Aparaty ortodontyczne cz. X - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-21, 22:19   #3511
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X

Jest jakaś różnica między metalowymi a gumowymi łańcuszkami?
Nie mogę mieć gumowych ligatur, bo mi od nich ponoć zaczęło puchnąć wędzidełko, metalowe są niby bardziej higieniczne, a chciałabym spróbować z jakimś kolorkiem, tym bardziej, że łańcuszek mam właśnie gumowy ... przeźroczysty. Nie musze mówić, jak tragicznie wygląda po tygodniu. Btw. jeżeli chodzi o gumowe łańcuszki, to też są różne kolory? Nie wiecie? 17.03 mam wizytę. Szybko zleci. Mam łańcuszek na 12 oczek, a za kłem prawym się urwał. Nie wiem, czy iść po nowy, chyba poczekam
Stary 2011-02-21, 22:21   #3512
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
ale masz gadżetów na dole
taak pół na pół gumki (metalowe + gumowe) + sprężynka + dodatkowe druciki wokół drutu + na jednym zamku przez przypadek chyba mam metalową gumkę i na to gumową moje zdziwienie po powrocie z wizyty jak gumka coś dziwnie leżała - bezcenne
ale na początku marca prawdopodobnie pozbywam się przynajmniej części gadżetów na dole

"Wierz w siebie, wiara czyni cuda, wielu się nie udało, ale Tobie się uda..."
/Drużyna Mistrzów - RDW, RPS, Dobrzan - "Wierz w Siebie"/
paulina18021995 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 22:28   #3513
kasiunia_84
Raczkowanie

Cytat:

a ja właśnie po wizycie... gumki miały być srebrne ale w ostatniej chwili wzięłam różowe... o dziwo nie mam żadnych dodatkowych elementów jak łańcuszki czy dodatkowe druciki, tylko nadal muszę nosić wyciągi... dodatkowo orto wspomniała o wyrwaniu 2 ósemek które mi na górze wyrosły ale po spojrzeniu na pantomogram stwierdziła że w 6 jest duża plomba i na wszelki wypadek żeby ją prześwietlić jeszcze raz i iść do dentysty czy jest na pewno zdrowa bo jeśli się okaże że jest chora to zostanie wyrwana a jej miejsce zajmie 8... dała mi skierowanie do jakiejś kliniki ale na u mnie na miejscu też robią zdjęcia... i moje pytanie jest takie: czy w zwykłej przychodni zrobią mi prześwietlenie zęba z aparatem? bo z tego co mi wiadomo do zdjęć trzeba zdejmować metalowe elementy
czy pantogram to to samo co zdjęcie panoramiczne???
zapuszczam włosy... ROŚNIJCIE !!!
kasiunia_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 22:34   #3514
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olasia99 Pokaż wiadomość
Jest jakaś różnica między metalowymi a gumowymi łańcuszkami?
Nie mogę mieć gumowych ligatur, bo mi od nich ponoć zaczęło puchnąć wędzidełko, metalowe są niby bardziej higieniczne, a chciałabym spróbować z jakimś kolorkiem, tym bardziej, że łańcuszek mam właśnie gumowy ... przeźroczysty. Nie musze mówić, jak tragicznie wygląda po tygodniu. Btw. jeżeli chodzi o gumowe łańcuszki, to też są różne kolory? Nie wiecie? 17.03 mam wizytę. Szybko zleci. Mam łańcuszek na 12 oczek, a za kłem prawym się urwał. Nie wiem, czy iść po nowy, chyba poczekam
są różne kolory łańcuszków tak samo jak gumek
Cytat:
Napisane przez kasiunia_84 Pokaż wiadomość
czy pantogram to to samo co zdjęcie panoramiczne???
*pantomogram

z tego co mówi wujek google to tak

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Napisane przez paulina18021995 Pokaż wiadomość
taak pół na pół gumki (metalowe + gumowe) + sprężynka + dodatkowe druciki wokół drutu + na jednym zamku przez przypadek chyba mam metalową gumkę i na to gumową moje zdziwienie po powrocie z wizyty jak gumka coś dziwnie leżała - bezcenne
ale na początku marca prawdopodobnie pozbywam się przynajmniej części gadżetów na dole
ja raz się zdziwiłam jak zobaczyłam że mam ligatury na pierścieniach a zobaczyłam to dopiero po kilku dniach i teraz orto za każdym razem zakłada mi je na zamki

