Oleje i olejki do włosów - kontynuacja - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-22, 09:34   #1681
majreg
Wtajemniczenie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - kontynuacja

Cytat:
Napisane przez Camilla Pokaż wiadomość
Aż nabrałam ochoty na takie własnej roboty musli ale niestety na razie nie mogę jeść orzechów, ani płatków, które uwielbiam. Mam aparat tak wiec niewskazane jest gryzienie twardych rzeczy, a takze jedzenie drobnozmielonych, poza tym musli właziłoby mi miedzy aparat a zęby czego nie znoszę
Apropo orzechów to trzeba jednak trochę na nie uważać bo są dość kaloryczne Ale jednak bardzo zdrowe.
To nawet w zęby bez aparatu załazi i jak się doda mleka zamiast jogurtu to wzdęcie murowane. Ale to chyba jedyne minusy. Mi na początku to niezbyt smakowało ale z czasem zaczęłam się wręcz delektować.
Siedzę własnie z rycyną i sezamem na głowie. Tym razem nie zapomniałam o olejku rozmarynowym, a wczoraj wieczorem wmasowałam wcierkę i naproteinowałam włosy. W niedzielę kładłam naftę, jajko, rycynę i cytrynkę i miałam wrażenie jakby mi włosy się cieńsze zrobiły. Chyba po nafcie tak mam, może po cytrynie też trochę.
Stary 2011-02-22, 09:40   #1682
weegirl
Zakorzenienie

Ja dzisiaj mam dzień olejowania i wreszcie będę mogła prawie cały dzień z kokosem pochodzić I kupiłam wczoraj awokado, więc sobie chyba zrobię maseczkę z niego przed myciem... Chociaż tak się zastanawiam, może by zrobić papkę z awokado, dodać żel aloesowy, trochę oleju migdałowego/kokosowego i dać to po myciu

W ogóle już sama nie wiem, czy coś mnie uczula, czy mam problemy z hormonami, bo tak mnie twarz swędzi, że szok. A nie jest zaczerwieniona bardziej niż zwykle (mam cerę naczynkową). Najgorsze, że mnie teraz nie stać na wizytę u dermatologa Mam wrażenie, jakby mi jakiś robak pełzał pod skórą i mnie łaskotał Okropne uczucie. I nic nie pomaga- oleje, kremy, wapno Po żelu aloesowym była chwilowa ulga. Ehh..
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 09:54   #1683
moniczka_90
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, jestem laikiem w sprawach olejowania ale od kilku dni a może nawet tygodni zaczełam olejować włosy zwykłą oliwą z oliwek albo olejem rzepakowym (przygode z olejkiem rycynowym mam juz za soba, stosowałam na baaaaardzo suche i zniszczone włosy i dał rade, teraz chce czegoś nowego) mogę do was dołaczyć ? wątek od jakiegoś czasu już poczytuję i oczywiście pierwsze strony I wątku przeczytałam

weegirl jaki żel aloesowy ? ja właśnie szukam do skóry głowy i do włosów jakiegoś żelu aloesowego ale nie moge jakos znaleźć
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 10:03   #1684
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj mam dzień olejowania i wreszcie będę mogła prawie cały dzień z kokosem pochodzić I kupiłam wczoraj awokado, więc sobie chyba zrobię maseczkę z niego przed myciem... Chociaż tak się zastanawiam, może by zrobić papkę z awokado, dodać żel aloesowy, trochę oleju migdałowego/kokosowego i dać to po myciu

W ogóle już sama nie wiem, czy coś mnie uczula, czy mam problemy z hormonami, bo tak mnie twarz swędzi, że szok. A nie jest zaczerwieniona bardziej niż zwykle (mam cerę naczynkową). Najgorsze, że mnie teraz nie stać na wizytę u dermatologa Mam wrażenie, jakby mi jakiś robak pełzał pod skórą i mnie łaskotał Okropne uczucie. I nic nie pomaga- oleje, kremy, wapno Po żelu aloesowym była chwilowa ulga. Ehh..
Współczuję. Miałam kiedyś co jakiś czas jazdy z twarzą, a to syfki, a to swędzące wysypki, a to jakieś liszaje i wysusz. Szlag może człowieka trafić. Myślałam już, że do znachora pójdę. Nie wiem co to może być u Ciebie skoro nie ma zewn. oznak.
A bierzesz coś wewnętrznie lub pijesz?
Stary 2011-02-22, 10:18   #1685
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, jestem laikiem w sprawach olejowania ale od kilku dni a może nawet tygodni zaczełam olejować włosy zwykłą oliwą z oliwek albo olejem rzepakowym (przygode z olejkiem rycynowym mam juz za soba, stosowałam na baaaaardzo suche i zniszczone włosy i dał rade, teraz chce czegoś nowego) mogę do was dołaczyć ? wątek od jakiegoś czasu już poczytuję i oczywiście pierwsze strony I wątku przeczytałam

weegirl jaki żel aloesowy ? ja właśnie szukam do skóry głowy i do włosów jakiegoś żelu aloesowego ale nie moge jakos znaleźć
Kiedyś na Wizażu popularny był żel aloesowy Palomy, niestety, już jest niedostępny. Ja zamówiłam w internetowej aptece Dbam o Zdrowie (znajdziesz w googlu) żel aloesowy firmy Gor Vita (w wyszukiwarce na ich stronie wpisałam aloe vera i mi wyskoczyło). Dzisiaj po raz pierwszy nakładam go na włosy, ale już wcześniej sprawdzałam na skórze, czy mnie nie podrażnia i chyba jest ok

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
Współczuję. Miałam kiedyś co jakiś czas jazdy z twarzą, a to syfki, a to swędzące wysypki, a to jakieś liszaje i wysusz. Szlag może człowieka trafić. Myślałam już, że do znachora pójdę. Nie wiem co to może być u Ciebie skoro nie ma zewn. oznak.
A bierzesz coś wewnętrznie lub pijesz?
Nie, biorę tylko magnez i tran. Dzisiaj chyba wrócę do picia białej herbaty, od wczoraj znowu biorę Rutinoscorbin (mam cerę naczynkową). Boję się, że to trądzik różowaty, od jakiegoś miesiąca mam ciągle czerwoną twarz i nawet podkład mi tego nie przykrywa. Zawsze się często rumieniłam, zresztą ja mam w ogóle raczej różowy odcień twarzy, ale ostatnio nie mogę aż na siebie patrzeć w lustrze. Nie ma cudów, wypadałoby zrobić badania hormonalne i udać się też do dermatologa, ale teraz nie stać mnie na to, a zapisy na NFZ do dermatologa to... wiadomo. Tak czy inaczej, muszę czekać. Nie wiem, czy to ma jakiś związek, ale wczoraj miałam początek opryszczki (po nałożeniu większej warstwy kremu swędzenie ustało). Pamiętam, że moja siostra miała kiedyś taki atak tej choroby, że miała całe usta i brodę w tym paskudztwie i spędziła tydzień w szpitalu
Stary 2011-02-22, 10:30   #1686
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś na Wizażu popularny był żel aloesowy Palomy, niestety, już jest niedostępny. Ja zamówiłam w internetowej aptece Dbam o Zdrowie (znajdziesz w googlu) żel aloesowy firmy Gor Vita (w wyszukiwarce na ich stronie wpisałam aloe vera i mi wyskoczyło). Dzisiaj po raz pierwszy nakładam go na włosy, ale już wcześniej sprawdzałam na skórze, czy mnie nie podrażnia i chyba jest ok
Właśnie wiem, naczytałam się o tym żelu Palomy w jakichś starych wątkach i teraz szukam zastepcy tego żelu. Chyba po prostu pochodze po aptekach i po pytam czy mają żele aloesowe
Stary 2011-02-22, 10:38   #1687
201606240916
Konto usunięte

Co do żelu aloesowego, to polecam z Lidla, Cien Med. Ja używam go do ciała i używam do włosów do stylizacji, a także dodaję do masek. Mnie nie podrażnia.

A co do olejowania, to dzisiaj od samego rana z oliwą z oliwek. Moje włosy bardzo ją lubią
201606240916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 10:44   #1688
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaa86 Pokaż wiadomość
Co do żelu aloesowego, to polecam z Lidla, Cien Med. Ja używam go do ciała i używam do włosów do stylizacji, a także dodaję do masek. Mnie nie podrażnia.

A co do olejowania, to dzisiaj od samego rana z oliwą z oliwek. Moje włosy bardzo ją lubią
ankaa86 dzięki, już widziałam, że go polecałaś jednak pisałaś, ze nie zawsze jest on w Lidlu, jednak kiedy tylko pojawię się w Lidlu będe go wypatrywać

Moje włoski także bardzo polubiły oliwe z oliwek choć chyba jeszcze bardziej polubiły olej rzepakowy (końcówki są w lepszym stanie po oleju rzepakowym niż oliwie) a oliwa czosnkowa robi się w półce i na poczatku marca mikstura będzie gotowa do uzytku
Stary 2011-02-22, 11:06   #1689
201606240916
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
Moje włoski także bardzo polubiły oliwe z oliwek choć chyba jeszcze bardziej polubiły olej rzepakowy (końcówki są w lepszym stanie po oleju rzepakowym niż oliwie) a oliwa czosnkowa robi się w półce i na poczatku marca mikstura będzie gotowa do uzytku
Rzepakowego jeszcze nigdy nie miałam. Muszę go wypróbować Daj znać w marcu jak się sprawuje oliwa czosnkowa
201606240916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 11:17   #1690
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaa86 Pokaż wiadomość
Rzepakowego jeszcze nigdy nie miałam. Muszę go wypróbować Daj znać w marcu jak się sprawuje oliwa czosnkowa
Co do rzepakowego to używam najzwyklejszego kuchennego oleju. Nazywa się "olej OLIWIER" i nawet ostatnio zaczęli go reklamowac czym byłam troszke zdziwiona, ze jakiś podrzędny olej się reklamuje Na dole etykietki tego oleju jest napisane " Mieszanka oleju rzepakowego i oliwy z oliwek 5%". Na moje końcówki jest na prawde bardzo dobry
Stary 2011-02-22, 11:54   #1691
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie, biorę tylko magnez i tran. Dzisiaj chyba wrócę do picia białej herbaty, od wczoraj znowu biorę Rutinoscorbin (mam cerę naczynkową). Boję się, że to trądzik różowaty, od jakiegoś miesiąca mam ciągle czerwoną twarz i nawet podkład mi tego nie przykrywa. Zawsze się często rumieniłam, zresztą ja mam w ogóle raczej różowy odcień twarzy, ale ostatnio nie mogę aż na siebie patrzeć w lustrze. Nie ma cudów, wypadałoby zrobić badania hormonalne i udać się też do dermatologa, ale teraz nie stać mnie na to, a zapisy na NFZ do dermatologa to... wiadomo. Tak czy inaczej, muszę czekać. Nie wiem, czy to ma jakiś związek, ale wczoraj miałam początek opryszczki (po nałożeniu większej warstwy kremu swędzenie ustało). Pamiętam, że moja siostra miała kiedyś taki atak tej choroby, że miała całe usta i brodę w tym paskudztwie i spędziła tydzień w szpitalu

Mam nadzieję, że to od jakiegoś kosmetyku lub mrozu i że Ci przejdzie. Dermatolog do zaliczenia. I zadbaj o relaks przede wszystkim. Unikaj stresu.
Stary 2011-02-22, 15:53   #1692
Maria Elena
Raczkowanie

Cytat:
Avocado jest bardyo dobre dla skory i wlosow, ale mi zawsze szkoda marnowac i po prostu zjadam ^^ ;D
Maria Elena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 16:16   #1693
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
Ja na śniadanie codziennie jadam własnoręcznie zrobione musli czyli:
płatki owsiane, kukurydziane, otręby, orzechy włoskie, laskowe, migdały, rodzynki, sezam, len, pestki dyni, słonecznika, suszone morele z naturalnym jogurtem, dosładzane miodem i wkrojony świeży banan lub inny owoc.
Naprawdę superpożywne śniadanie i myślę,że zdrowe dla włosków. Kupuję wszystko na wagę żeby było taniej i mieszam w wielkim pudle. Starcza na długo i zajmuje minimum czasu rano. Polecam naprawdę.
Tak, musli także robię całkiem często, niemal co 2. dzień, ale ostatnio mam jakąś taką fazę gotowania inaczej niż zwykle, szukam wszędzie urozmaicenia. Niedobrze, za wcześnie, wiosny jeszcze nie widać. I portfel ucierpi
Co do takiego śniadania - dla mnie to świetny start, jeśli mam zamiar z rana więcej poćwiczyć.
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 16:45   #1694
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że to od jakiegoś kosmetyku lub mrozu i że Ci przejdzie. Dermatolog do zaliczenia. I zadbaj o relaks przede wszystkim. Unikaj stresu.
Od kosmetyku to nie, bo ja prawie nie stosowałam kosmetyków, tylko hydrolat oczarowy, puder bambusowy, korektor i podkład (które mnie nie uczulają na 100%, bo gdzie indziej nie ma żadnej reakcji) i olej makadamia I czasami Benzacne, jak coś wyskoczyło albo "miało zamiar". Jeśli chodzi o stres, to cóż, u mnie zazwyczaj wszelkie silniejsze emocje od razu wychodzą na twarzy w postaci rumieńca, więc staram się unikać takich sytuacji, ale mam cięższy okres ostatnio Żel aloesowy nakładam i czuję po nim ulgę, no i krem do cery naczynkowej bez parafiny.

A co do zaliczenia dermatologa, to ciekawie to zabrzmiało

Cytat:
Napisane przez Maria Elena Pokaż wiadomość
Avocado jest bardyo dobre dla skory i wlosow, ale mi zawsze szkoda marnowac i po prostu zjadam ^^ ;D
Mnie nie smakuje, więc mi go szkoda nie było. Na szczęście, łatwiej się dało usunąć z włosów, niż banan Jestem już po maseczce, włosy raczej zadowolone, aczkolwiek szału nie ma. Jednak maska + miód + aloes to lepsza kuracja (przynajmniej dla moich włosów)
Stary 2011-02-22, 16:59   #1695
Konto usunięte

Dermatolog do zaliczenia.. haha, głodnemu chleb na myśli, weegirl

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-22, 18:05   #1696
weegirl
Zakorzenienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2527734 2]Dermatolog do zaliczenia.. haha, głodnemu chleb na myśli, weegirl [/QUOTE]

Głodny głodnemu wypomni A właściwie, głodna głodnej
Stary 2011-02-22, 18:15   #1697
Konto usunięte

Cytat:
Głodny głodnemu wypomni A właściwie, głodna głodnej
Coś jest na rzeczy.. ale nie z dermatologiem, aż tak szczegółowo nie poszukuję
Stary 2011-02-22, 18:31   #1698
majreg
Wtajemniczenie

Oj, chyba macie ochotę na jakiegoś przystojnego dermatologa, a nie na płatki.
A co by nie było offa to kupiłam sobie dziś biowaxa do kolekcji.
Jakieś mam włosy suche. Nic mi oleje nie nawilżają. Nie mogę się już doczekać hydromanilu.
Oleje polepszają włoski ale na pewno nie nawilżają, przynajmniej u mnie.

Edytowane przez majreg
Czas edycji: 2011-02-22 o 18:36
majreg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 18:54   #1699
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Jakieś mam włosy suche. Nic mi oleje nie nawilżają. Nie mogę się już doczekać hydromanilu.
Ja właśnie się zastanawiam co zrobić z hydromanilem, docelowo kupiłam do peelingu migdałowego, ale szkoda mi przerywać zoracowania, skoro doszłam do etapu staruuszki, to teraz czas to zrobić do końca. A fajnie działa keratyna na nawilżenie właśnie. Zdetronizowała mi miód
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 19:20   #1700
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
No u mnie też raczej nie nawilżają. Może kokos... a tego hydromanilu jeszcze nie próbowałam. Ale ja się nadal z gliceryną "męczę" Jak już ją kiedyś wymęczę, to kupię hydromanil

Tatty, no wiesz, jak się jakiś dobry dermatolog nawinie to super, a jak ktoś inny to nie będę wybrzydzać
Stary 2011-02-22, 19:28   #1701
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
No u mnie też raczej nie nawilżają. Może kokos... a tego hydromanilu jeszcze nie próbowałam. Ale ja się nadal z gliceryną "męczę" Jak już ją kiedyś wymęczę, to kupię hydromanil

Tatty, no wiesz, jak się jakiś dobry dermatolog nawinie to super, a jak ktoś inny to nie będę wybrzydzać
Ja mam przystojnego i go douczam z wizażowej pielęgnacji
A glicerynę kupiłam i odłożyłam na ciepłe dni, teraz dla mnie nie bardzo, wiec dołączyła do Naturii z makiem, tam też gliceryna na 2 miejscu
Stary 2011-02-22, 19:34   #1702
Konto usunięte

Cytat:
Oj, jakby się dowiedział o mojej pielęgnacji włosów, twarzy i ciała, którą staram się jeszcze bardziej sprowadzić do naturalnych składników, to by chyba zawału dostał. I studia medyczne na niewiele wówczas by się takiemu zdały

Coby nie robić off-topa:
Ostatnio do moich mieszanek olejowych zaczęłam dołączać nie tylko olejek rozmarynowy ale także i lawendowy
Mam nadzieję na rezultaty, choć sam zapach jest w stanie wiele wynagrodzić. O, właśnie - jak myślicie, lepiej jest robić stale mieszanki olejów (w moim przypadku oleju kokosowego i rycynowego) czy stosować je solo na zmianę? Czy to nie ma większego znaczenia?
Bo pomyślałam, że skoro i tak rozgrzewam olej kokosowy aby wymieszać go z olejkami eterycznymi, to może od razu wmieszałabym olej rycynowy, aby łatwiej się nakładał?

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Ja mam przystojnego i go douczam z wizażowej pielęgnacji
I jak reaguje na rewelacje typu mycie włosów odżywką, olejowanie, etc?
Czy może z jakimiś jeszcze ciekawszymi metodami go zapoznałaś?
Stary 2011-02-22, 19:41   #1703
201605090958
Konto usunięte

Coby nie robić off-topa:
Ostatnio do moich mieszanek olejowych zaczęłam dołączać nie tylko olejek rozmarynowy ale także i lawendowy
Mam nadzieję na rezultaty, choć sam zapach jest w stanie wiele wynagrodzić. O, właśnie - jak myślicie, lepiej jest robić stale mieszanki olejów (w moim przypadku oleju kokosowego i rycynowego) czy stosować je solo na zmianę? Czy to nie ma większego znaczenia?
Bo pomyślałam, że skoro i tak rozgrzewam olej kokosowy aby wymieszać go z olejkami eterycznymi, to może od razu wmieszałabym olej rycynowy, aby łatwiej się nakładał?
u mnie sie nie sprawdzają mieszanki kokosa z rycyną, moje włosy wyczuwają kokosa na kilometr i protestują zażarcie

Czy może z jakimiś jeszcze ciekawszymi metodami go zapoznałaś? [/QUOTE]
Przekonałam go efektami, już poleca klientom Babydreama kremy, pielęgnacje olejową właśnie przetrawia nie mieści mu się w głowie, że to co widzi na mojej głowie jest po czymś tak prostym jak olej. Tym bardziej, że jestem mocną alergiczką, a oleje i zorac jakoś na mnie działają i są efektya miałam niezłe przeboje po ponoć bezpiecznej profesjonalnej i aptecznej pielęgnacji...
Stary 2011-02-22, 19:50   #1704
Konto usunięte

Krem Babydream?
Nawet nie wiedziałam, że są jakieś kremy dla dzieci specjalne
Stary 2011-02-22, 19:53   #1705
201605090958
Konto usunięte

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2528242 3]Krem Babydream?
Nawet nie wiedziałam, że są jakieś kremy dla dzieci specjalne [/QUOTE]

Callendula z cynkiem https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ja.html&next=1
genialny, albo rewelacyjna oliwka dla przyszłych mam /lubię ją i do włosów i do ciała https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ja.html&next=1
Stary 2011-02-22, 19:58   #1706
Konto usunięte

Skuszę się, bo jutro akurat miałam odwiedzić Rossmann
Stary 2011-02-22, 20:03   #1707
majreg
Wtajemniczenie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2528180 4]Oj, jakby się dowiedział o mojej pielęgnacji włosów, twarzy i ciała, którą staram się jeszcze bardziej sprowadzić do naturalnych składników, to by chyba zawału dostał. I studia medyczne na niewiele wówczas by się takiemu zdały

Coby nie robić off-topa:

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Czy może z jakimiś jeszcze ciekawszymi metodami go zapoznałaś? [/QUOTE]

To czy mieszać oleje jest także moim dylematem. W kilku miejscach czytałam, że efekty daje mieszanie kilku na raz przed nałożeniem, ale nie było w tych mieszankach rycyny nie bez powodu.
Ja kładę zwykle rycyne na skalp, kokos na długość + trochę sezamu , przeczesuję włosy i ugniatam potem wszystko razem. W każdym razie nie rozcieńczam rycyny kładzionej na skalp. Jak mam olej łopianowy lub z ziołami to daję na skórę i na włosy, nie mieszam co by nie osłabiać działania ziół, czy wyciągów.
Oleje mają witaminy i np. kokos ma wit.A, E, F i D ,więc zupełne omijanie skalpu uważam za niewykorzystanie połowy właściwości oleju.
Sądzę natomiast,że korzystne może być mieszanie oleju kokosowego, migdałowego, jojoby, arachidowego, sezamowego i innych bez dodatków przed nałożeniem.

Edytowane przez majreg
Czas edycji: 2011-02-22 o 20:07
majreg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 20:30   #1708
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Od kosmetyku to nie, bo ja prawie nie stosowałam kosmetyków, tylko hydrolat oczarowy, puder bambusowy, korektor i podkład (które mnie nie uczulają na 100%, bo gdzie indziej nie ma żadnej reakcji) i olej makadamia I czasami Benzacne, jak coś wyskoczyło albo "miało zamiar". Jeśli chodzi o stres, to cóż, u mnie zazwyczaj wszelkie silniejsze emocje od razu wychodzą na twarzy w postaci rumieńca, więc staram się unikać takich sytuacji, ale mam cięższy okres ostatnio Żel aloesowy nakładam i czuję po nim ulgę, no i krem do cery naczynkowej bez parafiny.
Jesteś pewna, że to nie wina Benzacne? Wiele osób jest na niego uczulonych, może w tym i Ty?

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 20:43   #1709
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Callendula z cynkiem https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ja.html&next=1
genialny, albo rewelacyjna oliwka dla przyszłych mam /lubię ją i do włosów i do ciała https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ja.html&next=1
2 razy ten sam link

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 20:45   #1710
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
2 razy ten sam link
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...la.html&next=1
Errata
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości