|
|
#2491 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)
nam się podoba dla dziewczynki Aleksandra Maria, a dla chłopca Kacper Adam albo Mikołaj Adam.
|
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Pierworódki my to nie mamy co się łudzić bo pierwsze ciąże to już cud by musiał być żeby tak szybko poczuć , ale mamusie to na pewno szybciej poczują ahhh
|
|
|
|
#2493 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
cos tam czułam, ale czy to nie wiem, gdzies czytałam, ze czują szyciej dlatego, że już wiedza jakie to uczucie i potrafią odróżnić , a my nie wiemy więc zgadujemy, zastanawiamy, a i tak przekonamy sie dopiero póżniej![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- jakiś pomysły na ból głowy???
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może sen? mi zawsze wszystko przechodzi jak chwilę się rozluźnię. |
|
|
|
|
#2496 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc sen nie pomógł, kąpiel nie pomogła, okłady tez nie, nawet kawe próbowałam ale ulga na chwile, w chacie tak przewietrzyłam ze masakra ale to tez nie to to wezmę , idę na spacer może przejdzie
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo często mówią że za ciepła lepiej nie, ale faktycznie ciepła to nic złego ja to już wariuję od tego co czytam Bijcie mnie , ale nie mocno ![]() Agnes to może weź ten dopuszczalny Apap albo hmm.. sama nie wiem, mnie głowa boli raz na ruski rok i to od zatok- więc nie umiem doradzić, może faktycznie ta kąpiel . Mam nadzieję że szybko przejdzie Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-02-22 o 13:37 |
|
|
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() wpadłam sie przywitać bo sajgon w pracy ale musiałam podpatrzeć co naskrobałyście żeby być w miare na biezaco he he ![]() co do kapieli gorących to nie wolno , temperatura powinna nie przekraczać 38 stopni i jeszcze maksymalni emożna w wannie do 15 minut, po goąracych kapielach moga pojawić sie skurcze dlatego jest zakazana co dla mni ejest dramatem bo uwielbiam, no ale stostuje teraz prysznice żeby nie zaszkodzić i tez oczywiście nie gorace
|
|
|
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ciesze się, że sie nie pogniewałaś |
|
|
|
|
#2501 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale teraz jeszcze o tym nie rozmawiamy....dużo czasu przed nami.... Sonia a kiedy miałaś owu i kiedy przytulanki były bo u nas na dzień przed owu wieć obstawiam chłopca
|
|
|
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj mogę zwalić to na lekko podwyższoną temperaturę hahah ![]() Co oczywiście nie zmienia faktu że czasami się wkręcam i dalej jestem za tym co mówiłam np. o ruchach czy też kupowaniu w aptece haha.
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-02-22 o 13:43 |
|
|
|
|
#2504 |
|
Przyczajenie
|
Nadrobiłam a sądziłam że nie dam rady, od środy po wizycie miałam małe załamanie ale już mi przeszło. Któraś z Was wspomniała o chorobie "kociego pazura" można coś bliżej. Ja nie wiedząc jeszcze o swoim stanie dałam się podranać. Kociak mojego brata mały bo dopiero półroczny ale tak nie drapnął że nie wiedziałam że tyle kwi może lecieć zaczło mi się goić ale po jakiś 4 tygodniach obok zadrapania pojawiły sie na palcu czerwone swędzące piekące grudki oczywiście pobiegłam do lekarza mojej rodzinnej nie było więc do pierwszej lepszej a ona mi na to ze to uczulenie, wiec zajęłam się sobą sama i wylaczyłam tormentiolem czy czymś takim pokazałam później gin ale nic mi nie mógł powiedzieć bo już nie było tego ale teraz o zgrozo znowu mi się pojawia czerwona plama jeszcze nie swędzi ale jest obok tego co wcześniej
|