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 22:59   #3515
sylvi_86
Zakorzenienie

jutro mam wizyte u orto dowiem sie czy sciagam tylko dol czy calosc
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 12:02   #3516
serduszkowa
Rozeznanie

Witam, na tym wątku jestem po raz pierwszy z bardzo poważnym problemem.. Moim celem nie jest zdołowanie Was, ale prośba o radę. Mianowicie ja jestem już po leczeniu aparatem stałym i wada mi powróciła
Najpierw nosiłam na górę aparat wewnętrzny, który miał za zadanie rozszerzyć mi szczekę, potem założony aparat stały na górę, po kilku miesiącach założony na dół. Nosiłam oba około dwóch lat, oba miałam ściągnięte w jednym dniu. Zostały mi założone druty retencyjne, na dole ten drut ciągle mi sie odklejał, więc orto stwierdziła, że trzeba go ściągnąć, po kilku miesiącach cały dół zaczął mi się krzywić od nowa;/// Jestem załamana... Uważam, że to wina orto, ponieważ za szybko sciągnela mi drut retencyjny na dole. Co najlepsze ona teraz proponuje na dół założyc płytkę retencyjną, ale jaką mam gwarancje, że ona mi wyprosuje te zęby na dole? Ona ma raczej za zadanie podtrzymywać i ustabilizować zęby już wyprostowane, a skoro mi się pokrzywiły powtórnie to jakie jest wyjście? Wkurza mnie to wszystko, bo wydałam tyle kasy i nie wiem co teraz. Domagac się, żeby założyła mi znowu dolny aparat na swój koszt? Jak mam z nią w ogóle rozmawiać?
Pomóżcie, licze, że ktoś mnie racjonalnie wesprze.
Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0710.jpg (11,8 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0711.jpg (12,9 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0712.jpg (16,7 KB, 64 załadowań)

Edytowane przez serduszkowa
Czas edycji: 2011-02-22 o 12:34
serduszkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 14:22   #3517
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez serduszkowa Pokaż wiadomość
Witam, na tym wątku jestem po raz pierwszy z bardzo poważnym problemem.. Moim celem nie jest zdołowanie Was, ale prośba o radę. Mianowicie ja jestem już po leczeniu aparatem stałym i wada mi powróciła
Najpierw nosiłam na górę aparat wewnętrzny, który miał za zadanie rozszerzyć mi szczekę, potem założony aparat stały na górę, po kilku miesiącach założony na dół. Nosiłam oba około dwóch lat, oba miałam ściągnięte w jednym dniu. Zostały mi założone druty retencyjne, na dole ten drut ciągle mi sie odklejał, więc orto stwierdziła, że trzeba go ściągnąć, po kilku miesiącach cały dół zaczął mi się krzywić od nowa;/// Jestem załamana... Uważam, że to wina orto, ponieważ za szybko sciągnela mi drut retencyjny na dole. Co najlepsze ona teraz proponuje na dół założyc płytkę retencyjną, ale jaką mam gwarancje, że ona mi wyprosuje te zęby na dole? Ona ma raczej za zadanie podtrzymywać i ustabilizować zęby już wyprostowane, a skoro mi się pokrzywiły powtórnie to jakie jest wyjście? Wkurza mnie to wszystko, bo wydałam tyle kasy i nie wiem co teraz. Domagac się, żeby założyła mi znowu dolny aparat na swój koszt? Jak mam z nią w ogóle rozmawiać?
Pozdrawiam
może rzeczywiście płytka retencyjna by je trochę wyprostowała... bo płytka retencyjna to tak jakby zdejmowany aparat...
może powinnaś się przejść jeszcze do innego ortodonty i się zapytać

