|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gada
15zł, to chyba za duzo
![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- widzialam dzis dziewczyne ze slicznymi jasno rudymi włosami,kolor tak mi sie spodobał,ze stałam w sklepie nad rudymi szamponetkami chyba z 15minut,ale w ostatecznosci nic nie kupilam ,bo sie boje ,ze bede fatalnie wygladac i ze kolor mi sie calkiem nie zmyje,jestem cykor |
|
|
|
#3842 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gada
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
Chociaż jest wiele odcieni rudego ![]() Bardzo jasne włosy teraz masz?
|
|
#3843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rodzina dostaje super dom w super dzielnicy. Mieszka tam 5 lat dewastuje przez ten czas dom. Zglasza do urzedu ze w takich warunkach nie moga mieszkac. Przychodzi inspektor i stwerdza ze faktycznie w takich warunkach nie da sie mieszkac i dostaja porpozycje nowych mieszkan. I zaczyna siewybrzydzanie,tu dzielnica nie taka, tu ogrod za maly, tu do szkoly za daleko.... To jest historia szwagierki mojego znajomego. I znow gdzie logika??? Dostali mieszkanie, zniszczyli i w nagrode jeszcze dostana nowe. Zaniast obciazyc ich kosztami naprawy tego co zniszczyli. W socjalu tu jest tyle niedociagniec i luk ze oszusci maja raj na ziemi. Nikt nic nie sprawdza tak naprawde. Takie niemal wierzenie na slowo. Tylko Polakow sie sprawdza na wszystkie strony i dziwnym trafem zawsze przez pomylke w kazdej kwestii daje decyzje odmowne .Aw moimmiescie w PL taki cyrk byl. Miasto moglo dostac pieniadze na budowe nowych mieszkan socjalnych. Poszedl wniosek,miasto dostalo kase. Blok zostal zbudowany, a potem miasto wykazalo ze nikt tych mieszkan nie chce i nie ma na mieszkania socjalne zapotrzebowania wiec blok zostal sprzedany prywatnemu deweloperowi. A mieszkania sa potrzebne bo duzo normalnych, pracujacych ludzi jeszcze mieszka jakichs rozpadajacych sie ruderach. Zarabiaja za malo zeby wynajac lub kupic normalne mieszkanie i nie maja wyjscia. Po protestach ludzi zbudowali nowe bloki socjalne. Zeby dostac w nich mieszkanie najpierw przeprowadzany jest wywiad srodowiskowy. Zadna patologia tych mieszkan nie dostanie. Choc nie do konca to dziala dobrze bo w malym miescie czesto ludzie podkladaja sobie swinie. I znam takie 2 dziewczyny. Mimo ze mieszkaja w satrej kamienicy, bez wody itd, to maja mieszkanka jak pudeleczka (siostry, mieszkaja obok siebie, tam sie wychowaly w totalnej patologii, ale same wyrosly na normalnych ludzi). Nie pija nie pala, pracuja. A ktos zlozyl pismo ze to pijaczki i awanturnice i odmowiono im mieszkania.
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
zobacz ,mam w albumie
|
|
|
|
#3845 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Ale sie rozpisalyscie
![]() Ide nadrabiac...
|
|
|
|
#3847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie próbuj z Palette, bo jeśli chodzi o koloryzację to... szamponetka może nie zmyć się do końca. Tak słyszałam z niejednego źródła... Cytat:
![]() Kocurzyco.. co do offshore to tak sobie myślę. U nas to takie europejskie wydanie troszkę łagodniejsze...Bo np w krajach Trzeciego Świata nie mają jakiś lepszych regulacji co do warunków pracy... ![]() U nas przynajmniej sa wymogi co do bezpieczeństwa przeciwpożarowego... A w tych krajach dochodzi czasem do takich tragedii, tak jak kiedyś gdy w pożarze zginęło ok 140 młodych dziewczyn pracujących w farbyce ![]() Ale...taki jest kierunek rozwoju gospodarek... coraz bardziej wiążą się z innymi państwami, jedne wykorzystują drugich, a do pewnego momentu takie powiązania mają jeszcze korzyści dla tych słabszych, ale po jakimś czasie to kula u nogi, bo o osiągnięciu pewnego rozwoju takie rozwiązania hamują dalszy rozwój, nie dają wkroczyć na inny kierunek. No bo wiadomo inwestycje zagraniczne to nie zawsze jest zło... Ale dość mam juz tego tematu bo jakoś psuje mi humor ![]() Dziewczyny, kupiłam ściereczke z mikrofibry... do oczyszczania twarzy ![]() Dziś. Mam ją jakoś wyparzyć, uprać, czy coś - przed pierwszym użyciem?? ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Kocurzyco to co piszesz to aż się w głowie nie mieściEh te ludzie kombinują, no aż się coś robi
|
|
#3848 |
|
ma zielone pojęcie
|
Hmm, to może kup sobie rudy toner? Tonery się zmywają właściwie na 100%. Chociaż dają też mało naturalne kolory.
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy sie odwaze, boje sie ,ze bedzie placz i zgrzytanie zębow i włosow
|
|
|
|
#3850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i rozne filozofie typu ryby sie nie soli bo zyje w morzu wiec jest slona A co do mojego gotowania to ja jeszcze nigdy tradycyjnego polskiego dania gosciom nie dalam , ale zawsze sa zachwyceni. Albo udaja z grzecznosci![]() Teraz mam pomysl. Musze upiec mojego polskiego plesniaczka i dac znajomym sprobowac. Ja go uwielbiam. I cala moja rodzina. Na razie brownie jest moja waluta ''lapowkowa'' ![]() Wszystko sie zalatwia za brownie lub zubrowke. Albo towar za towar. Ja kolezance brownie, ona mi domowe curry. Teraz sama sie nauczylam robic curry i stwierdzilam ze moje jest lepsze ![]() Ale znajomego karmilam kabanosami, pierogami z kapusta i kielbasa i sie zachwycal. Musialam mu potem regularnie zakupy w polskim sklepie robic. Tylko czerwony barszczyk i ptasie mleczko mu nie smakowaly. Jak dalam mu barszczyk to krzyczl ze chce go otruc. Najobrzydliwszych angielskich rzeczy nie jadlam bo sa z miesem, ale i tak bym nie sprobowala. Np steak& kidney pie czyli na nasze wolowina i nerki w ciescie. Nic w tym zlego ale to jest pol surowe. W kuchni polskiej nerki gotuje sie x razy zeby pozbyc zapachu, a w UK taka surawa nerke wsadza sie w ciasto i piecze 20 minut. Tylko sobie wyobrazam jak to smierdzi. A oni brzydza sie naszego sledzia czy flaczkow, ktore sa niczym w porownaniu z ich mania jedzenia niedogotowanego miesa i robali.No i wiele rzeczy jedza w satnie, w naszym pojeciu, zepsutym. Nie chodzi o ten stary chleb. Ale ten deser robi sie tak. Ukladasz w blaszce kromki chleba, zalewasz to taka mieszanina mleka z jajkiem, posypujesz rodzynkami i to pieczesz. Taka plajta z rozmoczonego chleba wychodzi z tego. Moze to i smaczne ale ja nie lubie jedzenia o takiej konsystencji.
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
Uzywala ktoras z Was pisaka do paznokci Scholl? Bo u nog zaczely mi zolknac paznokcie i sie zastanawiam co z nimi zrobic...
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3852 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja znów na moment i znów do nauki wracam ;(
Cytat:
już kiedyś pisałam, ale powiele- polecam Delię ![]() co do rudości z Delii tam kobieta ma istny pomarańcz, ale wychodzi delikatniejszy kolor i dużo zależy od koloru wyjściowego i czasu trzymania. więc jak co najpierw zrób próby na pasemku i zobacz jak wyjdzie a potem na całych włosach ![]() Koleżanka robiła rudy na włosach średni blond i ładnie wyszło i spłukało się bardzo dobrze w czasie mniej więcej podanym przez producenta.
|
|
#3853 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nic z włosami nie zrobi, nie zniszczy ich i jak będzie nie taki kolor to szybciutko zejdzie
|
|
#3855 |
|
ma zielone pojęcie
|
Też lubię Delię. I Joannę. I Marion
Dobre produkty
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie myślę czy nie zmienić koloru włosów na rudy
|
|
|
|
#3857 |
|
ma zielone pojęcie
|
Mnie szamponetki się w 100% nie wypłukują z włosów...
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
kiedys mialam szamponetke z mariona bezowy blond,chcialam kolor odswiezyc,to wyszly mi zolte włosy,na szczescie po 2 myciach po tym paskudztwie nie bylo sladu,jak to nalozylam na glowe i masowałam to piana byla sliwkowa i wlosy tez,myslam ze umre,a potem po splukaniu włosy zólte ,ale po 2 myciach zeszlo
|
|
|
|
#3859 |
|
ma zielone pojęcie
|
A ja za to właśnie próbuję wyjść z rudego
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tez wczesniej kusil rudy ale ja bym zle wygladala
|
|
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
Kto mi odpowie jak to jest z t a mikrofibrą? Czy mam ją jakoś potraktować specjalnie rpzed pierwszym użyciem do oczyszczania twarzy??
|
#3862 |
|
Wtajemniczenie
|
mi Delia, Marion i Joanna zeszły całkowicie.
jedynie Palette nie- to juz był akt desperacji i chęć spróbowania wszystkiego na szczęście mi nie zniszczył ani nie wysuszył jak pisały niektóre dziewczyny, ale fakt, kolor nie zmył się do konca, a raczej pozostały takie refleksy nieco inne. ale to mi akurat nie przeszkadza
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja swoja wypralam przed uzyciem A kto wie gdzie to sie szlajalo |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daja tym cudowne pole do popisu oszustom, a ludzie ktorzy sa najbardziej potrzebujacy i uczciwi maja ciezko. Ale tym krajem rzadza Lordowie idt. Im zalezy na tym zeby pospolstwo siedzialo cicho. Przynajmniej ja to tak odbieram. Twierdza ze nie ma pieniedzy zeby zatrudnic ludzi do kontroli tego wszystkiego. Wszystkie urzedy zastepuje sie Call Centre. Nie sa sprawdzane wszystkie wnioski. Tylko z donosy. Rutynowych kontroli tez nie ma. Ja bym to zalatwila szybko. Wydaje mi sie ze zatrudnienie inspektorow do sprawdzania wszystkiego byloby oplacalne bo wyeliminowaloby tysiace oszustow wyludzajaczych kase od panbstwa. Dlugofalowo panstwo byloby do przodu. Wiadomo ze najpierw trzeba zainwestowac zeby wyciagnac korzyszc. Ale np. moje miasto wolalo wydac 17 mln f na nowa biblioteke, ktora jest niepotrzebna (bo stara jest brzydka i ja wyburza), niz na to co naprawde potrzebuje reform. Cytat:
A co do bezpieczenstwa pracy w Polsce to kilka lat temu ilestam osob zostalo rannych (nie pamietam czy ktos zginal), bo zawalily sie regaly w magazynie Reportera.
|
|
#3865 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Znam pełno osób, które używają Mariona i podobnej historii nie miały. Może jakaś zepsuta szamponetka Ci się trafiła
|
|
#3866 |
|
Wtajemniczenie
|
ja ostatnio chodzę po mieście z koleżanką i co druga dziewczyna na ulicy ruda ;p myślałam, że może przesadzam, ale za moment to samo powiedziała owa koleżanka hehe
ale nie przeczę- większość z nich miała bardzo ładne kolorki no, z wyjątkiem jednej... końcówki miała ciemno rude, reszta włosów pomarańczowo-rude, a odrosty w naturalnym kolorze. Efekt... hmmm... dziwny mi ten kolor bardzo podoba się na innych, ale na sobie wolę brązy. i wciąż kusi mnie czerń, ale to może na wakację nie mam pojęcia czy mi będzie pasowała czerń do mega jasnej karnacji...
|
#3867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ciemny brąz wyszedł czerwony >.< |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3868 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3870 |
|
Wtajemniczenie
|
wogóle moje włosy są nieokreślonego koloru, więc nowe refleksy po szamponetce mi nie przeszkadzają ;p
jakiś czas temu, przed koloryzacją jeszcze, koleżanka sie patrzy i patrzy na te włosy moje. podchodzi po lekcji i stwierdza, że chciała ustalic jaki tak właściwie mam kolor, ale w zależności jak zaświeci światło mam różne odcienie blondu, brązu a czasem nawet rudości ;p
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.

Ale ciągle łapie infekcje

---
.
- 82
15.04.2013

to co piszesz to aż się w głowie nie mieści
czyli na nasze wolowina i nerki w ciescie. Nic w tym zlego ale to jest pol surowe. W kuchni polskiej nerki gotuje sie x razy zeby pozbyc zapachu, a w UK taka surawa nerke wsadza sie w ciasto i piecze 20 minut. Tylko sobie wyobrazam jak to smierdzi. A oni brzydza sie naszego sledzia czy flaczkow, ktore sa niczym w porownaniu z ich mania jedzenia niedogotowanego miesa i robali.