Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III - IV - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku??
Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV 4 7,02%
Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 5 8,77%
Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 3 5,26%
Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV 0 0%
Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV 13 22,81%
Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV 32 56,14%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-22, 14:24   #1111
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
Hej

no ja rano śmignęłam do lekarza, w zasadzie bez zmian u mnie,
szyjka prawie totalnie skrócona, miękka już, rozwarcie na 1cm więc wszystko przygotowane i czekamy se na skurcze
może się ruszyć w każdej chwili ale mogę też doczekać do TP

czyli siedzimy jak na szpilkach dalej

wody płodowe - prawidłowa ilość, leżałam jeszcze na wszelki wypadek pod KTG, niby miałam pół godziny a wyszła prawie godzina bo 10 minut szukaliśmy dobrej pozycji do leżenia aby było dobrze słychać tętno
bo na wznak to owszem było idealnie ale mnie dusił mały i dłużej niż 5 minut bym nie wytrzymała, no ale na prawym boku się udało w końcu

a co do jedzenia to ja jem ostatnio masakrycznie dużo, co chwila coś wymyślam ale jak się okazało przez ostatni miesiąc to przytyłam 1,5kg tylko więc wszystko zjada mały i się tuczy sam a mi pewnie tłuszczyk się kurczy (to dobrze bo mam już 17kg na plusie i nie wiem gdzie to wlazło)

dostałam wózek właśnie!! śliczny kolor
później zrobię zdjęcia bo teraz muszę odpocząć i obiadek zjeść także
deneb, czyli Ty już też na finiszu..........
ale niedługo się zacznie u Nas....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 14:24   #1112
ada32
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
jade do gina zobaczyc co mi powie. oby bylo dobrze. trzymac kciuki
kciuki trzymane ale widzę że juz po wizycie...

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Oj dziewczyny nie mówcie o jedzeniu,bo od razu mam slinotok W ogóle nie moge się najeść.W ciągu najbliższej godizny zjadłam gołabka, loda Nesqika, bułke z pasztetem i ketczupem,jogurt z owocami i jestem głodna nadal

W ogóle mam ostatnio wrażenie,że zyje po to,żeby JEEEEŚĆ!Kocham swoją lodówkę(pod warunkiem,że jest pełna!!!kocham napełniac swoje policzki i żoładek jedzeniem,po prostu wszystkim co sie nadaje do jedzeniaMój apatety nigdy sie nie konczy,a żoładek nigdy nie jest tak napchany,zeby coś jeszcze do niego nie wlzało hihih
O Jezu od tego pisania tak zgłodniałam,że idę napaśc na lodówkę
o to dokładnie tak jak ja.. teraz jak nigdy jem i jem i na wszystko wielką ochotę mam.. ogórki kiszone.. i lody... i frytki .. słodkie kwaśne i gorzkie bez różnicy... i najgorsze jest to że ciągle mi mało...

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
W końcu na ścianie nad łóżeczkiem pojawiły się Motyle
Załączam fotki,
nie chciało mi się pościeli do zdjęcia zakładać
śliczne te motyle naprawde bardzo mi się podobają

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
Hej

no ja rano śmignęłam do lekarza, w zasadzie bez zmian u mnie,
szyjka prawie totalnie skrócona, miękka już, rozwarcie na 1cm więc wszystko przygotowane i czekamy se na skurcze
może się ruszyć w każdej chwili ale mogę też doczekać do TP

czyli siedzimy jak na szpilkach dalej

wody płodowe - prawidłowa ilość, leżałam jeszcze na wszelki wypadek pod KTG, niby miałam pół godziny a wyszła prawie godzina bo 10 minut szukaliśmy dobrej pozycji do leżenia aby było dobrze słychać tętno
bo na wznak to owszem było idealnie ale mnie dusił mały i dłużej niż 5 minut bym nie wytrzymała, no ale na prawym boku się udało w końcu

a co do jedzenia to ja jem ostatnio masakrycznie dużo, co chwila coś wymyślam ale jak się okazało przez ostatni miesiąc to przytyłam 1,5kg tylko więc wszystko zjada mały i się tuczy sam a mi pewnie tłuszczyk się kurczy (to dobrze bo mam już 17kg na plusie i nie wiem gdzie to wlazło)

dostałam wózek właśnie!! śliczny kolor
później zrobię zdjęcia bo teraz muszę odpocząć i obiadek zjeść także
fajnie że wszystko już do startu przygotowane jeszcze trochę i meta

kasiapruszków o to będę czekać z niecierpliwością na nowiny co do torby spakowac....dzieki: cmok:
a jeśli chodzi o ten filozoficzny wywod he he to po prostu trochę doświadczenia i nic więcej, nastawienie psychiczne to pomaga