|
|
|
#2505 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2506 |
|
Zadomowienie
|
luii wg wykresu na skarbku to owu miałam w 13dc (sylwestra
) i wtedy właśnie były pierwsze przytulanki a drugie 17dc (podpisanie umowy notarialnej trzeba było uczcić ) więc też obstawiam chłopca... Kumpel mowił mi kiedyś o takiej zasadzie... "jak jajo czeka na żołnierzyka to chłopiec, jak żołnierzyk na jajo to dziewczynka" |
|
|
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy jak to będzie , przeraża mnie trochę toaleta małego niemowlaczka chłopaczkowego - przecież to taka konstrukcja do czyszczenia |
|
|
|
|
#2508 |
|
Zadomowienie
|
Agnes-posmarowac skroń amolem, zimne okłady, ewentulanie apap.A mierzyłaś ciśnienie?Może Ci spadło i dlatego te bóle głowy?
Esenca-niestety nie pomoge.Mam nadzieje,że to nic poważnego Z imieniem dla dziecka mam pare typów, jednak nic pewnego.Mój TŻ stwierdził,że ja i tak moge sobie wymyślać i planować, on i tak zapisze w urzędzie swoje propozycje (oczywiście się ze mną drażni )
|
#2509 |
|
kosmitka
|
Nadrobić te 1,5 dnia to masakra
.Wczoraj miałam wizytę u gina i owe słynne usg prenatalne czy też genetyczne. Robił to mój gin, nie miałam odrębnego skierowania, a wczoraj był 12t2d. Zmierzoną miałam przezierność karkową 16mm. Coś czytam, że piszecie o kości nosowej, ale albo nic nie mówił, albo z wrażenia nie pamiętam. A wrażenia? Niesamowite. Ostatnie usg miałam w 7 tygodniu, więc 5 tygodni temu - to była wtedy kropka. A teraz - ... dzidzia. I jak się ruszała, szok. Widać już wykształcone części ciała. Wrażenie naprawdę niesamowite, ciężko to opisać. Nie mogę jeszcze w to uwierzyć. I jest spota ma prawie 7 cm .
|
|
#2510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale idę po aparat![]() Ee no to oryginalnie się nazywa ![]() Nacieranie skroni amolem albo w zależności od ciśnienia mała kawka. |
|
|
|
|
#2511 |
|
kosmitka
|
Mi gin zakazał picia kawy, więc trzeba chyba z nią uważać.
Podobni najnowsze badania wskazują na niekorzystny wpływ kawy na ciążę, poronienia itd.
|
|
#2512 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to super, że wszystko dobrze, i jaka duża
|
|
#2513 |
|
Zadomowienie
|
anciahhk-ale Ci fajnie!duża ta Twoja dzidzia
![]() Co do planowania płci znalazłam taką stronke, wychodzi z niej,że mam mieć synka, a ile w tym prawdy zobacze we wrześniu ![]() http://piekielko.info/kalendarzyk/
|
#2515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję udanej wizyty
|
|
|
|
|
#2517 |
|
kosmitka
|
Natka ja też mam bardzo niskie ciśnienie, ostatnio 80/41, ale mimo to zakazał. Wiem, że większość ginów pozwala, ten mój jest strasznie na czasie i jeździ na różne konferencje, badania itp, stąd pewnie ma takie niusy.
Dziewczyny jeszcze nie dziękuję za gratulacje. O płeć nie pytałam. A usg było dopochwowe, a nie przez brzuch.
|
|
#2519 |
|
kosmitka
|
Ja uwielbiam kawę i błagałam go, by móc wypić chociaż raz w tygodniu - jego zdanie było jednak kategoryczne. Nie wiem, może jakąś kupię ricore czy inną, co nie ma prawdziwej kawy
.
|
|
#2520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ha ha jaki test - http://www.noworodek.pl/index.php?sm=1 Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-02-22 o 15:27 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.

ale ostatnio wybrane imie przestało mi się podobać

, a my nie wiemy więc zgadujemy, zastanawiamy, a i tak przekonamy sie dopiero póżniej
więc sen nie pomógł, kąpiel nie pomogła, okłady tez nie, nawet kawe próbowałam ale ulga na chwile, w chacie tak przewietrzyłam ze masakra ale to tez nie to
to wezmę , idę na spacer może przejdzie

haha.
)

.