|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
Cytat:
![]() Ładna dziewczyna z avatarka
|
|
|
|
|
#3812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
teraz praca a potem co.. bo umowa na czas nie taki jak chcemy bo fajni ludzie w pracy.. bo dzieci chce do końca doprowadzić.. a jak Magda dadzą ci etat w klasie 1-3 i czas nieokreślony to już widzę jak mówisz mężowi ze robicie dziecko... będzie że no co ty nie zostawię tak pani dyrektor to moje dzieci.. jak mogą mieć kogoś innego za wychowawce chce ich do końca doprowadzić.. wiem bo sama to przechodziłam.. jeszcze mieszkanie jeszcze remont jeszcze dzieci do końca... moim zdaniem to tylko mydlenie sobie oczu.. jak nie taki powód to będzie inny a to mieszkanie a to kasa a to remont a to wakacje a to nowy samochód.. i w końcu a to 50 na karku... smutne ale prawdziwe... dobrego momentu nigdy nie ma bo nawet jak się 6 w totka trafi to będzie - świat pozwiedzajmy...
moim zdaniem trzeba być tylko szczerym wobec siebie i męża.. a nie ściemniać że praca że poczekajmy do września stycznia września stycznia... i tak w koło.. bo albo się go chce albo się go nie chce albo się na niego decydujemy bez względu na całą resztę bo idealnie sielankowo nigdy nie będzie albo jesteśmy szczerzy... tylko najpierw trzeba się przed samym sobą do tego przyznać.. i mówimy szczerze otwarcie "dziecku mówię nie.. bynajmniej na te 2 lata.." czy tam na inny czas bez mydlenia oczu dziwnymi powodami.. bo tak Magda pomyśl sama przed sobą tak szczerze bardzo szczerze jak dostaniesz umowę na czas nieokreślony to co mówisz do męża przestaje brać tabletki staramy się? wątpie... ale to tylko moje odczucia i moje zdanie.. i mam prawo go mieć ![]() mona_ja jaaaaaaaaaa babski comberrrrr byłam raz było boskooo a ja jej nie ściągnęłam ja ją tylko grzecznie zauważyłam i dałam temu wyraz ![]() ktosia trzymam kciuki za wizytę! baja dziękuję ![]() kliwia wiem wiem ![]() Gucia no to my z kolei 2 na pewno trzecie później między innymi dlatego żeby zobaczyć jak finansowo to będzie wyglądać.. Cytat:
stawiam piwo za te słowa ![]() ![]() ![]() idę nadrabiać dalej ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
i brawo za podejście ![]()
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-02-22 o 16:39 |
||
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
Uffff skończyłam, ale się umordowałam z jednym działem w pracy lic.
parę dni go pisałam i nie mogłam nic sensownego sklecić ale napisałam! w końcu jeszcze tylko muszę go raz przejrzeć, przeczytać i nanieść ew. poprawki, ale to już na trzeźwo, jak mi umysł przestygnie ![]() ![]()
|
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
Marta dla jednych liczy się tylko dziecko , dla innych praca. A powiedz tak szczerze, gdybyś nie wpadła, to sama tez byś troszkę poczekała, bo przecież chciałaś grupę do końca doprowadzić.
Ja nie wpadnę bo biorę tabsy, więc moja ciążą będzie w 100 % zaplanowana Dlaczego nigdy nie napisałaś dziewczynom, które już mają po 30 lat, że pora brać się w troki bo czas leci.... Marta nie wszyscy chcą mieć dziecko w wieku 20 lat. Niektórzy nie są na to gotowi i co?? wg ciebie mają i tak starać się bo latka lecą?? ja tak nie uważam. jedni będą gotowi w wieku 20 lat a inni wieku 30 czy 35 lat. Nie każdy jest taki sami. A czy to aż tak źle, że ktoś , kto zaczyna dopiero pracę chce w niej pozostać, nie myśleć na razie o dziecku? No... co innego jakbym miała już prawie 40 lat i dalej by mi była kariera w głowie, ale do tego jeszcze daleko a umowy na czas nieokreślony nie dostanę na bank przez kilka pięknych lat, zresztą co taka umowa teraz daje?? Skoro tak czy siak mogą Cie wywalić, tylko masz dłuższy okres wypowiedzenia |
|
|
|
#3815 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no jasne ze przygarne ![]() zapraszam Cytat:
te drzwiczki obok lozka? wejscie na strych tez nie mieli gdzie zrobic ![]() dziekuje Cytat:
![]() wogole jak sie w niej budze to czuje sie jak w jakims ofisie bo tylko zaluzje w oknach w weekend postaram sie cos porobic z nia tez sie w miskach zakochalam ![]() a slonia dostalismy w prezencie na parapetowe ![]() dziekuje Cytat:
uwielbiam kupowac dodatki to dlatego ![]() Cytat:
No to pakuj sie i czekam na Ciebie ![]() No wlasnie nastepny moj cel .. skonczyc sypialnie dziekuje
|
|
|
#3816 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta w zeszłym roku organizowałyśmy pierwszy raz i było kilkadziesiąt osób, w tym już 2 razy tyle. Ja jeszcze dodatkowo z kilkoma innymi babkami z którymi chodzę na aerobik daję popis-będziemy tańczyć kankana
![]() Chwale się, taką pościel kupiłam http://www.greno.pl/index.php?pst=produkt_op&id=2061 tylko na zdjęciu wygląda na fioletowobiałą, w rzeczywistości jest ecru co mnie cieszy bo mi bardziej do sypialni pasuje.
|
#3817 |
|
Zadomowienie
|
Marta myślę że decyzja o posiadaniu czy nie posiadaniu dziecka to indywidualna decyzja każdego z nas. Owszem masz jak najbardziej prawo wyrażac swoją opinię na ten temat, ale mam wrażenie że podejmujesz się oceny Madzi, a to jest trochę nie fair.
Mam 32 lata i na szczęście nigdy nie spotkałam się z "dobrymi" radami, że obudze sie pewnie ktoregoś dnia z ręką w nocniku, bo chyba bym nie wytrzymała. Zaabcia a to po to by ewentualny obcy w łóżku miał jak uciec przed współmałżonkiem ?
|
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Mona bardzo ładna pościel.
Cytat:
hehe Zabcia ty cwaniaro.... Klion Cię rozszyfrowała ![]() Klion zgadzam się Nie czuję się staro i uważam, że mam jeszcze co najmniej kilka lat na podjęcie decyzji o dziecku |
|
|
|
|
#3819 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
te drzwiczki tak jak pisalam juz to wejscie na strych ![]() dziekuje slicznie ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
Ooo Ty !!! teraz wyszlo wszystko na jaw no kurcze a myslalam ze jestem na tyle cwana ze nikt sie nie kapnie a tu zonk mona - sliczna posciel
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2011-02-22 o 17:25 |
||||
|
|
|
#3820 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgaduj zgaduj ![]() a odwiedzic chetnie ![]() a slonce mozna cie gdzie zobaczyc na nk czy fb ? ![]() Cytat:
a jak Ty go robisz ? Ja robilam z przepisu z tej listy od Madzi.Cytat:
po drugie sliczna z Ciebie laska i tez jestem ciakawa tych roznych kolorkow wloskow, w ktorym sie najlepiej czujesz ? no i po trzecie - sukienka - sliczna-ja tez mojej nie moge tzn nie chce sie pozbyc lezy pod lozkiem i czeka tylko nie wiem na co ![]() Zabciu - domek boooski!!wszystko mi sie podoba, szczegolnie tez przestrzenie duze! |
|||
|
|
|
#3821 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() A co do zachodzenia w ciążę i posiadanie dziecka. Każdy podchodzi do tego inaczej. Ja za nie cały miesiąc skończę 25 lat. I jak czasami wydaje mi się, że w ogóle nie jestem gotowa na macierzyństwo, tak przychodzą momenty kiedy coraz bardziej tego pragnę. Ale ja też jestem świadoma tego, że mam problemy zdrowotne. Że nasze zachodzenie w ciąże może się wiązać z kilkoma latami starań. Moi lekarze mówią, że może to potrwać nawet 2 lata. Dlatego podjęliśmy z mężem decyzję, że przygotuję swój organizm do ciąży i zachodzenia w nią. A podejmiemy decyzje kiedy będziemy gotowi. Mam w głowie, ze chcę urodzić przed 30rż i wolę urodzić w wieku 27-28 lat, niż w wieku 30 lat, a jak będzie i czy w ogóle będziemy mogli mieć dzieci - to się okaże. Poza tym ja mam młodych rodziców. W tym roku skończą 49lat i też chciałabym być "młodą" matką. I fakt, niesamowicie ważne jest dla mnie to, żeby mieć pracę, mieszkanie, stabilność - ale już wiem, że są rzeczy ważne i ważniejsze - i nigdy nie ma odpowiedniego momentu. Cytat:
W końcu mam rodzinę w Stanach, którą tez zdałoby się odwiedzić![]() Cytat:
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Mona - sliiiczna ta posciel!! tze by mi taka pasowala
![]() aha wazne dzwonila pani od mojego puncioka - autko do odebrania w piatek
|
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
ale Madziu ja się całkowicie z tobą i pewnie to że ten jeden jedyny raz bez zabezpieczenia to byłabym w takiej samej pozycji jak ty i identycznie bym postępowała... ja cię nie oceniam jak mówi Kilonek, ja tylko teraz z perspektywy czasu wiem że brnełabym w to błędne koło i brnęła.. i dziękuję losowi że wtedy się udało... bo naprawdę jak się na to spojrzy z boku to zawsze będzie coś co będzie przeszkadzać...
kilonku a to o nocniku się mi po prostu zrymowało.. cóż nie smacznie za co przepraszam urażonych ale jednak ujmę to teraz inaczej.. lata lecą czasu mniej.. a problemów na naszych głowach jest więcej nie tylko "biologicznych" ale i psychicznych... i łatwiej na bank nie będziemoże to tak powinnam ująć ![]() a myślę że indywidualna gotowość psychiczna to tylko przeskoczenie w głowie tego błędnego koła które same sobie stwatrzamy bo naprawdę zawsze jest jakieś ale żeby zacząć strania
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3825 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ciekawa pościel ![]() Cytat:
![]() a rodzicóe faktycznie masz bardzo młodych ![]() Cytat:
będziesz szusować po drogach
|
|
|
#3826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a w jakim stanie masz rodzinke?
|
|
|
#3827 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia,Żabcia, Gucia, Katunia, Marta dziekuję, cieszę się że w końcu coś kupiłam no i upolowałam taką okazję bo w necie, na all i w innych sklepach(m.in.w Agacie) to komplety z tej firmy były dużo droższe!
Katunia jeszcze Ci nie zdążyłam pogratulować autka, super, już na weekend będziesz śmigać puncikiem Żabcia a strych macie duży? a jest jeszcze inne wejście czy tylko to? Faktycznie dziwnie umiejscowione, ale co zrobić, najwyżej jakiś obraz tam można powiesić.
Dawidek 18.10.2012 57cm i 3340g szczęścia Nasz Ślub 30.05.2009 Edytowane przez mona_ja Czas edycji: 2011-02-22 o 17:57 |
|
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Ana, gratuluję! Do kiedy chcesz się wyrobić z pracą?
Martucha, tak młodzi. Pobrali się jak mieli po 21 lat Często mówiono, że jesteśmy z mamą siostrami, szczególnie mojej siostrze, która zawsze wyglądała poważniej niż ja.![]() Katunia, super z tym samochodzikiem! No proszę jak szybko się kobieta zmobilizowała! No to w piątek wszystkie drogi należą do Ciebie!---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
![]() kochana, która u Ciebie jest godzina?
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
mąż był wpłacić kasę na konto - wpłatomatem no i był popsuty - nie rozpoznaje pieniędzy ale też tych nie rozpoznanych nie wydaje.. w banku o tym wiedzieli ale info nie przyczepili i teraz cała kasa jest utopiona we wpłatomacie na 7 dni bo tyle trwa reklamacja.. i ani pieniędzy w ręku ani na koncie.. miodzio...
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przytulam
|
|
#3831 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I co ta Madzie ma według Ciebie zrobic? zajśc w ciąże by zadowolic innych, by zdążyc przed uciekającym czasem?
|
|
|
#3832 |
|
Sylvi Walgr
|
po pierwsze witaj u nas
po drugie sliczna z Ciebie laska i tez jestem ciakawa tych roznych kolorkow wloskow, w ktorym sie najlepiej czujesz ? no i po trzecie - sukienka - sliczna-ja tez mojej nie moge tzn nie chce sie pozbyc lezy pod lozkiem i czeka tylko nie wiem na co QUOTE]witajcie ![]() dziękuje za te miłe słowa Kochane dziewczynki ![]() postaram się za chwilkę powstawiać wszystkie kolorki hi hi ![]() Oj tam ja moja kilkakrotnie wystawialam na róznych portalach i nic :/ założę na rocznicę hi hi
|
#3833 |
|
Sylvi Walgr
|
A więc czarne macie w avatarze, przed nimi były blond (jak na foto) a od tyg. rude, tylko zdjęcie takie średnie ale nie mam innego
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
kilonku każdy ma inne doświadczenie i patrzy przez inne pryzmaty... bo widzisz ja z kolei w to brnęłam - praca znajomi fajne życie bez zmartwień imprezy co weekend praca naprawdę bosko... rewelacja.. jak był temat dziecka poruszany przez męża to identycznie jak Magda mówiłam że jeszcze nie teraz... jeszcze mieszkanie jeszcze remont jeszcze przedszkolaki muszą iść do szkoły.. i naprawdę gdyby nie ten jeden jedyny impuls w postaci nie zabezpieczenia się "bo zróbmy sobie dziecko bo teraz i już bo potem będzie znowu nie i nie" to pewnie znowu bym tak mówiła.. i to był identyczny impuls jak Magdy gdy brzuszkowe dziecko ją kopnęło, tyle że my to wykorzystaliśmy a szczerze mówiąc kilka dni później znowu mówiłam ale byliśmy walnięci jeszcze praca jeszcze mieszkanie... i na prawdę pogląd i podejście Magdy jest mi bardzo bliski właśnie dlatego że sama bym tak robiła.. ale... teraz mam już inne doświadczenia.. i wiem że to było głupie z mojej strony.. bo mogłabym tak się przechulać jeszcze długo..
a Magda ma swoje życie w swoich rękach i żadna z nas nie podejmie za nią decyzji żadna z nas za nią w ciąże nie zajdzie i żadna z nas "złotymi radami" nie pocieszy bo ile nas jest tyle różnych poglądów.. ja tylko z własnej perspektywy wiem że to jest brnięcie... mam nadzieję tylko że dostanie umowę na stałe i że sama w sobie to przełamie znajdzie właściwy moment jeśli owy naprawdę istnieje.. tyle.. a ja mogę tylko napisać jakie mam własne doświadczenia.. jak ja to widze ... i to robię.. ty masz inne i także masz do tego prawo ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- ale masz zarąbiste rude włosy!!!!!!!
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-02-22 o 18:23 |
|
|
|
#3835 |
|
Wtajemniczenie
|
Martuś mam nadzieję że szybko odzyskacie kaske
Gwiazdka mi się wydaje że najładniej w rudych, ale to tylko moje zdanie
|
#3836 |
|
Sylvi Walgr
|
---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------
ale masz zarąbiste rude włosy!!!!!!![/QUOTE] Dzięki ) i ja sie najlepie w nich czuję taka zdrowa he he buziaki właśnie idę je myć he he
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
gwiazdka super kolor
zabcia czytajac co Ci napisalam w twoim poscie zobaczylam ze napisalam hurtownia przez CH martucha jaki ciulowy bank macie! moj bank jak mi bankomat zjadl pieniadze, przy skladaniu reklamacji przelal mi kase na konto bo mi uwierzyl, i i sami dochodzili prawdy. gdybym ich oszukala to by mnie scigali ![]() Nie ma to jak sie zesrac dwa razy w siwezo zalozona pieluche |
|
|
|
#3838 |
|
Zadomowienie
|
Gwiazdka chyba rzadko się zdarza by komuś było ładnie w każdym kolorze włosów, a Ty tak masz
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Gwiazdka we wszystkich kolorkach ci ładnie
ale zdecydowanie rudu to twoj kolor![]() Marta mezowi w niedziele tez nie chciało przyjac kasy na 2 koła wciagneło 900 a reszty nie chciało przyjac na szczescie oddało nam reszte kasy Katunia to superowo ze auto juz mozecie odebrac ![]() Ja leze w łóżku pod kocem i mi zimnoooo az mnie trzesie
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze nie nadrobię Was
żabcia piękny dom marta ja nie pamiętam już jakiego używałam tego l'oreala,w kazdym razie był świetny ,zlewał się ze skórą .Potem kupiłam ciemniejszy na lato i jak jesienią poszłam do sklepu ,żeby kupić jaśniejszą wersję to już nie było
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.

czy któras z Was Kochane robiła jakies badania przed rozpoczęciem starań? jeśli tak to jakie?

parę dni go pisałam i nie mogłam nic sensownego sklecić 
brawo 
tez nie mieli gdzie zrobic