no ja juz w tesco po zakupy byłam obiad wstawiłam... do pepko nie weszłam.. barszczyk ukraiński dziś za mną chodzi.. ale zanim się ugotuje to raczę się frytkami z kalafiorem i brokułami polanymi masełkiem... mmmm... taki mix a normalnie niebo w gębie...
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 14:25   #1113
n.ik.a
Zadomowienie

iizabelaa cudny kącik zastanawiałam się jak będą prezenotwac się te motylki - po prostu boski.
kurcze a ja całą ciąże mam non stop ochotę na nabiał...jak nigdy nie przepadałam za mlekiem to w ciąży szaleństwo...dostawałam pypcia kurcze oby moja Niunia nie miała skazy białkowej

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 14:26   #1114
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
każdy zrobi jak uważa,

natomiast jeśli chodzi o nabiał to u nas położna na SR wyraźnie mówiła, żeby ograniczyć, jeśli ktoś spożywa duże ilości,
czyli w ciągu dnia je np. płatki z mlekiem, kanapki z żółtym serem a potem jeszcze jogurty to jest za dużo,
ale jak już pisałam nie mam jakiejś wiedzy na ten temat,
musiałbym w necie poczytać

a motylki kupiłam tutaj
www.peticado.pl
Wiadomo wszystko w dużej ilości może szkodzić
Też wiedzy nie mam jakiejś fachowej, ale z doświadczenia wiem co nieco
Dziękuję na namiary
Stary 2011-02-22, 14:35   #1115
iweczka
Zakorzenienie

tak piszecie o tym pepco, że postanowiłam w necie poszukać, bo u mnie nie ma takiego sklepu.....
Stary 2011-02-22, 14:35   #1116
ada32
Wtajemniczenie

laseczkaa kciuki trzymane za Ciebie i malutką żeby została dziewczynką
Stary 2011-02-22, 14:41   #1117
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

hej dziewczyny, ja jestem właśnie po wizycie na IP , KTG w normie. po zbadaniu gin powiedział ze już się coś zaczyna dziać ze te moje twardnienie brzucha i ból w okolicach jajnkow to bóle przepowiadające, rozwarcie mam na paluszek, ze do polowy przyszłego tygodnia powinnam zaczai rodzic . kazała mi się na KTG zgłosić w czwartek ale dodała ze nie zdziwiła by się jakbym do czwartku dostała regularnych skurczy wiec jestem teraz jak na szpilkach niby chce już to mieć za sobą ale drugiej strony ogarnia mnie panika.
ADA32 ja pierwszy raz rodziłam w Pruszkowie i zastrzeżeń nie mam żadnych
KASIA ja tez mam urodziny 6 marca
HAWEA śliczności te Twoje dzieciątko, ja tez chce mieć taki spokojny poród

a co do tego jedzenia dziewczyny to ja tez teraz pochłaniam więcej niż na początku ciąży ale czytałam w tych objawach zbliżającego się porodu ze wzmożony apatyt jest właśnie jednym z objawów nadchodzącego porodu
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-22, 14:41   #1118
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
tak piszecie o tym pepco, że postanowiłam w necie poszukać, bo u mnie nie ma takiego sklepu.....
u mnie też nie ma
ale widze ze z ich strony nie da sie online kupic nic
jak znajdziesz sklepik gdzie da sie te ciuszki kupic daj cynk

ja też wcinam sporo. non stop buzią ruszam

kinga to i u ciebie sie zaczyna! kurde jak zaczniemy sie sypac to jedna po drugiej widze

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-02-22 o 14:43
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 14:43   #1119
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Coralady, pięknie wyglądasz a ten psiunio słodziakowy
Stary 2011-02-22, 14:47   #1120
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
dzisiaj jade z kotką na sterylizacje nie chce jej tego robić no ale cóż
I jak się ma koteczka? W jakim jest wieku? Ja też muszę moją królewnę wysterylizować, ale bardzo się o nią boję. Boję się, żeby się obudziła i żeby wszystko było ok. Teraz Dzidziul jest w drodze, a do tej pory to była jedyna mała istotka, którą się zajmowałam, i którą bardzo kocham . I chciałabym ją wysterylizować przed porodem. Teraz jestem w domu i mam czas i możliwość zająć się kotką.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 14:54   #1121
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
u mnie też nie ma

kinga to i u ciebie sie zaczyna! kurde jak zaczniemy sie sypac to jedna po drugiej widze
zaczniemy hurtem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-22, 14:58   #1122
87czarna
Zakorzenienie

izabela naprawde gustowny kącik!

