|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tarnowskie Panny Mlode cz.III
Dzięki Amcizia ja Tarnowa nie znam dobrze dlatego pytam bo u mnie to nic nie ma
|
#932 |
|
Rozeznanie
|
[
Dziewczyny czy macie suknie z trenem? Bo po wypowiedzi nemosek zaczynam się martwić, że i mnie sie będzie tak urywał podczas wesela[/QUOTE] ja mam z trenem i wypowiedz nemosek tez mnie zaniepokoiła
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
początkowo suknię miała mi szyć krawcowa u mnie na miejscu - bierze ok. 400-500 zł za uszycie + musiałabym sama kupić sobie materiał... Więc tak czy inaczej uszycie dobrej sukni może kosztować mniej niż parę tysięcy. Nie wydałabym tak jak niektóre moje koleżanki po 4-5 tys. na suknię z salonu w Krakowie, bo sprowadzana, bo francuska czy inna - szkoda kasy. Poza tym dużo drogich salonów jedzie też na tym, że płaci się za markę. A w tym salonie w Brzesku mierzyłam suknie szyte u nich - i jak dla mnie taka jakość materiału wystarczy - nie potrzebuję cudów, które po tym jednym dniu tracą na wartości o ponad połowę. A i właśnie mi przywiozła znajoma suknię Maggie Sottero za parę tysięcy do mierzenia Nie widzę wielkiej różnicy między nią a tymi tańszymi, jakie mierzyłam No może widzę - po jej zmierzeniu przekonałam się jaką sobie można krzywdę zrobić mając źle dobrany fason i kolor sukni
M M Edytowane przez Elfka86 Czas edycji: 2011-02-22 o 16:50 |
|
|
|
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w czasie slubie byl odpiety i pozniej na sali tez takze ja bylam zadowolona
|
|
|
#935 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ogholnei to wszytskie buty slubne sa na jedno kopyto i nie wiele sie roznia, a chyba njajwiekszy wyvbor poza salonami widzialam wlasnie w altero na walowej i ceny sa calkiem przyzwoite, wlansie tak kolo 120 zl
|
|
|
#936 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o firmę dekoratorską to raczej niechętnie na to patrzą, bo wtedy wpada ekipa przed i po ślubie i zakłada swoją dekorację,a potem ściąga i jest wielkie zamieszanie. A nie o to w tym wszystkim chodzi.Ale zawsze możesz zapytać księdza. Diana 220 Gratulacje, kolejna rzecz z głowy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytuję swój post (str.14, 408) Też się nad tym zastanawiałam,ale ostatecznie doszłam do wniosku że będę mieć tren. Przerabiałam suknię , którą sobie wybrałam więc miałam też możliwość wybrania sobie długości trenu. Miał około 50 cm, taki żeby nie był za długi, a z drugiej strony żeby się za mną trochę ciągnął ( fotka w zał.)Spokojnie można go podpiąć i jak dla mnie wcale nie czułam go podczas tańca,nawet tego najbardziej szalonego ![]() Miałam 2 sposoby mocowania, albo podpięcie na guziczek albo wiązanie na 3 tasiemki( wtedy tren odrobinę ciagnął sie po ziemi). W razie urwania się guziczka mogłam jeszcze podwiązać. A co do koronki to trzeba uważać by nikt nie nastąpił na nią bo łatwo ją roztargać,a i przy siadaniu żeby gdzieś nie zaczepić. |
||||
|
|
|
#937 |
|
Raczkowanie
|
Perełka ja tez bede mieć tren, ale nie martwie sie na zapas, wezme jak cos igle i nitke i sie przyszyje jak by ktos mi go urwał, a suknia z trenem była moim marzeniem, wiec nie zrezygnowałabym tylko dlatego, ze moze mi byc nie wygodnie
Jak coś to będę narzekać po fakcie:P
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisane przez perelka27 A to jest strona salonu Sofi http://sofi.visual-online.pl/k4.html i w ofercie Pani mocno przesadziła pisząc, że z materiałów najlepszej jakości są szyte. Bo na takie materiały czeka się pare miesięcy, żeby je dostać i sprowadzić. A ta Pani szyje w dwa tygodnie suknie z tych materiałów komunijnych, które są dostępne na naszym rynku. No widzisz to te całkiem inaczej wyglądają jak tu gdzie ja zamawiałam w Brzesku. To nie ma porównania. Ja zamawiałam suknie w listopadzie lub październiku i wiem że to jest dobry materiał a tu na tej stronie widać że te materiały nie za ciekawe.
|
#939 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie do dziewczyn, które korzystać będą z usług Pana Rydza. Z jakim wyprzedzeniem rezerwowałyście u niego ciasta i tort? nie wiem czy już się tym zajmować, czy to może poczekać do przyszłego roku?
|
|
|
|
#940 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cena mnie interesuje do 300zł, drożej nie kupie.nemosek aha to pewnie źle zrozumiałam. Chyba czytałam posta rinco, a nie twój. Ja mam koronke, ale leciutką i zwiewną. Nie wiem gdzie kupiłaś swoją sukienkę, ale ja taką samą mierzyłam i miała cholernie ciężką koronkę, bo była zdobiona ciężkimi kamyczkami. Edytowane przez perelka27 Czas edycji: 2011-02-22 o 17:52 |
|
|
|
|
#941 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#942 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kilka tygodni temu kupiłam suknię używaną, ale z hiszpańskiego salonu. Byłam już z nią u krawcowej w celu ocenienia jakie poprawki będą konieczne i nieskromnie powiem, że suknia, a przede wszystkim najwyższa jakość materiału z jakiego została wykonana, wywarła ogromne wrażenie na krawcowej. Wcześniej telefonicznie, zanim zobaczyła moją suknię,zapytała mnie ile mnie kosztowała, stwierdziła, że jak na używaną suknię to bardzo dużo, bo za tyle kupię nową, natomiast później, podczas przymiarki, powiedziała, żebym jej nie sprzedawała za mniej niż sama za nią zapłaciłam bo suknia jest niesamowita. Druga sprawa - znajoma szukała sukni w Tarnowie, a ostatecznie kupiła w Krakowie w Madonnie za kilka tysięcy. Założę się, że gdyby znalazła fajną sukienkę z dobrej jakości materiałów połowę taniej, na pewno by się zdecydowała na jej zakup. Metka metką, ale wraz z marką idzie konkretna reputacja i jakość. Prawda jest jedna - każda dziewczyna ma budżet przeznaczony na suknię. Jedna z zasady nie da więcej niż 1000zł, inna ustala tą granicę do kilku tysięcy. Ta pierwsza za swoje 1000zł w salonie dostanie wielkie nic,więc jak to kobieta, kombinuje i szuka innych rozwiązań. Druga wchodzi do salonu, mierzy, płaci, wychodzi. ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Zawsze kieruj się zasadą "im wcześniej tym lepiej". Skoro znasz już datę ślubu to po co odkładać sprawy? Edytowane przez wanilliowa Czas edycji: 2011-02-22 o 18:31 |
|
|
|
|
#943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie wydawanie paru tysięcy na jeden raz nie wchodzi w grę - wolę sobie za te pieniądze wykończyć np. łazienkę Drażni mnie jedynie kiedy ktoś uważa, że to co tańsze musi być od razu beznadziejne Każda PM wygląda na własnym ślubie wyjątkowo - niezależnie czy ma na sobie suknię z salonu w Tarnowie, Krakowie czy szytą gdzieś w jakimś małym salonie.
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupowałam w Eurostylu.Oprócz koronki miałam jeszcze takie koraliki-kamyczki.Naturalnie sukienka musiała ważyć więcej, ale ja nie czułam tego słodkiego ciężaru |
|
|
|
|
#945 |
|
Raczkowanie
|
Co do moje wcześniejszej wypowiedzi na temat sesji zdjęciowej PM na Lubince to chodziło mi o to, żeby była jasność, że podziwiam parę młodą, że pozwoliła sobie na właśnie jak to wcześniej pisane było na takiego no amatorskiego fotografa... Nawet taki laik jak ja zauważy na tych fotkach brak profesjonalizmu i założe się, że jeśli już mieli taką odwagę na inna sesję zdjęciową raczej powinni się skupić na lepszym fotografie, który na pewno lepiej uwieczniłby te zabawy na śniegu
Mimo wszystko ciekawy pomysł z tym stokiem, bo jeszcze czegoś takiego nie widziałam
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#946 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie natomiast drażni podejście niektórych pań z niefirmowych salonów, które chcą koniecznie udowodnić, że ich praca, chociaż tańsza, jest więcej warta (bo pokazywanie dziewczynom "tandetnych" sukni za kilka tysięcy raczej niczemu innemu nie służy). |
|
|
|
|
#947 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
A co do metek to w końcu na weselu swoim raczej nie będzie żadna PM ich specjalnie wyciągać komuś się spodoba strój za tyle zł a komuś za pare razy więcej a poza tym trzeba liczyć się też z kosztami, bo naprawdę nie każdego stać w dzisiejszych czasach na sukienkę od nie wiadomo kogo za nie wiadomo ile i z nie wiadomo jakich wymyślnych materiałów, choć co prawda to prawda materiał materiałowi nie równy ale co do tego to suknię z tej droższej szmatki lepiej rzeczywiście potem sprzedać
|
||
|
|
|
#948 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co to za lokal? |
|
|
|
|
#949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam w jednym niefirmowym salonie, gdzie pani najpierw dopytywała o datę ślubu (bo jeśli za parę miesięcy to nie daje mierzyć), potem pozwoliła łaskawie zmierzyć jedną suknię i do tego przez cały czas wciskała mi jak wspaniale wyglądam, jak pięknie leży - kiedy sama widziałam, że w ogóle do mnie beza nie pasuje no i cały czas mówiła, że już zadatek muszę dać, bo piękniejszej nie znajdę a jak dla mnie świeciłam się jak bombka i takie to wszystko sztuczne było - ale ale za jedyne 2 tys. Pani mówiła, że to sprowadzany, jedyny taki model Cytat:
ja mam takie niektóre znajome, dla których metka jest ważniejsza od wszystkiego
|
|
#950 |
|
Rozeznanie
|
jesli chodzi o Pana rydza, to tak jak ze wszystkim im wczesniej tym lepiej, no i zalezy jaki miesiac, ja na zblizajacy sie maj zarezerwowlam tort i slodki stol w zeszlym tygodniu, nie mialam w planach tego fonatnny czekoladowej, ze wzgledow fonasowych, ale mam z siostra stwierdzily ze nam zaplaca wiec wzielismy, tort mam w cenie sali, ale wole jewdnak taki z cukierni a nie zpiekarniany z hotelu, decyzje te poadly dopieor teraz, no i wime ze na maj jest latwiej, bo wtedy ten pan odmawia komunie, bo wesele bardziej mu sie oplaca, ale jesli sa to typowo slubne meisiace to smialo mozesz rezerwowac
![]() perełka, ja te sklepy wypislam kuleczce, bo ona nie zna tarnowa, a wiadomo, kazdy szuka tego co lubi, mi zalezalo na niskim obcasie a nie malej szpilce nie mowiac o tych wysokich, a takie niskie znalazlam tylko tam, i zgadzam sie ze takie co ty szukasz to ciezko znalezc, zycze powodzenia w poszukiwaniach, a w krakowie jak na razie nic takiego tez nie widzialam, a nawet raczej byly brzydsze i dorzsze niz te w naszych tarnowskich sklepach, nie wiem czy ludzie uwazaja ze but do slubu ma byc bialy, spiczasty i brzydki? czy nie mozna jakis ladnych i zgrabnych wymyslic?
|
|
#951 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale wiem że ktoś (jakaś Pani) robi dekoracje i to całkiem całkiem ładne ... A Piotrze Rydzu jest chyba ostatnio głośno na tym forum jedne chwalą inne nie ... ja osobiście go wybrałam tylko ze względu na fakt że chcemy mieć desery zamiast tradycyjnych ciast a on to fajnie robi, zresztą bara dzo spodobało mi się jego podejście do Klienta - słucha ale skutecznie doradza ja sama zmieniłam patrzenie na kilka spraw po rozmowe z nim ... ale jak wszystko wyjdzie będę mogła powiedzieć dopiero w czerwcu
|
|
#952 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do kamerzysty i fotografa też już dzwoniliśmy do tych już sprawdzonych i spokojnie powiedzieli, że jest jeszcze dużo czasu jak chcemy to możemy się spotkać i pokażą nam co i jak bez żadnych głupich docinek wszystko kulturalnie nawet z tym, że możemy już z nimi podpisac umowę także... wszystko zalezy od ludzi niestety---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- ![]() Cytat:
Bo one muszą mieć stamtąd od tego i tamtego to same tez nie będą odwiedziać jakiś tam krawcowych, żeby uszyły im coś na wzór bo wg nich ma być oryginalnie i już To jest właśnie uzależnione wszystk od tego co się myśli i co się chce
|
||
|
|
|
#953 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
poglądy ogólnie z Twoich wszelakich wypowiedzi wynika że ślub to kosciół Pm w białym prostym worku welonem jesli jest dziewica i TZ u jej boku oczywiscie tez nieskalany Oczywiscie ze kazdy ma swoj gust. Sorki ale ja wymiekam.---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
[/QUOTE]wiecie co tak sie zastanawiam i mysle ze jesli tren jest dobrze podpiety to go chyba nikt nie urwie bo rownie dobrze ktos cmoze stanac na samej sukni i tez sie moze popruc co nie??? ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
wykonanie - nie znam sie )) aczkolwiek same zdjecia nei robia zbyt duzego wrazenia :/ podoba mi sie 7 ))A i pochwale sie )) kupiłam BUTY !!!!!! )))) załaczam zdjecie choc jak sie neipojawi tzn ze jestem gapa i nieumiem:/
Edytowane przez Salacja1 Czas edycji: 2011-02-22 o 20:10 |
|||
|
|
|
#954 |
|
Raczkowanie
|
A miała może któraś z Was buty z firmy Witt? Jedyne, w miarę odpowiednie (na wyższym obcasie, z zaokrąglonym noskiem i w miarę przyzwoitej cenie) jakie znalazłam są właśnie z tej firmy. Muszę powiedzieć, że ze znalezieniem butów jest dużo trudniej niż ze znalezieniem sukni
|
|
|
|
#955 |
|
Raczkowanie
|
Ja mogę polecić piękny i niedrogi samochód do ślubu.
Chrysler 300 C. Cena niesamowicie niska - 500 PLN za 5 godzin. Zainteresowanych proszę pisać na prv.
|
#956 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A mi się nie podobają te zdjecia. na zdjęciach ślubnych pierwszoplanowym elementem powinni być młodzi, powinny być romantyczne i subtelne, z nutką szaleństwa czy pikanterii, całe tło powinno być tylko delikatną dekoracją. A tutaj te sprzęty i urządzenia są przytłaczające. Też się nie znam, ale wydaje mi się że zdjęcia są źle oświetlone.
|
|
#957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#958 |
|
Raczkowanie
|
Ja we wrześniu miałam dwudniowe wesele z kucharką w zwykłej wiejskiej remizie
![]() Nie zamieniłabym się za najpiękniejszą restaurację, bo takiego klimatu jak jest na takim weselu nie ma nigdzie. I między bajki można sobie wsadzić gadanie że wszystko zależy od ludzi, byłam na wielu weselach w ostatnim czasie i zawsze z ta sama rodzina. Kilka było w eleganckich restauracjach gdzie młodzi płacili po 200 zł/os, (z których czasem wracalismy głodni i po drodze trzeba było zachacczyć o jakiś bar zeby sie najeść), a kilka właśnie w remizach z kucharką lub domach weselnych, tym weselom nie dorówna nic. A co do zapierniczania - to ktoś ma kiepska kucharkę. Nam nie zdarzyło się pracować dłużej niż do 16 (od 8-9), co prawda kilka osób do pomocy było, ale nie był to jakiś sztab. W miedzy czasie były przerwy na kawusie na śniadanie i na obiad. Więc wcale specjalnie się nie namęczyłam. Jak się ma sprawdzoną kucharkę to nawet jej pilnować nie potrzeba. Wszystkie zakupy zrobiłam na kilku hurtowniach, przyjechali pod lokal - rozładowali. No a wesele bez poprawin, jak dla mnie to nie wesele.
|
#959 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe, ale się dyskusja zrobiła na temat tej sesji na Lubince
Wkleiłam linka jako ciekawostkę, bez oceny jakości zdjęć, tylko raczej jako kolejna propozycja do zbioru fajnych miejsc na plener w okolicach Tarnowa - jeśli oczywiście ktoś lubi narty ![]() Mnie pomysł się bardzo podoba, ale to pewnie dlatego, że jestem zboczona na punkcie nart, a w dodatku moja z mężem znajomość rozkwitła właśnie na nartach, a potem zaręczyliśmy się też na nartach, więc stoki są nam bardzo bliskie i taka sesja w naszym akurat przypadku byłaby jak najbardziej na miejscu. Myślę, że gdyby nasze wesele było w zimie to na pewno byśmy coś takiego zrobili ![]() Natomiast sama Lubinka jest mało reprezentacyjna, w dodatku zabrakło słońca (trochę ponure te zdjęcia) i mogli je zrobić z góry, żeby były ładniejsze widoki. |
|
|
|
#960 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.

początkowo suknię miała mi szyć krawcowa u mnie na miejscu - bierze ok. 400-500 zł za uszycie + musiałabym sama kupić sobie materiał... Więc tak czy inaczej uszycie dobrej sukni może kosztować mniej niż parę tysięcy. Nie wydałabym tak jak niektóre moje koleżanki po 4-5 tys. na suknię z salonu w Krakowie, bo sprowadzana, bo francuska czy inna - szkoda kasy. Poza tym dużo drogich salonów jedzie też na tym, że płaci się za markę.

)jak i biżuterii. Na taką ekstrawagancje nie powinno się pozwalać, bo po prostu nie pasuje do okazji. Jest to robienie swego rodzaju cyrku ze ślubu. Nie chcę oczywiście urazić nikogo, dlatego podkreślam, że jest to tylko i wyłącznie moja opinia.