|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - kontynuacja
Cytat:
Siedzę własnie z rycyną i sezamem na głowie. Tym razem nie zapomniałam o olejku rozmarynowym, a wczoraj wieczorem wmasowałam wcierkę i naproteinowałam włosy. W niedzielę kładłam naftę, jajko, rycynę i cytrynkę i miałam wrażenie jakby mi włosy się cieńsze zrobiły. Chyba po nafcie tak mam, może po cytrynie też trochę.
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj mam dzień olejowania i wreszcie będę mogła prawie cały dzień z kokosem pochodzić
![]() W ogóle już sama nie wiem, czy coś mnie uczula, czy mam problemy z hormonami, bo tak mnie twarz swędzi, że szok. A nie jest zaczerwieniona bardziej niż zwykle (mam cerę naczynkową). Najgorsze, że mnie teraz nie stać na wizytę u dermatologa Mam wrażenie, jakby mi jakiś robak pełzał pod skórą i mnie łaskotał Okropne uczucie. I nic nie pomaga- oleje, kremy, wapno |
|
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, jestem laikiem w sprawach olejowania ale od kilku dni a może nawet tygodni zaczełam olejować włosy zwykłą oliwą z oliwek albo olejem rzepakowym (przygode z olejkiem rycynowym mam juz za soba, stosowałam na baaaaardzo suche i zniszczone włosy i dał rade, teraz chce czegoś nowego
) mogę do was dołaczyć ? wątek od jakiegoś czasu już poczytuję i oczywiście pierwsze strony I wątku przeczytałam weegirl jaki żel aloesowy ? ja właśnie szukam do skóry głowy i do włosów jakiegoś żelu aloesowego ale nie moge jakos znaleźć
|
|
#1684 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A bierzesz coś wewnętrznie lub pijesz?
|
|
#1685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1687 |
|
Konto usunięte
|
Co do żelu aloesowego, to polecam z Lidla, Cien Med. Ja używam go do ciała i używam do włosów do stylizacji, a także dodaję do masek. Mnie nie podrażnia.
A co do olejowania, to dzisiaj od samego rana z oliwą z oliwek. Moje włosy bardzo ją lubią |
|
|
|
#1688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje włoski także bardzo polubiły oliwe z oliwek choć chyba jeszcze bardziej polubiły olej rzepakowy (końcówki są w lepszym stanie po oleju rzepakowym niż oliwie) a oliwa czosnkowa robi się w półce i na poczatku marca mikstura będzie gotowa do uzytku
|
|
|
#1689 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Daj znać w marcu jak się sprawuje oliwa czosnkowa |
|
|
|
|
#1690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że to od jakiegoś kosmetyku lub mrozu i że Ci przejdzie. Dermatolog do zaliczenia. I zadbaj o relaks przede wszystkim. Unikaj stresu.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1692 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1693 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do takiego śniadania - dla mnie to świetny start, jeśli mam zamiar z rana więcej poćwiczyć. |
|
|
|
|
#1694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żel aloesowy nakładam i czuję po nim ulgę, no i krem do cery naczynkowej bez parafiny.A co do zaliczenia dermatologa, to ciekawie to zabrzmiało Cytat:
Jestem już po maseczce, włosy raczej zadowolone, aczkolwiek szału nie ma. Jednak maska + miód + aloes to lepsza kuracja (przynajmniej dla moich włosów) |
||
|
|
|
#1695 |
|
Konto usunięte
|
Dermatolog do zaliczenia.. haha, głodnemu chleb na myśli, weegirl
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2527734 2]Dermatolog do zaliczenia.. haha, głodnemu chleb na myśli, weegirl
[/QUOTE]Głodny głodnemu wypomni A właściwie, głodna głodnej
|
|
|
|
#1697 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1698 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj, chyba macie ochotę na jakiegoś przystojnego dermatologa, a nie na płatki.
![]() A co by nie było offa to kupiłam sobie dziś biowaxa do kolekcji. Jakieś mam włosy suche. Nic mi oleje nie nawilżają. Nie mogę się już doczekać hydromanilu. Oleje polepszają włoski ale na pewno nie nawilżają, przynajmniej u mnie.
Klęska glodu w Rogu Afryki. Największa susza od 60 lat. http://unicef.pl/images/stories/akcj...d_banner11.png Edytowane przez majreg Czas edycji: 2011-02-22 o 18:36 |
|
|
|
#1699 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już ją kiedyś wymęczę, to kupię hydromanil ![]() Tatty, no wiesz, jak się jakiś dobry dermatolog nawinie to super, a jak ktoś inny to nie będę wybrzydzać
|
|
|
|
|
#1701 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i go douczam z wizażowej pielęgnacji A glicerynę kupiłam i odłożyłam na ciepłe dni, teraz dla mnie nie bardzo, wiec dołączyła do Naturii z makiem, tam też gliceryna na 2 miejscu
|
|
|
|
|
#1702 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Coby nie robić off-topa: Ostatnio do moich mieszanek olejowych zaczęłam dołączać nie tylko olejek rozmarynowy ale także i lawendowy ![]() Mam nadzieję na rezultaty, choć sam zapach jest w stanie wiele wynagrodzić. O, właśnie - jak myślicie, lepiej jest robić stale mieszanki olejów (w moim przypadku oleju kokosowego i rycynowego) czy stosować je solo na zmianę? Czy to nie ma większego znaczenia? Bo pomyślałam, że skoro i tak rozgrzewam olej kokosowy aby wymieszać go z olejkami eterycznymi, to może od razu wmieszałabym olej rycynowy, aby łatwiej się nakładał? ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- I jak reaguje na rewelacje typu mycie włosów odżywką, olejowanie, etc? Czy może z jakimiś jeszcze ciekawszymi metodami go zapoznałaś?
|
|
|
|
|
#1703 |
|
Konto usunięte
|
Coby nie robić off-topa:
Ostatnio do moich mieszanek olejowych zaczęłam dołączać nie tylko olejek rozmarynowy ale także i lawendowy ![]() Mam nadzieję na rezultaty, choć sam zapach jest w stanie wiele wynagrodzić. O, właśnie - jak myślicie, lepiej jest robić stale mieszanki olejów (w moim przypadku oleju kokosowego i rycynowego) czy stosować je solo na zmianę? Czy to nie ma większego znaczenia? Bo pomyślałam, że skoro i tak rozgrzewam olej kokosowy aby wymieszać go z olejkami eterycznymi, to może od razu wmieszałabym olej rycynowy, aby łatwiej się nakładał? u mnie sie nie sprawdzają mieszanki kokosa z rycyną, moje włosy wyczuwają kokosa na kilometr i protestują zażarcie ![]() I jak reaguje na rewelacje typu mycie włosów odżywką, olejowanie, etc? Czy może z jakimiś jeszcze ciekawszymi metodami go zapoznałaś? [/QUOTE]Przekonałam go efektami, już poleca klientom Babydreama kremy, pielęgnacje olejową właśnie przetrawia a miałam niezłe przeboje po ponoć bezpiecznej profesjonalnej i aptecznej pielęgnacji...
|
|
|
|
#1704 |
|
Konto usunięte
|
Krem Babydream?
Nawet nie wiedziałam, że są jakieś kremy dla dzieci specjalne
|
|
|
|
#1705 |
|
Konto usunięte
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2528242 3]Krem Babydream?
Nawet nie wiedziałam, że są jakieś kremy dla dzieci specjalne [/QUOTE]Callendula z cynkiem https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ja.html&next=1 genialny, albo rewelacyjna oliwka dla przyszłych mam /lubię ją i do włosów i do ciała https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ja.html&next=1 |
|
|
|
#1706 |
|
Konto usunięte
|
Skuszę się, bo jutro akurat miałam odwiedzić Rossmann
|
|
|
|
#1707 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2528180 4]Oj, jakby się dowiedział o mojej pielęgnacji włosów, twarzy i ciała, którą staram się jeszcze bardziej sprowadzić do naturalnych składników, to by chyba zawału dostał. I studia medyczne na niewiele wówczas by się takiemu zdały
![]() Coby nie robić off-topa: Ostatnio do moich mieszanek olejowych zaczęłam dołączać nie tylko olejek rozmarynowy ale także i lawendowy ![]() Mam nadzieję na rezultaty, choć sam zapach jest w stanie wiele wynagrodzić. O, właśnie - jak myślicie, lepiej jest robić stale mieszanki olejów (w moim przypadku oleju kokosowego i rycynowego) czy stosować je solo na zmianę? Czy to nie ma większego znaczenia? Bo pomyślałam, że skoro i tak rozgrzewam olej kokosowy aby wymieszać go z olejkami eterycznymi, to może od razu wmieszałabym olej rycynowy, aby łatwiej się nakładał? ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- I jak reaguje na rewelacje typu mycie włosów odżywką, olejowanie, etc? Czy może z jakimiś jeszcze ciekawszymi metodami go zapoznałaś? [/QUOTE]To czy mieszać oleje jest także moim dylematem. W kilku miejscach czytałam, że efekty daje mieszanie kilku na raz przed nałożeniem, ale nie było w tych mieszankach rycyny nie bez powodu. Ja kładę zwykle rycyne na skalp, kokos na długość + trochę sezamu , przeczesuję włosy i ugniatam potem wszystko razem. W każdym razie nie rozcieńczam rycyny kładzionej na skalp. Jak mam olej łopianowy lub z ziołami to daję na skórę i na włosy, nie mieszam co by nie osłabiać działania ziół, czy wyciągów. Oleje mają witaminy i np. kokos ma wit.A, E, F i D ,więc zupełne omijanie skalpu uważam za niewykorzystanie połowy właściwości oleju. Sądzę natomiast,że korzystne może być mieszanie oleju kokosowego, migdałowego, jojoby, arachidowego, sezamowego i innych bez dodatków przed nałożeniem.
Klęska glodu w Rogu Afryki. Największa susza od 60 lat. http://unicef.pl/images/stories/akcj...d_banner11.png Edytowane przez majreg Czas edycji: 2011-02-22 o 20:07 |
|
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1709 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1710 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

Mam wrażenie, jakby mi jakiś robak pełzał pod skórą i mnie łaskotał
Okropne uczucie. I nic nie pomaga- oleje, kremy, wapno
) mogę do was dołaczyć ? wątek od jakiegoś czasu już poczytuję i oczywiście pierwsze strony I wątku przeczytałam 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Jestem już po maseczce, włosy raczej zadowolone, aczkolwiek szału nie ma. Jednak maska + miód + aloes to lepsza kuracja (przynajmniej dla moich włosów)