|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
Aloha
![]() Ja dziś miałam wywiad z panią która prowadzi sklep ze zdrową żywnością a jutro z gościem, który jest producentem... kolektorów słonecznych ![]() Ja po tej pracy to będę specjalistką od wszystkiego ![]() Z szefem rozmawiałam, jak na razie chyba zrozumiał, że pewnych rzeczy nie przeskoczymy. Teraz się zabieram za promocję pisma więc przede mną wyzwanie ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
Marzę o dziecku ale na razie raz, że mam nieunormowaną sytuację a dwa, że nie mogę na starcie nowej pracy jej stracic. Moja ciąża będzie zaplanowana. Zresztą siostra położna już tego dopilnuje ![]() Ważne, żebyś nie robiła niczego wbrew sobie, to jest decyzja Twoja i Twojego męża, tylko i wyłącznie
|
|
#3842 |
|
Sylvi Walgr
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
Ja leze w łóżku pod kocem i mi zimnoooo az mnie trzesie[/QUOTE]
Polecam grzane piwo z sokie malinowym na rozgrzanie ![]() Ja jestetm świeżo po tygodniu spędzonym łóżku i na antybiotyku ![]() Teraz panują te wstrętne wirusy bleee
|
#3843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama byłam bezrobotna ostatnie kilka miesięcy więc wiem jak jest ![]() całe życie mi się do góry nogami obróciło ![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
sama mieszkałam kilkanaście lat na wsi, byłam jedną z ostatnich dziewczyn, które wyszły za mąż - miałam wtedy 24 lata. Reszta już miała przynajmniej jedno dziecko. Inaczej moje koleżanki ze studiów, mają wszystko bardziej poukładanie, lepsze życie, dobre prace, później dziecko. A te z podstawówki siedzą w domu od kilku lat, ledwo wiążą koniec z końcem, coś w tym rzeczywiście jest
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
Katunia super, że autko już tuz tuż
![]() Justyś ty fachowcu od wszystkiego ![]() gwiazdeczka oo wow..... super ci w tych rudych. A w czarnych masz jakieś większe, bo w avku było słabo widoczne poza tym już zmieniłaś ![]() Co do ciąży jeszcze... teraz praca jest dla mnie bardzo ważna. Dopiero co zaczęłam moją karierę szkolną, wkręciłam sie w to wszystko, sprawia mi to wiele przyjemności i nie wyobrażam sobie abym mogła to stracić. Z drugiej też strony, nie jestem chyba jeszcze gotowa na dziecko. Wiem, że lata płyną, ale myślę, że mam jeszcze czas aby spokojnie podjąć decyzję kiedy rzucę tabletki. Nie czuję aby teraz był ten czas. Wiem też, że jeśli kiedys poczuję tę ochotę na dziecko, będę na nie gotowa, wtedy (jak to chyba Klion napisała) wszystko inne przestanie mieć nagle znaczenie. Na bank nie będę stawiała przed sobą, ze muszę klasę doprowadzić do końca, że muszę coś tam, czy coś tam zrobić. Może za 3, 4 lata poczuję ten instynktJustyś widzę, że myślisz jak ja ![]() A ja znowu mam ochotę na Pepsi... ale chyba ją z wodą rozrobię Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2011-02-22 o 19:24 |
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
nie zgodzę się
nie można mówić, że to dodatkiem jest coś co robimy 8 godzin dziennie ![]() dla mnie praca jest dokładnie taką samą częścią życia jak rodzina - bez jednego i drugiego nie dam rady, nie umiem i nie chcę żyć
Edytowane przez Justyna33333 Czas edycji: 2011-02-22 o 19:26 |
|
|
|
#3846 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
A to pogrubione to tak jakbym ja pisała z tymże kończę 22 lata A co do młodych rodziców to witam w klubie moja mama w grudniu skończyła 45 lat a tata w sierpniu skończył 46 lat ![]() Powiem więcej moja jedna babcia ma 65 lat a druga ma 85 lat, także 20 lat różnicy! ![]() Iiii... ja też chcę być w miarę możliwości młodą mamą ![]() Dzięki ![]() Marta pokazywałam mężulkowi zdjęcia Pata i był zauroczony ![]() i stwierdził, że jakbyśmy znały to chyba byśmy się "fajnie kolegowały" ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Aniu chyba nie pisałaś tego poważnie?? ![]() Gucia moja mama też ma 49 lat a tata 51 Mieli mnie w wieku 23 i 25 lat
|
|
|
|
|
#3848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i witaj u nas
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam to poważnie
Edit: a poza tym chyba nawet ktoś tutaj o tym pisał:P
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2011-02-22 o 19:30 |
|
|
|
#3850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym chciała dziecko szybciej niż za 3-4 lata ale jeszcze to nie jest ten moment, ledwo co zaczęłam nową pracę, mogę się tyle nauczyć, mogę nabrać takiego doświadczenia, że będę o krok założenia własnej gazety, jeszcze nie teraz dziecię
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia mona kliwia anika ehsss nie wiem jak nto wygląda u nas ale nigdy nie było z tym problemów.. no nic trzeba czekać na kasę..
atomufka ja miałam ivory ?? a teraz widzę tylko ivory rose.. czy jakoś tak.. Justyna a dla mnie wyznacznikiem życia i to co w nim najważniejsze to dom rodzina przyjaciele i dopiero praca ![]() Ana podziękuj mężowi.. myślę że ztym kolegowaniem ma racje
|
|
#3852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Justyś własna gazeta?? fiu, fiu....a jaka?? tzn jaka tematyka
|
|
|
|
|
#3853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego pytam---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
ale jestem realistką - nie będę miała nigdy kasy takiej, żeby konkurować z wielkimi więc może taka rodzinna - dziecko i rodzice albo już całkiem w zawodzie czyli o sztuce
|
|
#3855 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dziewczyno, ile Ty masz włosów! I jakie długie! nie mogę wyjść z podziwu! dlaczego ja mam cienkie i mało... ![]() Cytat:
Cytat:
No i mój tato też 49 - są w jednym wieku, znają się od przedszkola, gdzie razem tańczyliCytat:
|
|
#3856 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hello
Powrót do pracowej rzeczywistości był straszny po długim weekendzie, a jak na zebraniu się dowiedziałam co mam zrobić do maja to No nic, co nas nie zabije to nas wzmocni Żabcia - wwwwwwwwwwwwooooooooowwww wwwwwww nie do uwierzenia że to ten sam dom. Sypialnię sobie zrobisz powoli jak chcesz (ta taka klapa w ścianie to jest to wejście na strych)????, fajny słonik i misy i cukiereczki w misie woooow jedynie nie podoba mi się chodnik w przedpokoju - widziałabym tam coś większego i bez wzoru.Cytat:
Od liści trzeba tylko oderwać ogonki bo są twarde i na patelnie na oliwę. Po chwili "więdną" i odparowuje z nich woda. Świeże liście daję też do kanapek i do sałatek. Pycha. Cytat:
Cytat:
Trochę daje - muszą Ci podać powód przy zwolnieniu A jak jest bzdurny to się możesz sądzić.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Śliczny ten rudy! Zdradzisz czym się zajmujesz w urzędzie? Cytat:
"A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu. Tako rzecze ja, król Julian!" Never regret something that once made you smile Edytowane przez iwka28 Czas edycji: 2011-02-22 o 19:47 |
|||||||
|
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tematu: praca & dziecko
![]() Uważam, że na pracę zawsze jest czas, a jak nie to zawsze przyjdzie, a z dzieckiem sprawa ma się inaczej czasem po prostu może być za późno... Nie mówię, że nie... praca jest ważna, bardzo ważna, ale czasem są rzeczy ważniejsze... I pomyśleć, że mówi to ta, która się boi i nie może się zdecydować Idę wykrawać moje ciasteczka bo mam ciasto w lodówce ![]()
|
|
|
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Justyś w takim razie trzymam kciuki.
Cytat:
Tylko z drugiej strony u nas takie umowy dają gdzieś po 5 latach pracy albo i dłużej
|
|
|
|
|
#3859 |
|
Sylvi Walgr
|
Iwka
To żadna tajemnica, wypłacam becikowe m.in.
|
#3860 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej !
niestety dziwny ból brzucha nadal się utrzymuje, nadal nie wiem od czego ![]() Tak w ogóle miałam dziś sen: moja kumpela z liceum sprawdzała moj ostatni egzam - test i okazało sie, że miałam 2 błedy i postawiła mi 5, twierdzac, ze nie wie czy kierowniczka zgodzi sie na taka ocene hihi i wiecie co dziś o 19tej sprawdzam maila, a tam wiadomość z uczelni (z godz. 15) z wynikami egzaminu. Zrobiłam 2 błedy i dostałam 5 ![]() Jednak jakas czarownica we mnie siedzi Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja w sierpniu skończe 28 lat( ale to nie czas na decyzje o dziecu, no chyba , ze jakas niespodziewanka by sie trafiła ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- żabciu zapomniałam napisać - pieknie w Waszym domku juz tam mieszkacie?
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
India gratulacje 5
|
|
|
|
#3862 |
|
Zadomowienie
|
Tylko jak tu się cieszyc z tych rzeczy najważniejszych kiedy się nie ma tej rzekomo mniej ważnej, czyli pracy, ktora pozwala utrzymac rodzinę.
|
|
#3863 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, ja zmykam
![]() do jutra
|
#3864 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwka, India dałam 128zł
Iwka w tym roku nie zakładam ogródka bo jest na tej nowej działce i będziemy tam wyburzać budynki więc by się wszystko poniszczyło.
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie.
|
|
|
|
#3866 | ||
|
Wtajemniczenie
|
To widzisz jak się prorodzinnie wstrzeliłaś w temat
![]() Cytat:
Cytat:
Rzeczywiście szkoda pracy. Zawsze zostają zioła w kuchni! Tak sobie czytam tą dyskusję na temat posiadania dzieci i wiecie co? Myślę że każda ma swoje przemyślenia na ten temat i fajnie że się można nimi tutaj podzielić, ale niewłaściwe są próby przekonywania kogokolwiek do zmiany zdania. Każda z nas ma swoje doświadczenia życiowe, zna swoją sytuację życiową i wie mniej więcej jak sobie wyobraża swoje życie. Pracę można nazywać dodatkiem ale to ona płaci rachunki i pozwala dziecię wyżywić, a także realizować się zawodowo jeśli ktoś czuje ciągoty w tym kierunku. A spełniona mama to uśmiechnięta mama Na każdego przyjdzie pora, a jeśli nie - przecież nie każdy musi mieć dziecko - to nie jest jakiś obowiązek.
"A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu. Tako rzecze ja, król Julian!" Never regret something that once made you smile Edytowane przez iwka28 Czas edycji: 2011-02-22 o 20:22 |
||
|
|
|
#3867 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Tak w ogóle dzis w ramach poprawy swojego wizerunku wybrałam się na szybkie zakupy. nabyłam 2 spódnice i bluzeczke. Pozniej smielam sie do męza , ze nagrodziłam sie za 5 jeszcze o tym nie wiedząc
|
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i powiadasz zioła w kuchni takie Holenderskie??
|
|
|
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam grzane piwo z sokie malinowym na rozgrzanie
![]() Ja jestetm świeżo po tygodniu spędzonym łóżku i na antybiotyku ![]() Teraz panują te wstrętne wirusy bleee [/QUOTE]nooo zwłaszcza ze mi zostało 3 tygodnie do porodu ![]() ciekawe co by na porodówce powiedzieli
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam taka jedna znajoma, co tak mowila, i co?? ma zdrowa 3-letnia corcie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

Tego się boję jak ognia. Wiem, że mam umowę na rok, wiem że nawet teraz mogą mi jej nie przedłużyć. Ale jeśli przedłużą, na kolejny rok to co wtedy?? Ech.... Nie jestem z tego absolutnie zadowolona, ale nie umiem wpłynąć na siebie abym zmieniła zdanie.

szkolną, wkręciłam sie w to wszystko, sprawia mi to wiele przyjemności i nie wyobrażam sobie abym mogła to stracić. Z drugiej też strony, nie jestem chyba jeszcze gotowa na dziecko. Wiem, że lata płyną, ale myślę, że mam jeszcze czas aby spokojnie podjąć decyzję kiedy rzucę tabletki. Nie czuję aby teraz był ten czas. Wiem też, że jeśli kiedys poczuję tę ochotę na dziecko, będę na nie gotowa, wtedy (jak to chyba Klion napisała) wszystko inne przestanie mieć nagle znaczenie. Na bank nie będę stawiała przed sobą, ze muszę klasę doprowadzić do końca, że muszę coś tam, czy coś tam zrobić. Może za 3, 4 lata poczuję ten instynkt
widzę, że myślisz jak ja