Stary 2011-02-22, 14:25   #3518
betti_888
Wtajemniczenie

moje nowe gumeczki i efekty leczenia

góra: 1,5 roku
dół: 1 rok
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05854.jpg (31,3 KB, 97 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kolaż.jpg (117,9 KB, 162 załadowań)

Stary 2011-02-22, 14:25   #3519
serduszkowa
Rozeznanie

dzwoniłam dzisiaj, żeby sie umówic na wizytę (14 marca;/) i orto stwierdziła, że drut będę musiała miec do końca życia, ale wydaje mi się, że on mi już zebów nie wyprostuje... Najbardziej mnie zastanawia fakt czy to jest jej wina, no bo jak dla mnie to są znowu dodatkowe, kolejne koszty, bo czy płytka czy drut to jest kolejny wydatek;/ uważacie, że powinnam zażądać aby dalsze leczenie było w ramach reklamacji?;/
Stary 2011-02-22, 14:31   #3520
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
dzwoniłam dzisiaj, żeby sie umówic na wizytę (14 marca;/) i orto stwierdziła, że drut będę musiała miec do końca życia, ale wydaje mi się, że on mi już zebów nie wyprostuje... Najbardziej mnie zastanawia fakt czy to jest jej wina, no bo jak dla mnie to są znowu dodatkowe, kolejne koszty, bo czy płytka czy drut to jest kolejny wydatek;/ uważacie, że powinnam zażądać aby dalsze leczenie było w ramach reklamacji?;/
jeżeli to z jej winy to tak, ale lekarzom trudno jest cokolwiek udowodnić, więc nawet jeśli ona Ci coś schrzaniła to może się wszystkiego wyprzeć

Stary 2011-02-22, 14:40   #3521
serduszkowa
Rozeznanie

no własnie, zwłaszcza, że ona nawet nie zapisuje nic, nie prowadzi kart pacjentów!!! Ale ogólnie jest chwalona w moim mieście, wiecznie u niej w poczekalni są tłumy, ale jak jej udowodnie, że za szybko ściągnęła mi drut? I co teraz drugi raz mam za niego płacić? Nie stac mnie już w tej chwili na ponowne leczenie.
Stary 2011-02-22, 14:55   #3522
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
no własnie, zwłaszcza, że ona nawet nie zapisuje nic, nie prowadzi kart pacjentów!!! Ale ogólnie jest chwalona w moim mieście, wiecznie u niej w poczekalni są tłumy, ale jak jej udowodnie, że za szybko ściągnęła mi drut? I co teraz drugi raz mam za niego płacić? Nie stac mnie już w tej chwili na ponowne leczenie.

może skonsultuj się z innym orto... jak by dobrze przykleiła to nic by się nie odkleiło... ja noszę aparat 1,5 roku i jeszcze nic mi nie odpadło chociaż jem wszystko łącznie z orzechami

Stary 2011-02-22, 15:31   #3523
KamilaEwa
Raczkowanie

Cytat:

jestem pod wrażeniem

I’ve loved and I’ve lost .

KamilaEwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 15:45   #3524
Michalina76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zsrr23 Pokaż wiadomość
Co do uśmiechu dziąsłowego

Miałam jakieś 2 lata temu skorygowany uśmiech dziąsłowy..tzn. wycięli mi dziąsło od zęba 4 do 4 .. wizualnie powiększyło mi to zęby..zabieg trwał 15 min przy znieczuleniu, takim jakie stosuje się przy borowaniu zębów..Najbardziej bolało znieczulenie .. poza tym wszystko OK.. goi się bardzo szybko .. u mnie ok 4 dni i było wszystko zagojone.
Wiem że nie wszyscy chirurdzy umieją robić ten zabieg, ale to naprawdę proste, poprostu skalpelem wycinają dziąsło..groźnie brzmi ale to bułka z masłem
OMG! Pierwsze słyszę o takim zabiegu
Na szczęście, nie mam za dużych dziąseł

LUPINKA: nie znam pani Golarz, mi aparacik zakładała dr. Agnieszka Wyszyńska z Zakopianki
Michalina76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 16:27   #3525
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zsrr23 Pokaż wiadomość
Co do uśmiechu dziąsłowego

Miałam jakieś 2 lata temu skorygowany uśmiech dziąsłowy..tzn. wycięli mi dziąsło od zęba 4 do 4 .. wizualnie powiększyło mi to zęby..zabieg trwał 15 min przy znieczuleniu, takim jakie stosuje się przy borowaniu zębów..Najbardziej bolało znieczulenie .. poza tym wszystko OK.. goi się bardzo szybko .. u mnie ok 4 dni i było wszystko zagojone.
Wiem że nie wszyscy chirurdzy umieją robić ten zabieg, ale to naprawdę proste, poprostu skalpelem wycinają dziąsło..groźnie brzmi ale to bułka z masłem

a masz może zdjęcie przed i po? dużo kosztuje taki zabieg?

Stary 2011-02-22, 17:07   #3526
Ula05
Raczkowanie

GG do Ula05

Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość
Widzisz... w moim przypadku od początku mówione było, że będę miała likwidowany zgryz głęboki i podniesiony uśmiech w celu zmniejszenia efektu uśmiechu dziąsłowego, a podczas ostatniej wizyty orto zaczęła bliżej przyglądać się moim ustom, zębom i powiedziała, że nawet po podniesieniu linii uśmiechu uśmiech dziąsłowy pozostanie... w sumie to mnie nie dziwi, bo mam bardzo krótką górną wargę a dość duże górne jedynki Ale o żadnych śrubach itp. nie wspominała, a ja też nie dopytywałam o to.

Ja zanim pojechałam do orto w tej sprawie to siedziałam i czytałam bardzo dużo na temat uśmiechu dziąsłowego i mojej wady. Jak byłam na 1 wizycie to orto zagięłam tak że się zaczęła zastanawiać co studiuję. Powiedziałam jej o zabiegu chirurgicznym i korekcji zgryzu. Powiedziała mi wtedy że ona musi się zastanowić czy podejmie się leczenia i zostało ustalone że ona robi wszystkie foty itp co tam potrzebne i obliczenia bierze to na konferencje lekarską tam się skonsultowała z kolegami orto i dzwoniła do mnie informowała mnie o wszystkim co i jak. Ustaliłam z nią przez tel co chce mi zakładać i znowu czytałam. Po 2 mieś trwania konsultacji pokazałą mi włąśnie tą dziewczynę ze stanów z taką samą wadą i to jest serio do niezłego skorygowania. Mi powiedziała tylko o 50% poprawie uśmiechu i poprawa wady zgryzu. I wszystko mi to podpisała całą umowę z planem leczenia więc chyba będzie jej zależało hehe A te mikro śruby właśnie zalecił profesor ze Stanów jeśli bym się na nie zdecydowała to niestety jadę do Wawy do jakiejs znajomej orto żeby to zainstalowała. Spytaj swojej orto o te mikro śruby i napisz potem co Ci powiedziała
Ula05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 17:47   #3527
emka_333
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez vesica Pokaż wiadomość
Nie, nie mam żadnych podwyższeń. Nawet pierścieni nie posiadam

Swoją drogą ja mam z wadą wręcz odwrotnie, bo w mojej rodzinie wszyscy mają idealnie proste zęby. Tylko mi widocznie zostały przekazane jakieś wadliwe geny
ahaa
no a co do tych podwyższen to chodzilo mi o to czy na poczatku nie mialas podwyższen? gdy ta dwójka jeszcze tak odstawala

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Napisane przez viera Pokaż wiadomość
ja tez bym miala, ale gdybym byla modelka to probowalabym to jakos wykorzystac, a jak juz bym zarobila troche pieniedzy na kontraktach to bym wtedy sie zabrala za prostowanie

Ja mam wizyte 1 kwietnia;D, moze by mi wtedy juz tez podłączyła?