Widzę,że kolejne z nas przychodzą z rozwarciem. No,no

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 14:58   #1123
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Załączam fotki,
śliczny kącik!

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 15:11   #1124
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
u mnie też nie ma

castia, a fajne ciuszki tam maja i jakie ceny....
jak znajde dam cynk.....

ja dziś miałam mega sprzatanie w sypialni, pomyte okna, szafy, lustra, uprana firanka - jejuuu ile na tym kurzu było
ale takie uroki jak ma sie okno od ulicy
ale wybieram się w tym tygodniu po rolety do sypialni i chyba zlikwiduję tą firaneczkę w diabły.....
Stary 2011-02-22, 15:15   #1125
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję

to jest tylko kącki w naszej sypialni, w której już nic więcej się nie zmieści,
bo nie mamy oddzielnego miejsca dla Małej,
ja też łóżeczko mam w sypialni, ale mamy dużą szafę trzydrzwiową w sypialni i już sięnic nie mieści, dobrze, że to łóżeczko jakoś weszło, bo inaczej musiałabym się do salonu przenieść

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
egoego pisząc robota, mam na myśli pranie i prasowanie rzeczy dla dzidzi, tż zabronil mi jeszcze i powiedzial ze schowa proszek jak zobaczy ze cos zrobilam, i ze 2 tygodnie wytrzymam bo mam juz wieszkosc rzeczy tylko to lezy odłogiem...
aha, no widzisz, bo ja to już sobie wymyślałam, co możesz robić np ćwiczyć mięsnie do porodu albo szyjkę jakoś albo seksić się, żeby było szybciej (mój znajomy na seks mówi robota)

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
castia, a fajne ciuszki tam maja i jakie ceny....
jak znajde dam cynk.....

ja dziś miałam mega sprzatanie w sypialni, pomyte okna, szafy, lustra, uprana firanka - jejuuu ile na tym kurzu było
ale takie uroki jak ma sie okno od ulicy
ale wybieram się w tym tygodniu po rolety do sypialni i chyba zlikwiduję tą firaneczkę w diabły.....
ja mam tak z firanką w salonie, ale jeszcze czekam z praniem jej, bo ja mam aneks kuchenny i się smrodzi, a jak nie zdążę to mąż upierze zanim wrócę ze szpitala, i tak nie pozwala mi jej zdejmować ani zakładać
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-22, 15:18   #1126
ada32
Wtajemniczenie

kinga2710 o fajnie ze w Pruszkowie ktos rodził, to mnie trochę uspokoiłaś...... dzięki...
jejku to juz na szpilkach co raz wiecej dziewczyn czeka... .. czekamy kto nastepny...

coś mnie głowa rozbolała...
Stary 2011-02-22, 15:21   #1127
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
ja też łóżeczko mam w sypialni, ale mamy dużą szafę trzydrzwiową w sypialni i już sięnic nie mieści, dobrze, że to łóżeczko jakoś weszło, bo inaczej musiałabym się do salonu przenieść

aha, no widzisz, bo ja to już sobie wymyślałam, co możesz robić np ćwiczyć mięsnie do porodu albo szyjkę jakoś albo seksić się, żeby było szybciej (mój znajomy na seks mówi robota)

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

ja mam tak z firanką w salonie, ale jeszcze czekam z praniem jej, bo ja mam aneks kuchenny i się smrodzi, a jak nie zdążę to mąż upierze zanim wrócę ze szpitala, i tak nie pozwala mi jej zdejmować ani zakładać
ego_ego, mój mąz by mi z d.... nogi powyrywał jakbym umyła okno i zdjeła firankę także wpadła cioteczka i mi pomogła

Montii, skusila mnie dziś ta Twoja żaba i kupiłam tę kaczkę
może jak mała sie urodzi przestane siedziec na necie, bo niedługo zbankrutuję hehe
Stary 2011-02-22, 15:23   #1128
Castia
Wtajemniczenie

własnie niutki nie ma dziś cały dzień
czyżby coś sie wydarzyło

iweczka no widze ze super to pepco. zazdroszcze tym które mają dostęp do niego

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-02-22 o 15:25
Stary 2011-02-22, 15:24   #1129
ada32
Wtajemniczenie

ide sie troszkę położyć .. to do później dziewczyny
Stary 2011-02-22, 15:29   #1130
diatoma
Zadomowienie

egoego to sprzątanie to na początek, musze sie rozruszać i złapać kondycję, bo z obecną o sexie nie ma mowy. ale pozniej to z wielka checia sie poprobuje:p

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 15:36   #1131
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Załączam fotki,

ale ślicznie

no niutki nie ma albo zajęta dzieciaczkami albo mała w końcu postanowiła wychodzić

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 15:41   #1132
Castia
Wtajemniczenie

niutka widzę cie!!!!!!
Stary 2011-02-22, 15:51   #1133
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
ego_ego, mój mąz by mi z d.... nogi powyrywał jakbym umyła okno i zdjeła firankę także wpadła cioteczka i mi pomogła
no to super masz, a już myślałam, że sama to wszystko robiłaś
ja jak poodkurzam i wytrę kurze, to ledwo żuję, a mąż mnie opier.... ale mu tłumaczę, że siedzę w domku i robię to powoli, z przerwami, a jak chodziłam do pracy, to w ogóle nie mogłam nic robić, bo na mnie krzyczał kochany jest
ale pod koniec podobno dostaje się energii, a wtedy już się nie będę bała, że za wcześnie, to będę robić mega sprzątanie

Cytat:
egoego to sprzątanie to na początek, musze sie rozruszać i złapać kondycję, bo z obecną o sexie nie ma mowy. ale pozniej to z wielka checia sie poprobuje:p
ojj Kochana nie mów mi nic o kondycji, bo u mnie jest na poziomie 0
a po ostatnim sekszeniu, to dyszałam jak stary parowóz

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

niutka pewnie nas nadrabia, to co nabazgrałyśmy, może w końcu w nocy się wyspała
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-22, 15:52   #1134
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
ja po 2 miesięcznej abstynencji spróbowałam i czułam się jak dziewica wiec dalej bedzie abstynencja
Stary 2011-02-22, 15:52   #1135
wikakika
Rozeznanie

hahhaaha...jak stary parowoz..dobre

Ja tez dostaje zadyszki, a szczegolnie jak wchodze po schodach...doslownie sapie i nie moge oddechu zlapac!
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 15:53   #1136
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Załączam fotki,
Śliczne pięknie się prezentują te motylki

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Laseczka, trzymam kciuki żeby Wiktoria nie zmieniła płci
Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
laseczkaa kciuki trzymane za Ciebie i malutką żeby została dziewczynką
dzięki za kciuki

no i ja już po wizycie .
powiem tak z dzidziusiem wszystko ok położenie nadal główkowe(chyba przodujące - nie wiem co to znaczy ) wszystko ok waży ok 2250
ale mam mieszane uczucia -lekarz sprawdzał płeć i nadal nie wiemy żyję w niepewności do porodu... bo dziecko tak krzyżowało nóżki i zasłaniało stópką swoje narządy (miałam już na 97 % potwierdzona dziewczynkę na poprzedniej wizycie ) a teraz lekarzowi wydawało się że widzi jąderka ale siusiaka nie widział... wiec ja już sama nie wiem i ta niepewnosc pewnie zostanie do porodu....
czy mozliwe bo ten lekarz sprzetu dobrego nie ma ze jaderka mógł pomylić z wargami sromowymi ? dziecko zasłaniało stópką swoje krocze.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 15:56   #1137
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Dziewczyny, dziękujęmy ślicznie za miłe słowa, kochane jesteście:cmo k::cmok :

Oglądacie na Wspólnej? Możecie mi powiedzieć, w jaki sposób Filip dowiedział się o zdradzie Marty? Bo widziałam tylko końcówkę, jak kazał jej się pakować...sama się przyznała do zdrady?

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 16:01   #1138
emila28101987
Rozeznanie

Hej

hawea śliczny Synuś gratuluje
Ale mnie zżera ciekawość jak mój Mały będzie wygladał

iizabela śliczny ten Twoj kącik jak z gazety

a mi sie wydaję że juz wiecznie będe w tej ciąży lekarz mnie straszył że moge nie dotrwać do wizyty którą miałam 8go lutego a tu już 7 dni do terminu a ja dalej z brzuszkiem.. coś teraz czuje że jeszcze się przeterminuje..

dopiero od dziś zaczęłam pić herbatke z liści malin bo albo nigdzie nie mogłam jej dostać albo zapominałam i dziś wreszcie mama mi ja kupiła.. ale mi ona nie smakuje smakuje jak siano

Edytowane przez emila28101987
Czas edycji: 2011-02-22 o 16:04
emila28101987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 16:06   #1139
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

ale mnie glodomorra złapała zjadam jogurt, dwa batony, dwa ogórki a teraz mam ochotę na mielonkę tyrolska
Stary 2011-02-22, 16:09   #1140
n.ik.a
Zadomowienie

hawea co do Wspólnej to Marta sama się przyznała

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości