ wspominał o miejscowości Baska Voda - tam byli jego koledzy. Ja myślę o tym "Twoim" Trogirze bo chyba sporo tam zabytków i to nie taka typowa miejscowość wypoczynkowa w sensie "iść i położyć się na plaży"?