Czerwone są super, ale chyba sprobuje niebieskich... to tylko miesiac, potem jakby co wezme czerwone. Swoja droga respekt dla wszystkich dziewczyn, ktore same zmieniaja gumki, ja mam tak totalny brak zdolnosci manualnych, ze nie bylabym w stanie tego zrobic

to można sobie samemu zakładać i zmieniać te gumeczki?
nie wiedzialam nawet

" Ile razy upadnę, tyle razy się podniosę ! "

.
emka_333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 17:51   #3528
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
Pozdrawiam
To wyglada jakby zeby ci sie zeszly, bo maja za malo miejsca. Wedlug mnie tutaj trzeba by spilowac troche zeby po bokach, bo ewidentnie masz ciasno, a dopiero pozniej zalozyc drut czy ten aparat wyjmowany....

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 17:57   #3529
kasiunia_84
Raczkowanie

Cytat:

woooow super
miałaś głęboki zgryz z tego co widzę??
miałaś na jedynkach od wewnątrz takie "klocki" http://www.youtube.com/watch?v=59V7dAbCgEM&NR=1

czy miałaś jakoś poszerzaną górną szczękę?? hyrax czy coś w tym stylu??
bo ząbki masz teraz extra......szeroki taki jak mi się podoba
Stary 2011-02-22, 17:58   #3530
emka_333
Przyczajenie

Cytat:
zdjęcia
te gumki mam od końca stycznia, ale... brak czasu
od kiedy aparat - podpis
zdjęcia robione we wtorek chyba

suuuuuuuuuper

" Ile razy upadnę, tyle razy się podniosę ! "

.
emka_333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 18:02   #3531
serduszkowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
To wyglada jakby zeby ci sie zeszly, bo maja za malo miejsca. Wedlug mnie tutaj trzeba by spilowac troche zeby po bokach, bo ewidentnie masz ciasno, a dopiero pozniej zalozyc drut czy ten aparat wyjmowany....
możliwe, że to też wina wychodzenia ósemek, zaczęły mi wychodzić jak już nie miałam druta retencyjnego, ale gdyby on w ten czas był to zęby mi się nie cofnęły.. tak myślę.
Stary 2011-02-22, 18:10   #3532
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
woooow super
miałaś głęboki zgryz z tego co widzę??
miałaś na jedynkach od wewnątrz takie "klocki" http://www.youtube.com/watch?v=59V7dAbCgEM&NR=1

czy miałaś jakoś poszerzaną górną szczękę?? hyrax czy coś w tym stylu??
bo ząbki masz teraz extra......szeroki taki jak mi się podoba
dzięki
zgryz głęboki i jeszcze jakiś inny... nie wiem czy nie otwarty (już nie pamiętam) ogólnie orto powiedziała że mam połączone jakieś 2 wady no i że często takie połączenie nie jest spotykane

na jedynkach nic nie mam, za to mam podwyższenie na 6 z prawej strony

nie miałam niczym poszerzane... noszę zwykły metalowy aparat ligaturowy

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez KamilaEwa Pokaż wiadomość
jestem pod wrażeniem
dzięki

Stary 2011-02-22, 18:12   #3533
kasiunia_84
Raczkowanie

Cytat:
Pozdrawiam
Ja bym poszła na konsultację do innej Orto i zapytała czy twoja lekarka dobrze zrobiła Ci retencję i wybrała dobry sposób( może powinnaś mieć aparat retencyjny tzn taki wyciągany, podobno nosi się go tak...jeśli stały aparat był 2 lata to retencyjny na 1rok noszony po 10-12 godz dziennie a jak 3 lata to retencja1,5 roku, oczywiście trzeba stopniowo skracać jego czas noszenia)
ja tam nie wierzę, że cienki drucik przyklejony od wewnątrz utrzyma zęby :/
Stary 2011-02-22, 18:14   #3534
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
Napisane przez emka_333 Pokaż wiadomość
suuuuuuuuuper
dziękuję
opłaca się nosić aparat
ostatnio na wizycie miałam takie zwykłe 'piłowanie' zębów + takie: http://www.youtube.com/watch?v=D8h1e...eature=related

Stary 2011-02-22, 18:20   #3535
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję
opłaca się nosić aparat
ostatnio na wizycie miałam takie zwykłe 'piłowanie' zębów + takie: http://www.youtube.com/watch?v=D8h1e...eature=related
ja kiedyś miałam piłowanie między górnymi jedynkami bo nie chciały się prostować bo miały nierówną powierzchnię... ale to było robione papierem... ogólnie niemiło to wspominam bo papier ten rozciął mi dziąsło

Stary 2011-02-22, 18:23   #3536
serduszkowa
Rozeznanie

Cytat:
Ja bym poszła na konsultację do innej Orto i zapytała czy twoja lekarka dobrze zrobiła Ci retencję i wybrała dobry sposób( może powinnaś mieć aparat retencyjny tzn taki wyciągany, podobno nosi się go tak...jeśli stały aparat był 2 lata to retencyjny na 1rok noszony po 10-12 godz dziennie a jak 3 lata to retencja1,5 roku, oczywiście trzeba stopniowo skracać jego czas noszenia)
ja tam nie wierzę, że cienki drucik przyklejony od wewnątrz utrzyma zęby :/
nawet jeśli inna orto powie, że moja źle przeprowadziła retencję to co to da? mam powiedzieć swojej, że byłam na konsultacji u innego lekarza i podważyć jej autorytet? nic tym nie wskuram.. poza tym u mnie w mieście wszyscy do niej chodzą, a pozostali ortodonci są mało znani i ogólnie raczej kiepscy.
Stary 2011-02-22, 18:25   #3537
kasiunia_84
Raczkowanie

Cytat:
dzięki
zgryz głęboki i jeszcze jakiś inny... nie wiem czy nie otwarty (już nie pamiętam) ogólnie orto powiedziała że mam połączone jakieś 2 wady no i że często takie połączenie nie jest spotykane

na jedynkach nic nie mam, za to mam podwyższenie na 6 z prawej strony

nie miałam niczym poszerzane... noszę zwykły metalowy aparat ligaturowy

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

dzięki
otwarty to taki http://www.youtube.com/watch?v=gHMSX505K20

miałaś głęboki jak ja tzn, że jak zamykasz buzie to nie widać Ci dolnych zębów
mnie za niedługo czeka dół, podwyższenia na 6 i 1,2 i jakieś wyciągi......to będzie masakra hehe jak mnie mąż z tym zobaczy to padnie :P
najlepsze to, że maja orto chce mi założyć na dół na przednie 4 lub 6 zebów aparat ligwinalny a na resztę zwykły bo niby będzie łatwiejsze leczenie ale za to jaka kasa 3tys zł więc mam ją gdzieś.....zakładam taki jak mam na gorze
Stary 2011-02-22, 18:25   #3538
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
ja kiedyś miałam piłowanie między górnymi jedynkami bo nie chciały się prostować bo miały nierówną powierzchnię... ale to było robione papierem... ogólnie niemiło to wspominam bo papier ten rozciął mi dziąsło
ja mam prawie na każdej wizycie piłowanie, żeby mi się wszystkie pomieściły
najgorzej było raz, jak robiła to asystentka która miała tipsy

Stary 2011-02-22, 18:27   #3539
BlackCat1990
Rozeznanie

betti! jestem pod ogromnym wrazeniem! sliczne masz zabki teraz!
a ja byłam dzisiaj u orto, wizyta kontrolna, przyklejenie zamka ktory odpadl po jedzeniu brazylijskich orzechów w czekoladzie i mam sprezynke mam nadzieje, ze w koncu zrobi mi miejsce na ta dwojkę...
orto powiedziala, ze szczeka mi sie nie poszerzy, nie bedzie to hollywodzki usmiech ew tylko na gorze bedzie troche widac" bo pani ma tak te zeby schowane" ee ja? hm. no nie wiem, nadal sie boje tego efektu PO no ale ..

(caly strach przez to ze zonaczylam zdj naszej MISS i jej KONSKI usmiech )
Stary 2011-02-22, 18:33   #3540
molokai
Raczkowanie

Cytat:

aż chce się nosić i znosić to wszystko
pięknie
molokai jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości